Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dundalk Creative Commons License 2018.01.24 0 0 204

Ismétlem maga:

"... Amit kerülj el az a Goldcar, főleg, ha nincs autóbérlés tapasztalatod. A fő szabály, hogy semmit nem írunk alá csak azért mert valaki oda mutat az ujjával, hogy itt írd alá és már mehetsz is. Szerződést és autót átnézni!

Egy távoli ismerőst éppen a lent említett S.xt kölcsönző ügyintézője rántotta le 700 azaz hétszáz euróval Portugáliában. Oda bökött ő meg aláírt.. 

Rányomott mindent a szerződésre a kedves munkatárs, upgrade ára, minden extra biztosítás ami létezett, GPS, üzemanyag szolgáltatás arany áron stb. 1-2 napra így sem lett volna vészes, de 2 hétre mentek!..."

Ez valószínűleg tanulópénz lesz..A Sixt kezében van az aláírt szerződés, hogy mindent elfogadtál..jogilak fedve vannak sajnos..

Előzmény: peter0527 (203)
peter0527 Creative Commons License 2018.01.24 0 0 203

Január első napjaiban az autoberles.hu oldalon át béreltünk egy autót, Lisszabonban. A sixt kölcsönzőnél. Az átvételnél volt elöre kötött teljes biztosításunk, az Axánál, de az ügyintéző nem vette figyelembe, nekünk meg elkerülte a figyelmünket és ujatt kötött. Mindez csak a leadás után derült ki, mikor nem értettük, miért ilyen sok az összeg. 5 napra 207 euro volt a teljes biztosítás. A nyelvi nehézség miatt a magyar kirendeltséghez fordultunk, erre is csak így derült fény, mert a kintiek nem nagyon akartak elszámolást se küldeni, levették a pénz és kész. Lehet egy autóra két biztosítást kötni? Egyeltalán mit lehet ilyenkor csinálni? Járt már más is így, vagy csak mi voltunk balekok? Kérem segítsetek, biztos van valami megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat.

Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.22 0 0 202

Ja, ha partnerceg, akkor biztos sokkal jobb arat kapsz naluk. En csak ceges kedvezmenykodot tudok hasznalni, de meg attol sokkal jobb arakat szoktam kapni mashol (gyujtooldalon szoktam foglalni). A 100EUR plusz pedig nem csodalom, hogy rogton a legdragabbak lettek. Nekem a Sixt vont le egyszer 130EUR-t egy hianyzo forgalmiert. Amit valojaban oda sem adtak a kolcsonzes kezdetekor, de mivel rohantam, nem neztem at a kis pakkot, amit adtak. Ugy ahogy volt beraktam a kesztyutartoba, ki sem nyitottam, amig vissza nem adtam az autot. Akkor mar hiaba mondtam, hogy nem is adtak oda, keso volt. Indulas elott kellett volna szolni. Draga lecke volt, azota tobbszor is atnezem, hogy megvan-e minden, meg a potkereket es a szerszamkeszletet, haromszoget is leellenorzom.

Előzmény: scottpeter0516 (201)
scottpeter0516 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 201

Mivel a cég ahol dolgozom partnercége a hertz-nek (plusz törzskártyám is van), egyik cég sem tudta überelni ezt az árat. De ahogy írtam is igazából így ezzel a 100 eurós levonással a legdrágábbak lettek az összes közül. Legutóbbi tartózkodásom során sem tőlük béreltem már.

Előzmény: Tshu-hash (200)
Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.22 0 0 200

Mindig az adott ceg honlapjan foglalsz? Csak azert kerdezem, mert nekem is van kedvezmenykodom a Hertz-hez, de sokszor mas irodaknal joval olcsobban lehet autot berelni. Egyebkent Hertz-et nem probaltam meg a repteren, otoluk a Marriott mellett (Apaczai Csere J. u.) szoktam felvenni es leadni az autot, de eddig mindig rendben ment minden. Ha kesett a gepem, telefonon szoltam nekik, es tartottak az autot. Ami meg erdekes, hogy naluk nem nagyon futottam meg bele upgrade-be, mas tarsasagnal tobbszor elofordult mar.

