Azt hiszem hogy igen valami antibiotikum féle. Éppen ezért nem jó pl megelőzésre, mert úgy sajnos nem használ, viszont teljesen tönkre teszi a gyomrot. Csak akkor szabad szedni ha az első jeleket észlelitek. Akkor viszont minél hamarabb be kell szedni, ezért jó ha ezt első nap beszerzitek. Mi minden évben visszük magunkkal (riasztónak) :)
Amúgy a grapefruit csepp is jó, sőt bármilyen probiotikum és immunerősítő.
Nagyon köszönöm a tanácsot , sokan a páleszra esküdnek, de engem nagyon kikészít , főleg reggel . Van ismerős aki a Gréfuit mag cseppet szokta vinni és használni . Az antinál az antibiotikum ha jól tudom ?? Mi május 3. án indulunk SS-be
Sajnos teljesen tuti nincsen :( De azért a megelőzés szerintem fontos.
Mi utazás előtt kb 1 -2 héttel az utazás végéig immunerősítőt szedünk ( pl immuno tabs) és normaflore-t min. napi egyet.
Kint pedig colát szoktunk inni minden mennyiségben :) Nekünk eddig ez bevált!!:)) 1x sem voltam idáig beteg (7 éve járok ki) De persze sokan sokféle módszerre esküsznek:)
Én fogmosáshoz is ásványvizet szoktam kint használni.
De ha mégis elkap benneteket akkor az itthoni hasmenés elleni gyógyszerek semmit nem érnek.
Érdemes első nap már kint ANTINAL-t beszerezni. És ha az első hasfájós, "sűrgős" jel mutatkozik azonnal be kell szedni egyszerre 2 szemet. Majd 4 óránként 1-et 1 napig. Ha 1 nap után a helyzet nem javul akkor pedig orvosi segítséget kell hívni.
Rögtön elvisznek infuzió kúrára ami első hallásra rémisztőnek hallatszik, de 1 nap alatt meggyógyul mindenki, és lehet tovább nyaralni.:)))
A pálinka iváson kívül van-e más mód, hogy elkerüljük a"" Fáreó átka betegséget ""?? Tudom hogy vizet, fagyit nem szabad fogyasztani , és mit még ??? Tanácsot kérnék !
Tudnátok nekem abba segíteni,hogy a Sunrise Grand Select Montemare-nak mi volt a régi neve??Sajna ez alatt a név alatt nem találtunk egy videót se,jó lenne látni milyen a partja.
A Jaz is és a Radisson is a Nabq részen vannak. Előnye, hogy mindkettőnek homokos, sekély a partja, viszont ezért cserébe sznorira nem igazán alkalmasak, vagy hosszan be kell gyalogolni a látványért. És ez a legszelesebb része Sharmnak.
Egyikben sem voltam, de ha a kettő közül kellene választanom akkor lehet a Jaz-t választanám. Ugyanis onnan egy kis sétával viszont már a RAs Nasranit is el lehet érni... A Sensatori elötti csodás részhez lehet kijutni.
Megpróbálom belinkelni, remélem jót fog mutatni. (ha nem akkor keresd meg a térképen Sharmot, és a reptér utáni részt északra...)
Szia! Én a Ras Nasrani partszakaszt ajánlom. Sokszor irtunk itt már róla. Csodás korallok vannak itt, hosszan sznorizható, sekélyebb az alja igy alattad is van látnivaló bőven és nincs hajóforgalom. Van drágább és olcsóbb kategóriás szálloda is. A Melia Sharm talán hasonló kategóriáju mint az Iber.
Május vége vagy Júni elején szeretnénk menni!Barátaink szeretnek úszkálni,de nem nagy szélben azért is félnek ettől a résztől annyira!Na mindját meglesem melyikbe akartok TI menni!😜
Azt nem tudom , mert még sajnos nem jártam itt, de idén nyáron egyik nagy esélyes az Iberotel Club Fanara , ami ebben az öbölben van. Ha utánam mentek, és ide megyünk tudok majd friss infóval szolgálni:))
De azt gondolom, hogy védettebb a széltől :)
Én amióta Sharmra járok egy nyaraláson voltam úgy hogy zavaró volt a szél, és sokszor volt piros zászló, de ez Sharm legszelesebb részén volt a Nabq részen.
A többi alkalommal, max 1-2 nap volt nagyon szeles, a többi napon simán lehetett sznorizni.
Bocs,hogy megint Téged zaklatlak,ajánlottad ezt a Fanara öblöt!Milyen messze lehet az általunk kiválasztott szállodától és milyen????Ha öböl,akkor valószínű hogy nincs nagy szél se hullámok,vagy rosszul gondolom??(ez fontos lenne nekünk)
Ahogy mondod a Baronnak van a legjobb partja, és ez a víz alatti élővilágra is teljesen igaz.:) De ott is mólóról lehet a mélyebb vízbe menni, bár az tény hogy jobbra-balra jó hosszan homokos a partja, és dagálykor beljebb is lehet menni egy kicsit...:)
A Sunrise Grand Select Montemare Resort szállodát nem ismerem sajnos.:( Nézegettem a fotókat, húú ez is nagyon klassz szálloda:))) Valószínű hogy most újítgatják, mert az egyik tripadvisoros képen mintha valami építkezés félét látnék, és elég friss kép (februári) :)
Szóval lehet Ti lesztek azok akik majd nekünk bemutatjátok:)) Szívesen vesszük majd a beszámolót:)))
Azt is néztem hogy nem messze van a szállodától a Fanara öböl, feltétlenül menjetek 1x át oda is sznorizni mert megéri...:)
Hát ahogy elnéztük a Baronnak van a legszebb partja!Tényleg szép homokos!A Stella Di Mare-ról letettünk,a sok hajó és a partja miatt(ahogy néztük csak molóról lehet a vízbe menni)Jelenleg a Sunrise Grand Select Montemare Resort mellett tettük le a voksunkat(mind a négyünknek tetszik)Erről a szállodáról tudsz valamit??
A hotel neve : Shores Amphoras Resort, a régebbi neve volt a Holiday. Momentán felújítás alatt van, március közepén fognak újra nyitni. A tavaly év végén tulajdonos váltás volt, egy török cég szerezte a bérleti jogot több évre meg. Magasabb színvonalat szeretnének az eddiginél, bár sztem az sem volt rossz, de gondolom ez majd az árakon is látszani fog... A partja nagyon szép sok sok hallal, korallal.
Csak pár bejegyzéstnyit kellett volna lefele scrolloznod :
Fakultatív programokhoz én Váczy Szilvit és Jenei Zolit ajánlom, ők tavasztól őszig kint vannak. Mi minden évben velük szoktunk menni minden programra, mint ahogy szerintem innen sokan:)
Van egy honlapjuk www.divingpro.hu itt meg tudod nézni milyen lehetősége vannak. De írj nekik biztosan válaszolnak. :)
Sajnos ahol lassan mélyülő homokos part van ott nincsen sok korall. Sharm ezért másabb. Viszont cserébe sokkal több lehetőség van sznorizni. :) Sziklásnak amúgy nem mondanám pl nézd meg a Baron előtti részt, az kifejezetten homokos :
Nagyon kedves Tőled ez a sok segítség!Tegnap éjjel 1-ig mi is videókat nézegettünk a Baronról,Stellaról.....!A Hurghadai parthoz képest ez a Sharmi rész nagyon sziklás ami részben tetszik is.Megnézünk mindent amit ajánlasz,köszi szépen!
Most láttam egy kis videót a Royal Savoy-ról, belinkelem (mi nem a Royal részben voltunk, de nekem már az is maga volt a luxus, ez pedig még annál is klasszabb...:
https://www.youtube.com/watch?v=WjBXrXsDE08
Kerestem neked videót a Stella Sharm Beach-ről :
https://www.youtube.com/watch?v=Og1anS26oOQ
És beteszek egy videót a Baron Resortól is (hátha...;) mivel Nekem ez a szálloda a kedvencem )
https://www.youtube.com/watch?v=IToFb3O4MpY
Illetve a Sensatori-ról is, ami közvetlenül a a Baron Resort mellett van, és szerintem ez is csúcs szálloda...:)))
https://www.youtube.com/watch?v=vSHyrgS_ITk
Egy vélemény (így megnézve a videókat) a Stella mint szálloda pazar!:) , de ahogy a felvételen láttam ott mennek el előtte a hajók, így valószínű, hogy nem sekély az alja. Ahogy látom eléggé nagy a szél is.
A Savoy egy öbölben van így védettebb a széllel szemben, és nincsen előtte hajó forgalom.
És hát a Baron és a Sensatori pedig Sharm legcsodásabb partjánál fekszik, ahol sekélyebb a tenger, így közvetlen alattunk is csodás a látvány, és hajók itt nem közlekednek. (nekem ez a két szálloda az ami minden szempontból tökéletes választás lenne)
A partja teljes hosszában több hotelen keresztül sznorizható:))
Mondjuk mi 2x voltunk így de csak azért mert sok időt töltünk hajón. Mi mind a 2x be tudtuk vinni a vizet a szállodába gond nélkül.
Ettől függetlenül azért szerintem jobban megéri ha all inc ellátásra fizettek be. Az viszont tény hogy közvetlen a szállodák melletti üzletekben biztos, hogy drága az ital.
Bemásolok egy beszámolót a FB -os csoportból amit egy csoporttag tett fel a Rixos-ról. Én mintha mástól is hallottam volna hogy nem mindenben üti meg azt a szintet amit elvárnánk tőle...
"Sharm El Sheikh - Rixos
Mint ígértem,megosztom veletek a tapasztalataimat ,mert nem láttam hogy bárki írt volna beszámolót erről a hotelről.
Aug.21-28.ig voltunk a szállodában.Csütörtök reggel 6ra értünk a recepcióra.A kártyákat a szobához egyből megkaptuk,amit azonnal ki is cseréltettünk,mert ennyi pénzért nem szerettük volna a szomszédban lévő üres telket nézni.A szobát kicsrélték plusz pénzért(nem 10,20 euroról volt szó,hanem konkrétan 105euronkba került!!!),ami már a központi medencére nézett.Hozzáteszem,ugyan olyan volt a szoba felszereltsége,mint az elsőé.
7 órától volt reggeli,elsők voltunk :-)
Semmi gond nem volt a reggelivel.Szépen ki volt dekorálva minden,volt bőven mindenből,a felszolgálók kedvesek voltak.Bár sem a recepción,sem az étteremben nem nagyon láttam mosolyt senkin.
Napjaink nagy részét a központi medencénél töltöttük,ahol volt bár.Ott nagyon kedvesek és mosolygósak voltak a pultosok.
Az ebédnél is több választék volt,bár ízre nem mondanám hogy hűha.
2 svédasztalos étterem van,mindegyikben ugyan az volt a kínálat.A recepción lehetett asztalt foglalni az a la cart-os éttermekbe.
Mi a tengerparti éttermet probáltuk ki,ahol hal ételeket szolgáltak fel.
Ott igazán nagyon kedves volt a személyzet és az ételek is nagyon finomak voltak.Viszont ha rákot és homárt szeretnétek enni,az már fizetős buli :-) A hallé nagyon nagyon finom :-)
Minden este volt valami program,amit az animátorok mindig tudattak velünk.
Snorkerezni 2x tudtunk,mert elég nagy szél volt minden nap.Egyszer délelőtt,egyszer délután,aminek nem túl sok értelme volt,mert a korallfalat a nap hátulról sütötte és sötét volt.Nem volt nagy durranás az élővilág,alig voltak halak.
Biztos láttátok hogy töltöttem fel pár képet és azt is oda írtam hogy nem akarok haza menni.Ez egy elhamarakodott döntés volt így visszagondolva.Nyilván az első nap még nem veszi észre a hibákat az ember és csak ámul,bámul....de a 3.napon már jöttek elő a szépséghibák.
A szálloda kertje csoda szép,a medencét folyamatosan tisztítják,viszont a napágyak koszosak és a huzat szét van szakadva jó pár ágyon.
A szoba tisztasága nem üti meg a Rixos szállodalánc szintjét,de még egy 4 csillagot sem.
Minden nap tettünk ki az ágyra borravalót,és így is csak felületes volt a takarítás.Porszívózni egyszer sem porszívóztak,a fürdőkád nem volt kitkarítva és a fördőszoba sem volt felmosva.A árba benne volt a minibár használata,amiért szolni kellett folyamatosan,hogy töltsék fel.Az utolsó este a szobánkhoz hozzá sem nyúltak.A 85 éves nagymamámnak nem olyan kopott a fürdőkádja,mint ami ott volt.
Mivel az étel minden nap ugyan az volt,de szó szerint,így este párszor igénybe vettük a szobaszervízt normális vacsorát rendelni.Mindjárt az első alkalommal el is felejtették kihozni a rendelés,majd 2 óra múlva szóltunk és az volt a reakció,hogy "Tényleg nem kapták meg a rendelést?" Ez nem volt annyira vicces,mint ahogy azt a vonal végén az alkalmazott gondolta.
A szállodával kapcsolatban bőven vannak hiányosságok,sok olyan dolog van,ami nem üti meg a szintet.Sok befejezetlen dolog van.Nekem úgy tűnt,mintha nem lett volna idő befejezni a szobákat és a lépcsőházakat.
A felszolgálók motiválatlanok,nem mosolyognak pedig adtunk bőven borravalót.
Hazautazásnál pl. elfelejtették e csomagjainkat a recepcióra hozni.
Összességében jó éreztük magunkat,de még egyszer nem jönnék ide vissza,főleg nem ennyi pénzért.
Többen is mondták hogy a Rixos egy csoda,hogy milyen gyönyörű...
Tavaly a Hilton Waterfallsban voltunk,komolyan mondom fele ennyibe került,de ott nem nagyon tudtunk belekötni semmibe.Ott mindenki a nevünkön szólított és a seggünk ki volt nyalva.
Ja,és az internet használhatatlan napközben,este és reggel kicsit jobb.
Szerettem volna úgy hazajönni,hogy azt mondhassam hogy mindenki csak ide jöjjön,ahogy nekem is sokan mondták,de nem teszem,mert ez a Rixos ez nem Rixos."
Az eddigi terv júni 13 körül,4-en mennénk azért is szűkítettük le erre a két szállodára a választásunkat(mindegyikünknek tetszik)Személy szerint nekem és a feleségemnek a Rixos jobban tetszik,de ebbe akkor inkább rátok hallgatnánk,mégiscsak jobban ismerősők vagytok ezen a Sharmi"pályán"!(bár még elég messze van június)
Üdv Mindenkinek! Egy kis segitségre lenne szükségem. Már többször voltunk Egyiptomban, de mindig all. inc. ellátással. Mivel ahol voltunk az italok minősége hagyott maga után kivánni valót, úgy gondoltuk, hogy félpanziósra mennénk legközelebb. Igen ám, de azt hallottuk, hogy nem engednek a hotelbe kinntről semmilyen italt. Namármost akkor csak ott lehetne megvenni, ami -egyébként nem tudom_ de gondolom drága. Mi borosak vagyunk, pl. hol lehetne Sharmon jó bort ill. sört venni?? És milyen áron, és a félpanziba a viz sem tartozik bele?? Megköszönöm a tájékoztatást! Üdv: Judit
Sajnos egyikben sem voltam, de a Rixos-ról bizony olvastam a Fb-os csoportban több embertől is rossz véleményt.A partját nem ismerem a Stellának de mint szálloda biztos , hogy most talán ez a leg... Sharmon. :)
Ha nekem kellene választani, én a Stella Di Mare mellett döntenék. Sajnos én még nem voltam ott ( elég húzós az ára, és inkább kétszer is megyünk), de barátaink nagyon meg voltak elégedve, sőt " el voltak ájulva", pedig nagyon igényes utazók. Ráadásul nagyon közel van a Naama Bay, akár be is lehet sétálni. A hotel értékelő oldalakon is az élen szerepel.
Milyen sorrendbe raknátok a szállodákat amiket ajánlottatok?A Stella Di Mare Beach és a Rixos????Ezekről tudtok valamit??Nagyon sok szép és jó szálloda van,nehéz választani!
Uhh a Baront ahogy elnéztük,nem túl ocsó,de nagyon szép.
Én is már 2 5* szállodában voltam Sharmon, mindkettő EU mércével nézve 4 vagy 4+ csillagos. Ami nagyon bejött : Radisson Blu Resort. Ezt bátran ajánlom.
Nem voltam még az általad felsorolt szállodákba, így nincsen összehasonlítási alapom, de azt viszont tudom, hogy Egyiptomban az 5 csillagos szállodák minősége között is igen nagy eltérések vannak. Az általam ajánlott szállodák mindegyike elérné nálunk is az 5 csillagot, évek óta sorra elnyerik a legjobb szállodák díjait.
Baron Resort/ Baron Palms:
Érkezéskor nem kell megvárni a két órát, meleg kendővel, hűsítővel fogadnak, szobába bekészítve gyümölcs, fürdőköpeny , papucs.
Étkezéskor az asztalok szépen terítettek, a pincérek az asztalhoz kísérnek, este minden asztalon gyertya ég. Az ételválaszték bőséges, és ízletes. (3 éve olasz szakács volt) nincsen sorban állás sem az ételért sem az italért, az italokat a pincér hozza ki. Több étterme van, pl indiai és olasz is.
2 medencéje van, illetve nagyon jó a wellnes szolgáltatása.
Hosszú partszakasz tartozik hozzá, napozó ágy mindig van bőven. Homokos ugyan de csak bokáig, dagálykor egy kicsit talán feljebb is ér a víz. De a vízbe menni csak a korallokon átnyúló mólóról lehet. Itt viszont már mély a víz. Az alja a sekélyebbek közé tartozik ezért nem csak korall fal van, és a mélység alul, hanem oldalt és alul korall szőnyeg, és rengeteg féle hal, illetve több kilométeres a partszakasza így van bőven látnivaló nem lehet megunni.:))
Savoy
ez a szálloda Sharm másik részén van. Szintén nagyon magas színvonalú a szolgáltatás. Az étkezéseknél csak a reggeli svédasztalos, a többi étkezés éttermi , így étlapról lehet választani. A szállodán belül van 4 féle étterem ( olasz, kínai, sea food, stb)és ami ennek a szállodának nagy előnye, hogy a szálloda maga a SOHO Square -en van, ami egy gyönyörű tér, tele üzletekkel, éttermekkel, pub-okkal, így ezeket az éttermeket is lehet az étkezésekre használni ingyen (thai, indiai, stb)
Több szolgáltatás is kedvezményesen vehető igénybe a Savoy vendégeinek (pl koripálya, pub stb)
A partjáról a vízbe bejutás hasonlóan mólóról lehetséges, a Baron előtti partszakaszhoz képest ez annyival másabb, hogy egy kicsit talán kevesebb a látnivaló :)
Fakultatív programokhoz én Váczy Szilvit és Jenei Zolit ajánlom, ők tavasztól őszig kint vannak. Mi minden évben velük szoktunk menni minden programra, mint ahogy szerintem innen sokan:)
Van egy honlapjuk www.divingpro.hu itt meg tudod nézni milyen lehetősége vannak. De írj nekik biztosan válaszolnak. :)
Mindegyik szállodát megnézzük,amit ajánlottál,köszi!
