Én az 1.4 GL+ verzióval szemezgetek. Sokat használnám autópályán, így az lenne a kérdésem, hogy akinek ez a típus van, annak hogyan alakul az autópályás (mondjuk óra szerint állandó 140 km/h sebesség esetén) fogyasztás?
Hogy jobban igényli a dinamikus vezetést,(előtte egy 2010-es 1,2-es swiftem volt :) ) én ezt érzem rajta, de még csak pár hetes, ugyh nem nagyon feszítettem a határokat :)
GL+ manuális. Egyelore foleg a városi hasznalatrol tudok nyilatkozni mert pályán csak egy rövid szakaszon mentem de még nem hajtottam meg, mert bejáratos. Városi használatban sztem tökéletes, kicsit meg szoknom kell a mas fajta vezetési stílust igénylő motort a szivo motorhoz képest. Nah meg 3ezres fordulat fölé nem is nagyon megyek egyelore pedig érezni hogy ott kezdene igazan harapni 😊 A leggyengebb pontnak még mindig a hangszórókat erzem, amugy nekem a swift utan a komfortjában is abszolút kielégítő. En nem csalódtam eddig benne a vártakhoz képest es remelem nem is fogok 😊
Nekem ezres turbós van, nem melegszik fel gyorsabban a motor, viszont az utasteret gyorsabban fűti fel, amin meg is lepődtem, mert ennyire gyorsat utoljára a swift I.-ben tapasztaltam. Nálam a városi fogyasztás átlag 6,6-7 liter, de ez egyelőre még nem mérvadó, mivel bejáratós az autó még csak 300km van benne. Gondolom ez később még vmennyit csökkenni fog.
Ezres turbót használóktól szeretném kérdezni, hogy érezhetően gyorsabban melegszik e fel üzemi hőmérsékletre a motor egy sor négyes szívó benzineshez képest? Átlagos városi használat mellet milyen fogyasztást produkál? Előre is köszönöm a segítséget!
1.4 Glx scross média lejátszója nem működik.Mikor párosítottam a blut. a telefon névjegyzéket letölti a gps a rádió jó de a média része egyszer működött aztán másnapra már nem játszik le semmit másik fajta telefonra se reagál sőt a pendrivera se.Tud-e valaki segíteni vagy ez bedöglött
Ne tudja valaki esetleg, hogy mi a neve annak a csavar fajtának amivel az első ülés van rögzitve a karosszériához? Olyan, mint a torx csak pont forditva van.
Csak az erkölcsi kötelességem teljesítettem. Annak idején a hadseregben állami pénzen (mindenkién!) mérnöki tudást szerezhettem, megtanulhattam több idegen nyelvet és megtanították, hogyan lehet rendszereket áttekintve problémát megoldani. Most igazán kutya-kötelességem, hogy megosszam azt, amivel segíteni tudok másoknak.
Javaslom nézzetek át a Vitara fórumba is. Ott több a reakció-információ már most is a témában.
Az előző bejegyzéshez a jó hír, hogy a Mirrorlink kapcsolat alatt (pl. működő navigáció,) továbbra is használható a telefon. Lehetséges a telefon hívások fogadása és kezdeményezése a kormányon elhelyezett kezelőszervekről.
S-Cross tulajként komoly gondot okozott a fejegység MirrorLink része. Azt hiszem sikerült elfogadható, -nem tökéletes- megoldást találnom a probléma megoldására Tények: a mirrorlink működik, ha a MirrorLink 1.1-es szabványt támogató telefon áll rendelkezésünkre. Itt ellenőrizhető, hogy ilyen telefonunk van-e: http://www.mirrorlink.com/phones A telefonra a mirrorlink kapcsolaton üzemelő alkalmazásra van szükség. Ha ilyen nincs a telefonon, akkor a mirrorlink kapcsolata után semmit nem látunk a gk. kijelzőjén. Ezek a „jó alkalmazások": http://www.mirrorlink.com/apps Ezek közül legalább egyet telepíteni kell a próbálkozáshoz is. A Mirrorlink biznisz valamikor 2009 körül kezdődött. A lényege összekötni az autó elektronikát az okostelefonokkal. A CCC (Car Connectivity Consortium.org) játssza az „okos fiúk szerepét, akik megmondják a „frankót", melyik alkalmazás számit biztonságosnak az autóban való üzemeltetésre. Sajnos 2016-ig nem igazán sokat találtak. A kiválasztott alkalmazások licenszet kapnak, ami lehetővé teszik a működésüket. Hogy melyik alkalmazás, (NEM licenzelt is!) csúszik át a szűrőn, az függ a telefonra telepített mirrorlink (ML) alkalmas kapcsoló szoftvertől! Most a tények: fejegység SLDA mirrorlink 1.1, v840 szoftver, Samsung Galaxy S7 Edge 6.0.1 androiddal. Itt már gyárilag bent van a Mirrorlink szoftver. (Beállitások, Egyéb kapcsolatbeállítások,MirrorLink) Feltelepítettem a RockScout lejátszó programot és hozzá a „rp „ (zenelejátszó programot). Ez a minimum a gyári kapcsolathoz. A telefon BT kapcsolat létesítés.
2. lépés: USB kábellel bekötve a telefon a fejegységhez. Ha kell meg kell nyomni a mirrorlink mező kapcsolódás gombját, de anélkül is létrejön általában a kapcsolat.
Eddig tart a gyári alapbeállítás. Ha a ML mezőre kattintunk, megjelenik a Rockscout és lehet tovább játszani, de csak ezzel az alkalmazással! Mint említettem már a telefonokra tervezett szoftverektől sok függ, hogy mennyire „szigorúak". Innen kezdődik az egyedi megoldás: én az LG MirrorDrive szoftvert telepítettem fel. (Letölthető a www.play.google.com oldalról. Én az 1.2.1.1 verziót használom. Ha ez is telepítve van, a ML kapcsolat létesítés után a következő kép fogad.
Az LG MirrorDrive-ra kattintva (lehet, hogy eltelik 15-20 sec is!, sőt ismételni is lehet, idővel a telefon aktuális oldala jelenik meg. TÜRELEM-IDŐ KELL A BETÖLTÉSHEZ.
Innen értelemszerűen a telefonon megszokottak szerint lehet dolgozni. A lényeg a TÜRELEM, MERT A BETÖLTÉS LASSÚ IS LEHET eleinte. Ha a telón pl az iGO volt megnyitva, akkor ezt látod. És mükszik.
Próbáltam a Waze, Igo, osmand, Google térképet, mind megy.
Lehet használni pl. a teló zenelejátszóját is.
Azért van egy –két gond. Ha valamelyik programból a telefon jobb alsó gombjával kell kilépni, akkor az az SLDA-n hiányzik. Ilyenkor ki kell húzni az USB kábelt, a telón elvégezni a műveletet, majd újra létesíteni a ML kapcsolatot. Sajnos a ML kapcsolat létesítésével egy időben leáll a rádió. Erre még keresni kell a megoldást. Természetesen megy kiengedett kézifékkel, menetben is. Kipróbáltam. Semmit nem kell átkötni! Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de rövidebben nem tudom elmondani.
Őszintén megmondom így még nem próbáltam csak a csavaron próbáltam húzni de nem lehet. Amennyibe időm lesz meg nézem,hogy úgy zörög-e. Annyira nem zöröghet mert nem feltűnő,csak lehet picit mozgatni.