Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2023.08.30 0 1 93615

UFO

hasonlóan látom. aki látványos sci-fire számít, ne kezdjen bele. mintha a Contact és az Arrival szakmai része lenne összeöntve, a látvány nélkül. ettől függetlenül mégis izgalmas film, azoknak akiket valamilyen szinten érdekel a hozzá tartozó matek, fizika, kozmológia. 

7/10

Előzmény: papaIDE(i)G (93561)
Nine Lives Creative Commons License 2023.08.28 0 0 93614

Nagyon jó.

Előzmény: tt978 (93613)
tt978 Creative Commons License 2023.08.28 0 0 93613

A csoda

Pár éve olvastam a könyvet. Annyira tetszett, hogy lendületből elolvastam az írónő összes könyvét. A film is tervbe van véve, nagyon kedvelem Florence-t.

Előzmény: papaIDE(i)G (93607)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.28 0 2 93612

Past Lives / Előző életek

Én sem bírtam tovább, akkor most rád reflektálok. 

Elfeledett érzelmek, beteljesületlen (?) szerelem, pöpec bárbeszédek, kifogástalan megvalósítás. Valódi melodráma, hús-vér figurák, ultra-realisztikus romantikus mozi. Egy-egy pillanata és gondolata tényleg párhuzamba helyezhető a Mielőtt filmekkel. Ezt is nagyon át lehet élni, el tudom képzelni, hogy egy külföldre szakadt nézőnek meg aztán végképp nehéz lesz nem bevonódni majd. Még szerencse is, hogy nem európaiak a színészek, így azért talán könnyebben őrizhető meg a külső nézőpont. Mert amúgy a téma szerintem nagyon olyan, ami lelkileg-érzelmileg könnyedén berántja/bedarálja az embert és percenként magára ismer majd a néző, hogy aztán a végén remegjen a nyelőcsöve, hogy el csak ne bőgje magát! Aztán amikor azt hiszi, hogy megúszta, akkor mégsem 
Még némileg józanodok, nem sok hibát tudnék felhozni és akkor ez ráadásul egy elsőfilm.
9 / 10

Előzmény: sissoko (93598)
ohlulu2 Creative Commons License 2023.08.28 0 0 93611

Stroszek (herzog, 1977)

nem sokáig bírtam.

addig is olybá tűnt, mintha brecht és fassbinder kifejezetten gyöngébb pillanatait ötvözte volna.

3/10

ohlulu2 Creative Commons License 2023.08.28 0 0 93610

jómagam továbbra is többre tartom Wong kar-wai leggyengébb filmjét is a big3-ból, mint a Mielőtt... bármelyikét.

(de ezt régebben már megvitattuk)

mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.28 0 0 93609

és igen, pont a "Mielőtt" filmeket vártam volna tőle, akkor be is jött a tippem :)

apró érdekesség, hogy az első Mielőtt filmet épp tegnap kérte a nagyobbik kisfiam, hogy ugyan vetítsem már le neki... (ehh, hogy rohan az idő) és bizony egyetlen másodpercre sem nyúlt közben a telefonjáért :) szóval lassan ilyeneket is nézhetek vele

mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.28 0 0 93608

szuper!

épp a múlt héten döntöttem úgy, hogy EZ lesz a következő megnézendő filmem, akkor nem is módosítanék ezen :)

papaIDE(i)G Creative Commons License 2023.08.28 0 0 93607

A csoda

https://www.imdb.com/title/tt9288822/?ref_=fn_al_tt_2

A Netflix kivétele. Ez tényleg nagyon jó film volt. Lassú, de nem indokolatlanul, és unalmasan, hanem rendkívül alaposan. Florence Pugh nagyon nagyon jó, bár a Don't worry darlingban is az volt....

1860, Írország.Egy fiatal lány állítólag hónapok óta nem eszik, ezért csodájára járnak. A település vezetői kitalálják, hogy hívnak megfigyelésre egy igazi nővért Londonból. Egy apácával együtt elkezdik tehát megfigyelni a lányt, aki azt mondja, simán elvan az isteni mannán(?), amit Jézustól kap. Tényleg lassan építkezve kiderül az a fertelem, ami a családot érte, és ami miatt anyuka az akkori viszonyok között egyszerűen csak egy véksőkig fokozott bigott fanatizmussal tudta még életben ( és össze) tartani a  családot. A főszereplő végül saját rideg szakmaiságát folkozatosan elengedve,maximális empátiát gyakorolva jön rá arra mi is áll a háttérben. A lehető legjobb  döntést hozza meg,amit (így utólag belegondolva) szinte minden tényező, körülmény, és szereplő közvetett módon sugalmazott.

