Keresés

Részletes keresés

falco Man Creative Commons License 2021.04.21 -4 0 2098

Semmi tiszteletlényeg nincs abban amit írtam, Gasper jobb edző, ennyi. A Szeged magához képest óriási szezont fut, de azért kezeljük helyen a dolgokat. Nekem onnan jövőre senki nem kellene, Szrecsko rendszerében szerintem az a 4-5 alap jatekosa mindig túlteljesíti az elvártakat, egy Gasper fele rendszerben pedig ez nem jön ki belőlük. Jo példa erre Govens és Norfleet esete, de például Beninek és Zolinak is idő kellett mire elértek erre a szintre. Darrin pedig ugye az Albaban tavaly tudjuk milyen teljesítményt nyújtott. De korán van meg a jövő csapatának tervezéséhez. Egy Gasperes nagyobb elemzest viszont írok a napokban, azzal kapcsolatban, hogy mit várok vele kapcsolatban.

Szoval Szrecsko és a Szeged óriási szezont megy, minden elismerést megérdemelnek, de Nekünk nem ok a mérce.

Előzmény: Törölt nick (2093)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.21 0 3 2097

Egy-két hónapja felvázoltam a jövő évi csapattal kapcsolatos elképzelésemet és nálam is szerepelt ott Brown. Van benne pont (jó százalékkal), és jó védő is. Ahhoz, hogy érkezzen 3-as posztra légiós viszont az kell, hogy 5 légiósunk legyen, vagy ha 4, akkor Kovács Benedeknek kell lennie a csere 4-esnek.

Gratulálok a csapatnak a tegnapihoz !

splity24 Creative Commons License 2021.04.21 -1 1 2096

Semmi olyat nem irtak ami tiszteletlenseg lenne Sreckoval szemben. Nem kell belelatni mindig a rosszat. Az viszont teny, hogy Gasper minosegibb edzo mint Srecko de ebben semmi serto nincs.

Savaria9700 Creative Commons License 2021.04.21 0 4 2095

Barac valóban nagyon hasznos játékos ebben a szerkezetben. Azért is fontos, hogy ilyen jó formába lendült, mivel Andersonnak a sérülése óta max. 60-70%-osan sikerült újraépíteni magát. A véleményem szerint viszont a legfontosabb momentum Keller érkezése volt. Ezeket 01.10-én írtam itt a bejelentése után, nagyrészt bejött: 

,Keller leigazolása kapcsán több tényezőt is érdemes figyelembe venni, annak tudatában hogy néhányan számomra érthetetlen módon visszalépésnek tekintik Searcy-hez képest:

-Védekezésben teljesen más szintet képvisel Searcy-hez viszonyítva, bővül vele a védekezési variációk lehetősége, mivel ha pályán van 2/2-ők védése váltással is megvalósulhat 

-Ezt a meccsritmust Searcy eddig is nehezen viselte és ez csak egyre rosszabb lenne, sok meccset kihagyna

-Keller mentalitása magyar szinten mindig is kiemelkedő volt, megalkuvást nem tűrő játékot mutat minden , mezei’ bajnokin is

-Nagyon jó elzárásokat ad Searcy-vel ellentétben, pick&roll-ban kiemelkedő(ezen felül kifelé is tud válni elzárások után, ezzel helyet teremtve a mezőnyembereknek)

-Jövőre nézve ez a 1,5 éves szerződés tervezhetőséget nyújt a csapat számára 

-Ezen felül ezáltal egyik rivális rotációja sem bővül a válogatott kezdő centerével

Szóval ezeket mérlegelve kell tekinteni a dolgokat, mert oké hogy pozícióból jobban dolgozik Searcy, de ez egy tényező a sok közül. 

Óriási erősítés Keller érkezése!’

