Azért tettem fel ezt a képet, hogy Te is össze tudd hasonlitani.
Itt fordítva látszik a csuklós szerkezet, de azért egyértelműen látható a kormányzár mechanika. A vateráson nincs, és nem vagyok biztos benne, hogy az átszerelhető.
Szükség van még ezen kívül is alkatrészekre. Egy "bajuszkapcsoló tartóra", és egy immo jeladó érzékelőre, ami a gyujtáskapcsolóra van ráhúzva. A fix kormányosé is feltehető, csak akkor a burkolat nem megy fel (nekem most még így van...)
Üdv, nekem van 2 olyan távirányítom elfekvőben, amit MBman belinkelt. Szereltettem a verdába risztót és annak a távirányítója kezeli a kzpi zárat.
Emlékszem hogy valaki szenvedett ez utólag kormányállítás beszerelésével. Ha idetéved kukkancson már rá nekem erre: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelyauto/kulso_karosszeriaelemek/egyeb_karosszeriaelemek/opel_vectra_b_allithato_kormanyoszlop_burkolat_177900430.html
Help! Sziasztok! Opel Astra F Akadt egy kis gondom. Hűtőcsere után a termosztát nem nyit ki. egyszerűen nem elég meleg ott a víz. A rendszer meg felforr. A víztartályszelepe enged. A szomszédom problémája. Mi a légtelenítés helyes menete? Termosztátot akar cserélni, mert szerinte ott a gond. Help!
nekem van 2 távirányítom elfekvőben (amit MBman linkelt be), mert riasztót szereltettem a kocsiba és annak a távirányítója vezérli most a központizárat.
Valaki már megcsinálta itt a forumon a kormány-állíthatóságot, az kukkantson már légyszi ide: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelyauto/kulso_karosszeriaelemek/egyeb_karosszeriaelemek/opel_vectra_b_allithato_kormanyoszlop_burkolat_177900430.html
Nekünk egy régi vectránk van, de még mindig jól bírja. Viszont leszeretném cserélni egy Opel Astra sport 1.7 CDTi -re... lehet csak egy fellángolás, de nagyon jó tesztet olvastam róla. Van valakinek ilyenje? Vélemény?
új távirányítos kulcsot lehet kapni 2felébe.van sima kp záras és riasztós változat is. Meg bosch és siemens meg a tököm tudja milyen.majd ha haza érek be linkelem az oldalt. Igazából távos kulcsot akarok mindenfelé képp. Nem tudom,hogy mi a tarka lóf@szt kezd vele az előző előtti gazdája... Most még zár szettet is cserélni akarok,mert kollégámtól lopták el a kocsiját 1hét után és ő meg kapta mind2 eredeti kulcsát. Bár ő 4éve járt így.
Azt fel sem tételeztem, hogy nincs távvezérlőd a géphez. Én még nem láttam távvezérlő nélküli B Vecit. Úgy tudom gyárilag két kulcs és két távvezérlő (amilyen a 11181-es hozzászólásban MBman mutat) van a géphez. Mint már írtam nekem is 96-os a gépem. Német forgalomba helyezésű. Egy német, és egy magyar tulaja volt előttem. Nekem az előző tulaj odaadta mindkét kulcsot a távvezérlőkkel együtt.
Amikor először írtam Neked, arra gondoltam (azt hittem) olyan távvezérlőt szeretnél, ami a kulcsba van építve (így ugye nem fityeg a kulcson egy karikával külön a távvezérlő), ezért írtam, hogy tudtommal ezt a 96-os évjáratnál nem lehet gyáriban megoldani.
Viszont, ha pl. Tech2-vel megnézeted, rögtön kiderül. hogy lehet-e (bár szerintem biztos lehet), van-e távvezérlő programozva a géphez.
Az az érdekes, hogy tudtommal mindegyikben távkapcsis a kpzár. Csak annyi különbség van, hogy az egyikben csak kp.zár vezérlő, a másikban riasztó, de ugyanaz a rendszer. Egyébként reteszelni kulccsal is lehet. Csak annyit kell csinálni, ha egyszer elfordítod a kulcsot, akkor bezár, majd visszaengedve alaphelyzetbe és utána újra zárás irányba tekerve reteszel.
sajnos nincs így kulccsal nyitom zárom meg ugye így nem lehet reteszre zárni. bár a kulcsozásnak az az 1etlen előnye, hogy felhúzza az ablakokat. az már más kérdés, hogy mindig rányomok a fel gombokra mikor kiszállok a kocsiból. nagyon idegesítő ez így számomra...
