Keresés

Részletes keresés

baIekka Creative Commons License 2007.01.05 0 0 165

Hypot mégis ki szokott bevenni 3x2 evőkanállal naponta? Gyógyszer viszont arra van, hogy bevegyék. Hypotol egyik háziasszony sem fogja azt hinni, hogy elmúlik a fejfájása vagy éppen a nemi gombája.

Láncfűrészel sem fogja senki direkt levágni a karját, viszont az autó akkor is megy, ha nincs bekötve a biztonsági őv.

Alapvető különbségek.

Az aki hülye haljon meg elv szajkózása pedig nem kifizetődő az államnak - kevesebb adófizető (ha nem hal meg, akkor több segély, tb kiadás) -, de neked sem, mert még bekerülsz a szórásba.

"Miért, mi rá így a garancia, hogy a receptre megvett gyógyszert nem a gyerek dézsmálja meg? Miért, mi rá így a garancia, hogy a receptre megvett gyógyszert nem a gyerek dézsmálja meg?"

Itthon ez a legfőbb garancia (ugyebár minden dobozra rá van vezetve), fejlett országokban pedig a gyermekbiztos csomagolás.

Előzmény: Törölt nick (160)
Antisystem Creative Commons License 2007.01.05 0 0 164

Dehogynem, nyilván elolvasom, mielőtt véleményt mondok. Itt a hivatalos:

http://www.ogyi.hu/download/vnb20070104.xls

De olyan sincs rajta, mint a Nitromint tabletta/spray, amit az összes mértékadó kardiológus társaság szerint minden mentődobozban kellene hordani és elsősegélyként alkalmazni, hogy így csökkenjen az infarktus prehospitális halálozása...

ÜdV

Előzmény: matej nyikolajevics (147)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 163

Azt, hogy az Algopyrint, és a Demalgont csak receptre lehet kapni egyszerűen nem tudom másnak betudni, mint a gyógyszer és eü. lobbinak.

Szvsz. ez volt a két legkeresettebb gyógyszer a szabadon vásárolhatók közül.

Ezzel szem ben a remek aszpirin ténylegesen komoly kockázat, főleg gyomorbetegeknek, meg gyerekeknek....remek döntés..

A Meristint megértem, eddig is csodálkoztam, hogy miért lehet szabadon venni.A barbiturát tartalma miatt elég rendesen szedáló hatása  van.

Az Algozon az tkp az Alogipyrin generikuma?

matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 162

de mi a recept ?

egy papír amin az orvos elmondja neked, hogy milyen gyógyszert szedjél.

a másodlagos funkciója, hogy a patikusnak bizonyítod vele, hogy tényleg az orvosod mondta. vagy ez az elsődleges ? 

recept nélkül nem lenne semmi kontroll, hogyan lehetne az ártámogatását a gyógyszereknek megoldani?

Steckdose Creative Commons License 2007.01.05 0 0 161
Azért neki is van valami igaza.

"Aki hülye, haljon meg." Ez önmagában igaz. De ha nem hal meg, hanem mondjuk többmillió forintos csontvelő-átültetést kell végezni rajta? A TB pénzéből? A rákos kisgyereknél egyértelmű, hogy helyes, ha a mi pénzünkből rengeteget ráköltenek, hogy meggyógyuljon, de vajon annál a hipochondernél is helyes, aki a saját baromságából mérgezte meg magát gyógyszerekkel?
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 159

Az úgy van, hogy személles megfigyelésem szerint a szalicilátokat tartalmazó gyógyszarok /a nagyobb dózisúak/ , félelmetes betegségeket generálhatnak az embereknél.

Nálam pld bevérzéseket okoz testszerte,  de van akinél az agyban lévő kis erek vér-áteresztővé válhatnak tőlük.

A gyomorfekélyről, gyomorvérzésről, fájdalomról nem is beszélve.

És szerintem eccer még ki fog derülni az is, hogy a Szklerozis multiplexet is ezek okozzák. /én, mint, előző életemben orvos mondom ezt ! :)/

Az Algopy eddig mindig segített nekem.

Nem szedtem soha marokszámra.

Csakis szükség esetén, és rövid ideig 1-2 db-ot.

Úgyhogy, NE TESSENEK TERRORIZÁLNI !!!

Előzmény: Antisystem (134)
zi_laj Creative Commons License 2007.01.05 0 0 158

"A paracetamol tartalmúakat az USÁ-ban már régen betíltották, nálunk változatlanul árulják !"

