Taxisok és utasok: beszélgetőtopic cégekről, dolgozókról és kollégákról, vezetőkről és (meg)vezetettekről, egymásról és másról - konkrétan bármiről, de politikamentesen.
No, most estem haza...megyek is aludni, mert 6-ra megyek belövetni a GPS-t. 78 ezer volt autós szettel együtt. Állítólag tuti, vacsi új és 2 év garancia. Azt mondja a srác, hogy sok taxisnak ez van. www.pdapark.hu
Ja és nem ő ajánlotta, hanem őt ajánlották, és ezt a terméket. 72.000 a GPS, 5000 az autós szett, és 1000 a védőfólia. Nekem tetszik.
Mire jutottál? Mármint hogy szerinted mit és mennyiért érdemes? Amit én kinéztem (Garmin Street Pilot C320) az biza 175 forint, meg 35 még hozzá az útvonaltervező...
Nekem azt mesélték, hogy főleg címreérkezéskor megnyugtató, nem kell lesned a házszámot,főleg, ha a környező húszra nincs kiírva, az etikus, akit meg levertél, ott áll a ház előtt a 6e forintodért.
Nálatok lehet. Viszont nálunk éjjel /is/ rendszeres a XII-II-XVIII-III-IV. kerületi címek 15 perccel, és ha van egy ilyen masinám, akkor kerületre nyomok és nem címre. Desztilátor lesz rajta és az házszám szerint a címre navigál. Majd beszámolok róla, hogy milyen.
s mi változik meg a GPS miatt? ugyan, nem rossz, de cimfelvételnél nincs szerepe, főleg a 3-5 perces cimeknél. vagy tudod vagy nem. nincs idő kiválasztani az utcát.
szerintem nem Nubira:) ilyen kockázatot kevesen vállalnak.........
Aki mer, az nyer:-)
ez a másikra várás szintén jó duma, hol tartana a világ, ha mindig a másikra várnánk, sőt mutogatnánk.
Dumának is lehet vélni, de van valóságalapja.
Viszont a világ tele van olyan bukott emberekkel, kik ész nélkül rohantak a falnak.
Nem lehet egyedül, nem működne, csak vesztenénk rajta.
Beszéljünk meg, akár itt, 1-2 lépést, ami az érdekünk és egységessége miatt nem veszélyezteti a cégek jelenlegi helyzetét.
Majd hozzátok a cégetek beleegyezését. Én előre borítékolom, hogy a Pali nem mond ellent.
kályhataxi vs. nemkályha
Fejlesztés. Én most egy GPS rendszer beszerzésén ügyködöm.
egyetlen problémát látok, a tarifát.
Elég szemellenzősen tetszik látni a világot:-)
szerintem nem Nubira:) ilyen kockázatot kevesen vállalnak.........
ez a másikra várás szintén jó duma, hol tartana a világ, ha mindig a másikra várnánk, sőt mutogatnánk.
kályhataxi vs. nemkályha:
mióta partizaan lelkesitőbeszédeket tart, azóta én sem kályházom ( no meg nincs kedvem sorbaállni orákat) igazából nem érzem, hogy többet keresnék, s ami a lényeg, a számok sem azt mutatják. Ráadásul very high 2 orát zuglóban állni, miközben óbuda, ii., xii. ben már simán a harmadik kanyaromat csinálhattam volna. s már 10 ora, s még mindig sehol sem tartok............. ez az esetek 70% , de lehet velem van a baj.
Nem hiszed el, de „sajnos” a Palival nincs teendő. Mielőtt támadásba lendülnél, elismerem, hogy az elsődleges érdeke, hogy vigyük a tagdíjat. Ámbár itt „kénytelen” vagyok megjegyezni, hogy ez sem igaz, így nem igaz. Itt szinte minden jelentősebb nick, akik kapcsolatba kerültek a Palival, tudnának példát mondani, amikor ez nem így volt. De ne fényezzünk /nincs rá szükség/, térjünk vissza az eredeti témához. Nincs a Palival teendő, hiszen minden olyan javaslatot elfogad, ami a mi munkánkat megkönnyíti, bevételünket növeli. Amíg, ez nem okoz több kárt a cégnek /és az abban dolgozó taxisoknak/, mint hasznot. Vagyis, amikor szóba kerül, hogy valamit tenni kellene, akkor mi Rádiósok, meg vagyunk lőve, mert nekünk nincs teendőnk, csak a többi cégre várni, hiszen amint ők rábólintanak / címreérkezéskor induljon az óra, ünnepi tarifa stb…/ abban a pillanatban ő is bevezeti, engedélyezi a használatát nálunk. Vagyis a mi feladatunk az lenne, hogy más cégeknél találni olyan taxisokat, akik ezt ott keresztül tudják vinni….na és ez a lehetetlen kategória.
Eccer megvoltál lepődve azon, hogy én mennyi címet veszek fel.Én is,Amióta megint dolgozom, nekem is az bassza a csőröm, hogy az óraindításnak csak olyan szabályai vannak, amelyek megkönnyítik,hogy kiéld a feltűnési viszketegségedet az etikai bizottság előtt.Sokszor már a diszpécser hangján is érezni, hogy nincs veled, valld be hol vagy, nem a majmot faggatja,melyik országban, te vagy a gyanús.Ezt nem érti a ti Palitok,hogy mindenki veszit ezen a tescogazdaságosshalehetdroidon.Eztet most csak azér írtam, hogy reagáljon, nem haragszom én rá.De hogy semmi olyat nem bír mondani, ami különbbé tenné akár 1 coulombbal, mint a többi tényező, nyakam reá, s ezért ŐKET nem lehet hibáztatni.Mi is kérhetünk segélyt a kormánytól szégyenszemre, vagy be kell vállalni, hogy egyrészt lenyomjuk mint szervezett erő az utasokat nxomoríto franchizeköltségeket, másrészt megtanulunk takszizni, és kidobjuk a kályhát.Lehet, hogy nem hiszed, de én a régi rendszerben is szerveztem sztrájkot, s amikor nyertem, egy láda sört nem kaptam,de a spanom sem, nyilván egy hozzámhasonló tökkelütött volt.Megváltás most se várhatö.Itt kéne-lehetne a taxizni tudást, dehát havi 31 nappal játékgépezik, oszt ott úszik el, meg hasonlók.Ki nézi le a másikat, nem tudom, én jobb vagyok mint aPali, ő meg jobb mondjuk költségoptimazálásban, dehogy nekem jutna e havi 8nap a családra, ez már filozófiai kérdés,ha az utas egy Palival beszéli ezt meg.
Na, erre írtam most neked gyorsan valamit. Nem kell elfogadni, de hidd el, valós probléma...
Be kéne vallani!
Hegyekben vagyok – „mélyen fent” -, lábam alatt a város fekszik, zord közönnyel a szívében. Város mely szolgál és éltet, miközben kiaknáz. Ó, lepődök meg magamon, hiszen ilyen gondolatok nem valók, nem méltók hozzám, hiszen én senki vagyok a senkik között, szégyen foltja az élet tábláján. Nem szeretek hazudni, bár az élet tanít rendesen, de én inkább hallgatok, és némaság a fegyverem. Nem követtem el bűnt, nem vétkeztem, csak dolgozom esztelen. Mégis, a szégyen, ami követ, ő hű igazán, hiszen arcomon a pír, ha előttem a papír - papír, mi azt firtatja, hogy étkem miből veszem, pénzt hogy keresem? Lennék orvos, mérnök, tanár, vagy még inkább bankár, csak az igazat vállalni nem szeretném, mert ez a hamis igazán. - Segíthetek? – kérdezi egy kedves lány. Fiatal és üde, arcán mosoly és bizalom. - Segíthetek? – ismétli, mert látja, messze járok. Hangjában nincs sürgetés, csak őszinte tiszta érdeklődés. - A foglalkozásom kérdezik – kezdem félve. - Mi ezzel a gond bácsika? – és szeme csak mosolyog. Bácsika???... nézek bambán. Bácsika lennék már? Hiszen nem rég kezdtem a szakmám. Igen, a szakmám, mert valamikor ez még annak számított. Papírodra bámulsz, ahova előbb hullott egy őszhajszálad, mit fejed ledobott, mint beteg fa a lombja levelét. - Vállalkozó vagyok – rebegem. Vállalkozó, csak éppen magam nem vállalom. Mellém áll, érzem illatát, érzem bőre fiatalságát. - Az kevés lesz információnak. Milyen területen vállalkozó a bácsi? Ó, hogy csapnék a fenekedre ezért a szóért, hogy kergetnélek az asztalkörül a bácsizásoddal együtt. Megtanulnád, hogy nem szabad alábecsülni csak a kor miatt – mondanám neki tréfásan, ha nem ijedtem volna meg. Most kiderül, most be kell vallanom a titkom. Titkom, amit szégyellek. Mi is az én szakmám. - Taxi sofőr vagyok – puff kimondtam. Talán a közvetlensége, talán a segíteni akarása miatt, de bevallottam. - Aha – mondja nemes egyszerűséggel. Aha. Mi az hogy aha? Ennyi, csak ennyi a hozzáfűznivalója? Aha? Ennyit ér több évtizedes munkám? Ennyit ér az, hogy naponta az utcán élek, hogy bokorba vizelek, mint egy kutya? Ez a megbecsülés azért, hogy fejemben a város, a rengeteg segítség, mit embereknek tettem? Csak azért, mert taxis vagyok??? Nem szólok, csak felállok, mit felállok, felugrok a helyemről, a papírt összegyűröm, és a szemétbe hajítom. Robogok, szinte futok ki a helységből. Szégyen…szégyen…az én szégyenem.
Sötét van, beesteledett. Egy fiatal lány fut ki egy bank épületéből, egyenesen egy taxihoz. - Szia apa – nyom egy puszit a taxis arcára. - De vidámak vagyunk ma, jól telt a napod lányom? - Érdekes volt. Volt itt egy idősebb kollégád, de olyan furcsa volt. - Kicsim, mi taxisok, egy kicsit mind furcsák vagyunk.
Hegyekben vagyok – „mélyen fent” -, lábam alatt a város fekszik, zord közönnyel a szívében. Város mely szolgál és éltet, miközben kiaknáz…
Akkor legyen egy kiegészítése az alkotmánynak.Bármilyen, magát Csogunak nevező marha, akár vitatkozás okán bármilyen párt melletti kiállásra akarja buzdítani önt, alkotmányos joga önnek a fent nevezett néven bemutatkozó egyént seggberúgni.
Mindent le kell rombolni !A tudás csapdája a tudás.A szép beszéd a pallérozott gondolkozás mások helyett, a folyamatok megértése, a mások helyetti szenvedés nem vezethet oda, hogy pusztán a csúnya beszéd miatt tagadd a valóságot. Vagy egyéb lófaszokért.Tehát ha mi itt gatyába akarnánk rázni a társasági takszizást, mindenkinek be kéne vallania előszür is, hogy a leépülésben éppen hol van,stb, és ez ellen milyen gyögyszert venne be.
Nem-nem!!! Pont nem így van! Az ellenkezője igaz. Azt mondják légy önnálló, ne tőlük várd a megváltást. Ez már nem az. Ez már valami új! Légy magad, teremts magadnak. Légy egyedül, hiszen magadra hagytak. De majd jön más is, hiszen lesz voks, leszel te még tisztelt, nagyon figyelünk a véleményedre polgártárs.
Az előbbit visszavonom, a szülői kiegészítéssel:Az állam ellopta a sajátmagukat az eltartás jogán magukat szülőknek tekintők jogát, helyettük atyáskodik.A legnagyobb tolvajok térdenállva könyörögnek a bíróság elé kerülésért, megis kapják a nullás papírt.Családban marad.Ők a nemzet atyjai.Vannak hozzá izék.
Emberbarát, ember….barát? Hisz mi a nehéz? Dühöngve tombolni, várat lerombolni? Embert taposva, húson állva kiáltani? Vagy kedvesen szememmel, szemébe nézni, sértő szót, nem érteni? Mi fáj igazán, ha pofon után könny, vagy mosoly a válasz? Ha érdek, érdektelenséggel találkozik? Vívni? Minek? Kinek? Gondold végig, ma, ma van, de tegnap is ma volt, sőt, cifrázom, ma van a múlt is, hiszen pont tegnap lett ma. Őrült ez az idő, nem szeret, csak rohan, fut mellettem. Persze valójában igaza van, hiszen én nem tisztelem. Adott magából rendesen, nem kért mást csak egyet. Bánjak óvatosan vele, hiszen ő érték, ő becs. De ó én balga, nem tiszteltem, nem használtam, csak néztem. Tik-tak tik-tak és tik-tak S ő múlt, pergett. Eszement esztelenség láttán ráébredsz, elfogy a kincsed, melyet ingyen kaptál, de semmi pénzen nem vehetsz. S te küzdeni akarsz, vívni nagy csatát? Erre használni időd, szíved haragját? Ne tedd, túl nagy érte az ár, s a haszon……..??.... egy elégedett mosoly, mikor az ellenséged porban lakol? Ó te balga, hiszen ezt mással is elérheted, másként is lehetsz elégedett. Keress embert, láss barátot, így tehetsz szert elégedettségre, ha ember látsz, és barátot.
Szerintem súlyos a veszélye annak,hogy a mai fijatalok nem bírnak azonosulni semmivel, ami vagy nehéz, vagy ránézésre távkapcsolóval nem megoldható.Ezért fordulnak a kormányhoz. Ezért félreértésből elkezdenek takszizni..
Téveccc?!!Láthatom én még magam unokáimnak mesélve disznö helyett malacnak, cseszdmeg, az épülnivágyáson kívül napok óta azért idétlenkedek itt, hátha pannonbetyár visszajön,és egy párbajt vívunk, én helyetted is sértődtem meg.Ennyire nem lehetsz, utasbarát???
Pont ez benne a szép, hiszen ő emelte magát magasba, csalfa fellegek közé. Ő az, ki ha zuhan majd, szárnynak hitt karjait csapkodva, tévhit vára nem segít. Puffanni fog keményen, és talán ez lesz szerencséje, mert ébredve, s nem álmodva, látja majd magát a sárban, miközben te, ki érdemtelen, kegyesen mosolygsz, s állsz, általa döngölt talaján.
Értelek én, titán.Egy szó, egy belegondolt gondolat,néha többet hív elő belőlem, mint kivont kardra felelni, azt elfújom, szarni rá, ha a tartója is az, de mikor kételkedik abban, méltó vagyok e arra, hogy a konzervnyitót kipróbálhatom-e e éreccségi nélkül a páncélján, mi a méltóságát rejti, s ő ezt rejti, hátha retusált seggét csak az arra méltóak nyalhatják, hát csókolom, hogyis vanez.
Lefogni nem tudlak, de írtam neked egy gondolatot...talán ez segít:-)
Gondomat leigázom
Szó, mint fegyver, hamis vértez, noha pengéje éles.
Hiszen, ha szóval rúgnak, karddal sebeznek, és a seb mélyebb,
de ha jő a bosszú órája, szíved kívánja, hogy szóval sértsek.
Mert ezek bár nem oly mélyek, de maradandó hegek
mely alatt, csapatosan rejteznek, sok erek.
Vért fakaszt, könny hullik, anyák bánata száll dalban,
mély sóhajtás, mint ima, tör ki onnan.
De füled néma, balga hallgat, nem érti, miként szóban óvlak.
Mert ököl, mi pöröly, sokszor sújt le,
sebed - neked heged -, nem törli le.
A szó, csak mi képes gyógyítani, arcodra mosolyt kenni,
vidámság páncélját, rád helyezni.
Ezzel törve le minden rosszat, bú és bánat, kárt, nem okozhat.
Bánatodban így ne hallgass, kényszerképzet, ne zaklass.
Bazsalyogj és meglásd, szebb reggel talál rád.
Lehet hülyeséget mondok, de ezzel a névvel úgy rémlik egy regényben találkoztam. Gavacs, olyasmire tippelek, mint a Svejk, hogy egy társadalmi hovatartozás, egy beazonisítási forma, beskatulyázás...de mondom, lehet, hogy mellényúltam most.
Setét.Életed legszebb időszaka volt, gavacs volt a főnök,sorbanálltak az utasok, meg a vásárlók 6-os anyáért, mert az se volt, akkor a magadfajta hülyéből is lehetett taxis. Legfeljebb elküldtek csavarért.Ecsém, átültél a jobb elsőre, gavacs a főnök, oszt csavarogsz taxival.Ki a lófasz az a gavacs, ha már tele van vele az arcod,apósod ?, mert nekem nem mond semmit ez a név.
ÓÓÓÓÓÓóóóóóóóó hogy ++!%%!/%!%(!++"!/)((/), és még finom voltam............
:-o)))
Na, testületileg megszavaztam valamit. Kedden készítesz valami finom ebédet, a te mértékedet figyelembevéve 5 adagot, és felugrok délután egy kis továbbképzésre.
Jelszavunk: Minőség nem számít, a mennyiség a lényeg!!!:-)
Úgy tudjátok kicsalogatni azt, amit szerettem volna, hogy a megjelenő oldalon van egy olyan feketével szedett link, aminek a vége mpg-re végződik. Azt másoljátok ki és egy új oldalra másoljátok be...megéri.
"Nemrégiben abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy bírónak választottak ki egy chilifozo versenyen. Az eredeti bíró megbetegedett, az utolsó pillanatban én pedig pont ott álltam a bírói asztalnál és a sörös sátor holléte felol érdeklodtem, mikor felkértek. A másik két bíró (két indiai) biztosított róla, hogy a chili egyáltalán nem lesz eros, azonkívül ingyen sört kapok a kóstolgatás teljes idejére, tehát belementem."
Íme az értékelo lapok a versenyrol:
Chili # 1: Manoj Maniac Mobster-Monster Chili-je
1. BÍRÓ: Kicsit túl sok paradicsom. Nagyszeru zamat. 2. BÍRÓ: Kellemes, sima paradicsom íz. Nagyon enyhe. 3. BÍRÓ: Jesszusom, mi a pokol volt ez? Ezzel le lehetne szedni a megszáradt festéket az úttestrol. Két sörbe került, hogy kioltsam a lángokat. Remélem ez volt a legrosszabb.
Chili # 2: Applesamy Utánégeto Chili-je
1. BÍRÓ: Füstös, enyhe sertés beütéssel. Gyengén csípos Jalapeno íz. 2. BÍRÓ: Izgalmas sült rostélyos íz, több paprika kellene bele hogy komolyan lehessen venni. 3. BÍRÓ: Gyermekektol távol tartandó! Nem vagyok benne biztos, hogy mit kellene éreznem a fájdalmon kívül. El kellett zavarnom két fickót akik Heimlich-fogast akartak alkalmazni rajtam. Sürgosen több sört kellett hozniuk mikor meglátták az arcomon a grimaszt.
Chili # 3: Farouk Híres Gyújtsd Fel Az Istállót chili-je
1. BÍRÓ: Kiváló tüzes chili! Nagyszeru zamat. Több bab kellene bele. 2. BÍRÓ: Bab nélküli chili, kissé sós, remekül használja a piros paprikát. 3. BÍRÓ: Hívjatok szakembert, felfedeztem egy uránium szivárgást! Az orromban olyan érzésem van, mintha Domestost szipákoltam volna. Már mindenki tudja mi a dolga, hozzak a söröket mielott meggyulladok. A pincér kislány hátbavágott, így most a gerincem a mellkasom elso részében van. Az ábrázatom kezd igen ramatyul kinézni a sok sör miatt.
Chili # 4: Barbu Fekete Mágiája
1. BÍRÓ: Fekete bab chili gyakorlatilag bármi fuszer nélkül. Kiábrándító. 2. BÍRÓ: Enyhe hárs íz a fekete babhoz. Köretként használható halhoz vagy egyéb enyhe ételekhez, nem igazan lehet chili-nek nevezni. 3. BÍRÓ: Éreztem, hogy valami a nyelvemhez dörgölozik, de az ízet nem éreztem, lehetséges az ízlelobimbókat kiégetni? A pincér kislány mögöttem állt a friss sör utánpótlással; az a 150 kilós lotyó egyre izgibbnek néz ki. Ez a nukleáris hulladék, amit eszem szintén. Nem lehet, hogy a chili fokozza a nemi vágyat?
Chili # 5: Laveshnee Legális Ajak-Eltávolítója
1. BÍRÓ: Húsos, eros chili. A frissen orölt Cayenne bors tökéletes ízt ad. Igazán nagyszeru. 2. BÍRÓ: Chili aprított sztékkel. Több paradicsomot meg elbírna. El kell ismerni, a cayenne bors igen eros benyomást tesz. 3. BÍRÓ: A füleim csengenek, a homlokomon izzadtság folyik és a szemeimmel már nem tudok fókuszálni. Elfingottam magam, négy ember mögöttem kórházi kezelésre szorul. A versenyzo megsértodött mikor megmondtam neki, hogy a chili-je következtében agykárosodást szenvedtem. A pincérlány megmentette a nyelvemet a vérzéstol azzal, hogy egy kancsóból sört öntött közvetlenül a nyelvemre. Azon gondolkozom, vajon le fogom-e égetni az ajkaimat. Nagyon idegesít, hogy a másik két bíró folyton megkér, fejezzem be a sikoltozást.
Chili # 6: Vera Világi Vegetáriánus Variácója
1. BÍRÓ: Híg de mégis eros vegetáriánus chili. Jól eltalált egyensúly a különféle erospaprikák között. 2. BÍRÓ: Az eddigi legjobb. Agresszívan használ erospaprikát, hagymát és fokhagymát. Igazán nagyszeru. 3. BÍRÓ: A beleim immár egyenes csövek gáz állapotú, kénes lánggal megtöltve. Össze csináltam magam, mikor fingottam és attól félek, hamarosan átégeti a széket. Úgy tunik senki nem tud megmaradni mögöttem, kivéve a pincérlányt, azt hiszem perverzebb mint gondoltam. Már nem érzem az ajkaimat. Kéne egy nagy fagyi, hogy kitörölhessem a fenekem vele.
