Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nagy nehezen sikerült leimádkoznom a gépemre a múlt heti Tatai lövészet képeit és videót, hát... nem sikerültek túl fényesre. Az egyik fele, hogy pocsék operatőr vagyok, a másik fele, hogy valamiért csak 320x240-es felbontásba menti le USB-n keresztül ez a JVC csoda a videót a gépre (legalábbis csak ebben a felbontásban sikerült).
Innen lehet leszedni a dolgokat. Pár kisebb videórészlet, és néhány kevésbé sikerült kép. A videók XViD kódolásúak. (a feltöltés még megy, tehát egy 10-15 perc múlva lesz minden fent)
Ja ami szerintem nem volt teljesen élethű a filmben a viszonylag kevés sebesült amikor a tömegbe becsapódott egy lövedék az utcán. Tán egy halott, egykét sebesült a többiek fölkeltek és elsétáltak. Szerintem sokkal több repesznek és vérnek kellett volna lennie.
A Budapesti ostromról idősebb ismerőseim mondták, hogy a magyar és német katonák jellemzően repeszektől sebesültek, haltak, rengeteg sebbel, az oroszok inkább lőtt sebbe haltak bele. Nagyrészt fejlövés. Anyámékhoz a pincébe levittek egy sebesült leventét az orvos annyit tudott segíteni, hogy elkezdte számolni a sebeket rajta. 270 körül járt amikor a fiú meghalt.
Persze legjobban a katonák tetszettek benne. Azok akik nem párthűségből, hanem becsületből harcoltak. Mert ez volt a dolguk, nem hagyhatták abba. Igen a Mohnke meg az öreg tábornok (nem jut eszembe a neve) aki bement a Bunkerbe: Jöttem, hogy főbelőjjenek! Meg az ilyenek.
Valszeg azért voltak olyan jók a mellékszereplők mert nem Hitler akarja feldolgozni a saját történelmét, hanem a német emberek. A multiplexet is azért ajánlom mert ott pl jobban lehet sejteni milyen az amikor egy 120 milis tüzérségi lövedék becsapódik az utca másik oldalán.
Az lenne a nagyon jó, ha mi magyarok is el mernénk kezdeni elmondani a mi történeteinket a háborúról. Meg egy csomó más dologról a történelmünkből. De ez talán nem ebbe topikba való téma. :-)
Egyettértek. Engem is a "mellékszereplök" kötöttek le a legjobban. Azonkívül tényleg alakítottak a színészek, pl. nem tudtam betelni Eva Braunnal ( nincs róla semmi infóm, de a film alapján ilyennek el tudnám képzelni ), Goebbelsné szintén érdekes volt, külön öröm volt számomra, hogy megjelent a filmben Hanna Reitsch ( jól írom? ), Speer alakja, a Hitlergyerek, Mohnke, szóval rengeteg alak, akik viszik a történetet, és nem 1-2 "szupersztárra kihegyezett film.
Apropó. A tigrisként mit láttunk? Tetszettek az StG 44-ek.
Nekem alapvetően tetszett, nem tudom, mennyire voltak hitelesek az apró részletek (ld. Regiment cikk), de valahogy azt a hangulatot visszaadta. Tényleg felirattal kell nézni, a nyelv sokat számít. És szerintem kifejezetten jók a színészek, illetve itt végre színészeket lehet látni, nem "halivúdi" bájgúnárokat. A németek elkezdhetnék feldolgozni a II. vh-s történeteiket, sokkal jobbak, mint az amerikai filmek.
Kedves topictársak,az origó szoftverbáziban megjelet egy T-72 szimulátor demója,akit érdekel töltse le,ill. véleményezze.(sajna kipróbálni nem tudtam,de az intró alapján jónak tűnik) ill. Panzers magyarul beszélő demója(elég béna)
Valóban ritka a háborús filmekben, hogy a rendfokozati és más jelzések ennyire hűek legyenek!
Hát igen, a németekről a németek tudnak a legjobb filmeket készíteni, lásd Sztálingdrád.
Ellenpélda: Schindler listája! Annyira korhűek akartak lenni, de a "hálivúdi" sikersztoriba az már nem fért be, hogy a német katona NÉMETÜL beszéljen!!! Mert az amcsi mozinéző nem bírta volna a feliratot.
Pedig szerintem ez a film is eredeti német nyelven, feliratozva adja vissza az igazi élményt. Lefordítva nem ugyanazok azak a mondatok!
Bár teljesen off, de az tetszet, hogy korhű volt a felszerelés egyenruha stb. Azért egy bakit ( csak hogy kritizáljak ) észrevettem. A HJ által kezelt 88 mm-es Flak, igazából egy 39M Szovjet 85 mm-es légvédelmiágyú volt.
De ez belefért.
Ha nem is tökéletes de szerintem eddig a témában a legjobb volt.
Ja és hogy topichűek legyünk voltak benne harckocsik is.
Aki még nem látta annak feltétlenül javaslom, hogy egy multiplexben nézze meg ahol nagyon jó a hang! Hacsak nincs nagyon profi házimozija otthon.