Előzmény: Real013 (2094)
Real013 Creative Commons License 2021.04.21 0 3 2094

Keller komplexebb játékos, mint Searcy. Pontban talán kevesebb (bár nem néztem meg az átlagaikat), de míg Searcy néhány dolgot tudott jól, addig Keller kb. mindenben hozzá tud tenni. Egyébként nekem sem volt semmi problémám Searcyvel, de azért elsősorban cserecenternek lett volna kiváló.

Barac és Milo meg... A fénykorában lévő Milo nyilván jobb játékos volt, mint Barac, a mostani Milo viszont már legalább ugyanennyivel elmarad Boristól. Barac a lehető legtökéletesebb vízhordó ebbe a csapatba, hármastól ötösig mindent megjátszik, nem labdaigényes, viszont védekezésben nagy előny és a pontjait is bepöcögi, betuszkolja. Szóval Okorn csodásan látta meg benne a potenciált.

Egyébként mivel úgy nézem, érzem, hogy Lake jövőre nem kap itt szerződést, ezt a körmendi Taylor gyereket meg lehetne kérdezni, hogy nem-e akar költözni egy pár kilométert arrébb. (Nem tudom amúgy, hogy mik a fizetési igényei, de szerintem jó páros lennének Kellerrel.)

Előzmény: Jr. Benitez (2092)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.21 -1 4 2093

Szerintem kicsit több tiszteletet a Szeged irányába és Srecko irányába is. 

Szezon eleje óta azt várja mindenki hogy elfáradnak úgyis, közben szétszedik a Paksot. Jobb csapat vagyunk nálunk nyerni is fogunk biztosan, hiszen még gyengébb csapattal nyertünk ellenük Szegeden is már.

Számomra nagyon nem szimpatikus, hogy az első bajnokcsapatunk edzőjét így illetjük. Srecko idén bizonyítja hogy top2 edző a bajnokságban és nem méltó őt szidni és véleményem szerint a legkisebb különbség az edzők között van a két csapatnál. Brownt bármikor elfogadnám Szegedről jövő szezonra ide

Előzmény: falco Man (2085)
Jr. Benitez Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2092

Nagyon sima ez eddig szerencsére. Hihetetlen mennyire nincs semmi játéka a Körmendnek. Mázlis triplákkal tartották magukat. Mi viszont egyre jobban nézünk ki. Precizek vagyunk és néha szépen is játszunk. Pénteken le kell zárni aztan van pihenés. Ja és üssetek agyon, de: a Searcy Milo párost nagyon szerettem. De a Keller Barac duó fényévekkel jobb. Sokat köszönhetünk nekik

Gabriel Sousa Creative Commons License 2021.04.21 -1 2 2091

Természetesen igen 3:1-re gondoltam. :) 

Előzmény: Vulcan0 (2089)
falco Man Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2090

Ez is egy nagyon jó hozzászólás, én is ugyanerre utaltam többek között a témaindító hosszabb bejegyzésemben. 

Jelen pillanatban egyébként nekem úgy tunik, hogy az Alba akar az elődöntőben egy 5 meccses párharcban felül tudna kerekedni a Szolnokon, legalábbis a PO kettő meccse alapján jobban néznek ki, mint a szezon bármelyik pontjan. Nekünk az lenne a jó, ha mindkét csapat sokáig húzna a negyeddöntőt És utána jönne egy 5 meccses elődöntő.

Előzmény: Gabriel Sousa (2086)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2089

Szerintem a Szolnok - Sopronnál 3-1-re gondoltál, nem 4-1-re. A DEAC-ban pedig én nem érzem, hogy megtudná fordítani az állást. Szerintem az 3-1 lesz az Albának. A Falco és a Szeged söprésével viszont én is egyet értek. 

Előzmény: Gabriel Sousa (2087)
splity24 Creative Commons License 2021.04.20 0 3 2088

Varhato volt, hogy lesimazzuk ezt a meccset is. Ez a Kormend egy szetesett csapat benyomasat kelti, olyan mintha tenyleg nem lenne gazdaja. Szinte semmit nem tudnak jatszani es ez koszonheto a szerkezeti problemaiknak is. 