Chili # 7: Sugash Sikító Szenzáció Chili-je
1. BÍRÓ: Közepes chili, túl sok konzerv-paprikát használ. 2. BÍRÓ: Hát, hát. Olyan az íze, mintha gyakorlatilag az utolsó pillanatban beledobtak volna egy konzervnyi paprikát. Meg kell jegyezzem, aggályaim vannak a 3-as számú bíróval kapcsolatban. Úgy tunik egy kissé csalódott, mivel folyamatosan durván káromkodik. 3. BÍRÓ: Valaki tehetne egy gránátot a számba, kihúzhatná a biztosító tut, és én az ég világon semmit sem éreznék. Az egyik szememre megvakultam, és a külvilágnak olyan hangja van, mintha minden rohanó vízbol állna. Az ingemet teljesen beborítja a chili ami észrevétlenül kicsusszant a szám szélén. A gatyám tele van, így legalább passzol az ingemhez. Legalább majd a boncolás során tudni fogják, mi okozta a halálomat. Úgy döntöttem abbahagyom a lélegzést, mivel túl fájdalmas. Francba vele, oxigénhez úgysem jutok. Ha levegore lesz szükségem, majd szippantok a hasamon levo 10 centis lukon keresztül.
Chili # 8: Hansraj Hegyi Szent Chili-je
1. BÍRÓ: Tökéletes befejezés, ez egy jó ízu chili, mindenki számára biztonságos, nem túl eros, de pont elég fuszeres ahhoz, hogy észrevetesse magát. 2. BÍRÓ: Ez az utolsó darab egy jó, kiegyensúlyozott chili, nem túl eros és nem is túl enyhe. Sajnálattal láttam, hogy nagy része kárba veszett mikor a 3-as számú bíró elájult, leesett a székrol és magára rántotta a chilis tálat. Nem biztos, hogy túléli. Kíváncsi lennék, mit szólt volna egy igazan csípos chilihez? 3. BÍRÓ: Nincs feljegyzés.
Ha valaki tud segíteni, akkor legyen kedves jelezni, és annak átküldöm rendes méretben a képet. Vagy az első belinkelésemnél nagyban le tudja menteni...na, csak kiszenvedtem magamból ezt is, bár kicsit kuszán sikeredett:-)
Ha egy új intézőbe beírod, azt amit így kaptunk a tulajdonságok kinézésével, akkor piciben jelenik meg a kép és nem tudom rákattintva nagyítani. Pedig a lényeg az a muksó kezében tartott újságon lenne.
Valaki lenne olyan rendes és valahova feltöltené ezt a képet, hogy tudjak utána url-t beilleszteni egy másik topikba? Igazából nekem utána az url címre lenne szükségem, és hálás lennék ha valaki ezt erre az e-mail címre elküldené: csogutaxi@freemail.hu
Érted, érted, nem érted, nem érted, de elmondok egy esetet.
Lent voltunk a szüleimmel a Velencei tónál. Apuval be beszélgettük magunkat elég rendesen a tóba. Majd megfordultunk és elkezdtünk úszni. Mikor láttam a fateron, hogy fárad, akkor szépen lemaradtam, majd miután még így sem akart Ő megállni szóltam neki, hogy várjon már meg, mert begörcsölt a vádlim, majd szépen kibeszélgettük magunkat a tóból...
Dobták a XIII. kerület Balzsam utcát, a Popey szórakozó egységet, és én csak néztem ki a fejemből csodálkozva, mert fogalmam sem volt, hogy hol található.
Még annyit, hogy a XIII. kerület lefedettsége nagyon jó a Rádiónak, és 5-10 perc alatt címen vannak a fiúk, de akkor sem kell csodálkozni, ha 2 perc múlva már ott olvassák az újságot:-)
Mennyi idő míg címre érkezik...? Ezt azért nagyon sok minden befolyásolja, de az a legjobb - ha extrém helyen laksz -, hogy előrendelésben adod le a megrendelést.
Nem fogalmaztam túl egyértelműen. Szerintem katasztrófa. Talán még a city undorítóbb, de legalább látszik a menü. A rádiónál úgy kell keresgélni, mi hol van. A reptéri transzfert egyiken se találtam meg... Mindegy, legyen rádió... Mennyi idő, míg a telefonhívás után megérkezik?
Szándékosan értem én félre eztet.KIsfiam, hogy juthat eszedbe az,hogy véleményeket államérdekből? randsorolni kelljen, lehjessen, vagy penig mért nem húzol a családi óvóhelyre államérdekből?Vannak gének, amelyek szarnak az éeretelemre, meg a gravitációra.
Szevasz kistébetűs ! Az is politika, hogy egy fedélnélküliért az utcán, helxbehozva 500-zat adsz, vagy feltekered az ablakot,nehoggymá.Árulja politikusoknak ! Köztudott, hogy árulásról, ha doktorit akarsz írni, nem feltétlen piacozó famíliába kell benősülni, azok eztet másként értik. De a gyerekbe már fektetnek, legalább neki ne kelljen korán kelni.És kezdődik előlről, mert már minden le van ordítva magyarra.
Kedves csíz ! Szerintem a cenzúra öncenzúra, mint az átkosban.Egy magatartásforma, a megélhetés alapja, a primitív ó-utcai,vagy révais, salamonbélás, ha én ecer kinyitom a számot, lásd ma a nem mi sasunkat, ahogy kárelhárításként előre befizet az apehnak x-milliót.Amin mi itt hajba szoktunk kapni, az a normális, amire egy közösség felépülhet,dehát ha te ajánlani bírsz megkérdeztük izéket, mért nem lövöd fejbe magad akár egy sörrel, aztán kérdezd meg a helyszínelőt, mennyí azért a kárpótlás, hogy nem veszik ki a kezedből a normálisak.
Sziasztok! Reptérről Árpád-hídig melyik céggel éri meg menni. Ide kedvezőbb a transzfer, vagy jó még a km-alapú út is? ------------------------- ki az az ügyes gyerek, aki a taxicégek honlapjait csinálta? Használhatatlan flash fosok. Csúcs talán a http://www.radiotaxi.hu/ Komolyan, csak ilyen weboldalakon keresztül engedném a készítőt kaját rendelni egy évig. :-(
zsánpól, sajnálatos eset... Mást nem tudok erre, mondani...esetleg próbáld meg a Rádió Taxit, én csak jót hallottam róla: 7-777-777
:-)
tomajer!!!
Ma az egyik idősebb kollégád nagyon prüszkölt egy benzinkutas csajszinak, hogy a cégnél leszívták a vérét...végén megállapította, hogy hiába na, sok ez a havi61.000 forint.
Nem biztos hogy ez a megfelelő topik, de jobbat nem találtam!
SOHA TÖBBET TELE5!
A kedvezményes reptéri fuvar miatt hívtam olykor a tele5-öt, amikor nem volt más megoldás - ugyanis ha nem muszáj, akkor inkább nem taxizom.
Júniusban hívtam egyet és csak a szerencsének köszönhettem, hogy öt perccel a felszállás előtt felvettek a gépre, ugyanis nem volt poggyászom.
Eltévedt a taxis, nem talált ide, ugyanis rossz a térkép és meg elmagyaráztam a kis hölgynek, mi a hiba és merre kell jönni, de ő rosszul továbbította. A lényeg, hogy 40 perc késéssel jött meg.
Júliusban újból próbálkoztam ezzel a társasággal és a telefont felvevő úrnak kezdtem elmagyarázni, hogy lehet idejönni, merthogy rossz a térkép, stb.stb. és a lelkére kötöttem, hogy pontosan magyarázza el a taxisnak az irányt.
Az úr prüszkölt, hogy nem kell ennyit magyarázni, ők idetalálnak enélkül is.
Említettem a júniusi esetet, mire a diszpécser ennyit mondott:
ez teljesen kizárt!
Vagyis hazudik a kedves megrendelő.
Nem nagyon szoktam lecsapni a telefont, de most megtettem.
Szia! Igen ez az óra, és máshol lett beiratva a telephelycim, és a szerviz ragaszkodik ahhoz hogy csak ők tehetik bele, igy majd hivatalosan beleteszik x összeg, emiatt valami epron cseréről beszélnek, ja és ha tarifát is állitottunk, azóta, és úgye igen, akkor azt is ők majd újból bele, pár ezerért még, ez szép már vagy 26 ezer körül tartunk:(( Nincs valami más hely ahol hivatalos szerviz, de valamelyiket mégis elfeljtik ismét kifizettetni, vagy mindenhol ilyen (no comment)??
Apa tanítja a hülyegyerekét számolni: * Fiam! 5+3 mennyi? * Nem tom'. * Na figyelj! Vettem a Mari néninél 5 almát, meg a Bözse néninél 3 almát. Hány almám van akkor? * Vetté' almát?
Nem gondoltam a véleményezésnél semmi extrára...mondjuk ilyenre, hogy a példa sztorimmal élve, nem életszerű.
Természetesen értelek, és mondom, nem neheztelek rád egy percig sem, hiszen te csak a kötelességed teszed.
Értem a mostani beírásod is, de talán nem véletlen, hogy én azokat a fórumokat csak olvasom, és nagyon ritkán írok másba, és ott maximálisan betartva a szabályaitokat.
Tisztelem a játékszabályokat, csak nehezen élem meg, ha valaki ezeket egyoldalúan felrúgja. Gondolom ez ellen nincs kifogásod.
Tudod mennyire híve vagyok az értelmetlen dolgoknak, de el kell fogadni, hogy ha Cheese nem teszi a dolgát, akkor gondolom levonják a fizetéséből.
Nem is hibáztatom, hiszen ő egy katona, aki csak a dolgát teszi.
Ez van.
Én még olvastam mind a három hozzászólást:-)
Megköszönném, ha valamilyen formában / e-mail, telefon sms/ közölnéd velem, a harmadik hsz. tartalmát és szerzőjének nickjét.
Hagy tudja már az ember, hogy hányadán is áll a dolgokkal.
Ugyi a Karbáé helyből törlendő volt!:-(
A tieid, meg csak egyszerűen politika!!!
Nekem teccett!
Persze, hogy tetszett, hiszen egy visszafogott hsz volt, az utolsó betűig igaz. Tán itt volt a hiba...
A megállapodásunkban, és a fórum alapszabályaiban is szerepel, hogy Politika, csak politikai fórumokban!
Nem-nem, semmi ilyen kikötés nem volt...olvass vissza.
Mint te is írod, ingoványos terület.
Sajnos oda jutottunk, hogy okosabb nem beszélni róla
Hú, ez engem olyan régi emlékekre vissz vissza. 1986 nyara. Anyuékkal vállalati nyaraláson voltunk és én hallottam egy viccet. Valami Kádár meg ilyenek voltak benne. Vacsoránál, ahol jelen volt mindenki, gondoltam elmesélem. Ilyet még nem láttál...volt, aki ijedtében még a levest is félrenyelte.
Na, de hiába, már ez a múlt, hiszen mi már más világban élünk...ha álmodunk a demokráciáról.
Tehát, szvsz, csak ettől akarnak megkímélni minket.
Pont olyanok vagyunk, akik védelemre szorulnak, meg drosztokra, meg ilyenek, DE természetesen csak a mi érdekünkbe...:-)
Tehát, most nem átvittük más topicba a stílusunkat, hanem behoztunk ide, még rosszabbat! :-)
Jajj tomajer, volt 3 nyamvadt hsz. semmi több...ha annyira politizálni szeretnék, vagy értelmetlen hülye gyerekeket meggyőzni arról, hogy nyissák már ki a szemüket, hogy bálvány imádat helyett lássák is ami itt folyt, folyik, folyni fog, akkor ezt már rég megtettem volna. Semmi kedvem ezzel foglalkozni, de viszont ez a menny a másik szobába, ha erről akarsz beszélni, és menny a másikba ha arról, nem az én kenyerem. Mindig is ilyen voltam, mindig is a véleményem mondtam.
Az a jó ebben a topikban, hogy ez egy kis sziget, a szabályozottság tengerében.
Vagyis ez lenne jó benne. Viszont más politikai nézet miatt, más ideológia miatt, valakinek megsemmisíteni a munkáját.../mert néhány hsz mögött igenis munka van/...nehezen élem meg.
De ez van, ezt vonja maga után, ha az ember más portáján vendégeskedik...
Természetes Cheese kollégára nem haragszom, hiszen ő csak a rárót feladatnak tett eleget. Igaz ezzel felrúgva az eddigi megállapodást, amit figyelembe vett akkor, amikor az SZDSZ-t és MSZP-t szidtuk, de keményen, és elég rendes alpári stílusba néhány user, de kerülöm ennek az okának a találgatását, hiszen ez nem politikai fórum. Ha valaki erről akar beszélni, az mennyen ki a sufniba és ott adja elő:-)
Nyugodtan véleményezheted, hiszen elég ha ránézel az Index fórumstruktúrájára, mert egyből látszik, hogy miről van szó. Ez olyan, létező adottság, amit praktikus elfogadni függetlenül attól, hogy mindegyik felnőtteknek készült.
Nagyon sajnálom, hogy ennyire szabályozva vagytok, és ezálltal minket is korlátozni kell.
Elképzeltem, amint vendégség van nálunk, beszélgetünk, nevetgélünk, vitatkozunk...majd valaki bedob egy politikai kérdést, megállapítást, tényt...megfagy a levegő, hirtelen barát..ellenfél...ellenség megnémul. Majd a sarokból, a sötét, eddig nem látott zugból, egy higgadt hang közli, hogy ha ezt a témát akarjuk feszegetni, akkor tessék átmenni a másik szobába....
El kell keserítselek: továbbra is cenzúra van. Különben is szépen hajba tudtok kapni, semmi szükség arra, hogy még a politikát is belekeverjétek. A sima kis politikai hozzászólásokat meg lehet ejteni az Indexen a Polfórumon, vagy a saját fórumotokban.
A macerátori dolgokat pedig a "Megkérdeztük..." topicban lehet nehezményezni, szintén nem itt.
Lassan érdemesebb lesz taxival járni a városban, mint jegyet váltani a helyi autóbuszra Dunaújváros (g. p.) - A városban található három taxitársaság fix díjakat vezetett be nyár elején a városon belüli utazásokra. A "harc" azóta is folytatódik, az egyre csökkenő áraknak az utasok örülhetnek a legjobban. Ha egy többtagú család, vagy egy baráti társaság Dunaújvároson belül szeretne utazni, akkor nekik már érdemesebb taxiba ülniük, mert olcsóbb, mintha mindenkinek autóbuszjegyet váltanának. Ennek az utazóközönség biztosan örül, de nézzük, a társaságoknak mi a véleménye az árakról, amiket esetenként nem önszántukból, hanem csak a piaci verseny hatására csökkentettek és alakítottak ki. Az Unió Taxi tarifái régebben kilométer alapúak voltak, de a társaságok közül utoljára, ők is bevezették a városon belüli utazások fix díját. - Kénytelenek voltunk lépni és csökkenteni az árainkat, valamint átállni a rö zített dí'szabásra ho ne g J ~ gY veszítsük el az eddigi ügyfeleinket- mondta Vámi Ferenc a cég elnöke. - Valóban olyan alacsonyak már az árak, hogy vannak olyan családok, akük rendszeresen taxival járnak, mert nekik megéri. Nekünk már nem annyira, hiszen a bevétel a költségeket sem fedezi. Nyugaton úgy számolnak, egy kilométer viteldíj, egy fiter benzin ára. Ebből fedezhető az az összes kiadás, az autó fenntartása, és ebből már lehet hasznot is elérni. Ezek mellett az autót is cserélni kell, amihez szükség van valamilyen tőkére. Nos, ilyen árképzés - közel háromszáz forint egy kilométer - nálunk elképzelhetetlen lenne tette hozzá Vámi Ferenc. A piac legnagyobb szereplőjeként jelen lévő Sárga Taxi július végén száz forinttal tovább csökkentette fix tarifáit. - Ezek az árak maradnak a továbbiakban is, amivel a célunk az eddigi utazóközönségünk megtartása és újabb ügyfelek megszerzése volt - mondta érdeklődésünkre Treba József a cég ügyvezető igazgatója. - Versenyhelyzet alakult ki a piacon, de nekünk nem a versengés az elsődleges célunk. Tudvalevő, hogy Dunaújvárosban nem a legtehetősebb emberek élnek, így számukra biztosan kedvező lépés a viteldíjak árának, számukra előnyös megváltoztatása. Az olcsóbb árak miatt nőtt az utasok száma, igaz csökkent a profit is. A közeljövőben bővítjük és korszerűsítjük a gépkocsiparkot, amire igény van az utasok részéről. Az, hogy végül ki tud talpon maradni, eldönti az idő és a piac. Harmadikként legutoljára a Fix Taxi-val ismerkedhettek meg az emberek a városban, akik a nevükből adódan is állandó tarifákkal indultak. - Nekünk ezek az áraink, ezekkel szeretnénk megtartani az utazóközönséget. Lejjebb már nem visszük őket- tudtuk meg a Fix Taxi vezetőségétől, akik mást nem kívántak elmondani. Menn i is az ann i? Y Y Viteldíjak, Dunaújváros határain belül: Unió Taxi: reggel héttől este hétig 390 Ft, este héttől reggel hétig 490 Ft. Sárga Taxi: reggel hattól este hatig 290 Ft, este hattól reggel hatig 390 Ft. Fix Taxi: reggel nyolctól este nyolcig 450 Ft, este nyolctól reggel nyolcig 550 Ft. Helyijáratos buszjegy a gépkocsivezetőnél váltva: 140 Ft. Fix tarifákkal várják a helyben utazókat a taxik a drosztokon
Velem is megesett, hogy majmot ültettek be hátulra. Kezében apa politikai bt-jének csekkönyve, rovásírással is beveszi a pénztár.Útálom mint a szart az ilyen szituációt, dehát egyszer meg kell becsülni a papírt, ilyen ország ez, tehet ő az apjáról ?? meg hogy hazahozta ??? Pannon lesz az is, zászlós nagyúr.Magyar majom.
Olvasd el mégegyszer, mitisírtál bemutatkozásnak, hol nem szoktál hőscincérkedni,meg a banán is megjött a nagybanira, ha szabadnapos a gondozód,lepd meg, haggyá neki is.Hacsak nem vagy szemüveges.
Na, mind1, azokat törölték. Talán jobb is. Talán tényleg nem kell ez ide, hiszen így is van elég feszültség, de a megállapodásunkat kérnénk a továbbiakban betartani, főleg, ha ezt önök ajánlották fel…
Köszi.
Bocsánat, én nem a fideszeseket támadtam, én a vérfideszeseket.
Aki/k/, amint tudomást szereztek arról, hogy nem az okosan játszó fideszre szavaztam, üvőltve ugrott ki az autóból.
Semmi kedvem a topikba behozni a politikát, hiszen ez egy olyan ingoványos terület, hogy azonnal a szánkon folyik ki/be a trutyi.
De azért nem véletlen szerintem, hogy azonnal delete az a 3 hsz, amint ez szóbakerült...
Az a baj tudod, hogy MSZP, SZDSZ, FIDESZ, mind-mind leszerepelt. Azért szavazunk, hogy a másik ellen tegyük. A kisebbik rosszat próbáljuk hatalmontartani. Ez a többség, ha tetszik, ha nem. Aztán vannak meggyőződéses MSZP-sek, SZDSZ-esek, FIDESZESEK. Megvannak a buta acsarkodók.
Bocsánat, igaz az egyik hsz-t nem tudom, de a Joe csak simán szexuális megítélés alá vonta pannonbetyárt, a bemutatkozó oldala miatt. Én ezt a bemutatkozást mondatonként kiellemeztem, nem nevezve meg politikus negatívan. Nem minősítettem anyukáját stb... Azt minősítettem, hogy a FIDESZ mi az én megítélésem alapján, és mit tesz meg a választók voksai érdekében. Itt céloztam a megvezetésre, lefizetésre stb... Majd a polgárihörgősöket vettem célba, akik régi feljelentgetős rendszer elfeledett nyugdíjasai, akik egy sms után rohannak hídakat foglalni és olyan stílusban beszélni, hogy komolyan egy kocsis is csettintene a nyelvében.
Ezek tények. Nem kitalálciók, hanem látott, halott, a médiában leadott anyagok.
hát nem látjuk egyformán a dolgokat, s nemcsak befektétési ügyekben, persze ez nem jelent semmit, a barátaim és a családban is én vagyok az egyetlen aki a FIDESZ szel szimpatizál.
ami cenzúrát illeti, én is utálom, legyen szó bármiről, kivéve a pedofilia. de nálam belefér a zsidozás, cigányozás, fasisztázás, kommunistázás, stb. ha valakinek ez a véleménye, hát istenem
Már nem emlékszem pontosan a törölt hozzászólásokra, de mintha általában szólt volna a gennypolitikusokról. Ami sajnos valóság. Volt itt az Indexen valami országrontó politikuspatkánybanda-topic is, de lehet, azt is anblok törölték.
Nem ítélkezem, várok valami választ, ha már tényleg egy órai munkáját semmisítik meg az embernek…legalább annyit, hogy mi az a rendkívüli esemény, ami miatt megint felrúgva az Ő általuk tett megállapodást, cenzúráztak.
Ezzel érik el azt, hogy az ember dühből a másik rosszra szavazzon, hiszen igazán 2002-ben nem is nagyon akartak az emberek szavazni menni, de olyan szinten lett durva a FIDESZ játéka, hogy mindenki, aki kicsit is felelőséget érzett magában, rohant a FIDESZ ellen szavazni.