Előzmény: scottpeter0516 (199)
scottpeter0516 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 199

Hertz, egészen pontosan a Mercur rent a car kft. Vecsés. (nem csak hertz de thrifty és dollar autóbérlés is tőlük megy)
Egyébként mint hűséges Hertz bérlő, számtalanszor béreltem már tőlük, igaz nem magyarországon, de soha de soha nem volt még velük probléma. Viszont ezt nekik meg is írtam, hogy valószínű tőlük soha többet nem fogok bérelni (mercur kft)

Előzmény: Tshu-hash (197)
dundalk Creative Commons License 2018.01.22 0 0 198

Nem számít, hogy mikor volt, ha jogtalan akkor jogtalan és segíteni fognak. Nyilván próbáld tisztázni a kölcsönzővel előbb ha ez zátonyra fut, akkor mehet a bankon keresztül és ott kell bizonyítsák, hogy jogos.

Előzmény: scottpeter0516 (196)
Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.22 0 0 197

Udv!

En a helyedben azert nyilvanossagra hoznam a ceg nevet, es irnek az europai/nemzetkozi kozpontnak is, reszletezve a problemat, illetve erdeklodnek a procedurakrol, hogy a leadas utan - amennyiben a berlo mar nincs ott - pontosan hogyan tortenik az auto atvetele, az esetleges hibak/serulesek feltarasa, es arrol hogyan ertesitik a berlot. Eddig talan 5 vagy 6 tarsasagtol bereltem autot Ferihegyen (elvileg februarban kiprobalok egy meg ujabbat), minden alkalommal, amikor visszavittem velem egyutt neztek at a kocsit, alairtam a kis papirost, amibol megkaptam egy peldanyt, es viszontlatasra. 1 negativ elmenyem volt az egyik tarsasaggal (Sixt), de azota mar bereltem toluk Pesten is, illetve tobb orszagban is, es visszakerultek az ajanlott listamba. 

Előzmény: scottpeter0516 (196)
scottpeter0516 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 196

Hello

A bérlés, augusztusban volt, nem hiszem hogy a bank visszavonná a levonást utólag. 
A kocsi leadásakor voltak ott a pultnál, de arra hivatkozva, hogy csak egyedül van, ezért nem jött ki megnézni.
A szerződésben foglaltakban le van írva, hogy a bérlet addig ami a kocsi bérleti szerződésében fel van tüntetve (ergo a kocsit addig a dátumig/időig leadják), amit én megtettem. 
A sérülést számlázó számlán pedig már a másnapi dátum szerepel amikor nekem a bérlés már lejárt. A számlára viszont az van írva hogy a sérülés a gépkocsi check-in jénél lett konstatálva.

A fényképeken nem látszik egyértelműen hogy a sérülés azon a kocsin van-e amit béreltem.

A javítás még a mai napig nincs elvégezve, mondván, hogy ez a javítás nekik bevételkiesés lenne (a javítás időtartamára), de érdekes, hogy ezt a javítási árajánlatot is csak azután kérték miután én személyesen elmentem reklamálni és pontosan olyan értékben amit tőlem levontak.

Előzmény: dundalk (195)
dundalk Creative Commons License 2018.01.19 0 0 195

Nem tudom, hogy van-e külön felügyeleti szerv az autókölcsönzőkre.

A bankodnál indíts egy chargeback kérelmet, hívd fel őket és mond el, hogy egy indokolatlan levonást észleltél és a levonó nem akarja bizonyítani a jogosságot. Majd ők elmondják mit kell tenned, aztán megy a kérés a kölcsönzőnek, hogy bizonyítsák be a jogosságot, ha nem tudják, akkor visszahívja a bank a pénzedet.

