Keresés

Részletes keresés

Cifu Creative Commons License 2005.08.05 0 0 6842
Nagy nehezen sikerült leimádkoznom a gépemre a múlt heti Tatai lövészet képeit és videót, hát... nem sikerültek túl fényesre. Az egyik fele, hogy pocsék operatőr vagyok, a másik fele, hogy valamiért csak 320x240-es felbontásba menti le USB-n keresztül ez a JVC csoda a videót a gépre (legalábbis csak ebben a felbontásban sikerült).

Innen lehet leszedni a dolgokat. Pár kisebb videórészlet, és néhány kevésbé sikerült kép. A videók XViD kódolásúak. (a feltöltés még megy, tehát egy 10-15 perc múlva lesz minden fent)
M.I. Creative Commons License 2005.08.04 0 0 6841
Ja ami szerintem nem volt teljesen élethű a filmben a viszonylag kevés sebesült amikor a tömegbe becsapódott egy lövedék az utcán. Tán egy halott, egykét sebesült a többiek fölkeltek és elsétáltak. Szerintem sokkal több repesznek és vérnek kellett volna lennie.

A Budapesti ostromról idősebb ismerőseim mondták, hogy a magyar és német katonák jellemzően repeszektől sebesültek, haltak, rengeteg sebbel, az oroszok inkább lőtt sebbe haltak bele. Nagyrészt fejlövés. Anyámékhoz a pincébe levittek egy sebesült leventét az orvos annyit tudott segíteni, hogy elkezdte számolni a sebeket rajta. 270 körül járt amikor a fiú meghalt.

Előzmény: M.I. (6840)
M.I. Creative Commons License 2005.08.04 0 0 6840
Persze legjobban a katonák tetszettek benne.
Azok akik nem párthűségből, hanem becsületből harcoltak. Mert ez volt a dolguk, nem hagyhatták abba.
Igen a Mohnke meg az öreg tábornok (nem jut eszembe a neve) aki bement a Bunkerbe: Jöttem, hogy főbelőjjenek! Meg az ilyenek.

Valszeg azért voltak olyan jók a mellékszereplők mert nem Hitler akarja feldolgozni a saját történelmét, hanem a német emberek.
A multiplexet is azért ajánlom mert ott pl jobban lehet sejteni milyen az amikor egy 120 milis tüzérségi lövedék becsapódik az utca másik oldalán.

Az lenne a nagyon jó, ha mi magyarok is el mernénk kezdeni elmondani a mi történeteinket a háborúról.
Meg egy csomó más dologról a történelmünkből.
De ez talán nem ebbe topikba való téma. :-)
Előzmény: M.Zoli (6837)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6839
A Tigris szerepében  , mint ahogy eddig mindíg ( Kelly hősei, Ryan közlegény megmentése, stb ) őfelségét a T 34-et láttuk  mszkírozva.
Előzmény: M.Zoli (6837)
atiswrc Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6838

Szia!!!

Nekem sikerült megszereznem!

Ha érdekel e-mail-on megbeszéljük és küldöm, amúgy BELOV kartásnak is küldöm!

atiswrc@axelero.hu

Üdv.: Attis

Előzmény: Sgt. Elias (6835)
M.Zoli Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6837

Üdv.

Egyettértek. Engem is a "mellékszereplök" kötöttek le a legjobban. Azonkívül tényleg alakítottak a színészek, pl. nem tudtam betelni Eva Braunnal ( nincs róla semmi infóm, de a film alapján ilyennek el tudnám képzelni ), Goebbelsné szintén érdekes volt, külön öröm volt számomra, hogy megjelent a filmben Hanna Reitsch ( jól írom? ), Speer alakja, a Hitlergyerek, Mohnke, szóval rengeteg alak, akik viszik a történetet, és nem 1-2 "szupersztárra kihegyezett film.

Apropó. A tigrisként mit láttunk? Tetszettek az StG 44-ek.

Üdv.