Arról nem beszélve, hogy vagy 1 órát szántam arra, hogy az a hsz-em szalonképes legyen. Semmi rendkívüli nem volt benne, ami indokolja a törlést. Ennél sokkal élesebb viták is voltak itt. Igaz Joe elég nyersen fogalmazott, de ő ilyen.
Viszont ÉN semmi olyat nem írtam, ami sértő lenne.
Igaz, a FIDESZT nem jó színben tűntettem fel benne.
Ha viszont ez a baj, akkor erősen el kell gondolkodni ezen az egész rendszerváltás dolgon, főleg hogy Viktor most meg államosítani szeretne.
Szidtuk itt együtt úgy az MSZP-t… az SZDSZ-t amikor a fixről volt szó, hogy néha még én is majdnem elpirultam. Azt lehetett….most viszont amikor a FIDESZT, nem dicsértem, de nem is sértettem senkit, csak véleményeztem, hagyva kiskaput mindenkinek, akkor cenzúra.
Várom a szeptembert / mielőtt törölnék ezt a hsz-t is nem a politikai versengések miatt!/, talán beindul az országos hajrá, és akkor abból lehet profitálni. Igaz ma én is vétkes vagyok, mert hamar feladtam...de 2 óra semmi, az nálam beteszi a kaput.
Erre jövök haza, hogy na majd az indexen olvasgatok, kattingatok, válaszolgatok...erre cenzúrával találkozok.
Komolyan nem értem, és nem akarok senkit megsérteni, amíg nem tudom, hogy mi is történt megint, de jó lenne, ha nem kezelnének már megint minket azon megítélés szerint, mint azokat a fórumokat, ahol csak nickek trécselnek és egymást szapulják, hiszen itt valós IRL ismeretségek vannak, és ez a hely az, ahol véleményeztetni tudjuk nézeteinket pl.:
Semmi, semmi, sima kis politika, azt megent elrontják az ember kedvét.
Komolyan mondom csinálni kellene egy saját weboldalt azt annyi. Nesze neked szólászabadság, nem úgy, mint a régi rendszerben.
Engem a politika marhára nem érdekel, de figyelemmel követem, hiszen életem egyik része. Verték a mellüket egyesek, akik azóta rendesen meggazdagottak, hogy bezzeg most már miénk az ország, és nyíltan lehet kimondani az eddig ki nem mondott dolgokat.
Na csak megjegyezném, hogy akkor igen a 20-as éveim elején voltam, de ezen már akkor is röhögtem.
Igaz, ma inkább idegesít, de ez az én hülyeségem.
Azt nem értem, hogy korrekten betartjuk a kért feltételeket, erre félévenként jön valaki és cenzúra lúrez. Mi ebben az okosság.
Te le van a hócipőm a korlátokkal, szabályokkal...főleg, ha ezzel egy játékszabályt sértenek meg.
Majd mi kezeljük dolgaink, majd mi felnőtt emberként reagálunk, majd mi töröljük nem reagálásunkkal azt, ami visszatetsző. utálom ezt az elkorcsosúlt felfogást, hogy delet, azt nincs probléma. De van probléma, főleg így, hiszen ez csak feszültséget teremt.
Nem főiskolás gyerekek vagyunk, akik nem képessek megvívni a csatáikat. Minden nap ezt tesszük, és nem monitor előtt.
Tessék ezt tudomásul venni, vagy szólni, hogy bocsika új modi vagyok, hibáztam, azt visszarakni /ismét, mint erre volt példa/ a törölt hsz-eket és hagyni, hogy keressenek rajtunk pénzt, amiért mi cserében EBBEN a topikban szabadon "élhetünk", véleményezhetünk.
ez bazdmeg lehúzás, hihetetlen módon el lehet érni, hogy a semmiért fizessenek a taxisok, egy humbukk akárminek, s ezt az igazlolást a vizsgán be kel mutatni
kérdem én, hogy mi köze van a kocsim műszaki állapotának, ahhoz, hogy én befizettem e a drosztpénzt????????????
az egész egy undoritó banda, legalábbis az én szemszögenből, nekik biztos jó pénzkereseti forrás.
autó mint befektetés? direkt kihagytam a több autót, az autó a legrosszabb befektetési forma, az autó egy használati tárgy................... de legyen, lásd a hasonlatot a kisbolttal................max. 2milláig, többi már hülyeség ilyen árak mellett.
szvsz költség mind................:)))
különben is volt itt egy szállóige:
fizess, hogy dolgozhass! by goré nem valami befektetőbarát
nem kell bejelentkezni sehova, örülnek ha mész és viszed a pénzed, hogy jól levehessenek, akár a drosztgenya, akár az óra szerviz.
hol a partizaan? az 1000 meg 1400 es kanyarokból nem jön össze a bruttó 46000 egy nap alatt?
Megint melyik moderátor tisztelt meg minket azzal, hogy felhatalmazást érzett arra, hogy a vitáinkat törléssel orvosolja?
A cenzúránál, a legocsmányabb beírás is elfogadhatóbb....
szvsz
Kértük, hogy ezt a topikot hagyjátok meg nekünk. Kértük, és az engedély meg is kaptuk. Akkor már megint mi történik itt? Egy kikötésetek volt, hogy a stílusunkat ne vigyük át másik topikba...nem tettük, mégis felütötte a fejét a cenzúra ismét.
Megegyeztünk, akkor mire ez az egyoldalú szerződésbontás?
Ezt találtam, kb. egy éve írtam fel, remélem, még aktuális: Drosztengedély-ügyintézés 488-2000/2558 vagy 06-80-464646 hétfő és szerda 9-15, kedd és csütörtök 9-13, péntek 9-12
ha pl. egy egyszerű kisboltot akarsz nyitni, amiben te vagy az eladó, akkor sem fog az üzlethelyiség meg a bútorok és az árukészlet sem ingyen pottyanni.
Vegye úgy, aki ezt nem érti, hogy a gépkocsi az üzlethelyiség.
A hölgy meg hívjon haccorhatot, ott nagyjából mindegy ki jön...
A Club Petrol kutakon kb. semmit nem lehet kapni, ami általában útközben kellhet, elhelyezkedésük sem túl optimális, azért a párszáz ft-ért meg nem éri meg bevenni magát az embernek a vidék szépségeibe :)
Lehet hogy akikkel én itt szóbaállok, azok olykor taxisként is fungálnak, de ha beírok ide egy sztorit és ennek kapcsán valakivel beszélgetni kezdek, az ugye szerinted is egészen más, mint beülni egy taxiba és utazni vele.
Mert szerintem nagyon is más
Márpedig a ne kelljen egy taxissal se szóbaállnom annyit jelent, hogy utálok beülni egy taxiba és igénybe venni a szolgáltatást - semmi többet.
Ha számodra mégis többet jelent, arról én nem tehetek.
Azon kívül pedig hogy egy sztorit kívántam bejegyezni a legilletékesebb topikba (a címe: TAXI. Jók, rosszak...) nem kívánok itt senkivel semmilyen vitába bonyolódni.
Igen, gondolom Rase 93 -al rendelkezel, s ezek a kakukkok még epron-nal vannak szerelve . S uttánna jöhet újra a radír stb. Ha az órád esetleg két vállalkozós akkor
új órát is vehetsz mert nem hosszabítják meg a hitelesítést.
Kovács Kázmér emlékeztetett, hogy a Klub Petrol hálózatnál és az ún, diszkont kutaknál 10-15 forinttal olcsóbb az üzemanyag a mindenkori MOL áraknál.
Ezek a kutak azért tudják ilyen alacsony áron adni a benzint, mert egyrészt nem a MOL-tól szerzik azt, másrészt az ún. kiegészítő szolgáltatások színvonala sem olyan, mint más töltőállomásokon.
Érdekes ez az indoklás.
Kiegészítő szolgáltatások miatt. Miért, azok ingyenesek, vagy nyomott árakon futnak? Hiszen azok is aranyárban vannak. Ha ingyenes lenne a mosás, vagy olcsó, de nem az.
Van üdítő? Milyen áron? Van szendvics? Milyen és mennyiért.
Jobb kifogás kellene....
Egyszerű a magyarázat: ennyiért is megveszik az emberek és akkor miért adnák olcsóbban?
Szeretném megkérdezni hogy a Krisztina krt. -on a drosztengedélyt szeretném intézni, vizsga előtt állunk, tudtok adni valami telefonos elérhetőséget?? Úgyan ez kéne, a XV. Kossuth. u. Rase szervizzel kapcsolatban, szeretném hitelesitésre jelenteni az autót, tudtok nekem adni telefonszámot ahol elérem őket? Még valami, ha anno a telephely cimét nem a szerviz jegyezte a memóriába, akkor igaz hogy új fekete dobozt kap az óra? A drosztengedély mennyibe kerül mostanság tudja valaki? köszönöm előre is
Ezek olyan tág megfogalmazások, és sokszor nem is igazak.
Elmondanék egy tanmesét, mielőtt kifejteném, hogy ezt mind mire is értem. / ma valahogy írhatnékom van, de tomajer nem lévén, nincs kivel-kin kiélnem ezen igényem:-D/
Jó és a rossz!
Egy távoli országban, úgy 300 évvel ezelőtt történt, hogy volt egy szegény ember. Ennek a szegény embernek az összes vagyona egy falatnyi föld volt és egy ló. A lóval munkálta meg a földjét, amiből etette a családját. Egyik reggel arra ébredt, hogy a lova megszökött. Jött is a többi nép, és nagyon sajnálták ezt a derék embert. Mondták, hogy ilyen rossz még senkivel sem történt a faluban. Az öreg gondolkodott, majd így válaszolt: - Lehet, hogy ez rossz, de lehet, hogy nem. Másnap reggel arra ébredt a falu, hogy az öreg lova visszajött és hozott magával egy kancát. Hú, jöttek is az emberek, hogy milyen szerencsés az öreg, mert ilyen jó a faluban még senkivel sem történ. Az öreg gondolkodott, majd így válaszolt: - Lehet, hogy ez jó, de lehet, hogy nem. Másnap az öreg egyetlen fia be akarta törni a kancát, de az ledobta a hátáról, olyan szerencsétlenül, hogy a fiúnak több helyen csúnyán eltört a lába. Na, jöttek is az emberek, ott sajnálkoztak, hogy milyen rossz történt szegényekkel, az öreg egyetlen támasza hosszú-hosszú időre lesérült. Mint megszoktuk már lassan, az öreg gondolkodott, majd így válaszolt: - Lehet, hogy ez rossz, de lehet, hogy nem. 2 nap múlva katonák jöttek a faluba, ugyanis kitört a háború a szomszédos országgal, és mindenki fiát elvitték katonának, csak az öregét nem.
Vagyis hogy mi az igazán jó, és mi az igazán rossz, az nem is biztos, hogy rögtön kiderül. Függ még attól is, hogy ki miként éli meg.
Itt van az én kannibáltámadásom. Megúsztam, talán egy későbbi, sokkal súlyosabb következményekkel járó támadásra készített ez fel, mert mint már írtam, több sanszot nem adok ezeknek, ha megtámadnak…még ha az a támadás, abban a pillanatban nem is tűnik olyan veszélyesnek, az elhárítás mértéke, azt fogja tükrözni.
Ne feledjük, ez a képesség sokszor életet menthet a mi szakmánkban!
Jó, a ti életetekben lehet nem, de az én formámhoz elengedhetetlen, vhogy bevonzom az ilyeneket.
Most itt kitérhetnék az emberi rezgésre, hogy azonos kibocsátással, azonos rezgésszámú embereket vonzunk be, vagy felhozhatnám a sorsszerűséget, de felesleges.
Van, aki 40 év alatt megússza a balhét, van, akinek havi rendszerességgel érkezik, mondhatni havi ciklusonként :-o)
befektetés, az én fogalomtáramban a befektetés valami olyan dolog, hogy befektetem a pénzem, s ha jól döntöttem pénzt hoz, úgy, hogy mások dolgoznak, nem én.
Múltkor nem akartam beleszállni a vitátokba, ami közted és a Pali között folyt, mert tuti, hogy éles eszû kollégáktól megkaptam volna, hogy megint összetévesztem a fagylaltot a Pali hátsófelével.
Viszont most ezt a témát te hoztad fel, és nekem címezve, így csak megtehetem büntetlenül, hogy reagáljak rá.
Befektetés többféle lehet. A pénz csak az egyik formája.
A teljesség igénye nélkül említeném meg, az idõt, energiát, szellemi és erkölcsi befektetéseket.
Az autó, mint befektetés is szerepelhet, mint vita indító, hiszen arra is pénzt fektetsz be, a várható nyereség miatt, amit vagy a droidod fog kitermelni, vagy te.
Míg az egyik esetben anyagi, idõ / befektetés-megtérülés/, és erkölcsi befektetés képzi az alapot a vállalkozásodnál / driod/, addig a másiknál, ahol efektíve, te vagy a haszon kitermelõje, még hozzá adódik az energia. Az erkölcsi befektetés is szerepelhet ebben az esetben, hiszen magaddal szemben is felelõséget kell vállalni, hogy te képes leszel a tervezett szintet nyújtani, így minimum arányos lesz a termelés a befektetett tõkével.
Mivel Te a befektetést a pénzre korlátozod, így egyelõre maradjunk is ennél.
BEFEKTETÉS - azoknak a pénzügyi mûveleteknek a gyûjtõszava, amelyek révén jelenbéli pénzt (jövedelmet, megtakarítást, hitelt) jövõbélire váltunk - a még nagyobb jövedelem reményében.
Nem látom be, hogy a tagdíj, mint befektetés, itt hol ütközik ki? Hiszen egy bizonyos összeget megkockáztatsz / minden befektetés kockázattal jár/, annak reményében, hogy ennél az összegnél többet tudsz kitermelni. Vagyis szvsz a tagdíj egy befektetés. Könyvelés szempontjából valóban költség, de ez a lényegen nem változtat.
Amit a Pali mond, és nem vagytok hajlandóak megérteni, hogy ez számodra elenyészõ kockázattal jár, hiszen normális esetben / és értsük itt, mondjuk az értékpapírokat, kamatokat/, a jövõbéli haszon várható mértéke általában a vállalt kockázattal arányos. Ez a tagdíjnál egy egyén függõ befektetés, hiszen ha itt a többi, általam felsorolt befektetés elmarad, akkor a várható haszon mértéke is jelentõsen csökken, de CSAK igen extrém esetben válik a befektetés veszteségessé.
Vagyis a tagdíj, egy minimális kockázattal járó befektetés, aminek megtérülési ideje igen rövid, és a nyereség aránya nagy.
Viszont önmagában, mint befektetés nem ér semmit.
Hiszen itt a hasznot nem az osztalék és az árfolyamnyereség határozza meg, hanem az egyéni, mint szellemi, idõ befektetés.
..és CSAK ezek után jön maga a cég elõnye, vagy hátránya.
Pontosan ezért tartottam elég sarkalatosnak a te felfogásod a befektetéssel kapcsolatban.
Viszont itt is tartom magam az szvsz-hez:-o)
ha nem taxis lennél érdekelne, hogy minek áll ott az a sok autó?
nem
hát ennyi
Valóban úgy gondolod, hogy a Magyar ilyen nemzet, amihez nincs köze, az nem érdekli?:-)
Szerinted egy balesetnél, hány orvos nézelődik? Szerinted mind orvos és csak azok nézelődnek ott, a többi ember, akinek semmi köze, segíteni nem tud, az szépen megy dolgára?
Nagyon nehezen tudom elhinni, hogy tőled még nem kérdezte utas, hogy mi az a rengetek taxi a rekettyésben.
Igaz, már híre van, mert külföldiek már előre röhögnek a várható látványtól....
A "taxisok" egy bizonyos fajtáját veti meg. Mint ember, mint taxis. Viszont, tény /és ezt itt anno ti is elismertétek/, hogy ez a szakma nagyon felhígult.
Nincs kedve a pénzéért azon idegeskedni, hogy most milyen taxisba nyúl bele.
Megértem, vannak olyan területek az életben, ahol én is így érzek.
Egyet elfelejtetek szerintem, vagy nincs róla tudomásotok.
Az utas ugyanazt éli át, mint mi, amikor címre megyünk. Van olyan utas, aki kukucskál, és ha a rettegett taxisa jön a címre, akkor inkább lemondja az autót, és más cégtől rendel.
Nem igazán örültem az éjszakai sztorimnak, de végül is, a lehető legnagyobb empátiát mutattam.
Rendelt egy hölgy Újpestre...Volgától szaladtam rá, majdnem a Megyeriig. Mikor jött, az arca rendesen feszült volt. Én ismertem fel hamarabb, hiszen kint a lámpánál világos volt. Mikor megismert nagyon elmosolyodott és azzal szállt be az autóba, hogy de örül, hogy én jöttem, bár én, lehet nem leszek boldog.
Sejtettem, hogy itt már megent belenyúlás esete forog fent.
Újpest-városkapuhoz mentünk.
570-re 1000 Ft. Még korrekt is, hiszen majdnem 100%-os jattot kaptam.
Elmondta, hogy félt gyalog menni, de a taxisoktól is félt, hogy mit szólnak ilyen rövid távhoz.
Jó, tudom, az ilyen normális utas ritka, de van.
Viszont az nagyon is igaz, hogy stresszként élik meg a RENDSZERES utasaink, hogy éppen ki is jön értük.
Volt olyan, hogy úgy kellett bemennem az utasért, mert a Honvéd kórház portáján bujkált és onnan kukucskált.
Azonos színű és típusú kocsival voltam akkor, mint egy olyan kollégánk, akitől nagyon félt, és simán az osztályára záratta volna 1 hónapra. Dilinyósokat kezel:-)))
Azon is csodálkozott, hogy jogosítványa van a kollégának, nemhogy taxis.
Meg volt rendesen a PÁV-ról a véleménye, ha ilyeneket nem szűrnek ki.
Vagyis, hogy pannonbetyár topiktárs nem akar a pénzéért zsákbamacskázni, részemről totál érthető. De írásom végén ott volt a szigorú szvsz:-)
ha nem taxis lennél érdekelne, hogy minek áll ott az a sok autó?
nem
hát ennyi
leirtam a megoldást pár nappal ezelőtt..............
nem pályázok deawoora, kösz.
befektetés, az én fogalomtáramban a befektetés valami olyan dolog, hogy befektetem a pénzem, s ha jól döntöttem pénzt hoz, úgy, hogy mások dolgoznak, nem én. az nem befektetés, hogy én berakom a pénzem, s még én is dolgozhatok, ezt költségnek hivják. Az autóm sem befektetés, hanem munkeszköz.
Akkor te is azok közé tartozol, akik előítéletekkel bírnak?
Érdekes dolog ez, és éppen szombaton történt.
Rendelés, címre megyek. Jön egy fiatal lány és kétségbeesetten kéri, hogy siessünk, mert fontos gyógyszerért kell menni az ügyeletes patikába. Valami szívgyógyszer, anyukájának. Folyik a parádé, én érdeklődök a kollégáknál, hogy merre nem futok dugóba stb...megérkezünk, gyors - nem egészen szabályos parkolás...kiscsaj hálás, rohan be a patikába....mögöttem a 40-es hölgy bemutatót tart a válogatott káromkodásokból....az utána lévő fekélygyanús, alkoholista arcú szintén beszól, miközben sebesen elhajt mellettem....jön a harmadik autó, ami meg is áll....még csodálkoztam is, hiszen megállva már nem szólnak be annyira.
- Kedves uram, kérem!
Hoppá mondom, miközben a hátam mögé néztem, keresve a kedves urat, de nem volt mögöttem senki.
- Legyen kedves segíteni, hogy miként jutok el a Váci utcába...
Na igen, ha csak simán élünk, vagy éppen másokon segítünk, akkor bunkó taxisok vagyunk....ha baj van, vagy információ kell, akkor kedves urak leszünk egyből...
Ez van:-)))
Erre írtam, hogy vagy te kerülted el, vagy Ő téged:-))
Viszont sajna a sok lúd disznót győz, régi népi játék még mindig igaz.
Gondolj bele, ha hozzád oda mert menni, és még szemtelenkedett is, akkor mit tesznek egy sima emberrel?
Tudod mire lennék kíváncsi? Amikor a nagyon kiemelt személyeket viszik ki a repülőtérre, akkor mit mondanak a sztyeppén parkoló taxikra, ha az rákérdez?:-)
Most néztem meg a macit, igazad van, meg jól fel is ébredt a háztömb, mire lehalkítottam.Bocs, de a sörnyitóm utánégetős, Aztán meg csak nézek bután.Vissza is fexek, próbálok szebbet álmodni.Az Al-koholoida se semmi csapás.Csak ez a szőnyegből jön ki nehezen.Ha kínai ollóval próbálod.Az se nem jó komoly dolgokra.Igaz párban olcsóbb.
Elvileg ez kettőnket nem érint, ha lehetek balambér.Ha képes az ember ezt szórakozásképpen csinálni, mert pl. pénzt kell keresni elhalasztott tervek megvalósításához, akkor jövedelmezőbb, mint a kéregetés. Amit meg átengedsz Palinak, hát épp ez az, indokolatlan beleszólás megengedése kényelmesség okán.Mindig a szar tör utat magának, olyan a PH-ja,ebből már sokan doktoráltak.Később azt fogod mondani, fontosabb volt a család, ezért adtad alább.Nem szólok bele, de én is így kezdtem. Most próbálom meg visszacsinálni. Hidd el, a lejtőn a legkönnyebb lendületet venni.Visszafelé aztán néha megcsúszik a kuplung.De cserélős.