Elég magasra tettük a lécet mert mindent a Hurghadán(Sahl Hasheeshon)lévő Premier Le Reve-hez hasonlítunk!Ilyen (hasonló)minőségű,színvonalú,stílusú szállodat keresünk Sharmon!
Ami fontos lenne:ne kelljen sokat sétálni a strandig,legyen homokos partja,szép korallos rész snorizni......!
Egyelőre ennyi jutott most eszembe,de ha még lenne valami,mindenképp írok.
Jaaaa,a fakultatívok!Innen hova érdemes menni és kivel???
(holnap majd elkezdem visszaolvasni ezt a topikot,hogy okosodhassak)
A Baron Palms-ban nem voltunk, csak átmentünk megnézni, ( nekem a kertje, és a medencéje jobban tetszett) de ugyanilyen színvonalú, annyi különbséggel, hogy nem tengerparti.
A Baron Mellett van a Sensatori szálloda, ez pár éve épült és pazar!:)))
A harmadik exclusiv szálloda Sharmon a Savoy. Itt is jártam , ez is magas minőségi színvonalat képvisel :)
Látom külön foglalásban is nézelődsz, ha gondolod segítek privát is, elmesélem mi ,hogy szoktunk menni stb. Most lesz a 4. ilyen magán szervezett utunk. Be vagyunk nyárra foglalva+fizetve, bazi jó áron! (persze nem minden hotel jön ki olcsóbban így érdemes utánajárni,h irodánál olcsóbb vagy külön foglalással az adott hely)
A 250ezer az gondolom 2 főre szólt volna és 2 hetesre, bár eddig 300-310-320 euro volt a Kartago 1és2 hetese is a hosszított 11 ,12 naposok is, az Anu drágább 320eur az 1 hét. és a hosszítottak 340eur a 2 hét 370. A többi iroda ha ad az is olyan 110e ft lenne. A KT a legjobb csak charter jegyre. Ha nem akarnak közvetlen neked adni én tudok egy összeköttetést, mi is úgy szoktuk! Na de nem is ragozom , ha érdekel rám írsz ....Üdv.
Köszi a válaszokat! Fakultatívval kapcsolatban mi a bevett szokás? Itthonról jobb intézni, vagy kint mondjuk a Hotelben? Az árak, én úgy láttam eléggé kedvezőek. Illetve mennyire gáz Sharm-ból elbuszozni a piramisokhoz? Mennyi idő kb. az út? Minden jótanács érdekelne! Köszi előre is.
Idén Júliusban Sharmot néztük ki, azon belül is az Iberotel Club Farana szállodát!
A legszebb a partja szerintem egész Sharmon! Akadálymentesen lehet a vízbe jutni, van egy sáv fürdeni, úszni, majd következnek a korallok! Szerintem ideális mindenkinek! Mi ezt választottuk és remélem nem fogunk csalódni!
Sharm sokkal jobb és szebb sznorizás szempontjából is ,mert sziklás a partja ,a szállodák partjáról közvetlenül a korallok közt találod magad, persze általában egyből mély vizben
de ha homokos partot szeretnél Hurghadát válaszd ,itt viszont a szállodák előtt nincs olyan gazdag élővilág
Sharm egyik legje a Faraana öböl pl. -El Farana Reef Hotel,Iberotel-kevés homok is van és egyből a korallkertben találod magad
Sziasztok! Szeretnénk tanácsot kérni, hogy szerintetek Hurghada, vagy Sharm a jobb??? A párommal szeretnénk Júliusban Egyiptomba utazni, de nem tudjuk még, hogy pontosan hová. Homokos partot szeretnénk, nem feltétlenül búvárkodnánk, de azért szeretnénk látni szép vízalatti helyeket is, ami megoldható snorkelezéssel. Továbbá a legfontosabb, hogy szeretnénk eljutni Kairóba is a piramisokhoz. Tudtok esetleg ajánlani jó utazási irodákat, illetve, hogy milyen fakultatívokra érdemes elmenni, kipróbálni??? Jobb egyedül intézni, vagy mindent irodánál???? Köszönöm a válaszokat!!! :)
Hol néztél 250eurós charter jegyet???Kicsit fura számomra, h két hetesre ne tudsz olcsóban kijönni nyilván nem a Reef Ozist,egy elfogadható hotelt bizony ki lehet hozni.Amúgy meg ahogy a másik fórumon már írtam,két hetesre super áron van júnira a Sharm Plaza!
Ha találnál olcsó charter jegyet (tavaly 100 körül már lehetett venni) akkor 100 ezerrel olcsóbban el tudnál menni az Iberbe.
Maga a szállás 900 font az Alpharooms-on szeptember29-től október 13-ig. Ha erősödne a forint akkor ez még olcsóbb lenne, de jelenleg kb 380 ezer Ft + transzfer díj.
A Reef Oasis 2 hétre 450 ezer + repjegy. Ez is jóval olcsóbb magánszervezésben:)
Sziasztok. Még mindig az iberotel fanara felé hajlok.De most nézegetem a mellette a reef Oasis beach resort. Szerintetek melyik jobb. Szálloda. A part az ugye ugyan az . Köszönöm
Viszont az igazsághoz azért tényleg hozzátartozik, hogy a charterek pláne Sharmra eléggé meg vannak variálva még a főszezonban is, nemhogy őszre... ettől függetlenül azért egy próbát megér, hogy lekérd és lásd a különbséget. (mondjuk ezt már akkor érdemes amikor az irodák is tudják a charter járataikat) Én amennyiben csak Sharmra mennék , és egyéniben akkor a chartert választanám...
A szállodát egyébként lehet módosítani, ha megváltozik a menetrend ....
Reef Oasis beach Resort -ot 887 fontért azaz cirka 370 ezer Ft-ért látok, szept végére 2 hétre... Ha még ehhez rendelsz charter jegyet ami kb 100-120/fő (tavaly 95 körül volt) akkor kb 600 ezerből jönne ki. Azaz lényegesen olcsóbb
Igen félreérthető voltam,mert én a tengerre gondoltam (csak nem írtam le) szóval az nekem sajna olyankor még hűvös!!
Én "vizicsirke" lévén napi 3-6 órát simán benne vagyok a vízben, és ahhoz a 23-24 fokos víz az hideg. Áprilisban nem mindig és nem mindenhol van szerintem 25 fokos... Én ezért szeretek június-júliusba menni... :)
Egyiptomban úgy általában április még eléggé hűvös. Április végén május elején indul be a szezon... A tenger is akkor kezd melegedni. Érdemesebb inkább talán május végén júniusban menni, mert akkor még talán annyira nincsen tumultus, de már többet lehet a vízben lenni, és a nappalok is egyre hosszabbak.
sultan gardensről #23516-518 között írtam pár infót (szeptemberben voltam), ugyanitt volt Pierr_Kardán, ő egy nagyon részletes beszámolót írt, a linkjét a #23606 alatt találod.
nem tudom, hogy most mennyibe kerül az island view hotel, de én a helyedben azt is betenném az opciók közé, szerintem nagyon klassz, hogy egyből ott van a soho sq-nél, csak ki kell sétálni, és mégis van valami élet az ember körül, nem kell a gagyi szállodai műsort nézni :)
itt nincs sok lépcső, de azért távolságok vannak (nagy területen helyezkedik el a hotel)
sultan gardensben van valamennyi lépcső, egészséges embernek kibírható, de egyébként kb fél óránként megy körbe kisbusz, ami szállítja az utasokat a szálloda területén körbe-körbe.
Coral Beach Resort Montazah - ( tavaly, és azelőtt is itt nyaraltam)
szálloda: nem csili vili, szerintem normál alap szálloda, 2 részből áll, a parti rész drágább de jobb szobákkal, és mindegyik tengerre néz. kaja elfogadható (ettem már jobbat, de rosszabbat is....:)
part: 5 csili, sőőőt annál is jobb. hosszan sznorizható rengetegk féle hal van, és korallszőnyeg egyszerűen csodás!!megközelíthetőség: Lejtős szakaszon kell lemenni a partra mert a szálloda magasabban van.
Vízbejutás: csak stégről (műanyag stég, közép hosszú)
Vélemény: ár/érték arányt tekintve szerintem tökéletes (fekvése - kíválló)
Sultan Gardens - pepetv most jött haza ebből a szállodából - szerintem tud neked hasznos infóval szolgálni...
Iberotel Club Fanara - volvos80 ősszel nyaralt itt 23505-ös hsz-ben találsz a szállodáról infót
Én nem jártam itt, idén egyik célpont lenne... - ez sok lépcsős szálloda, de a partja a másik legjobb Sharmon.
Itt van mód stég nélküli bejutásra, mivel közvetlen a szállodának nincsen, így a korallok felett lehet kijutni...
A szálloda maga vélemények alapján talán egy kicsit színvonalasabb a Montazah-nál.
Hotel El Faraana Reef - ennek a szállodának klindu a "specialistája" keress rá a nevére és biztosan találsz erről is infót.
Mivel a szokásos kötelezők - sivatag, Kairó, intró, delfinárium, stb -már megvoltak, most csak punnyadni szeretnénk. Leereszteni, lebegni a vízben és halakat bámulni :)
Az idei nyaralás úticélja SHARM lesz. Egyelőre a hotel még kérdéses. Az alábbiak jöttek szóba a véleményeitek alapján.
Coral Beach Resort Montazah
Sultan Gardens
Iberotel Club Fanara
Hotel El Faraana Reef
Természetesen ezen kívül más szálloda is szóba jöhet. Nincsenek "nagy igényeink", szinte csak sznorizni szeretnénk. Ami még fontos információ lehet, hogy 3 korosztály menne, és az édesapámnak mindkét oldalon csípőprotézise van. Kicsit biceg, de nagyon jól tud közlekedni ( tegnap is reggel 8-tól délután négyig vadászni volt :) tehát lehet, hogy ez nem zárná ki a sok lépcsős szállodákat. Bár, ha azt mondjátok, hogy gáz a sok lépcső....).
Jó lenne, ha beleférnénk fejenként 190-210 körüli összegbe.
Minden kedves fórumos társamnak nagyon boldog új évet és újabb csodás egyiptomi utazásokat kívánok!:)
Kép helyett pedig most fogadjátok szeretettel az októberi sharmi, Kathy8-ékkal közös utazásom élménybeszámolóját, amit a következő link-en érhettek el:
Szia! Sokan sokféle módszerre esküsznek, én is leírtam már párszor, nekünk az immunotabs+normaflore+cola combo jött be idáig a legjobban.
Utazás előtt kb 1-2 héttel immunerősítő gyógyszer, pár nappal indulás előtt és utazás alatt napi 1 normaflore, és kint pedig töménytelen mennyiségű cola , vagy/és alkohol :) Ez garantált :) Jó utat!:)
Köszi srácok, akkor nem szedek semmit előre, esetleg egy normaflore-os kúrát nyomok. Bejártam már Ázsiát, és jó pár helyet a világban, eddig megúsztam mindíg, pedig utcán kajáltam a legtöbbször, nem vagyok egy paragép, de annyi mindent olvasni ezzel kapcsolatban Egyiptomról hogy azért megkérdeztem :) 6 napunk lesz a Nasser tározón aktív horgászatra, nem szívesen buknám el felét a budin ülve. A hajón lesz Antinal azt jelezte a kinti partnerem is, azzal nem lesz gond, lesz kéznél. Meg ugye 6 vendéget viszek magammal, azoknak is mondom, hogy immunerősítő meg probiotikum kúra akkor a megoldás.
Le a kalappal, én 10 másodperc után lelőttem, nem akartam zombi lenne a villogástól. Így sajnos ebből a filmből nem tudom meg, hogy milyen is a Sultan Garden.
Dehát - ahogy mondod - nem vagyunk szakmabeliek, nem tudhatjuk, hogy milyen a jó videó...
Semmiképpen se szedd megelőzésképpen, ahogy megírta "em" is. Tönkreteszi a bélflórádat, mert egy széles spektrumú fertőtlenítőszer. Megelőzésre és/vagy fertőtlenítésre inkább pálinkát használj :) Viszont érdemes beszerezned Antinal-t a túra előtt, ha szükséged lenne rá azonnal kéznél legyen, mert akkor még aznap vagy másnap megállíthatja a hasmenést. Gondolom a szokásos "jó tanácsokkal" meg tisztában vagy.
egyébként meggyőződésem, hogy az ilyen "fosós" betegségek nagy része pszichés alapú, aki nagyon rágörcsöl, nagyon fél, az tuti produkálja majd a tüneteket.
többre mész szerintem, ha felturbózod az immunrendszered még utazás előtt, ott meg ésszel fogyasztod az ételeket és italokat. :)
az lenne a kérdésem, hogy Anthinalt kell/lehet- e szedni megelőzés képpen, hogy az ember elkerülje a bajt? Ahogy látom, előre nem lehet tudni ki érzékeny a hányósfosós 2 napos bacira és ki nem. Mivel egy 6 napos horgásztúrára megyünk a Nasser tározóra, ha abból kiesik 2 -3 nap az jelentős érvégés a túra szempontjából.
szerintem csak arra akart utalni az előző kommentelő kolléga, hogy ha nem ilyen sűrűn lenne vágva és effektelve az egész, akkor lehet, hogy nem fájdulna meg tőle az ember feje fél perc után:)
szóval csak építő kritikát fogalmazott meg, valószínűleg te másképp látod, mint egy kívülálló, ezért lehetne hasznos az ilyeneket megfontolni ;)
Sajnos azt nem tudom megmondani,mert fakultatív kiránduláson készült.De arra emlékszem,hogy nem Ras Mohamed irányában készült,hanem ellentétes irányban(észak felé),ott ahol egy nagy korall zátonyon egy roncs hajó fekszik féloldalt.
Ez egy klipp,és azért van rövidre vágva,mert az élményekből csak így fért el a zenéhez (a nyers film anyag kb 70 perc volt).Egyébként készült az élményekből egy 30 perces film,mely nincs fenn az interneten.
Tényleg szuper videó, nagyon visszaadja Sharm és Dahab hangulatát is számomra...:) Az elején van egy nagyon apályos tengerpart rész, de tényleg csak egy pillanatra látni, az hol készült?
Igáz már dec. 6án visszaértünk, de csak most van időm írni.
Szuper volt!!!!!!!!!
Hurghadával össze sem szabad hasonlítani, más világ!
Ghazala Bech Htel nem egy modern szálloda de ha nincsenek különösebb igényeid megfelel, a csillagok száma túlzás. Közvetlen tengerpartja homokos és van két kis zátony is a parttól 80mre ahol lehet a halacskákat lesegetni. Konyhája elfogadható.
A városban megkerestük a nekünk legszimpatikusabb utazás szervezőt és mivel az első utunkat (Jeruzsálem) jól megszervezte jó áron így vele mentünk miden felé.
Kissé aggódtunk első üzletkötésünk után , de fölöslegesen. Tudom ajánlani mindenkinek. Kairóba is elutaztatott minket mikor senki nem mert szervezni utat (itélet hirdetés előtti napon helyközi járaton, ott várt az idegen vezető és mindent láttunk mit Kairóban érdemes. Másnap este értesültünk tvből az eseményekről).
Lényeges hogy nem beszélünk csak magyarul, még is mindent megtudtunk mindenkivel beszélni csak az Izraeli határőr nem értette miért is akarunk Jeruzsálembe menni ezért pihiztünk két órát a határon, csoportunkat a Holt-tengernél értük be másik busszal mert figyeltek ránk és intézték utunkat az idegenvezetők egymás között mert mindenki fontos volt nekik.
Csak bíztatni tudok mindenkit ha szeretné magát jól érezni ott adottak a lehetőségek!!!! :D
szerintem ez a partszakasz jobb a- Dreamsnal (itt is gyönyörűek a korallok söt a part még szebb is) de a de a faraana öböl végig sznorizható 4 szálloda előtt egészen a világitó toronyig sőt a másik irányba is
mig a Dreamsnál csak a hotel partja előtt engedték
Szia!FlyNiki-vel repültünk.Tavaly is voltunk velük, ugyanígy Grazból, akkor pontosak voltak. Sajnos, most nem. Leginkább az bosszantott az egészben, hogy még egy pohár vizet sem adtak.
Azért még mindig szeretnénk új élményeket is, de igazából még Sharmon nem találtam olyan partszakaszra ajánlatot, mint a Makadi öböl Grand- Arabesque közöttit, ahol nem csak mólón lehet megközelíteni a tengert, és nem csak a mélyvízben lehet fürödni.Az" Arabesque előtti látnivalók ",meg egyáltalán létezik Sharmban valahol, ahol kis vízben gyönyörű korallkertek vannak? Azt még nem tudom, hogy mi lesz tavasszal, szerintem az ár-érték arány fog dönteni.Ha utazhatunk, Marsán a Fayrouz adottságaihoz hasonló lehetőség is érdekelne, majd meglátjuk.
Szia, persze tudom nem igazán jársz erre :) kár ,mert Sham is szupi :) a lentebb említett két partrész viszi a pálmát :) Már mintha így rémlene ,h beszélgettünk erről, h nem volt jó az a tabai hotel nektek. Nekem most nagyon bejött a dahabi hangulat , Taba is tetszene , de jövőre Marsa a cél :)
A Fanara öböl (ahol az Iberotel is van) és a Melia Sharm ahol van (Ras Nasrani), talán a 2 legszebb sznoris része Sharmnak:) Máshol is csodás, de e kettő biztosan nem fog csalódást okozni. Az Iberotelnél nincs stég, korallok felett úszva éred el a mély vizet, a Sharmnál van stég és onnan. A Dreams Beach-nél, ha jól tudom, egyből nagyon mély a víz a stég végén és itt sokszor lehet hullámosabb a tenger, az előző kettőnél ez kevésbé valószínű.
Sziasztok, Kartagonál foglalható nyárra Egyiptom. 30% kedvezmény, reptéri transzfer, vagy parkoló, és 20% előleg. Én már foglaltam Tunéziát , 2 fő július 11 nap 303 eft
Sziasztok. Az iberotel club fanara. Gondolgodom mert a par csodásak nez ki és remélem a sznori szempontból is jó. De meg javasolták a Dreams beach. Meg a Melia sharm. Szerintetek melyik jobb.elsosorban a sznori meg a part érdekel. Köszi
Bocs a késői reagálásért, de Sharm nekem még távlati terv esetleg. Nem voltam még fórumozó, csak olvasó a tabai Mövempick hotelben eltöltött rémálomra sikeredett nyaralásunk idején. Próbáltam már akkor is összeszedni minél több infót itt a fórumon, hát volt mit csalódnom, talán ezért szeretnék néha segíteni másoknak, hogy ne járjanak úgy mint én akkor.
