Keresés

Részletes keresés

gb. Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2430
"felturbozni"micsoda szep osmagyar szo!hahaha
Előzmény: mindenszentek (2420)
gb. Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2429
tolled fugg ,hogy megismertesd.(a te lelkeden szarad minden)hahaha
Előzmény: Törölt nick (2425)
gb. Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2428

"There are 4 bacis aspects of consciousness;mind (mon),intellect (buddhi),ego (ahankara),and feeling (chitta ).

The mind is like a mirror.It reflects, simply ,whatever is placed before it .

The intellect defines what it sees reflected in the mirror.If the reflection is of a horse, the intellect determines ,impersonally,"That’s a horse."

The ego then personalizes what it sees in the mirror by declaring ,"That’s my horse!"

Feeling than -in Sanskrit, chitta–strengthens the bond of involvement by declaring , "How happy I am to see my horse!"

It is chitta that ties the knot ,so to speak ,in the rope of delusive involvement.

Előzmény: mindenszentek (2419)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2427
nagyon szép.
most akkor a virág vagyok, vagy a méhecske? ;-DDD
Előzmény: namkha (2424)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2426
van logikai rend, de az nem 'emberi' logika alapján megy.
mégis, hogyan beszélnél az elkerülhetetlenről, mikor tudod, hogy tapasztalat híján értelmezhetetlen.
minden szentkönyv ettől szenved (vö: a Tao amiról beszélek, nem az igazi Tao)
szavakba önteni is a művészet egyik fajtája. mikor a szentkönyvekhez kapcsolódó szóbeli hagyomány nélkül boncolgatjuk a lényegüket, akkor sok félre-, és nemértés alakul ki.
Előzmény: mindenszentek (2418)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2425
nagyon szép képeid vannak. és igen, nem ismerjük a békét. ha ismernénk már nem ez a kor lenne.
Előzmény: gb. (2415)
namkha Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2424
Barátocska :) Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2423
A legérdekesebb kérdések egyike, hogy Isten a saját képére és hasonlatosságára teremtette az embert. Ebből a párhuzamból mélységes és igen-igen érdekes feltételezések adódnak. Egy picit sem érzem hülye kérdésnek. Talán KAL...

Hahó, Kal! Hogy érzed? :)))))
Előzmény: mindenszentek (2422)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2422

bocs én egyáltalán úgy érzem hogy ezek hülye kérdések

ráadásul hülye kérdésre nem lehet értelmesen válaszolni

csak azért mertem ez ide írni, mert felteszem, a KAL nem fog gondolni rólam vmi nem hízelgőt ezek ellenére sem:-)

Előzmény: Barátocska :) (2421)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2421
Ez igaz :)

Érdekes dolgokat feszegetsz a 2418-ban :)) Az elmélet érdekel.
Előzmény: mindenszentek (2420)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2420

miden nap lehetsőség van a fejlődésre

gondolom a gb módszerei ezt felturbózhatják, na persze ha jó úton jársz, mint írta

de kockázat nélkül meg úgy is unalmas lenne ez a néhány évtized

Előzmény: Barátocska :) (2412)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2419
egyet se félj majd lefordítjuk
Előzmény: Barátocska :) (2417)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2418

amit írsz azt értem sőt tudo-gat-om

ami nem értek:

volt az egység  (ami értek de nem tapasztalok)

megették a gyömülcsöt

ezáltal mondja Isten, olyanok lettek mint ő

akkor mi a baj ezzel a poláris szemlélettel, ha az olyan mint istené????? miután maga isten azt ahhoz hasonlította?

ha nincs baj vele akkor miért bűn?

ha nincs baj vele akkor ez maga a fejlődés? 

aztat meg még gondolom, hogy hasonlat meg minden ide-oda a bibliában logikailag is rend van

vagy nincs? nem baj az nekem ha nincs, de eddig azt hittem van  

Előzmény: Törölt nick (2414)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2417
Köszi, de akkor nem fogom érteni :((
Előzmény: gb. (2416)
gb. Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2416
Ha lesz idom,akkor ravilagitok ,hogy mi is az ego szerepe.de csak angolul most ,bocsi.
Előzmény: Barátocska :) (2410)
gb. Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2415

Szia,sajnos nincsenek haborus kepeim,de gondolom a net tele van veluk.