Előzmény: M.I. (6830)
Tiger205 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6836

Hali!

OFF:

magánban boltolok épp egyet!

Ha lesz, akkor kapsz te is!

Amúgy is adtál egy üres DVD-t!

CSak most 2 hét szabi, utnána jó??

üdv:

TGR

Előzmény: Sgt. Elias (6835)
Sgt. Elias Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6835
Hozzá lehetne jutni ennek a lövészetnek a képeihez/videójához? Csak a múltkorin voltam Tatán (ápr.), de szívesen megnézném ezt is!
Előzmény: pgabi1190 (6810)
Sgt. Elias Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6834
Nekem alapvetően tetszett, nem tudom, mennyire voltak hitelesek az apró részletek (ld. Regiment cikk), de valahogy azt a hangulatot visszaadta. Tényleg felirattal kell nézni, a nyelv sokat számít. És szerintem kifejezetten jók a színészek, illetve itt végre színészeket lehet látni, nem "halivúdi" bájgúnárokat. A németek elkezdhetnék feldolgozni a II. vh-s történeteiket, sokkal jobbak, mint az amerikai filmek.
Előzmény: M.Zoli (6827)
Messer22 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6833

HI

Kedves topictársak,az origó szoftverbáziban megjelet egy T-72 szimulátor demója,akit érdekel töltse le,ill. véleményezze.(sajna kipróbálni nem tudtam,de az intró alapján jónak tűnik) ill. Panzers magyarul beszélő demója(elég béna)

üdv:Messer

atiswrc Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6832

Valóban ritka a háborús filmekben, hogy a rendfokozati és más jelzések ennyire hűek legyenek!

Hát igen, a németekről a németek tudnak a legjobb filmeket készíteni, lásd Sztálingdrád.

Ellenpélda: Schindler listája! Annyira korhűek akartak lenni, de a "hálivúdi" sikersztoriba az már nem fért be, hogy a német katona NÉMETÜL beszéljen!!! Mert az amcsi mozinéző nem bírta volna a feliratot.

Pedig szerintem ez a film is eredeti német nyelven, feliratozva adja vissza az igazi élményt. Lefordítva nem ugyanazok azak a mondatok!

Előzmény: Kuruc71 (6831)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6831

Bár teljesen off, de az tetszet, hogy korhű volt a felszerelés egyenruha stb. Azért egy bakit ( csak hogy kritizáljak ) észrevettem. A HJ által kezelt 88 mm-es Flak, igazából egy 39M Szovjet 85 mm-es légvédelmiágyú volt.

De ez belefért.

Ha nem is tökéletes de szerintem eddig a témában a legjobb volt.

Ja és hogy topichűek legyünk voltak benne harckocsik is.

Előzmény: M.I. (6830)
M.I. Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6830
Aki még nem látta annak feltétlenül javaslom, hogy egy multiplexben nézze meg ahol nagyon jó a hang! Hacsak nincs nagyon profi házimozija otthon.

A filmben szerintem Hitler volt a legkevésbé érdekes figura. Ő csak azért érdekes mert ő a Hitler.
A többi szereplő engem sokkal jobban érdekelt. Nem a többé kevésbé becsavarodtt "vezér", hanem az "átlag" német viselkedése ami érdekes.
Nekem! :-)
Előzmény: M.Zoli (6829)
M.Zoli Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6829

Üdv.

Igen. Nekem úgy tünt, hogy Hitlernek ( mármint a filmbelinek ) 2 személyisége van, az egyik a Führer - a könyörtelen, a másik Adolf Hitler a mosolygós bácsi, aki törödik az emberekkel. Azonkívül természetesen böven volt ízelítö a híres dührohamaiból, meg a realitástól való elszakadásáról, mármint idönként álomvilágban élt máskor tisztában volt a helyzettel, mármint a film szerint.

