Keresés

Részletes keresés

Amerigo61 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 409

Kösz a linket, azt a teát kipróbálom. (Mellesleg én sem vagyok iszákos, biztos, hogy nem attól nagyopbb a májam).

 

A doki javaslatára néhány napra próbaképpen abbahagytam a gyógyszer szedését, de a tünetek visszajöttek, szal nem hagyhatom abba :-(

 

Előzmény: reno1 (407)
reno1 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 408

Szerintem az emésztőrendszeri megbetegedések idegi talajon jönnek létre többnyire.Ehhez hozzájön a jó magyar konyha.Összességében pszihoszomatikus megbetegedésnek mondják őket.A test (szoma) és lélek (psziho) harmóniája nem jó a betegség erről egy jelzés.A kiváltó okot nagyon nehéz megtalálni és gyógyítani, főleg ha krónikus mint nálunk.

Teljes élet és szemléletmód esetleg munkahely váltás szóval az életkörülmények drasztikus megváltoztatása ami a streszmentesseb élet felé mutat.

Szóval légy milliomos.De ez csak vicc volt ám.....  

Előzmény: erika2006 (406)
reno1 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 407

Nekem semmi mellékhatás nincsen.Legalábbis nem tudok róla, pedig dec-ig áprilistől duplán szedtem.Napi egy-két csésze igazi !! kínai zöldteát és napi egy csésze gyomorerő teát iszom.Ez a tea a májat is méregteleníti így az iszákosoknak :-) (nem én vagyok) is ajánlott.Akik ugye a májra gyúrnak :-) A neve Tieguanyin Strong Stomach Tea.

http://www.drchenpatika.com/1-zoldtea.htm

http://www.drchenpatika.com/1-gyomorerositotea.htm

 

 

Nekem igazából a torokszorításon kívül - ami ugye valószínű idegi eredetű - más tünetem nem nagyon van.Csak egy dolog van az pedig, hogy refluxátum jön vissza mindig ami olyan mintha egy hurutos megfázásom volna és kezdene felszakadozni.A doki ezzel nem foglalkozott sokat.Azt mondta ha nem savas nincs jelentősége.

 

Egyébként úgy tudom, hogy egy bizonyos idő után abba lehet hagyni a gyógyszer szedését és csak akkor kell bevenni egyet-egyet ha valamelyik tünet felbukkan.Az orvosom szerint viszont az a tapasztalat, hogy a tünetek kiújulnak újra......... :-(

Ti mit tudtok erről ?

Előzmény: Amerigo61 (405)
erika2006 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 406

Szia!

 

Ugyanabban a cipőben járunk! Miután közölték a refluxot, én is felkurbliztam

magam és ideggyógyásznál kötöttem ki. Nekem először nem volt gombóc érzése

a torokban,(minden más refluxos tünet viszont igen), de ahogy egyre jobban bepánikoltam a refluxtól, a gombóc érzés is előjött egy idő után.

Nekem is szorongást és depressziót diagnosztizáltak, de a nyugtató csak

időleges megoldás és hozzá lehet szokni, nem beszélve a mellékhatásokról.

Frontint ismerem, nekem is felírták.

Volt olyan internetes oldal, ahol a reflux tüneteként írták le a gombóc érzést,

de szerintem ahány orvos annyi vélemény! Ez egy ördögi kör, mert ha bestresszel az ember a refluxtól csak újabb dolgokat hoz elő. Újabban a torkomban folytogat, viszont minden más panaszom elmúlt, a gombóc érzés is.

Valahogy meg kell(ene) nyugodni és el kell(ene) fogadni ezt a helyzetet, nem (lenne) szabad rajta stresszelni...

Előzmény: reno1 (404)
Amerigo61 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 405

Üdv!

 

Nekem is refluxom van, de ez a "gombóc érzés" szindróma eddig nem jelentkezett (minden más tünet viszont előjött :-P). Különben én is Parieten élek másfél éve ...

Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy a Pariet szedése okozott-e nálad valamiféle mellékhatást? A doki megállapította, hogy enyhén duzzadt a májam, de továbbra is szedhetem a gyógyszert ...

Előzmény: reno1 (404)
reno1 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 404

Sziasztok !