Ilyen pontos, és alaposan kidolgozott korrajzot ritkán látni. Az egészet megfejelte még a folyamatosan zúgó zaj (zene) illetve a festményeket idéző művészi fényképezés.
10/8

(Amcsi bájolgásra, és sekélyes, ájlávjúzásra szakosodott ízléssel bíróknak nem bejövős;-))

65
https://www.imdb.com/title/tt12261776/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_6_nm_2_q_65

Na menjen a fenébe Adam Driver, aki ekkora elkúrt fostengerben főszerepet vállalt. Ilyen szarokat eldugott Tv csatornák adtak le régen, manapság a Netflixen szokatk landolni, de ez még azt sem érdemli meg.Logikátlan, unalmas, következetlen SENKI SE nézze meg. Nekem is a feléig sikerült, utána beletekertem, hogy lássam a végét, amit feltételeztem, hogy lesz a vége, s lőn.
(Új rekord, hogy ennyiszer szerintem nem mondták még filmen, hogy "apu szeretlek")
10/2

ohlulu2 Creative Commons License 2023.08.27 0 0 93606

Armadeddon Time, Hopkins, Hathaway, NY 1980..papinak bizti érzelgős, nekem nem :)

nálam az érdemjegy közepes:

5/10

a sztoriban elég későn bontakozik ki a dráma, ráadásul ahelyett, hogy mélyülne, tanmesévé alakul.

A hangulat úgy-ahogy megvolt

Előzmény: Soulmét (93551)
Nine Lives Creative Commons License 2023.08.27 0 0 93605

Maradandó.

Előzmény: jelenvalólét (93604)
jelenvalólét Creative Commons License 2023.08.27 0 1 93604

The Beasts 2022

https://www.imdb.com/title/tt15006566/

Ez nálam nagyon betalált, letaglózott, az év egyik legjobb filmje, amit eddig láttam. Bővebben azért nem írok, mert több dicsérő kritika is már leírta, hogy mitől jó. Most van a tékában olyan verzió, amelyhez passzoló magyar felirat is fellelhető.

wizardry8 Creative Commons License 2023.08.26 0 0 93603

Nyilván a víztől sötétebb színű lesz. A feketétől messze van.

Előzmény: Gio1977 (68862)
wizardry8 Creative Commons License 2023.08.26 0 0 93602

Alkony sugárút (1950) filmet megtaláltam. De A kolorádóbogarak elterjedése a csehszlovák mezőgazdaságban, különös tekintettel a gaz imperialisták ármányaira (1952) című filmnek nem találom nyomát sehol. Lenne valami IMDB, wiki, stb link?

Előzmény: Nullával Osztás (93563)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.08.26 -7 0 93601

A Mielőtt trilógia zseniális, főleg az első rész.

Wong mester alkotásai alatt viszont elszundítottam, hervasztóan unalmasnak, álmosítónak tartottam a filmjeit. Bár a Csungking Expressz bejött.

mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.26 0 0 93600

Lassan tényleg nem értem, hová ragozzuk ezt még.

Világosan kifejtettem, hogy van néhány (jelenleg kettő) streamerem. Vagy itt nézem meg a keresett filmeket, vagy a tékában. Nem használom a justwatchot, mert innentől kezdve számomra az okafogyott volna. De itt már többször is ajánlották, mondván, hogy az mindenben keres stb... Ismét mondom: én nem használom, nem tudom, csak tettem egy próbát vele akkor már (utólag) az RMN kedvéért. Nem találtam meg rajta. Itt jöttél te :)

Induljunk ki onnan amúgy, hogy a filmet már láttam, köszönöm, de nem lényeges, hogy hol találhattam volna még meg máshol is :)

Előzmény: Degeczi (93599)
Degeczi Creative Commons License 2023.08.26 0 0 93599

Nem egészen. A Justwatch egy olyan felület, amin beállítod az általad elérhető (és persze általa ismert) szolgáltatásokat, azokban keres. Hasznos, mert minek töltsön le az ember olyan filmet, ami így is elérhető számára? Ilyenkor nagyon praktikus, h nem kell 4-5 helyen is kiadni ugyanazt a keresést, elég ezen az egyetlen oldalon.

Mivel azonban a magyar Cinego-t nem ismeri, értelmetlen olyat írni, h "ott sem találta meg" - hiszen ott nem is kereste.