riasztót is akarok a kocsiba, de ha gyárilag távos kulcsot rá lehet tanítani az enyémre akkor olyan riasztót vennék amit a gyári kpzár egység vezérelne. ha nem lehet olyan kulccsal használni akkor veszek 1 bicskakulcsos távirányítós cesar riasztót és duzzogva beérem annyival :S
táv vezérlő alatt mit értesz? én a kocsihoz kaptam 2 kulcsot. 1 ami csak a gyujtás kapcsolóba jó (mert már cserélték) meg 1et ami nyitja az ajtó, a kesztyűtartót és a csomagtatót, de mind2kulcs csupasz sima kulcs. és semmilyen különálló távirányító nem került hozzám. ez van nekem lásd 1. kép. és az én elgondolásom szerint az én felszereltségemhez mérve ami ugye magyarországon nem is volt kapható(GT: elektromos füthető tükrök, klíma, hűthető kesztyűtartó, board computer, kihangosítós rádió, multi kormány, gyári könyöklő, 2el ablak, a belsőtér világításban van térkép olvasó is, napellenzőben lámpák, kipörgésgátló ennyi jut eszembe most) így kellett volna kapnom kulcsokat:
aztán lehet, hogy én gondolom rosszul, de bontós ismerős is azt mondta, hogy ilyen felszereltséghez szerinte kellett, hogy tartozzon távirányító a kp zárhoz meg 97es vekit bontott nemrég és annak is olyan kulcsa volt amiben benne volt a távirányító.
- A feleségem egy mélygarázs rámpáján lefulladt a vekivel felfelé irányban. Utána nem indult el többszöri kisérletre sem, el kellett tolni egy félreeső helyre.. Kis szünet után elindult neki. Ez mi lehetett?
Nekem is 96-os a gépem. Egy éve kellett távvezérlőt cserélnem. Egy érdi (opel szervíz háznál) szerelő srácnál voltam, az Ő ötlete volt, és meg is kérdezte a Difert, hogy a kulcsost is fel lehet-e programozni (mivel nem nagy az árkülönbség, és kényelmesebb - gondolom Te is ezért akarod), de azt mondták, hogy NEM lehet. Így csak sima távezérlőt rendeltünk (ugyan onnan, tehát nem ált érdekükben téves infót adni) és azt programozta fel TECH2-vel.
szinte naponta viszünk autókat kpmes vizsgahelyre vizsgázni. Megkérdeztem a ledcsíkos megoldást és azt mondták, hogy ha oda lógatok egy 5w-os izzót és megvilágítja a rendszámot már az is elég.
Itt azon volt a hangsúly, hogy megegyezik-e minden a B2es lököseinek felfogatásával.
viszont a távirányítós dologra még senki nem adott tippet sem :S
"ezt megoldom 1 egyszerű ledcsíkkal és sz*pjon le a rendőr ha nem tetszik neki..."
Nem a rendőr fog, hanem te, hogyha esetleg nem tetszik neki. :)
Nekem amúgy nem rémlik, hogy van-e valami különleges előírás a rendszámvilágításra azon kívül, hogy sötétben is olvashatónak kell lennie a rendszámbnak általa.
Az autómon elég sz@r állapotban vannak a lökösök és ha már úgy is cserélni fogom őket akkor már a b2esét raknám fel. Felrakható minden gond nélkül a régebbire? Tudom a b2esnek a rendszám világítás már nem a lökösben hanem a csomagtartó ajtóban van ezt megoldom 1 egyszerű ledcsíkkal és sz*pjon le a rendőr ha nem tetszik neki...
Meg a másik nagy kérdésem, hogy 96os a gépezet. ha én veszek 1 távirányítós kulcsot akkor rátanítható? vagy ezt honnan tudom meg, hogy tudja a távos nyitást zárást?? nincs kedvem kidobni 20ezret 1 új kulcsért főleg ha nem is jó...
A hiba főleg melegben jött elő. TC, ABS világít és a km.óra nem mér.
Nekem ez 2008 nyarán jött elő. Horvátból visszafelé észrevettem, hogy világít az ABS lámpa, meg a km óra mutatója is furán ki- kileng le és fel egyaránt. Nekem nincs TC, mert az enyém csak 1.8, (X18XE1) az nem olyan kipörgős fajta.:-)
Opel aszondja, az ABS vezérlő rossz.
Érdemes letakarítani a jeladó mágneses részét, mert hajlamos a féktárcsáról összeszedni egy kis koszt (vasport) és utána akadozik a működése.
