Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.23 0 0 43588

Mumu, ha ez igy van akkor miert tartasz meg olyan "vitapartnereket" akik soha semmivel nem jarultak hozza a klub vitaeletehez, egy-ketmondatos beirasaik vannak es kizarolag gyuloletet keltenek es durvan tamadjak, sertik a tobbi vitapartnert. Ebben en inkabb szemelyes szimpatiat latok, mint a klub erdekeit. A vita jo dolog es stimulalo de ha valaki kizarolag sertegeti a masik felet es semmi mondanivaloja sincs kozben annak nincs helye egy magasabb szintu vitahelyen. Nem mondom, hogy egy jo vita heveben nem szabadulhat el egy-egy durvabb reakcio de van olyan "vitapartnerunk" aki semmi massal nem "jarult hozza" a klub eletehez, mint durva reakciokkal.

Előzmény: Mumu (43585)
Mumu Creative Commons License 2008.11.23 0 0 43587
gondolom ez nem  ebbe a topicba tartozik de mindenestre  a dolog komoly lehet.. targyilagosan ertekelve felkeszulhetunk ra
Előzmény: eke (43586)
eke Creative Commons License 2008.11.23 0 0 43586
Mumu Creative Commons License 2008.11.23 0 0 43585

kedves Gavriel,en Spockot szemelyesen ismerem es megtanultam szeretni..ertem a miertet es hogyanjat. mas kedes hogy egy vita klub nem a beke helye..ezt annyiszor probalom megmagyarazni..a dolgokat helyukre kell tenni..egy vita klubon belul mukodnek a legellentetesebb ertelmek ,erzelmek hordozoi es..kulturak kepviseloi... valahogy a vita  fogalmat a keleteuropai kulturaban nem akarjak megerteni..bizonyara mert itt soha nem  uralkodott a  masok  velemenyenek tisztelete.. hogy milyen erovel adjak  erveiket az emberk elo es mit ahsznalnak erre fel az termszetsn  egyeni szabvany  es termeszetesen fugg az ideg kosztümjetol,a magaval hozott vitaemlekektol is.. mi csakott intervenualhatunk ahol ez a szemelyes hatart atepi.. de mikor lepi at ha a veszekedo paros valogatottan keresi azokat a je

lehetosegeket hogy a amsikat megbantsa.. igen enismerem ezt a Hass-Liebe parositast..megvan eza  ahzasagba baratsagba es vitaban is.. zti most mar csak egymasnak eletk es azert jotok fel a gepre hogy emgataljatok mit is irt a amasik.. bevalom nem tudok ellene tenni csak ha kivaglak benneteket..akkor viszont ket amrkans egyeniseg es  magatrtas maard ki..nagyon unom,nagyonunom ezeket az allando fiygelmezteteseket magyarazatokat...es azeleetm vege fele ujra es ujara latom miyen sebezeto az mber es miylen pitianer dolgokra talal magnak idot es erezelmet

Előzmény: Gavriel (43580)
eke Creative Commons License 2008.11.22 0 0 43584
eke Creative Commons License 2008.11.22 0 0 43582
ismét:

A vitában a személyeskedés azt jelenti, hogy a partner álláspontja vagy érvelése helyett a személyét kritizálják. Szavahihetőségét, hozzáértését kérdőjelezik meg, jellembeli hibáira vagy olyan körülményeire mutatnak rá, amelyek alapján kétségbe vonható az illető hitelessége és, ennek folyományaként, a vitaképessége az adott témában, vagy esetleg általában.

mint ahogy rendszeresen teszi.
Előzmény: Mumu (43579)
eke Creative Commons License 2008.11.22 0 0 43581
és még hazudik is a "széplélek"...
Előzmény: Mumu (43579)
Mumu Creative Commons License 2008.11.22 0 0 43579
gavriel nem ismerek Rad..
Előzmény: Gavriel (43577)
eke Creative Commons License 2008.11.21 0 0 43578
Na ugye?