Szia. Sharm számomra tényleg idegen, csak Hurg. Marsa és Taba ahol jártam eddig, már párszor. Csak azzal nem tudok egyetérteni, hogy az oroszokat annyian és annyiszor bántják sokan. Egyiptomban még más nemzetiségűnél kirívóbb orosszal nem sikerült találkoznom. Ha ezen az általános orosz fóbián próbáltatok élcelődni, hát megértem, vagy most is félreértek valamit?
Értem,lassan tisztul a kép.De mégsem merek elindulni mivel valamelyik fórumon olvastam,oroszok megharaptak békésen vacsorázó turistákat a Sinain.És különösen a csoport nő tagjai voltak durván agresszivek.Nem is merek bele gondolni ha velem is ezt tennék!
Szia, nem kellene inkább valami férfi magazinba írogatnod? Én lassan 60 éve vagyok magyar nő, és nem az éppen aktuális divat szerint szeretem ha megítélik a nemzetiségemet. Valószínű, hogy egyébként még nem láttál túl sokat a világból, hogy így próbálsz általánosítani, inkább még maradj a tapasztalatgyűjtésnél, aztán ítélj.
(((-Mi különbözteti meg a magyar turistát- az orosztól-))),milyen jelekből fogom észrevenni hogy veszélyben vagyok?Egyébként nagyon veszélyesek? Van orosz mentes övezet vagy hotel SSH-án,csak jól szituált kulturált turistáknak?,,,,,
Ami az oroszokat illeti : remelhetoleg egy szinvonalasabb hotelben azert rajuk szolnak hogy nyugodjanak meg.
Nem értem, ki szólna rájuk?
A személyzet? Ők biztosan nem, egyrészt rögvest ki is rúgnák őket, de maguktól sem tesznek ilyet, hiszen belőlük élnek...
A többi turista? Ők sem szólnak, ki akarja a nyaralását elrontani mindenféle önként felvállalt konfliktussal...
Egyébként itt a fórumokon páran nagyon vehemensen szidják az oroszokat, de én szerencsés vagyok, mert nemigen találkoztam elviselhetetlen oroszokkal az utóbbi időben.
A rubel vásárlóereje drasztikusan csökkent, a teherautósofőr - takarítónő házaspárok nem tudnak most Egyiptomba utazni, a tanár - orvosnő házaspárok pedig eddig sem botránkoztatták meg (az egyébként rendkívül kulturált magyar :-))) turistákat.
"Döbrögi", úgy érted, hogy egyáltalán semmit nem adott ki? Nem rosszul írtad be véletlenül a nevet? Mert az első hsz-edben Ghazela-nak írtad, pontosan Ghazala. Úgy nekem kiadott 2 oldal hsz-t.
Szeretnénk megköszönni az eddigi lojalitásotokat és azt, hogy ajánlottatok ismerőseiteknek! Sok élménnyel, barátsággal és vidámsággal gazdagodtunk mi is ebben a szezonban. Reméljük, hogy ti is jó szívvel gondoltok vissza az itt eltöltött időre! Most egy kis időre elköszönünk, 2015. május 1.-től sok szeretettel várunk benneteket újra itt Sharm El Sheikh-en, a megszokott környezetben és hangulatban. Továbbra is elérhetőek vagyunk e-mailben, ha kérdésetek van, írjatok bátran!
Mi november 22.en indulunk Sharm el Sheikh-re a Hilton Sharm Waterfalls Resort hotelbe, Bukarestbol. En is ugyanezt a kerdest tettem fel fakultativ kirandulasokkal kapcsolatban, de sajnos Szilviek mar jonnek vissza :( Igyhat az 50 dollar vizum arabol (2 szemelynek) inkabb fakultativra osszpontositunk.
Ami az oroszokat illeti : remelhetoleg egy szinvonalasabb hotelben azert rajuk szolnak hogy nyugodjanak meg. En eddig nem talalkoztam problemas oroszokkal (se Egyiptomban, se Torokorszagban). Hogy hangosak es szeretnek inni, az egy dolog...
Egyebkent a Ghazella Beach a fouton van, Naama Bay-ban (emlekszem elmentunk parszor mellette taxival par evvel ezelott).
A bal oldali keresőbe írd be a szálloda nevét, és elméletben ad rá egy-két találatot. Sajnos nem sokat, de hátha tudsz egy pár hasznos infót innen is.
Akiket én jó szívvel ajánlanék fakultatív programhoz, azok már nem lesznek kint mikor mentek, így lehet első körben az iroda programjait kellene megnéznetek akikkel mentek, de a szállodánál is biztosan lesznek biztosan fakultatív lehetőségek...
Félreértést megelőzvén nem Ludas Matyit keresem Márton napján csak tapasztaltabb utazókat kik jártak már Sheikh Ghazela Beach Hotel-ben és tapasztalataikat megosztanák velem.
nov. 23.án indulunk
Keresek helyi szervezőt is kit ajánlotok mert jól szervezte "helyi" túrátokat.
Köszönettel!
Kezdő fórumozó vagyok, jó tanácsokat megfogadom! :)
Mi a Radisson Blu-ban voltunk,az is tele volt orosszal. A többsége normális volt,de azért láttunk pár atom bunkót,parasztot is aki nem tudott viselkedni :(
Ez az orosz invázió minket is nagyon zavart az idén. Hangosak és agresszívak ha részegek. Többnyire azok. Sajnos most a nagy számok törvénye alapján az egyiptomiak az oroszokból élnek.
Azért van egy sejtésem, hogy jövőre javul a helyzet és ezáltal az árak is olcsóbbak lesznek. Az oroszok valószínűleg ritkulni fognak, mert a rubel nagyon meggyengült, közel kétszer annyiba fog nekik kerülni a nyaralás Egyiptomban, ha a tendencia marad.
Persze adódik a kérdés: és mi lesz a forinttal? :-)
Tavaly ugyanebben az időszakban, ugyanebben a hotelben voltunk. Nagyon jól sikerült nyaralás volt, írtam is róla akkor beszámolót.
Most csak arról szeretnék írni, ami azóta változott.
November elsején délután, a gép indulása előtt kb. két órával érkeztünk Grazba a reptérre. Mivel minden papírt már itthon megkaptunk e-mailben, csak a parkoló kártyákért kellett mennünk a pulthoz. Ezt néhány perc alatt elintéztük, kipakoltunk a kocsiból, és beálltunk a check in pulthoz.
Nem voltak sokan, elég hamar végeztünk.
Már a kapunál álltunk sorban a beszálláshoz, amikor bemondták sajnos csak németül hogy a gép késni fog. Előfordul az ilyen, visszaültünk és vártunk tovább. Aztán egyszer csak azt láttuk, hogy a csomagokat kipakolják a gépből, aztán az ételeket is, aztán a pilótafülke is elsötétül. Akkor még azt gondoltuk, hogy majd jön egy másik gép, és azzal megyünk. Nem így lett. Valamit mondott a hangosbemondó, persze megint csak németül, de az emberek felálltak és elindultak. Mi csak angolul tudunk, nem értettük pontosan, mi történik, de láttuk a monitoron, hogy törölték a járatot, így mentünk a többiek után. Tízen voltunk együtt, egyikünk kicsit tud németül, ő mondta, hogy szállodába visznek bennünket, mert csak reggel megy a gép. Nem voltunk boldogok, de ez van, rossz géppel nem lehet repülni. A pultnál hatalmas tömeg volt, teljesen rendszertelenül álltak, és mindössze 3 ember intézte a szükséges papírokat. Több mint másfél óra telt el mire kaptunk egy papírt, amivel mehettünk a hotelbe. Busszal vittek, kb. 15 perc volt az út. A papíron az is rajta volt, hogy másnap reggel 6 órára legyünk a recepción, akkor jön a busz, ami visszavisz a reptérre, a gép padig (az eredeti 21:30 helyett) reggel 7:50 kor indul.
A hotel recepción szintén óriási tömeg, két ember intézte a bejelentkezéseket, így nem csoda, hogy újabb másfél óra múlva, éjjel egy órakor kaptuk meg a szobakulcsokat.
Ami ebben a cirkuszban a legjobban zavart, hogy semmiféle ellátást, még egy pohár vizet sem kaptunk. A közel 3 órás sorban állás miatt el sem tudtunk menni, hogy saját pénzen együnk és igyunk valamit. A hotelban, míg egyikünk sorban állt, másikunk elment innivalóért, majdnem egy óra volt, mire sikerült venni egy pohár italt.
Elég tapasztalt utazók vagyunk, tudomásul vettük, hogy elromlott a gép, meg kell javítani, később tudunk indulni. Előfordult ilyen már velünk, de még soha nem fordult elő, hogy nem adtak valamilyen formában enni és inni.
Végül reggel 7:50 kor pontosan elindult a gép. Leszállt Hurghadán, de szerencsére nem kellett kiszállnunk.
Innentől már az ETI-től megszokott módon, jól szervezetten mentek a dolgok. Délután 3 után értünk a hotelbe, gyorsan kaptunk szobát, pedig sokan érkeztünk egyszerre.
Nagyon éhesek voltunk már, de sajnos ebben az időszakban csak a palacsintásnál van étel, ami nagyon finom, de valami rendes főtt étel kellett volna már mindannyiunknak.
Tavaly nagyon jó fekvésű, tágas szép szobánk volt, az idén sajnos nem volt szerencsénk. Egyikünk szobájának sem volt erkélye, csak egy kis ablaka, a mienk ráadásul annyira kicsi volt, hogy épphogy el tudtunk menni az ágy előtt az ablakig. Elmentünk a recepcióra, próbáltunk cserélni, akár rá is fizettünk volna, de azt mondták teltház van, nincs egyetlen üres szobájuk sem.
Kicsit morcos lettem, mert az ETI honlapján is és a Red Sea hotelek honlapján is az szerepel, hogy a standard szobák mindegyikéhez tartozik balkon, terasz, vagy francia erkély. Tisztában vagyok vele, hogy, ha standard szobát foglalok, akkor nem fogok superiort kapni, de ha azt írják, hogy mindegyikhez van legalább francia erkély, akkor legyen. Fáradtak voltunk, éhesek és szomjasak, nem volt kedvem vitatkozni meg jegyzőkönyvet íratni. Nyaralni jöttünk, nem mérgelődni.
A tenger, az ellátás és az ár-érték arány miatt választottuk ismét ezt a szállodát, nem a szoba szépsége miatt.
Sajnos a hotel színvonala sokat romlott tavaly óta. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy míg tavaly alig volt orosz vendég, most minimum 70% az volt. Tavaly kb. 50% -on volt a hotel, most teltház volt.
Ez nagyon érezhető volt a kiszolgáláson is és a tisztaságon is.
A hotel berendezése is megérett már a cserére. Tavaly voltak újak a napágyakon a matracok, most mind fakó, lapos és szakadt.
Az idén nem nagyon volt olcsó út Egyiptomba, így ez a 150 ezer FT/fő ár, nem számít soknak, ami persze érezhető a színvonalon is.
Tulajdonképpen a szálloda ár-érték arányban nagyjából rendben volt, de romlott az előző évhez képest.
Az ételek most is jók voltak. A főéttermen kívül most nyitva volt este a Palm Restaurant is, ami sokkal barátságosabb volt és csendesebb. Első este ettünk a főétteremben, utolsó este pedig a Palmsban, a többi este valamelyik fakultatív étteremben. Egyedül a mexikói nem ízlett (pedig tavaly az is nagyon jó volt), a többi rendben volt.
Ebédelni mindig a Sea View ban ettünk a parton.
A tenger nem változott, az most is gyönyörű volt. Hosszan el lehet úszni mindkét irányban, a víz végig csendes volt, a korallok változatosak és színesek. Vannak persze elhalt szakaszok, mint mindenhol, de összességében gyönyörű.
Egy hatalmas és több kisebb Napóleon hal lakik ott, óriási titán íjhal, több nagyon nagy puffer fish. Szinte mindenféle halat láttam a hét során, a teknősön, a sas ráján és a manta ráján kívül.
Ami más volt, mint a többi zátonynál, hogy most rengeteg nagyon nagy halat láttam.
Összességében most is jó volt a nyaralásunk. Az idő nagyon jó volt. A levegő mindig 30 fok felett a víz is kb. 26-28 fokos.Nagyon nagy előnye a szállodának, különösen ősszel és tavasszal, hogy szinte teljesen szélmentes.
Ha jó áron adják, ismét el mernék menni, de legközelebb superior szobát foglalnék.
A hibákat azért írtam le, hogy ne érje meglepetés azt, aki ezt a hotelt választja.
Rajtunk kívül egy nagyon kedves magyar család volt még, ők mindennel elégedettek voltak.
Valószínűleg mi is ezért lógtunk ki a sorból mert ismertük és használtuk a please-t :) De tényleg nagyon kedvesek voltak velünk, egy pincér srác első nap látta hogy kólát iszunk vacsoránál, onnantól kezdve minden nap jött a kóla ahogy leültünk ebédnél-vacsinál, akkor is amikor már a könyökünkön jött ki a sok szénsav - amúgy normál esetben nem iszunk, csak Egyiptomban - plusz mindig próbált beszélgetni bár nem igazán tudott angolul, de azért ezt-azt megtárgyaltunk :)
Ami fura volt még hogy a takarítós fiút 12 nap alatt egyszer láttuk, persze nem azért mert nem járt felénk, hanem hipp-hopp végzett délelőtt és utána már valahol máshol dolgozhatott, eddig ahol voltunk mindig lesben álltak valamelyik sarkon egy kis borravalóért, itt pedig nem tapasztaltunk ilyet, szóval ez is pozitív.
Mi is többször elúsztunk a Sensatori utánig, nekünk is az tetszett legjobban hogy ott szinte érintetlen volt a terület és hogy nagyon kevesen jártak arra. Egyszer ott láttunk egy nagy tekit, de benn úszott a mélyebb részeknél, így sajnos hamar eltűnt.
Már megtaláltam közben az FB-n a hotel mappáját, majd oda töltök fel képeket ha sikerül kiszelektálni azt az 1400-1500 képet amit csináltunk :D :D
Igen azt mi is tapasztaltuk, hogy sokkal másképp viselkednek ha nem orosz a vendég... Nekünk konkrét rákérdeztek, hogy ugye mi nem azok vagyunk, mert mindenhol a please szócskát is hozzátettük akárhányszor kértünk vhol vmit... Sajnos ez az oroszokra nem jellemző:(
Igen a Baron előtti rész Nekem is a kedvencem:) Mondjuk maga a szálloda is számomra a csúcs:) Én is elúsztam többször is a világítótoronyig, szerintem az a rész a Sensatori után még érintetlenebb...:)))
Csodás halrajokkal lehet ott találkozni:))) A másik gyönyörű rész az pedig a jobbra a Melia Sharm utáni sarok:)
Köszönöm a visszajelzésed :) Mi is olvastunk pár negatív hozzászólást mielőtt kiválasztottuk ezt a hotelt, de a part miatt ár-érték arányban nekünk jónak tűnt és végülis felülmúlta a várakozásainkat, szerintem a kilátás és a part miatt az sem érdekelt volna ha rossz a kaja, de nekünk az is teljesen rendben volt.
A napfelkeltét soha nem hagytam ki, bár ilyen vörös mint a képen csak egyszer volt, de azért a többi nap is megérte felkelni negyed 6-kor :D
A személyzet is segítőkész volt velünk, szerintem örültek hogy nem oroszok vagyunk és beszélgetünk velük. Másfél hétig voltunk ugye, első héten a hotel eléggé teli volt, de ekkor sem kellett rohanni a kajáért, persze volt 1-2 orosz akik valahogy mindig az ember elé kerültek a sorban a semmiből, de ez nem a hotel hibája. Az utolsó 4-5 napban már kevés vendég volt, az étterem sem volt teljesen felterítve, a part pedig déltől kb délután 3-ig majdnem üres volt.
A vízalatti világ szenzációs volt, nekünk különösen a Baron resort előtti sekély rész tetszett, a Sensatori utáni rész a zöld világítoronyig, errefelé kevesen úsznak el, illetve a Melia Sinais sekélyebb terület.
Igen, ismerem a facebook csoportot, benne is vagyok csak nem szoktam annyira facebook-ozni ezért el is felejtettem hogy ott érdeklődjek a hotel után, de ha kicsit összerendezzük a képeket akkor majd benézek oda is velük :)
Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyaralásotok!!! A szobátok a lehető legjobb helyen volt! :))))))
Ugye hogy milyen klassz részen van? :)) Örülök, hogy Neked a hotel is bejött, Nekem amúgy sosem volt gondom vele de azért sajna sokan panaszkodtak a szállodára :(
Na és a képeid.... fantasztikusak:)))A panorámakép, és a Ras Nasrani-s partról a kép is gyönyörű, de szerintem a napfelkeltés az mindent visz!!!! :)))))
Van a facebook-on egy csoport : " Egyiptom imádók csoportja ;)" nemtudom benne vagy-e, de ha nem akkor ha gondolod
és szeretnél csatlakozz hozzánk! Nagy sikert aratnál a képeiddel :))) Itt egyébként mindent megtalálsz ami Egyiptomhoz kapcsolódik, utazási beszámolókat képekeket, szállodákról infókat stb...
Most láttam hogy még írtál :) 29-én értünk haza, mostanra sikerült valamennyire "visszaállni" , és jelentem nagyon jól sikerült a nyaralás a Montazah-ban, sőt ez volt az eddigi legjobb egyiptomi utunk !!!
A part valóban nagyon-nagyon szép, voltunk már a Faraana Reef hotelben is, én nem tudnék dönteni a két rész között .
Jobbra-balra sznoriztunk, a zöld világítótoronyig illetve a Tiran Island hotel utáni kis öbölig, nagyon szép volt mindkét rész.
A Montazah tényleg a lehető legjobb helyen van a partszakaszon, pont középen, így csak azt kellett eldönteni merre induljunk :)
Szerencsére nem volt szeles az idő, csak 1 nap volt amikor nagyobb szél volt, de az sem volt vészes. A víz 26-27 fokos.