Ha penteken le tudjuk zarni ( le kell) akkor valoszinuleg ugyan annyi idonk lesz a pihenesre mint a Szegednek. 

Viszont en sem felek toluk. Amit a Szeged jatszik az fekszik nekunk. Jo vedekezessel es taktikus jatekkal nem lehet baj. Szrecsko csapatai tudjuk mit jatszanak. Ha Govenst kivesszuk a jatekbol kihuzzuk a meregfogukat. Erre a keretunk boven alkalmas. 

A csapatnak grat es penteken jussunk be az elodontobe!

Gabriel Sousa Creative Commons License 2021.04.20 0 2 2087

Természetesen gratulálok a csapatnak! Nem hiszem, hogy volt valaha is ennyire egyoldalú a mi javunkra ez a párharc. Persze komolyan kell veni a harmadikat is, de nem látom ebben a Körmendben, hogy meg tudnának lepni bennünk. Ha tippelnem kellene: Szolnok-Sopron 4-1, Falco-Körmend 3-0, Debrecen-Alba 3-2!, Szeged-Paks 3-0

Gabriel Sousa Creative Commons License 2021.04.20 0 3 2086

Szerintem nincs tuti recept, nincs legjobb buli a légiósigazolásra. Ha lenne, akkor egy ilyen tapasztalt edző, mint Gasper nem nyulna mellé évente egy-egy játékossal. De egy jó edző eggyel fürdik be egy rossz meg 5-6-al.

Van egy tényező, amit a teljesítmények értékelésénél nem lehet figyelmen kívül hagyni, ez pedig a rendkívüli zártkapus bajnokság és a légiósok életét még inkább bekorlátozó karanténhelyzet. Erre nem lehetett készülni és biztos, hogy játékosok különbözőképp élik meg. Lehet, hogy van akit jobban motivál egy közönségtől jövő pozitiv reakció., és valakit jobban lehangol pl a bezártságérzés. Lake esetében nem tudom, de akár ez is lehet probléma, hogy tavaly bíztatták, segítettték, mint újonc, néha kapott ünneplést is, idén meg magára marardt és elpárolgott a motiváció. Anderson esetében pedig annak mindig vannak veszélyei, ha egy játékos visszalép. Ne szépítsük, a Bundesliga után a magyar bajnokság mindenképp az. Ami számára vonzó volt valószínű, az a BL, ami jóval kevesebb meccset adott, mint amiről eredetileg szó volt, jöttek még aztán a sérülések aztán a teljesítménye elmarad attól amit vártunk tőle.. Bruinsma ugyanerre pedig ellenpélda. Szóval nincs általános recept. Szrecsko pl idén négyból négy légiósba belenyúlt, pedig nála sem volt mindig így. 

Előzmény: Törölt nick (2056)
falco Man Creative Commons License 2021.04.20 0 3 2085

Szerintem mindenki ezt várja tőle egész szezonban, csak ez a bajnokságban nagyon ritkán jött elo egy teljes merkozesen keresztül. Az okokat pedig már bőven megbeszéltük. 

Szegedtol én abszolút nem tartok, jobb edzonk van, egy négy emberes csapat nem jelenthet gondot ennek a Falconak. Nem mondom, hogy könnyű párharc lesz, szó sincs róla, de én nem látom magam előtt, hogy ki tudjanak minket ejteni.

Előzmény: Vulcan0 (2082)
B0nyi Creative Commons License 2021.04.20 -1 3 2084

Amire szükség is lesz. A Szeged ellen nem lesz egy sétagalopp...

Előzmény: Ryland (2081)
hali79 Creative Commons License 2021.04.20 0 3 2083

Nagy grat a Csapatnak!

Szépen és okosan játszottak!

