Keresés

Részletes keresés

Gábor Őry Creative Commons License 2020.10.27 0 0 75077

Szia!

Ez a szokványos szerelése, de pont azért tetszik amit beraktam, hogy a visszatérőBen van a tartály, mert így egyből a lejövő hőmérséklet használodik és nem a tartályban csücsül/hűl stb.

Szted úgy nem jó?

Előzmény: peterch (75076)
peterch Creative Commons License 2020.10.27 0 0 75076
Előzmény: Gábor Őry (75075)
Gábor Őry Creative Commons License 2020.10.27 0 0 75075

Csak azt nem értem, hogy "zárt" a rendszer, hogy tud leürülni? A levegő nem tud kimenni a tartályból.

Ezen a képen az utolsó verzió mennyire jobb megoldás?

Előzmény: Gábor Őry (75070)
Gábor Őry Creative Commons License 2020.10.27 0 0 75074

Illetve még annyi, hogy puffer helyett egy hőcserélőre lenne kötve, így direktbe menne a padlófűtésbe a meleg. Télen és átmeneti időben nem hiszem, hogy lenne annyi meleg víz belőle, hogy érdemes lenne pufiba tárolni, inkább kicsit túlfűtőm a házat és a betont használom mint puffer. Elsőnek gondolkodtam egy 300literesben, de túl sok energiát nem tudom hogy tudnék e ekkora tartályban tárolni.

Előzmény: kiggyo (75072)
Gábor Őry Creative Commons License 2020.10.27 0 0 75073

Akkor így jobb hatásfokú mint a hagyományos drainback rendszer?

Előzmény: kiggyo (75072)
kiggyo Creative Commons License 2020.10.27 0 0 75072

Teljesen, nálam így ment évekig.

Poc2 Creative Commons License 2020.10.27 0 0 75071

Az a legjobb szerintem.Nekem is úgy van bekötve,csak nincs benne drainback tartály.Nekem a fenti tartály víztelenítése megy ilyen elven.A leürülés az úgyis a kis tartályba történik gravitáció által.

Gábor Őry Creative Commons License 2020.10.27 0 0 75070

Sziasztok!

A csatolt képen látható 3. bekötési mód mennyire működőképes? Azért lenne szerencsés, mert egyből a hőcserélőbe menne a meleg, így kisebb lenne a veszteség. Így mennyire működne a leürülés?

Törölt nick Creative Commons License 2020.10.26 -2 5 75069

Javaslom, hogy meglibbanás helyett, térjünk vissza konzervatív módon a napenergia kérdéskörhöz.

Másnak itt helye nincs, ha idehoznák, azt nézzük levegőnek (vagy annak se).

östermelő Creative Commons License 2020.10.25 -2 2 75068

Na nézd már neked lehet? Kis sunyi.

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156249587&t=9111326

Előzmény: _CaiSei_ (75062)
Poc2 Creative Commons License 2020.10.25 -2 1 75067

Taníts mindent tudó!

Előzmény: _CaiSei_ (75066)
_CaiSei_ Creative Commons License 2020.10.25 -4 0 75066

Szeretnél velem egy szakmai eszmecserét folytatni? :)

Előzmény: Poc2 (75065)
Poc2 Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 75065

Erről beszélj okostojás:

"Egyébként nincsen semmiféle technológiai utasítás arra nézve, hogy milyen vastagságú és tulajdonságú kábelt milyen szerszámmal kell érvéghüvelyezni."

Akkor szerinted akár kombinált fogóval is jó az!

Előzmény: _CaiSei_ (75061)
agyarka Creative Commons License 2020.10.25 -2 0 75064
Nem vártam Tőled mást.
Előzmény: _CaiSei_ (75061)
agyarka Creative Commons License 2020.10.25 -2 0 75063
OFF
A szomszédom nyáron csináltatott víz-víz hőszivattyút 4M ért. Olyan jól sikerült, hogy vett egy csomó hősugárzót, hogy ne fázzon. 3-3,5 M ajánlatokat kapott a javításra.

A hőszigetelése is jól sikerült, a földtől az eresz aljáig rakták. Így legalább nem csak az egyik irányba lett hőhidas.

A gyerek óvodája mellett építettek egy lakóparkot, konkrétan 0 db dűbel lett felhasználva.

A környékbeli tüzépes szerint nem győzte a beszerezni a II. osztályú téglákat, amikhez viszik az I. osztályú minőségi tanúsítványt.
A bontott téglák is jól fogynak.
ON
Előzmény: peterch (75058)
_CaiSei_ Creative Commons License 2020.10.25 -3 0 75062

Ha megverted, akkor egy megfelelőségi nyilatkozatot kell kiállítanod, József. :)

Előzmény: Törölt nick (75060)
_CaiSei_ Creative Commons License 2020.10.25 -6 0 75061

Nagyon szép gesztus.

