Keresés

Részletes keresés

falco Man Creative Commons License 2021.04.22 -4 3 2117

Egyébként az, hogy jövőre milyen csapatunk lesz meg maguk az illetékesek sem tudjak, minden azon múlik, hogy a kormány mennyi kompenzációt fog megszavazni és ebből a város mennyit tud realis keretek kozott a csapatra fordítani. Rajtuk egyébként nem fog múlni, biztos vagyok benne, hogy Szombathely vezetése a lehető legjobb anyagi környezetet fogja megadni a csapatnak, de a kasszakulcs a Fidesznél van, akik mint tudjuk nem igen osztanak pénzt az ellenzéki vezetésű városoknak.

Ez csak egy személyes vélemény, de ha az idei 75-80 százalékos költségvetése meglenne a Falconak már boldogok lehetünk. Többre nem szamitok.

Hamarosan pedig jelentkezek a Gasperes posztommal.

falco Man Creative Commons License 2021.04.22 -5 2 2116

Szerintem Anderson azért sem töri magát már annyira, mivel a BL-Ben ilyen statisztikaval már régen eladta magát vagy tudatában van annak, hogy lesznek komoly ajánlatai. Biztos vagyok benne, hogy ennek tudatában van vagy Ő vagy az ügynöke, nagyon látszik a játékán, hogy ő már nem fog itt semmilyen serülést kockáztatni. Reddic óta pedig tudjuk, hogy senki nem foglalkozik a magyar bajnokságban nyújtott teljesitmennyel, ha a BL-ben odatetted magad. 

A csapatnak sem rossz ez igazából, mert Beni lehet az első számú irányító, ezzel meg tovább fejlődve.

Előzmény: Törölt nick (2115)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.22 -1 2 2115

Nálam is Hooker előrébb van a sorban. Curry szintén jó, de Beni mögé egy irányító légiós kell majd. Anderson végül is ilyen, de róla már mindent megbeszéltünk. Szóval hasonló csapatember kellene, de akiben több agilitás van. Nem könnyű ám ilyen játékost találni, aki ezen kritériumoknak megfelel, meg legyen önbizalma, de vezérszerepre mégse vágyjon.

Előzmény: _Espada (2111)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.22 -1 0 2114

Ha jól számolom, akkor ez minimum 5 idegenbeli győzelmet jelentene.

Előzmény: Yelloman (2112)
Pick and Roll Creative Commons License 2021.04.22 0 3 2113

Szeged-Paks 3-0

Szolnok-Sopron 3-1

Deac-Alba 1-3

Falco-Körmend 3-0

Előzmény: Yelloman (2112)
Yelloman Creative Commons License 2021.04.22 -2 2 2112

Tippem:

Szeged -Paks 3-1 ( Paks a következőt behúzza)

Szolnok-Sopron 2-3

Debrecen-Alba 2-3

Mi pedig 3-0 ra letoljuk a szomszédokat...

Előzmény: Gabriel Sousa (2087)
_Espada Creative Commons License 2021.04.22 0 4 2111

Én pedig Hookernek. De elég jó statisztikát csinált Hooker a Bundesligában, valószínű az ára sem annyi lenne mint tavaly.

Így Curry reálisabb, de hozzá kell egy kemény kezű edző, mint Gasper.

Előzmény: PHX Valley (2110)
PHX Valley Creative Commons License 2021.04.22 0 6 2110

Ha légiós védőt fogunk igazolni, akkor én a Currynek örülnék, nem a Thamesnek.

Előzmény: Jr. Benitez (2109)
Jr. Benitez Creative Commons License 2021.04.22 -1 0 2109

Ha jól láttam most meccs után is beszélgettek elég kedélyesen. 

Előzmény: splity24 (2108)
splity24 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 2108

Csak nekem tunt fel, hogy Gasper jo viszonyt apol Thamesel?

Ha jol emlekszem akarta is tavaly de ebben nem vagyok biztos. 

1-2 posztra jovore ha marad azt sem tartom kizartnak h idehozza. 

CrazyBasket Creative Commons License 2021.04.21 -2 0 2107

Én pl. nem azért nem szeretném Falco mezben látni, mert Körmenden játszik/játszott! Nagyon sok légióst elfogadnék/fogadtam volna onnan korábbról(főleg amikor még a Gumi hozta őket), de Taylor nekem sem kezdő, sem csere centernek nem kellene! Szimplán súlytalannak és kevésnek tartom egy komolyabb csapatba de ez az én látószögem!(Igen a tavalyi szezonból kiindulva is ezt gondolom!)