Hogy mennyire valósághü, azt én nem tudom, szerintem Norbi tudna szakvéleményt mondani, de az is kérdéses, hogy a fenmaradt visszaemlékezések, dokumentumok stb. mennyire fedik a valóságot. Mert hát a filmet is csak azok alapján forgathatták. Ja. A túlságosan emberi Hitlerröl. Az egész film részben a titkárnöje köré illetve az ö visszaemlékezései köré van építve ( nekem ez jött le ), és vele Hitler valóban kedves, emberi volt. A viselt dolgairól egyebekröl ö akkoriban kevesett, vagy semmit sem tudott, legalábbis a vele készült beszélgetésekböl ez tünik ki ( abból is bevágtak ), tehát ha úgy vesszük hogy részben olyannak mutatták be Hitlert ahogy ö látta, akkor az magyarázat lehet.

Üdv.

Előzmény: atiswrc (6828)
atiswrc Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6828

Szia!

Nekem megvan, de még nem volt időm végig nézni!

Több újság kritizálta a filmet, hogy túlságosan emberinek próbálják bemutatni Hitlert. Ha jól emlékszem a Regiment nevű újság foglalkozott vele és a történettel legutóbb. A cikk írója nem igazából tartotta hiteles dukumentumnak a filmet, mert állítólag több olyan tényre nem tér ki a film ami valóban fontos lenne azoknak a napoknak a hiteles bemutatására.

Amúgy valahol olvastam, hogy Nagy Sándor és Napoleon sem volt különb ember a maga korában és őket mégis hadvezérnek jelölik a történelem könyvek és nem az emberiség gonosztevőjének.

Előzmény: M.Zoli (6827)
M.Zoli Creative Commons License 2005.08.03 0 0 6827

Üdv.

Tegnap voltam moziban az Untergang - on (magyarországon nem tudom, hogy milyen címmel vetítik, én felvidéki vagyok). Hát nagy élmény. Mindig is tudtam, hogy a németek tudnak jó filmet csinálni, most bizonyították újra. Brutális, megrázó, elgondolkodtató, nem csöpög mint halivúd. Tetszett. Ha valaki látta már és hozzáfüzne véleményt a hitelességéröl, az nagyon érdekelne.

Üdv.

Sz. Norbert Creative Commons License 2005.08.02 0 0 6826
Kedves Topictársak! A Hadtörténeti Intézet és Múzeum rendezésében, számos közreműködő és támogató jóvoltából, 2005. szeptember 3-án, szombaton az "Élő hadtörténelem" rendezvénysorozat keretében ismét II. világháborús hadijátékra kerül sor Dunaharasztin. Ez nem kimondott hagyományőrző rendezvény, sokkal inkább egy élő múzeumpedagógiai foglalkozás, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a korszak haditechnikai eszközeivel, egyenruháival, harcjárműveivel, illetve ezek harcban való alkalmazásával. A felelevenített "ütközettel" az 1944. november elején Dunaharaszti körzetében, illetve a magyarországi harcokban elesett katonák (nemzetiségre való tekintet nélkül) és az életüket veszített polgári áldozatok előtt is tisztelegni kívánunk. A cselekmény egy szovjet gárda-gépesítettdandár előrevetett osztagának harcát dolgozza fel egy előre kiépített német-magyar szakasztámpont birtokbavételére, mintegy 60 percben. A tervek szerint két T-34/85 harckocsi, egy BA-64 páncélgépkocsi, M3 féllánctalpas páncélozott szállító jármű, egy Sd.Kfz. 251 lövészpáncélos, egy "Botond" tehergépkocsi-utánzat, számos korhű terepjáró személygépkocsi és motorkerékpár, egy vagy kettő repülőgép, egy 7,5 cm-es és két 57 mm-es páncéltörő ágyú, egy 37 mm-es légvédelmi gépágyú, számos géppuska és golyószóró, valamint nagyszámú kézifegyver kerül 'bevetésre'. A számos betétprogrammal kísért INGYENES rendezvény részleteiről hamarosan az országos és helyi sajtóból tájékozódhatnak a kedves érdeklődők. Üdv: Számvéber Norbert
Tiger205 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6825

a gép OK, a júzer a lúzer...mint mindig, akár bevalljuk, akár nem!

