Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 1 46687

Különben is kicsi...általában csak akkor okoz gondot, ha valahol a húgy utakban, vagy a hólyagban van, tudomásom szerint.

Előzmény: Catella (46685)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46686

Kötegezettség és rajzolatszaporulat többféle eredetű lehet. Krónikus gyulladásos folyamat, keringési zavar, vagy régi gyulladásos maradvány, hegesedés szokott leggyakrabban ilyeneket okozni.

( Egy beteg kérdésére adott válaszból ollóztam )

A diszkrét azt hiszem azt jelenti, hogy nem kifejezett, durva, hanem kisebb, nem nagy jelentőségű. ( Nem onkológiai téma szerintem. )

Előzmény: hbercy (46683)
Catella Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46685

Erre számítottam. Vesekő meglepetés, eddig nem volt, de nincsenek tünetek, úgyhogy nem foglalkozok vele. Az egyik kehelyben helyezkedik el, doki ismerős szerint ezek nem is szoktak gondot okozni, mert ritkán mozdulnak el.

Előzmény: Törölt nick (46684)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46684

Ez most jó hírnek számít, ill. erre számítottál, vagy a vesekő rontja a helyzetet?

Előzmény: Catella (46682)
hbercy Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46683

Meg volt ma a röntgen és az onkó. Dr-ral való megbeszélés. A röntgen eredményét nem tudom belinkelni mert valahol igencsak belényúltam a gép agyába .
Lelet: A jobb alsó melkasfélben kp. 4 h újnyi inhomogén transparencia csökkenés látható (valószínüleg pleuradesis utáni állapot), felső határán egy vaskos mészinten-
sitású vonalárnyékkal. A jobb kp tűdőmezőben diszkrét kötegezettség látszik. A jobb rekesz élettelenül ábrázolódik, a jobb lat. sinus letapadt. A bal lat. sinus szabad.
A  tűdő parenchymában egyébb elváltozás nem látszik. Középárnyék eltérés nélkül. Sternumban fémvaratok. Ezt a rtg.-leletet viszem magammal holnap a kardió. 
dr.-hoz. A "diszkrét kötegezettség"- mit jelent? (tán bugyingó nélkül van a kötegezettség.)))

Catella Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46682

Múlt heti CT (mellkas-has-kismedence), tumormarker negatív!
Már el is felejtettem a dolgot, ma délben jutott eszembe, úgyhogy elküldettem emailben:)
Egyedül a bal vesében találtak egy 5mm-es hyperdenz követ, ami korábban nem volt, minden más változatlan.

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46681

Ja, még valami...ne ijedj meg, ha a kemo előre haladtával egyre fáradtabb leszel, mert ez természetes. Könnyű mondani, hogy ne végezz fizikai munkát, mert én se álltam meg. Pl. a 3-4. kemo között annyira fáradt voltam, hogy kettévágtam baltával egy kugli sima akácfát, majd az egyik felét ismét kettőbe és utána le kellett ülnöm egy kis időre, hogy a másikat is ketté tudjam vágni!! De ez majd elmúlik, az utolsó kezelés után, kb. 3-4 héttel, már érezni lehet az erősödést.

Előzmény: manoli71 (46679)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46680

Nehéz tanácsot adni, így csak azt mondom, amit én csináltam...Azonnal elhagytam a Culevitet és semmit nem vettem be, ami  "méregtelenít", vagy bármiképp' befolyásolta volna a kemót. D3 vitamint szedtem, mert az az angiológus írta fel az érszűkületre és szedtem vérhigítót is hasonló okokból. A vérhigítót nem vettem be aznap, amikor vért vettek, vagy ilyesmi volt. Ha jól emlékszem Bérest is abbahagytam a szelén tartalom miatt, viszont minimális C vitamint szedtem. Miután lement a kemó A vitamint szedtem az ujjzsibbadás miatt.

Ami a kemó sorozatot illeti, nálam egyre rosszabb volt a helyzet, na nem hányás, fájás ilyesmi, hanem a labor eredmények miatt. A kemo, amit te is kapsz, erősen nyírja a csontvelőt, nekem is ez volt a probléma. Fokozatosan csökken a vérsejtszám, a neutrofill, a trombocita...stb. Ezt ha észlelik kezelni fogják, mert ha nem áll helyre, nem kapod meg az esedékes kemót! Pl. ha 10 alá megy a hemoglobin, addig várnak, amíg 10 fölé nem megy. Nálad, mint írtad a trombocita szám a gázos a vérzés miatt...erre biztos figyelnek majd!