Mindenki tudta a saját dolgát!

Így tovább!!

Hajrá Falco!

Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.20 0 3 2082

Gratulálok a csapatnak. Na ez igazi csapatmunka volt. A pontok nagyon szépen oszlottak el. Keller 9 pontja nélkül 6 játékos is átlépta a 10 pontot. Szili és Evan úgy tűnik visszatért. És én nem akarok vitát de a 4. negyedes Andersonból szeretnék még többet látni. Több betörést kellene vállalni, mert úgy tűnik a büntetőket jól értékesíti. Lake-el pontosan mi is van? Sérült? 

Ryland Creative Commons License 2021.04.20 0 2 2081

Grat a fiúknak, nem volt kérdés...

Pénteken le kell zárni, és alaposan rápihenni-rákészülni a következő fordulóra!

PHX Valley Creative Commons License 2021.04.20 0 4 2080

Mindeközben Sopronban... Jó ez a nap ;-)

PHX Valley Creative Commons License 2021.04.20 0 2 2079

Így kell ezt valahogy. Gratulálok!

PHX Valley Creative Commons License 2021.04.20 0 2 2078

Made my day :-D

Előzmény: buccke02 (2076)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.20 0 4 2077

11-0 😎

Csak a seprű olé

buccke02 Creative Commons License 2021.04.20 0 13 2076

szerencsénk volt, hogy Delas nem játszott :)

Szép volt fiúk.

Real013 Creative Commons License 2021.04.20 0 2 2075

Érik a söprés, gratula a csapatnak.

Pénteken le kell zárni, aztán lehet pihenni egy kicsit megint.

Falco!

falco Man Creative Commons License 2021.04.20 -5 3 2074

Azt hiszem ez eddig sem rajtam múlott, én nem szoktam senkivel sem kotozkodni, senkit sem provokalok. Remelem a többiek is így gondoljak, ahogy Te és értelmesen szólnak hozza a dolgokhoz.

Előzmény: Vulcan0 (2073)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.20 0 4 2073

Falcoman szerintem tartsuk meg ezt a jó szokást. Érdekes volt mindenki gondolatait és meglátásait meghallgatni. Főleg úgy, hogy mindenki tiszteletben tartja a másik véleményét. Remélem ezentúl is erről fog szólni a fórum. 

Előzmény: falco Man (2072)
falco Man Creative Commons License 2021.04.20 -2 3 2072

Azt hiszem tökéletes zárása ez a hozzászólás a témának és mindenkié, aki megosztotta a gondolatait, ezért érdemes fórumozni. :)

Igy lehet a legjobban tanulni és fejlődni.

dífenz demon Creative Commons License 2021.04.20 0 12 2071

Hi Falco Man, kicsit megkésve reagálok, pár napja nem olvastam a fórumot.

Szerintem jól összefoglaltad te is és a többiek is az Anderson jelenséget, én sem tudnék nagyon többet hozzá tenni.

Nehéz nyilatkozni, mert egy német meccsét sem láttam, a statoknak meg én már nagyon rég óta nem adok akkora figyelmet. 

Csak tippelek, hogy ott szabadabban játszhatott, többen dolgoztak alá (mint az egész Golden State Currynek:) lehet a zárásokból ő jött dobóhelyzetekbe, lehet több gyorsindítás jött ki rá (nálunk szinte mindig Zozo kígyózik végig), lehet h. volt egy domináns centerük, akit ha kettőztek, jött az üres kinti tripla mint anno Olajuwon-os Rocketsnél:), lehet többet zónáztak, abból több a szerzett labda, lehet többet támadtak le. Csak pár példa, hogy csapat és csapat közt milyen eltérések lehetnek.

Az itteni játéka nem győzött meg, de szerencsére nem kezdett el hero-ballt játszani, hogy erőlködve felnyomja a stat-ját, hogy jobban el tudja adni magát jövőre. Csinálja amit kell, több-kevesebb sikerrel.