 

Csak érdeklődnék a gombócérzésről a torokban.Én úgy tudom a refluxtól van/lehet.Ám több orvos szeirnt sem a reflux okozza nálam.A gasztrnoenterológus szakorvosom szerint mivel régóta szedem a Parietet a gombóc érzés nem ettől van és a reflux nem okoz ilyen tünetet javasolt egy enyhe nyugtatót.Egy ideggyógyász szakorvos ettől teljesen függetlenül is stressz,szorongás okozta dolognak tulajdonítja a tünetet és felírt egy enyhe nyugtatót.Azóta Frontint szedek napi 1-et (0,25).A tünet elmúlik de néha előjön.A gyanús az, hogy evés után jelentkezik.Nem tudom eldönteni, de él bennem a gyanú, hogy agyon paráztam(om) magam ettől a refluxtól,stresszel, szorongok miatta  és eleve ez a dolog csak egy újabb "hozománya" az egésznek.

Szerintetek mi az igazság?Nektek mi a tapaszatalatotok.Az orvosom szerint a reflux nem okoz ilyen tünetet ! 

intruder1400 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 403

Sziasztok!

Szent Úristen! Rátaláltam erre az oldalra és  könnyes szemekkel olvasom mi is a betegségem. SZÉDÜLÖK!Nem nagyon van kedvem így élni. Tenap fölírt nekem a dokibá motiliumot.refluxont és napi 5tbl maloxot.  A maloxot sokallom. Félek ettől a sok gyógyszertől.  Üdv! betolakodo.

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.13 0 0 402

Szia!

 

A GORB az nem egy fajtája a refluxnak, hanem a reflux betegség rövidítése (Gasztro-Oesophageális Reflux Betegség), ill. még gyakoribb a GERD (Gastro-Esophageal Reflux Disease) megnevezés.

Többféle stádiumbeosztása létezik, itthon főleg az I-IV skálát alkalmazzák a nyelőcső állapotától függően, illetve idetartozik a 0, vagyis a nyelőcső-elváltozás nélküli refluxos állapot.

 

Ana

Előzmény: ed77 (394)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.13 0 0 401

Szia!

 

Menj el gasztroenterológushoz, nem kell beutaló, csak menj el és mondd el azt, amit ide leírtál. Valószínűleg gyomortükrözést fog első körben ajánlani, és ha beigazolódik a reflux, akkor beállítja a megfelelő gyógyszert Neked.

 

Ana

Előzmény: editke26 (399)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.13 0 0 400

Szia!

 

Nem tudom, miért nem használt semmi, a dokim szerint elképzelhető, h azért, mert az alapprobléma nem is a gyomromban volt, hanem a vékonybélben. Most ezirányban vizsgálódunk.

A diétát betartottam/betartom, nem is igen tudnék "tiltott" kajákat megenni most. Én 32 éves vagyok és a szülésem után lett rosszabb a helyzet (27 évesen szültem), és az elmúlt 1 évben lett katasztrófális.

 

Ana

Előzmény: erika2006 (398)
editke26 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 399
Sziasztok!
Most találtam rá a fórumra,és nagyon örülök,hátha tudtok segíteni nekem.Kb 1 hónapja torokgyuladással lebetegedtem kaptam rá Dalacin-t.Az egész mellkasom kiütéses lett,de a torokfájás elmúlt.Viszont érezni kezdtem a torkomban valamit,mintha mindig ott lenne valami kis púp.Aztán lejjebb elkezdett nyomni.Van hogy egész nap,mintha a nyakamra raknának egy ötkilós súlyt.Nagyon rossz,és félelmetes érzés.Elmentem a fül-orr-gégészetre,ott belenéztek és állítólag fel van marva a torkom.így utólag eszembe jutott,hogy 1-szer feljött a savam,de az állandó hányingert és rosszullétet a stressznek tulajdonítottam...Folyamatos váltó műszak,bizonytalan munkahely,anyagi gondok és egy éve a pánikbetegség.Szóval kaptam quamatel 40mg-ot,és phlogosol oldatot öblögetni.Semmi javulás.Elmentem nyaki ultrahangra ott se semmi.Vagyis van egy púp a fülem mögött,abból fognak mintát venni csütörtökön,de szerintem annak semmi köze ehhez,ugyanis már évek óta ott van csak egyik orvost se érdekelte.A fül-orr-gégészeten azt mondták,hogy 3 hét múlva menjek vissza,ha nem múlik.És akkor mit csinál??Egyre roszabb.Rettentően zavar,és idegesítő.A gyomrom is nagyon rossz.Mit tegyek,kérem segítsen valaki.Ez a nyomás a torkomban már nagyon rémisztő.
Előre is köszönöm.
erika2006 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 398