Próbál vastartalmú kajákat enni, mint pl. a máj, spenót, stb. Általában mondhatom, hogy figyelj a kajára és igyál több folyadékot, mint szoktál!!

Előzmény: manoli71 (46679)
manoli71 Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46679

Kemo alatt azt jelenti,hogy a teljes kúra alatt nem szabad semmi vitamint beszedni? Nekem ez annyira nem volt egyértelmű,mikor voltam az első kezelésen azt mondta a nővér,hogy pár napig nem ,utána ehetek pl c vitamint,de annyira ellentmondásos írások vannak erről is a neten,hogy már tényleg nem tudja az ember mi jó és mi nem. d3 gondolom nem befolyásolja a kemo hatását negativan. 

Megvan a csont vizsgalatom,hala istennek negativ lett. csütörtökön megyek a második kezelésre,remélem ezt jobban bírom majd mint az elsőt mert az kiütött rendesen. Mi a tapasztalat,a második,harmadik,sokadik kezelés már kevésbé rossz vagy épphogy egyre rosszabb? Vagy ez is egyénfüggő? 

Kerék-köt,34 kezelést nem is tudom,hogyan lehet kibírni,kőkemény vagy !

Előzmény: Anna vagyok (46676)
Edikanagy Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46678

Nezd, en nem mondtam ezzel semmit, valoban eddig nem irtam a kozpontrol, egy korabbi hozzaszolas miatt irtam en is a tapasztalatom. Rossz szandek nem vezerelt.

Előzmény: Anna vagyok (46675)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 1 46677

Az onkológiai osztályokon is egyénileg foglalkoznak a betegekkel, legalábbis én még csoportos foglalkozáson nem vettem részt! :)) Ők azért úgy nagyjából meg tudják mondani, hogy mit csinálnak a betegekkel...

Előzmény: Edikanagy (46674)
Anna vagyok Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46676

Nekem azt mondta a rakorvosom hogy kemo alatt semmit ne szedjek, tilos, kemo utan meg a gyogyulas utan se tulozzak el semmit. Vagyis  semmifele gyumolcsbol, zoldsegbol ne egyek tobbet mint ami az egeszseges emberek szamara normalis. Eljek ugy ahogy azelott,modjaval meg egy-egy pohar alkohol is lecsuszhat. Mikor rakerdeztem hogy mi van a kipreselt zoldseg es gyumolcslevekkel azt mondta hogy mindig szamitsam ki hogy az a le mennyi gyumolcsnek felel meg es csak annyit, nehogy beleessek abba a tevedesbe hogy tuleszem magamat valamelyikbol mert az is karos. Ebben igaza van mert egyszer ittam uzleti repalevet, vagy 2 poharral es formalisan rosszul lettem tole, utana jutott eszembe hogy ez vajon mennyi repabol jott ki.

Előzmény: teerted (46671)
Anna vagyok Creative Commons License 2015.12.01 0 1 46675

Es ezert jelentkeztel be az indexre? Elso hozaaszolasra? Ezt a nyomulast, nahat!

Előzmény: Edikanagy (46674)
Edikanagy Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46674

Sziasztok!

Nekem is van tapasztalatom a Fullimmun-nal, jokat tudok roluk mondani. Hogy mit hogy csinalnak pontosan termeszetesen nem tudjak leirni hiszem nem altalanositanak, hanem egyenileg foglalkoznak a betegekkel. Persze lehet keresni az ellenerveket, azonban a tapasztalatom az, hogy ha valami mukodik akkor nem erdekel az osszes orvosi meg laboratoriumi hatter. Na de attol meggyogyult mar valaki, hogy az orvos torokgyulladasnal a felirt gyogyszer osszes molekulajat es atomjat elmagyarazzta???? Ezen gondolkozzunk mert a rak sem a papirokra leirt dolgok miatt gyogyul vagy rosszabbodik... Ez csak az en velenyem....

Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46673

Na ezt lyól megdumáltuk, bár még mindig nem tudom, hogy miről van szó! :)))

_chillout_ Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46672

Detto

Előzmény: g40+ (46633)
teerted Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46671

Azért van egy-két ellentmondás a hatásosságot illetően. A féjszbukon egy általad is ismert klinikai onkológus linkelt be egy hivatkozást arról, hogy az antioxidánsok elősegítik az áttétképződést. Nem sokkal később viszont azért dicsőítette a mediterrán diétát, mert abban sok az antioxidáns. Amikor megkérdeztem, hogy is van ez, akkor azt válaszolta, hogy az antioxidánsok a rák megelőzésében játszanak szerepet, míg a rákosoknál már rontják az onkológiai kezelés hatásosságát.