A hotellel kapcsolatban nekünk csak jó tapasztalatunk van, ugye már reggel fél 10 körül érkeztünk, szobát kb 11-kor kaptunk, és alapból az út utáni részre kaptunk egy szuper-szuper szobát, az út melletti magas épület part felől nézve első szobáját, tettem is fel képet a folyosóról, a szembe látható ajtó volt a mi szobánk ajtaja. A kilátással nem tudtunk betelni :)
A személyzet nagyon kedves volt velünk, hasi probléma nulla, szóval én személy szerint bátran ajánlom mindenkinek ezt a hotelt :)
Köszönöm mégegyszer az előzetes infókat Neked, próbálok feltenni pár képet is :)
jó pár évvel ezelőtt én egyszer voltam novemberben. napközben lehetett fürdeni, csak délután (úgy 3 óra után) volt kicsit hideg vizesen a parton. (megfázásveszély! :))
kb hasonló idő volt novemberben ott, mint itthon egy átlagos nyári napon, csak korábban sötétedett.
Innen a nyugati határ mellől logikusabb Au-ból menni, még Bp-ről sem szívesen megyek, sokkal tovább tart oda elmenni, mint Bécsbe.
A korai sötétedés valóban hátrány, ezt már anno októberben is tapasztaltuk, de ha lehet fürdeni, mert van annyira jó idő napközben, akkor bevállalható.
Voltunk mi már utcai szervezőnél befizetett úton, és minden szuper volt, persze azért olyannál, akinek vmi üzlete is van, nem csak egy katalógusból árul vmit.
November 15.en kezdodik a tel Egyiptomban, legalabbis ugy olvastam az interneten. Ezertis van szezonzaras. Hatrany, hogy hamar fog sotetedni (16 - 16.30), valamint szelesebb az ido (amint olvastam es ahogy ertettem), valamint nincs mar nagy kanikula. Ha jol ertettem, januar - februar (foleg februar) a leghidegebb, legszelesebb.
A helyiekkel en szemely szerint nem megyek, mivel nem bizok meg bennuk (mas ha van a forumtarsak altal kiprobalt biztos iroda), valamint kivancsi vagyok hogy mit szol a rendorseg ha pl. megallit egy ellenorzesre (pl. Ras Mohammed fele tartasz) es fokent ha nincsenek az iratai rendben a "vallalkozonak". Inkabb adok tobb penzt es nyugodt vagyok ilyen teren.
Utazz Bukarestbol akkor, mintahogy en is teszem (mas az en esetem, Marosvasarhelyrol vagyunk en is meg a parom is).
Off-topic : Szeptember 13-15 kozott jutottunk el Hajduszoboszlora az iden. Csepergett az eso, 20-22 fok volt, borus. A szemelyzet kabatban volt, mi meg csuszkaltunk a csuzdakon. Ezt figyelembe ve've november vegen a viz rosszabb nem lehet Sharm el Sheikh-en sem...
Latom, hogy az 1065 euro (ket szemely, minden illetekkel - vizumot leszamitva) mar 1200 euro lett kozbe-kozbe. Vegre kotottunk mi is egy jo uzletet az iden :)
Sharm el Sheikh-en azt mondjak a forumtarsak hogy amikor mi megyunk (22 november), 25,5 fokos tengerre lehet szamitani, valamint 28 fok korul arnyekban. Szerintem az eleg jo. Egyebkent amikor mukodtek a webcam-ok Sharm el Sheikh-en (live-ba, mostmar sajnos nem mukodnek), december 31.en itthonrol szomoruan neztem ahogy szokdosnek az emberek (koztuk gyerekek is) a tengerbe.
Ha kell vizum valoban a Ras Mohammed latogatasahoz, akkor kifizetjuk a repteren az 50 dollart ketten, nincs amit csinalni. En is ugy talaltam az interneten, hogy kell turista vizum a szines canyon-hoz, valamint ha a Nemzeti Parkot latogatod.
Amugy latom, hogy megdragitottak a kirandulasunkat, rogton miutan akcios arban kifizettuk :)
Amikor kiszálltok a repülőből és bementek az első váróterembe, ahol a vízumot lehet intézni, akkor a fent a falon ki van írva, hogy hova kell vízum és hova nem. Emlékeim szerint Ras Mohamed egyértelműen ott van felsorolva, amely helyekre kell a vízum és nincs különböző verzió attól függően, hogy honnan közelíted meg a nemzeti parkot.
Nagyon szepen koszonom a hasznos infokat. Szilvi azt mondja, hogy a fo kikotobol indulo hajok eseten nem biztos benne hogy kell-e vagy sem tourist visa. A Domina kikotobol (remelem jol irtam) azt irta, hogy nem kell. Mivel o''k mar nem lesznek ott, sajnos Tour Operator-al kell majd fakultativra utaznunk :(
Sziasztok! Pierr K. nagyon jó lett a beszámolód, köszönjük!:) És persze remélem azóta már jól vagytok mindketten!
Mi is hazaértünk közben a 11 napos utunkról a Tiran Island hotelből, ami szuperül sikerült!:) Beszámolót fogok írni a FB csoportba, de ide is bemásolom majd valahogy, esetleg rövidített formában, mert mostanában picit hosszabbakat írok, mint régebben:)
Korábban csak akkor kellett vízum a Ras Mohamed kirándulás esetén, ha szárazföldről mentetek, hajós kirándulás esetén nem. De szerintem kérdezd meg Szilvit, ő biztosan tud erre válaszolni Neked.
A beutazási kártya hátoldalára ráírod hogy "Only sinai visa", aztán mész az útlevél kezeléshez. Általában nem kérdeznek semmit, csak bélyegeznek. Mikor utoljára - most szeptemberben - voltunk, már ki is volt írva, hogy a sínai vízum ingyenes.
Sziasztok. Parommal november 22.en utazunk a Hilton Sharm Waterfalls hotelbe, ma foglaltunk es ki is fizettuk. Probaltam fakultativ kirandulasok ugyben megkeresni Váczi Szilvi-t, aki egy nagyon kedves szemely (facebook-on beszelgettunk), tobb kerdessel fordultam hozza, de sajnalattal kozolte, hogy november 13.an zarjak a szezont :( Igyhat gondolom senkinek sincs mas fakultativ turara javaslata (max. tour operator).
A Sinai vizummal kapcsolatban vegul csak nem ertem : HA Rash Mohammed Nemzeti Parkot szeretnem lefoglalni fakultativ kirandulason, kell vagy nem kell rendes (25 dollaros) vizum? Egyes helyeken ugy olvasom hogy kell (legtobb helyen), mashol meg hogy nem kell. Valaki fel tudna vilagositani aki volt?
Azon felul meg a rozsaszin beutazasi kartya hatara felirom, hogy "Only Sinai", majd adom a hatarornek es mondom, hogy "Sinai Visa Please!" ?
Esetleg ha valakinek van kedve meselni ezen hotelrol (ket szemellyel a facebook-on beszeltem akik jartak itt, dehat minel tobb velemeny, annak jobb), esetleg tovabbi tippeket adni, varom a valaszokat :)
A taxi mennyire biztonsagos? Pl. ha Naama Bay-be szeretnek utazni, minden rosszra lehet vajon szamitani (mint 2012-ben, amikor Hurghada-n elrabolt a taxis - leirtam volt a tortenetet) ? Masik kerdes : meg van duty free uzlet Naama Bay-ben?
Kint élőktől kérdezem hogy mi a helyzet odakint az elmúlt napok eseményei tekintetében? Súlyosabb a helyzet mint az elmúlt években előforduló hasonló incidensek esetén? Most eléggé érintett a Sínai félsziget az ügyben. Lehet valamit prognosztizálni a következő hónapokra?
Amit nem domborított nagyon, pedig lényeges, a facebook csoportban megismerheted az all.inc-en túli Egyiptomot :) Szóval akit érdekel a kultúra, történelem, arab konyha, vagy a hétköznapi élet, belföldi utazás hajóval, vonattal, busszal, repülővel - az nézzen be.
Ezekkel a pincérekkel mi is találkoztunk, csak éppen az olasz étteremben voltak :-)
Az indiai étteremben valószínűleg éppen sztrájkoltak a pincérek, amikor ott voltunk. Ettől függetlenül a kaja jó volt, csak mindent összevetve 5:3-ra jobb volt az olasz étterem.
Na, akkor mégiscsak vannak macskák, mert egyet mi is láttunk egyszer, de az nem az volt, amit te mutattál. Ezek szerint legalább két macska van a szállodában :-)
egyedül az volt furcsa, hogy nálatok az indiai étteremben nem ment a körbeugrálás. amikor mi voltunk, akkor kb öt percenként jött valami pincér (volt belőlük vagy négy), jött a főszakács, ha kifogyott valami ital (víz,bor) akkor töltöttek, ha kellett, ha nem, és állandóan kérdezgették minden rendben van-e, készítsenek-e esetleg fotót rólunk, stb... de tényleg már annyiszor jöttek, hogy kezdett kicsit idegesítő lenni. :D
Köszönöm szépen a választ és persze a képeket is :) Hazai irodával foglaltuk.
Holnap reggel már intézkedünk akkor szoba ügyben, szerintem megnézzük elsőre mit adnak, ha nagyon nem ok, akkor majd próbálunk egyezkedni, bár eddig mindig mindenhol jó volt amit kaptunk.
Viszont van egy plusz információm, aminek a közzétételéről eddig meg is feledkeztem, pedig fontos.
Nagyon szőröznek a Sharm el Sheikh-i repülőtéren a túlsúllyal :-( Már 1-2 kiló túlsúlynál is szóvá teszik a dolgot, de 3-4 kiló felett keményen fizettetnek. A becsekoláskor azért állt a mi sorunk, mert egy párnak 9 kiló túlsúlya volt, bizony 89 dollárt ki kellett fizetniük :-(
Akiknek túlsúlyos lenne az összevont csomagjuk, az még a repülőtérre való beérkezés előtt pakoljanak át valaki másnak a bőröndjébe. Legjobb ha az azonos szállodában nyaralók közül kérnek meg valakit, hogy fogadjon be pár kilónyi adagot, ha teheti.
A Travel Service-l repülőket ez fokozottan érinti :-(((
Belinkelek egy térképet. Azon látszik hogy a Montazah 2 részből áll. Nagy valószínűséggel Ti a fenti részben lesztek, arról sajnos nem tudok semmit írni hogy hol lehet a tuti szoba. A lenti rész az úgynevezett beach front. Ha magyar irodával mentek akkor sajna ide nem lehet közvetlenül foglalni. De ott kint lehet kérni, valamennyi felárért. Azok a szobák szerintem klasszak, és mind a tengerre néz. Ha tudtok itt kapni szobát akkor javaslom hogy rögtön az út utáni részbe kérjetek, mert akkor kb félúton lesztek az étterem és a fenti medence és part között. Mi idén itt voltunk nekünk nagyon klassz volt. Amúgy lent is van egy medence mi ezt használtuk igaz kisebb de nekem szimpatikusabb volt.
Ha a megfelelő mennyiségű gyógyszert beveszed, akkor egy 5-6 órás repülőutat simán ki lehet bírni, csak arra kell figyelni, hogy a repülőn rizsen kívül ne egyél semmit (és abból se sokat).
A folyadékot csak kortyolgatva szabad fogyasztani, kb. percenként egy evőkanálnyit, de folyamatosan inni kell, mert a kiszáradás veszélyesebb, mint a hasmenés.
Valahol olvastam, hogy a guava állítólag jó a hasmenésre. Hoztam egyet, ma délután megettem, majd meglátjuk, hogy használ-e.
Irigykedni nem kell ám a guava miatt, íze semmi, kb. annyi íze van, mint az avokadónak, csak egy picit édeskésebb. Meg nem egy magja van, hanem sok :-)
ezen láthatóak a "lakó" tömbök. Az elhelyezkedésből látszik, hogy a medence és étterem, main bárhoz legközelebb a 20xx,10xx,11xx épületek vannak. Általában a 0-al jelölik a földszintet, ( 100x) és 1-el az első szintet ( 101x) A többi tömb a középső "tó" körüli részen helyezkedik el. A 13,14,15 tömbök tájolása rossz lehet mert: a nap nemcsak délelőtt süti be őket hanem délután és este is.
Végül még egy kép a recepció melletti hivatalos taxi árak:
Mindenkinek aki odautazik szép időt, jó pihenést és Fáraó átka nélküli AI ellátást kívánok....
Én az elutazás előtt ezt a menetrendet kaptam útravalónak :-)
1. nap: éjszakai utazás. Érkezéskor lerohannak az arabok, mindenki mindent el akar adni neked, pimaszak, mint a legyek. Közelharc.
1,5.nap: Nyakunkat behúzva nézzük a transzferbusz ablakából a tüntetéseket, és azt, ahogy a kormányerők a tegnap halálra ítélt 529. "iszlám testvériség" aktivistát akasztják. Aztán órákig sivatag, drukkolunk, hátha nem jönnek a torokelvágós ultranacionalisták.
2. nap hajnal: Gyönyörű a Vörös-tenger. Ugyan nem azt a szállodát kaptuk, nem ott és nem úgy, de a tenger tényleg gyönyörű.
2. nap dél: gyomorgörcs, fosás indul.
3. nap: fosás marad, jön a hányás is.
4-6. nap: behúzott függönnyel, kekszen és ásványvízen élsz, hányótál+ retyó között ingázva. Szemed egyre karikásabb. Nincs az a gyógyszer, ami segítene.
7. nap kora hajnalban azon drukkolsz, hogy a transzfer buszon ne fosd össze magad. És mégis összefosod.
8. nap: hazaérsz, indul a Szent László Kórházban a trópusi betegségek osztályán a kezelésed.
8-15. nap: TB kártyára kezelnek. Napról-napra jobban vagy.
16. nap: Hazaengednek. Apám jön értünk, mert járni nem tudunk, szédülünk, remegünk, de édes a napfény. Fogytunk 15 kilót.
ó, ismerős a látvány, mi is ott a 4-es blokkban voltunk :)
jobbulást a gyomorproblémákra! :(
szerintem ez biztos valami érzékenység, vagy ilyesmi, mert én pl simán ettem minden gyümölcsből, és nyers zöldséget is kb minden étkezésnél, ha elfejtettem szólni hogy ne adjanak jégkockát, akkor megittam, és fogmosáshoz is csapvizet használtam. mondjuk nem csak most, hanem eddig egyiptomban mindig. és soha semmi bajom nem volt.
mondjuk cserébe én meg mindig megfázok és náthás vagyok :D (ha ez vigasztal kicsit:))
Köszönöm mindenkinek jobbulásunkra vonatkozó kívánságokat.
A hotel bőséges rövidital kínálatán felül elfogyasztottunk reggeli napindítónak 1 liter dutyifríben vett Sousa tequillát és fél liter Tokaji Maximilant is (egy hét alatt, ketten :-)). Szóval nem a rövidital fogyasztással volt a gond.
Eleve vittünk 10 - 10 Lopedium és Immodium kapszulát, 50 db Enterobe tablettát és egy csomag Smecta granulátumot is. Kint vettünk 2 levél 12 szemes Antinal kapszulát még. Ezeket szép sorban sajnos el is fogyasztottuk (az Enterobene kivételével, azt még hazafelé a repülőn is tudtunk bevenni, maradt is belőle bőven), utolsó előtti napon még kellett is venni Smectát a kinti patikában.
A kivitt gyógyszermennyiségből látható, hogy sejtettük, hogy ez lesz. 3 éve voltunk Hurghadán, ott kevesebb gyógyszert vittünk, orvosi ellátás lett belőle, infúzióval. Valamiért érzékenyek vagyunk az egyiptomi körülményekre, sajnos ez van.
Jártunk többször Tunéziában, Törökországban, Görögországban, soha sehol semmi problémánk sem volt (mondjuk úgy, hogy 10 : 0 a javunkra). Ezzel szemben Egyiptom 2 : 0 arányban ver bennünket.
Csapvizet nem ittunk, jégkockát nem kértünk, fogat ásványvízzel mostunk, szigorúan csukott szájjal zuhanyoztunk. Tudtuk, hogy tilos a csapvízzel mosott gyümölcsök fogyasztása, ezért mosakodás után még az orális szexet is kerültük :-))))
Kint az idén orvosi beavatkozást igénylő tüneteink nem voltak (persze a beszedett gyógyszermennyiség miatt ez érthető is), most viszont itthon megpróbáltuk abbahagyni a gyógyszereket, lehet, hogy csak megvonási tüneteink vannak :-))
Sikeresen hazaértünk, szép volt, jó volt, majd ha 10 percnél hosszabb időre el tudom hagyni a WC-t, akkor írok beszámolót.
(Esetleg beviszem a laptopot :-) De azzal meg az a baj, hogy max. 15 perc után jön a barátnőm, hogy vonuljak ki, mert neki is kell WC-re mennie :-) Szóval ebből a szempontból nem volt annyira jó a nyaralás, de ez elmúlik, az emlékek meg megmaradnak.)
Addig is küldök egy panorámaképet, ezt láttuk az erkélyünkről.
De aranyos vagy még át is jöttél a sharmi topikba :) Nagyon szépen köszönjük :) Igyekszünk mindent dokumentálni :) és kiélvezni minden percét a Vörösnek míg ott vagyunk :) szióka
Kedves Kathy8 és Napfény. Szeretnék Nektek kívánni: eseménytelen repülést, szél mentes napsütést, találkozást sok- sok halacskával,(cápát most ne), finom ételeket, és még minden jót ami belefér. Várom majd a beszámolót!!!!!!!
Mi az Insight Tours-al voltunk egy egynapos Kairói és 6 napos Sharm el Sheik-i nyaraláson.
Először is az Insight szervezését nagyon megdicsérném, sokat utaztunk más eddig sok irodával, de eddig az Insight volt a legjobb. Pl a reptéren már a trantizban várt az elegáns öltönyös fiatalember és máris ragasztotta be az útlevelekbe a vízumot.
Kint üditővel és csokoládéval várt a magyarul jól beszélő egyiptomi idegenvezető. A kairói szállodában is mindent elintéztek. Vasárnap egy napos városnézés. Gizai piramisok, papirusz készítő és kiállító, parfüm készítő, és a Kairói múzeum, az egy csoda. A kairói bazár egy nagy gagyi. az Isztanbulihoz képest.
Kairóban akkor szeptember 28-án teljes béke és nyugalom volt.
Hétfőtől péntekig pedig Sharm-on a Sierra szállodában. Az igen előkelő, nekünk már túl puccos Savoy mögött van, közöttük az igen nyüzsgő és látványos Soho tér. ( pl műjégpálya is volt,a hol a fiatal arab lányok kiválóan korcsolyáztak, kint mg 30 fok feletti )
A szálloda kifogástalan ellátást nyújtott mindenben, a kétszintes épületek vannak, a felső szintet célszerű kérni. Mi másnap tudtuk cserével elintézni.