Árajánlat nem elég szerintem. Ha nem voltál jelen, akkor kell egy fényképes dokumentáció, amiből kiderül, hogy tényleg volt sérülés és tényleg azon az autón, tehát a rendszám és a sérülés azonos képen van rajta. Ja és nem amikor a műhelyben áll, hanem akkorról, mikor még nem adták át a következő bérlőnek, de még tőled sem vették vissza.

Aztán persze az sem árt, hogy a javított állapotot is fényképezik, bár szerintem ez már rajtuk múlik inkább.

Jó ha tudod, hogy a ha úgy adod át az autót, hogy majd csak másnap veszik vissza mikor nem vagy ott a felelősség a tiéd a tényleges átvételig, azaz ha akkor került oda mikor te ott hagytad, de még nem vették vissza az akkor is a te felelősséged lenne.

(gondolom a felni javítás nem garanciális)

Előzmény: scottpeter0516 (193)
dundalk Creative Commons License 2018.01.19 0 0 194

INkább itt válaszolnék, hogy másnak is hasznos legyen az infó.

Előzmény: klezsola (191)
scottpeter0516 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 193

Halihó

Kérdésem lenne, magyarországon ki foglalkozik, vagy ki felügyeli az autóbérlő cégeket? Augusztusban magyarországon jártunk, autót béreltünk egy elég nagy társaságtól (mivel a cégen keresztül van hozzá kedvezménykód, valamint nem ez volt az első eset hogy tőlük béreltünk, mindannyiszor sérülés nélkül került vissza az autó, utólag sem volt semmi kihágás utáni levonás).
Minden rendben is volt, nem volt semmi gond az autóval, vissza is vittük időben, de az autót nem nézték át leadáskor, mondván majd másnap átnézik. Mivel én egyébként mindig átnézem, ezt most is megtettem, nem volt semmi az autón. Megbíztam bennük mert nem ez volt az első eset, egyébként is elégedett voltam a szolgátatásaikkal.
Körülbelül 2 hét mulva látom, hogy a kártyám amivel a foglalás történt, terhelve lett 100 euroval. Felhívásukkor elmondták, hogy az autó felnije sérült, ezért a levonás. Hangsúlyozom, hogy mikor én leadtam az autót nem volt rajta semmi, de ők akkor nem nézték meg, csak másnap. Fényképeket sajnos nem készítettem, eddigi tapasztalataim alapján, valamint a bizalom elvén. Kérdésemre, hogy nem-e esetleg a leadásom és a másnapi ellenőrzés közötti időben kerülhetett e oda a sérülés, nem válaszoltak.
Megkerestem a magyarországi képviseletet, tőlük a mai napig választ nem kaptam. Legutóbb magyarországon jártamkor, odamentem az irodájukhoz kérni egy számlát a kocsi sérülésének javításáról, erre kb 1 hét múlva küldenek nekem egy aznapra dátumozott sufniműhelyből kért javítási árajánlatot. (az autó gondolom még garanciás mivel egy éves sem volt még, valamint érdekes hogy a javítási árajánlat pontosan 100 euro összegről szól).
Többször is kértem már tőlük a felügyeleti szerveik nevét címét elérhetőségét, de egyszer sem adták még meg.

Esetleg ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.

ideális hangyászsün Creative Commons License 2018.01.18 0 0 192

Köszi a választ. Utánanéztem ennek a traveljigsaw-nak, és az értékelések alapján csalásgyanús a cég, nem lehet őket felhívni, mailekre nem reagálnak, nem fizetnek, úgyhogy ez storno. Találtam viszont egy jobbnak tűnőt:

www.worldwideinsure.com

Egyesült Királyságbeli, jók az értékelések, komoly cégnek tűnik, a policy-jük is részletes (https://www.worldwideinsure.com/policy-wordings/2018/CER-EU-18_v2.pdf?popup=1).