Kedves Pannonbetyár! Azt hiszem, a közteherviselés nemes eszméje megkímél téged attól, hogy a szabad fuvarozómegválasztás jogát a minimálbéren élő derék rendőreink /akiknek családjuk van/ az államizgatásban közmegegyezéssel, s a törvények emberarcúvá alakításával meg bírják tudni oldani a lakosságot nyomorító ötöd beszedésének mellőzését, célzott beszedést alkalmazva helyben vannak megfizetve, mit szólnál, ha nem így lehetne csak ???Én se értem, ha ez vigasztal, de legalább nevetek rajtam.Meg persze ha nem csak válsághejzetekben kívánnánk meg 1mást. Hol az alkotmány, hol a hejesírási szótár hiányzik, vagy penig annak belátása, hogy tán mégse trianon miatt kéne a tarifákat helyretenni. Ha elkébzeljük, hogy talán egy szakma a taxizás. Aminek meglehetne a maga tisztessége.Pannóniában is.DE:Ha lehetek izé, te nem vagy egy hétköznapi ember, az autódhoz akartál eljutni, ami homályban maradt ezidáig hol is volt, nem mintha érdekes lenne,meg nem is volt a történet része, de mégis hol volt ?? A Pannónia utcában ???Melyik kerületben ??? Ez a részlet homályos, dehanemazcsak nekem, tiszta szívvel üdvözöllek a jelenlegi ferihegyi, az érkező utasok szabad taxiválasztását negligáló helyzet hű ábrázolása alkalmából. Főleg ami a rendőri erők mindennapos, taxiscégek által deklaráltan magánterületen történő bevetését illeti.Hogy magánterűleten házörzőket közpénzből kell e fizetni. Vagy erre elég e a balkánturisttaxi áfája.Vagy kérdezz meg egy ISO minősítésű taxiscéget. Le van náluk fordítva agyarra.Melyik ártba kell belépni a segíts seggért??Neharagudj, eztet csak a vélt polidilis izék miatt tettem a végéhez, de ez nem víg asztal.Inkább nyomaszt.Hogy semmi van.
Sas kolléga ma gyanúsan sokáig van kint, hiszen ilyen idő tájt szokott jelenése lenni. Biztos beleesett és most kaszál rendesen, miközben arra gondol: na, ma megérte a tagdíj, jó befektetés volt…, ha így menne 3 hónapig, akkor megpályáznám csogu kocsiját.
Nézd, sok okosságot lehetne erre írni, de nem teszem. Ebben a kérdésben nem mi vagyunk az illetékesek, még akkor sem, ha taxizásról és taxisról van szó, hiszen az nem taxizás, ami ott folyik. Illetékeseket meg ne keress, hiszen a hallgass pénz nem beszél, hogy fáradtolaj kollégát idézzem, „helyén van az, aminek más a bugyra”.
Mi is sajnáljuk, hogy kint ez a játék folyik, de tenni ellene nem tudunk.
Simán tudnék válaszolni, hiszen értelek mélységessen, de inkább átengedem ezt Palinak, hiszen ez az ő asztala. Végül is nem én diplomáztam ebből, meg én maximum 15-20 mondatban tudnék erre refrektálni, míg ő mélyebben tudna szakmai szemmel bele avatni minket is a megoldásba:-)
Na, mostmeg visszajöttem a szomszédból,visszaadtam a sörnyitót, mer megint igen,dehát.Merthogy idelátogatnak a piacgazdaság lelkes hívei, pl. utasok.Velünk mennek étterembe.Elképzelem.Nem megy be rögtön, ne lássák, hogy taxival jött. Kivéve, ha a hitelezője, vagy a leendő tőkeerős üzlettársa, vagy a gazdag, szerencsére ronda nő várja, akitől pénzt várhat, s ez egy üzletembernek parlagon heverő tőke. Elképzelem, amikor étterembe készül, lekéri a nagybani piac krumpliárverésének állá
sát, a köret miatt, A gázai visszatelepítések hatását /félreismerve/ miajobb a kérődző vagy a körmös, meg a Kotányi hogy áll Keurópában, meg mennyit raknak bele. S ebből ki is lehetne számítani, hogy egy szilvásgombócos hamburger mitetér,ha nincsen svindli, s egy idióta keleteurópai csimpi /OSTYUPPIE/, méltányos elbánásra tart számot. Számot tart /nyerőt/, hosszú távon nyelőt.Előbb-utóbb az viszi, akit megérdemel. Majd vele beszélgessen.Vagy könyörögjön.
AZt tudtam, hogy nagy a taposás Ferihegyen a taxik között, de ami ma történt, azt nem hittem volna.
Kijövök a reptérről a csomagommal és megállok a járda szélén, várva a parkoló buszát, hogy elvigyen az autómhoz.
Odajön egy Tourist TAXI feliratú, rosszulöltözött ember és megkérdezi, hogy
1. kérek-e taxit? - köszönöm nem
2. segíthet-e? - köszönöm nem
3. akkor menjek onnan, mert ez taxiállomás
Azt ugye tudtuk eddig is, hogy a rendőrök is segítenek "ezeknek" és megbüntetik a többi taxit, de hogy gyalogosan ne lehessen ott állni akkor, amikor se autó a droszton, se pedig utas a járdán - szóval egy kicsit komikus a dolog.
Természetesen nem mentem el onnan, amíg meg nem jött a buszom, de addig ez a köcsög ott állt tőlem két méterre és egyfolytában dünnyögött.
Meghogy eldobtad a cigit, a tortától nem lesz sárga a függöny ??? Nemhát, megeszed, nehogy belemenjen.Sovány vigasz.De ingbe csilivili vagy.Irigyellek.
Daewoo-deawoo, már nem is számít, csak a mosót túlélje. Hát igen, a Rover nem revor, a merci nem C. imre 4lábon jórégen.Ajax kalapáccsal minden ablakon kilátni.S nem is kell sasszem.Csatlakozom a hagyományos AUTÓT kedvelőkhöz, mellőzve a franciás megköszönést. Az túl öreguras a kontinensen.
ugye milyen kapitális ötlet kiiratni a hivószámot meg egyéb hülyeségeket a kocsira
Annál is inkább felesleges, mert a legtöbb utas azt sem veszi észre, hogy a telefonon rendelt taxi "véletlenül" az utcai beülős tarifával viszi a kedves ügyfelet. Múltkor szóltam egy ilyen esetben, még én voltam a köcsög..... Jah, nem mezítlábas volt a bácsi!
a kategóriákat nem a füstölés alapján állapitják meg az autó mérete és felszereltsége a mérvadó.
az alfához no komment, már az se normális aki alfával taxizik
ugye milyen kapitális ötlet kiiratni a hivószámot meg egyéb hülyeségeket a kocsira.......fogalmam sincs mi értelme van, ott a rendszám, ebből a cégnél tudják kinek az autója, s kész, senki másnak semmi köze hozzá, ahhoz meg szintén, hogy milyen kategória. majd legközelebb kiirjuk hol lakunk, milyen sört szeretünk, sőt melyik bankban tartjuk a pénzünket, csak úgy az autóra.
Jézus leszáll a Földre és elmegy egy koncertre, leül egy fiatal fiú mellé. Fiú: - Kérsz egy kis gint? Jézus: - Köszönöm, kérek. (Milyen rendes ember, megkínálja itallal felebarátját! - gondolja) A fiú rágyújt egy füves cigire és megkérdezi Jézust: - Egy slukkot? Jézus elfogadja és megint eltunodik, hogy milyen rendes ember, aki még a cigarettáját is megosztja felebarátjával. Úgy dönt, hogy felfedi kilétét. - Jézus vagyok - mondja. Mire a fiú: - Jó anyag, mi?
Kovács tizedes elesik a háborúban. A hadparancsnokságon egy őrnagyot bíznak meg, hogy személyesen közölje a tizedes feleségével a szomorú hírt. Az őrnagy sokáig gondolkozik, hogy lenne legegyszerűbben letudni a dolgot. Végül becsönget az asszonyhoz. - Elnézést, özvegy Kovácsné? - Nem. - De.
Sziasztok! A Főtaxinál az "A" kategória az a legjobb, vagy a "még éppen megfelelő" kocsi jele? Ma a gyorsforgalmin ment előttem egy ezer éves Alfa Romeó, úgy kormolt, hogy alig láttam mögötte. A hátulján a kis matricán az azonosító mellett szerepelt az A betű is. Nehéz elképzelni, hogy ez a kocsi egy besorolásba esik az ikerlámpás Mercikkel (nem a W123-ra gondolok :D
Gyere ki izgulni egy kicsit helyettünk, hogy Sopron, vagy kétsarokkal odébb, én meg izgulok a tehelyeden, hogy ebben a hónapban csak 360-an, vagy 410-en fizetik a dézsmát. Hu de izgi:-)
Szerencsére a te hozzászólásaiddal boldogulunk mindahányan, Mert te egy nagyon okos faszi vagy. Egyébként ha nem tetszik a dumám nem fontos olvasnod, beleugatni meg főleg nem.
Én sose oktattalak téged a siránkozásaid miatt, egyszerűen (le) sajnállak.
Te úgyse értesz máshoz, minthogy jól odamondogass. Egész életedben mást se csináltál, csak odamondogattál, mi meg szívjuk a hülyeségeid következményeit.
Tippelgess, de szerintem abból a szempontból, hogy ma is csináltam 35 ezret reggel héttől (kicsit elszunyáltam) délután háromig, szerintem tök mindegy hol dolgozom.
: Pént. Aug. 26, 2005 9:10 am Hozzászólás témája:
Gondolom itt van néhány utazási ajánlat az idegenbeli meccsekhez: Utazási ajánlatok:
A BKV ajánlatai: Budapest csúcsformában, Bosnyák tér - Bornemissza tér 7-es busszal 2 nap, 2 éjszaka, szállás a buszon - 105 Ft. Gyalog a 4-es metró vonalán - egyelőre ingyen! Túlélőtúra a 6-os villamoson. Rákóczi tér - Mester utca csúcsforgalomban, 105 Ft.
A NO RETURN Travel last minute ajánlatai: Afganisztán: Barlang Hotel ToraBora 45 000 Ft. Fakultatív programok: Ramallah die night! Fülöp-szigetek: Túszcsere gazdag német turistákra (csak a repülőjegyet kell fizetni) Észak-Írország: Utóhúsvét Belfastban - protestánsoknak 150 000 Ft., katolikusoknak 180 000 Ft.
Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hármat fizet egyet kap akciónk keretében kaland-hétvége az ország keleti megyéjében. Utazás távolsági busszal, garantált távolság, talán busz. Debrecentől garantált kisebbségi érzés. Útközben a helyi kisebségek által bemutatott középső ujj megtekintése. Igényeseknek külön Interszittya vonat a Nyugatiból. Indulás menetrend szerint, érkezés rendszerint... A vonaton fakultatív menetjegy és váltókezelés, igény szerint. Western jelenetekkel tarkított vonatrablás ukrán nyelven, magyar tolmáccsal, szórványos ellenállással. Hivatalos személy elleni erőszak megtekintése. Nyíregyházán a helyi taxisok által előadott szamurájbemutató, majd a versenyzők összeállítása. Hazatérés részben vagy szerencsés esetben egészben.
Utazzon Ön is a DAKO TOURS-szal Romániába. Szállás: egy fél panzióban, ellátás: ameddig a szem ellát. A panzió mellett megtekinthető az atomtemető és az erre épült tejüzem. Itt készül a NEVERMORE és TURHALAT tej. Utolsó este a helyi italboltban, késeléssel és dák népszokásokkal. Egybekötve. A túlélők között kisorsoljuk az áldozatok holmijait. Idegen nyelvű idegenvezetés, félkezű buszvezető, utazás lopott autóbusszal a határig, onnan gyalog. Elhelyezés egyágyas szobákban 6 személyig, afelett pótágyazható.
Egy alak a kasszánál áll a kígyózó sor végén. A mellette lévő sorból rá-rá pislant, mosolyog, nevetget egy szőke bombázó. A fickó nem bírja tovább, és kedvesen hozzászól: - Nem ismerjük mi egymást valahonnan? - Nem vagyok benne biztos, de szerintem az egyik gyerekem apja lehet. A fickónak eszébe jut az egyetlen eset, amikor hűtlen volt: - Úr Isten! Ön az a sztriptíztáncosnő, akit a legénybúcsún a csocsó-asztalon dugtam meg a heverjaim szeme láttára, miközben a te barátnőid nedves zellerlevéllel vertek és egy uborkát dugtak a seggembe? - Nem. Én a fia angoltanárnője vagyok.
nem mindennapos, csak éppen tegnap 2 ilyen is volt, ezért jegyeztem meg.........ez ugye igencsak deficites fuvar...........s a deficites dolgokat senki sem szereti, legyen az bármilyen vállakozás. Ezt is ugy kell megcsinálni, hogy ne vagy nagyon kismértékben legyen ilyen, magyarul olyan árakon kell dolgozni.
Ma a motorizáció sokkal nagyobb mint 5-6 éve, boldog boldogtalan autót vesz, ki jobbat, ki rosszabat, ezért is van tumultus, dugók, parkolási gondok. Gondolom ez a fejlődés rendje, pedig az autózás nem olcsó mulatság, arról nem is beszélve, hogy mennyien buknak bele a részletbe ( civilekre gondolok, nem a taxisokra).
Licence ez megint valami új varázsszó, nesze semmi fogd meg jó, mutogatás valami megfoghatatlan dologra.................
s ugyebár a létszám, a cégek simán mondhatnának létszámstoppot, de nem, jöhet boldog boldogtalan, legyen vállakozó vagy droid..............s legyen szó bármelyik cégről, hiszen nekik ebből van a bevételük. Ezért is veszik fel, azt akit valahonnan esetleg kirúgtak.
Már irtam, nem a tagdijjal van a baj, az arányok elcsúszásával, ennyi. S ezt mindenki érzékeli. De ugyenez érvényes az üzemanyag árakra, az autóra, tb re.
Ott lett elbaszva, hogy arányossan nem emelkedett a viteldij, most egy kompenzáció, ami reálissá tenná az árainkat sokkoló lenne, bár................. 190 ről 250 re nem is olyan vészes.
Mindig mondtam Te egy értelmes pali vagy abban igazad van ,hogy a 4-500 Ft-os fuvarok nem túl népszerüek nem túl jók !
De ez a TAXI hol a szomszéd utcába mész hol pedig Sopronba!
Ezért szép ezért jó ezért izgalmas!
Azon gondolkodjál el vajon miért nincs több vidék miért nincs több Bécs az én koromban egy hónapban 5-6is volt!
Nos ezen kellene elgondolkodni miért nem használják a Taxikat hosszabb utakra!
Azt gondolom elöször valamilyen modón a becsületet kellene vissza állítani hogy legyen ujból hitele a Taxisnak!
Sajnos ez a mai ellenórzési és szankcionálási helyzetben szinte nem lehetséges!
Az utas azért nem ül be magán célból mert tudja nem érzi TUDJA , hogy a Taxis be fogja csapni!
No és mi történik az ilyen Taxissal én kirugom máshol tárt karokkal várják de hát mi történik vele ha nem veszi fel senki?
Semmi folytatja áldásos tevékenységét az utcán !- hát ez van!
Majd ha lenne Licence akkor más lenne lenne értéke a szakmának erkölcsi is meg anyagi is - gondold csak meg Angliában 2-évig tanúl majd jelzálogot vesz fel hogy a 40. mFt -os autót megvegye és kivállthassa a licencét ha egyálltalán van szabad!
Na majd akkor nem lenne ilyen helyzet!
Ezt ezeket a helyzeteket nem a cégvezetők rontják ilyenné!
Tessék egy kicsit erre is koncentrálni ne mindig a tagdijra!
ebbe a vállakozásba pénz fektetni jelenleg értelmetlenség, vagy legalábbis igen kockázatos..............ugyebár az autó mint befektetett eszköz rohamosan veszit az értékéből, min. 2 de inkább 3 műszakban kéne üzemeltetni, de erre normális embert (droidot) találni szinte lehetetlenség. A pályakezdők még bénák, hamar feladnák, hiszen kezdőként elég nehéz a taxis élet, a rutinosabbak vagy nem mennek el, vagy szétlopják a céget.
maradnak a magunkfajta palik ( bocs goré, inkább manusok) akik viszont nem szivessen droidoskodnak, inkább hajtják a maguk szekerét és fennen hirdetik ez a jó.
Tegnap 2 fantasztikus kanyarom is volt ( már nem is emlékszem ilyen fuvarokra azért osztom meg) Folyandár - Kolosy tér: 470ft Küküllő - Pasaréti tér 590 ft
partizaanra gondoltam, legalább neki megy, bár gondolom beesnek ilyenek is:)))))))))
Kedves Bádogfiú! Pontosan írtad le, hogy hosszú távon mi lehetne a helyzet.De: szerinted ki venne limitált fizetős engedélyt, vagy kinek a nevében,felhatalmazására,stb.Kinek van tőkéje ? Akik a mai helyzet haszonélvezői.BB,SAs.tomajer, Indy ott lenn büszke a SZAKMAI tudására, sőt utas is van aki ezt igényli, azzal mi van ? Vagy lesz, ha "lépűnk",zab, fax,+támogató? ÉN támogatlak, mert fiatal vagy, ha jól sejtem.
-- Hogyan veszítsünk el telefonon 20 perc alatt 36ezer Forintot? --
Sajnos nagyon is egyszerű a megoldás!!!
Csak kapcsoljuk be a tévénket, és hívjuk fel bármelyik TV csatorna telefonos játékát, ahol 06 81 -es számot kell tárcsáznunk...
A hívásnak percdíja nincsen - ahogy erre nagyon kedvesen fel is hívják a figyelmünket - CSAK 300Ft-ba kerül... így hát ne rettentsen el, ha egy automata fogadja a hívást és bejelenti, "sajnos nem került adásba" ...tárcsázzunk ismét!
Mi kipróbáltuk, 2 perc alatt 12-szer lehet felhívni valakit, ennyi idő alatt "épül föl" egy mobiltelefonos hívás.
Na jó... mielőtt nagyon belelkesednénk... jobb ha tudjátok, hogy ez a 2 perces "játék" -12db 300Ft-os hívással - végül 3.600,- forintunkba került... Ez még nem olyan vészes...de aki 2 perc alatt nem nyer, az nem bír megállni...
Nyerjünk sokat, avagy kettőn áll a vásár?
Nem tűnik soknak a 300 Ft ..... ugye? Főleg egy olyan "rejtvény" megválaszolására hogy pl.: "mennyin áll a vásár?" Mert bizony egyik este ez a kérdés volt a feladvány...
Nos, mint azt mobilcégnél dolgozó ismerőseink megerősítették, nyerni vágyó -félrevezetett- emberek tucatjai napi
30 - 60 (!) ezer forintot veszítenek el ezeken a játékokon...
És most ne gazdag yuppie-k ra gondoljunk, akik unalmukba költik a pénzüket... vannak bizony teljesen átlagos emberek, gyerekek, fiatalok, öregek köztük. Van, aki havi fizetése kétszeresét játssza el egy óra alatt...
Na de, hogy lesz 300 Ft -ból 3.600 sőt 108.000 Ft?
Mint említettük, 300Ft a hívás díja. Eddig szokott eljutni ráfizető telefonálóink agyáig a sokszor elhangzó infó. Na de aztán jön a nagy pofáraesés... Ugyanis NEM CSAK AKKOR kerül kiszámlázásra a 300Ft ha bekerülünk a játékba, és cseveghetünk a pergőnyelvű játékvezetővel...nem bizony... minden egyes KAPCSOLT HÍVÁS esetén 300Ft kiugrik a tárcánkból!!!!
MINDEN HÍVÁS JÁTSZIK!!!
Sajnos ha a nyerni vágyó, lelkes néző végignézi és végigjátssza az egyórás játékot... akkor biztony 2perc alatt 3.600,- Ft-ot, így 1 óra alatt 108.000.-Ft -ot pakolt a telefonszámlájára!
"- Ki az a marha, aki mégis...." és " hogy lehet ez, miért nem állnak le? " - teszik most föl sokan a kérdést, sőt talán nem is veszik komolyan ezt a levelet...pedig napi 20-30 családot ér a rosszhír számlájukat kézhezvéve, vagy akár hó közben is a telefonjuk kikapcsolásakor.
A válasz kétségbeejtően egyszerű...:
A telefonálók nem értik a játékot, nem gondolják végig, hogy a 300Ft- os "eseménydíj" és a "nincs percdíj" egyben azt is jeletni, hogy amint kapcsolt a vonal, ugrott 300Ftunk, függetlenül hogy bekerültek-e a játékba, vagy automata vette-e föl.
Arra gondolnak, csak akkor kell 300Ft-ot fizetni ha bejutnak a játékba. Holott ez nem így van, minden hívás 300Ft akár sikerült akár nem...
Mobilcégnél dolgozó barátaink meséltek azokról a síró, átkozódó emberekről, akik be akartakkerülni a játékba így
100 - szor tárcsáztak.... azaz 30 EZER FORINTÉRT... ami hátborzongató, ezt meg lehet tenni mindössze 15perc alatt...
Miért hagyják "ezt" a TV csatornák?
Számoljunk csak... Ha valaki végignézett már egy órás műsort az tudja, hogy 1 nap kb 3 ember nyer, vagyis kerül élő adásba. Ők mennyit nyernek? 20-30-50eFt-ot? Ezek szerint a teljes napi kifizetendő nyeremény kb 150eFt... Nos, ezt kb 5 db játékba bekerülni próbáló símán kitermeli... Midnen többi hívás már nyereség.
Miből lesz pénz egy TVnél? Hát nem abból, hogy leadjáka Colombót..! Inkább a film közepébe tett reklámokból. Gondoltak egyet...milyen jó lenne ha olyan műsort csinálnának, ami reklám nélkül is termelné a pénzt... Először jöttek a valóságshow-k... de ott csak gyűlöletből és szimpátiából szavaztak az emberek. Ebből a két érzésből ugyan van bőven...node ennél sokkal többen szeretnénk kicsit jobban élni...legalább egy havi benzin árát valahonnan visszanyerni...