Közös a strand a Savoy-al kicsit a napozóágyakkal diszkréten elválasztották ugyan, de szabad mozgás volt mindenfelé.
A Sierreá-tól a strand kényelmes 10 perc séta de fél óránként busz közlekedik, mi azzal közlekedtünk. Egyáltalán nem volt vészes a nem tengerparti szálloda.
A beach kitünő nincs nyomor, mindig volt szabad ágy, jó volt a sznorizás is, bőséges hal úszkált a móló környékén.
A vendégek 50 % legalább itt is orosz, de nem vészes, kicsit sokat ittak, de a lányok nagyon jó alakúak. Meglepően sok arab vendég is volt. Magyarok csak mi voltunk gondolom.
Mindvégig az Egyptair menetrendszerű járatain utaztunk nem volt semmi probléma. Az Insight talán emiatt is tud ilyen olcsó lenni.
Mi most vagyunk Sharm el Sheikhen a Sultan Gardens szállodában, de errefelé semmi nyoma semmilyen katonai készülődésnek.
Három éve voltunk Hurghadán, két hónappal az Arab Tavasz után, akkor sokkal jobban érezhető volt a feszültség. Elmentünk Kairóba, mindenhol katonák voltak, de sehol semmi probléma sem volt.
A nagy piramishoz a belépőjegy sosincs benne a fakultatív kirándulás árában, ott (nagyon helyesen!!!) csak egyénileg veheted meg a belépőjegyet, az utazási irodák nem tudják felvásárolni a jegyeket.
jah, oké, nem gondoltam hogy annyira kiesik az a hotel. bocs, akkor valóban érdemes figyelni az oda készülőknek, hogy ha be akarnak menni a városba, akkor az elég drága lesz nekik.
A fakultatív Kairó most felejtős. Sajnos ezt kell mondanom...
Én és a lányom sajnos bár befizettük, nem tudtunk elmenni rá, de a nejem és a fiam igen. nagy csalódás volt. A szokottnál is nagyobb a katonai jelenlét, mindenütt páncélozott csapatszállítók és tankok. Az utaskísérő egyiptomi volt és mondta, hogy nyílt titok, hogy újra kezdik a forradalmat.
Az ellátás ami a fakultatív programban volt, az nagy átverés. Állítólag a 250 EUR/fő-ben minden benne lett volna. Erre az ebéd egy gyorsétteremben, de csak a kaja, az üdítőt külön kellett megvenni annyiért, amennyi az ebéd. Nem kicsinyességből mondom, csak bosszantó. Máshova nem mehetsz, sehova egy lépést kíséret nélkül! Állítólag a belépőjegyek is benne voltak a díjban. Hát majdnem. A piramis belépők persze ott derült ki, hogy nem.
Mindenütt szeméthegyek, büdös...
Persze, az embernek látnia kell(ene) ezt is egyszer, de szerintem nem most jött el ennek az ideje. Azt a 250 EUR + reptéri transzfer költséget sokkal hasznosabban is fel tudjátok használni, pl. Holt tenger, Petra.
A korrektséghez tartozik, hogy a Sharm-Kairó repülőút teljesen korrekt volt.
Ez 2014. augusztus második felében így volt, nem hiszem, hogy javult azóta.
Szia! Az Anubisnak nincs már kombinált útja? Mert ha van és tudtok még variálni, lehet azt ajánlanám....
Mi sok éve voltunk busszal igaz Hurghadáról, (nem Anubis-al) és 6 éve pedig az velük egy kombinált út keretében repülővel. Ég és föld a két program... A repülős útnál Kairóba érkezel majd másnap egy egésznapos városnézés, és késő délután repülsz tovább Sharmra. A buszos útnál viszont az éjszakai utazás eléggé fárasztó... :(
Megszeretném kérdezni,hogy volt Valaki fakultatív program keretében Kairóban az elmúlt hetekben ? Mivel utazott ? Mennyibe került stb. ? Előre is köszönöm az információt. Mi az Anubis irodával utazunk ki.
Ha gugli nem hazudik akkor a táv oda-vissza pontttttyosssan kb. 47 km. ( old markec és kb ennyi a Mercato is)
Nézzük ezt km-ként 3 LE-vel( by pacsepa olvtárs). Akkor az 141 LE.
Emlékeim szerint a dolcsi LE arány onnan nézve sacc per kb. 7 volt. Akkor az annyi mint 141/7= 20 hmmm ez szerint tényleg drága volt... vagy mégsem?? Mind egy nekem ennyiért megérte és ennyi idősen már lehetek kicsit béna is... :) :)
Hmm igazatok van, de korábban mikor itt érdeklődtem az árak iránt.... szóval inkább nem mondom..... azért írtam ki, hogy akik mennek legyen támpontjuk végre és ne csak az iránytaxisok és a "szuper" alkudozok utólag beírt kommentjeiből értesüljenek az árakról...lásd westfall #23476 beírását. Ja és aki akar persze annak ott van a helyi iránytaxi... én ehhez már túl öreg vagyok! :)
pacsepa azt írta hogy "Km-enként 5 LE már elég sok, a 3-4 LE a reális a kinti viszonyok között." ha ebből indulok ki akkor az oda-vissza kb. 35 km-ért a 35*3LE/7= kb.15 dolcsi: nos talán nem is húztak le annyira... vagy elnéztem a kilométerórát?? :)
Kirándulások: 2 alkalommal mentünk be Sharmba: Old Market és Il Mercato célpontokkal; nem érdemes...szerintem. Taxival mentünk mindkétszer, első út oda-vissza: 25 dolcsi volt; második oda-vissza 20.
Ez szép!
éN MEGÚSZTAM KB. 150 FORINTBÓL - HELYI IRÁNY TAXIVAL, A HELYI ERŐVEL EGYÜTT MENTEM BE. tELJESEN JÓ VOLT ÉS FILLÉREK, TITEKET JÓL LEVETTEK EZZEL :(
Eltelt, október 01-október 08-ig tartott; nagyon rövid volt....
Akkor rövid kis élménybeszámoló!
A szállító a TS volt, menetrend szerinti indulásokkal... Tour operátor az Anubis hibátlan szolgáltatás teljesítéssel. A szálloda.... na az megér egy kis csemegézést... Hibátlan környezet, szolgáltatás, személyzet, kiszolgálás; minden profi!
Angol oldalakon olvastam, hogy a szálloda inkább olasz, mint angol... egy frászt... Annyian voltak az oroszok, mint az oroszok!! Sok gond nem volt velük, el voltak a viszki- rum-vodka hármassal és a sörrel, de az elsőket egy pohárban kérték---és ráitták a sört!! Szóval a szálloda vendégeinek 99%-a orosz, a másik 99% (!!!!) arab volt... és voltunk páran magyarok, angolok, németek..
A szálloda kiváló úszni nem tudóknak, kisgyermekes családoknak, mert a partja lassan mélyül és kellemesen meleg vizű. Snorkellre teljesen alkalmatlan! De! Ha a nyájas olvasó kimén a tengerpartra és szemben áll a Vörössel, akkor jobb kéz felőli irányba kb. 1km gyaloglással elérhető a szomszéd szállodák reefje. Na az már igen! Az snorkelezhető! Mi úgy csináltuk, hogy az öböl végéig mentünk gyalog, majd be a vízbe és az áramlattal lecsurogtunk a BARON Hotel előtti mólóhoz. ( ez a sorban második móló) Azért addig mert addigra kb. 1-1,5 óra eltelt és kezdtünk fázni! Itt volt minden, ami partról látható!!--uccsó napon egy tonhal raj például--
Kirándulások: 2 alkalommal mentünk be Sharmba: Old Market és Il Mercato célpontokkal; nem érdemes...szerintem. Taxival mentünk mindkétszer, első út oda-vissza: 25 dolcsi volt; második oda-vissza 20.
( természetesen taxira értve az árakat)
Búvár merülések: Divingpro-val, 6 alkalommal Zolival... hát nem semmi egy figura( persze nagyon jó értelemben!! ) ismeretlenül segített olyan dolgokban, amik nem vagy egyáltalán nem tartoznak bele az általa/általuk nyújtott szolgáltatásokba. Értem már miért " áradoznak" róluk a fórumokon... Én őt a Fehér - úszójú- szirtcápa magyar Istenének tekintem... mert amikor bementünk merülni; közölte hogy ha szerencsénk van találkozhatunk vele, ott lent. Nem mondta el minden merülésnél, hogy mit és mikor találhatunk, de amiket megemlített; azok akkor és ott.... voltak! Köszönöm neki ismét csak.. :)
A snorkell bejutások ugyebár eccerűek voltak, ha nem volt apály. Ha volt akkor az első mólón bementünk eggyel odébb meg kijöttünk. Senki nem szólt érte! Igaz a szállodai karszalagot takartuk!
Szerintem a szálloda kb.4,5-5 csillagos a szobák nagyon rendben voltak a cellánk száma a 1726-os volt majd teszek fel képeket is.....
u.i: ha van kérdés szívesen válaszolok ha tudok.. :)
a parton nincs étterem, hanem bár van (hasonlóképp a medencéknél), délelőtt-délután péksütik, szendvicsek, gyümölcsök, valami hőálló sütiféle volt kriakva a kajapultba, délben volt néhány fogás főtt étel is, kb 2 féle húsétel és 2-3 köret, saláta, süti.
sokan ott ettek, de igazából mi mindig felmentünk az étterembe.
Tegnap jöttünk haza a Sierra-ból, több egyiptomi font megmaradt, nem lehetett értelmes dologra költeni, így kedvező áron felajánlom forintért. Címem publikus, ha jelentkezel telefonon hívlak Bp és környékén aktuális.
A Sierra nagyon bevált, de majd később részletesen
Köszi a tanácsokat, akkor viszünk egydollárosokat, illetve az eurónkat beváltjuk és kérünk 5 fontos bankjegyeket.
Az 5 font ugye ránézésre nem nagy összeg, mert az kevesebb, mint 200 Ft, de ha azt nézzük, hogy 5 fontból Egyiptomban (az idei drasztikus benzinár emelés után is!) két liter benzint lehet venni, akkor nekik nem is olyan kis összeg ez :-)
Még kérdés: A parton lévő étterem napközben is működik? Lehet a parton enni napközben, vagy fel kell menni a központi étterembe?
még a sznorizáshoz: érdemes elmenni a balra levő szálloda (nagy fix stég) bejáratán túli részre is, nagyon szép, és mivel valahogy kevesen járnak arra, ezért több volt a hal, és voltak olyanok is, amiket a mi szállodánk partszakaszán nem láttunk.
nem biztos, hogy beengednek a másik szálloda stégjén (mondjuk engem beengedtek, szépen kell mosolyogni, és gyorsan bemenni a vízbe:)), de simán le lehet úszni is azt a távolságot, főleg ha van esetleg uszonyotok is, akkor tényleg nem távolság.
valamint apálykor (dél környékén) az alatt a nagy fix stég alatt száraz lábon is át lehet menni, érdemes körbenézni, nagyon sok tarisznyarák, tengeri csillag, kis nemtudoménmilyenállatka masírozik ott olyankor a kövek környékén:)
nőknek elmegy a vállat szabadon hagyó felső, de azért valami térdig érő nadrág v szoknya elvárt, csak hogy ne nézzenek csúnyán, amúgy szólni nem fognak érte:)) reggelinél-ebédnél meg mindegy.
nem kell kiöltözni vacsorához sem, csak ezt a nagyon "nyárias" viseletet akkor nem annyira szeretik (volt hogy rövidnadrágban mentem, és volt, aki kicsit csúnyán nézett:))
indiaiban mi mindketten valamilyen csirke trutyiban + rizs +naan kenyeret ettünk főételnek. mindkettő finom volt, az egyikben a curry volt a jellemző íz, az enyém meg csípett, de én direkt olyat kértem :))
egyébként az étlapon jelezve van, hogy melyik az, amelyik csípős étel. de ha rákérdeztek, akkor a pincérek elmondják, hogy melyik milyen. szerintem amúgy igazodnak az "európai" ízléshez, és bár indiai a szakács, azért nem készítik annyira fűszeresre az ételeket, mint mondjuk indiában (na, az tényleg halál:)).
ott az indiaiban a desszertek nem voltak valami nagy eresztések, de ha szeretnétek valami édességet enni utána, még mindig bemehettek a főétterembe :)
jatt: szerintem az 1 dolláros a legjobb, az papírpénz, be tudják váltani, ha akarják. (a fémpénzt a bankok nem igazán váltják, bár nyilván meg tudják oldani azt is, ha kapnak, de jobb a papír). vagy esetleg ha eurótok van, akkor átváltjátok LE-re, és abban adjátok a borravalót.
takarítónak (mindig ugyanaz a fiú jött) mi napi 1 dollárt hagytunk kint. az a la carte éttermekben 3 usd-t hagytunk (hoznak a vacsora végén egy értékelő kérdőívet olyan mappában, mint amiben a számlát szokták, és abba tettük nekik). nem tudom amúgy, hogy más mennyit szokott nekik adni :)
a normál étteremben nem adtunk, bár nagyon nagyon kedves pincérhez jártunk majdnem végig, az utolsó nap nem volt ott amikor eljöttünk, így sajnos nem tudtunk elbúcsúzni tőle. :(
a fish marketbe is lehet menni, csak az nincs benne az AI ellátásban, szóval fizetni kell érte. sajnos nem tudom az árakat, igazából nem is néztük, így is túl sok volt a kaja :)
Hölgyeknek is kell az ennyire zárt öltözet az emeleti felnőtt étteremben?
Indiai étteremben mit érdemes enni?
Tavasszal voltunk Pesten egy indiai étteremben, külön lebeszéltük a pincérrel, hogy ne legyen túl csípős a kaja, ehhez képest majd betojtunk a kaják erősségén. Mikor sziszegtünk, akkor jött a pincér és mondta, hogy ez nem is csípős :-)) De legalább hozott jeges vizet inni :-))
Mennyi borravalót adtatok a pincéreknek, szobatakarítóknak? Jó borravalónak az euró-aprópénz is, vagy 1 dollárosokat vigyünk?
a feliratkozási lehetőség ott lesz az étterem bejárata mellett, egy asztalnál egy monitor mögött ül egy ember, és ő osztja az időpontokat. vacsoraidőben ott ül.
de egyébként nagyon segítőkész mindenki, a személyzet bármelyik tagjától bármit kérdezhettek nyugodtan, tényleg szívesen válaszolnak, segítenek. szóval meg fogjátok ezt is találni:))
egyébként ha bármi problémátok adódna (pl szobával vagy akármivel) egészen nyugodtan menjek a recepciósokhoz, vagy szóljatok bárkinek, mindent megoldanak. ha több palackos vizet szeretnétek a szobába, vagy több teafiltert v nescafét, akkor is szóljatok, mert gond nélkül visznek többet (ingyen), csak kérni kell. vagy ha esetleg speciális igényetek lenne az ételeket illetően (laktóz v gluténmentes stb), azt is megoldják.
vásárlási lehetőség nincs (csak egy nagyon kicsi üzletsor, de nem érdemes azzal foglalkozni), viszont elég olcsó a taxi, elmehettek vásárolni old market-be, vagy naama bay-be, esetleg a soho square-re. (old market a legolcsóbb, ott érdemes vásárolni, a másik két helyen pedig este sétálgatni, nézelődve szórakozni, nagy élet van).
taxit szervez nektek a szálloda bejáratánál levő ember is, de olcsóbb, ha kimentek a kapu elé, és bármelyik taxissal megalkudtok. elég csak az odaútra, visszafelé is fogtok találni autót, tele vannak ezek a helyek taxival. ráadásul a karszalagból látják, hogy melyik szállodából jöttetek, minket lépten nyomon leszólítottak naama bayben hogy akarunk-e haza taxit. de az utca is tele van velük.
egy út naama bay-be vagy soho square-re max 3 dollár autónkként, de simán lehet hogy még olcsóbban is elvisznek.
- mindjárt első este foglaljatok magatoknak időpontot mindkét a la carte étterembe (mert betelnek a helyek hamar)
- az emeleti étterembe menjetek étkezni, ugyanaz a kínálat egy az egyben, mint a földszintiben, de sokkal kevesebben vannak, a pincérek gyorsabbak, jobban figyelnek mindenkire :) (az emeleti étterem pont ugyanott van ahol a földszinti, bal oldalon egy lépcsőn kell felmenni. csak azért mondom, mert mi csak a második nap vettük észre, hogy ott is van valami :))
Éppen arról panaszkodtak nekem a helyiek a nyáron, hogy ÜRESEK a szállodák. Még nyáron is!
A bazársoron a kereskedők is mondták, hogy oroszokon kívül az összes náció kvázi eltűnt... Az oroszok mint tudjuk sokan vannak, de mégsem elegen... :-)
rengeteg infót találsz itt a topikban is (szálloda nevére rákeresve), ha leszűkíted 3-4 szállodára a célpontjaid számát, akkor szerintem konkrétabb tanácsokat is fogsz kapni :)
Üdv! A Hurghadai topicból tévedtem ide. Tanácsot szeretnék kérni. Sharm i szállodákat néztem, de nem tudok dönteni. 4-5 csillagost keresek, Közvetlen parti búvárkodásra alkalmasat. Szép jó elérhető árast Köszi!
Helyes, menj be told az orruk alá, hogy last minut-ban hirdetik. Természetesen ha adják az utat Neked, már csak a most hirdetett áron engedd beszámítani, így jártak... Nekem is akkor pörögtek fel az események, amikor személyesen mentünk be és addig nem álltunk fel, amíg nem állapodtunk meg. Mert ugye kirúgni nem rúghattak, még a tulajt is odahívták...
Pénzt ne kérj vissza, mert abban a pillanatban elismerted, hogy nincs további követelésed! Esetleg említsd meg, hogy felvetted a kapcsolatot a jogász barátoddal és hétfőre van időpontod a fogyasztóvédelmi hatóságnál a Blahán. Vagyis most vagy összekapják magukat, vagy a pert kapják a nyakukba és még garantálsz nekik egy újságcikket az egyik országos napilapban. Ja és fogalmazod a "Homár" fogyasztóvédelmi internetes blogba is a történetet. És ez csak a kezdet, mert amit ők műveltek az innentől nem a tévedésről, hanem az inkorrektségről szól. További publicitást is kaphatnak, ha csak 5-10 ügyfelet riasztasz el, már rábaxtak.
Ezek azok a szemetek, akik össze vissza hazudoznak nekem egy hónapja. Ajánlották az eredeti szállodánk helyett a Sultan Gardens szállodát is, majd hirtelen azt mondták a héten, hogy már nincs benne szabad hely október 8-ára.
Erre most last minute akcióban hirdetik, október 8-ára már az eredeti árhoz képest nagyon olcsón, 270 eFt helyett 139 eFt-ért, gyakorlatilag féláron.