Amit én még szoktam figyelni, az a játékosok testbeszéde, interakciói a meccsek alatt, szünetekben, rossz-jó döntés után. Mivel nincsenek nézők, így csak keveset látok ebből, de akkor azt látom, hogy jó a csapategység, és sem Anderson, sem Lake nem durcázik, nem bomlaszt, őszintén örülnek akár a másik sikerének. 

Amúgy azok az alap statisztikák, amiket mi szurkolók nézünk, azok szerintem kb. 50 százalékban mutatják meg egy játékos igazi arcát és erejét. Dávid Kornélt hallgattam valamelyik Podcast csatornán, nagyon érdekesen levezette a scouting munka feladatait. Számomra a védekezés ugyanolyan fontos, mint a támadás, és azt statisztikákban alig lehet leképezni. A szerzett labda és blokk csak nagyon szűk rálátást ad és pl a szerzett labda is csalóka, mert ha valaki mindig kiugrik statvadászosan a paszsávokba és ha nem jött össze a labdaszerzés, akkor mögötte 5 a 4-ben támadnak.

Vagy pl azt sem mutatja stat, hogy majdnem blokkolsz, de nem érsz oda, de már csak kiszorított, megváltoztatott dobószögben tudja valaki elengedni a labdát, aminek esélye sincs h bemenjen, vagy jól csapdázol a támadóidő utolsó másodperceiben, és lejár a támadóidő, vagy úgy megfogod az embert előről, hogy ne tudják megjátszani, vagy áttörsz minden blokkon, hogy ne kapjon az ellenfél dobógépe labdát a periméteren. Na ezekre nincsenek statok. Ezért él meg a Hanga egy Barcában, akkor is ha csak pl 6 pontot dob egy meccsen.

Ezért szoktam jókat mulatni, amikor pl. nyáron az átigazolási időszakban légiósokat ekéznek a szurkolók (minden csapatnál), akik még egyszer sem ütötték le a labdát Magyaroszágon. És ugyanez a helyzet fordítva is, hogy ilyen meg olyan pedigré, meg 3-4 évvel ezelőtt ilyen meg olyan bajnokságban mekkor kirány volt stb...

Egy év, egy sérülés teljesen megváltoztathat egy karriert. Toromannal csinált egy interjút a Körmend, érdemes elolvasni. Nagyon gyorsan megy, hogy szinte NBA szerződés aztán sérülés, aztán futottak még bajnokság.

Kb 5-10 meccs alatt szerintem mindannyian jól be tudunk lőni a látottak alapján egy játékost. 

Circo legyen igazad, és jövőre is maradjon Okorn már nézők előtt, igaz tényleg több edző is lenyilatkozta, hogy 3 év után nehéz újat mutatni, megújulni, motiválni egy csapatot. Mondjuk ha nem marad, Konakov is megérdemli, hogy egy jó állományú csapattal bizonyíthasson, és ne az aranykorszak utáni esetleg visszaesést követően egy újjáépítő "Lacika-szerepre" legyen kárhoztatva. 

Ma meg csapjuk meg a Körmendet, jó lenne 3-0-val letudni a párharcot. Egy vagy két extra jöhet, mint Keller az első meccsen, a többiek meg hozzák az átlag tudásukat, akkor nem lesz gond. 

Pick and Roll Creative Commons License 2021.04.19 -1 1 2070

Így már igen. Az előző azt jelentette nekem, hogy a másik 7 playoffos csapat elleni mérleg, de az meg nem stimmelt.

Előzmény: CrazyBasket (2068)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.19 0 2 2069

2019

Falco -  KTE 3-0

Falco -  Olaj  3-0

Falco -  Körmend 3-0

2021

Falco - Körmend  1-0 (eddig)

Ez eddig összesen 10 playoff win zsinórban. 

Előzmény: Pick and Roll (2067)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!