Ráadásul, ha jól értettem, most már szabadon! Az algopyrint viszont nem!

Még nem tudtam rájönni, kinek származik ebből haszna, de biztos nem a véletlen műve!

Előzmény: Törölt nick (146)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 157

Nem véletlen receptköteles az ami az.

s akkor?

Előzmény: baIekka (154)
Steckdose Creative Commons License 2007.01.05 0 0 155
Ez is igaz. (Tunéziában pölö nincsen olyan, hogy szociális háló, ha Abdul olyan állat, hogy nyomorékra mérgezi magát, akkor nem kerül pénzbe az adófizetőknek.)
Előzmény: baIekka (154)
baIekka Creative Commons License 2007.01.05 0 0 154

Na ezzel okoznád a legnagyobb kárt!

Nem véletlen receptköteles az ami az. Nem véletlen kötelező bekötni a biztonsági ővet a kocsiban.

Az emberek hajlamosak kockáztatni vagy jobban tudni, mint mások és ezzel balesetet okozni, aminek korházi kezelés, táppénz, munkából kiesés, esetleg rokkantnyugdíj a vége, ami szépen tönkreteszi az országot. Tehát ennyit a "legalize everything" elméletről szvsz.

Előzmény: Törölt nick (149)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 153

Nekik pont jó volt recept nélkül, patikából. Ennyi

hát ez nagyon jó.

Előzmény: baIekka (145)
Steckdose Creative Commons License 2007.01.05 0 0 152
"Ja én már írtam, legalize everything, semmi szükség semelyik gyógyszernél a receptre, mindenkinek legyen a saját felelőssége, hogy miből mennyit mikor és mire nyom."

Tunéziában például ez megy. Gyógyszertárban kapod a cuccot, de recept nélkül. Miért ne mehetne itthon is? Monnyuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem tudom, az átlag arab mennyire tudja megvenni a gyógyszert, kábé annyiba kóstálnak, mint itthon.
Előzmény: Törölt nick (149)
Steckdose Creative Commons License 2007.01.05 0 0 151
Szóval halvány fingod sincsen róla. Igazából sejtettem. No, akkor ennyit erről, kisfeszkós, lapozzunk.
Előzmény: matej nyikolajevics (143)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 150

Ja !

És bár elhatároztam nem káromkodom, mégis sürgősen menjen a picsába, aki ezt akarja !!!

Előzmény: Törölt nick (146)
Steckdose Creative Commons License 2007.01.05 0 0 148
Az meg minek, te... izé?
Előzmény: matej nyikolajevics (142)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 147
csak nem olvastad végig?
Előzmény: Antisystem (144)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 146

Agybarom vóttt aki kitalálta esztet !

Időtlen-idők óta használom néha fejfájásra az Algopyrint, néha torokfájásra, amikor pld influnza kezdődik torokfájással, /bár már 3-4évenem voltam influenzás !, reklám helye:oscillococcinum !/, kisebb fájdalmakra, és lázcsillapításra 2 db-ot szoptam bevenni !

Kitűnően működött ez a terápija nálam !!!

Most kik akarnak beleköpni a levesembe ????

Miért ?????

Minden más gyógyszert elvetek.

A paracetamol tartalmúakat az USÁ-ban már régen betíltották, nálunk változatlanul árulják !

Isten bizony ki kell innen vándorolni, a sokk hülye hatalomban lévő mijatt !!!!!

A Qrrrva életbe !

Előzmény: 6k (18)
baIekka Creative Commons License 2007.01.05 0 0 145

Miért ne bánkódhatnának azon, hogy ezután megfizettetik velük a 300 ftos receptdíjat az algopyrinért is??

Mi az összefüggés a közt, hogy valaki nem akarta, hogy kikerüljön a patikából a gyógyszer és most nem akarja, hogy csak receptre kaphasson párat?

Nekik pont jó volt recept nélkül, patikából. Ennyi. Örülnék, ha beférne a parányi agyadba. Talán szoríts helyet a gyűlölködés-központod mellett, mert az nagyon sok helyet elvesz a kevésből.