A kombinált fogót felismerni tényleg komoly előképzettség szükséges.

Nem írtál te semmiféle listáét, megmutattad, hogy a napelem telepítés milyen hatalmas műszaki felkészültséget igénylő munka.

Nem  foghat bele akárki, csak akinek legalább ekkora esze és tapasztalata van, aki ilyen mélységig ért a legfinomabb fogásaihoz is.

Hadd ámuljon a sok tudatlan fajankó, itt van agyaska, aki megbuktatja az összes balfasz villanyszerelőt, mer a Wagner-szolar szerelőjét, meg mindenkit, aki az útjába kerül.

Előzmény: agyarka (75059)
Törölt nick Creative Commons License 2020.10.25 -5 1 75060

OFF

Tudod mit kötözködő faszfej...

Eljössz hozzám megnézed az erről szóló iratokat nálam.

Aztán bocsánatot kérsz itt nyilvánosan.

----

Ha nem tetszik a fenti megoldás, akkor viszont a pofád alapra.
És akadj le rólam végre, mert többször nem szólok.

Fontold, meg az ajánlatot.
Mert ez az utolsó lehetőséged, hogy észhez térj és békén hagyj végre.

A következő baszakodásod után már élesben megy a játék.
És azt nem akarod... szerintem.

A másik fórum faszkalap is megbánta már, hogy nem szállt le rólam, amikor még lehetett volna.
Pedig megkapta ő is az ultimátumot, csak nem élt vele a kisbutus.

Előzmény: mókusfülecske (75056)
agyarka Creative Commons License 2020.10.25 -2 1 75059
Én kérek elnézést, hogy úgy írtam meg a listát, hogy olyat is bele írtam amihez esetleg nincs meg a szükséges előképzetséged!
Előzmény: Tomo75 (75053)
peterch Creative Commons License 2020.10.25 -1 1 75058

Nem is vettem kritikának , csak jeleztem , hogy elöfordulhat  amit írtál .

Saját tapasztalatom , hogy sajnos nagyon kevés a szakember és túl sok a betanított munkás , akinek semmi fogalma nincs arról hogy mit és miért is csinál ,így tanitották be és kész . Több esetem is volt a saját házam felújításánál és most a fiamék házának felújításánál is .

Napkolirendszer  fan-coil-os direkt fütésrásegítéssel , amit én rajzoltam meg , majd megkerestem két hivatalos céget , amik ebböl élnek . Elsö megjegyzés , ez nem müködhet . Meghívtam két havert , hogy rakják össze a rajzom szerint . Nekik volt annak idején technikájuk a rézcsövek forrasztására . Ök is azt mondták , hogy ez nem müködhet . Aztán mikor megépítették és még a csövek leszigetelése elött feltöltöttem a köröket folyadékkal és az egyikük válát megégette a csö , akkor megkértek , hogy lefényképezhessék a rendszert és a rajzot is megkapták .

Másik , höszigetelés vastagsága 20cm . Ezelött 15 éve , amikor megkerestem cégeket , hogy mennyiért csinálnák meg ? Elsö kérdés minek 2x10cm( mert akkor még csak 10cm vastag volt kínálatban) , mi maximum 7cm-ert rakunk , az is elég ,mondták . Mikor megkérdeztem ki a fönök és az számolja ki nekem , hogy mennyi energiát takarítok meg a 7cm és a 20cm esetében , néztek mint borjú az újkapura .  A fiamék háza esetéböl csak egyet . Gyönyörüen derékszögbehozva minden fal , mennyezet ( gipszkarton CD-CU profilvázra szerelve ) . Kijönnek a padlós cég emberei és lerakják a padlót srégen . A menyemnek mondja a szaki , hogy görbe a fal , azért nem fut a padló a fallal  (srégség 10cm , 8 méteres hosszon ) . Mikor kimentem és derékszöggel meg lézerrel mutatom , hogy nem igaz az állítás , akkor meg néznek .

Ezért én is inkább mindent magam tervezek , vásárolok és kivitelezem .

Sajnos nagyon nehéz ma megbízni valakiben , ha nem ismeri az ember már régebben , vagy nem látta saját szemmel a referenciákat . 

Előzmény: Teo papa (75054)
agyarka Creative Commons License 2020.10.25 -1 1 75057
Mindenki maga el tudja dönteni, hogy a listából mit akar és mit tud ellenőrizni. 2,5 celláig nem túl nehéz elszámolni, de ahogy végigmegyek a környező utcákon és megnézem a sinezéseket láthatóan sok telepítőnek gondot okoz elolvasni a panelek telepítési útmutatóját.
Azzal, hogy laikus a megrendelő sajnos nagyon sokan élnek vissza, tisztelet a kivételnek!