Előzmény: Törölt nick (46669)
teerted Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46670

Hajdani filozófiatanárunk ontotta a népi bölcsességeken alapuló tanácsait. Többek között ezt is ő mondta:

"Fiúk! A világ összes nőjét nem tudjátok megdugni, de azért törekedjetek rá!"

:)

Előzmény: g40+ (46668)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46669

Úgy gondolom, hogy az alap igazság általános érvényű:

Ami árt a rákos sejteknek, az árt az egészségeseknek is és ami táplálja az egészséges sejteket, az táplálja a rákosokat is!

Ez alól kivétel lehet a célzott kezelés, vagy közvetlenül a tumorba juttatott méreg anyag, vagy sugár.

g40+ Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46668

ha jól értem, itt inkább az alkoholnak tulajdonítják a bor jótékony hatását: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15830336 (ugyanezt a következtetést vonja le az angol wikipedia resveratrol szócikke is :)

rákerestem én is... a szőlő héja a lényeg, tehát a vörösbor jön számításba, de ha hihetünk a forrásnak, akkor nincs az a pinot noir, ami elég volna:

". A study published in 1995 in the "American Journal of Enology and Viticulture" compared various wines from around the world and found that pinot noir wines had the highest content of resveratrol regardless of country of origin. - See more at: http://www.livestrong.com/article/150470-the-best-wines-for-resveratrol/#sthash.mCBrFDcA.dpuf"

"According to MayoClinic.com, the daily amount of resveratrol necessary for humans to see a health benefit, based on animal studies, can be found in 100 to 1,000 bottles of red wine, so drinking wine is an impractical way of getting resveratrol's benefits -- if any. - See more at: http://www.livestrong.com/article/150470-the-best-wines-for-resveratrol/#sthash.mCBrFDcA.dpuf

Előzmény: teerted (46666)
teerted Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46667

A szőlőlékúráról írnál egy kicsit többet? Milyen szőlőlevet adtak, milyen mennyiségben?

Köszi

Előzmény: azarafael (46628)
teerted Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46666

Érdekes ez a két absztrakt. Mától kiegészítem az italkészletemet szőlőlével is. Jó lenne tudni, hogy vajon forrás után marad-e hatásos reservatrol a borban?

Ui.: A szőlőlevet komolyan gondolom.

Előzmény: g40+ (46662)
g40+ Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46665

szerintem ebben nincs is vita köztünk..., én is csak arra céloztam, hogy valóban kevés a ténylegesen elérhető infó, sajnos

Előzmény: teerted (46664)
teerted Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46664

Az általam belinkelt publikációban a következő mondat olvasható:

"A xenograft tumor model was also introduced to confirm the in vivo anticancer effect of Res."

A "xenograft tumor model" itt azt jelenti, hogy humán daganatos szövetet ültettek be, transzplantáltak, valamilyen állatba. Ettől lett in vivo. Ez állatkísérletet jelent. Ezért írtam azt, hogy humán kísérletekről nem találtam publikációt. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ilyen nem is létezik.

Előzmény: g40+ (46662)
g40+ Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46663

köszönöm a válaszodat. ha így érezted helyesnek, hogy elmondod, örülök, hogy elmondtad, és hogy hatásosnak bizonyult nálatok.

ha voltak ellenérzések, azok talán inkább annak köszönhetők, hogy az első bejegyzés néhol bombasztikusra sikeredett, ami ezen a területen gyanúra ad okot.

Jól értem, hogy az onkológiai kezelés után vettétek igénybe a központ szolgáltatásait, nem pedig párhuzamosan folyt ez és az onkológiai kezelés?

Előzmény: azarafael (46658)
g40+ Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46662

szia, pár cikk azért van resveratrol és lung cancer témában a pubmeden, egy-kettőbe beleolvasva, ha jól értem, az a lényeg, hogy a kemoterápia hatását erősíti a szer, de az egyikben szelektíven ható apoptózist is emlegetnek (de nagyon kevés az in vivo vizsgálat)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26314326 (sajnos absztrakt)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14666716 (ez mondjuk in vitro, és ez is csak abstract)

mondjuk, hogy a többinek (kineziológia stb.) mi köze van a kezeléshez, ezekből nem derül ki, de ha a segít harmóniát találni, az nem kevés!

Előzmény: teerted (46661)
teerted Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46661

Az előző hozzászólásomban említett publikáció elérhetősége:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26555012

A Pubmed az az adatbázis, amelyben a világ összes olyan publikációja elérhető, amelyek tudományos folyóiratokban megjelentek.

