Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Üdv. A napokba megprobálom feltenni a rajzot a hf.-röl. Olyan benzinnel mész vele amilyenre állitod. Egyébként a Pap J is tőlem viszi a hf.-eket, meg a tunning infokat.
99-est árulnak a MOL kutaknál, 100-ast a Shell-nél. Igen a Papp Józsi csinálta az enyémet, az nem igaz, hogy már nem foglalkozik ilyesmivel csak most főállásban dolgozik egy motorszervízben és emiatt szabadidejében tud vállalni. Egyébként kész eladó hengerfejei és egyéb alkatrészei is vannak, nyugodtan keresd meg bármiben segít.
Bocs, hogy beledumálok, de nálam is ilyen hengerfejek vannak. A teljes régi égéstér el van távolítva és helyére az új, forgácsolással kialakított égéstér (hosszúmenetű gyertyás) van zsugorkötéssel beillesztve. Attól függ, hogy milyen hengerfejtömítést teszel alá, ha 0.5-öst akkor minimum 98-as benzinnel kell menni, én 100-oktánossal járok.
Leírhatnád bővebben a hengerfej átalakítás menetét. Nem mintha hozzá szeretnék fogni otthon, csak érdekel. Gondolom ezt már nem 95-ös "mosóbenzinnel" kell üzemeltetni :)
Hát nem avval hg. a kollégák kimélték a gépet.:) Szerintem igen jól sikerült eltalálni a váz geometriát, meg a rugózást. Az a váz /elsővilla, h,villa, csapágyazások miatt/ lényegesen merevebb mint a gyári.Szinte minden módosítva lett rajta, leírni hosszú. Amikor a Kisgyerek először ment vele már húzta a kip.-t, és nem volt bizonytalan érzete.
Elöl, hátul barumot, v.mitas mittudomén, ami a lecsóén is volt.Tavalyelőtt elöl avon strada hátul pneumant, akkor a hátsót cseréltük (nem volt veszélyes , de volt másik) akkor kb 21 órát mentünk, de rosszabb köridőkkel.
Értem ! És azt is megértem ,hogy vigyázol az "ereklyére" , én is a legrégebbi nálam lévőt még a széltől is óvom ( az már megszolgált ) , most a többin a sor ! Egyébként ha jól emlékszem neked ráadásul valami ritkább sorozatból ( netán prototipus ) van a 20-asod , ugye ?
Ez az , a TÖBBI. Itt mindig a le-vadászatról beszélgetünk, vitaindítónak feldobom, hogy a 24 óráson (22 h alatt ) gyakorlatilag egy pár gumit használtunk.Kibírta volna a 24 h-t.
Ez nem titok sokan köpködnek érte hogy nem a 20-as reszelem.
Jól megy az az alúhengerrel meg 30mikunival. De sajnálom emlék a gyárbol meg a fateré volt neki vettem mikor vége lett a gyárnak. Most Rd-böl csinálok td3-mast.
Bár nem igazi de nem érdekel. Ehhez sok alkatrészem van. Bár mostanába nem csak örömböl szerelek. Egész egyszerüen nem jutok a saját motoromhoz. Bár van TZ 350 vizes hengerem is de a Lacikkal csak levegössel lehet megmérközni