Mumu!
megint itt koslat. Szerinted miért szólt hozzám? Megköszönném a segítségedet hogy végre lekopjon...
Előzmény: Mumu (43574)
eke Creative Commons License 2008.11.21 0 0 43575
most még talán világosan látod egyirányú ez a korcs "vonzalom"....
Előzmény: Mumu (43574)
Mumu Creative Commons License 2008.11.21 0 0 43574
Ugy lktszik nem lehet benneteket szetvalsztani..bwcs szo szerlemsek vagytok egymasba.mar alssan sajat identitasotokat a masikkal ellnetbe fogjatok megfogalmazni..enenl tobb nem lehet..Mazel tov
Előzmény: Gavriel (43573)
eke Creative Commons License 2008.11.20 0 0 43572
ja értem, sőt most sem mondasz ellent...
Isten nevét szádra hiába ne vegyed!
Előzmény: Gavriel (43571)
eke Creative Commons License 2008.11.19 0 0 43570
na ugye, volt még mit cáfolni!

Más? Ennyire futotta? Nem sok. Tőled mondjuk ez a maximum. Van mire rápihenned.
Előzmény: Gavriel (43569)
eke Creative Commons License 2008.11.19 0 0 43568
ja, így kezdődik:

"Csaknem 700 ezer gyerek éhezett az Egyesült Államokban 2007-ben hosszabb-rövidebb ideig"

A múltidő jele a kettő "t". (Hogy könnyebben boldogulj)
Gondolom majd megint cáfolsz valamit. Tegyed! Ráérek. Én meg teszek. Rád.
Előzmény: eke (43567)
eke Creative Commons License 2008.11.19 0 0 43567
értem, szóval nem nem írtam éhínségről. Sajnálom...

"Tényleg volt éhezés az USA-ban..." mint a link mutatja
Előzmény: Gavriel (43566)
eke Creative Commons License 2008.11.19 0 0 43565
sikerült megint cáfolnod egy el nem hangzott állítást...

Inkább ugord át amit írok... úgysem érted, magas az neked mint lapostetűnek a kuplungpedál...

ráadásul az irónia fogamáról is mást tudsz mint az írástudók. Ttudomásul vettem.
Most leléphetsz!
Előzmény: Gavriel (43563)
eke Creative Commons License 2008.11.18 0 0 43562
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43561
"Erről ennyit. Több szót nem is érdemel."
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43558
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43557
sőt, a miniszterelnök is...

1) Amennyiben az országgyűlés nem szavazza meg a költségvetést, akkor az előző évi kifizetések az irányadóak, azaz időarányos kifizetések teljesíthetők, azonban az ország eladósodása miatt a forint jelentősen esni fog és nagyobb összeg visszafizetésére kötelezett az ország, a rövidlejáratú állampapírokkal. Az interregnum miatt nem biztos, hogy a finanszírozó kötvényeket lejegyzik és így az állami alkalmazottak, a nyugdíjasok és a szociálisan rászorultak nem jutnak pénzhez. (Ezt akarjátok? - Nekem már mindegy!)
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43556
ezt egyetemen oktatják rosszul, felnőtteknek:

Elbocsátások esetén ebben a fázisban dől el, kik mennek, és kik maradnak. Nincs egyértelmű vesztes-nyertes megfeleltetés, a fogalmak nem szinonimek.

A maradóknak sem könnyű a helyzetük. Ennek a problémának a kezelésére sokkal kevésbé kidolgozottak a technikák, mint az elbocsátottak esetében. A változások túlélőiben kettős – ellentmondó érzés lehet, a megkönnyebbülésé (Elias Canetti: A túlélő c. munkájára hivatkoznék) és a bűntudaté.