Itt is - gyakrabban - kellene olvasgatnom "jelszó" idézetemet Szuvorovtól:

a gyorsaság fontos, a sietség káros...

üdv:

TGR

PS:már csak azért is, mivel múlt éjjel 2,40-ig  a háború és békét néztem...

Előzmény: unguided (6824)
unguided Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6824
Sok sikert a visszaallitashoz!
Es ruhazz be valami megbizhatobb archivalasi technikaba.
Kotabla, veso rulez. :))
Előzmény: Tiger205 (6823)
Tiger205 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6823

Hali!

Restoration - coooool!

most ügyködöm vele!

valszeg minden meglesz ?!

üdv:

TGR

a remény hal meg utoljára!

Tiger205 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6821

:o)

Közi a részvétet, most dolgozok egy "back-up" megoldáson...

De mindennek nagyon örülök, írok rövidesen!!!

üdv:

TGR

Előzmény: Kojak75 (6818)
HPéter1978 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6820

Tiger!

Szerintem nincs veszve a dolog!

Ezen a címen: http://winportal.net/extras.html

Található a Restoration - segédprogram törölt fájlok helyreállításához nevű alkalmazás.

Az én gépemen (XP alatt) simán látta a hónapokkal ezelőtt törölt fájlokat is.

Sok sikert!

Péter

Előzmény: Tiger205 (6814)
Kojak75 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6819
Kojak75 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6818

Tiger Bajtárs!

Őszinte részvétem!

Az elveszett adatokkal kapcsolatban nem tudok okosat mondani.

De ha írsz egy postacímet magánba,elküldöm az én anyagomat.

Modern,orosz,öbölháborús képek.Biztos találsz köztük olyat ami

neked is tetszik.

Üdv:kojak.

iM Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6817
Esetleg visszaállítani a merev lemezen, ha még nem írta felül. Azt hiszem, vannak erre programok.
Ren Creative Commons License 2005.08.01 0 0 6816
Próbáld ki a CD/DVD Diagnostic ill. Badcopy Pro programokat, lehetőleg valami régi, lassabb cd iróval olvasva. (Öreg SCSI Plextor irók verhetetlenek ezen a téren)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 6815

Részvétem !

Amúgy mail ment ,megkaptad?

Tiger205 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 6814

nos....totál OFF jön...

Szeretnék résztvétet kicsikarni belőletek!

:o(

Péntek du. a benti gépemre feltett összes harckocsis és harcjárműves (+Hamburger összes koszovói képe + én összes tatai és újdörögdi  képem) felírrtam egy CD-re.

A CD (TDK) ma bekampecolt.

elveszett kb...4000 fényképem és 10 videófelvételem...

egy csomó egyedi sé nagyon sok ritka, 4 év alatt szerdem a jó részt össze.

Nics mentésem...

Ma akartam az ithoni gépre lementeni...

nioncs mentségem a baromságomra

ennyit az emberi hülyeségről.

Okuljatok a másik hülyeségén, sose tegyetek ilyet!

Mármint letörölni az egyik helyen, amíg a másikon nem írtátok fel!

Mért nem a nyüves pen-drive-on hoztam haza 2 fordulóban!!!!!???

üdv:

TGR

Tiger205 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 6813

Hali!

Az általatok ismert - sajnálatos  - korai távozásam miatt (is) mindenképpen vevő lennék egy ilyen DVD-re!

Lehetne ezüghyben egyezkedni?

Jövő héten még nem vagyok szabin., és állítólag te sem :o)

kérlejk írj!

üdv:

tiger205@freemail.hu

Előzmény: pgabi1190 (6811)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 6812
És hol a "traktoros " kép????
Előzmény: pgabi1190 (6811)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!