Az a baj ,hogy tudjuk mi a haboru!de tudjuk azt ,hogy mi a beke?

Segitsek?http://mindprod.com/politics/iraqwarpix.html

Előzmény: Törölt nick (2414)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2414
mit nem értesz benne? az hogy logikusan felfogod, teljesen más, hogy meg is tapasztalod-e. ez is olyan mint a SztHáromság, vagy a rózsa, amíg meg nem tapasztalod addig esetleg hasonlatokat lehet mondani (minden mondatunk az szinte, ezért pakolja tele gb. a topikot képekkel - na meg azért mert szép, de szegénykém kicsit egoista, betehetne háborús pusztítást is ;-DD).
Előzmény: mindenszentek (2408)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2413
:-)
Előzmény: Barátocska :) (2412)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2412
Hééé, ne, gyere visszaaaaa!!!!!!!!!!!

(OkéOké, már hagytam is, látod?! :))))
Előzmény: mindenszentek (2411)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2411
HAGYJUK EZEket a lehúzásokat mert már magam alatt vagyok.-)
Előzmény: Barátocska :) (2410)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2410
Bevallom, ezt én sem nagyon értem. Csak úgy tudom elképzelni, hogy karmikus feloldatlanságokról lehet szó, amit én nem neveznék kifejezetten egónak. Azt simán el tudom képzelni, hogy mélyen gyökerezô, múltból "hozott" örökségekkel kínlódhatunk, és ezek súlyosabban húznak lefelé, mint más, adott esetben. És el tudom képzelni azt is, hogy ezek "feloldásakor" egy kicsit az egó is "megkönnyebbül", tehát valami réteg leoldódik róla, tehát valahogy így.

Hm.
Előzmény: en route (2404)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2409
hát erre csak annyit tudok mondani hogy nem áll össze egyé,csak úgy látszik, mintha összeállna egyébként meg nekem ezek már részletkérdések egy van meg hány van addig kell meditálni v nem tom micsinálni míg rendben.-) aztán tök mindegy hogy ki szerint egy meg kiszerint sok egyébként pl az élettapasztalatokat is lehet úgy értékelni, hogy kicsit feljebb legyünk bár lehet hogy ez édes kevés pl ha csak a hangom felemelem egy eszmecsere során nyilvánvaló, hogy átadtam a gyeplőt vmi másik személyiségrésznek gyakorolni ezt is lehet - mármint önuralmat -, mesterhez sem kell ezért szaladgálni egyébként meg inkább nem adok tanácsot, mert ahhoz kevés vagyok
Előzmény: en route (2404)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2408
szóval ugorjunk? ezen hogy olyan lett mint mi jónak rossznak tudója és akkor érthető
Előzmény: Törölt nick (2407)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2407
egység - kétség. jó ÉS rossz tehát kettős szemléletbe esett. Istennek nem esik nehezére így 'beszélni', mi viszont kiesünk az egységből.
Előzmény: mindenszentek (2392)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2406
"A lavinában egyetlen hópihe sem érzi soha felelősnek magát."