Előzmény: Törölt nick (2104)
Ryland Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2106

Ami az előző hsz-ből kimaradt:

Ne érts félre, mindhárom játékost a magyar bajnokság szintjén jó és értékes játékosnak tartom, de mindháromnál éreztem itt, és más fórumokon is egy kis hype-ot a valós képességekhez képest.

Ryland Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2105

Rosszul értelmezed...

Price-t azért nem akartam a csapatba, mert egy képzett scorert láttam, aki nem túl jó csapatember, és könnyű kibillenteni, onnantól pedig öncélúvá, erőlködővé válik a játéka.

Turnert azért nem akartam, mert a magasságához egy rendkívül suta dobás társul, és sok assziszt ide-oda, szeret rácsavarodni a labdára.

Taylort meg azért nem gondolnám jó választásnak, mert jó fizikumú, de elől képzetlen, hátul meg (ha hasonló lesz a csapatvédekezés szisztémája az ideihez) nem az ő skillsetjére van szükség.

Az, hogy a Körmendben játszott mindhárom, itt meg előjött a nevük, véletlen egybeesés. De nem vagyok szakmabeli, a Falco mindenkori szakmai stábjában meg maximálisan megbízok az egy-egy félrenyúlással együtt is, szóval ha ne adj Isten nyáron bejelentjük, nem lesz egy rossz szavam!

De! Majd ezt inkább találgassuk háromszoros bajnokként! Addig még hátravan 7 győzelem!

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.21 -1 2 2104

Nyilván vannak fontossági sorrendek, és ebben a válogatottak az élen járnak (kettejüknek ugye van szerződése jövőre is, egyiküknek pedig még az azt követő szezonra is). Szerintem lehet esély Barac megtartására (de ehhez lehet Gasper is kellene), de ha mégsem sikerül, akkor kell egy center Keller mellé. Taylor biztosan nem olcsó légiós, de ha a Körmend nem tudná megtartani (itt nem csak anyagiakra gondolok), akkor azért eléggé kötve lenne a keze a lehetőségeket illetően, mivel neki fontos Ausztria közelsége, így lehet, hogy anyagiakban is lejjebb adná az igényét. Főleg, ha sikerülne bajnokságot nyernünk, és esetleg szívesen vállalkozna egy nemzetközi kalandra. Nyilván millió más opció is lesz erre a posztra , de azt nem tudom elfogadni, hogy ha valaki csak azért nem akarja őt, mert a Körmendben lehúzott több évet. Mert ha jól értelmezem egyesek véleményét, akkor ezt szűrtem le belőle.

Előzmény: Jr. Benitez (2103)
Jr. Benitez Creative Commons License 2021.04.21 0 5 2103

Esélytelen hogy cserének Ákos mögé ennyi pénzt költenénk mint Taylor vagy éppen Dickey amennyit kér idei statjuk után. Aztán lehet tévedek de maradjunk a reális kereteken belül. Ha jövőre marad a 4 magyar válogatott, plusz hozunk 4 újoncot plusz Barac én már elégedett leszek. Ne akarjunk allstar csapatot vizionálni, semmi realitása. Legfontosabb a magyarok, plusz jó ár értékben Barac. Tudom újonc nagy lutri. De töltelék sem kell, akkor inkább 1 légiós pénzét adjuk oda Ákos tesójának, maradékot meg adjuk a 4 válogatottnak. Na mindegy ez messze van még, pénteken csak senki ne sérüljön meg.... FALCO 

Előzmény: Törölt nick (2099)
CrazyBasket Creative Commons License 2021.04.21 -2 1 2102

Teljesen egyetértek veled! Én nem szeretném őt Falco mezben látni!

Előzmény: Ryland (2100)
_Espada Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2101

Hasonlóképp vélekedek.

Előzmény: Ryland (2100)
Ryland Creative Commons License 2021.04.21 0 6 2100

Úgy látszik, minden szezon végére jut egy körmendi légiós, akit sokan szívesen látnának, én viszont nem...

Volt Price, aztán volt Turner, most meg Taylor.

Ugyan nem sok meccsét láttam a körmendieknek, de azokon a jó stat ellenére egy képzetlen, erőlködő játékost láttam valóban remek fizikummal. A pattanózást nálunk nem a center egyedüli hatásköre, Zozó-Beni a legjobban pattanózó kisemberek közé tartoznak, míg a centerek kizárják a nagyokat. Támadásban az pick&rollt valóban jól csinálja, de nem tudom, nem vagyok meggyőződve, hogy ő kellene nekünk...