Előzmény: teerted (46660)
teerted Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46660

Köszi a hozzászólásodat, de abban sajnos nincsenek benne a válaszok a kérdéseimre. Az nem írtad le részletesen, hogyan hatnak sejtszinten a szőlőlében lévő rezveratrol és más vegyületek? Hogyan indítják be ezek a szelektív apoptózist? Ezt nem mondták el 20 eFt-os előkonzultáción? Megadnád azoknak a publikációknak az elérhetőségét, amelyek ezekkel az anyagokkal végzett humán kísérletek eredményeiről számolnak be? Én egy olyat találtam, amelyben állatkísérlet során vizsgálták a rezveratrol sejtszaporodás-gátló hatását vastagbélrák esetén.

Arra sem válaszolták, hogy a gyermekednél milyen paramétereket vizsgáltak, azaz mi szerepelt a szerződésben. A hagyományos orvoslásban a kezelés hatásosságát általában a kezelés befejezése után leghamarabb is csak egy hónap múlva ellenőrzi képalkotó vizsgálattal.

Én nem azért kérdezek, hogy bizonygassad a tényeket, hanem azért, mert nem kizárt, hogy rövidesen nekem is szükségem lesz valamilyen terápiára. Ezeket a kérdéseket mindenkinek felteszem. A Fullimmunnál azonban - a honlapjuk szerint - már az e kérdésekre is csak pénzért válaszolnak. Arra számítottam, hogy - ha már ide jöttél közénk - akkor a bátorításon kívül segítséget is adsz nekünk legalább azzal, hogy adsz némi információt. Nekem azzal tudnál segíteni, ha megmutatnád a szerződést (természetesen, a személyes adatok nélkül).

Előzmény: azarafael (46658)
kerék-kötő Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46659

Hétfőn 11.30.-án túlestem a 34.- ik kezelésemen. Már lassan úgy járok az onkológiára, mintha rokonlátogatásra mennék. Szép nagy család, szépen gyarapodunk, gyorsabban mint a kissebség, és a vitt ajándékoknak is mindenki örvendezik.  A fórumba belenézve úgy gondoltam, ismét megszólalok még pedig „azarafael „ nick-el, valamint „teerted” kételyeivel kapcsolatban. Nem vagyok nagy tudója a daganatoknak csak a saját daganatommal kapcsolatos dolgokra próbálok odafigyelni. Érdekeltségem és állapotom javítása érdekében szeretek minél jobban tisztában lenni a részletekkel az internet, az onkológusom, és az itteni fórumozók beírásaira és az eddig átélt  tapasztalatomra támaszkodva.

A három hónap alatti tíz kemó blokk lehetséges mivel én is kapok annyit heti rendszerességgel. Kemó után 6-7 nap múlva Ct, de újabb Ct  csak három hónap múlva lehetséges a sugár terhelés miatt. Persze az MR vizsgálat az elképzelhető sűrűben is csak nem biztos, hogy van értelme, mert a rákos sejtek se adják fel a harcot 1-2 hét alatt, és ezek a vizsgálatok a költségekben is megjelennek valahol magán  úton!

Az alkalmazott gyógyszereket tudomásom szerint onko team határozza meg, az alkalomként beadott mennyiséget az onkológus számolja ki testsúly, és a  bőrfelület nagyságát figyelembe véve.

Ez az alkalmazott protokol. Az eredményességet minden alkalommal vérvizsgálat útján ellenőrzik, melyről zárójelentést készítenek, amiben azt is rögzítik, hogy a beteg hogyan tolerálta a kezelést. Ezeket az eredményeket erősíti meg a CT. Ha a mellékhatások nagyon megterhelik a beteget, a beteg is kérheti, és az onkológus is javasolhatja, hogy változtassák meg a kezelést. Ha ezt többször meg kell tenni, nagy a valószínűsége annak, hogy a rákos sejteknek kedveznek vele! Sajnos több ilyen sorstársammal is találkoztam már. A CT leletezésnél ha azt írják, hogy nincs változás, az már javulást jelent, mivel ha nem is csökkent, de nem is nőtt a daganat. Ezek szerint a rákos sejtek szaporodása, osztódása megállt, a kezelés az előírt protokol szerint folytatható, és várható a javulás !  Ezért  is fel a fejjel, jobbulást mindenkinek. Habár azt is szoktam mondogatni, hogy nekem már csak az erkölcsöm javul leginkább. Itt be is fejeztem az irkálást mert álmos lettem.       