Az átmeneti fázis interregnum jellege egyik legalapvetőbb igényünktől és vágyunktól, a biztonságtól foszt meg bennünket. Ennek valódi jelentőségét gyermekeknél figyelhetjük meg, kultúránk következtében a „felnőtt” társadalomban ez az igény általában csak burkolt formában jelenik meg, vagy bizonyos életszegmensekre szorul. A bennünk lévő gyermek biztonságigénye ettől persze még megmarad, és olykor felnőtt-álarcán átsüt
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43555
ez nem átall doktori disszertációban is "kitalálni"

Descartes mondataiban mintha felsejlene Baumgarten kijelentése: „A filozófus is ember.” Sőt, talán ez a filozófus-alkat az, amely megközelíti az ember 17. századi ideális alakját, vagy másképpen fogalmazva: e filozófiai attitűd is hozzájárul a 17. századi ideális emberkép megszületéséhez. Azonban a fiatal Descartes-nak még sokáig, pontosan 1649-es utolsó művéig várnia kell arra, hogy a természet urává és birtokosává tevő gyakorlati filozófiáját kidolgozza. Mint látni fogjuk, e természetet igába hajtó gyakorlati filozófia voltaképpen az emberi természet megzabolázására szolgáló etika lesz. Addig is élni kell valahogy. Erre az „etikai interregnumra” vonatkozik az Értekezés a módszerről „ideiglenes etikája”. A leendő végleges hajlék felhúzásáig, melynek Descartes reményei szerint egyszer majd fel kell épülnie, a filozófus-embernek mégiscsak meg kell húznia magát valahol. Erre vonatkozólag dolgozza ki Descartes az ideiglenesség alapzat nélküli etikáját.
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43554
vég nélkül jön a "tanulatlan" tudósok sora:

Számolnunk kell azonban azzal a ténnyel is, hogy a műegység és stílusegység nem feltétlenül egymást fedő fogalmak. A valódi remekművek állnak leginkább ellen az egy, esetleg több stílusba való skatulyázás szándékának. „A remekmű az organikus stílusok közötti interregnum, a remekmű ennek az interregnumnak az idő és a tér [...] átstrukturálódásának a mozgásformája” (Könczöl 1988: 90).
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43553
A kopasz magyar mondat ékítésére nem szolgált más, mint a kínos gonddal kiesztergályozott metaforák és metonímiák, rímek és alliterációk. Ez évtizedekig tartó interregnum alatt közönségünk megszokta, hogy a poézisben ne keressen mást, mint versbe szedet prózát. Jött Ady, s vele az elszállt szokatlan hangú stílelemek.
Előzmény: Gavriel (43552)
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43550
:-)

"Ezt már az általános iskolában megtanultuk"

Mások meg továbbtanultak.
Előzmény: Gavriel (43549)
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43548
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43547
Normális esetben, ha az interregnum csak a hatalomváltás, kormányváltás technikai idejére szorítkozik, a “már nincs” kormány és “még nincs kormány” billenőidejére, amely a győzelem mámorát, a vereség gyászmunkáját, a kormányzat kormányzásra készülődését foglalja magában, akkor az interregnum nem több, mint alig észlelhető, időben és térben szűk határok közé szorított hatalomkimaradás, finom döccenés, amely nem megtöri, hanem megerősíti csupán az uralom folytonosságát.

szép a magyar nyelv, változatos számos többértelmű kifejeztéssel mint például az interregnum vagy akár a "tuskó" is...
eke Creative Commons License 2008.11.14 0 0 43545
újból az elnöku interregnumról...

(lehet hogy itthon nem csak beszélik, hanem még értik is a magyart?)
eke Creative Commons License 2008.11.13 0 0 43541

.
eke Creative Commons License 2008.11.13 0 0 43539
gondolom én vagyok a címzett... azért megint rosszul esik. Tudom nem számít ki kezdte, de az objektivitás nem luxus. Szerintem.

Sajnálom hogy szó nélkül hagytam az első sunyi beszólását, mert felbátorodott. De ha ezekre kicsit szenzitívebb lennél, nem lenne szópárbaj. Vagy ha elfogadtad volna Ikaljant. Előrevetítette.
Mint ez előzőekből kibetűzheted nem a vita volt a célja, hanem a provokáció, aminek természetesen önként felültem.
Előzmény: Mumu (43538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!