Most már beláthatjuk, hogy a kereskedelmi csatornák miért engedik már fő műsoridőben is filmek helyett ezeket a "játékokat" leadni... és miért nem harsog az AKTÍV vagy a NAPLÓ az "engem átvert egy telefonos játék" című interjúktól...miért kell e-mailen, rajtatok keresztül figyelmeztetni az embereket, hogy csínján bánjanak a telefonjukkal...
Átverés! Átverés?
Bármilyen undorító is ez a dolog, "sajnos" nem átverés. Volt szerencsém végignézni több játékot is. Profin adják elő, minden szabályt betartanak. Tökéletes transzban tartják az embert, dobálóznak a nyerhető milliókkal és a "csak 300Ft, nincs percdíj" kifejezésekkel... és mindez tényleg így is van. Semmiben nem hazudnak...legalábbis jogilag támadhatatlanok. Azért írtam hogy "sajnos" nem átverés, mert így nem támadható...csak azon múlik minden, hogy az emberek körében elterjedjen a hír...NEM SZABAD félreérteni és beugrani nekik!
FIGYELEM !
Ezzel a levéllel egyik TV csatornát sem támadjuk, egyik TV-s játékot sem nevezzük meg.... MINDEGYIKTŐL egyaránt óvunk titeket!
Kérünk terjeszd ezt a hírt, mert hónapok óta folyik ez a gusztustalan károsítás, és naponta félrevezetett emberek tucatjai veszítenek tízezreket...
Az már csak költői kérdés, hogy az eddig éjjeli műsorban előelőbukkanó játékok fő műsoridőbe kerülése vajon csak az első lépés-e? Tehát hová vezet ez az út? Viszlát filmek, welcome 24 órás játékcsatorna?
Csak okosan...! Kösz hogy szántál rám 2 percet és köszi hogy elmondod ezt mindenkinek és továbbítod barátaidnak!
Mindenképen valami összefogásra lenne szükségünk,de szerintem
nekünk taxisvállalkozoknak és nem a cégvezetökkel eggyüt, mert velük ugysem
müködik. Lásd.:fixtarifa.
Pontosan. Lásd fixtarifa!!!
Egyesek azt hitték, hogy majd izomból lenyomnak mindenkit. Azt ők szagolták a bírkózószőnyeget. Előfordul ilyen, bár alapszabály, hogy ne becsüljük le az ellenfelünk. Hibáztak. nem baj, mondom, előfordul, DE, a hibából tessék tanulni, és ne megint azt mondani, hogy fejjel a falnak egyedül, mert akkor abból megint segreülés lesz. SZVSZ
Nem értelek...szvsz, én kapok érte. Címeket, bevételi lehetőséget. Normálisan, emberhez méltóan.
Nem kell primitív emberek hülyeségét hallgatnom, amint mezítlábas sorbanálásunk közepette társalognak. Hanem egy diszpécsert hallgatok, akit szintén köt a szabályozottság. Ha másért nem, hát már ezért megéri tagdíjat fizetni. S tudod, ez a nem semmi igazán.
hja van benne igazság ha valaki leirja, hogy 2 orát állt valami frekventált kerületben, majd csinált egy ezer fr os kanyart, rögtön rávágjuk, hogy viszünk neki zsebkendőt, pedig igen sűrűn megesik az ilyen........s akkor borul is a partizaan féle terv, vagy ilyen esetben rádolgozik?:))
minden relativ: az üzemanyag is befektetés a taxiautó is a fuvarszervezési dij is.
ha igy nézzük:))) mindegyik kibaszottul drága - bár az autóknál lehet kompromisszumot kötni, max. kinézik az embert, a szemléken meg baszogatják - legalábbis a bevételekhez képest.
Azt kéne megérteni, hogy sokan - én nem:) - már befektettek, szép, drága, kényelmes, majdnem minden igényt kielégitő gépjárművekbe, tehaát maguk részéről megtették amit csak lehet, sőt többet is (részlet, lizing, hitel) s ennek ellenére mit kapnak, a nagy semmit vagy inkább azt, hogy a szép, drága, autóikban még többet ülhetnek, 7 napból 7x. S ez nem újkeletű dolog, évekóta megfigyelhető tendencia, az elvárások az egeket verdesik, még a másikoldal finoman szólva megrekedt olyan 1997es szinten.
Persze az autó nem minden, az emberi tényező is lényeges, a taxis,aki only reptérről nyomja, az legalább eljusson odáig, hogy megtudja mondani angolul a külföldi utasnak, hogy mennyi is a transzfer.....................szerencse, hogy van tetőablak a kocsimon.
Az "A" kategória ne csak azon múljon, hogy nyakkendőben és ballagási öltönyben feszit valaki az octaviában. Odajön a budai étteremhez - mercedes éppen nem volt:( - s még köszönni is képtelen,akkor az fuvardijjat leirja??????????????? ja és az önkritika, renault 19 el talán nem kéne.
Kedves indi50! Szerintem félreérted a helyzetet, partizánt félre is lehet érteni meg nem is, amit a taxizással kapcsolatban ír, de az, hogy a repülésbe csak vásárlásssal bír bekerülni, vagy géprablással, államosítással,stb; nem indokolja, hogy egy rosszul elsütött a szívügyed, a repűléssel kapcsolatos vicc miatt az összes megszólalását minősítsd.Szerintem az a fájó az egészben, hogy nem értjük még egymás vicceit sem. Akkor hogy beszélnénk komolyabb dolgokról ? Nem az ösztönös az első, az emberi ?? Osztálytalálkozó, ahol mindenki a sikereiről beszél csak ??Tanúk nélkül ? Szeretettel. Kíváncsian.
Megleptél, azt terveztem, hogy jól megfox sértődni, aztán felpörög a topik, ahogy jól mellébeszélünk.De a pontokba szedett izék, hát nem t'om mire válaszok.Magadról beszélsz, már bocsánat.Egyvalamit kurvára nem értesz. A tagdíjért nem kap valójában semmit a befizető. Ahogy a Sas mondja, kénytelen vagyok benyelni, egy költség, olyan mint a benzin. Abban is van x-féle adó, de az utak tele vannak kátyúval, amibe gondosan megtervezett fekvőrendőrökről lehet belezúdulni.A kátyút a természet alkotta, a fekvőrendőröket a nemzetért, s családjukért aggódó, életpályájukat eköré szervező min2diplomás problémamegoldók építik családi vállalkozásban közpénzen.Telik a dézsmából. A taxisok dolga nehezebb.Primitív családszerető emberek fekvőrendőrezredeket pénzelnek a dézsmából, hogy azok szabadidejükben kátyúkat ássanak.Mer első a család.Meg a pénzvilág irányítása. Mondjuk a susnyásból pl. Meg tucc azér nevettetni.Köszi.
Én olyan 230-ra tenném azt a lélektani határt, amíg minden nagyobb visszaesés nélkül lehetne emelni. Magán megrendelőkre értem ezt. Persze, CSAK akkor, ha a kedves média nem szórja tele hülyeségekkel az emberek fejét.
hanem azzal, hogy olcsóbb s nemigazán fog a toll, persze kivételek mindig vannak,de az emlitett esetben fix ár van, ha esik, ha fúj, lassan 3 éve..........vicc nem?
Goré: én elfogadom, hogy a dij annyi amennyi, biztos enyyi szükséges a normális működéshez, és a tisztességes haszonhoz, no problem. azt viszont képtelen vagyok megérteni, hogy ez az elv a mi oldalunkon miért nem érvényesül, mit bohóckodunk itt, ezekkel a fing tarifákkal, alsó hang a 250/km...........s ne gyere semmivel, simán elbirja a piac. mert a mi oldalunk a normális müködés és a tisztességes haszon igy csak fikció...........
hát minden relativ............. inkább szolgáltatást- ti. fuvarközvetitési lehetőséget!!!! - vásárolok..............semmiképpen sem befektetés, én nem nevezném annak.
mondjuk szolgáltatásnak is igen erős, ha belegondolsz, mert milyen szolgáltatás az, ahol a szolgáltató diktálja a feltételeket (ez mégvalahol esetleg müxik) s egyes esetekben szankcionálja a vevőit, azaz azt aki fizet neki, furcsa nem.
Azokról nem is beszélve, hogy mint közvetitő szab egy csomó kitételt, noha a taxizásra vannak hatályos jogszabályok, ti. az autók.
de nem sorolom, mert annyira nem érdekel...................nevezzűk inkább "kényszerű" együttműködésnek............persze nem kötelező:)
partizaan: te tényleg komolytalan vagy, de azért szeretünk.............tudod amit irsz az lenne a normális, de a jelen helyzetben csak fikció. A tarifák miatt. A közlekedési helyzet miatt.
csogu: csekvadászok:azok a taxisok akik a csekkes megrendelésekre tutiznak, olyanokra amik majd' mindennap vannak, ilyen nagyobb cégek, akik annyira csövesek, hogy én a taxis adok nekik kedvezményt............soroljam................
1x vettem fel, budafoki ut - mester utca, dozsa györgy ut 1400ft, fixen kitöltve. ja és ezekre az sem hat, hogy jó esetben emelkedtek a tarifák, az üa. árakról nem is beszélve. ezt fizessem meg az a taxis - ha ilyen fuvarokért még vissza is kell pörgetni - aki ezt felveszi, mert megérdemli. ha ott vagyok 3 perce akkor sem, többet ér az egészségem:)))
Mosolyogjál csak, életedben ne legyen nagyobb vidámságod.
Elég megkeseredett fasznak tünsz az utóbbi időben. Mi van, balcsin nem megy a bót?
Gyere fel a fővárosba, itt nem győzzük, a diszpécserek már a csöves cégekhez kénytelenek áthordani a címeket. Ma csináltam reggel 6-tól délután 4-ig 38000, igaz ma volt két repterem, az egyik oda-vissza.
röviden az érdekem, hogy a költségeimet csökkentsem, ill. a bevételeimet növeljem
a Te (mármint a vállakozásod) érdeke ugyanez.........
az én vállakozásomban Te egy költség vagy. igy egyszerűen.
s én a Te vállakozásodban bevételi forrás.
igy valahol az érdekeink nem egyeznek.
de lépjunk túl ezen, mert ugye ez nem egy kötelező kapcsolat.
a reptér vicc, rossz vicc, utálok is kimenni oda, mert én nem állok sorba, nem veszekszem rendőrrel, reptéri taxissal, s kurvára nem vagyok kiváncsi a holnap fizet a belvárosban 8-16 oráig fuvarokra.
rossz a hozzáállás, minek visszapörgetni???
tudod erre is jó lenne a vesszőparipám, a cimarányos tagdij.........én hagy ne támogassam a csekkvádászokat.
Ne züljél le a senkik stílusára! Ne vádolj elötte gondolkodj!
1: Létszám!
Hidd el nekem nekünk mindegy mennyi ember fízeti ki a fenntartási összegeket!
Ha csak 200 ember akkor annyi ha 500 akkor annyi!! Tehát hagyjátok már abba ezt az örökös" Nektek más az érdeketek dumát"- ne süljedjünk alá
2: A reptérben teljesen ígazad van tegnap kint voltam iszonyat ami ott van
Tudod nem nagyon értem de tudom a pénz nagy úr ,hogy értelmes jól öltözött jól kvalifikált atxisok hogyan állhatnak ott napestig a susnyákosban esőben sárban rekkenő hőségben!
Nem a reptéri taxizás az ígazi!!és mégis - mindketten tudjuk miért!!
De osztom a véleményedet mint látod soha nem nyílvánúltam meg a reptér ügyében és nagyo nagyon kevés Rádios van ott kint!!- 3-4 !!
Érts már meg a Fix ezeket a problémákat nem oldja meg mert akkor a vissza pörgetések szabadúlnának el ahhoz hogy fenn tudjon maradni piacot kell szerezni és megtartani bármi áron és azt Te fízeted igaz te is fölözöd le!!!
Gyerekek, egyedül nem megy. Itt is összefogásra lenne szükség. Tessék egy tervezetet készíteni, azzal bekopogtatni minden cégvezetőhöz és aki nem fogadja el, AZ ellen lépni....hamár ennyire erőltetitek ezt a lépjünk valamit dolgot.
Addig, meg ne mutogassunk másra, amíg magunk csak szépen nézünk ki a fejünkből.
Érdekes, amit írsz, de mivel név szerint lettem említve, így kifejteném én is, hogy álljon itt tőlem is a véleményem.
Majdnem igazad van, sőt, igazad is van, de némi magyarázatra szorul.
Talán itt is kifejtettem már ezt, de az utcán tuti. Lett is belőle sértődés.
Pedig nem sértésnek szántam, csak az álszent szerep nem illik hozzám.
Kolléga:
Nekem az összes ezzel a szakmával foglalkozó ember, a kollégám.
Kollégám, a kúton, kollégám, az utcán, kollégám, ha találkozunk vasárnap, miközben a családdal sétálgatunk.
Sok mindent meg is teszek, tennék értük, hiszen egy pályán mozgunk, annak minden előnyével, és hátrányával.
Ha bajban van, akkor az ésszerűség határát jóval átlépve rohanok a segítségére, hiszen ellenkező esetben én is ezt a lehetőséget tartanám egyedüli elfogadható reakciónak.
Amint, a munkára koncentrálódik tevékenységünk, a kollégából ellenfél lesz. Rosszabbik esetben, ha nem megy a meló, akkor ellenség. Míg az ellenfelet „csak” legyőzni kell, addig az ellenség megsemmisítése is elfogadott eszköz. Megsemmisítése egyenlő nálunk a likvidálásával. Szerencsére még nem tartunk ott, hogy ez a szó, hagyományos értelmében történjen, bár, nem tudom, hogy mi jár azoknak a kollégáknak a fejében, akik viperával és különböző eszközökkel / jó esetben csak ököllel/ esnek egymásnak, a Stadionnál történt lövöldözésről már nem is beszélve. Likvidálás egyenlő a kolléga forgalomból való kivonásával. Jó esetben, az elkövetett hibája miatti letiltás, rosszabb esetben kreált hiba miatti letiltás, legrosszabb esetben kifúrása a cégtől, a cégnél levésének ellehetetlenítése, esetleg munkaeszközének megrongálása.
Természetesen vannak közös ellenségek is, ezek általában a cégvezetők, politikusok, akikre a legrosszabbakat hordjuk össze, DE, a kocsiba visszaszállva ismét egymást marjuk.
Ezek tények, ezeket megcáfolni nem érdemes, mert az álszenteskedés.
Viszont – és ezért fogtam ebbe az írásba -, nálam van még egy csoport.
A barát, a barátok.
Vannak barátok, haverok, és kollégák.
Barátok sikereinek örül az ember, mármint aki tudja is, hogy mi az a barátság, és nem csak egy elcsépelt szó nála.
Haverok már egy más kategória, hiszen nem tud az ember érzelem nélkül elmenni a gondjuk mellett, de abból nem vállal fel semmit, hiszen ez képtelenség is lenne.
Kollégákat már előbb leírtam.
Palinak, abban van nagyon igaza, hogy a barátság is háttérbe kerül abban a pillanatban, ahogy a család megélhetése kerül veszélybe. Abban a pillanatban mindenki ellenféllé, ellenséggé avanzsál elő.
Nem hiszem, hogy ez a felfogás, ez az érvelés, egészségtelen lenne, hiszen szerintem minden egészséges, felelősségteljes embernek ez lehet, ennek kell lennie a normális értékítéletének.
Természetesen: SZVSZ!!!
addig ne gyere a létszámmal, amig a cégekhez bárki bekerülhet.........ez igy rossz duma............
Neked egyáltalán nem érdeked, hogy bármiféle létszámkorlátozás legyen, miért szégyen ezt bevallani?
majd ha többiek is.............hát ja, ez még érthető is, pont ezért kellene a fix tarifa, a fránya többiek miatt, hogy ne lehessen senkire se mutogatni........de persze abból se lett semmi.
ja, ott van a repülőtér, megmondom mi az én elképzelésem, mert vicc ez a huzavona.
nem kell, hozzá semmi, csak egy kis összetartás a jó ügy érdekében, mondjuk 3 napra.a lényege amig nincs rend, nincs fuvar a reptérről, egy cég sem vesz fel rendelést ".......köszönjük a rendelését, de a jelenlegi állapotok miatt nem tudunk autótküldeni, mert a kollégáink nem tudnak kulturáltan leparkolni ill. Önt megvárni és felvenni, stb."
ennyi 3 napba senki nem halna bele, viszont a hire igencsak eljutna szinte mindenhova........
ha a sok faszságot meglehet beszélni, általánosokban lehozni,akkor ezt is............... ez is a munkád része lenne:)
Ja a pertizánnal nem foglalkozom - mutassa meg mutasson fel valami értékesset nőljön fel a feladatokhoz aztán vitába szállok vele de addig mosolyogva nézem olvasom az ökörségeit!
A Néhai tiéd legalább nyelvi nehézségei miatt fejtörést okozott/ örülök ,hogy elmúlt!/
az ővé meg csak na jó még ennyit sem érdemel ,hogy leírjam!
Kedves Fáradt Olaj!- ez így már majdnem egy jó Indián név!
Kicsit megint nehezen értek a nyelveden de hát az már csak ilyen!
Mint észleled már eléggé régen szerepeltem itt most szükségét éreztem!
Leszoktam , vagy inkább leszokóban vagyok , hogy mindenki szaros kesztyüjét felvegyem!
Meg aztán uncsi már hogy a szakma teljes rendezettlensége és annak összes anomáliáival engem basztatnak!- tudom én vagyok itt !/ akkor ezért tisztelhetnének is! -kicsit/
Van egy két tévedésed!!
1: A dézsma ahogyan Ti egyszerüek ezt hívjátok csak egyszer 44!/ hó
Évtizedek óta szinte nálam a legkevesebb -nézz körül!
Tudod azt nem értem miért nem azokat baszogatjátok ezért vagy miért nem ez basztat Benneteket , hogy szinte ugyanazon kiadás mellett mások összességében a dupláját vagy atripláját szedik be! az nem szúrja a Ti víztiszta szemeiteket!
Az egyik céghez ma 300.000 Ft -ért lehet bejutni mellék szereplőnek mégis mennek!
Állítom nincs ekkora különbség a kettő között -mégis!
2: Soha sem voltam irigy hónalj mirigy senki bevételére tegye - de ne ártson a cégnek mert a hiéna tarifát egyszer egyszer el lehet adni a zsíros falat jól esik csak a cég torkán megakad!
Nekem a telefont kell eladnom! És az csak akkor csörög ha jó alternetívát adok a hívó félnek aha a színvonal elfogadható és akkor még ott van a piszok nehéz és nagy verseny is!Ahol a piac így vagy úgy megszerzése megtartása úralása jelenti a megélhetési a fenn maradási biztoságot a cégnek és a benne tevékenykedő egyénnek!
Bízony bármilyen hihetettlen de a jóbarát Csogú esküdt ellensége a jóbarát Tomajernek mert ha több van a Tomajernek amit nem irigyel tőle de akkor is kevesebb lehet az Ő családjának és szerintem Neki az sokkal sokkal fontosabb mint a jóbarátjának helyzete!Ezt hívják Piacnak piaci versenynek !
Régen egy egy piaci veresség halálhoz vezetett ma csak hál istennek egy szálló igét - Holnap majd jobb lesz!-eredményez!- így van jól!
3: Mindig mondtam nem a tarifával van a legnagyobb baj!!
A létszám magas, sok ennyit ez a piac ilyen szabad rablással nem bír el!
Ha Fix lenne akkor sem szünne meg mert nincsvissza tartó erő ahhoz túl széles tára van a kiskapunak!
Azért Angliában ha valaki véletlenűl rányom az soha a büdös életben nem lehet ott Taxis és hát házaikat teljes életüket veszthetik el egy kis tolásért!
Itt hát majd én kirúgom a másik már veszi is fel aztán amikor körbe ért akkor legalább mezítlábasként öregbítí jó hírnevünket!
4: a bölcsek köve ott van ahonnan a pénz világot írányítják !
Irigyelni lehet , követni meg lehet próbálni
DE ODA SZÜLETNI KELL!
5: Nem híszem ,hogy bünözöket védek csak ügyeskedőket akik így vagy úgy fenn próbálnak maradni - mert hogy nekik a szüleik sem onnan származnak így nekik ez jút!
No hát harag nélkül ennyi jutott így eszembe kora reggel éhgyomorra!- Bocs- nem bíztos hogy így reggel ez emészthető!
Kedves Pali ! A Szögyényi rendszáma PTK-001, te a góré001-el izélsz itt. Meg ezzel az örökös szerepléssel. Te is bűnözóket védsz.Naponta az erősebb jogát bizonygatod. Meg hogy ki lehet szállni az egészből. Persze ezzel szemben naponta be lehet szálni a biznicbe, van hitel, rádió, a többi tagdíjas meg finanszírozza, amíg beletanul, lényeg, hogy fizessen Neked.Mert első a család.A partizán meg egyáltalán nem beszél hülyeséget, a napi bruttó 25 szerintem normális, a 45 havi 2-szer, a betolásokat leszámítva. És ez nem cégfüggő, hanem az egyéni, mondjuk régimódi stílus. Ennél kevesebbért nem is kifizetődő hosszú távon.Persze ezt egy cégvezető nem tudja biztosítani. Csak a kiadás oldal tuti.De az legalább kecsegtetö.Én a helyedben partizánt reklámnak használnám. Te tolsz a zsebébe vízszintmérőt, a medencére valót meg ráadásként egy ügyes taxis hipp-hopp megkeresi.Csak vegye meg a kicsinyített bölcsek kövét.Eladó ???
Nálam az a helyzet, hogy ez a szezon volt eddig a legrosszabb.Az idő sem volt valami fényes, de a meló sem.A végén már kedvem sem volt dolgozni, mert úgy untam az egészet, egy nyüglődés volt minden nap.