Azt meg tudnád vagy valaki mondani, hogy az azonos oldalak (cégek?) különböző domainű oldalai között mi a különbség? Konkrét példa: www.autoeurope.com és hu.autoeurope.com. Úgy láttam, ugyanazokkal a paraméterekkel más autókat adnak ki, más árral, és a .com-os az olcsóbb. Foglalhatok azon az oldalon gond nélkül? Nem fog belekötni senki? Egyáltalán ajánlatos itt foglalni?

Még egy kérdés foglalkoztat. Ahogy utánaolvastam, önrészcsökkentő vagy -nullázó biztosítást a kölcsönzők felajánlanak a helyszínen aranyáron. Az övék mennyivel jobb, mint egy harmadik félé? Az övékkel nem kell egyáltalán önrészt sem fizetni, vagy ez is simán egy 3. féltől jön, csak a kölcsönzőn keresztül? Olvastam, hogy a biztosítóknak kell egy esetleges javításkor az arról készült számla, de a kölcsönzők nem javíttatják meg egyhamar a kocsit, és így a biztosító sem térít...

Előzmény: Tshu-hash (183)
klezsola Creative Commons License 2018.01.17 0 0 191

Köszi Neked is!

Tehát akkor az economybookings kuka.

Elolvastam a két linket - sokat okosodtam. Viszont ha nem gond, akkor írnék majd prvit, hogy másnak ne kelljen olvasnia a bénázásomat.

Köszi.

Előzmény: dundalk (186)
klezsola Creative Commons License 2018.01.17 0 0 190

Na, bejött. Ez a díj a fullos biztosítással, vagy ez még az önrészes opció?

Előzmény: Tshu-hash (178)
ParJud Creative Commons License 2018.01.17 0 0 189

Köszi a megnyugtató válasz!

dundalk Creative Commons License 2018.01.17 0 0 188

Egyik sem mondható kicsinek, szerintem a SbC legalább akkora Olaszországban, mint mondjuk a Hertz vagy Budget. Egyiknél sincsenek lepukkant autók, a Sicily by Car-nál kedvezőbbek a letét feltételek és elfogadnak betéti kártyát is (+biztosítás megkötése mellett)

Ha olasz hálózatból kellene választani, akkor Sicily by Car esetleg Maggiore, bár utóbbinál változások voltak és pl. depozit tekintetében nem tudtak egyértelmű választ adni, de több ezret emlegettek így hagytam őket.  

Előzmény: ParJud (187)
ParJud Creative Commons License 2018.01.17 0 0 187

Sziasztok! Szicíliai autóbérléssel kapcsolatban érdeklődök. Friss tapasztalatok érdekelnének a kisebb reptéri autókölcsönzőkkel kapcsolatban (pl. Locauto, Sicily by Car, vagy hasonlók.) Elsődlegesen nem a debit/credit card probléma érdekelne, hanem a megbízhatóság. Béreltetek már tőlük, kinek mi a tapasztalata. Köszi

dundalk Creative Commons License 2018.01.17 0 0 186

Nem fogadja el.

Az economybookings-nál a biztosításuknak az a hátul ütője, hogy rendőségi helyszínelés nélkül vagy az autókölcsönző helyszínelése nélkül enm térítenek meg semmit.

érds: meghúzod egy kicsit az autót egy parkolóban ahol senki más nem érintett, mondjuk egy kukóval vagy virágtaró ládának neki mész, minimál kár nyílván az autó használható tovább. 

Ha ebben a szituációban nem hívsz rendőrt vagy a kölcsönző embere nem helyszíneli le, akkor a levont kár összegét nem adják vissza. Ez elég érdekes policy, de ez van náluk. Máshol nincs ilyen kikétel.

Ez azért is kellemetlen lehet, ha mondjuk mindentől távol történik vagy éppen sietsz a reptérre..

Előzmény: klezsola (180)
dundalk Creative Commons License 2018.01.17 0 0 185
Előzmény: klezsola (175)
dundalk Creative Commons License 2018.01.17 0 0 184

Önrész visszatérítő biztosítás. Fedezi az üveget és a gumit is. ott van a feltételekben ha átkattintasz. ezen túl még saját tulajdon, ami az autóba van zárva, és kulcs elvesztése is benne van.