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.21 -1 0 2099

Taylor nekem is eszembe jutott, hogy jövőre bizony jó lenne Keller mellé, de akkor Barac vagy 4-es poszt és Kovács B. nem marad vagy Baracról kéne lemondanunk. Az biztos, hogy Taylor itt akar a közelben kosárlabdázni, és klasszisokkal jobb, mint Lake. Mondjuk én  eltudnék képzelni egy képzett délszláv centert is (mint pl. Cakarun).

Előzmény: Real013 (2094)
falco Man Creative Commons License 2021.04.21 -4 0 2098

Semmi tiszteletlényeg nincs abban amit írtam, Gasper jobb edző, ennyi. A Szeged magához képest óriási szezont fut, de azért kezeljük helyen a dolgokat. Nekem onnan jövőre senki nem kellene, Szrecsko rendszerében szerintem az a 4-5 alap jatekosa mindig túlteljesíti az elvártakat, egy Gasper fele rendszerben pedig ez nem jön ki belőlük. Jo példa erre Govens és Norfleet esete, de például Beninek és Zolinak is idő kellett mire elértek erre a szintre. Darrin pedig ugye az Albaban tavaly tudjuk milyen teljesítményt nyújtott. De korán van meg a jövő csapatának tervezéséhez. Egy Gasperes nagyobb elemzest viszont írok a napokban, azzal kapcsolatban, hogy mit várok vele kapcsolatban.

Szoval Szrecsko és a Szeged óriási szezont megy, minden elismerést megérdemelnek, de Nekünk nem ok a mérce.

Előzmény: Törölt nick (2093)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.21 0 3 2097

Egy-két hónapja felvázoltam a jövő évi csapattal kapcsolatos elképzelésemet és nálam is szerepelt ott Brown. Van benne pont (jó százalékkal), és jó védő is. Ahhoz, hogy érkezzen 3-as posztra légiós viszont az kell, hogy 5 légiósunk legyen, vagy ha 4, akkor Kovács Benedeknek kell lennie a csere 4-esnek.

Gratulálok a csapatnak a tegnapihoz !

splity24 Creative Commons License 2021.04.21 -1 1 2096

Semmi olyat nem irtak ami tiszteletlenseg lenne Sreckoval szemben. Nem kell belelatni mindig a rosszat. Az viszont teny, hogy Gasper minosegibb edzo mint Srecko de ebben semmi serto nincs.

Savaria9700 Creative Commons License 2021.04.21 0 4 2095

Barac valóban nagyon hasznos játékos ebben a szerkezetben. Azért is fontos, hogy ilyen jó formába lendült, mivel Andersonnak a sérülése óta max. 60-70%-osan sikerült újraépíteni magát. A véleményem szerint viszont a legfontosabb momentum Keller érkezése volt. Ezeket 01.10-én írtam itt a bejelentése után, nagyrészt bejött: 

,Keller leigazolása kapcsán több tényezőt is érdemes figyelembe venni, annak tudatában hogy néhányan számomra érthetetlen módon visszalépésnek tekintik Searcy-hez képest:

-Védekezésben teljesen más szintet képvisel Searcy-hez viszonyítva, bővül vele a védekezési variációk lehetősége, mivel ha pályán van 2/2-ők védése váltással is megvalósulhat 

-Ezt a meccsritmust Searcy eddig is nehezen viselte és ez csak egyre rosszabb lenne, sok meccset kihagyna

-Keller mentalitása magyar szinten mindig is kiemelkedő volt, megalkuvást nem tűrő játékot mutat minden , mezei’ bajnokin is

-Nagyon jó elzárásokat ad Searcy-vel ellentétben, pick&roll-ban kiemelkedő(ezen felül kifelé is tud válni elzárások után, ezzel helyet teremtve a mezőnyembereknek)

-Jövőre nézve ez a 1,5 éves szerződés tervezhetőséget nyújt a csapat számára 

-Ezen felül ezáltal egyik rivális rotációja sem bővül a válogatott kezdő centerével

Szóval ezeket mérlegelve kell tekinteni a dolgokat, mert oké hogy pozícióból jobban dolgozik Searcy, de ez egy tényező a sok közül. 

Óriási erősítés Keller érkezése!’