Ja, és annyi, hogy törölni a hibakódokat, majd használni a fékeket, amíg elő nem jön a hiba, aztán újra gépre tenni. Így megtudod, hogy melyik jeladó konkrétan a rossz. A hibatárolóban ugyanis régebbi hibák is lehetnek, amik már nem aktuálisak.
Meg lett mi zörög a hátsófutóműben meg is lett csinálva! Hátul a jobb oldalon volt kikopva a lengőkar szilent mégpedig az alsó volt a bűnös! Fasza német gyári alakrésszel lett javítva!
Z16XE a motor kódja. 160ezer km van benne. Egy 2 gyerekes családé volt, mikor megvettük, reméltem, hogy nem hajtották szét. Elvileg nem folyik belőle sehol az olaj, bár én nem tudom, hogy hol kellene pontosan nézni, de ha leparkolok a ház előtt, másnap meg szoktam nézni a kocsi alatt a talajt, és nincs olajfolt egyáltalán. Fater ért az autószereléshez, ketten cseréltük le az Opel olajat Fuchsra, nem látott olajfolyást sehol. Bár az is igaz, hogy nem kimondottan azt figyeltük.
Még korábban érdeklődtem ebben a fórumtémában, hogy hogy tudnám szétszedni a műszerfalat, mert kiégett a tompított fény-visszajelzőm, de tegnap jöttem rá, hogy olyan nincs is a kocsimban! :D Minden más (ami akár kicsit is fontos) világít (sajnos az ABS folyamatosan, de ez más téma, már volt róla szó), úgyhogy ezt most inkább hanyagolom. Viszont köszönöm a tippet, tényleg érdemes lenne akkor már az összes visszajelzőt kicserélni...
Adalékra rászokik, Szerintem hengerfej felujjitás ,de nem biztos egy astrán most csinálták kb , 300 eu, max 400, gondolom nem kerülne sokkal többe. Igaz nem tudom milyen motorrol van szó....
hülyeség 1ből rávágni, hogy motorgenerál. ha így működne havonta 10motorgenerált csinálhatnánk, mert vagy gyenge a kocsi vagy eszi az olajat. először arról kell meggyőződni, hogy nem folyik-e belőle sehol az olaj (szimeringek, tömítések, karter) Aztán ha ezek megvoltak és továbbra is tűnik el az olaj, következhet a szelepszár szimering csere. ha ez után is megeszi akkor lehet a motor generálon gondolkodni, de az már nagyon végső eset és ahhoz nagyon sok kmnek kell a kocsiban lenni és gyilkosan kellett hajtani. a szelepszár szimering készlet 4ezer körül mozog. a kicseréléséhez viszont szét kell szedni a vezérlést és az a drága mulatság, még vez szíjat leszedni, veztengelyeket kiszedni, kicserélgetni a szelepszálsimeringeket, aztán hidrotőkéket kinyomkodni majd vissza építeni.
Nekem kb 100km alatt 1liter olajam eltünt. beszartam, hogy jó ráb.szat a kocsival. kiderült, hoyg a főtengely szimeringem miatt vol az egész. konkrétan orránm száján ömlött belőlle az olaj. amióta kicseréltem eg a veztengely szimeringeket és a szelepfedél tömítést azóta nem kiabált 500km alatt a kocsi az olaj szintre.
amúgy melyik motor van a tiedébe? én is titan 10w40es fuchsal itattam meg most.
tudtommal Te magad otthon nem tudod rávenni ilyenre. én ha szétszedem izzó csere céljából a műszerfalat kicserélem az összeset, mert ha csak 1-2őt cserélek tuti másnapra kiég a másik és szétszedni újból??!! nem ér annyi fáradtságot. inkább kiadok 2ezerrel többet, de nem kell potyára dolgoznom 2-3x.
Sziasztok! Valahogy "rá lehet venni" a Vectrát, hogy villantsa fel az összes visszajelzőt a műszerfalon? Vagy a gyújtás ráadásakor ez megtörténik? Mert eléggé úgy tűnik, hogy több visszajelző is kiégett a kocsimban, de jó lenne tudni, hogy pontosan melyek azok. :)
A másik problémám pedig az, hogy 1000 km-enként kb. 1-2 rovátkányit (a nívópálcán) eszik az olajból (ami nem tudom pontosan, talán 3-4 deci körül lehet?), erre mit tudtok ajánlani? Valamilyen adalékot, esetleg más olajat? Korábban Opel olaj volt benne, azt nagyon ette, most Fuchs Titan Syn MC 10W40 van benne, ezt "annyira" nem eszi. De a nívópálcán is elég megtévesztőek ezek a rovátkák...