Előzmény: dion di mucci (174)
Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.17 0 0 183

Elegge altalanosnak tunik a leiras, viszont a lista alapjan nekem ebbol az jon le, hogy minden kart, javitasi dijat, taxi- es vontatasi koltseget, adminisztracios dijat, az autobol valo kizaras eseten felmerulo koltseget es a jarmu ellopasa soran keletkezo minden dijat visszafizetnek NEKED, amennyiben betartod az autoberlesi felteteleket. Szemelyes targyakra/ertekekre es a jarmu tisztitasabol adodo koltsegekre nem vonatkozik. Tehat, ha barmi adodik, akkor - ahogy a legtobb kulso biztositas eseten lenni szokott - a berlo ceg veled kifizettet mindent, te pedig ezt tudod majd visszaigenyelni a Traveljigsaw-tol.  A leirasban az is benne van, hogy a kauciot ez nem valtja ki, azt az autokolcsonzo ceg toled el fogja kerni.

Előzmény: ideális hangyászsün (182)
ideális hangyászsün Creative Commons License 2018.01.16 0 0 182

Sziasztok,

Márciusban először fogok utazni repülővel Franciaországba, és autó fog kelleni, de még sosem béreltem. Igyekeztem mindent elolvasni, viszont nem minden részlet tiszta.

A Rentalcars.com-on végigkattintgattam próbaképp a fizetésig. A CDW (természetesen) benne van az árban, viszont szeretném az önrészemet 0-ra csökkenteni. Ezt elvileg kínálja az oldal, de nem annyira egyértelmű a leírás, ami nekem megnyugtató lenne.

Ezt írja:

Is your excess protected?

Full Protection will refund you if Interrent charge for exterior or mechanical damage, theft, roadside assistance & related costs. Key Facts

A linken pedig a következőt: What the Policy covers? So long as You stick to the terms of the Car Rental Agreement, this Policy will cover: a) any damage Excess You have to pay

Ez tutibiztosan azt jelenti, hogy visszatérítik az önrészt? Az első mondat elég általánosnak tűnik, ott nem írják, hogy mindent visszafizetnek. Náluk ez +22 000 forintra jön ki 7 napra. Inkább egy másik külsős cégnél kötnék ilyet (rentalcover.com, 15 000 forint, ha jól néztem), de ha minden kötél szakad, és a rentalcars-os oldalon kötöm, akkor is 0 lesz az önrészem, ugye?

Bocs a túlaggódásért, szeretnék teljesen tisztán látni, mielőtt foglalok :)

Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.16 0 0 181

A hosszu linket mostmar nekem sem nyitja meg. Probalj meg egy keresest a fooldalarol, hatha ugy sikerul. En a helyedben irnek a Europcar kinti kirendeltsegenek, es megkerdeznem, hogy beteti kartyat elfogadnak-e.

Par hozzaszolas izraeli autoberlessel kapcsolatban: 

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293984-i3332-k11127684-Hire_car_israel-Tel_Aviv_Tel_Aviv_District.html

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293977-i1733-k11125678-Car_rental_do_I_need_to_be_owner_of_the_credit_card-Israel.html

Előzmény: klezsola (179)
klezsola Creative Commons License 2018.01.16 0 0 180

A másik viszont jó lehet (economybookings)? Ott már kevésbé variálhatnak? /Kérdés, hogy az Europcar elfogadja-e a debit kártyát./ 

klezsola Creative Commons License 2018.01.16 0 0 179

Gondolom kevésbé szemétkednek, próbálkoznak be, ha helyi (nyelvet is beszélő) barát is velem van, amikor bérelném az autót.

Valamiért nem hajlandó betölteni az economycarrentals.com linkjét.

Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.16 0 0 178

Az Expedian, a befoglalasnal alul az Important Car Informations-nel van egy ilyen kitetel:

At time of pick up, the car rental agency may charge you for additional insurance, such as liability insurance, which may be required in certain locations.

Tehat ez meg nem biztos, hogy vegleges ar. Dombornyomott VISA kartyat szinte mindenutt el szoktak fogadni. A problema inkabb az szokott lenni, hogy hitelkartyat (credit card)  szoktak kerni, beteti (vagy mas neven debit) kartyat sokkal kevesebb helyen lehet hasznalni.

Esetleg erre is ranezhetsz:

http://www.economycarrentals.com/CarSelection3.aspx?a=2967F6&b=297E58&d=4283&c=4263&e=11004&f=10950&g=455552&h=455552&j=40&k=8&l=69&m=0&n=1&o=0&p=01&q=0&r=107&t=3398&s=0&u=69&v=LGhQVTnPQQ9OqIbMvH%2fee2WfryLr2PCPVmG%2bZ03L4DA6JcKO5M0xnjfaAndQjDwhscBrFDxjpOtpxQuc9XWA8ZGIfJffLv4DR8G7w4MHuXxkdSqAEJPigWa5Mg71PULN1zx89EK0lgQyMXsvFWt8v18eSVL%2fQ6Wkitm7D3qvdQU%3d&l02=107;3398;4263&l50=105

Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.16 0 0 177

Nekem a "a teljes összeget megtérítjük Önnek" kitetelbol az kovetkezik, hogy ezt az autokolcsonzo ugyanugy nem fogadja el, mint barmelyik kulsos biztositast, tehat a kauciot ugyanugy be fogjak terhelni. Azonban, ha barmi gond van, akkor is a te kartyadrol fogjak az osszes felmerulo koltseget levonni, azonban ezt majd visszakapod attol a cegtol/biztositotol, akivel szerzodtel. Nem talalkoztam meg olyan autokolcsonzovel (a nagyok kozul), akik csak azert, mert azt mondod, hogy van egy kulso biztositasod, ami mindent fedez, elalltak volna a kauciotol. Egy papirt barki ki tud nyomtatni, vagy pdf szerkesztovel elkesziteni, egy kolcsonzos alkalmazott nem feltetlen fogja tudni megallapitani, hogy az valos, vagy hamis. Ezert szoktak csak a sajat maguk altal ertekesitett biztositas eseten eltekinteni a depozittol.

Előzmény: dion di mucci (174)
klezsola Creative Commons License 2018.01.16 0 0 176
klezsola Creative Commons License 2018.01.16 0 0 175

Sziasztok!

Tanácsot, segítséget kérek.

Még sosem béreltem autót. /Sőt, már idejét sem tudom, mikor utaztam hosszabb távra./

Az alábbi két, számomra szimpatikus ajánlatot találtam. Létezhet, hogy ennyire jó árban tudom bérelni?

1. https://www.expedia.com/carsearch?locn=Tel+Aviv%2C+Israel&pickupIATACode=TLV&dpln=180031&pickupCountryCode=IL&loc2=Eilat%2C+Israel&returnIATACode=TLV&drid1=1170&returnCountryCode=IL&date1=02%2F27%2F2018&time1=1100AM&date2=03%2F04%2F2018&time2=1030AM&_xpid=11905%7C1&dagv=1&subm=1&fdrp=0&ttyp=2&acop=2&rdus=10&rdct=1&styp=4 

Itt pluszban lehet napi 11 dolcsiért biztosítást kötni. Elég az, amit ajánlanak?

2. https://www.economybookings.com/cars/results?pco=&pci=&plc=1849&dco=&dci=&dlc=253749&py=2018&pm=2&pd=28&dy=2018&dm=3&dd=4&pt=1030&dt=1000&age=35&crcy=USD&lang=en&a=1&QueryF=Haifa+Downtown+

A kérdés itt is, elég ez a biztosítás?

Mindkét esetben: a felsorolt cégek közül melyeknél elég a dombornyomott VISA kártya.

Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!