Lehet, hogy én is belépek a panaszkodók közé?Vagy már be is léptem?
Én nem fikázlak, hanem csak mosolygok a beírásaidon.A terveidben és a bevételidben is csak álmokat kergetsz.
A medenceavatóra sem hívtál meg, pedig szívesen kifizettem volna az öt rongyot a belépőre, ja meg a kaja, pia, az is belefért volna.
Az a helyzet, hogy szerintem felületesen olvastad el a beírásokat.Ez, nem egy bizonyítvány,- tudod azt akkor adják, amikor az ember befejezi a tanulmányait-, de hát ezt Te honnan tudhatnád.
Kerékre pedig nem lenget, hanem lebegtet.Ezt meg aztán már végkép honnan értenéd.Na, nem baj, majd amikor tanulsz repülni, majd akkor megjön a tudás is.Vagy nem!?
Szerintem maradj a sárkányeregetésnél, azt, valamivel kevesebb pénzből is megtudod oldani,meg a család is jobban szórakozik, ahogy rohangálsz, és ha kell berregsz hozzá egy kicsit és akkor már majdnem olyan, mintha repülnél.
Apuka megsimogatja a fejed és azt mondja:álmodozzál csak kicsi fiam.
Nem akartam Neked válaszólni mert egyszerüen értelmetlennek tartom a Veled való bármilyen kommunikációt!
Aztán arra gondoltam nem hagylak kétségben mert még megfúlsz a medencédben!
A Cippolínó lennél már akkora orod lenne, hogy külön autón kellene szállítani!!
Na azért tessék:!!
1: A Rusznáknak írt levelemre melyben azt kértem emeljék meg az alapdijat 500Ft-ra
A válasz: nem foglalkozunk vele nekünk a tarifával más az elképzelésünk!!/ ha kivánod holnap ide felteszem!/
2:Nem hülye vagyok hanem felelós cégvezető nem csak annak a majdnem 100 embernek hanem annak a 440- taxisnak akik nálam vannak!
Majd ha mindenki annyival jár én is az bíztos!
3:Azt gondolom a hülyeség belölled árad folyamatosan hülyítve és hülyének nézve itt mindenkit!- ez a stílusod!- nem baj csak akkor ne baszogassál mást!!
Egyetlen egy beírásodat másold ide ami komoly témával komolyan foglalkozik csak egyet!!- sajnos ez van !!
Úgy könnyü hogy a baszogatás a Tied a munka meg az enyém!!- gyere egy napra cseréljünk!!
Te tévedésben vagy kedves Góré, én nem járok 330-as tarifával, nem tudom ezt honnan szeded. Korrekten alkalmazom a fővállalkozóm által meghatározott viteldíjat, amiből - igaz sok munkával - tisztességesen megélek. Engem te még nem hallottál siránkozni, ma is csináltam 42 ezret, pedig még a reptérre se vittek.
Én azért szóltam be (bár magam se értem minek, mert úgysincs foganatja) mert már megint itt vered magad, hogy majd novemberben így meg úgy, majd megint lesz emelés, de ezt te se gondolod komolyan egy percig se, csak jól hangzik a taxisok felé, mármint azok felé akik még mindig kajálják a szédítésedet.
Megmondom én mikor lesz emelés, legalább egy év múlva, ha csak a drágalátos Rusznyák úr végre nem veri keresztűl azt a kurva fixtarifát végre. Addig ti ültök nyugodtan a seggeteken és leszarjátok magasról azokat akik eltartják a puhos valagatokat. Hát nem kurvára mindegy neked, hogy kint az emberek mennyit gürcölnek, milyen nehezen kaszálják össze a napi betevőt? Jösz itt az aláírás ívjeiddel, aztán miért nem emeltél 500-200-50-re, ha 400 birkád ezt bégette?
Mi van az alapdíjjal? Most már mindig 300-Ft lesz? Mikor a Rusznyákék 300-ra emelték a maximált árat, akkor a 300 alap pont két liter benzin ára volt. Erre mit lépsz nagyvezír?
Hát nem döngetném a mellem ilyen bizonyítvánnyal. Aki kerékre lenget jobb ha nem is próbálkozik odafenn a magas égben.
Néztem egy 6 éves cesnát 5 és fél milla, de a fenntartása, szevizelése horribilis pénz havonta, úgyhogy munkát kell rá szervezni, mert ebből a kedvezményes taxitarifából képtelenség lenne fenntartani.
A hegymászó megcsúszik a sziklán, két kézzel kapaszkodik, nem talál támaszt a lábának. Kétségbeesetten felnéz az égre, és fohászkodik: - Istenem, van ott valaki? - Igen. - Most mit tegyek? - Imádkozz, bízz Istenben, és engedd el a sziklát! A hegymászó gondolkodik egy kicsit, majd újra megszólal: - Nincs ott valaki más?
Minden okés, nyár eltelt, nyaralás, részletekben, de volt, már amennyire az idő engedte. Az igazi nyaralást mostanra kalkuláltam, de ebben az időben napolva.
Szerintem, viszont épp a te feladatod, egy érzelmes, könnyeztető történetet rittyentents arról, hogy: Imrck olvtárs, kétségbeesetten vinné, beteg édesanyját kórházba, a mentők, fél órát igérnek, a taxi három perc alatt ott van, segít lehozni, autóbaültetni, de a köcsög autósok miatt nem tud haladni, így hát, szegény mama....:-((((
A meló is olyan vacak volt, mint az időjárás.Csak a hétvégék értek valamit, de hát az nagyon kevés.
Néha azért beleolvasgattam a fórumba, de beírogatni nem nagyon volt idöm.
Meg aztán volt valami törzsasztalos emailcím regisztráció, na abba aztán annyira belezavarodtam, hogy a fórumba sem tudtam bejelentkezni a saját nevemen.Így aztán hagytam a fenébe az egészet, most próbálom valahogy visszakapni az eredetit, de még nem kaptam választ.
Ahogy nézem, nálatok sem történt sok dolog.
Remélem mindenki kipihente, kihorgászta......magát.Nekem most jön a pihenés.
Hiper okos szőkétől megkérdezi egy ember: - Hé cica, hogy hívnak? - Carmen. Mert szeretem a kocsikat, és a férfiakat. És téged hogy hívnak? - Hmmmm.... hmmmm..... Beerfuck
Amúri partizánok
Völgyvidéken és hegygerincen át
Tör elõre a hadsereg,
||: A fehérek partvidékét
Hogy csatával nyerje meg. :||
Vörös zászló leng, lengeti a szél,
Csata, harc bíbor hajnalán.
||: Ment a hõs brigádok élén
Sok amúri partizán. :||
Dicsõ tettünk nem múlik el soha,
Évek múltán sem halovány,
||: Mert a várost elfoglalta
Sokezernyi partizán. :||
Félve fut már sok kozák atamán,
Szanaszéjjel, ki merre lát,
||: És a Csendes-óceánnál
Véget érnek a csaták. :||
Riporterek érkeznek egy faluba, ahol az a hír járja, hogy van egy 90 éves bácsika, akiért bolondulnak a lányok. - Józsi bácsi – kérdezi a riporter – maga szerint miben látja ezt a sikert, ami lányokat illeti? - Nem tudom fiam – mosolyogja el magát Józsi bácsi, miközben megnyalja homlokát.
Beszélj még a hibáidról légyszi !!! Csúnya vicc, hogy DIREKT különírtad a nyelvtantanárt, de ez gondolom a következő vicc bevezetése, rájövünk-e, hogy mire föl.Bonyolítsd. Én aigner szilárdan nézek a jövőbe, már semmi sem lep meg. Pláne ha valami jól esik.
Ne is emlegesd...ma is beálltam....komolyan mondom, ha megint ilyen ötletem támad, akkor előtte leöntöm magam vízzel, hátha attól megjön az eszem, és nem megyek oda.....nem részletezném ennek okait...
190nél, bocs, s igazad van, nem lett volna sokkal több
hm én este dolgozom, dugó azért nem volt, kivéve a margit hidnál, mondjuk csütörtökön ott sem.
"Sajnos a nép a szegény illetve n agyon megnézi mire is dob ki annyi pénzt az ablakon!"
evvel nem tudok egyetérteni, aki szegény, már rég nem tartozik a vendégkörünkbe, de az senkiébe...........egyébként nézz körül, tényleg szegénység van? én nem ezt látom
a hibás üzletpolitikával magunkat degradáljuk le, s magunból csinálunk "csöves" taxist, amig mi itt és ott vitatkozunk, veszekszünk, meg egyebek, mindenki rajtunk röhög, hogy milyen nevetségés árakon dolgozunk, ugyanakkor a szinvonal - főleg a céges taxiknál - messzemenőleg magasszinten mozog (kivételek persze vannak, de a cégeknél hamar kibuknak az ilyenek).
ha az áraink együtt mozágnának az üzemanyaggal, azaz kb 240-250 el jártunk volna az emelések előtt, akkor jogos lenne az eszmefuttatás, de igy vicc.
tegnap 3 ig rekordot döntöttem, oránként 1 ezres, este 7 től, kicsit ideges voltam, a margit hid lezárásának külön örültem, azt a 3 hülyét aki az immár kétirányú Fő utcában szembe jött, már nem is emlitem.
Ennél csak a nagyszőlős - karolina volt jobb a héten, ahol nem mentek a lámpák - bár nem egy bonyolult kereszteződés - 2 oránként azért megvolt a pityputy ( csütörtökön elég súlyosnak nézett ki).
Több, mint harminc nemzetiség teszi ki a barcelonai taxisok kolóniáját, s mintegy 190-en rendelkeznek saját engedéllyel, járműveik származási országuk kicsiny kirakatai. 2005.08.20 09:14 Spicy Press Hírügynökség
Barcelona ugyan nem London, vagy Párizs, s még kevésbé New York, ha a taxisok multikulturális összetételét tekintjük. Ám egyre több a bevándorló, aki taxisiskolát végez, hogy aztán a várost rója autójával. Pillanatnyilag 193 taxis, 34 nemzetiségből fut a város útjain. S hozzájuk adódnak még az alkalmazott, nem saját autójukat vezető sofőrök. "Amikor kiváltottam az engedélyt, a többség már külföldi volt" - mondja egy helyi sofőr, aki egy éve vezet. S a kocsik beszédesek: salsa és cumbia a rádióból, külföldi zászlócskák az ablakban, hindu jelképek, keleti istenek képei, mind az identitást erősítik.
Coffi Reginaldo négy éve taxizik, s közben hazájában, az Egyenlítői Guineában elismert énekesnek számít. Egy évig alkalmazottként, három éve pedig tulajdonosként rója az utcákat. S büszke rá, hogy ő volt az egyike az első fekete taxisofőröknek Barcelonában. "Összesen öten vagyunk. Az ügyfelek még nincsenek hozzászokva, s gyakran nem szállnak be az autóba, ha meglátnak." - meséli Coffi, aki jobban szeret nappal vezeti, mert éjjel sok a buli és a részeg utas. Összességében a listát franciák vezetik (30), követik őket az argentinok (21) és a marokkóiak (20
Mert ha a plusz 15 forintot nézzük, akkor a 6 forint emelkedés után, marad 9 forint kilométerenként. Ami PONT FEDEZI más megemelkedett kiadásainkat. Vagyis pluszunk nem lett, de legalább mínuszunk sem.
Még sem értem. Nekem nem emelkedett kilométerenként 60 forinttal a kiadásom. Csak 6 forinttal, ha jól számolok. Akkor meg a 15 forint emelés azt bőven fedezi. 220 forintnál 10 liter 2200 280 forintnál 10 liter 2800
vagyis 100 km + 600 vagyis 10 km + 60 vagyis 1 km + 6
ha mégy taxiüzemmódban 4,000 km-t egy hónapban akkor a 40 forint benzinár emelés emeli a költségedet 16,000 forinttal. 15 forint kilométerdij emelés (16000/15) 1066 utaskilométeren térül meg. és ezt az 1066 kilométert mind kedvezményessel kell megtenned, hogy megtérülést hozzon mivel az utcai tarifa a maximumon van és az nem változott sehol.
ha engednék és lehetne az alapdijon igazitani mondjuk 100,- forintot amiért senki nem szólna egy hangot sem napi átlag 12 fuvarral számolva (napi 12 fuv.x100.-=1,200.-/nap, 16,000 költség növ/1,200=13,3 nap) a 13 nap megtérülne a költségnövekedés, további előnye, hogy minden fuvarnál érvényesitenéd a költség növekedést, nem csak a telefonon rendelővel szemben.
ha netán nagy bátorsággal 200,-al emelnénk az alapot, akkor 24 munkanapra 12 fuvarjával 360 fuvar x 200,- 72,000 forint bevétel emelkedést hozna ebből lehetne változatlan a kilométer még 330 as benzinárnál is.
Ráadásul nálunk költség, nem úgy, mint a bérből, fizetésből stb...élőknél.Viszont egyeseket úgy kell lefogni, állandóan hirtelen felindulásból akarnak tarifát emelni.
10 liter fogyaszt az a kocsi üzemanyag mondjuk 240,- ft/l akkor tizliter üzemanyag 2,400 forint, osztva 100-al (km amennyit megtesz ennyi benzinnel)) az egyenlő 24,- forint egy kilométer.
fölmegy az ára mondjuk 40 forinttal 280-ra
üzemanyag mondjuk 280,- ft/l akkor tizliter üzemanyag 2,800 forint, osztva 100-al (km amennyit megtesz ennyi benzinnel)) az egyenlő 28,- forint egy kilométer.
tehát az elmult idő 40 forintos emelése, az a Te (mi) üzemanyag költségünket 4 forinttal emelte meg kilométerenlént.
Vagyis azt mondod, hogy nekem /mivel 10 litert benyeli a táltos/ kilométerenként 1 ft-al emelkedik a kiadásom 10 ft/liter üzemanyag emelkedésnél?
Na, végre ezt is megtudtam. Vagyis 220 Ft-hoz képest, most kilométerenként 6 forinttal van több kiadásom. Vagyis teljesen jó a mostani 15 forintos tarifa emelés.
figyelemre méltó megemliteni, hogy 10 ft/l üzemanyag áremelkedés
egy 8 litert fogyasztó járműnél 0,80 forint
10 litert fogyasztónál 1 azaz egyforint költség növekedést okoz kilométerenként.
erre hivatkozni áremelés ürügyén egyszerű badarság, pont olyan badarság, mint a fixtarifa kapcsán a 80-100% emelkedésről tett nyilatkozatok. nem kell ideológiát gyártani, csak emlni kell .
Erre első körben megfelelő alapot szolgáltat a brit Automobil Szövetség 2005 júliusában összeállított listája, mely alapján elmondható, hogy az Európai Unió 25 tagországa közül 11-ben drágább az ólommentes benzin, mint Magyarországon, így csak a középmezőnyben vagyunk.
Figyelemre méltó azonban a lista alapján, hogy a kelet-európai új tagországokban kétségtelenül nálunk a legdrágább a benzin.
Erre első körben megfelelő alapot szolgáltat a brit Automobil Szövetség 2005 júliusában összeállított listája, mely alapján elmondható, hogy az Európai Unió 25 tagországa közül 11-ben drágább az ólommentes benzin, mint Magyarországon, így csak a középmezőnyben vagyunk.
Figyelemre méltó azonban a lista alapján, hogy a kelet-európai új tagországokban kétségtelenül nálunk a legdrágább a benzin.
Jegyautomatákat akartak felrobbantani az arab fiúk
Bombakészítés közben robbant fel három arab fiatal oslói lakása. A detonációban egyikük, egy 17 éves szír fiú meghalt, társai megsebesültek. A lakást bérlő szír és pakisztáni tinédzserek az internetről szedték le a bombakészítés receptjét. A rendőrség gyanúja szerint azért csináltak bombákat, mert azokkal jegyautomatákat akartak felrobbantani. (Aftenposten)
...........
Mit mondjak? Nem sajnálom őket.
Amikor elküldtem, már leesett, hogy a megszokott /ható/ tahó leszek, rettegve is vártam a reagálást. Mer megint visszaadtam a sörnyitót.Nem időben, de már kezdem érezni a megértést, nem mindig a megvárjuk mig kiszellőzik a topik utánam feeling fog el. Ha utolér.Hát persze fő a barátság, testiség,szolárium, néha ettől vagyok izé.Meg hogy ne legyünk ízetlenek.Emberek vagyunk. Mengyelejev szerint főleg pláne.De erre ne írjál bölcsességet,ha megoldható.Ha nem, igézz. Kössz, hogy áttetted tomajerre a nehézséget.
Tudod, van Rádiusz Szopatosz, van Villanyszámla Szopatosz, van Fűtés Szopatosz, Benzin Szopatosz, de igazán az a nagy Szopatosz, ha ez nincs. Mert akkor csak szopatosz van.
Én ezzel úgy vagyok, hogy azért kell fizetnem, mert használom, és a hiánya csak ront a helyzetemen.
Nem hinném, hogy létezne olyan ember / bár manapság mindenre van példa/, aki abban leli örömét, hogy a használt dolgokért fizet. Nem maga a fizetés a jó, az öröm stb…, hanem maga a használat. Mert ha nem így lenne, akkor nem fizetnénk. Persze lehet elégedetlenkedni, hogy ez sok / én például a fűtésen nagyon ki vagyok akadva…télen 25 ezer/, de ez van. Szolgáltatnak, és elkérik a munkájuk árát, éppen úgy, ahogy mi a fuvar végeztével. Az utasnak sem az a jó a taxizásban, hogy a végén fizethet - sőt, ezt egyesek elég rosszul élik meg -, hanem a kényelem, a gyorsaság, na meg persze, ha én vagy tomajer megy értük:-o)
Én azzal a példával azt akartam érzékeltetni, hogy néha jobb 10 igaz ellenség, mint egy hamis barát. Mert ártani az tud igazán. Én nem tudok ezekről, amit a kolléga írt. Nem tudom, hogy ezeknek van-e alapja, vagy sincs, és nem is szeretnék ebben az ügyben állást foglalni.
Nem az én dolgom, nem engem érint.
Más:
Tomajer, hogy a nehézség jöjjön rád, mi van veled?
Olyan letörten ülsz a kocsiban is, mint akit naponta vernek / ha így van, akkor küldj róla képeket:-o)/.
Én ott vigyorogva rohanok el melletted a címre, te meg csak olvasgatsz…
Beiratkoztál iskolába, vagy mi a franc van magával?
Hivatalosan eltiltottak a fórumról, vagy csak ez is valami terv része? - / ha igen, akkor nem lennék a Rusznák úr helyében, mert elég elszánt megent az arcod:-D/
Tévében mutatták. A kamion 50-nel ment, de vajon a BMW mennyivel, ha így összegyűrődött. Fékezés nélkül szálltak a kamionba.
Ja és a hír lényege nem a baleset volt, hanem hogy három strici utazott három kurvával, mintha már ez nem tök mindegy lenne a végeredmény szempontjából.
Beiratkozom egy kisgépes pilóta tanfolyamra és veszek egy kisrepülőgépet, már nézegettem a hirdetéseket 6-8 milláért meg egész pofás röpziket lehet vásárolni használtan. A vezetői engedélyhez egy kétszáz órás tanfolyamot kell végigseggelni, aztán hétvégén röpködünk a családdal. Meg a szolgáltatásaimat is bővítem.
Neked hogy ment a sziget, mert én rekordévet zártam, le se merem írni mennyi jött össze egy hét alatt, mert megint belém kötnek az irígy bunkók.
Srácok, benneteket is úgy vagdos pl. az Árpád hídon egy ilyen esős napon az út, mint engem, vagy megint elmászott valami az autómon? Vannak azok a mélyedések, és ha azok megtelnek vízzel, akkor elég izgalmas másodperceket élek meg. 80-nál nem is nagyon merek gyorsabban menni. Kegyetlenek ezek az utak...:-(
Már megint a hülyékre hallgatsz. Baszogatod a Riónál a skacokat, a Szigetelőket is
választás elé állítod. Mert valaki,k megvezetett,hülyeségeket súgott ,valótlan dolgogat állított. Miért is? Mert félrevezetnek és az egyszeri taxison akarják elverni a port,hogy saját magukról eltereljék a gyanút. Ugyan is ők rövidítenek téged. Tudod
mint a futároknál mindig a kis halat dobják fel hogy a nagy életben maradjon.
OPERABÁL
Oksi öltönyös úriember és spanja a vouchereket árulta egy pár haver taxisnak.
5-6 kódot feltudnék sorolni,de nem akarom őket kellemetlen helyzetbe hozni.
Te ezt nem hiszed el , mert vakon bízol bennük.
Úgyvan ne az egyszeri taxist védd,és higgy neki akiből élsz.
Emlékszel volt aki egy pár évvel ezelött karácsonykor még a borítékot is vissza baszta neked. Ezek a fasza gyarekek akik körülvesznek téged.
Én merem állítani, hogy nem RUSZNÁK IMRE hibája ez az egész. Orránál fogva vezették. Engedték játszani, amíg nem vált veszélyessé, majd amikor már a nagyok játékába belematatott, akkor letiltották...van ilyen nálunk is:-)
Viszont már látja ő is, hogy ez egy olyan dolog, amihez még sokat kellene nőni, így szépen kifarolt a dolgok mögül és éli gondtalan politikus életét. Megy máshova, ígérget, azt jól nem tesz semmit.
No ezt zaért kikérem magamnak... ha van kedved fogadhatunk fű alatt. Fíogok én annyi szabálytalanságot találni nálatok, mint te nálunk, pedig mi nem is vagyun Bestesek:-)...ja és olcsóbbak is vagyunk, ami nekünk nem biztos, hogy jó, de az utasoknak igen...és emberi időben lehet taxit is kapni nálunk...így kb. ennyi:-)
Ittál, vagy szívtál? Ha még idén lesz fixtarifa, és az minimum 240 lesz legalább, akkor veszek tomajernek egy skodaoktáviát. Hagyjad már a Rusznyákot, tiszta égő amit csinál.
