Keresés

Részletes keresés

saincz Creative Commons License 2012.03.24 0 0 526

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata kondenzáló(nem kondenzációs) kombi gázkazánnal?
Ma ajánlottak nekem ilyet:
http://gazcenter.hu/spd/WES-1680043/WESTEN_STARMASTER_240_Fi_KONDENZALO_kombi_gazkazan
Mert állítólag a hagyományos radiátoros fűtési rendszernél a rendes kondenzációs kazán nem tud rendesen kondenzálni,ezáltal sokat fogyasztana.Vagy pedig le kellene cserélni a radiátorokat is sokkal nagyobb felületűekre.Ez pedig megint nem kevés pénz...

Mostani kéményes Junkers Cerastar kazánunkat szeretnén lecserélni,mert a szerelő szerint már nem érdemes javíttatni(több mint 100e Ft lenne a javíttatás).

pinguen Creative Commons License 2012.02.26 0 0 525

Szia!

 

Sajnos 1-2 hete nekem is ugyanez a probléma jelentkezett a Vaillant kazánomnál és a szerelővel azóta is tanácstalanúl állunk a probléma előtt.

Az égőfejet kicseréltük az nem jelentett megoldást.Kérlek ha neked sikerűlt már megjavítattni a kazánodat,írd meg nekem mi volt a gond.

A jamborlac@gmail címre is írhatsz.

Előre is köszönöm.

 

Üdv.

Előzmény: Ordas (523)
BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2012.02.19 0 0 524

Inkább úgy módosítanám, hogy direkt módon ne, hanem inkább hőcserélővel szereljé(te)k fel és üzemeltessé(te)k ezeket a készülékeket.

Előzmény: BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG (504)
Ordas Creative Commons License 2012.02.19 0 0 523

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre, ötletre lenne szükségem. Az alábbi problémával küzdök:

 

Nem régen vásárolt lakásomba egy kb. 8-9 éves Vaillant VUW HU 240/2-3 tip. kombi gázkazán van.

 

Előéletét nem tudom, de én rendszeresen karbantarttom. Tavaly a váltószelep már cserélve volt és a biztonsági szelep is.

 

Az a normál menete a program szerint, ha nem tud 3x is begyújtani fűtési, vagy melegvíz felfűtési igénykor, akkor hibára kiáll, egy resetgombbal a kazán újraindítható (főkapcsoló kezelése nélkül).


Mindig is csinált ilyen hibát, de eddig elvétve. Január eleje óta van úgy, hogy napokig semmi, de egyre sűrűbben, akár naponta többször is kiáll hibára.

 

A jelenséget így lehet leírni:
- a fűtési, vagy HMV igény LED-je kigyullad
- a gázszelep LED-je kigyullad
- elkezd ciripelni (gyújtás) és a láng LED-je felvillan
- elalszik szinte rögtön az előző pont után a gázszelep LED-je (még ciripel a gyújtás és a láng LED is világít)
- elalszik a láng LED-je
Hallom, hogy vmi surrog benne, gondolom vmi ventilátor. Pár mp után újra:
- kigyullad a gázszelep LED-je
- ciripel
- kigyullad  a láng LED-je

 

Aztán vagy begyullad, vagy nem. Ha harmadszor sem, akkor egy piros LED gyullad ki és a kazán leáll (ha éppen 3 napos szabi elején, mikor nem vagyunk otthon, jól kihűl a lakás) és ekkor kell újraindítani a kazánt.

 

Piros LED világítására azt írja: vmi zavar keletkezett.

 

Ált. a melegvíz igény fellépésekor játsza el, hogy nem tud begyújtani, miközben meg szépen folyik el a víz. De ritkábban előfordul fűtési igénykor is.

 

Mi lehet ez a hiba? Szikraképzés nem jó? Megint a váltószelep szar? Rossz a gáz minősége? Vagy vmi füstgáz visszaáramlás van?
Utóbbit nem hiszem, mert van Aereco szellőzönk és gázérzékelőnk is (a kazánba építetten kívül)


 Üdv, és kösz

jeriko2 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 522

Kedves ÁgG!