Szia Ana,

 

jobbulást kívánok, remélem lépésről lépésre javulsz!

Úgy látom ebből az örületes betegségből nincs kiút, nekem az idegeim

is felmondták a szolgálatot!

Arra lennék kiváncsi, hogy vajon mitől rosszabbodott a helyzet, hogy végül

semmi sem használt?

Betartottad a diétát? Melyik korosztályba tartozol, ha nem vagyok

indiszkrét? Nekem mikor ősszel katasztrófálisan előjöttek a tüneteim,

5 kg-t fogytam!

Még egyszer, javulást kívánok!

Üdv: Erika

Előzmény: Törölt nick (397)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 397

Sziasztok!

 

A reflux-műtét... Kezdem az elején: 97 óta volt refluxom, 2003 óta lett rosszabb, az elmúlt 1 évben pedig elviselhetetlen. Semmilyen gyógyszer nem használt, így végül a műtétet javasolták. Nekem vékony testalkatom van, jobban mondva sovány :-) Ez teljesen TB-támogatott, mint a többi "normál" műtét. Laparoszkóposan csinálták, ami nagyon jó, mert csak 5 pici vágás lett az egy óriási helyett. Eléggé fájt 2 napig fájdalomcsillapító infúzión éltem, erre még sosem volt példa, pedig már sok műtétem volt. 4 napot voltam bent a műtét után, de még sokáig gyenge voltam. Ennyire még nem vett le se műtét, se betegség a lábamról. Az evés eleinte egyáltalán nem ment, nagyon sokszor volt, hogy a falat megakadt a gyomorszájamnál és ez nagyon csúnya rosszullétekkel járt (mellkasi fájdalom, masszív hányinger - hányni ugye nem tud az ember ezután a műtét után), és kb 20 percig tartott minden alkalommal. Azóta kitapasztaltam, h mi az, ami hajlamosabb elakadni - tésztafélék, puha kenyér, hús -, és azokat kerülöm. Most, 1 hónappal a műtét után kb a normál adag 1/4-ét tudom enni, a műtét után 6 kilót fogytam le 2 hét alatt, azóta is ennél a súlynál vagyok, egyelőre se le, se föl, de már lényegesen jobban érzem magam, eltekintve attól, hogy a legendásan jó étvágyamnak nyoma sincs, az eddig kedvenc kajáimtól undorodva fordulok el, és ami egyszer megakadt a gyomorszájamnál, arra rá se bírok nézni többet.

Illetve nekem bejött a képbe egy olyan, h a műtét óta nagyon fáj a hasam bal oldalt, minden evés vagy ivás után, így most vékonybél-gyula irányába vizsgálnak.

Munkaképesség: mindennek nagyon utánaolvastam a neten és ott azt olvastam, h laparoszkópos megoldás után 2 héttel visszatér a teljes munkaképesség... Hát engem meglátott a háziorvos 3,5 héttel a műtét után és elzavart, azt mondta, legközelebb 2 hét múlva menjek, addig betegállományban tart. Úgyhogy holnapután kell visszamennem, de mostmár úgy érzem, hogy képes vagyok 8 órát lehúzni.

Szóval nem volt egy leányálom nekem a műtét, de ez nagyon alkat-függő; mást a vakbél-műtét vesz le a lábáról, engem az kicsit se viselt meg, ez meg... Én személy szerint, ha újra választhatnék, nem vágnék bele a műtétbe.

A dokimmal nagyon meg vagyok elégedve, igazából mindenki nagyon rendes volt, senki nem cseszegetett, h ne hisztizzek, szó nélkül adták a fájdalomcsillapítókat. Az I. seb. klinikán volt a műtét.

