Abszolút kezdő makettező vagyok. egy repülőgépet építenék (Airbus 320). A festéssel vannak gondjaim. Előbb ragasszam össze a törzset és utána fessem, vagy előbb fessem le a két féltörzset és utána ragasszam össze.
A makett amit vettem elvileg egy Condor A320-s hogyan tudnék belőle Wizzair-t csinálni. Lehet hozzá kapni valahol festési leírást és matricázást?
Kösz. Ez csak próba volt, a fehér festés sem az igazi. Ti hogyan rakjátok fel a Revell szemenkénti lánctalpait? Itt nem látszik annyira, de az sem lett jó.
A matt lakk foleg akkor csillog, ha nincs elegge felkeverve. A matt tenyleg olyan, hogy legalabb 4-5 percig kell kevergetni, mire megfelelo. Ovatosan kell higitani (minel tobb a higito, annal kevesbe marad matt.) Sok, vekony retegben kell teriteni, es a legjobb festekszoroval. A tokeletesen matt felulet meg szamomra is maximum az almaimban letezik, de ha 4-5 retegben fujom, meglehetosen jo eredmenyt szoktam elerni. A Tamiyanak es a Gunzenak is van "mattito agens"-e. Egy csipetnyit belekeverve az akril lakkokba rasegit a dologra. (Ovatosan kell vele banni, mert konnyen feher nyomokat hagy.) A Testors Dullcoat enamel lakkja is meglehetosen szuper (csak epp nem akril, es nem tul egeszseges.) Asszem, kaphato spray formaban.
Eladó egy egyhetes Easy Star modell. Két helyen tört, de szépen meg lett ragasztva (aki ismeri a modellt, az tudja, hogy szinte örökéletű). A motorja is teljesen jó még, KÉT légcsavarral és - természetesen - a gyári cuccokkal adom.
Egyetlen hátránya van még: a két szárnyon van két, nagyjából másfél centiméteres bevágás csűrőknek. De ez szinte semmit sem számít...
Új ára a szettnek 16.900, én odaadom 9.000 Ft-ért. Megtekinthető: Budaörsön (ill. Bpesten).
Sajnos amikor ezeket vettem kb 10e-rel többe került. Való igaz a mostani árakat nem néztem meg, de ha valakit ennek ellenére érdekli a szerkezet mondjon egy korrekt árat, ha lehet ilyet kérni ezen a fórumon. Én biztos , hogy nem fogom már használni, csk pórfogóvá vált.
Köszi, megnéztem őket, ténykeg jónak tűnik. A tartályt fel kell tölteni? Mert a használati utasítás szerint pl. fémtárgyaknál csak a tárgyra kell tisztítószert cseppenteni.
Marhára kell ezzel is vigyázni, mert lehet olyan kínai gagyit kapni, ami nem mos egyáltalán. Valami ultrahang kifütyül belôle, de valószínüleg olyan gyenge, hogy nem mos semmit... Mivel te már dolgoztál ipari UH mosóval, szerencsés vagy, mert meg tudod itélni, hogy tisztességesen mûködik-e. Aki ilyet még soha nem látott, annak mindent el lehet adni.. (nem vak, csak bátor...)
A ventivel kapcsolatban megsoszlanak a vélemények. Amit írsz igaz, a por a festő nagy ellensége, da jártam már úgy, hogy a szálló festék köd visszacsapódott, és az tette tönkre a felületet. Ha lakásban fújsz (nem mindenkinek van hobby épülete a villája mellett :-) ) akkor megint csak jól jöhet a kabin, elszívoval, hogy ne a TV képcsövére menjen a ratyi.
A nitróval kapcsolatban én nekem is fenntartásaim vannak, mit azt más már kifejtette. Állítólag az aceton mentes körömlakk lemosó az barátságosabban viselkedik a gumival, és kb ugyanolyan agreszív a festékkel szemben.
Ettől függetlenül a nitrót a nem müanyag felületek zsírtalanítására én is előszeretettel használom.