Előzmény: mindenki senkije (93597)
sissoko Creative Commons License 2023.08.26 0 1 93598

Előző életek / Past Lives (2023) r. Celine Song

Általában nem szokott gondot okozni, ha egy filmre akár hónapokat is várnom kell, hogy jó minőségben, moziban tudjam megnézni, de vannak olyan kivételes esetek, amikor az elvek mennek a kukába és ez most pont ilyen volt.

Az Előző életek volt az a film, amit (Nolan és Scorsese ide, vagy oda) a legjobban vártam idén, ezért aztán amikor megláttam, hogy már elérhető, ráadásul magyar felirat is készült hozzá, ebben az augusztusi kánikulában elképzelhetetlenül távolinak tűnt a januári magyar premier.

A film Nora és Hae Sung történetét meséli el, akik gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, kapcsolatuk azonban megszakadt, amikor a kislány szüleivel együtt elhagyta Koreát és külföldre költözött. 12 év elteltével a Facebooknak köszönhetően újra egymásra találnak és a közöttük lévő több ezer kilométer ellenére a barátságuk ugyanott folytatódik, ahol korábban félbemaradt, majd a kapcsolat ismét megszakad, hogy aztán újabb 12 év eltelével vegyük fel újra a fonalat, amikor Hae Sung úgy dönt meglátogatja Norát New York-ban…

Ez az a film, amit legszívesebben órákig néztem volna még, annyira gyönyörű az egész a fényképezés pedig valami álomszép! (Időnként meg kellett állítottam, hogy print screenelhessek belőle néhány képet.) Ha valamihez hasonlítanom kellene a Mielőtt-trilógiát mondanám, illetve egyik személyes kedvencemet a Wong Kar-Wai által rendezett Szerelemre hangolva-t. Az Előző életek tekinthető akár utóbbi film 2023-as változatának is. Talán kevésbé lírai és a zene sem annyira hangsúlyos, mindenesetre ahogy ott Maggie Chung-ba, úgy most Greta Lee-be lettem szerelmes alig két óra leforgása alatt. :)

Bűnözzetek (kölcsönözzétek ki, ahogy én tettem), nézzétek meg Cinefesten, vagy várjátok ki a januárt, egy a lényeg: ki ne hagyjátok!!

Nálam eddig magasan az év legjobbja!

Trailer: https://youtu.be/kA244xewjcI?si=K-Qo0A2Yg6iTLQMo

mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.26 0 0 93597

Nézd, én nem értek hozzá és nem is használom. Őszintén szólva nem is érdekel, hiszen ahogy írtam, ha valami nincs meg azokon a streamereken, amelyekre elő vagyok fizetve, akkor nem keresem tovább, hogy vajon melyik másikon lehet fenn, hanem megyek a tékába. De úgy tudom, a justwatch egy olyan felület, ami minden streamerre rálát, tehát segítene ilyenkor, de akkor mégsem igaz ez.

Előzmény: Degeczi (93596)
Degeczi Creative Commons License 2023.08.25 0 0 93596

Mármint hol "ott sem"? A Justwatch-on nem látom a szolgáltatók közt a Cinego-t.

Előzmény: mindenki senkije (93595)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.25 0 0 93595

A justwatch nem találta meg ott sem. 

Előzmény: sissoko (93594)
sissoko Creative Commons License 2023.08.25 0 0 93594

R.M.N. fent van Cinego-n, igaz valami 700 Ft körüli összeget fizetni kell érte. 

Előzmény: mindenki senkije (93589)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.25 0 0 93593

igen, ez egy általános tapasztalat

furcsa lenne (hadd ne mondjam, álságos), ha te erre azt válaszolnád, hogy te egészen máshogyan érzékeled ezt

elég csak néha ezt a topicot megnézni, kijön az aktuális netflix szar és máris többen is beírják ide, mert ráugrottak, pedig ez csak egy icipici szelet

az "általánosnak" nem tudok beszólni, de veled, veletek vagyok "olyanba"

az, hogy ennyire magadra is rántod, hát...

tékás szüttyögés, ugyan már, kérlek, már nem 2002-t írunk, egyébként alamizsnáért cserébe visszatölteni sem kell, ha már annyira szeretnétek díjat fizetni :D (tudom, nem, igen, csak viccelek, de ha már eltereltétek egyszer ezt az én fukarkodásomra, akkor hadd így válaszoljak én is)

hogy miért nem futok bele szarokba, az meg azért van, mert követek letterboxd-on olyanokat, akiknek érdemes adni a szavára, vagy hallgatok filmes podcastokat kocsiban, vagy olvasok itt (itt is vannak értelmesek, na, ezt nyugodtabban rántsd magadra ;) )

csalódás így is van, persze, de ritkábban

ettől függetlenül igen, mindenki úgy néz jó és szar filmeket egyaránt, ahogy csak szeretne, hogy aztán ide meg máshová mindig beírogassa, hogy hű de szar volt ez is, meg az is, meg semmi sem jó, meg régen minden jobb volt stb... pedig szemlátomást csak IDŐMILLIOMOS az emberünk :D