azarafael Creative Commons License 2015.12.01 0 0 46658

Az előkonzultáción megnézték a leleteket, kérdeztek arról, hogy viseltük a kezeléseket, beszéltek a programról, arra határozottan emlékszem, hogy a szőlőléről és az ebben található rezveratrolról és más vegyületekről beszéltek, melyek adott körülmények között beindítják a programozott sejthalált, mondták, hogy ők biztosítják ezeket a körülményeket. Annak idején tudományos publikációkat is olvastam erről a témáról, jobbára angolul, ezek főleg a rezveratrol hatékonyságáról szóltak. Mikor már túl voltunk az első képalkotó vizsgálaton és látszott a javulás, megmondom őszintén nem is érdekelt többet, hogyan hat ez az egész, az érdekelt, hogy működik.

Az előkonzultáció után kiírták, hogy milyen vizsgálatokat kérnek ahhoz, hogy meg lehessen állapítani egy aktuális állapotot, ha úgy tetszik kiinduló pontot, amihez képest a program végén lehet mérni a változást. Nálunk ez laborvizsgálatból (NSE, S100 és több tumorfaktorral együtt) és MR vizsgálatból állt. Az MR és CT vizsgálatokat külső intézetben végzik, nem a gyógyközpontban. Mi a Diagnoscant választottuk a Bank Centerben.

Ezután meghatározták, hogy milyen mértékű javulást vállalnak a program végére és elkezdtük a programot. Minden nap be kellett járni, és naponta 1-2 órát voltunk bent. A program közben is volt labor vizsgálat. Nálunk a program végén a képalkotást az onkológusok által kért MIBG vizsgálat is kiegészítette, ezért több szempontból is megerősítették a javulást. Nem beszéltük meg az onkológussal ezeket a paramétereket, a vizsgálatok ugyanazok voltak, amiket az onkológusok is kiírtak, ebben nem volt különbség.

Kérdezed, hogy a javuláson kívül mást vállaltak-e. Ha nem vállaltak volna, akkor is végtelenül hálásak lettünk volna, hogy bármennyit is javult a kisfiam állapota. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy már több hónapja át kellett volna esnie a csontvelő transzplantáción, az őssejtjei fagyasztva rendelkezésre állnak, de a mostani állapot szerint gyakorlatilag a transzplantáció okafogyott. Ez önmagában is bőven elég a boldogságunkhoz. De egyébként arról is volt szó, hogy 5 éven belül nem várható a kiújulás. Igen, az állapotdíj ezeket figyelembe véve nekem teljesen korrekt. De ezt nyilván mindenki maga dönti el, mennyit „költ” a betegségére, illetve a gyógyulására. Vagy tünetmentesítésére - próbálok úgy fogalmazni, hogy mindenkinek jó legyen :)

A gyógyközpontban most ún. nyomonkövetésen vagyunk. Ez egy másképpen összeállított, de elemeiben hasonló program (dietetika a szőlőlével, BEMER, stb. amit már írtam), és igen, a labor és tumorfaktorok ellenőrzését és MR vizsgálatot is végeztetünk 3 havonta. Ezzel párhuzamosan az onkológusok által kért vizsgálatok is folynak, a záróvizsgálatok (ezt már írtam korábban) még nem történtek meg, tehát nem utánkövetés történik egyelőre, hanem várják a „fejleményeket”.

Én nem azért írtam erre a fórumra, hogy bizonygassam azokat a tényeket, amik velünk történtek, erre semmi szükségem nincsen. Azért írtam, hogy felhívjam a figyelmet erre a lehetőségre. Ha nekünk segített, miért ne segíthetne másnak? Én így tudok tükörbe nézni, hogy nem ülök a babérjaimon, hanem megpróbálom eljuttatni a tapasztalatainkat azokhoz, akik érintettek lehetnek és ugyanúgy mint mi, akik szintén nehezen döntöttük el, hogy belekezdjünk-e, elhatározzák, hogy adnak esélyt maguknak. A bátorítás ennek szól, vagyis kellett nekünk is egyfajta bátorság ahhoz, hogy úgymond saját döntésünktől vezérelve, mintegy aktív szerepet vállalva belekezdjünk egy ilyen programba és ezt a lehetőséget ne hagyjuk elmenni, hiszen semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelentett. Akit TÉNYLEG érdekel a konkrét állapot javulás, mégegyszer felajánlom, hogy szívesen megmutatom a leleteket, nem tudom számít-e ez valamit, vagy csak arról van szó, hogy sokaknak jól esik kötözködni….

Előzmény: teerted (46630)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!