A filmben szerintem Hitler volt a legkevésbé érdekes figura. Ő csak azért érdekes mert ő a Hitler. A többi szereplő engem sokkal jobban érdekelt. Nem a többé kevésbé becsavarodtt "vezér", hanem az "átlag" német viselkedése ami érdekes. Nekem! :-)
Igen. Nekem úgy tünt, hogy Hitlernek ( mármint a filmbelinek ) 2 személyisége van, az egyik a Führer - a könyörtelen, a másik Adolf Hitler a mosolygós bácsi, aki törödik az emberekkel. Azonkívül természetesen böven volt ízelítö a híres dührohamaiból, meg a realitástól való elszakadásáról, mármint idönként álomvilágban élt máskor tisztában volt a helyzettel, mármint a film szerint.
Hogy mennyire valósághü, azt én nem tudom, szerintem Norbi tudna szakvéleményt mondani, de az is kérdéses, hogy a fenmaradt visszaemlékezések, dokumentumok stb. mennyire fedik a valóságot. Mert hát a filmet is csak azok alapján forgathatták. Ja. A túlságosan emberi Hitlerröl. Az egész film részben a titkárnöje köré illetve az ö visszaemlékezései köré van építve ( nekem ez jött le ), és vele Hitler valóban kedves, emberi volt. A viselt dolgairól egyebekröl ö akkoriban kevesett, vagy semmit sem tudott, legalábbis a vele készült beszélgetésekböl ez tünik ki ( abból is bevágtak ), tehát ha úgy vesszük hogy részben olyannak mutatták be Hitlert ahogy ö látta, akkor az magyarázat lehet.
Több újság kritizálta a filmet, hogy túlságosan emberinek próbálják bemutatni Hitlert. Ha jól emlékszem a Regiment nevű újság foglalkozott vele és a történettel legutóbb. A cikk írója nem igazából tartotta hiteles dukumentumnak a filmet, mert állítólag több olyan tényre nem tér ki a film ami valóban fontos lenne azoknak a napoknak a hiteles bemutatására.
Amúgy valahol olvastam, hogy Nagy Sándor és Napoleon sem volt különb ember a maga korában és őket mégis hadvezérnek jelölik a történelem könyvek és nem az emberiség gonosztevőjének.
Tegnap voltam moziban az Untergang - on (magyarországon nem tudom, hogy milyen címmel vetítik, én felvidéki vagyok). Hát nagy élmény. Mindig is tudtam, hogy a németek tudnak jó filmet csinálni, most bizonyították újra. Brutális, megrázó, elgondolkodtató, nem csöpög mint halivúd. Tetszett. Ha valaki látta már és hozzáfüzne véleményt a hitelességéröl, az nagyon érdekelne.
Kedves Topictársak!
A Hadtörténeti Intézet és Múzeum rendezésében, számos közreműködő és támogató jóvoltából, 2005. szeptember 3-án, szombaton az "Élő hadtörténelem" rendezvénysorozat keretében ismét II. világháborús hadijátékra kerül sor Dunaharasztin. Ez nem kimondott hagyományőrző rendezvény, sokkal inkább egy élő múzeumpedagógiai foglalkozás, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a korszak haditechnikai eszközeivel, egyenruháival, harcjárműveivel, illetve ezek harcban való alkalmazásával. A felelevenített "ütközettel" az 1944. november elején Dunaharaszti körzetében, illetve a magyarországi harcokban elesett katonák (nemzetiségre való tekintet nélkül) és az életüket veszített polgári áldozatok előtt is tisztelegni kívánunk. A cselekmény egy szovjet gárda-gépesítettdandár előrevetett osztagának harcát dolgozza fel egy előre kiépített német-magyar szakasztámpont birtokbavételére, mintegy 60 percben. A tervek szerint két T-34/85 harckocsi, egy BA-64 páncélgépkocsi, M3 féllánctalpas páncélozott szállító jármű, egy Sd.Kfz. 251 lövészpáncélos, egy "Botond" tehergépkocsi-utánzat, számos korhű terepjáró személygépkocsi és motorkerékpár, egy vagy kettő repülőgép, egy 7,5 cm-es és két 57 mm-es páncéltörő ágyú, egy 37 mm-es légvédelmi gépágyú, számos géppuska és golyószóró, valamint nagyszámú kézifegyver kerül 'bevetésre'. A számos betétprogrammal kísért INGYENES rendezvény részleteiről hamarosan az országos és helyi sajtóból tájékozódhatnak a kedves érdeklődők.
Üdv:
Számvéber Norbert
Próbáld ki a CD/DVD Diagnostic ill. Badcopy Pro programokat, lehetőleg valami régi, lassabb cd iróval olvasva. (Öreg SCSI Plextor irók verhetetlenek ezen a téren)
Péntek du. a benti gépemre feltett összes harckocsis és harcjárműves (+Hamburger összes koszovói képe + én összes tatai és újdörögdi képem) felírrtam egy CD-re.
A CD (TDK) ma bekampecolt.
elveszett kb...4000 fényképem és 10 videófelvételem...
egy csomó egyedi sé nagyon sok ritka, 4 év alatt szerdem a jó részt össze.
Nics mentésem...
Ma akartam az ithoni gépre lementeni...
nioncs mentségem a baromságomra
ennyit az emberi hülyeségről.
Okuljatok a másik hülyeségén, sose tegyetek ilyet!
Mármint letörölni az egyik helyen, amíg a másikon nem írtátok fel!
Mért nem a nyüves pen-drive-on hoztam haza 2 fordulóban!!!!!???