Rusznák úr menekül a taxizás problémáitól. Van egy szép kényelmes állása, nem kockáztatja. Ami jön szeptembertől az minden más, de nem a fix. Meg szerintem a tapasztalatok azt mutatják, hogy jobb is nekünk az, ha nem jön semmi és senki, mert megint lesz valami nagy ötlete és mi megint fizethetünk.
Végül is sosincs késő. Igaz ezt más cégeknél már évek óta csinálják, úgyhogy vörítékes lesz a felzárkózás a becsületesek mellé. Sok sikert, megyek aludni, mert nem látok már annyi meló volt éjjel. A sziget alatt éjszakázom, de megéri, 53 ezret csináltam, de ezt nem dicsekvésként mondom, csak mint tényt közlöm. Ja, kész a medence, most újabb értelmes célokat keresek, amiért érdemes becsülettel dolgozni.
Nem-nem, hanem totál civilek beülnek...magyarok, külföldiek. Olyanok is, akik egy kukkot sem tudnak magyarúl. Szerintem a krisztián barátai. Kiszámíthatatlan, hogy mikor és ki jön, így ha gond lenne, akkor az hamar kiderülne. Volt olyan, hogy az oktogonon szállt be egy "ittas" külföldi...a végén még meg is dicsérték a kollégát és minden rendben volt.
Csak nem azt akarod mondani, hogy a rádiótaxinál nem ugyanannyi az oda, mint a vissza? huh, ha ezt a Góré meglátja, nem lennék a helyedben:-) Hiszen ott is mindig annyi a mennyi, az előbb írta csogu, hogy a riótól ugyanúgy 5 rugó a kálvin tér, mint a kálvin térről a rió.
Nézd, én akkor még a Főtaxi szinvonalát emeltem a szolgáltatásaimmal, amikor ez a 96-ról 80-ra dolog történt. Viszont arra konkrétan emlékszem, amikor a többi cég beetetett minket, és csak mi emeltünk. Olyan szinten esett vissza a meló, hogy azt elhinni sem lehet. Nem csoda, ha az ember ezzel már olyan óvatosan bánik, mint egy ketyegő bombával. Pont elég volt egy olyat megélni.
Megmondom én, hogy miért a kiszámíthatóság miatt! Itt az utas tudja, hogy ha ma x forintér jutott el a-b be akkor holnap forintra annyiért fog eljutni! És nekik megéri az a pár száz forint plussz vagy a 20 perces várakozás ezt a biztonságot.
Múlt hibái, jaj hagyjad már ezt a rossz dumát, itt verte magát a góré, hogy 400 aláírással követelik a taxisai az áremelést. Múlt hibái? Mikor 96 ruppóról visszatekertette az órákat 80 forintra. Ez is olyan cucós. Mennyi lett?
Nem aktuális a kérdés, pont ma emelünk és ezt már 1 hónapja bejelentették nálunk. Tanulva a múlt hibáiból, MOST mi vártunk ki...de emelünk a mai naptól.
Nézd, nem vonom kétségbe a City nagyságát, a kollégák normális hozzáállását a dolgokhoz. Persze ott is vannak stiklik, de nem annyira veszélyes méretekben. Talán ez annak az eredménye, hogy rogyásig van melótok.
A többi az csak piszkálódás részemről:-) Meg igazán nem is a City áraival van gond, mert azért a tapasztalat azt mutatja, hogy az egyik legdrágább cég. Vagyis magasan a többi cég árai felett fuvaroztok...és mégis van meló...mondjuk ez rejtély számomra, hogy miért van így, hiszen drágák vagytok és 20 perceket kell rátok várni és mégis...
Engem? En nem vagyok droid. Meg 100 rugó is csak ritkán jön össze. De lakik itt kint Adyligeten pár taxinégyes csávó, majd megkérdezem mennyit lehet ott kaszálni, mer az egyiknek még medencéje is van a kertyébe:-)
A fővárosban semmilyen ellenőrzés nincs. Mindenki azt csinál amit akar. Az apekosok kijönnek évente egyszer, meg a főfelügyelet, ilyenkor az összes simlis eltünik, ezért csak a cégeseket baszogatják, hogy bekapcsolt órával fuvaroznak, meg hogy hány miliméteres betűkkel van kitéve a tarifatábla. Utána megírják a jelentésüket, hogy tavalyhoz képest megint jobb a helyzet, statisztikákat gyártanak az elvégzett munkájukról, hogy igazolva legyen a fizetésük. Amikor meg a kertévék üres három perccel küszködnek a hiradójukban, elég kiküldeni egy bekamerázott külföldinek látszó egyént, és milyen érdekes, olyankor rögtön bukta van. nyugati pu-parlament 7000-Ft.
Illetékes eftárs szétteszi a kezét: de hát nem állíthatunk minden taxis mellé rendőrt!
Majd a fixprájsz, az majd megoldja az áldatlan állapotokat. Aha. Hogyan?
Fáradtak na, és különben is a gyalogos tehetett róla, hogy tegnap éjszaka elgázolták....miért nem várta meg bent a szigeten a taxit.
A gyalogos a piros lámpánál akart átszaladni nem a kolléga hibája volt.
Egy szónak is száz a vége, hígul a Best is.... vagy csak lassan ébredeznek?:-)
Épp a szigeten beszélgettem 1 piros számos ( új belépő ) kollégával 1 et találhatsz honnét jött. Igy persze, hogy higul ha beépültök ))) Amúgy csak annyit mondott, hogy nem tudta elképzelni, hogy valahol ennyivel több a meló és nem csak a szigetre értve...
Valószinüleg nem fogod elhinni. de a sorból nem vittem kedvezményes fuvart !
Ugyanis a kedvezményesek nem várják ki az 50-200 m es sort hanem továbbra is telefonálnak és a Mol kútra rendelnek és a legkedvezményesebb tarifánk az annyi mint nálatok a telefonos :))
igen, csak az a gond, hogy kiírva akármilyen fix tarifa lehet, érted...csak sajnos a magántaxik többségében nem azzal mész - ebből a szempontból lényegtelen, van-e fix tarifa vagy nincs.
persze, minden szakmának vannak hátrányai, de akinek nem tetszik, lehet váltani! nem minden utasra kell 20 percet várni, és bizony van aki Belgrádba megy.
reklamálni? hihihihahhahahahah :)) tudsz mondani az elmúlt öt évben háromnál több példát, amikor magántaxis túlszámlázásért megbüntetettek? :)) BE SEM MERNEK ÜLNI AZ ELLENŐRÖK! :)
nem tom h utas vagy taxis vagy-e. en utaskent, egyeszri meberkent orulnek ha a budapesti taxi helyzet rendezodhetne. pl. ha kivok a kedvenc komcsmambol es eltamolygok gyrost enni akkor a szemkozti droszton levo barmelyik taxiba beulhetnek. Ugy h tom nem fog atbaszni. Szep alom tudom. Ennek az egyik feltetele a fix tarifa, aztan ha emberkedik a taxis h igy 5000, ugy 10000 akkor szamla keres, rendszam megjegyez, rendorseg fogyaszto vedelmi felugyelet felhiv, vizsgaljak ki, szamlat meg a taxiorat jol ossze lehet hasonlitani. Pont.
ha fix tarifa lesz akkor az "ugyeskedok" remelhetoleg elobb utobb kiszorodnak.
Ennyi. de majd itt a taxis kollegak elmondjak az ellenerzeseket az "ingyen 2 percre gurulasrol, az utasra viszont 20 percet varos" szitukrol.
Elnézést, ha belepofázok, de most megint olyan, mint karácsonykor, amikor a sámfa is fenyőfa , csak alacsonyabb, meg be lehet cakkozni a szélét, s akkor jól néz ki egy kis ződdel.Köszönhetően az utcai harcosoknak, én rábíztam eddig az integetőkre a viteldíj meghatározását, A taxiórám képtelen követni a tudományos, utcán kialakított, igaz eseti tarifát.Egyébként én megértem a gyémántkártyásokat is. Az élet királyai. Mindegy mibe van, csak ingyen legyen.Szolganépség.Ők másnak vannak ingyenbe,csak lefordítják magyarra. Köptem.
Nekem a savanyú szőlő inkább erről jut eszembe: "Guruló Koldus Taxi-vállalat"
:-)))
Arról, hogy mennyire vadásznak nem tudok de ha integet az utas miért ne állna meg a Mozaik utcában?
No, akkor elmesélem:-)
Azért, mert a kedves utasok ott állnak sorba, és ők a kedvezményes tarifára tartanak igényt, kezükben a platinakártyájukkal. Komolyan gondolod, hogy az az elsődleges, hogy te keressél, hogy te valamivel többet keressél?
Nem-nem. Tessék szépen vinni a kedvezményes gyémántkártyást, mi majd beérjük a maradékkal:-)))
Mit piszkálsz te engem?:-)) Én csak örülök, hogy nem a szigetre mentek vissza, hanem a Mozaik körül parkoltok és vadásztok, hiszen így több utas jön ki...:-)
Én a héten senkit nem vittem transzfer áron mivel éjszaka mindenki hazafelé megy nem a pályaudvarra mellesleg oda sem rossz a 2100. Gondolom a riohoz ti sem mindig utassal mentek ellenben éjjel 1-ig én a szigetre csak utassal mentem ki vártam kb 5 percet és vittek is vissza a városba. Arról, hogy mennyire vadásznak nem tudok de ha integet az utas miért ne állna meg a Mozaik utcában?
A City Taxi és a Sziget Szervezőiroda együttműködésének köszönhetően például a pályaudvarokat 2100-, a Deák teret és környékét pedig 2000- Forintos viteldíjért érhetjük el.
Húúúúúú, nem lennék most Citys. Mi ideg érheti őket. Jön a zsíros pályaudvar 2100 F t.-ért, vagy jön a mezei fuvar 2000 F t.-ért.
:-)))
Viszont, amit eddig nem tapasztaltam...
Citysek is vadásznak, mondjuk a transzfereket elnézve, ezen abszolút nem csodálkozom. Ha ehhez még veszem azt, hogy milyen körülményes bejutni a szigetre. mennyi idő stb... akkor nem csodálkozom.
Eddigi években leoltott szabadjelzővel haladtak minél gyorsabban a szigetre és vitték a megfáradt kedvest. Most világít a szabadjelző és ha beintik, meg is áll...majd jön az alkudozás és vagy van fuvar, vagy nincs. Itt megjegyezném, vittem Citysről lepattant utast, az általa ajánlott árért. Nekem megfelelt. Best-esnek nem:-)
Mondjuk vannak akik ez felett állnak, és mindent elkövetnek, hogy minél hamarabb kiérjenek és vissza. Jó, néha ütköznek, gázolnak, de ez nem az ő hibájuk. Fáradtak na, és különben is a gyalogos tehetett róla, hogy tegnap éjszaka elgázolták....miért nem várta meg bent a szigeten a taxit.
Egy szónak is száz a vége, hígul a Best is.... vagy csak lassan ébredeznek?:-)
Mert amelyik tud számolni, az nagyon hamar megérti, ő jelenleg 110-120 km/Ft-ért fuvarozza a megfáradt, elcsigázott, minden energiáját elszórakozott utasokat.
Hiszen oda 7-8 km, és vissza 7-8 km. A 2000 Ft-ból levonva az alapot, és az 1700 Ft-ot elosztva a 14-16 km-rel, nekem ez az összeg jött ki.
MÍG, megállva a sok integető utasnak, ugyanazt a fuvart duplájáért is megteheti.
Valamit ki kell találni, mert lesz itt balhé, ha a 90 Ft-os transzferes 6x6-osok és a Citysek felébrednek, mély, kómás álmukból...
A szigeten is bemutatkozik a magántaxi....(válasz mlábasnak) --- Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is minden lehető eszközt kihasználva próbálnak a szervezők segíteni a minél gyorsabb és kényelmesebb hazajutásban.
Az éjszaka is közlekedő HÉV, illetve Sziget Busz mellett a Sziget Hajójárat veszi fel a legnagyobb tömeget. Igaz, utóbbi sajnos csak hajnal 1 óráig üzemel.
Azoknak, akik annyira elfáradtak a Szigeten, hogy már ahhoz sincs erejük, hogy a HÉV-vel, vagy a busszal menjenek haza elég a Sziget elejéig visszasétálni, ahol Taxiba ülve indulhatnak otthonuk irányába.
A City Taxi és a Sziget Szervezőiroda együttműködésének köszönhetően például a pályaudvarokat 2100-, a Deák teret és környékét pedig 2000- Forintos viteldíjért érhetjük el.
A taxikkal csupán egyetlen "gond" adódik estéről-estére: alig bírják elszállítani a taxira váró Szigetelőket, így rendszeresen hosszabb sorok várnak az autókra.
Ilyenkor persze többen is feladják a várakozást, és gyalogosan indulnak haza...
A Szigetről kiérve azonban újra megcsillan a remény, miután taxik sora várakozik a szomszédos benzinkútnál, illetve a környező mellékutcákban, vagy a HÉV-megállóban. Az elcsigázott "Szigetlakók" már ugranának is, hogy átszállás nélkül, gyorsan hazajuthassanak, ám arra a kérdésre, hogy mennyiért vinné el őket a taxista mondjuk a Nyugatiig, megdöbbentő válasz érkezik.
A "Hiéna Taxi-vállalat" emberei ugyanis szemrebbenés nélkül vágják rá a 4-, vagy 6000 Forintos viteldíjat.
A BMW-ket, Audikat, Mercedeseket felvonultató "Guruló Koldus Taxi-vállalat" hiénáitól természetesen ezért az összegért cserébe még számlát sem kaphatunk, illetve a taxióra nem kezd ketyegni egyetlen másodpercre sem.
Drága Szigetelő barátainknak csupán annyit tudunk javasolni, hogy semmi esetre se üljenek be olyan taxiba, melynek oldalán nem látható egyetlen taxi-vállalat matricája sem! Azért az igazsághoz természetesen az is erősen hozzátartozik, hogy a City Taxi mellett a többi cég alkalmazottai is korrekt áron szállítják a fiatalságot.
A City-vel kapcsolatos igen kellemes élményem a héten volt, azt követően, hogy a szerdán éjszaka a Szigetről hazajövet a telcsimet az 553-ban hagytam. Mivel késő volt, és már nem tudtam azonnal felhívni senkit, csak másnap reggel kezdhettem neki a kutatásnak.
Egyrészről pozitívum volt, hogy a city diszpécser hajlandó volt csütörtökön délután 3-kor megcsengetni a taxist és elmondani, hogy mi a helyzet, másrészről a taxis természetesen megtalálta a telefont, és visszahozta a Szigetre a következő napon. Emellett nem tudtam ráerőltetni semmit se, pedig ilyen esetben mindig szeretem valamivel megköszönni azt, hogy a becsületes megtaláló megkimélt egy csomó felesleges kiadástól.
Mivel az taxis elsősorban Szigetezőket szállított, nyugodtan zsebretehette volna a telcsit és mondhatta volna, hogy a következő utas, akit elvitt, bizonyára meglovasította a telefont.
Mellesleg természetesnek tartom, hogy ilyen esetben a megtaláló visszaadja a telefont, valójából csak attól tartottam, hogy az utánam következő esetleg részeg szigetelő lenyúlja azt a hátsó ülésről.
Volt olyan, hogy nem telefonon hívtam taxi-t valamilyen okból kifolyólag, hanem leszólítottam egyet az utcán. Ezen esetekben, mindig előtte megegyeztem velük az árban. Ha nem volt hajlandó a számomra elfogadható tarifán szállítani, nem ültem be. Ha viszont megegyeztünk, akkor nem is volt semmi baj a taxissal, érkezéskor megkapta a kért összeget. De ez már nagyon régen volt, most már csak telefonon kérek autót, és mindig city-t. Az összes többi vállalaltnál, amikor még próbálgattam őket, (szintén nagyon régen) valami huncutsággal találkoztam.
Félmillió forintot ajánlott fel a Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány annak, aki érdemleges információkkal segíti a nyomozást az idén március 27-én, Nagymacs környékén meggyilkolt taxis ügyében. A kirabolt és halálra szurkált áldozat holttestét a település utolsó házának közelében találták meg, míg az elhunyt autójára onnan távolabb, Debrecenben bukkantak rá. A gyilkosról a nyomozók feltételezik, hogy véres ruhában távozott a bűncselekmény helyszínéről, ezért olyan szemtanúkat is keresnek, akik ilyen öltözetű személyt láttak a környéken.
...viszont a rendőrök idén nagyon normálisak, és valamennyire értenek is hozzá, amit csinálnak. Na nem mondom, lehetne jobban is, de ne legyünk telhetetlenek:-))
Tényleg pörgős a bentu droszt, de ma példáúl iq negativ biztonsági őr (nem a sziget rendezvényé hanem akik évközben is ott vannak) Utánnam dobta a botját mert ki merészeltem tenni az utasokat az evens hall-előtt... 2005 Magyarország. Legalább a 8 elemit megkövetelhetnék mielőtt felveszik oda.
A főnökét sem értem mikor hozzájuk viszem a fizető vendéget.....
Utálja őket a fene, csak nem ülök be. Bárhova telefonon 3 percen belül hívhatok egy autót a sok cég valamelyikéből, ami általam ismert tarifával közlekedik, még megfizethető áron. Ha gondom van, tudok hol reklamálni.
Sok magántaxist láttam már, többségük úgy nézett ki és olyan autóval, hogy ha 10 ft-ért menne, akkor is nagyon meggondolnám a beszállást.
Az utasok döntő része azért nem ül magántaxiba, mert nincs kedve 2-10x annyit fizetni, mint egy cégnél.
(Pl. a Westend előtt konkrétan megmondták a nem túl jó arcú urak, hogy 5000 alatt nincs fuvar...)
Hát ha te szeretsz minél drágábban utazni, akkor kezdj ülősztrájkba a városháza előtt. Ne is haragudj, de annyi cég között lehet válogatni, mobilja mindenkinek van, hogy nem értem miért merül fel igényként, hogy "bármelyik" taxiba beülhess. A hívás fárasztó, vagy az autóra a 3 perc várakozás?
Gondolod, hogy ha a Westend előtt beülsz, azok majd a hatósági tarifával fognak vinni? :))) Ébredj!
citysnek nem lehet rossz, mert az bemehet, a többiek meg szopnak kinn
bár nincs akkora dugó mint szokott lenni, igen kellemetlen, hogy nem lehet kultúráltan megállni, esetleg megvárni az utas, majd felvenni..........s nemcsak nekem, hanem az utasoknak is, napi 5e ért, azért lehetne normálisabb is.
Relative sok rendelés van, ált. a benzinkúthoz, képzelheted mi van ott?
Ezekre a T4-fiúkra nagyon rájár a rúd, rémlik, hogy valahol a Keresztúri úton is nemrégiben... Csogu, veled több dolog történt 10 év alatt, mint mással (velem) 25 alatt. Valami más foglalkozást kellene keresned. Pizzafutár? ;-)
Értelek, nagyon is. Nekem, kinek több ilyen jóban is volt része, nagyon rossz ízt ad az, hogy céltáblának tesz ki minket a sajtó, csak azért, hogy érdekesebbé tegye híreit. Valahogy sok is volt már nekem a támadásból, de komolyan. Megfogadtam, ha legközelebb ilyen dologba szaladok, akkor nincs kegyelem, ütöm, rúgom, míg mozog, azt majd szépen leülöm, amit kell, mert az még mindig jobb, mint virágot kapni, miközben nincs is annak érkezése. Megcsömörlöttem abban, hogy sima áldozat legyen egy taxis. 1995. December 5.-e. 5 napja voltam taxis, amikor 2 napra fogvatartottak egy fuvar végeztével. Tehetetlen voltam, mert csak pújából volt az udvaron 15 db, és akkora késekkel játszottak, hogy addig olyat csak filmekben láttam. Tél volt, hó volt, és a kocsit mindig okosan úgy állítatták le velem, hogy egyedül onnan kijönni nem tudtam. Több mint érdekes volt. Majd rá 2 hónappal üldözőbevettem egy fegyveres rablót, aki kirabolt egy kollégát előtte. Erdőbe menekült, én utána. Vaksötét volt és csak arra figyeltem, hogy mikor fordul meg, mert a fegyver a kezében volt. Itt volt a hiba, mert így nem vettem észre azt, amikor egy elég vaskos faágat a másik kezével eltolt az útjából és az visszacsapódva rendesen padlóra vitt. Nem tudom meddig voltam eszméletlen, de már vagy 100 taxis rohangált rendőrökkel együtt abban az erdős részben, mire én kiszédelegtem a fák közül:-o) Rá pár hónappal egy örömlány akart leszúrni egy kihegyezett, hengeres alakú hosszú pálcával, de szerencsémre, amikor rám nyitotta az ajtót, akkor járt a motor és egyesben volt. Amikor szándékát megláttam, adtam egy gyors menekülőt és így a B oszlop megütötte, ami pont elég volt arra, hogy ne engem találjon el, hanem a kormány és a műszerfal közé szúrjon be, olyan 25 cm-es mélységbe. Ezek úgy gyorsba a taxizásom első félévében. Utána azért nem ennyire sűrűn, de évi rendszerességgel volt valami nyalánkság. Mégis számomra a legrosszabb, a legértelmetlenebb az az volt, amikor 2003. december 3.-án megtámadtak. Megintett egy 40-es férfi. Jól öltözött, normális benyomást keltő. Végig beszélgettünk semleges dolgokról, majd amikor a fuvar végéhez értünk, akkor miközben én a brifkómért nyúltam, ő egy erőteljes ütést mért a nyakamra ököllel. Azt hittem itt a vég, hiszen még hallottam is a reccsenés a torkomnál. Szerencsére ösztönösen akkorát ütöttem a homlokára visszakézből, hogy még a csuklóm is eltört. A lényeg azért sikerült, mert a páciens úgy roggyant össze, mint akit homlokon lőttek :-o) Viszont magához térve tettére nem tudott értelmes magyarázatot adni, sőt / kollégák besegítésére/ még fizetett is, volt pénze bőven. Ilyen alapon, bárki, bármikor, bárhol az életére törhet a másiknak. Na és ez a tudatosulás volt az, ami kicsit nem nyugtatott meg. A torkom elharapása már csak hab a tortán:-) Pont ezért gondolkodhatnának egy kicsit az általam mélyen tisztelt újságírók, hírszerkesztők, hogy mit is írnak, fecsegnek, ezeknek az idiótáknak, mert mennyivel könnyebb egy taxist megtámadni 100 ezerért, mint egy patikát kirabolni. De mondom, ha esélyt kapok, akkor nálam már simán nem fog menni nekik. Pont azért, mert elég volt, hogy még ekkor is mi mérlegeljünk, mi figyeljünk a következményekre. Nekünk kell gondolkodni, hogy majd miként védhetjük ki, a törvény adta lehetőségeket, amit nem mi kapunk, hanem a kedves támadó, miközben túlzás nélkül, AZ ÉLETÜNK A TÉT.