Előzmény: matej nyikolajevics (137)
Antisystem Creative Commons License 2007.01.05 0 0 144

Ebben most nem látok ellentmondást, ez az az álláspont, hogy jó volt az eddigi szabályozás szerintük, maradjon minden úgy, mint volt. Mellesleg tényleg érdemes legondolkodni, hogy mekkora hülyeség készül, nem csak szakmai, hanem akár laikus szemmel is. Az emberek leggyakoribb "ügyeleti idős" baja a görcsös fájdalom: epegörcs, bélgörcs, menstruációs görcs, görcsös fejfájás (migrén-féle) stb. Ehhez képest egyetlen görcsoldó sem szerepel az ominózus "benzinkút listán" - ha jól láttam. Akkor meg minek az egész cirkusz?

ÜdV

Előzmény: matej nyikolajevics (137)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 143
vérnyomáscsökkentőd van otthon?
Előzmény: Steckdose (141)
Steckdose Creative Commons License 2007.01.05 0 0 141
De én konkrétan a Te habzó pofádból szeretném hallani. Merthogy nyilván pontosan letisztázott érvekkel tudod megmagyarázni, amit mi, tudatlanok nem fogunk fel, hogy ti. mennyivel jobb az nekünk, ha a leggyakrabban vásárolt gyógyszerek mostantól receptre lesznek csak kaphatók. Mert abba bele se merek gondolni, hogy esetleg halványlila segédfogalmad sincs róla, és ilyen ingatag "alapra" építkezve műveled itt ezt a láncrázós, fideszezős őrjöngést.
Előzmény: matej nyikolajevics (140)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 140

akkor kérdezd meg valamelyik fidesz vezetőt.

Előzmény: Steckdose (138)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 139

molnárnak valóban oroszlánrésze van benne. egy egyenes ember aki a bebetonozott statusq-nak simán nekiment.

sokan nem szeretik érte.

Előzmény: Steckdose (136)
Steckdose Creative Commons License 2007.01.05 0 0 138
Én azért mégis szívesebben hallanám egy komcsi habzó pofájából is, hátha jobban felvilágosodom.
Előzmény: matej nyikolajevics (133)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 137

én nem azt mondtam, hogy szakmailag indokolt vagy sem.

arról beszéltem, hogy míg az emberek egészségét féltve voltak ellene a gyógyszerek kikerülésének a patikákból, most, hogy az alkotmb nem az ő javukra döntött, megfordították a lemezt és azé sírnak, hogy X gyógyszert nem lehet csak receptre kapni.

Előzmény: Antisystem (134)
Steckdose Creative Commons License 2007.01.05 0 0 136
Hát igen, ez tényleg így van, és eléggé szomorú is. Mindazonáltal (többek között) Molnárnak oroszlánrésze van ebben, ami most alakul, és ezt a Fideszre mutogatással nem lehet csökkenteni.
Előzmény: sashimi (135)
sashimi Creative Commons License 2007.01.05 0 0 135
A fidesz viselkedese teszi lenyegeben lehetetlenne Molnar tulkapasainak megfekezeset. Barmit tesz ugyanis a miniszter, a tisztelt ellenzeki part kepviseloi ugyanolyan fejhangon uvoltenek nemzethalalt vizionalva.

Előzmény: Steckdose (128)
Antisystem Creative Commons License 2007.01.05 0 0 134

Én ugyan nem vagyok jobbos, de ha el akarod dönteni, hogy ezzel, hogy az Algopyrint receptessé teszik, a szalicilátokat (aszpirin és köre) meg kiviszik a benzinkútra okosságot, vagy marhaságot tesznek-e, olvass kicsit utána a Reye-szindróma nevű betegségnek. Mert ugye éjjel az ember lázcsillapítót elsősorban gyereknek cserkel...

Mondjuk:

Reye syndroma. Gyakran halálos végû syndroma, mely központi idegrendszeri tünetekkel és máj elégtelenséggel jár. Elsõsorban olyan 16 évnél fiatalabb gyermekekben lép fel, akik influenza (elsõsorban B) megbetegedés kapcsán aspirint vagy más szalicilát származékot kaptak. Emiatt a fenti gyógyszerek alkalmazása gyermekeknél ellenjavallt.
http://www.laszlokorhaz.hu/hun/infektol/huninf_1.htm

ÜdV

Előzmény: matej nyikolajevics (127)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 133

a magadfajtának hiába, nektek mikola már megmagyarázta.

ha még mindig nem érted, majd mondja szarrágó meg a répajobi újra. a gyengébbek kedvéért.

Előzmény: Steckdose (131)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2007.01.05 0 0 132

nem személyeskedni kubatov gyermeke!:-)))

ki a szar kiváncsi a hülyeségeidre?

Előzmény: Steckdose (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!