Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Doory0521 Creative Commons License 2016.12.14 0 0 645

AKi esetleg nem látta a korábbi bejegyzésben, gyertek a facebookra, ott is nyílt egy csoport, az jobban pörög mint ez: https://www.facebook.com/groups/1692610457734329/  (SX4 S-Cross (Hungary))

Péter Kertész Creative Commons License 2016.12.13 0 0 644

Sziasztok 3 hónapja van nálam  SX4 S-Cross Elegance Plus GLX napfénytető EASS, és megvagyok vele elégedve.

U_Peti Creative Commons License 2016.12.13 0 0 643

Én az 1.4 GL+ verzióval szemezgetek. Sokat használnám autópályán, így az lenne a kérdésem, hogy akinek ez a típus van, annak hogyan alakul az autópályás (mondjuk óra szerint állandó 140 km/h sebesség esetén) fogyasztás?

Doory0521 Creative Commons License 2016.12.13 0 0 642

Hogy jobban igényli a dinamikus vezetést,(előtte egy 2010-es 1,2-es swiftem volt :) ) én ezt érzem rajta, de még csak pár hetes, ugyh nem nagyon feszítettem a határokat :)

Előzmény: amotoros (641)
amotoros Creative Commons License 2016.12.12 0 0 641

Mit értesz a másfajta vezetési stíluson?

Előzmény: Doory0521 (639)
csombi5 Creative Commons License 2016.12.08 0 0 640

Köszi.

Sanderó után csak jobb lehet. Igaz azzal sem volt problémám.

Előzmény: Doory0521 (639)
Doory0521 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 639

Szia! 

GL+ manuális. Egyelore foleg a városi hasznalatrol tudok nyilatkozni mert pályán csak egy rövid szakaszon mentem de még nem hajtottam meg, mert bejáratos. Városi használatban sztem tökéletes, kicsit meg szoknom kell a mas fajta vezetési stílust igénylő motort a szivo motorhoz képest. Nah meg 3ezres fordulat fölé nem is nagyon megyek egyelore pedig érezni hogy ott kezdene igazan harapni 😊 A leggyengebb pontnak még mindig a hangszórókat erzem, amugy nekem a swift utan a komfortjában is abszolút kielégítő.  En nem csalódtam eddig benne a vártakhoz képest es remelem nem is fogok 😊 

Előzmény: csombi5 (638)
csombi5 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 638

Szia.

Hogy vagy vele megelégedve? Gl, vagy GL+.

Én is ilyet rendeltem, csak automatát, és GL+. 20.án kerül gyártásra.

Előzmény: Doory0521 (636)
amotoros Creative Commons License 2016.12.07 0 0 637

Köszönöm!

Előzmény: Doory0521 (636)
Doory0521 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 636

Nekem ezres turbós van, nem melegszik fel gyorsabban a motor, viszont az utasteret gyorsabban fűti fel, amin meg is lepődtem, mert ennyire gyorsat utoljára a swift I.-ben tapasztaltam. Nálam a városi fogyasztás átlag 6,6-7 liter, de ez egyelőre még nem mérvadó, mivel bejáratós az autó még csak 300km van benne. Gondolom ez később még vmennyit csökkenni fog.

Előzmény: amotoros (634)
thomas974 Creative Commons License 2016.12.07 0 0 635

Csodálkoznék, hogy ha gyorsabban melegedne fel a turbós a szívóhoz képest :-)

Előzmény: amotoros (634)
amotoros Creative Commons License 2016.12.06 0 0 634

Ezres turbót használóktól szeretném kérdezni, hogy érezhetően gyorsabban melegszik e fel üzemi hőmérsékletre a motor egy sor négyes szívó benzineshez képest? Átlagos városi használat mellet milyen fogyasztást produkál? Előre is köszönöm a segítséget!

StakkaBoo Creative Commons License 2016.12.06 0 0 633

Sajnos utolérte ezt a topikot is a topikhalál miután beindult a facebookos oldal....

lautnermark Creative Commons License 2016.11.29 0 0 632

A gyári multimédia LINUX op. rendszerű. Ergo semmi program nincs hozzá.