 

A víz hőfoka nem feltétlenül alacsony, ez sok tényező függvénye (elsősorban a fűtési rendszeré), de ha korábbi években rendszeresen magasabb volt, akkor persze jelez valamit. Azt viszont nagyon fontos lenne tudni, hogy a kazán éjjel-nappal folyamatosan megy-e, és úgy sem megy 17 fok fölé a hőmérséklet, vagy pedig néha (legalább fél órára) leáll-e? Ha nem megy folyamatosan, akkor a termosztáttal lesz a gond (a termosztát gyakorlatilag egy egyszerű kapcsoló, ami be- vagy kikapcsolja a kazánt). 

 

Ha megy a kazán, érdemes ellenőrizni, hogy rendesen működik-e a keringető szivattyú. Legegyszerűbben úgy lehet erről meggyőződni, hogy ha hidegek a csövek, és beindul a kazán, akkor pár másodperc (max fél perc) múlva a kazántól több méterre is melegnek kell lennie a kimenő csőnek. Ha hidegek maradnak, akkor vagy a szivattyúval van gond, vagy dugulás van valahol a rendszerben.


Az alacsonyabb vízhőmérséklet azt is jelezheti, hogy a kazán nem tudja felmelegíteni kellőképpen a vizet. Itt elsősorban a fő hőcserélő vízkövesedésére lehet gyanakodni. Ha 10 éve nem volt tisztítva a kazán, esetleg több alkalommal volt cserélve vagy utántöltve a víz a rendszerben, akkor jó eséllyel ez a gond. Ki kell szerelni a hőcserélőt (tűztér felett található lemezes szerkezet) és kitisztítani. A tísztítás azt jelenti, hogy át kell mosni erre szolgáló folyadékkal (hagyni ázni benne, hogy feloldja a vízkövet). Lehet próbálkozni ecettel, higított sósavval is, utóbbival azért vigyázni kell, mert a gumi tömítéseket és más dolgokat is meg tud "enni".


A kazánban levő "termosztát" lelke egy érzékelő, amit általában NTC-nek hívnak, párszáz forintos alkatrész, viszont típusfüggő. A kazánban jól láthatók a vízcsövek, ez valahol a csőre van erősítve és általában két drót csatlakozik rá, amit le lehet húzni, majd az NTC-t kitekerni, mint egy csavart. Nem gyakran, de tönkre tud menni. Ez csak egy érzékelő, a konkrét szabályozást már a kazán elektronikája végzi. Ha a kazán úgy működik, hogy megy fél-5 percig, majd leáll kb. ugyaneddig, majd megint begyújt, és ezt csinálja folyamatosan éjjel nappal, akkor lehet erre gyanakodni.


Még érdekes lehet az is, hogy a készülék lángmodulációs-e (azaz tudja-e változtatni a láng "nagyságát" - égéstérbe jutattott gáz mennyiségét). 

Előzmény: ÁgG (515)
BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2012.02.13 0 0 521

mi fernox-ot használunk. www.fernox.hu 

 

van más gyártó is

Előzmény: 76zoli76 (520)
76zoli76 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 520

Köszönöm a választ!Milyen tipusú vegyszert rakjak bele és mennyit?

Előzmény: BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG (508)
Émile Creative Commons License 2012.02.09 0 0 519

 Nekem a tűzhelyem ilyen ... ha jól emlékszem, le kéne menni a konyhába megnézni.

Előzmény: Notes (516)
Émile Creative Commons License 2012.02.09 0 0 518

 Megy az a kazán ?

  A leírásból sejthető, hogy igen.

  55 fokos vízzel is lehet fűteni csak több radiátor kell. Vagy !  Vagy megy 24 órát !

 Lehet csak azért nem lesz 17 foknál több mivel most nagyon hideg van, vagy közben pl. elköltöztek felülről és alulról, tehát megváltoztak a hőtechnikai paraméterek.

 A nagy baj akkor van ha már egyáltalán nem fűt !!

 

 

"Szóval állítólag az a baj, hogy a kazán saját termosztátja nem engedi melegebbre a vizet, a szobatermosztát pedig csak lefelé szabályoz, felfelé nem."