Tegye már meg valaki, hogy kér tőlük emailban egy ajánlatot okt. 8-ára a Sultan Gardensbe, mert nekünk azt mondják, hogy nincs szabad hely, közben meg akciózzák.
Gyakorlatilag nem is válaszolnak ez emailjaimra, holnap bemegyek hozzájuk és kiverem belőlük a befizetett pénzt.
Nem értem őket, védhetetlen a helyzetük, mert maga az értékesítési vezető hazudott nekem emailban a tabai szálloda foglalhatóságával kapcsolatban. Ebből bírósági ügy lesz, 20. évfordulós nyaralást tesznek tönkre. Az emailok el vannak mentve, szépen látszik bennük, hogy hogyan vezettek meg.
Akit érdekel, annak most érdemes megnézni , Sharm okt 8tól, elég jó áron az Anubisnál: (de van most 11-12 napos út is ,sőt egy dátumnál nov 1 nél 9 nap és 16 nap is ) !!! :)
jah, meg szerintem ne hidd el, hogy nincs a többi hotelben hely, ha más nem, írj nekik egy emailt, és kérdezz rá, van-e az adott időszakra szabad szobájuk. biztos, hogy lesz :)
egyébként a booking.com-on is rá lehet esetleg nézni, ha ott mutat szabad helyeket, akkor azt mutathatod az utazási irodádnak, jelezve, hogy látod a ködösítést.
valószínűleg az utazási irodád olyan hotelbe szeretne benyomni, amit egyébként sem tud eladni, vagy nagyobb rajta az árrése, mint a többin :(
remélem, hogy a végén egy nagyon szép nyaralással kárpótolnak titeket ezért a sok bosszúságért!
Ahogy Kathy8 írta, Dahab jó hely, snorkelezni is ideális! Nincs tömegnyomor sem. Én ott voltam most, a leírást megtalálod, ha az ebben a fórumban tett bejegyzéseimre rákeresel.
Kérjél cserébe még egy hetet és azt fogadd el kártérítésnek. Nekik is jobb lenne így, mert az utazás így is úgy is egy repülőút. Mivel az utadon amúgy eleve 30-40%-körüli árrés volt, tulajdonképpen csak a nyereségről mondanak le.
Az én esetemben 10 nappal a tervezett turnus kezdete előtt derült ki, hogy baj van.
Nálam a helyzet még kacifántosabb. A tabai topikban már másfél hónapja leírták, hogy gond van azzal a szállodával, ahová foglaltunk.
Akkor írtam az irodának, kérdezve hogy mi a helyzet. Maga az értékesítési vezető nyugtatott meg, hogy minden rendben van. Ez természetesen a második részlet befizetése előtt volt.
Aztán a pénz beérkezése után hívtak, hogy jaj, nem készült el a szálloda és megkezdték a terelésemet a last minute módon is nehezen értékesíthető szálloda irányába...
Szóval elfogadom, hogy az utazási irodában is emberek dolgoznak, elhiszem, hogy tévedhetnek, de ez a helyzet inkább a kész átverés showra emlékezet.
Most még az anyázásnál tartunk, de szerintem ők is gyorsan belátják, hogy az email váltásokból a bíróság előtt is pillanatok alatt kiderül a rosszhiszemű magatartásuk.
Az iroda nevét - egyelőre - nem árulom el, még bízom a helyzet rendeződésében :-)
Minden irodával előfordulhat, ahol emberek vannak, ott hibáznak. DE! Ez nem mentség, ha megtörténik annak az árát meg kell fizetni és mivel alapvetően bizalmi szolgáltatást nyújtanak az utazási irodák, nekik nagyon magas az ár, hogy a bizalom megmaradjon. Ezt nagyon jól tudják ők is és ezért lehet jól érvelni...
Az én esetemben 10 nappal a tervezett turnus kezdete előtt derült ki, hogy baj van. 3 nap alatt megállapodtunk és rá 6 napra már a repülőn ültünk. Vagyis egy nappal előbbre is hoztuk a nyaralást, ennyi még belefért.
Nincs lehetetlen, csak gyenge károsult, vagy rugalmatlan utazási iroda.
jah, hát ez igaz. csak lehet, hogy én már nem szívesen mennék sehova egy ilyen irodával, eléggé gázosnak néz ki :S
nem tudom, még mennyi idő van hátra nekik az indulásig, de ha nem sok, akkor lehet jobban járnak, ha egyezkedés helyett valami biztosra befizetnek máshol.
Így van. Az utazási irodák kiajánlják egymás útjait is. Engem is a Kartago vitt ki Sharm-ba, de nem velük volt az eredeti szerződésem, nem is ők szúrták el. Amikor nem tudott az eredeti iroda a saját kínálatából számomra elfogadható módon kompenzálni, akkor szedtük elő más irodák ajánlatait.
Ha én perre viszem a dolgot, akkor az eredeti összegnél sokkal többe kerül nekik, a negatív hírveréssel, amit beígértem nekik, még többet bukhatnak. Hiába van a szerződés apróbetűs részében az ami. Ha az iroda hibájából hiúsul meg, akkor az teljesen más tészta, nem vis-major.
Azzal lehet a legjobban érvelni hogy ha kicsinyeskednek, tele spam-melem velük az internetet, hogy mennyire szemetek! Én még azzal is érveltem, hogy leszedetem az egyik legjobban hangzó utazási iroda feliratát a portáljukról, lévén ez egy partneriroda és hát ez a nemzetközi cég eléggé vigyáz a hírére... Szándékosan nem írok neveket, mert végül megegyeztünk.
szeritnem arra hivatkozva, hogy ti tabára akartatok menni, és ott nincs hasonló kategóriájú szálloda, mint amit foglaltatok, vissza kell, hogy adják a pénzetek.
aztán azzal tudtok foglalni valamelyik másik irodánál oda, ahova szeretnétek menni.
Legyél kemény, mert nagyon csúnyán meg tudod szívatni az utazási irodát!
Én idén úgy jutottam el Sharm el Sheikh-be, hogy ahogyan Te is, még januárban foglaltam utazási irodánál apartmant, mondjuk egészen máshova, a Görög tengerpartra. Elrontották a foglalást és a papíron leírtakkal ellentétben egy másik turnusra, korábbra. Pár nappal előtte, augusztus elején hívtak, hogy most kellene mennünk.
Hát nem... Nekem az adott időszakra van a nyaram betáblázva! Több fordulós, több napos és nagyon kemény tárgyalások, alkudozások után, ahol voltam korrekt és agresszív fenyegetőző (mikor mire volt szükség) jutottunk el oda, hogy a kb. 200 ezer forinttal beszállt az utazási iroda a költségekbe és egy drágább all inclusive út lett belőle, de már Egyiptomba.
Végül is nem bántam meg, de azért sejthető, hogy nem így terveztem...
Nekem is felajánlottak mindenféle eladhatatlan last-last minute utakat helyette... Az eredeti apartman max. 10 (igen tíz!) méterre lett volna a homokos tengerparttól, ahol az erkélyről hegyes köpés a vízben csobban.... És helyette adtak volna 800 méterre lévőt, valószínűleg a szállodán belül is az étterem gazdasági bejárata felettit, mert állítólag ott is más csak az a két szoba volt szabad, amit nekünk ajánlottak. Persze, majd busszal fogok a tengerpartra járni...
Na szóval keményen, ők csak veszthetnek, Te meg ne hagyd magad! Ismerek olyat, aki még egy hetet harcolt ki magának, mert nem tudták abban a turnusban elhelyezni, amire eredetileg szerződött!
elég furcsa, mert ahogy nézem, a kartagónál még kb minden időpontra van hely a sultan gardensbe és a diamond beach-be is. (egyébként szerintem kb kizárt hogy ősszel tele legyenek a szállodák)
Mi nagyon hányatott sorsú nyaralók vagyunk, Tabába foglaltunk, ott nem tudtak helyet biztosítani, ajánlották, a Sultan Gerdenst, de már ott sincs hely, aztán ajánlották a Sunrise Diamod Resortot, de már azzal se nagyon kecsegetetnek (csak tudnám, hogy minek ajánlgatnak olyan szállodákat, ahol nincs hely). Mostanra eljutottunk a Jaz Mirabel Beach Resort szállodához. Ezt már annyira ajánlják, hogy akár már pénzt is adnának vissza...
Mindezt úgy, hogy februárban foglaltuk le az eredeti szállodát, minden pénzt pár héttel előbb fizettünk mint kellett volna, de most ott tartunk, hogy az utazási iroda által extra last minute kedvezménnyel kínálgatott szállodában találnak csak helyet nekünk.
Egy nagy marha az, aki hónapokkal előre foglal, amikor úgyis oda teszi az iroda, ahová éppen kedve szottyan, az pedig mindig az, amit last minute-ban is hirdetnek :-(
Na, a lényeg az, hogy információt kérnék a Jaz Mirabel Beach Resort hotelről. Olvastam a beszámolódat, az nagyon hasznos volt, de további infókat is kérnék.
A fényképeken eléggé gáz apály idején a tenderpart, szupa szikla minden, de korallok, halak nincsenek ezen a részen. Van itt olyan rész, ahol lehet fürdeni a pály idején is?
Az a nagy hajóroncs megvan még a tengerben? A tenger homokos, vagy aprókavicsos? A móló most is olyan romos, mint a képeken, vagy helyreállították? A képeken rengeteg napernyő van, de alig van alattuk napágy, hogyan lehet ott helyet foglalni? Törölközőket lehet naponta cserélni, vagy csak egy héten egyszer?
Írtad, hogy van több étterem, az olasz és az ázsiai azok az a'la carte éttermek?
Milyen a wifi ellátottság a hotelben?
A térkép szerint a szálloda eléggé a világ végén van, van ott a szállodákon kívül valami vásárlási lehetőség? Patika van?
Van egy Olasz és egy ne kérdezd milyen nemzetiségű étterme, de mivel egyikért sem rajongok (egyik túl fűszeres, a másikban sok a tészta:) ) ezeket kihagytuk, szerintem ott lehet rendelni. (ha hazaér este a feleségem megkérdem milyen étterem volt a másik)
A partja egyáltalán nem kicsi, csak annak tűnik, mivel szinteltolással vannak elszeparálva egymástól a napozórészek, mi állandóan találtunk helyet, persze nem mindig a bár, vagy a medence mellet, de szabad napozó ágy volt mindig a medencék mellett is és a parton is. A parton végig kell menni, mert mindenki a nagy medence mögötti napozó részt, a hol a búvárbázis is van akarja használni, de van tőle balra is, jobbra is. napozó terasz és stég is amin meg lehet közelíteni a tengert. Természetesen Oroszok itt is voltak, de inkább Ukránok, viszont kellemesen csalódtunk, nem volt tolakodás, sokan beszéltek angolul, nem voltak piásak, ismerték azt, hogy sorry, talán ott is felnő egy új generáció akikre már nem úgy nézünk, hogy az "oroszok"
A Petrai túra az relatív, írtam az árát, persze egy napért ez igen soknak tűnik, de ha azt számolod, hogy ebben benne van a 90$/fő kompjegy, benne van egy ebéd, a Petrai belépő ami 50 JD/fő és Sharmból Tabáig illetve Aqabából Petráig és vissza a transzfer, úgy egyáltalán nem tartottam soknak, pláne, ha összehasonlítottam az utazási iroda 200 €/ fő körüli (ez kb, mert a pontos ajánlatra nem emlékszem) ajánlatával.
Fárasztó, igen fárasztó, de megéri akkor is, ha látni akarod, ez egy 22-23 órás túra volt, Tabáig egy 12 személyes Toyota kisbusszal mentünk, klímás, mondjuk nem táncterem, de meg, meg állt és ki lehetett nyújtózkodni. Tabán egy katamaránra szálltunk ami tényleg nagyon klassz volt, ott fel kell menni a felső fedélzetre, ott van bár és ki is lehet menni, osztottak üdítőt, sütit odafelé is és visszafelé is. Aqabában a vám kicsit nehézkesen ment, de túléltük és innen nagy buszokkal a választott nyelvnek megfelelő idegenvezetéssel vittek bennünket Petrába, ott is végig kalauzoltak. Sajnos az egy kicsit rohanós volt, mert valamiért 1 órával előbb indult vissza komp, de így is végig tudtuk járni, arra azért nem árt figyelni, hogy visszafelé alattomosan emelkedik. :-) Másnap édes volt a pihenés. :-)
Inkább itt kérdeznék, mert szerintem az információid közérdekűek, mert alig van fent a fórumon leírás a Sunrise Diamod hotelről.
Van a'la carte étterem a szállodában?
Úgy látom, hogy közel van a város (turisztikai) központja. Hol érdemes vásárolni?
A képeken eléggé szűkösnek látszik a tengerparti rész. Lehetett találni szabad napágyakat, vagy érdemes reggel lemenni és foglalni helyet?
Írtad hogy van gyerekmentes medence. Van felnőtt étterem is?
Petrai kirándulás anyagilag volt húzós, vagy fárasztó volt? Mivel vittek bennőtöket (kisbusz, autó)? Jordániába kompoltatok, vagy Eilaton keresztül mentetek?
Hali! Mi júliusban voltunk a Sunrise Diamont bech-ben két hétre és igen jól éreztük magunkat, itt is van több medence, van relaxációs ahol nincs animáció, a nagy, és van egy kívül a jakuzzival. Oda mi csak egy séta alkalmával mentünk el, mert a mi szobánktól igen messze volt. A szobák szépek, tágasak, tisztá, itt is van bekészítve palackozott víz vízforraló teafű stb. szóval egy rossz szavunk nem lehetett. Talán a WC öblítője működött kicsit bizonytalanul, ki akadt és folyt állandóan, de szóltunk meg csinálták, után meg, nagyo kis sugárban öblített, de nem vagyok egy elveszett ember, megoldottam. :-) Az ételekre semmi panasz nem lehet, nem volt fertőzésünk, a kaja választékos volt és kielégítő, persze ízlések és pofonok.
Sznorizásra tényleg nagyon jó, rengeteg fajta halat láttunk, teknőst ugyan nem, de azt már láttunk máshol. :-)
Mi innen mentünk Petrába, kicsit húzós volt ugyan, de megérte és olcsóbban mentünk el mint akik Tabán voltak, mert összeismerkedünk egy épp ott nyaraló párral és megbeszéltük. Bent a városban egy utazási irodánál kötöttünk le Petrát 280 € volt kettőnknek, ami igen barátságos ár,, mondjuk alkudni kellett keményen és az üzletkötő is kapott 5 €-t, de megérte. :-) Fakultatívon még a Ras Mohamed nemzeti parkban voltuk, az is nagyon szép program, de mi igazán pihenni és snorkerezni mentünk.
Itt is csak az étterem teraszán és a lobbi előtt van ingyen net, de engem ez nem zavart, sőt örülök neki, hogy két hétig kikapcsolhatom a világot és igazán csak így pihenhetek!!! Talán ha 3x chat-eltünk a hazaiakkal, ebből is az egyik névnapi köszöntés volt.:-) Első pár nap hiányzott, de többet ér kihasználni az időt ott akár a tengeren, akár a medencéknél. akár a bazárban, netezni itthon is tudok! :-)
Ha kérdésed van még szívesen segítek, akár privátban is.
Köszi a tájékoztatást. Azt már látom, hogy a Sultan Gardens nagyon jó hely :-)
Meglátjuk, hogy mi lesz. A másik helynek is vannak előnyei (kevesebb a lépcső, közel van a városközponthoz, picivel jobb ott a sznorizási lehetőség). Az utazási iroda katalógusa szerint drágább is a Sunrise Diamond, mint a Sultan Gardens.
Sajna korábban nem készültem Sharm-ra, mert Petrát szerettük volna látni, ezért Tabán foglaltunk. Az most kútba esett, Sharm lesz helyette, most próbálom egy hét alatt felszívni a fontosabb információkat.
Hova érdemes elmenni fakultatív kirándulásra? Kairót már láttuk...
korábban az island view hotelben voltunk sharmban, azzal összehasonlítva a sultan garden:
- nagyjából hasonló élmény összességében, hasonló színvonal
- island viewban kicsit nagyobbak a szobák, kicsit több a zöldfelület, több a virág (v virágzó fa)
- sznori szempontjából kb hasonló
- island view közvetlenül a soho sq mellett van, bár igaz, hogy egy nagy giccsgyűjtemény az egész hely, azért mégis jó, hogy esténként ki lehet menni, van élet, van műsor, lehet sétálgatni stb.
- sultan gardens-ben többször volt fagyi (délelőtt és délután is), island viewban csak délután
- sultan gardensben sokkal jobban igyekezik a személyzet, hogy a vendégek kedvében járjon, szerintem tuti kapnak valami tréninget rá, mert tényleg látszik, hogy erőlködik mindenki és lesi hogy járjon a kedvedben. az island viewban ez ennyire nem volt feltűnő, de korrektül tették a dolgukat ott is.
- island viewban volt dobozos gyümölcslé (mango, guava), sultan gardensben csak ezek a gépből kinyomható levek (amik ugye cukor-színezék-aroma kombók, én mondjuk nem szívesen iszom ilyet)
összességében tehát szerintem mindkét hotel jó választás, kb hasonló élményt ad. mindkettőnek vannak apró előnyei és hátrányai a másikhoz képest.
a főépületi bárban dolgozó pincérek is nagyon figyelmesek voltak, ha csakültünk az előtérben vagy az épület előtti pihenőfotelekben (mert pl próbáltunk wifit csiholni) akkor is odajöttek, hogy hozhatnak-e valamit. következő alkalommal már automatikusan hozták ugyanazt a kört, illetve kérdezték, hogy kérünk-e még mást is. zárás előtt is körbejártak, hogy kér-e még valaki valamit.
nah, gyorsan akkor próbálom leírni, hogy szerintem milyen előnyei-hátrányai voltak a sultan gardens resort -nak:)
előnyök:
- rendkívül kedves és segítőkész személyzet, de tényleg mindenkit beleértve a menedzserektől a kertészekig bezárólag
- kifogástalan tisztaság mindenhol, a szobákban, a kertben, medencéknél, étteremben
- minden medencénél, a parton, a főépületben is van bár, ahol éjfélig lehet enni-inni (parton csak sötétesig), szóval italért nem kell sokat túrázni
- nem zárják le a stéget, ha valaki hajnalban vagy még szürkületben fürödne, megteheti
- elég jó a sznori lehetőség, a szomszéd szállodák partszakaszai is bejárhatóak
- nagyon nagy a strand rész, mindig van napágy-napernyő. a medencéknél is. (oké, lehet, nem az első sorban, vagy nem pont a bár mellett, de valahol mindig vannak üres helyek)
- van egy "csendes" medence, ahol nincsenek gyerekek (akit ez zavarna esetleg), nincs animáció, zene
- van egy étterem külön csak felnőttek részére, pont ugyanakkora és ugyanolyan ellátottságú mint a vegyes étterem, csak egy szinttel feljebb van. ott kicsit kevesebben voltak mindig, jobb a kiszolgálás, figyelmesebbek és gyorsabbak a pincérek stb, viszonylag nyugodt, nem zajos
- tengerparton van egy csendes zóna rész, ahol nem zavarnak az animátorok és egyéb szolgáltatást áruló alkalmazottak (egyébként máshol sem voltak nyomulósak a masszázs és búvártúra árusok, egyszer elmondták a mondandójukat, utána emlékeztek rád, és csak köszöntek, mosolyogtak, megkérdezték hogy vagy stb, de nem agitáltak tovább)
- szobát nagyon szépen rendberakta a takarító minden nap, volt mindig másfél literes palackos víz, nescafé, teafilter. (ha az ember jelezte, akkor ezekből extra mennyiségeket is kérhetett ingyen, ha mondjuk valami nem lett volna elég)
- a szoba viszonylag hűvös maradt végig, nem volt muszáj a légkondit járatni (sokan nem szeretik, csak azért mondom). de amúgy jól működött a légkondi is.