 

Bocs a hosszért, nem akartam semmit kihagyni.

Ana

Előzmény: Törölt nick (393)
erika2006 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 396

Szia!

 

Az ülve alváshoz szeretnék hozzászólni. Eddig szinte síkban aludtam, mivel

görbe a hátam, de a refluxról még nem tudtam. Miután kiderült ez a reflux

örület, utána vettem több nagy és kispárnát és felpocoltam magam, mondhatom

ülve alszom. Azóta csak 1X vagy 2X köhögtem, persze folyamatosan Controlocot

szedem. A gyomorröntgennél egy nagyon kedves orvosnő javasolta, hogy

lehetőleg a jobb oldalamon aludjak és ne a balon. Ez kész örület, mert az ember

nem tud természetesen jót aludni, minden éjjel 2-3 között fennt vagyok.

Majd csak hozzászokik az ember! Előtte többet köhögtem, folytogatott éjjel.

Üdv: Erika

Előzmény: Törölt nick (392)
emma01 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 395

hali

én most ezt mondom neked, hogy türelem :) nyilván nem könnyű, és én is szivesen pofánvágtam volna egy éve ha valaki ezt mondja, mert nekem is rohadtul fájt a gyomorszájam, és nekem semmi nem javitott rajta.én két éve voltam tükrözésen, azóta próbálkoztam mindenféle gyógyszerrel, nekem a nexium volt az ami legjobban hatott. most tudok enni, nem fűszeres, nem zsiros kajákat nyilván, de már hagymát is ettem és nem fordultam fel a fájdalomtól mint mondjuk egy éve még:)

de én megpróbálkoztam mindenféle egyébb gyógytermékekkel amik ha tetszik ha nem segitettek.ez itt nem a reklám helye, ami nekem segitett egyrészt a stomasztika nevű szer, ami olyan anyagot tartalmaz ami bevonja a gyomor és a belek nyálkahártyáját, nekem a sav okozta hasmenésre is jótékony hatással van.aztán az arsenicum album 30-as ch-ban ez homeopátiás bogyó, ami ha elönt a sav akkor tesz jót, de ez csak akkor ha még nem indult el a fájdalom, csak érzem hogy szar a gyomrom és a savtól szar.És nem vagyok jól, de lényegesen jobban mint voltam, vannak rosszab időszakok, amikor újra azt tervezem hogy valakivel kivetetem a gyomromat :))a családomnak mondtam hogy egy gyomorátültetést intézzenek nekem jövő karácsonyra, annak örülnék.szóval nem egyszerű ez, és akinek nem kell ezzel együttélnie az azt gondolja hogy ez csak egy kis kellemetlenség bedobunk rá egy kis renniet aztán kész. kitartás és próbálkozz más gyógyszerekkel, de ami hoz javulást azt használd tovább mint három hónap.bocs a hosszért :)

Előzmény: Törölt nick (393)
ed77 Creative Commons License 2007.01.09 0 0 394

Sziasztok!

 

Én is szeretnék a műtétről hallani, mert eléggé elkeseredtem. Ahogy beazonosítottam nekem a reflux GORB fajtája van. Szerintem ebből nem lehet kigyógyulni. Hat hetem szedem a Nexiumot napi kétszer, de a tüneteim szinte mindig megvannak. Lehet, hogy a műtét segítene??

 

Üdv

Edit

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 393

Szia! Légyszi mesélj a műtétről, mert nagyon gondolkodom rajta!

Mi volt, hogy volt? TB hogy támogatja, orvos? stb.. Mindent kérlek szépen!!! Hogy tudtál enni utána, mennyi időt  nem tudtál melózni miatta, stb.. Nagyon fontos lenne!!! Köszönöm!!

Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 392

Szia Erika! Sziasztok! Sorry a terjedelemért, de lehetséges, és végső megoldásokat

feszengetek az alant leírt írományomban :-)

 

A történetem: Sajnos nem javult semmit az állapotom 2005 dec 12-e óta (amikor egész

éjjeli fentlét után, hajnaltól, a mai napig, non-stop elkezdett fájni a gyomorszáj

tájékom). Már 2x voltam tükrözésen, már egy valag gyógyszert kipróbáltam, refluxon,

controloc, tisacid, nexium, sorolhatnám reggelig, áltálában 3 hónapig szedtem

átlagosan egy gyógyszert, de legjobbnak a controloc bizonyosodott, de nem tűntette el a tüneteket  ez sem, amúgy viszont észrevettem, ha nem szedem be a tablettát, akkor rá másfél napra erős savas felböfögés jelentkezik, nagyon durva..... Mellette a garatom gyulladt folyamatosan, és a jobb nyirokcsomóm is duzzadt ....

 

Elsőnek a csepeli gasztroe.ián  voltam tükrözésen (2005 dec.), ott GERD II. nyitott

cardia, felmaródás stb,  Nexiumot írtak fel napi 2x 40 mg, semmi javulás, utána

jöttek a kisérletezések, de azóta semmi.  második tükrözésem márciusban volt (2006) az Irgalmasrendi Kórházban, ott egy hölgy orvosnál voltam, már nem emléxem a nevére de rendes volt, ott már kértem szövettant is.... Szerencsére nincs helikobakterem, nem volt festéses reakciós tesztnél semmi daganatra utaló jel (23 éves vagyok, még reméltem is.. ),  nagyjából rendben volt a szövettan, viszont a felmaródás megmaradt, hozzá nyílt cardia, csökkentfényű gyomornyálkhártya, úgyhogy a para még mindig jelen van. Nagyon szomorú vagyok, és folyamatos félelmekkel küzdök a legrosszabb miatt... De a fiatal korom ellenére sztem nem kéne ennnyire aggódnom az orvos szerint sem, de azért sztem durva, hogy folyamatosan izgatva van sav által a gyomorszáj, és azért ez egy idő után húzós dolgokat vonhat maga után. 

 

Viszont, rájöttem pár dologra, mert az igazság az, hogy én sem nagyon akarom

magamnak bevallani, hogy ebben szenvedek, és ezért leteszteltem magamat, hogy

tényleg refluxos vagyok..Pl. ha úgy alszom el, hogy vízszintben van a felsőtestem,

akkor elég húzós állapotban kelek, ez is bejött. Kipróbáltam pl.: hogy előrehajlok,

akkor is elég durván rá 2-3 mp-re már érzem a kegyetlen fojtó fájdalmat, úgyhogy

elég vszínű hogy ez a diagnózis....

Lehetséges megoldásnak tartom, mint gyakorló refluxos :-), azt amit az egyik

rokonom csinál (60 éves bácsi, vidéken, akinek ugyanez a baja, controlocot szed),

hogy űlve alszik... elég kemény megoldás, de állítólag neki csak ez segített, mert

sztem az nem elég, hogy csak simán megemeled a fejed párnával, sajnos sztem  a

legjobb megoldás tényleg az lenne, hogy űlve alszik az ember, én még nem tudtam

rávenni magamat arra, hogy űlve aludjak  (éjjel dolgozom, stressz etc. ) de sztem

mostmár meg kell próbálnom, mert ésszerűen belegondolva ez lehet az egyik

megoldás, mert ugyebár ha az ember alszik, forgolódik, akkor akarva akaratlanul is

a felsőteste az embernek (hasi része) mindenképp vizszint környékén van, ezáltal ha már az alapból gyulladt gyomorszájra ráfolyik egy minimális (pepszin, sósav) akkor sztem nem is várhatunk gyógyulást. Mert tulajdonképpen már mindenütt megoldottam, hogy sohasem hajolok előre, és ezáltal nem kerülhetne sav az felmart részre, hozzá szedek gyógyszereket is, és semmi. Tehát ezt az ülve alvásos dolgot fogom kipróbálni most.. Ha ez sem segít akkor 3x-ra elmegyek Takáts Alajos-hoz tükrözésre, mert már 7-8 hónapja nem voltam, és félek hogy ott belül már valami nagyon nincs rendben.

 

Amúgy még annyi hozzáfűznivalóm van, hogy nálam az evéstől abbamarad a gyomorszájtájéki fájdalom, viszont evés után fél óra múlva előjön, és ezáltal napi 8-10 x kell ennem :-(((

 

Előzmény: erika2006 (386)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.08 0 0 391
Szia!