én meg csak beszólok = felhívom a figyelmet, hogy lehet többet ésszel, mint ész nélkül

Előzmény: papaIDE(i)G (93592)
papaIDE(i)G Creative Commons License 2023.08.25 -1 0 93592

Már nem fotnos ez ennyire rovatunkban ma:

Eljutottunk az "általánosan szar a stream"-től a neked miért szar-ig.

Miből feltételezed amúgy,hogy mindenki aki nem te vagy, és van stream-előfizetése az csak bután hagyja, hogy elvigye az algoritmus, vagy az egyéb középszer filmek beszippantsák? Prejudikáció STOP!:-))
A tékában meg pl. az a szar, hogy szüttyögni kell a visszatöltéssel, plusz nincs "betekintő gyorsvonat" se, tök sokszor a sok proli kommentje a kiindulás (Nyilván 30 éve örültünk volna, ja). Van egy haverom aki hasonlóan asszem előre beállított excel táblából választ filmet, vagy épp a Justwatchból. 
Arról meg nem is szólva, hogy kicsit jobb a lelkiismeretnek is, hogy nem tékáz az ember. 
De az külön öröm, hogy te milyen ritkán futsz bele nem tetsző filmekbe (sok streamet követővel szemben)  ezek szerint remekül működik a személyre szabott egzakt rendszer.
Nyitok is egy sört a perfekcionizmus diadalának örömére.;))

Előzmény: mindenki senkije (93585)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.25 0 0 93591

na, ez a lényeg, nézzed, meg írjál róla 

szikárodjunk fel! :D

Előzmény: divaoni01 (93590)
divaoni01 Creative Commons License 2023.08.25 0 0 93590

Ok, rendben. Csinálja mindenki úgy ahogy akarja. :)

Mindenesetre kösz a reggeli ajánlatokat, csekkolni fogom őket.

Előzmény: mindenki senkije (93589)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.25 0 1 93589

de minek? :D ha a tékában ott van minden, akkor miért kísérletezzek ilyen marhaságokkal, aminek így is úgy is nagy valószínűséggel az lesz a vége, hogy a tékába kell menni?
(csekkoltam, nem találja az R.M.N.-t sem például)

és nem, nem csak ennyi az idő, mert ez simán elküld egy olyan streamerre is, ahol még sosem jártam és akkor regisztráljak oda is, meg hagyjam jóvá, válasszak plan-t, fizessek stb... ez garantáltan több idő :D és az a vége, hogy egy újabb streamerem lett, amin nem kizárt, hogy csak ezt az egy filmet fogom megnézni, mert a következő már egy még másikabbikon lesz csak rajta

Előzmény: divaoni01 (93588)
divaoni01 Creative Commons License 2023.08.25 0 1 93588

A keresésre van a múltkor emlegetett  https://www.justwatch.com/

Kb fél perc és megtudod van-e valahol az általad keresett film, sorozat stb, ha nincs akkor jöhet a téka.

Ennyi, semmi más időrabló dologgal nem kell foglalkozni.

Előzmény: mindenki senkije (93585)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.25 0 1 93587

és ha már attitüd, de ne menjünk ezen ennyit... szóval ha már attitüd, akkor nekem az a fura, amikor az ember azt nézi, amit a Netflix* mutat neki

miért nem azt, ami érdekli, amire kíváncsi, amit meg szeretne nézni? pláne egy ilyen topicban, ahol a többség tudatosan választ/néz/beszélget róla. persze, értem én, hogy kényelmes (vagy csak a user lusta (!)), de teljesen elviszi a fókuszt 

*vagy bármelyik másik

Előzmény: divaoni01 (93584)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.08.25 0 2 93586

nem, nekem az fáj, hogy sosincs rajta az, amit nézni szeretnék!

viszont dögivel traktál olyannal, amit nem szeretnék nézni

sosincs = az esetek 90%-a

és nem, a tékában nem (sem) az a jó, hogy ingyen van (hiszen közben fizetek a streamingre) :D hanem az, hogy ott mindig megtalálom azt, amit keresek

Előzmény: divaoni01 (93584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!