 

 Iktasd ki a saját termosztátot (csak fel ne robbanj ) vagy vegyél egy  másik termosztátot.

  A szoba termosztát megnem szabályoz, hanem ki és bekapcsol.

 Ezek az ötleteim.

 ja az én kazánom is  67 fokon fűt, annál melegebbre nem képes a vizet felmelegíteni, de afűtésem mégis jó, mivel most ebben a hidegben kb. 20  órát fűtök - tekhát még mindig van 4 óra tartalék.

Előzmény: ÁgG (515)
adam64 Creative Commons License 2012.02.09 0 0 517

Kondenzációs kazán vásárlásakor hozzá való kéményt is kell szerelni? Teljes magasságában, vagy csak a bekötésig? A betétes kémény miért nem elég?

Notes Creative Commons License 2012.02.09 0 0 516

Erre itt nem fog megoldás születni sajnos. Az hogy 5 szerelő nem ment ki a név hallatán azért elég beszédes. Gondolom se tapasztalat, se alkatrész nincs ehhez a típushoz. Én pl. soha nem is hallottam róla, csak Electrolux-ról, de az egy háztartási gépeket gyártó cég.

Ha új kazánt kell venned próbálj ismertebb típus választani amit idehaza is jó eséllyel tudnak szervizelni. Persze ezek drágábbak mint egy noname termék, de azért ezekből is van megfizethetőbb. Nekem pl. Immertgast ajánlotta a gépészem mint olcsó, de jó minőségű cuccot.

Előzmény: ÁgG (515)
ÁgG Creative Commons License 2012.02.08 0 0 515

Nekem is lenne egy nagyon szakszerűtlen kérdésem.

10 éves, Metróban vásárolt, Elektrolux nevű kombi kazánunkkal az idei évben nem tudjuk a lakást befűteni, a víz max. 55 fokos benne, a készüléken lévő kijelző szerint. Hiába állítom a szobatermosztátot pl. 20 fokra, 17 foknál melegebb nem lesz a lakásban. Természetesen hívtunk szerelőt, nem boldogult vele. Aztán vagy öt másikkal beszéltem telefonon, amikor megmondtam, hogy Elektrolux, nem vállalták, de még azt sem, hogy megnézik. Az Elektrolux pesti irodáját is megkerestük telefonon, nem is hallottak arról, hogy valaha lett volna kazánjuk is. 

Szóval állítólag az a baj, hogy a kazán saját termosztátja nem engedi melegebbre a vizet, a szobatermosztát pedig csak lefelé szabályoz, felfelé nem.

Lenne valami ötlet (azon kívül, hogy cseréljük le :))) ? Köszönet!

Notes Creative Commons License 2012.02.06 0 0 514

Így elég nehéz lesz megfejteni. A "hideg van" mit jelent pontosan? Beindul a kazán? Megy a keringető szivattyú? A radiátorok teljesen hidegek, langyosak, esetleg csak a tetejük meleg? Milyen kazán ez, és milyen termosztát?

Előzmény: galropi (510)
cila1 Creative Commons License 2012.02.06 0 0 513

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.Van egy Immergas eolostar kombi cirkóm és egyik percről a másikra nem ad melegvizet.Mármint ha megnyitom a melegvíz csapot akkor se hideg se meleg nem folyik.Olyan mintha el lenne zárva a víz.A kazán se indul be.Persze a fűtés tökéletesen megy.Valaki azt mondta,hogy van benne egy szelep és az lehet,hogy felakadt.

Vélemény?

ZPKing Creative Commons License 2012.02.06 0 0 512

Sziasztok!

 

Lakás fűtéskorszerűsétes előtt állok.

Érdeklődnék hogy most milyen jogszabályok vannak mit lhet és mit nem!

 

Lakás 55m2 4 emeletesbe 2emeleten van. Fürdő nyugati falon.

 

Elgondolás:

Kondenzácoós kombi fali gázkazán radiátorokkal. Teljesen zárt égéstér. kintre füstöl kintről levegőzik kivitel.