Nekem is rekeszsérv miatt lett refluxom. GERD II stádiumot állapítottak meg, de nekem elég durva tüneteim voltak, volt, h asztmás rohamom volt a sav miatt, így végül 1 hónapja megműtöttek.

Ana
Előzmény: ed77 (388)
AsheA Creative Commons License 2007.01.08 0 0 390

Szia Ed77,

 

Nekem is mondták, h van egy diónyi rekeszizomsérvem. És hogy ez lehet a refluxtól, vagy fordítva ez a refluxtól. Nekem is van felmaródás meg minden ami ezzel jár... de nálam sem jellemző a gyomorégés. De tényleg mindenhol azt írják, h nagyon változatosak a tünetek. Nálam inkább gyomorfájás van, meg olyan gyors teltségérzet, meg olyan hülye szorító érzés. Régebben sokat fájt a torkom is.

 

Ez a terhesség kérdés engem is foglalkoztat. Bár nincs a közeljövőre ilyen tervem, de azért csak megijeszti az embert, h mi lesz így.

 

Mopsz,

Egész kis tábor alakul itt ki lassan aki a tapasztalataidra vár terhesség ügyben. ;-)

 

Erika,

Ne hagyd eluralkodni a kétségbeesést magadon. No ezt jól megmondtam :-) Tudom, h rettentő nehéz nem megijedni... nekem az volt az utolsó lökés arra, h be merjem vállalni a tükrözést, h megkérdeztem a dokit, h ha valami horror volna a tüneteim oka, daganat vagy ilyesmi, akkor azt látták volna a hasi ultrahangon... erre az volt a válasz, h "háát nem biztos". Na mondtam, h akkor tükrözünk, mert jobban szeretném biztosan tudni, h mizu. Szóval én is mindig a legrosszabbra gondolok. De ismételgetni kell, h jóindulatú rendellenesség és ha stresszelünk miatta azzal csak rontunk a saját helyzetünkön... és az már az ördögi kör. Szóval fel a fejjel!!!

 

Ash.

Előzmény: ed77 (388)
erika2006 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 389

Szia AsheA,

 

köszönöm a biztatást!:-) Az a baj, hogy ez az egész felőrli az ember

idegeit, most már arra is kezelnek.:-( Minden olyan bizonytalan, mindig

valami újszerűt produkál és az ilyenkor képes vagyok a legrosszabbat

elképzelni.:-( Vagy ha esetleg még más is van ezen kivül?! Egyébkén nálam még epekő is színesíti a képet.:-( A torkomban jelent meg a szorító érzés,

ez egy ördögi kör. Neked ki az orvosod? Javulgatsz azért lassan?

Nekem a kivizsgálás során az egyik orvos azt javasolta, hogy éjjel inkább

a bal oldalamon feküdjek, mert az jobb a gyomornak. Gyomorégést nem érzek,

de minden mást igen. Probálom magam összeszedni, de olyan nehéz.

Üdv: Erika

Előzmény: AsheA (387)
ed77 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 388

Szia Mopsz!

 

Sok idő eltelt amióta írtam, azóta vannak új fejleményeim.

Ahogy akkor írtam elküldtek egy nyaki CT-re a nyirokcsomók miatt. Igazából csak azt mutatta ki, hogy a nyirokcsomóim megduzzadtak, némegyik kisebb, némelyik nagyobbra. A belgyógyász azt mondta, hogy független a refluxtól, valami vírust kaptam el. Azóta sem múltak el, tapintásra az egyik nagyobb fájdalmas is. A refluxtól azóta is szenvedek, néha jobban, néha kevésbé. Két hópig kell szedni a nexiumot napinta kétszer, utána napi egyszer félévig. A tünetek szinte sosem múltak el teljesen. Ráadásul ahogy a leletemnek utánanéztem az interneten, még rekeszizomsérv is társul hozzá.

Én is szeretnék még egy gyermeket vállalni, nem tudom így merjek-e.

 

Ha van valaki akinek szintén a rekeszizomsérv miatt alakult ki, írjon. Egyébként nekem a gyomrom nem ég, savat sem érzék, viszont olyan mintha fojtogatnának és lenne valami a torkomon. Pedig a gyomortükrözés kimutatta a savas felmaródást a nyelőcsövön.