'nod'
Előzmény: gb. (2402)
en route Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2405
Barátocska: erre holnap.
Előzmény: Barátocska :) (2385)
en route Creative Commons License 2006.07.04 0 0 2404
Hát tényleg sokat ködösít ez a mi egónk. Önmagával kapcsolatosan meg különösképp. Az enyém főleg, de amit itt olvasok, az is eléggé ködbe vész, nekem.
Ahogy látom pl., mindenszentek, barátocska, meg jómagam, többnyire egy egó létezésében gondolkodunk. Mondhatni, még nem törtünk ki a mi egyetlenünk bűvköréből.:) Igaz, mindenszentek töröget. Hogy nem is az egó féltékeny, meg hogy az nem is fejlődhet/nőhet/romolhat, stb. Meg barátocska is. Meg én is, talán. A fejünket legalábbis.
Gb viszont több egót /pozitív, negatív/, sőt egó-örvényeket feltételez.
"Igen ,van pozitiv es negativ ego.Ha lefele megy a gerincbe,akkor negativ lesz ,ha felfele ,akkor pozitiv."
"Az oreg egok,be vannak burkolva es melyen vannak,az uj egok azok meg felettuk uszkalnak mint az orveny a folyoban.Amikor meditalunk ,minnel melyebbre megyunk annal melyebben fekvo egokat hozunk a felszinre"
Nna, szóval nekem szimpatikus ez a két vagy többegós elképzelés is, csak összeegyeztetni nem igazán bírom. Mer ugye van egy énképzetünk, amivel, aminek mentén vagy irányításával itt-ott, úgy-ahogy, de csakcsak ellavírozunk. Ez az egy, mondjuk így: szellemi/lelki irányultságától/irányultságunktól függően lehet pozitív, ill. negatív. Elfogadom. De ez a pozitív, meg negatív egó aztán a részei annak az egy 'egónak', amiről úgy-ahogy tudomásunk van, vagy inkább csak valamiféle jellemzői, vonásai és vonzásai, értékválasztásai, dominanciái vagy irányultságai?!
Továbbmenve: ha ez az egó lefelé, a föld, az anyagi, vagyis a gerinctő felé megy, akkor negatív és lehúz, magával húz; ha felfelé, az ég, a szellemi, a koponya felé megy, akkor pozitív és felemel. De hogy is van ez, egy általános tendenciát kell elképzelni, az adott ember akkori, általános irányultságát, beállítottságát vagy beállását, - vagy ez is helyzetenként, pármásodpercenként, lélegzetenként változik, váltakozik?!
Aztán ott vannak ezek az egó-örvények, rétegek. Eszerint az én egynek tudottam: iszonyú sok. Rendben. Végülis nem új: tudhatóan tömérdek személyiségrészből, szerepből tudunk összeállni. De azé' csak részek ezek és csak összeállunk valahogy a jelenlegi, épp tevékeny vagy tevékenység-nélküli eggyé... Még az is OK, hogy a személyiségrészeinket, szerepeinket, önzéseinket, vágyainkat, akarásainkat, tiltásainkat, stb oldjuk, oldani ildomos. Meddig? Gondolom, amíg az egész, ezeket épp aktuálisan egyesítő is szépen feloldódik.

Lehet, hogy úgy kell ezt az egészet elképzelni, mint egy, a kötöttségeket, rögzültségeket felszabadító folyamatot, folyamatrendszert, a bemocskolódottat/bemocskoltat felnemesítő mozgalmat, - végülis ez a különböző vallások/gondolatrendszerek különböző megközelítéseiben ott van. És amikor lenyúlunk egy kövületünkért, akkor a negatív irányba, a negatívumainkhoz nyúlunk, és persze kezdhetünk vele, amit tetszik. Használhatjuk őket, mint eddig, negatívan, kőkoloncként, amivel jól lebunkózzuk magunkat, meg másokat, - meg csiszolhatjuk egészen áttetszővé, oldhatjuk leheletfinommá és cseppfolyósíthatjuk, elpárologtathatjuk akár pozitívan, fölfelé...
Ilyesmiről lenne szó? OK, de még mindig nem tudom, hányadán állok, hányadán áll akkor ez az én kis hülye értetlen, egy-sok egóm...:)
mindenszentek Creative Commons License 2006.07.03 0 0 2403
hogy továbbra is magamról ömlengjek mert nincs is annál jobb:-) ha ezt az asc-t összerakjuk a lentebb hivatkozott csillagjeggyel akkor nyilvánvaló.-) hogy ha épp nem a saját lelki fejlődésemmel bíbelődök akkor az nálam már lelki fejlődés HAHA bármilyen hülyén hagzik is ez...
Előzmény: gb. (2401)
gb. Creative Commons License 2006.07.03 0 0 2402

“No snowflake in an avalanche ever feels responsible.”

— STANSILAW J. LEE

Előzmény: Törölt nick (2388)
gb. Creative Commons License 2006.07.03 0 0 2401
Az oreg egok,be vannak burkolva es melyen vannak,az uj egok azok meg felettuk uszkalnak mint az orveny a folyoban.Amikor meditalunk ,minnel melyebbre megyunk annal melyebben fekvo egokat hozunk a felszinre,es ha azokat felhigitottuk ,csak akkor tudunk tolluk megszabadulni.Szoval azert nincs sok idonk,mert Billiok vannak egyesekben elraktarozodva.
Előzmény: Barátocska :) (2395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!