Nem kell barátoknak lenni a kivitelezőnek és az ügyfélnek. Korrektnek kell lennie mindkét félnek. Amint írtam a többi helyszínen a 2. alvállalkozóval, miután megismerte a gyártó telepítési útmutatóját már nem volt probléma.
A kivitelező részéről a korrektséghez hozzátartozik a felkészülés, eszközökkel és szerszámokkal, segédanyagokkal valamint aktualizált szaktudással.
Természetesen jogában áll, a kivitelezőnek az ezeket is elváró ügyfelet kukacosnak kategorizáni, és más munkát keresni. Az ügyfélnek meg mást megbízni, szerencsére van elég napelemes cég.

Előzmény: Teo papa (75052)
mókusfülecske Creative Commons License 2020.10.25 -1 2 75056

Inkább arra kéne válaszolnod, miért állítottad, hogy Kecskemét Alsószéktó - Szeleifalu környékén jellemző a napi többszöri áramszünet? Mert ez nem más, mint szimpla hazugság!

De segítek:

Azért állítottál ilyet, mert a wifis - mosógép vezérlő baromságodnál valahogy menekülni kellett a szorult helyzetből, így gyorsan kitaláltad, nálatok milyen gyakoriak az áramszünetek és mégsem okoznak semmi gondot.

Na ez vagy te.....MekkElek.

Előzmény: Törölt nick (75002)
mókusfülecske Creative Commons License 2020.10.25 -2 0 75055

Füstgáz elvezetésről ÉS égéshő hasznosításról volt szó.

Persze megint okoskodsz, miközben pont olyan hülye vagy hozzá mint ökör a jó napothoz.

Talán egy kis szövegértéssel sokat javulhatna a kommunikációd, de ezt már tőled hiába várjuk....sajnos a havonkénti nicknév cserétől nem lesz több eszed.

Előzmény: Törölt nick (75001)
Teo papa Creative Commons License 2020.10.25 -1 1 75054

Azt is elolvastam. Megjegyzem a korábbi posztodra a hozzászólásom nem kritika volt, hanem azzal kapcsolatban egy észrevétel.

Az, hogy ki milyen munkát és milyen szerszámokkal végez, nagyon széleskörű téma. Sok oldalról nézhető és sok jó és rossz vetülete van. Szerintem azt kitárgyalni reménytelen :)

Amiért én írtam, az csupán az, mert az alap "tanácsok" szerintem semmiképpen nem egy laikus számára készültek, mert ő érteni sem fogja. Ha valaki tőlem rendelne meg a szakmámban valamit és ennyire kukacosan ELŐRE akarná tudni, hogy mit hogyan fogok csinálni .. asszem nem lennénk barátok. Nem azért, mert nem jól végzem a munkám, vagy nem lehet ellenőrizni, de ha valaki ilyen bizalomhiányban szenved, akkor az ne rendeljen, hanem csinálja .. szerintem. Én sem kértem még soha senkitől, hogy a munka kezdetén mutassa meg a pénzt, amit a végén fizetni kell :o)

Teo >

Előzmény: peterch (75051)
Tomo75 Creative Commons License 2020.10.25 0 1 75053

Teljesen igazad van!

Előzmény: Teo papa (75052)
Teo papa Creative Commons License 2020.10.25 0 2 75052

Pedig de. A ..004 alatt írtakat egy laikus képtelen ellenőrizni. Ez nem azt jelenti, hogy azokat nem kell a kivitelezőnek betartani / jól csinálni. De egy laikusnak ez nem tanács, hanem érthetetlen. Többek között ezt kritizálták többen utána - szerintem - jogosan.

Teo >

Előzmény: agyarka (75043)
peterch Creative Commons License 2020.10.25 0 0 75051

Szia !

Légy szíves elolvasni a 75026 hsz-emet is !  Szerintem abban az is benne van , amit Te írtál .

Ismered azt amikor a tulaj beviszi a kocsit a szerelöhöz , az meg egy kalapáccsal megütögeti a motort , majd az újra müködik . 1201 forintot kért a munkáért . 1200 forintot amiért tudta , hogy hol kell megütni , az egy forintot meg a munkáért . Tehát vannak helyzetek , ahol valóban elegendö lehet a tudás és egy célszerszám . :-)

Előzmény: Teo papa (75040)
tfe_tng Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 75050

> Szeretnél lealázni

Miért fárasztanám magam, mikor megy ez neked önerőből is ?

Előzmény: _CaiSei_ (75049)
_CaiSei_ Creative Commons License 2020.10.25 -4 0 75049

Hát, ez nem volt valami sziporkázó. :)

Szeretnél lealázni, csak nem tudod, hogyan fogjál bele?

Azért ebben nem segítek, bár sok téren erősen rászorulsz a szellemi mankóra.

Előzmény: tfe_tng (75046)
agyarka Creative Commons License 2020.10.25 -1 0 75048
Jav. #75004
Előzmény: agyarka (75043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!