- van terasz, asztallal-székekkel
- olasz és indiai a'la carte étterem, mindkettőben nagyon finomakat ettünk, a kiszolgálás pedig maximálisan jó volt, nagyon odatették magukat
- sehol nincs tömeg érzése az embernek
- normálisan viselkedő vendégek
ami nem tetszett:
- animátorok és az esti műsor. hát, ez kb olyan, mint mindenhol máshol, kicsit gagyi.
- nincs a szálloda előtt semmi egy üzletsoron kívül. soho sq és naama bay kb 7 km (kettő között van kb középen), mondjuk taxival vagy a szálloda által szervezett shuttle busszal be lehet menni könnyen és nem sok pénzért. de gyalog nincs semmi a közelben.
- kevés a virág a kertben :))
- sok a lépcső. mondjuk átlagos ember simán megjárja naponta akárhányszor, szerintem még jó is hogy kicsit kellett lépcsőzni, mert amúgy rengeteget ettünk és semmit nem mozogtunk (amúgy van egy kis konditerem is, de valahogy nem jutottunk el oda :)). van egy busz, ami viszi körbe az utasokat a szálloda területén, kb fél óránként megy egy kört. aki esetleg nagyon nem akar v nem tud lépcsőzni, azzal közlekedhet
- éjfélig zaj van. mi a tengerparthoz leközelebb eső épületsorban laktunk, ott totál hangerőn behallatszott a szomszédos szálloda animációja és diszkója. de éjfélkor abbahagyták mindig.
- kicsit egyhangú a kaja, bár volt választék mindig, és finoman is főztek, de mindig kb hasonló jellegű ételek voltak az étteremben
- bárokban felszolgált snack-ek és ebéd elég szegényes (érdemes mindig inkább felmenni az étterembe ebédelni is)
- ingyen wifi csak a lobby-ban van, de csúcsidőkben (főétkezések környékén) kb lehetetlen használni, mert annyira sokan próbálkoznak rákapcsolódni.
-----------
kaja:
reggeli nagyon széles választékú volt, tényleg volt szerintem kb minden amit valaki is igényelhet. ami elfogyott mindig utántöltötték. élő konyha részlegben mindenféle tojás-dolgokat lehetett süttetni, sosem volt nagy sor, 2-3 percnél többet nem kellett egyszer sem várni
ebéd és vacsora:
kb hasonló volt az ebéd és a vacsora felhozatal: általában 2 féle módon elkészített csirkeétel, valamilyen hal, vagy tengeri herkentyű, mindig volt marha étel, vagy bárány. ezen kívül rengeteg féle zöldségköret (főtt, grillezett, sült, stb), többféle burgonya alapú köret (hasáb, gerezdben sült, valami szósszal egyben sült, vagy egyéb hússal v zöldséggel egyben elkészítve), volt mindig valamilyen rizs is. ezen kívül még 2-3 féle egyéb fogás. süti nagyon sokféle volt, és nem csak színben vagy a ráfestett mintában különböztek, hanem tényleg jellegben is másfélék voltak. (a csokitortájuk valami botrányosan finom). gyümölcsből mindig volt banán, datolya, füge, khaki, szőlő, dinnye, gránátalma.
élő konyhán ebédre meleg szendvicseket és tésztákat lehetett csináltatni, este vacsoránál is volt tésztás, de a szendvicses helyén mindig valami grillezett v egyben sütött ételt szeleteltek és osztogattak.
nyilván volt mindig többféle nyers zöldség, sajtféle, mindenféle öntet, stb.
leves is volt 1 v 2 féle minden nap, de ezeket igazából nem figyeltem sosem.
mondjuk az ételek jellege sosem változott, szóval elég egyhangúnak is mondhatnánk, de azért volt választék bőven. én főleg csirke-zöldség-csokitorta vonalon mozogtam, ezekről tudom nyilatkozni hogy nagyon finoman főztek.
a pincérek elég változóak voltak hozzáállásban, volt amelyik kb le sem tojt és csak nagyon lassan hozta ki az italt amit kértünk, de aztán szerencsére találtunk olyat aki über-kedves, nagyon gyors, nagyon vidám, nagyon odafigyel, nagyon tudta mi kell, és utána az ő területére ültünk mindig, szóval ezzel is meg voltunk elégedve nagyon. aki nem kisgyerekkel utazik, annak érdemes a felnőtt étterembe felmenni, mert ott kevesebben vannak, jobban odafigyelnek a pincérek, gyorsabban hoznak mindent, tényleg körbeugrálnak.
még a vendégkörhöz annyit, hogy valahogy mindenhol úgy tűnt, hogy van bőven hely ennyi vendég számára, mindig volt hely az éttermekben, bárokban, medencék partján és a tengerparton is, sehol nem volt olyan érzése az embernek, hogy harcolni kellene a "területért"
wifi csak a lobbyban van ingyenesen, és mivel sokan ráakaszkodnak, ezért általában elég lassú (főleg az etetésidők környékén, mert ugye mindenki akkor próbálkozik).
de - mint azt ahogy alább is írták itt a fórumban - olcsón lehet helyi vodafone sim kártyát venni mobilnettel.
az AI ellátásban két a'la carte étterem van benne, egy olasz és egy indiai, mindkettő nagyon klassz az ételt és a kiszolgálást illetően is. ezen kívül még van két másik a'la carte étterem is, de azok külön fizetősek, azokban nem voltunk. (így is túlettük magunkat csúnyán ez alatt az egy hét alatt)
szobában van hűtő és széf is. valamint vízforraló teával és nescaféval. plusz palackos vizet hoznak minden nap a szobába is. a minibárból az első kör ingyenes, a további feltöltésért kellene fizetni csak. de kb mindenhol van bár a szálloda területén, úgyhogy max éjfél után lehet kérdés, hogy mit lehetne még inni.
a vendégkör kb 50%-ban orosz(-ul beszélő, biztos nem csak orosz, hanem ukrán stb is, de ezt ugye nem tudtam megkülönböztetni:)), sok az angol, és az arab(-nak kinéző) vendég is.
de mindenki nagyon kulturáltan viselkedett, még az orosz fiatalok is, kimondottan udvariasan előreengedtek pl ha egyszerre szerettünk volna szedni valamelyik ételből, vagy pl segítettek kiszállni a minibuszból (nem mintha kellett volna segíteni, csak a gesztus miatt:)) stb.
nem voltak hordákban ordítozó, hulla részeg, vagy tolakodó-lökdösődő, vagy bármi más módon kellemetlen vendégek egyáltalán.
Az érdekelne gyorsban, hogy milyen a wifi ellátottság a szállodában, a'la carte étterem van-e? Illetve van-e a szobában széf és hűtő? Milyen a kaja és mennyi orosz volt?
Lépcsők a másik ajánlott szállodában is vannak bőven, abban egyformák.
Az a fura, hogy tripadvisoron a Sultan Garden kapott jobb értékelést, a holidaycheken meg a Sunrise Diamond...
pénteken jöttem haza a sultan gardensből, majd írok részletes összefoglalót (csak kicsit össze kell szedni a gondoltataim), de így előzetesen annyit, hogy teljesen rendben van, egyetlen negatívum talán hogy sok a lépcső, ez mondjuk annak lehet szempont akinek esetleg valamilyen sérülése van a lábán, vagy idősebb esetleg.
(a sundrise dimond beach-ben sajnos még nem voltam, így összehasonlítani nem tudom)
tegnap jöttünk haza az Iberotel Club Fanarából, ahol nagyon szép egy hetet töltöttünk el. Írtam egy beszámolót a hotelról. Aki mostanában készül Sharm El Sheikre, és nem tudja még, hogy hová menjen, annak hasznos lehet.
Iberotel Club Fanara & Residence 4* - Sharm El Sheik
2014.09.17. 2014.09.24.
Az Anubis szervezésében voltunk, Travel Service-zel utaztunk. A repülőgép elég kopott volt már, az ellátás a szokásos paradicsomos penne, valami süti és innivalók. Időben indultunk, teljesen átlagos út volt, semmi extra. Leszálltunk Hurghadán, de a gépben maradtunk, így nem volt olyan vészes a várakozás.
Már korán reggel a hotelben voltunk, de szobát csak dél körül kaptunk. A karszalagot azonnal a kezünkre rakták, így tudtunk reggelizni és inni. Előbb sétálgattunk, aztán átöltöztünk fürdőruhára és pihentünk a medence parton.
A szobáink nagyon jó helyen voltak, mindenhez közel, a földszinten, de a medence mellett, ahonnan a tengert is láttuk.
Szobaszámok: 2103; 2105; 3105
Felújított superior szobák, nagyon szép bútorzattal, hatalmas kényelmes ágyakkal, nagy szekrénnyel és szép fürdőszobával. A teraszon kényelmes nem műanyag székek kis asztallal.
Örültem, hogy elsőre ilyen remek szobákat kaptunk, elkerültük a szobacserével járó időhúzást, jól indult a nyaralás.
A szálloda nekünk nagyon tetszett, nem túl nagy, szépen rendben tartott, barátságos. A kert ápolt, nagyon szép, sok pálmafa, színes virágok, szépen gondozott fű.
A tengerparthoz közelebb eső szélesebb részen vannak a medencék, a főépület étteremmel, bárral és üzletekkel. A keskeny szakaszon villa épületek vannak hosszan, ez a Residence rész, hátul van egy külön bejárata is. Itt is van egy medence. Itt van az olasz étterem is, de nem láttunk benne semmi mozgást.
Egyik este ezen a bejáraton mentünk be, mikor az Il Mercatóból jöttünk haza, akkor végig sétáltunk ezen a szakaszon, itt is minden nagyon szép volt. Ez a rész inkább azoknak jó, akik nyugalomra vágynak.
Mi mindig a Sea Front Area részen voltunk, vagy a tengerparton. A medencék nagyon látványosak és a víz hőfoka is pont jó volt nekünk. Nagyon kényelmes és szép napágyak vannak a medencék körül, jó állapotúak, szerintem nemrég cserélhették át őket. Esténként, mikor feljöttünk a partról még fürödtünk a szobáink előtti medencében. A többi hotelhez képest elég sokáig engedték használni. Azt nem tudom, hány órakor küldtek ki, mert nem nagyon néztem az órát, amíg nyaraltunk J.
A tengerpart az gyönyörű minden szempontból fantasztikus. Lefelé haladva a lépcsőn, vagy a lankás úton, a látvány csodaszép. Egy kicsit lehetne nagyobb a beach, mert ha nem értünk le időben, akkor már nem volt napágy. Viszont dél körül mindenki eltűnt, délután már mindig volt üres hely.
A strand homokos, a víz fokozatosan mélyül, nagyon jó benne fürödni is nem csak sznorizni.
Lent a parton vizet és jeges teát lehet inni automatából. Néhány lépessel feljebb van egy bár, ahol már van többféle ital és kávé is.
A víz alatti élővilág az fantasztikusan szép és változatos. Van függőleges fal is jobbra a szabad strand fa stégjénél. Talán itt a legszínesebb a zátony, de itt elég nagy lehet az áramlás. Egyik nap csak egy kicsit mentünk túl a vas oszlopon és alig tudtunk visszaúszni. Pedig figyeltem rá, mert innen a csoportból is többen írták ezt. Elmentünk a Reef Oasis hotel stégjére is, onnan úsztunk vissza az Iberotel felé, de úgy láttuk, hogy előttünk szebb a zátony, sokkal színesebb és több a hal. Elúsztunk az El Faraana elé is, de ott is azt láttuk, hogy kevésbé van élet, mint előttünk. Én 2008-ban voltam az El Faraanában. A múltkor itt írta valaki, hogy korábban járt ott és mostanában is, és azt látta, hogy sokat romlott a korallok állapota. Sajnos én is ezt tapasztaltam. Nagyon sok volt az elhalt korallokkal tele színtelen rész. Az Iberotel Fanara előtti részen szerencsére szép színesek voltak a korallok és volt sok és sokféle hal is, főleg a jobboldali részen. Én nagyon kedvelem az ilyen részt, ahol van függőleges fal is, de vannak kisebb gödrök, hasadékok, lankásabb részek, szigetszerű kiemelkedések. Talán az egyetlen hiba, hogy nincs stég és át kell úszni a korallok felett, ahol néha nagyon sekély a víz. De a végén már ezt is élveztük, mert késő délután kiúszott ide egy csomó nagy hal is, így kifelé jövet is volt mit nézni. A többi helyhez képest, ahol eddig jártam itt feltűnően sok volt a kagyló, és nagyon szép színesek voltak.
Sajnos sem teknőssel sem sas rájával vagy manta rájával nem sikerült találkoznunk. Pedig voltak, mert a kifelé jövők mesélték, hogy találkoztak velük.
Összességében a víz alatti világ nagyon tetszett, az egyik legszebb azok közül, amiket eddig láttam.
Az utóbbi időben sokat olvastam arról, hogy sajnos sokat romlott az ellátás színvonala az egyiptomi hotelekben. Szerencsére ezt itt egyáltalán nem éreztük. A személyzet nagyon barátságos és segítőkész. Nem a borravalóra hajtanak. Ha adtunk, nagyon örültek, de a nélkül is mindig nagyon kedvesek voltak. Mindenki mosolygott és vidám volt. Lehet, ez annak is köszönhető, hogy alig volt orosz, az a kevés pedig kulturált volt.
A főétteremben az első napon egy pincér (Tamer) azonnal csinált nekünk egy hatszemélyes asztalt, ami innentől minden reggel és este várt bennünket. Nem kellett asztalra vadászni sem a reggelinél, sem a vacsoránál. Hordta az italokat, alig győztük meginni. Tudta a nevünket, tudta ki mit iszik, szóval maximálisan kiszolgált bennünket. Az utolsó két este nem ő volt, akkor jöttünk rá, milyen jó dolgunk volt eddig.
A reggeli a szokásos, mint bárhol máshol. Néhány felvágott, virslik, omlett sajtok, zöldségek stb.
Ebédet mindig a Temple Pool Bar & Restaurant nál ettünk. Frissen sütött pizza mindig volt, és mindig nagyon jó volt. Mellette volt valamilyen szendvics, vagy sült csirke, vagy kofta, vagy kolbász és sült krumpli. Mindegyik finom volt.
Ez egy este 11:00 ig nyitva tartó bár is, ahol mindenféle ital van: rövidek, sör, bor, koktélok, gyümölcslevek, kávé. A szénsavas italokat (cola, sprite, fanta) mindenki magának adagolhatta automatából. Kemény falú műanyag poharak voltak itt, normális méretűek és mindig volt kirakva elég. Van sokféle koktél és egészen jól csinálják őket.
Két alkalommal itt is vacsoráztunk. Egyik alkalommal egyiptomi est volt, másik alkalommal grill parti.
A többi este a főétteremben ettünk. Volt mediterrán-, olasz, és ázsiai est. Mindig volt kétféle leves, háromféle hús, tészta, meg persze mindenféle köret és előétel.
Nem volt rossz az étel, de kiemelkedően jó sem. Soha nem maradtunk éhen, a többféle ételből valamelyik mindig jó volt.
A sütemény kínálat viszont a megszokotthoz képest elég szegényes volt. Ami volt, az nem volt rossz, de nagyon kevés féle volt.
Gyümölcs is alig volt. Datolya, néha banán, valami íztelen sárgadinnye, egy kevés feldarabolt guava, és vegyes aprított gyümölcs egy tálban.
Az animáció nagyon gyenge volt. Napközben voltak valami tornák meg játékok úgy hallottam. Bennünket nem nagyon érdekelt, nem szoktunk menni. Az esti programok semmit nem értek, azt azért sajnáltuk. Egyik este volt hastánc és utána lett volna dervis tánc, de nem ért oda a táncos, pedig sokáig vártuk. Egy idő után mindenki felállt és elment. Egyszer volt afrikai show, de az sem ért semmit. Négy fekete fiú ugrabugrált, aztán velük ugrált pár részeg vendég.
A hotelben van internet, szobánként és tartózkodásonként 150 MB ingyenes, azon felül fizetni kell. 250 MB = 10,- Euro; 500 MB = 20,- Euro; 1 GB = 30,- Euro. Mi nem használtuk, mert vettünk saját Vodafone internet kártyát.
A hotel jó helyen van, szerencsére nem a semmi közepén, hanem ki lehet sétálni az Il Mercatóba. Ez egy bevásárló központ, de az oldalában bazárok vannak.
Közel van az Alf Leila Wa Leila szórakoztatóközpont is, annak a környékén is sok a bazár.
Egy este bementünk a Naama Baybe is. Mikor meghallották, hogy magyarok vagyunk, azt kérdezték, hogy hol vannak a magyarok, miért jönnek mostanában ilyen kevesen.
Szombaton kirándulni voltunk hajóval a Tirán szigetnél. Már előre megbeszéltünk Szilvivel és Zolival ( Divingpro.hu) mindent. Nagyon jól éreztük magunkat, szuper program volt. Ketten közülünk intróztak Zolival, a többieknek pedig Szilvike mutatta meg a csodaszép korallzátonyokat sznorival. Finom ebédet is ettünk a hajón.
Szilvi és Zoli ( Jenei Zoltán, Váczy Szilvia) két nagyon kedves ember, nem először voltunk velük kirándulni, most sem csalódtunk. A következő utunknál is velük megyünk majd.
Nagyon szuper egy hetet töltöttünk el megint Sharm El Sheiken és nagyon jó hotelt választottunk.