 

Üdv

Ed

AsheA Creative Commons License 2007.01.07 0 0 387

Sziasztok,

 

Erika,

Szerintem nagyon nehéz lelkileg nem összeomlani ezzel a betegséggel. Az én dokim azt mondta, h a tüneteimmel számítsak legalább féléves kezelésre, szóval legalább 6 hónapig szednem kell a refluxont és a ceucalt. Azt is mondta, h szép lassan, fokról-fokra múlnak majd a tünetek.

Elég sokat olvastam erről a reflux témáról és mindenhol azt írják, h hihetetlenül sokfélék a tünetek. Van aki köhög, van akinek a mellkasa szúr etc... Szóval ne lepődj meg új tüneteken.

Nekem is előfordul szapora szívverés, erre azt mondta a dokim, h egyre több betege panaszkodik rá, h ezt a tünetet is észleli. Ilyenkor szó szerint az történik, h a rekeszed felnyomódik és ahogy összeszorítja a mellkasodat a szíved gyorsul. Nagyon ijesztő érzés, tudom. De jóindulatú rendellenesség. Szóval próbálj megnyugodni, bár tudom, h ez hülye tanács... hiszen ez a legnehezebb. De fel a fejjel. :-)

 

A.

Előzmény: erika2006 (385)
erika2006 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 386

Szia Attila (DjXp),

 

javult már az állapotod? Remélehetőleg! Nem estél magad alá?

Üdv: Erika

Előzmény: Törölt nick (274)
erika2006 Creative Commons License 2007.01.04 0 0 385

Sziasztok!

 

Boldog Új Évet mindenkinek!

Lassan elindultam a javulás felé, már eltüntek a fájdalmaim.:-)

(Napi 40mg Controloc) Csak nagyon ritkán jön gyomorfájás éjjel,

illetve szorító érzés a torokban, ami korábban sosem volt.

Van még olyan sorstárs, aki annyira maga alá esett, hogy ezzel

is kezelik? Hogy lábalt ki más ebből?

Üdv: Erika

erika2006 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 384

Szia Mopsz:-)

 

köszi a választ. Kiváncsi vagyok vajon meddig kell szedni a gyógyszert,

én Contoroloc-ot kapot. Január elején megyek gastroenterologushoz.

Annyira magam alá estem, hogy a háziorvos nyugtatót is felírt, persze

nem eszem. Már jobb, de alig várom, hogy egy jóízűt tudjak enni. :-)

Persze kis adagokban. Vajon más refluxosok is soványak? Én most

sokat ledobtam, de eddig sem voltam duci. (Most 160 cm 50 kg)

Éjjel néha nagyon köhögök, meg néha szívritmus zavar szerűség jön/jött.

Az általában stressz után jött. Persze probálom minimálisra redukálni,

de a mai világban teljesen elkerülni nem lehet!

Nem, még nincs gyerekem, de majd kiváncsi leszek a tapasztalaidra.:-))

Drukkolok neked, hogy semmilyen refluxos probléma ne merüljön majd fel!

Üdvözlettel: Erika

 

 

Előzmény: mopsz001 (383)
mopsz001 Creative Commons License 2006.12.29 0 0 383

Kedves Erika!

 

Ash is Refluxont szed és még mellette valami mást.

Nekem a gyomorfájás, hányingerrel úgy 1 évig, tavasszal és ősszel jöttek inkább ezek a tünetek, és mindig evés után és persze idegeskedés után.

Akkor még nem tudtam, hogy ez vmi betegség indulása lehet. A gyomorfájásra semmit nem kaptam, mert nem mentem el dokihoz, mert nem voltak annyira állandóak a tüneteim, a hányingerre meg B6 vitamint szedtem, meg szódabikarbónát.

A Refluxonból 2X56 kapszulát szedtem be, napi 2 szemet reggel és este egyet. Aztán a 2 utólsó héten már csak este egyet. Nagyjából 2-3 hónapig szedtem.