Előzmény: Real013 (2094)
Real013 Creative Commons License 2021.04.21 0 3 2094

Keller komplexebb játékos, mint Searcy. Pontban talán kevesebb (bár nem néztem meg az átlagaikat), de míg Searcy néhány dolgot tudott jól, addig Keller kb. mindenben hozzá tud tenni. Egyébként nekem sem volt semmi problémám Searcyvel, de azért elsősorban cserecenternek lett volna kiváló.

Barac és Milo meg... A fénykorában lévő Milo nyilván jobb játékos volt, mint Barac, a mostani Milo viszont már legalább ugyanennyivel elmarad Boristól. Barac a lehető legtökéletesebb vízhordó ebbe a csapatba, hármastól ötösig mindent megjátszik, nem labdaigényes, viszont védekezésben nagy előny és a pontjait is bepöcögi, betuszkolja. Szóval Okorn csodásan látta meg benne a potenciált.

Egyébként mivel úgy nézem, érzem, hogy Lake jövőre nem kap itt szerződést, ezt a körmendi Taylor gyereket meg lehetne kérdezni, hogy nem-e akar költözni egy pár kilométert arrébb. (Nem tudom amúgy, hogy mik a fizetési igényei, de szerintem jó páros lennének Kellerrel.)

Előzmény: Jr. Benitez (2092)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.21 -1 4 2093

Szerintem kicsit több tiszteletet a Szeged irányába és Srecko irányába is. 

Szezon eleje óta azt várja mindenki hogy elfáradnak úgyis, közben szétszedik a Paksot. Jobb csapat vagyunk nálunk nyerni is fogunk biztosan, hiszen még gyengébb csapattal nyertünk ellenük Szegeden is már.

Számomra nagyon nem szimpatikus, hogy az első bajnokcsapatunk edzőjét így illetjük. Srecko idén bizonyítja hogy top2 edző a bajnokságban és nem méltó őt szidni és véleményem szerint a legkisebb különbség az edzők között van a két csapatnál. Brownt bármikor elfogadnám Szegedről jövő szezonra ide

Előzmény: falco Man (2085)
Jr. Benitez Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2092

Nagyon sima ez eddig szerencsére. Hihetetlen mennyire nincs semmi játéka a Körmendnek. Mázlis triplákkal tartották magukat. Mi viszont egyre jobban nézünk ki. Precizek vagyunk és néha szépen is játszunk. Pénteken le kell zárni aztan van pihenés. Ja és üssetek agyon, de: a Searcy Milo párost nagyon szerettem. De a Keller Barac duó fényévekkel jobb. Sokat köszönhetünk nekik

Gabriel Sousa Creative Commons License 2021.04.21 -1 2 2091

Természetesen igen 3:1-re gondoltam. :) 

Előzmény: Vulcan0 (2089)
falco Man Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2090

Ez is egy nagyon jó hozzászólás, én is ugyanerre utaltam többek között a témaindító hosszabb bejegyzésemben. 

Jelen pillanatban egyébként nekem úgy tunik, hogy az Alba akar az elődöntőben egy 5 meccses párharcban felül tudna kerekedni a Szolnokon, legalábbis a PO kettő meccse alapján jobban néznek ki, mint a szezon bármelyik pontjan. Nekünk az lenne a jó, ha mindkét csapat sokáig húzna a negyeddöntőt És utána jönne egy 5 meccses elődöntő.

Előzmény: Gabriel Sousa (2086)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.04.21 0 2 2089

Szerintem a Szolnok - Sopronnál 3-1-re gondoltál, nem 4-1-re. A DEAC-ban pedig én nem érzem, hogy megtudná fordítani az állást. Szerintem az 3-1 lesz az Albának. A Falco és a Szeged söprésével viszont én is egyet értek. 

Előzmény: Gabriel Sousa (2087)
splity24 Creative Commons License 2021.04.20 0 3 2088

Varhato volt, hogy lesimazzuk ezt a meccset is. Ez a Kormend egy szetesett csapat benyomasat kelti, olyan mintha tenyleg nem lenne gazdaja. Szinte semmit nem tudnak jatszani es ez koszonheto a szerkezeti problemaiknak is. 

Ha penteken le tudjuk zarni ( le kell) akkor valoszinuleg ugyan annyi idonk lesz a pihenesre mint a Szegednek. 

Viszont en sem felek toluk. Amit a Szeged jatszik az fekszik nekunk. Jo vedekezessel es taktikus jatekkal nem lehet baj. Szrecsko csapatai tudjuk mit jatszanak. Ha Govenst kivesszuk a jatekbol kihuzzuk a meregfogukat. Erre a keretunk boven alkalmas. 

A csapatnak grat es penteken jussunk be az elodontobe!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!