A tálalás volt borzasztó. Ahogy a hírolvasó kihangsúlyozta, hogy az aznapi bevételét vitték el. Ebből mire gondol az egyszerű tévénéző, aki 20 éve nem ült taxiban?
Mert a hír szerint a taxisok napi százezret csinálnak, innen pedig egyenesen következik, hogy milliomosok, napi szazas, az havi két milla.
A másik meg, hogy ha valami fasz drogos, aki mostanság csak kisközértet patikát támad a napi adagért értesül róla, hogy a taxisok százezrekkel szaladgálnak, még torokvágás is lesz hamarosan.
Arról meg ugye ne is beszéljünk, mi van, ha csak bedőlt az a napi százrugós bevétel valamelyik játékgép feneketlen bendőjébe.
Ilyen híreket inkább nem kéne, míg a vizsgálat le nem zárult.
Vagy nem ilyen tálalásban.
Kiraboltak egy taxist. Az okozott kár röbb mint 100 ezer forint. pont.
Viszont nem akarok rossz lenni, de arra azért kíváncsi lennék, hogy az a Taxi4-es hagyományban van-e, vagy egyéni vállalkozó....anno a főtaxinál is voltak ilyen támadások leadó előtti napon.
De mondom, én rossz vagyok és csak ez miatt kételkedek azonnal ilyen esetekben:-)
Kiraboltak egy taxist fényes nappal Budapest belvárosában. A két fiatal támadó a Nyugati téren ült be a kocsiba, néhány sarokkal távolabb már egy késsel fenyegették meg a sofőrt, hogy adja át a több mint 100 ezer forintos aznapi bevételt.
Taxi4-nél nagyon megy a bót:-)
A média meg velünk van rendesen. Ha eddig nem volt valakinek rossz szándéka a taxisokkal szemben, most majd lesz.
Csak mert hiányzol, visszaolvastam.A fuvarszervezési díj mértéke a minimálbérhez képest kb.annyira izgat engem, mint a minimálbérből élőt a bux-index.Egy költség, a sok közül, aminek inkább az indokoltsága, mint a mértéke a fajsúlyosabb szerintem, mértékének indoklásául talán azt lehetne felhozni, hogy az a tudáshalmaz, amit az emberiség felhalmozott idáig pl. kenyéradóvá transzformálja a pöcsöket. Ez így lehet hogy rövidre van zárva, de legalább nem vigasztal ellenem.Szancsó.
Szerintem díszlet, vagy makett. Ha pici, ilyenbe hamuzott Kun Béla az aurórán. Hősiesen. Hátul én a trák niagarához csendes,rózsaszínkupakos ásványvizet szállító ókori vízvezetéket a magasban tartó építményt delirálok.Vess meg, de ez olyan, mint a hősök tere áfa nélkül gyergyóban.
Taxisrablás a XIII. kerületben 2005-08-10 17:22:00 ==============================
Kést szorítva a torkához kiraboltak egy taxist szerdán délután a fővárosban . értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a BRFK Kommunikációs Osztályától.
Szerdán 14 óra 30 perc körüli időben - elsődleges adatok szerint - Budapesten a VI. kerületi Nyugati téren egy taxis felvett két férfit, akik a XIII. kerület, Pozsonyi út és Balzac utca kereszteződésébe vitették magukat. Ott a sofőr nyakának egy kést szorítottak és felszólították a nála lévő készpénz átadására. A taxis a fenyegetés hatására átadta a nála lévő bevételt, a támadók a helyszínről gyalogosan elmenekültek.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel keresik a késes rablókat.
Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, 2005. augusztus 10.
Utas vagyok. mostanaban sokat melozom enm nagyon olvastam hireket, de felfullel hallottam h valami tortent tarifa ugyben. meglett vegul a kiallasi dij es a fix tarifa? vagy most mi van? koszi az infot.
padon fekve csavargott...mondjuk inkább csövezett, de az is jobb lenne, ha úgy fogalmazott volna, hogy A fent megnevezett hajléktalan, a padot, nem rendeltetésszerűen használta:-)
"A férj nem tudta teljesíteni férfiúi kötelezettségét. A feleség késsel támadt rá, hasba szúrta, így akart véget vetni ennek az áldatlan állapotnak, csak felcsúszott kicsit a kés." "Körözést rendelek el személy elleni lopás szabálysértés bűncselekmenye miatt ismeretlen tettesnek, aki a Budapesti Keleti pályaudvaron Bor Béla sérelmére személyi tulajdon elleni lopás szabálysértése bűncselekményét módszer nélküli módszerével elkövette." "A bogádi faluszélen leszállított biciklis ember legudvariasabb cselekedete az volt, hogy nem vert meg." "A hullán gatyáján kívül semmi személyazonossági igazolvány nem volt." "Nevezett nőszemély megérkezésünkkor csak a felszólításomra volt hajlandő a szoknyája alá, a lába közé erősített nagyméretű szatyorból előadni az eltulajdonított 3x50 dkg Karaván kávét." "A társadalmi tulajdont sértő bűncselekmények száma az utóbbi öt évben hullámzóan stagnált, a trend lefelé mutat." "Verekedéshez mentem ki, ahol a verekedő elküldött melegebb éghajlatra. Én elmentem, majd másodmagammal visszatértem." "Tetten értem, amint a padon fekve csavargott." "Kárbecslő álláspontjáról ír a rendőr: Hátulról megnyomták az asszonyt Paksnál." "És akkor bejött az irodába két női hölgy."
Meg sok minden egyéb is magasabb, pl a testmagasság, de a kapufa ugyanolyan, az áfa meg alacsonyabb, a rendőrök vállfamérete meg szélesebb.Minek a szart keverni.De hamár:Nyilván a taxival utazók jövedelmét, bérszínvonalát kell összevetni a szolgáltatás árával kapcsolatban, nem a mátészalkai varrónők, meg az adótanácsadók átlagolt jövedelmét. Nyugaton az áfát akkor vezették be, amikor az egész lakosság elért egy bizonyos életszínvonalat, és ezzel is támogatták a végfogyasztó megtakarítási hajlandóságát. Aki nem költ el mindent, takarékoskodik, alapokba fektet be.A jövőbe.Nálunk, a tudományos kapitalizmus építésének dolgos hétköznapjait bearanyozza a gigászi közdelem látványa, ahogy a politikai küzdőtéren egymás seggéből húzkodják ki jótevőink az önfeledt piilanatokba néha belefeledkezve.Mert letagadhatatlan, összenőtt, ami összetartozik.Simlis a simlisnek barátja.A lakosság egyik része a piacgazdaság aktív résztvevője, más része meg járadékosnak tekinti magát.Aggódnak, ha a versenyszférában dolgozók minimálbérét emelik, de közben mindenféle életpályamodelleken dolgoznak az értünk aggódók.Mindenki pénzt akar tőlem, a hülyétől, aki dolgozik.Mindennap.Az érdekvédők gondosan a gazdaság nyaki ütőerén tartott tenyérrel mérik a pulzust, és igény szerint néha elszorítják az egész nyakat.Az aléltat meg kizsebelik együtt, az alsó, meg a felső százezer.Aztán megbeszélik, mi történt.A mi taxis érdekvédőink jóbarátja vagy kedves cuebic.Nekik a taxizás, mint fogalom levédetése, és jogtulajdonos, meg mindenben illetékes eftársaknak fizetünk járadékot,Te meg a hazai bérszínvonalat tekintve, a varrónők helyett taxizva, velük szolidaritást vállalva lesed a taxiórát.Ügyes.Ízlés szerint gondolj a szövegbe néhány aposztrófot.Úgy eccerűbb.
az üzemanyag ugyanannyiba kerül, mint nyugataon, vagy drágább ugyanaz az autó nagyságrendekkel olcsóbb nyugaton mint itt (elég csak a kamatokat megnézni hitel esetén)
ez két olyan dolog,ami igen közel áll a taxihoz, tehát nem strand, meg mozi.
a taxis nyújtsa ugyanazt a szinvonala, sőt még jobban, mint nyugati kollégái, csak éppen alacsonyabb áron, igazi made in hungary.
No még egy adalék: Beiskolázásnál miért nem veszik figyelembe a béreket? Ebben a hónapban kell 2 gyermekemet beiskolázni, ha figyelembe veszik a béreket, akkor a bérek nagyon magasak, csak mi nem tudunk róla:-)
Összegzem: A taxis legyen /ebben az országban fehér holló/, becsületes. A taxis az utakon legyen / ebben az országban, ahol nincs közlekedési kultúra/, előzékeny, szabálybetartó. A taxis vegye figyelembe a béreket. stb...stb...stb... jaaaaaaaaa, és kényesen ügyeljen arra, hogy ne keressen többet a buszsofőrnél, mert az illetlenség.
Nem igazán értem, hogy miért is kellene ennek így lennie:-) Kik, mik vagyunk mi, hogy ennyire pozitív példával járjunk elől?
De hagy kérdezzek valamit. Strandokat miért nem érdeklik a bérek? Egy 4 fős család sima bejutása 6 ezer forint kabinnal együtt. Mozikat miért nem érdeklik a bérek? Egy 4 fős család sima bejutása 5 ezer forint. A cirkuszt miért nem érdeklik a bérek? Egy 4 fős család bejutása 6 ezer forint. Az utazási irodákat miért nem érdeklik a bérek? Gofrist, fagyist, cukrászt miért nem érdeklik a bérek?
A BKV-t miért nem érdeklik a bérek? Mennyi 4 embernek a havi bérlet? 25 ezer? 30 ezer?
...de erre a kérdésre válaszolj leginkább... Miért csak a taxisokat érdekeljék a bérek....miközben a munkánk 70%-a céges, vagyis semmi köze a bérekhez?
s ha be is állok mi lesz? illetve minek álljak be, a térerő szar, utas meg nem nagyon jó, ha jön, huzzam le? mivel a 300 ft os vidéki tarifával?? ugyan.
nevetséges.
mint tegnap a tv2 adásban, drága a taxi, ja de a végén hirtelen kiedrült, hogy mégsem.
Szerintem tuti mindenki beállhat, hiszen azt mondták anno, hogy a díjszedéssel azonos ütemben az ellenőrzések is megvalósulnak, és ha olyat tapasztalnak, hogy valakik kisajátítanak területet, akkor az illető taxisvezetői igazolványa bánja.
De puding próbája az evés, így nem marad más hátra, mint hogy odaállj. Majd ha kijössz a KBA-ról, akkor írd meg mi a benyomásod:-)
Csak sikerül nekik, az oszd meg és uralkodj nevezetű, nemzeti játék? Mert itt most ti e játék alapján játszotok. Igenis, nem normális dolog szándékosan kárt okozni a másiknak. Érthető, ha a szállító srác a „MI drosztunkra” állt, hiszen , árút szállított. Ő aztán igazán nem tehet arról, hogy megint jöttek a megváltók és a mi bőrünkön nyerészkedve, évi 100 milliót bezsebelve gazdagodnak…tovább.
Megtehetik simán, hiszen mi marjuk az áruszállítót, az utasát kirakó civilt, a parkolni nem tudót, stb… stb…
Rajtunk is háborognak éppen ilyenek miatt pont eleget. Amikor a kedves a buszmegállóba rendeli az autót, amikor ott megállván egy gyors kiszállás erejéig jut eszébe, hogy neki elengedhetetlenül kell egy számla. Amikor szólj be, menj fel fuvarban vagyunk és az áruszállítók helyét foglaljuk el stb.. stb…
De mi marjuk egymást rendesen, hiszen ez a dolgunk, erre alapoznak a minket bábként kezelők…és helyesen, mert mi úgyis reagálunk.
A köpetvizsgálatról. Ha már egyszer alánktolták a drosztot, ott mér ne mi rakhatnánk fel a kerékbilincset a parasztoknak. Visszatérülne valami a "beruházásból".Te kis rajongó, olvasd rusznák nyilatkozatát a veresféle citadellakapupénzről a blikkben.Naplemente+áfa tájképpel-minusz maffia- mert a tudományos kapitalizmus nem igényli a törvénytelen dolgokatt. Megszavazza.Tanult mesterség.
Apcus
szögezzük le, hogy nem általánosítottam. abban igazad van, hogy a droszt a taxisé. azt is tudom, hogy az éremnek két oldala van.
de arra az emberre aki (az általam leírt helyzetben) leköp egy másik embert én azt mondom, bunkó.
és aki, mert őt akadályozzák, csakazértis feltart több másik autót, arra is azt mondom, hogy bunkó.
Nyomasztó magány. Emberek körülötted, emberek melletted, de mégis a magány a társad. Ellenség vagy. Nem vagy elég jó. Lelkiismeret. Súly, súly, súly súly… Nyomasztó gondolatok, a megváltoztathatatlan. Görcs, nyomasztó. Magány, magad és a lelkiismereted. Melegség, hőség, na nem kint, hanem benned. Kongat a bűn, vétkeztél, nem voltál jó, nem voltál elég. Elönt a forróság, izzadsz….megrázod fejed, némán, mozdulatlanul. Gondolatok az ellenségeid. Követnek és a legrosszabbkor csapnak le. Izzad a tenyered, meg akarod változtatni a megváltoztathatatlant. Másként, jobban, okosabban. Kimondani, ami jó, elhallgatni, ami rossz. Ledobnád tudatod, mint kígyó a bőrét, cserélnél, cserélnél mással, más bűnével. Nem visz a lábad, cserbenhagyott. Nem tudsz ez elől elfutni. Szembe fordulsz. Erőd elhagy, gyengülsz, megtörsz. Súly, súly, súly, súly … Teher, nyomaszt, megfojt. Mondanál valamit, de hangod nem hallik. Némán magadban motyogsz, szavaid célzottak, de nem találhatnak. Sokszor találtak, bántottak, égettek, fájtak. Most is hallom magam, most fognám be szám. Bántottalak, némaságom bántott és gyötör. Fáj, nyomaszt, nagyon fáj. Mondom, már mondom a szépet, jót. Kell, hogy érezd, kell, hogy tudd. Súly, súly, súly súly… Mázsás kő, mely máskor oly könnyű, most agyonnyom, eltipor. Levetném, de nem lehet. Szavak melyek kimondatlanok, érzések, mik elhallgatatott… Kimondott fájó szó, sértő, sebző. Magányos vagyok, ezrek mellett egyedül, sivárlélek mely bennem lakozik, most büntet. Nyomaszt, őröl, megtépáz. Hallgass, és én is hallgatok. Így tán meghallod, mit mondanék, mit súgok üvöltve feléd, messze, messze… Kezed fogom, nem engedem, lágyan lehelem. Melengetem, mint melengetett, védett, ezer bajtól óvott. Bennem élsz, mint ki nem mondott szó. Most már együtt vagytok. Tudtok egymásról, véditek, óvjátok egymást. Súly, súly, súly, súly… Magány, mit könny nem mos el, nem mozdít. Száj, mi cserbenhagyott. Hang, mi nem hangzott. Kéz mely nem ölelt, szem, mi nem látott. Csak a szív mi szeretett, mi most úgy sajog és fáj, mi szomorú és magányos. Nem mozdulsz, nem tudsz, túl nagy a fájdalom, a nyomasztó tudat, a bűn. A Te bűnöd, mely tudatosult, beléhasít, nem menekülhetsz. Könny folyik arcodon, csendben zokogsz, rázkódik tested, a testet, mely életet kapott. A hűtlen, csalfa, önző. Friss meleg érintés simogat, szárítván könnyed, görgetve bűnöd. Már könnyebb, bár még fáj. Most valóban egyedül vagy, régi illatok hatolnak tudatodba, régi hangok ütnek rést füledben. Megint ketten vagytok, erőt veszel és könnyebb, mint gondolnád. Lábad visz, kezed engedelmeskedik. Megfogod arcát, két kemény kezedbe veszed, lágyan megsimítod. Szád nyílik, és most nem bánt, nem sért, nem sebez, csak egy szót mond lágyan, természetesen, miközben két nyílt tekintet találkozik. Némán hagyja el szó a szád, de a választ hallod, melynél szebb, örömtelibb nem lehet. Súly, súly, súly, súly… Mi mindig bennünk lakozik, de nyomasztóvá, csak magányba válik …
Tudopd ezzel az a helyzet, hogy a drosztok használatáért mi valóban fizetünk, éves szinten nem is keveset.
Ha egy civil autó elfoglalja a taxiállomást, nem igazán van hol megállni, vagy fizetek a parkolóhelyért, ahová annak kellet volna állni, aki elfoglalta a drosztot, vagy megyek máshová, és tudjuk a benzin sem olcsó.
Arról persze Te nem hallottál, hogy a drosztrendelet értelmében máshová utasfelvételi céllal nem is állhatok, csak amit t.civil elfoglalt.
Nem is egészen értem a felvetést, hiszen Te is fel lennél háborodva, ha a fizetett parkolóhelyedet vki elfoglalná. Meg az sem jut eszébe senkinek, hogy a buszmegállóba álljon parkolni, pedig kresz szerint mind a kettő ugyan az.
Abban persze igazad lenne, hogy ezt lehetne normális hangnemben is közölni, csak Te azt nem tudod, hogy nem ez az első eset, hogy idegenek beállnak a drosztra, meg azt nem hallod, hogy egyesek - akiknek normálisan szóltak - hogyan válaszoltak erre.
Szóval mindezt végig kéne gondolni, mielőtt elkezded bunkózni a taxist!
taxisból is van tahó is, meg normális is. de az biztos, hogy visítani tudnak a fenntartott helyeikért (bár jogos, mert fizetni kell érte). mondjuk amik ilyen helyeken várnak utasra, hogy pályaudvar, meg stb. tőlem akár várhatnak ítéletnapig is....
szinte minden nap elmegyek azok mellett a taxisok mellett a déli oldalán. ritka nagy parasztok.
mielőtt ki volt nekik alakítva a leálló, össze-vissza keveredtek ott a taxik és magánautók. volt, hogy 1 nő megkérte az egyiket, hogy álljon már arréb, mert ráállt, és csak nagyon nehezen tudna kiállni. bunkókám nem állt el, hagyta, hogy a nő izmozzon. a végén összevesztek, ordítoztak, és a taxis leköpte a nőt.
vagy egy kisteher megállt nemrég a helyükön, mert egy közeli pékségbe hozott árút. asszem 4-5 helyük lehet fenntartva, a kisteher az utolsót foglalta el. megjött egy taxis akinek már nem maradt hely, mondta, hogy álljon el onnan, mert az fenntartott hely. kisteher mondta mindjárt végez. lényeg, hogy összekaptak, kisteher nem állt arrébb. a taxis közben az egyirányú utcában hagyta a kocsit - elzárva ezzel az utca forgalmát - odament a haverjaihoz beszélgetni, és addig nem volt hajlandó elállni amíg a kisteher pakolt. neki pár métert kellett volna előbbre gurulni, aztán visszatolat ha felszabadul a hely. de ő királynak érezte magát, a fölényes vigyor ott volt az arcán, hogy csakazért is ő jöjjön ki győztesként. mögötte jó nagy dugó, dudálás, ordibálás megint. szóval nem kell őket sajnálni.
Szeretném megkérdezni hogy nem e tudja valaki, a Csomádi adagolójavitó elérhetőségét. Van egy 96.-os Citroen Xantiám, és ha itt a nagy meleg, azt csinálja egy idő után az autó, hogy mintha dugulása lenne, fogja magát, és eltünik az alapjárat, stop, és leáll az autó. Már két adagolósnál voltunk, de senki sem tudta megcsinálni. Ezt csak a melegben csinálja, egy bizonyos idő után. köszi, elek.sandorne@axelero.hu
-Van két gyerekem, mindkettônek most lesz a születésnapja, ám az egyik
optimista, a másik pesszimista, nem tudom, melyiküknek vegyek nagyobb ajándékot?
Azt mondja neki a másik:
-A pesszimistát halmozd el ajándékkal, hátha örül neki! Az optimistának mindegy, hogy mit adsz, úgyis örülni fog.
Az anyuka a pesszimistát elhalmozza ajándékkal, de az optimista ajándékára már nem marad pénze, ezért az optimistának becsomagol egy nagy adag lószart. Otthon kérdezi egymástól a két gyerek, hogy ki mit kapott. Azt mondja a pesszimista:
-Kaptam számítógépet, de minek, hiszen véletlenül elromlik, aztán megráz az áram; távirányítós autót is kaptam, de minek, hiszen elromlik, és akkor kidobhatom szemétbe. És te mit kaptál?