Az orvosok azt mondják, hogy 7-14. napok között szokott lenni visszaesés, ez nálam is jelentkezett, de utánna csak jobb lett. Bár nekem most már a gyomrom nem szokott fájni, de a torkom az égett és ez is egy tünete, bár most amióta nem szedem a Refluxont azóta csak kétszer volt ilyen, de nem komoly, tehát nem állandósult. A diétát betartom, bár a csokival nehezen bírok, szaloncukrot is ettem mértékkel. Egyébként is majd Te is kitapasztalod, hogy mit bír a gyomrod.

Fel a fejjel!

Van már gyermeked? Mi most szeretnénk.:))

Neked is sok Boldog Új Évet!

 

 

Előzmény: erika2006 (381)
erika2006 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 382

Szia Ash,

 

köszi a választ. A stessz és a betegség, hasonló mint a tyúk meg a tojás, melyik

volt előbb. A háziorvosom szerint stressz hozta, csak az a baj, hogy a betegségen

idegeskedek, ha nem lenne a betegség, én sem lennék ideges és nem esnék magam alá.

Elmúltak a tüneteid? MIlyen gyógyszert szedsz? Volt gyomorproblémád is?

 

Boldog Új Évet kívánok: Erika

Előzmény: AsheA (379)
erika2006 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 381

Kedves Mopsz,

 

köszönöm a választ. Neked mennyi ideig tartott a gyomorfájásod hányingrrel?

Milyen gyógyszert kaptál rá?

Mennyi ideig szedted a Refluxont? Én már 3 hete Controllocot szedem, bár már

sokkal jobb, de még mindig sok probléma van. Tavasszal és ősszel jöttek a tünetek?

Nekem tavasszal jött először, de nem ennyire katasztrófálisan, mint most.

Köszönöm szépen a tippeket, ezeket mind betartom! Várom a javulást,

csak nagyon magam alá estem. Gombócérzésem nekem is volt, sőt

most epeköveket is találtak! Nagyon jó, hogy lehet olyan emberekkel diskurálni,

akik hasonló cipőben járnak.

 

Boldog Új Évet kívánok:

Erika

Előzmény: mopsz001 (380)
mopsz001 Creative Commons License 2006.12.26 0 0 380

Kedves Erika!

 

Nekem kb. 1-2 éve kezdődtek a tünetek. Először gyomorfájás hányingerrel párosulva. Aztán tavaly novemberben kezdődött el égni a torkom és volt gombócérzésem is a torokban. Elmentem akkor fül-orr gégészhez és csináltatott nekem egy allergiatesztet, azt mondta attól lehet a gombócérzésem. Az a lényeg, hogy kb. az 5-ik fül-orr-gégész jött rá a bajomra. Gégetükrözést csinált és azt mondta, hogy a nyelőcsőbemenetnél enyhe nyálkahártya fellazulást lát, ez magyarra lefordítva felmaródás. Írt egy papírt a házi orvosomnak és gasztroenterológiai vizsgálatot javasolt. Elmentem a házi dokimhoz és Ő írt fel nekem Refluxon kapszulát, azt mondta nem küld el gyomortükrözésre, mert tipikus tüneteim vannak, azt is mondta, hogy csak indokolt esetben szokták elküldeni a betegeket ilyen vizsgálatra, azt is csak 45 év felett vagy ha nem hatnak rá a gyógyszerek, de mivel nekem hatottak így nem voltam gasztroenterológusnál. Már 2 hete nem szedek Refluxontcsak a diétát tartom be és semmi bajom. Rágótablettát javasolt ha lenne tünetem akkor azonnal vegyek be egyet a neve Nilacid.

Aranyszabály amit egy refluxosnak be kell tartani:

                paradicsomos dolgok

                csoki

                túl zsíros ételek

                citrus félék

                szénsavas üdítők és ásványvíz

                koffeines dolgok pl. kávé, fekete és zöld tea, ezek mind gyomoriritációt okoznak

                próbálj meg ne idegeskedni

                este lefekvés előtt 2-3 órával már ne egyél

                a párnádat pedig emeld meg legalább 15-20 cm-el, tehát magas párnán aludj ne víszintben!

 

Jobbulást!

 

Boldog ÚJ Évet minden kedves fórumozónak!!!:)))

                

Előzmény: erika2006 (378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!