Gázkazán elhelyezés fürdőszobába oldalfali kivezetés.

 

Ki mit tudna ajánlani.

 

Most konvekterok vannak.

Köszi

PeTi

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.03 0 0 511

Megrendeltem egy Baxi Mainfour24-es turbós kombi kazánt de mégsem kell. Még a boltból se hoztam el nincs leszámlázva sem tehát vadi újként megvehető elvihető a régi áron 145 ezer ft-ért.

Kellett volna a cucc de halasztom az egészet egyelőre.

 

 

Tel:

huszas négyszázhárom tizenkilenc hét egy

Előzmény: galropi (510)
galropi Creative Commons License 2012.01.31 0 0 510

Sziasztok!!! Segítségeteket szeretném kérni termosztát beállítással kapcsolatban. Az lenne a kérdésem hogy a termsztátokat hány fokra állítsam? Van egy csőtermosztát és van egy termosztát  a gázkazánon. Mert akárhogy álítom mindig hideg van a lakásban, pedig már a szobatermosztátot 28 fokra állítottam ,és még mindig hideg van!!!  ): ):  

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.31 0 0 509

Érdeklődnék, hogy 40 m2-es Bp-i lakásba milyen turbós kombi kazánt érdemes tenni ami normálisan csinál melegvizet is nemcsak langyosat.

Kondenzációs nem érné meg szerintem.

BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2012.01.30 0 0 508

dugulás a kazánban és a hmv hőcserélőben. vegyszeres tisztítás ajánlott.

Előzmény: 76zoli76 (507)
76zoli76 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 507

Sziasztok !

Van egy bosch gázkazán ami vízmelegítés közben morgós hangot ad és amikor elveszia lángot elég hangosan történik!

miért ? Esetleg valaki valamilyen ötletet tud mondani!

Zoltanuss Creative Commons License 2012.01.11 0 0 506

 Már mindenen túl vagyok. A kazánt még augusztusban vettem (Saunier Duval Semia F24 )zártégésterű kombi. A bélelés szeptemberben megtörtént és nov. 24 óta üzemelünk.

 Kivitelelező ?

 Egy szimpatikus fiatalember, ha kell, a telefonját is megadhatom.

 

 

 Z.

Előzmény: *dog* (505)
*dog* Creative Commons License 2012.01.11 0 0 505

Milyen kazánt vettél és milyen kéményed van?Lassan nekünk is béleltetni kell.

Ki lesz a kivizelező?Pesti?Üdv:Mária

Előzmény: Zoltanuss (488)
BOSCH-JUNKERS, BAXI, FÉG Creative Commons License 2011.12.17 0 0 504

Üdv mindenkinek!

 

Egy aprócska megjegyzés és jótanács:

 

Ha valakiki Junkers-Bosch-Buderus kondenzációs készülékben gondolkodik, ami WB6-os (hengeres) hőcserélővel van szerelve, akkor inkább tegyen le róla! Ha vkit érdekel miért, keressen meg privátban!

beacska__ Creative Commons License 2011.12.15 0 0 503

Sziasztok,

van egy kb másfél éves saunier duval kombi kondenzációs kazánunk otthon. Kb egy hónapja furcsán viselkedik, ha megnyitom a melegvíz csapot valami berezonál benne. Ha bekapcsol a fűtés továbbra is csöndes, csak a melegvíznél produkálja ezt. Az érdekes az egészben az, hogy ha kikapcsolom a kazánt és újra be, néhány napra megszűnik ez a hang, majd megint újrakezdi. Van valami ötletetek, hogy ez mitől lehet?