Előzmény: Korfa84 (627)
pezo75 Creative Commons License 2016.11.29 0 0 631

Elméletileg igen

*fox* Creative Commons License 2016.11.28 0 0 630

Igen. Az új Scross téli és nyári kerék méretei megegyeznek. 

Sőt, minden más is ( osztókör, furat, tehermentesitő átmérő ) igy egymás felnijei is csereszabatosak :)

Előzmény: Korfa84 (629)
Korfa84 Creative Commons License 2016.11.28 0 0 629

A vitarás kerék méret való az új sx4 scrossra?

Előzmény: *fox* (628)
*fox* Creative Commons License 2016.11.28 0 0 628

Az új tulajok kedvéért:

Komplett téliszett személyesen átvehető Budapesten. 

220.000.-

További infó: filterbolt@gmail.com

Korfa84 Creative Commons License 2016.11.27 0 0 627

Mi a tipusa ennek a multimédia egységnek? Senkinek nem sikerült még magyar navit rátenni? Vagy magyart nem lehet vásárolni hozzá?

007sx Creative Commons License 2016.11.27 0 0 626

1.4 Glx scross média lejátszója nem működik.Mikor párosítottam a blut. a telefon névjegyzéket letölti a gps a rádió jó de a média része egyszer működött aztán másnapra már nem játszik le semmit másik fajta telefonra se reagál sőt a pendrivera se.Tud-e valaki segíteni vagy ez bedöglött 

Köszi!

ooz1 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 625

Már 25-en vagyunk a csoportban :) 

https://www.facebook.com/groups/1692610457734329/

A topikleírás kivitelezhető, ha összegyűl elég sok jó hozzászólás, amiből építkezni lehet, amilyen a 619-es, mirrorlinkes is.

Elvileg a topik nyitója tudja rögzíteni a leírást, vagy bármelyikünk, egy admin segítségével.

Előzmény: fidorrr (591)
thomas974 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 624

Na.... azt már tudom, hogy külső torx a neve :-O, mostmár csak valahonnan szereznem kéne :-)

Előzmény: thomas974 (623)
thomas974 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 623

Ne tudja valaki esetleg, hogy mi a neve annak a csavar fajtának amivel az első ülés van rögzitve a karosszériához? Olyan, mint a torx csak pont forditva van.

Öreg obsitos Creative Commons License 2016.11.25 0 0 622

Csak az erkölcsi kötelességem teljesítettem. Annak idején a hadseregben állami pénzen (mindenkién!) mérnöki tudást szerezhettem, megtanulhattam több idegen nyelvet és megtanították, hogyan lehet rendszereket áttekintve problémát megoldani. Most igazán kutya-kötelességem, hogy megosszam azt, amivel segíteni tudok másoknak. 

Javaslom nézzetek át a Vitara fórumba is. Ott több a reakció-információ már most is a témában.

Előzmény: pezo75 (621)
pezo75 Creative Commons License 2016.11.25 0 0 621

Nahát teljesen használható hasznos részletes ,szerintem mindenki nevében lehet .:Köszi :) !

Öreg obsitos Creative Commons License 2016.11.24 0 0 620

Az előző bejegyzéshez a jó hír, hogy a Mirrorlink kapcsolat alatt (pl. működő navigáció,)  továbbra is használható a telefon. Lehetséges a telefon hívások fogadása és kezdeményezése a kormányon elhelyezett kezelőszervekről.