Az észter hígító ugyanígy jó, ráadásul az akrilokat is oldja. DE egyre kell vigyázni: mindegyik megeszi a műanyag tömítéseket! Pedig a legtöbb pisztolyban ez van...
Pormentesíteni a legjobb szerintem: újságpapírral letakarni a helyet (asztalt) aztán pisztolyból vizet kell fújni az asztal fölé, és várni ell egy-két percet. A víz megköti a porszemcséket. Mondjuk ezt csak fényes festék (autókarosszériák fújása előtt csinálom, a hosszabb száradási idő miatt.) A legtöbb port a pisztoly levegősugara kavarja fel, erre a szimpla festőkabin nem elég, csak akkor, ha mindig teljesen pormentes.
Azért nem jó addíg áztatni, míg lejön a papírról, mert akkor a ragasztó nagyrészét is leáztatod. Az apró matricákat ilyen trükkös felületekre matricafeszítő segítségével lehet felrakni. Ennek az a lényege, hogy kicsit meglágyítja a matricát, és ahogy szárad, ráhúzza felületre. Persze van, amikor nincs rá szükség, Itt pl nem kellett, én sem értem hogyan maradt ott.
Tökéletes leírás! Én úgy csinálom, hogy addig áztatom a vízben, amig lecsúszik a papírról és a vízből rakom a makettre. Előtte a vizet le kell húzni róla, de működik. Ezután megpróbálom majd száraz területen megvárni, amig lejön.
Viszont lenne egy kérdésem: Revell M3A1 makettre kellett volna rárakni egy matricát, de nem sima felületre, hanem apró kiálló részekre. Pici, 1mm alapterületű, de 1/2mm magasságú kiáló dolgokra nem tudtam ráhúzni, hogy sima legyen. Mi lenne a trükk?
Műveletlenségem az egeket veri, de mi ez az UH mosó? Mekkora, hogyan müxik (nem a részletes leírás, csak úgy nagyjából), stb.? A pisztoly elmosása nekem sem a kedvenc sportom, ha egy makett árából meg lehet úszni a kényszerű pepecset, akkor érdekelne.
Igen, szerintem is sok mindenre lehet még használni. Mivel a corába ritkán járok, megrendeltem máshol az előbb, 7 ezer pénzért. Ha beülök a kocsiba, és elmegyek ugyanott vagyok.
Az előbb teszteltem a légecsetet, meg a kompit. Szóval más minőség mint ecsetelni. Gyorsan összeütöttem egy papírdobozból (monitor doboza) két pc ventiből, meg egy kis szűrőanyagból egy kis festőkabint, benne egy kis lámpicskuval, és nagyon tetszett a vele való "játék".
Csak most éreztem a UH mosó hiányát, mert vagy 15 percig takarítottam a légecsetet, és vacakoltam a kis rejtett helyekkel.
Sziasztok! Légcsavarokat vennék. Ha valakinek van eladó az jelezze itt! 14.kerületben lakom! 102mm kell. Ez egy elektromos kis repcsi. A hátsó szárnyat már javitottam, de ettöl még jól repült! Ha valaki tud egy jó modellezö boltot az szoljon! Törhetetlen müanyag, vagy fém érdekel! CSAK!
Kérdésem lenne: Használ-e valaki az airbrush pisztolyhoz ultrahangos mosóberendezést, főleg akril festés után? Az jutott eszembe, hogy desztvizet szinte ingyé lehet otthon előállítani (műgyantával), bele esetleg egy kis alkohol, maga a mosógép 15 ezerből megvan, és egy csomó szöszmötöléstől meg lehetne szabadulni. Vélemény? Próbálta már valaki? Én ipari méretű mosóval dolgoztam már, az csodákra képes az eldugott helyek tisztításában.
Találtam egy Lancia Delta Integrale makettet, és arra gondoltam, hogy Ranga Laci mintájára kellene megfesteni. Mondjuk az 1994-es festés nem is túl bonyolult, és nincs túlságosan sok reklám se rajta. Viszont szinte semmi képet nem találok róla a neten. Tudtok segíteni?