Gabor12011 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 502

Az az egy biztos, hogy Termomax Premixx gázkazánt senki se vegyen. Nekem a beüzemelés után 3 nap alatt szétrepedt a kazántest (öntvény) 2 hét alatt kicserélték. Majd kiderült hogy a gázérzékelő se jó. Azt 3 nap alatt cserélték ki. Utána működött, de évente kétszer tisztíttatni ,illetve szerelni kellett mert folyton leállt. Tegyük hozzá, hogy egy új családi házba, első kazánnak, új kéménnyel lett beszerelve (a ház 110 m2-es).Átnézésre, állítgatásra szerelésre még ráköltöttem közel 150 e Ft-ot de nem javult a fűtési rendszer. Mint kiderült utólag a kazán maxon is csak minimumon üzemelt. Érdekes, hogy ezt nem vették észre garanciális időn belül!  Premixx 29 V típusú kazánom kevesebb, mint 3 évet bírt a szerelgetéssel együtt. Most 100 e Ft-ért megtudnák csinálni, de én inkább egy újat veszek és elfelejtem még a Thermomax márkát is egy életre. Senkinek nem ajánlom, pedig magyar. De sajnos nem minden magyar termék jó. A közel 3 év alatt a kazán nem volt képes 45 fokos víznél többet fűtésre előállítani, a szakszerelő szerint hiába állítom be a víz hőmérsékletét 85 fokra (ez a max teljesítménye a készüléknek) az csak a kazán belsejében jön létre. De forró a víz ami kijön, szerinte. De ha ez így van, akkor nagyon hőálló a kezem, mert a kijövő csövet bármikor bármeddig tarthattam, nem égetett meg. Ez már önmagán is érdekes. Mindenkinek inkább egy megbízható német márkát ajánlok (Bosch, Vailant).

KömKel Creative Commons License 2011.12.06 0 0 501

Az is lényeges, hogy rá lehessen csatlakoztatni a mostani kéményedre. Mert ugye az új kazánok turbók, és ezek közül van olyan, amelyik nem tudja 9 métert felnyomni a füstgázt a mostani sima kéményben. Továbbá gondoskodni kell a frisslevegő utánpótlásról is, amit oldalfali kivezetéssel meg lehet oldani pl.

 

Megtakaritás?

A fűtési rendszered átalakitása nélkül olyan 10-15% saccra, több nemigen. 

 

Márkában meg az a fontos, hogy legyen szervizháttér feléd. A Westen alsókategória, de szerintem rendesen teszi a dolgát. Állitólag jók még: Baxi, Immergas, SD.

Előzmény: Deckard73 (500)
Deckard73 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 500

A pincében van a kazán, szinte fölötte a tetőtérben a fürdő. (Egy zuhany van ott, más nem lesz rákötve.)

 

Ehelyett a Celsius helyett egy új kazánnal lehet komolyabb megtakarításra számítani a fűtésben?

Milyen márkát érdemes választani? (pl. Westen, Bosch, Junkers) Vagy igazából mindegy?

Előzmény: KömKel (499)
KömKel Creative Commons License 2011.12.06 0 0 499

Tárolós vagy nem tárolós:

Attól függ milyen messze vannak a vizvételi helyek a kazántól, és mennyire lehet számitani egyidejűleg több vizvételre.

 

Ha 10 méteren túl vannak a vizvételi helyek, és lehet számitani egyidejűleg több zuhanyzásra pl, akkor jobb a tárolós. Viszont arra mindenképpen számits, hogy a kazán és a vizvételi hely közötti csőszakaszban a pangó viz le fog hűlni, tehát lehet számitani vizveszteségre (ha pl most a fürdőben elhelyezett bojlered van).

Előzmény: Deckard73 (498)
Deckard73 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 498

hali,

 

jelenleg egy kb. 13-14 éves Celsius öv 35-ös kazánunk van, ami csak sima, melegvizet nem tud, és állítólag túl is van méretezve a házhoz képest - de legalábbis jó sokat fogyaszt. ;)

a kazánunk kéménybe van kötve.

 

ezt szeretnénk lecserélni egy kombi kazánra, ami már melegvizet is képes előállítani.

milyet érdemes választani? tárolóst vagy nem tárolóst? a lakás kb. 160 nm-es, nagyrészt régi, vastag radiátorokkal.

jóni pécs Creative Commons License 2011.11.04 0 0 497

kérdésem lenne hozzáértőkhöz : Savio kombi kazánomnál elment a hőcserélő.

3x forrasztották 2 napon belül , még mindig könnyezik.

megoldás lehet -e a hútőtömítő folyadék ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!