Öreg obsitos Creative Commons License 2016.11.24 0 1 619

S-Cross tulajként komoly gondot okozott a fejegység MirrorLink része. Azt hiszem sikerült elfogadható, -nem tökéletes- megoldást találnom a probléma megoldására
Tények: a mirrorlink működik, ha a MirrorLink 1.1-es szabványt támogató telefon áll rendelkezésünkre. Itt ellenőrizhető, hogy ilyen telefonunk van-e: http://www.mirrorlink.com/phones A telefonra a mirrorlink kapcsolaton üzemelő alkalmazásra van szükség. Ha ilyen nincs a telefonon, akkor a mirrorlink kapcsolata után semmit nem látunk a gk. kijelzőjén. Ezek a „jó alkalmazások": http://www.mirrorlink.com/apps Ezek közül legalább egyet telepíteni kell a próbálkozáshoz is.
A Mirrorlink biznisz valamikor 2009 körül kezdődött. A lényege összekötni az autó elektronikát az okostelefonokkal. A CCC (Car Connectivity Consortium.org) játssza az „okos fiúk szerepét, akik megmondják a „frankót", melyik alkalmazás számit biztonságosnak az autóban való üzemeltetésre. Sajnos 2016-ig nem igazán sokat találtak. A kiválasztott alkalmazások licenszet kapnak, ami lehetővé teszik a működésüket. Hogy melyik alkalmazás, (NEM licenzelt is!) csúszik át a szűrőn, az függ a telefonra telepített mirrorlink (ML) alkalmas kapcsoló szoftvertől!
Most a tények: fejegység SLDA mirrorlink 1.1, v840 szoftver, Samsung Galaxy S7 Edge 6.0.1 androiddal. Itt már gyárilag bent van a Mirrorlink szoftver. (Beállitások, Egyéb kapcsolatbeállítások,MirrorLink) Feltelepítettem a RockScout lejátszó programot és hozzá a „rp „ (zenelejátszó programot). Ez a minimum a gyári kapcsolathoz. A telefon BT kapcsolat létesítés.

2. lépés: USB kábellel bekötve a telefon a fejegységhez. Ha kell meg kell nyomni a mirrorlink mező kapcsolódás gombját, de anélkül is létrejön általában a kapcsolat.

Eddig tart a gyári alapbeállítás. Ha a ML mezőre kattintunk, megjelenik a Rockscout és lehet tovább játszani, de csak ezzel az alkalmazással! Mint említettem már a telefonokra tervezett szoftverektől sok függ, hogy mennyire „szigorúak". Innen kezdődik az egyedi megoldás: én az LG MirrorDrive szoftvert telepítettem fel. (Letölthető a www.play.google.com oldalról. Én az 1.2.1.1 verziót használom. Ha ez is telepítve van, a ML kapcsolat létesítés után a következő kép fogad.

Az LG MirrorDrive-ra kattintva (lehet, hogy eltelik 15-20 sec is!, sőt ismételni is lehet, idővel a telefon aktuális oldala jelenik meg. TÜRELEM-IDŐ KELL A BETÖLTÉSHEZ.

Innen értelemszerűen a telefonon megszokottak szerint lehet dolgozni. A lényeg a TÜRELEM, MERT A BETÖLTÉS LASSÚ IS LEHET eleinte. Ha a telón pl az iGO volt megnyitva, akkor ezt látod. És mükszik.

Próbáltam a Waze, Igo, osmand, Google térképet, mind megy.

Lehet használni pl. a teló zenelejátszóját is.

Azért van egy –két gond. Ha valamelyik programból a telefon jobb alsó gombjával kell kilépni, akkor az az SLDA-n hiányzik. Ilyenkor ki kell húzni az USB kábelt, a telón elvégezni a műveletet, majd újra létesíteni a ML kapcsolatot.
Sajnos a ML kapcsolat létesítésével egy időben leáll a rádió. Erre még keresni kell a megoldást.
Természetesen megy kiengedett kézifékkel, menetben is. Kipróbáltam. Semmit nem kell átkötni!
Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de rövidebben nem tudom elmondani.

MP-2 Creative Commons License 2016.11.23 0 0 618

Őszintén megmondom így még nem próbáltam csak a csavaron próbáltam húzni de nem lehet. Amennyibe időm lesz meg nézem,hogy úgy zörög-e. Annyira nem zöröghet mert nem feltűnő,csak lehet picit mozgatni.

Előzmény: StakkaBoo (617)
StakkaBoo Creative Commons License 2016.11.23 0 0 617

És ha üresben túráztatod vagy gyorsitásnál neked is zörög?

Előzmény: MP-2 (616)
MP-2 Creative Commons License 2016.11.23 0 0 616

Nekem  1,6-os  S-Crossom van és abban is mozog a hővédő lemez.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!