Mindennel elégedettek voltunk, az apró hiányosságokat azért írtam le, hogy ha valaki ide szeretne menni, az tudjon róla, nem azért mert nekünk ez problémát okozott.
Ez volt a 13. utam Egyiptomba, sok hotelben jártam már, ez volt közöttük az egyik legjobb.
Akit érdekel és nem tud 15 napra menni, viszont a 8 napot kevesli, annak jó megoldás lehet az Anubis jelenleg 3 indulással tett fel novemberre sharmi ajánlatot 12 napra!!!! :)
Hiszünk Neked! :) Nem örülünk, hogy nem lehetünk a tengerben este 7-fél8-ig. :) Már időben, 5 körül el kell indulni kifelé a vízből, nehogy bent maradjunk a "labirintusban". Egyszer már jártunk így, a sötétben alig találtuk meg a kijáratot a Sentidónál Marsán.
Köszi, hogy leírtad a zátonyt, a The Islandot. Nagyon szép. Pár videót már néztünk róla. Már csak logisztikailag kell megoldani, hogy a 6-7 napba beleférjen fél Dahab sznorizása. :)
Lehet, hogy akkor járnánk a legjobban, ha bérelnénk egy csónakot. :)
MÁR ÍRTAM A SÖTÉTEDÉST :( ejnye nem hiszel nekem ??? :) :D ;) Tehát , még egyszer mivel többször voltunk októberben, amikor nem állítottak kint órát (mert 2012ben ezt találták ki) akkor már korábban sötétedett, fél 5 kor kezdett. De mivel tolják az órát megint ,így nektek fél 6 lesz a kezdet, mert most nyáron,h állítanak megint este 7 től kezdett sötétedni kb. fél 8 le is ment a nap. Viszont sztem azon a részen, ahol sok a hegyvonulat a közelben, kicsit előbbinek érződik!Szóval kavar ez az óraátállítás dolog, de a lényeg fél6 ra számoljatok addig lehet sznorizni :)
Ha mi is Sharmra megyünk, van egy terv amit feltétlen meg kell nézzünk ,mégpedig az egyik legszebb dahabi zátonyt a neve a The Island !!!! Ide menjetek el feltétlenül , viszont szélmentesebb nap! ;)
Szia! Ha a bal oldali keresőbe beírod a hotel nevét rengeteg találatot ad ki....
Amúgy ne aggódj mert sznori szempontjából Sharm egyik legjobb részére mész, mivel a Fanara öböl nagyon szép ( másik legjobb a Ras Nasrani ;) :) ) s az egyik legjobb szállodába.... :)
Most biztosan nem megyünk programokra, mert most csak 1 hétre megyünk, ami csak 6 nap. :( Pihenni szeretnénk, sznorizni, néhány este Dahabba bemenni. Jó lesz visszamenni a Blue Hole-hoz, első egyiptomi utunkon voltunk ott, akkor még nagyon kezdők voltunk, fényképező nélkül :)
Ezek gyönyörű képek!!! :) Régen, 4 éve, mi is jártunk a Blue Hole-nál, most is készülünk átmenni 1 napra a Canyonhoz, és a Blue Hole-hoz újra. Úgy néz ki 5 körülig lehet sznorizni, már keveseljük az időt, pedig még ott sem vagyunk. :) Látva a képeidet nagyon lassan telig az idő indulásig :) Ezek a képek sznorinál, vagy búvárkodásnál készültek?
itt egy link ha igaz.... bár látod a nyári időszámítás lehet h Nektek még "bekavar" és így 1 órával később lesz még sötét, ezt nemtudom :)
Igen voltunk, és nagyon tetszett Dahab. Mi "csak" a Blue Hole-nál, és a Canyonnál sznoriztunk :))
Ezek ott készültek :)
A Happy Life biztosan csodás lesz :))) Csodás érintetlen korallok vannak, és ott nagyobb az esélye a "nagy" halaknak is szóval szerintem nagyon szuper lesz :)))
Hát ez nem jó hír :( , hogy ilyen korán sötetédik. Ezek szerint jó korán kelünk majd. :) Okt. 3-án megyünk, reméljük az idő jó lesz még! Ha jól láttuk Te is voltál Dahabban, csak a Blue-Hole környékén jártál, vagy voltál a Happy Life környékén is ? Ott van a Three Pools, és a Moray Garden merülőhely is. Mi nem merülhetünk, csak sznorizni fogunk. Láttuk az idei videóid is, gyönyörűek!!! Jó lenne már egyszer nekünk is ilyen szép helyen járni! :)
Szerintem októberben azért lehet már egy picit korábban, de lehet h tévedek... Mi júliusban voltunk, akkor kb 7 fél nyolc fele már sötétedett... Én max hatig fél hétig tudtam a vízben fotózni, tovább nem. Eszerint szerintem októberben már 5 fél hat körül sötétedik sajna... :(
Valószínűleg nem kell vízum sem. Én legalábbis semmi ilyet nem intéztem. Ha jól tudom, akkor valamit kellett volna a megérkezéskor a reptéren fizetni, de nem az én ügyem volt. Beragasztottak egy matricát, meg bélyegeztek. Ki kellett tölteni egy egyszerű "bejelentő" lapot az adatainkkal, ezt oda-visszaútnál is. Ennyi.
A reptértől az utat busztól tettük meg és kb. 1 óra volt a szállodáig.
A naplemente ideje ugye nem egy egzakt szám. Amikor mi voltunk (aug. 14-21) akkor már 8 óra felé megtörtént az esemény helyi idő szerint. Legalábbis így emlékszem.
Sziasztok !Volt már valaki a Sea Beach Resort és aqvaqpark 4csill.szállodában Sharmon?Tudtok róla valamit írni? Felkészüléssel kapcsolatban?Jeruzsálembe szeretnénk menni fakult.kirándulásra milyen vízumot és hol intézzünk?Köszönöm a válaszokat előre is!
Km-enként 5 LE már elég sok, a 3-4 LE a reális a kinti viszonyok között. Érdekes módon nekem nem kellett nagyon alkudni. Amikor mondtam, hogy hova akarok menni, akkor szinte fix tarifa volt. Csak az egyik mondott egyszer 30 LE helyett 40-et, na azt le is alkudtam 25-re, amúgy ment a standard 30 LE.
Ez inkább teoretikus kérdés volt a részünkről ( mármint az én részemről); vagyis normál arab ügymenet esetén a mondott ár kb. fele lehet az alkuban még elfogadható ár. Nyilván (az!) nem mindegy, hogy a taxis 50 LE-t mond vagy 500 LE-t. Szóval a kérdésem( legalábbis az enyém ) a nagyságrendre vonatkozott....
Amúgy köszönöm az LE / HUf árfolyamot, azt magam is kb. így kalkuláltam...
Akit érdekel és nem tud 15 napra menni, viszont a 8 napot kevesli, annak jó megoldás lehet az Anubis jelenleg 3 indulással tett fel novemberre sharmi ajánlatot 12 napra!!!! :)
Akit érdekel és nem tud 15 napra menni, viszont a 8 napot kevesli, annak jó megoldás lehet az Anubis jelenleg 3 indulással tett fel novemberre sharmi ajánlatot !!!! :)
Én csak a Vörösbe szeretnék már végre, minden más a "Mama" dolga! :)) Megérkezett végre a meggypálinka is -- ISTENI nedű, utazik velünk:))) Még egy hét.... és boldogság!
:) Belam a nick neved alapján nem gondoltam, hogy te/ti vagy(tok). :) Zoli üzeni, hogy a búvártanfolyam után elmerülhetsz a hibiszkusz és eukaliptusz világába is :)
Azt, hogy mennyiért lehet eukaliptusz olajat venni nem tudom (amit mond az árus, annak a fele, negyede) :) Old Market-ben és Naamabay központjában, de Nabq-on is tudtok vásárolni, mert parfüm üzlet és fűszeres üzlet mindenhol van (ami közelebb lesz a hoteletekhez). Érdemes több üzletben is érdeklődnöd az ár felől, mielőtt veszel.
A hibiszkus ára változik a virágszirom méretével/származási helyével. pl. az asszuáni a nagyobb virágú a drágább. Van egy jó és nagyon hangulatos üzlet az Old Market-nél (kívül az utcán sétálva látod meg a bejárat és kijárati kapu között félúton). Üzlet neve: Karkade. A tulajdonos üzletpolitikája eltér a legtöbb arab-tól (nem tolakodik, nem akar mindenáron az üzletébe beinvitálni, engedi, hogy te nézz szét, te válassz, te kérdezz ha érdekel valami).
Még egy kérdés: a hoteltől a központig a taxi viteldíj 4 személyre kb. mennyi? ( mikor régen voltunk úgy 30 LE volt egy be út és ugyanennyi vissza) Illetve csak lóerőt fogadnak el vagy jó a dollár / euro is?
Lassan végre eljön a mi időnk is! 19-én indulás Turkish Airlines Bp-Istanbul-SSH.
Tudja esetleg valaki, hogy Sharmban hol és mennyiért lehet eukaliptusz olajat venni? Vagy hat éve Kairóban a piramisok mellett egy parfümériában vettünk, de már nem emlékszem mennyiért, kb. 1,5 dl kiszerelésben volt.
Továbbá hibiszkusz teát is vennem kell, de nem a filteres, hanem a zacskóban kapható szirmos változatot.
Időközben elkészült a csodás Ras Nasrani részről (Coral Beach Montazah - Baron Resort - Sensatori szállodák előtti partszakasz) a videó összeállításom első része. :)
A mostanában indulóknak egy kis hangolódás, nekem egy kis nosztalgia :)))
a folyadék-krém tilalom miatt lehet esetleg gond a nagyobb mennyiségű krémes sajttal (nem szendvicsben, hanem dobozban, vagy pl camambert egyben), vagy lekvárokkal, nutellával (ezzel már megjártam :S).
de gondolom az AI ellátásba nem kell kaját vinni, az útravaló néhány szendvics meg simán átmegy :)
de jó nektek már holnap mentek! :))) jó nyaralást!
Köszönöm:)) Jajjj, de jó is lesz Nektek! :)))) Pontosan melyik szállodába mentek?
A felvételek Panasonic FT3 vízálló kompakt géppel készültek :) 4 éve vettem.
Aztán 2012 -ben beázott, de szerencsére volt velünk egy Go Pro Hero 2 -es kamera így a 2012-es videókat azzal rögzítettem. Majd következő évben vettem egy gyári tokot hozzá, és azóta újra a Panával "nyomom" :))) Szóval nem "profi" cucc de Nekem nagyon bevált! :) Szerintem készít olyan felvételeket a víz alatt is mint az ennél profibb cuccok,sőt... :))
Igen a remegés nálam is megvan, főleg a sznoris videóknál mivel a víz hullámzását nem tudja teljesen a stabilizátor sem kiegyenlíteni.
Pár éve a videókat a youtube videó szerkesztővel szerkesztettem, és akkor beállítottam a stabilzátort is, de amióta nem azzal készítem, azóta nem... mivel már a feltöltésnél is nagyon sokat gyengül a minőség, és a stabilizációval még jobban így mostanában ezt a funkciót már nem használom.
Majd teszek még fel nemsokára újabbakat a Ras Nasrani-s részről...:)))
Uram atyám! Nem semmi videók! Már alig várom, hogy ott legyek. Egy hét és indulunk.
Azért a képminőséget elnézve a kamera sem gyenge eresztés. :) Nekem egy egyszerű kis digitális víz alatti fényképezőm van, ami ha megerőlteti magát tud HD videót is csinálni, de csak korlátozott mértékben. És eléggé remeg is a kép, nincs benne stabilizátor. (bár a youtube stabilizál, ha feltöltöd)
Igen, van mobil net vásárlásra lehetőség Sharmban is (3 mobil szolgáltatónál) Vodafone, Etisalat és Mobinil. Mi Vodafone-t használunk évek óta, de nagyjából az árak ugyanazok mind a háromnál. Sim kártya ára: 20 LE és rá tudsz tölteni 1,2 G = 25 Le, 3 G = 50 Le (1-2 hetes nyaralásra teljesen elég az 1,2 G is), ami jóval 10 dollár alatt van (viszont csak egyiptomi fontban tudsz fizetni és vigyetek magatokkal 1 útlevelet is, amire megvásároljátok). Naamabay-en vagy az Il Mercatoban van Vodafone üzlet. Kérdezted az ingyenes wifit: pl. a Soho bevásárló-sétáló utcánál van.
Köszi! Megnéztem az összes videót, amit dobott a linkhez...( merüléseid 1, 2 Ras Nasrani---jö kis helyek röviden szólva... bővebben: q..va jó kis snorkel helyek, assszem a nejemnél fogok szerezni egy tonna jó pontot.... + a snori helyek az ő szemszögéből nézve is ideálisak= partról közelíthetőek.
Esetleg nem tudnál segíteni abban, hogy valami nem túl drága mobilnetet lehet ott Sharm-ban venni? Úgy értem, hogy valamelyik helyi szolgáltatónál sim kártyát, de csak egy kis mobilnetezésre kellene, szóval valami kis csomag, lehetőleg olcsón? :)))
És ha Turkish Airlines-sal utazol végig (és ez nem a reklám helye) :) de szerintem hasznos tanács....."A Turkish Airlines ingyenes tranzitszállást biztosít azoknak az utasoknak, akik egyik nemzetközi járatukról szállnak át egy másik nemzetközi járatukra és a várakozási idejük turista osztályos jegynél meghaladja a 10 órát, business jegynél pedig a 7 órát. A díjtalan szállás abban az esetben jár, ha mindkét járat Turkish Airlines gép és a menetrend szerint nem nem volt rövidebb csatlakozási idővel másik járat. A szállást (busztranszferrel és reggelivel) az isztambuli repülőtérre érkezéskor, a légitársaság "Hotel Desk" irodájában lehet lefoglaltatni, mely az érkezési csarnokban, a vám után található. Magyar állampolgároknak már vízum sem kell Törökországba."
végül a sultan gardens maradt 19-i indulással, főleg az időpont miatt, a kartago pénteki indulása kicsit optimálisabb (és ők nem indítanak a fanara-ba).
remélem jó lesz, aztán valamikor a jövőben majd a fanara is sorra kerül talán:)
Az októberi iskola szünetre sajnos mindig megszokták emelni az árakat az utazási irodák. Nézd meg a Turkish Airlines (istanbuli) átszállásos jegyét. Régebben írták a fórumosok Milánón keresztül, ha jól emlékszem Wizzair-el, de ezt nem tudom működik-e?
Igaz nem engem kérdeztél, de talán én kompetensebb vagyok. :) Ha jól értelmeztem, akkor te képzett búvár vagy és nem az intró (vagyis bevezető merülésre gondoltál)?
Dahabon parti merülések vannak és nem hajós merülések (illetve van 1 kihajózás az a Gabr El Bint nevű merülőhely) ebből kifolyólag a költségek sem egyformák. Igaz nem írtad, hogy hol találtál 10 euró/merülést (talán arab bázison) mert Dahabon a Lighthouse magyar bázison is 20 euró/1 parti merülés + felszerelés bérlés (képzett búvároknak).
A mi hajós áraink tartalmazzák a napi 2 merülést, merülésvezetést (magyar oktatóval) transzfereket a hotelből és vissza, svédasztalos étkezést és egész napos italfogyasztást, töltött palackot és ólmot. Ha a hoteled előtt szeretnél merülni, arra találsz mindenhol olcsóbb árakat, hiszen nincsen transzfer+hajós költségek, általában majdnem minden hotelnek van saját bázisa.
Október végén szeretnénk menni Sharmra. Voltunk már többször - legutóbb májusban a Dreams Beachben ( tudom ajánlani a szállodát! )-.most az őszi szünet 23-a környékén gondoltuk,h ismét elmegyünk.
Megnéztem az irodák árait, és elszörnyűlve láttam, hogy irreálisan megemelik azokat az indulásokat, amik erre az időszakra esnek. Ezért gondoltam arra,h egyénileg megszervezném az utazást. Néztem csak charter jegyet az Anubisnál, de természetesen abban időpontban azok is megemelt áron vannak.
Gondoltam keresek repülőt menetrendszerintit. Bécsből van Egyptair 110e-120e körül. Mivel a kinézett szállodát - Sunrise Diamond Beach olcsóbban tudom közvetlenül foglalni - mégy így is jobb áron tudunk menni, mintha irodán keresztül foglalok.
Szeretném kérdezni, hogy tudtok-e vmi trükköt hogyan tudok olcsóbb repjegyhez jutni? Akár Pozsonyból, Bécsből indulás is szóba jöhet...
hát igen... de azért közben bonyolódik a helyzet, mert a kartagónál beltelt a 12-i 8 napos repülő (gondolom a visszaút, mert a 15 napos indul), szóval most már az is pending-ben van, hogy melyik héten menjünk, nemcsak a hotel :D
de holnap már foglalunk valamit, lesz, ami lesz :))
igen, a sznori tényleg fontos amúgy, az miatt megy az ember a vörös tengerhez, gondolom:)
Hát igen lehet hogy kicsit jobb a szàlloda de most néztem meg megint a viz alatti videókat azért az iberotel club közelébe nem állhat. Szerintem az ember végül is azért megy oda hogy egész nap sznori.legallabbis én igy volt nemrég hurgadaba . Remélem eljutok sharm ba isvalamikor.De a döntést csak a tiéd. Jó pihenést.
kartagoval utaztunk volna Marsalamra 9-én - kifizettük az utat, de két nappal később jelezték hogy nincs hely a szállodában( Three Corners Farouz) Moszűt keresünk valami mást. A kartago is keres még Marsalamon, de még mindig nem tudjuk, hogy megyünk e nyaralni.
En a Sultant ajanlanam. Szemelyesen nem voltam de oda szerettem volna menni(sajnos nem jott ossze) es nagyon sok jot olvastam rola. Hidd el dokumentalodtam es szerintem megfelel az igenyeidnek. Part, sznori, kaja, hotel , nallam is szempontok voltak es nekem nagyon bejott. Most is sajnalom hogy nem jott ossze.
Igaza van Vén Halásznak, hogy azért le lehetne szűkíteni a kört, mert rengeteg szálloda van Sharmon ami ennek a kritériumnak megfelel :)
De azért ha nincsenek luxus elvárásaid, de tiszta és viszonylag olcsó szállodát szeretnél akkor tudnám ajánlani a Coral Beach Montazah-t. Idén is és tavaly is itt voltam, Nekem bejött a hely. Ár/érték szempontjából nagyon jó választás.
Ami a fő vonzereje, az a partja, ami első osztályú, így a jó sznorizás garantált több kilóméter hosszan.
Bocs, de ez nagyon rossz kérdés. Sok információt lehet gyűjteni a neten, de biztosan több, mint 100 szálloda van csak Sharm-on ami ebből a szempontból megfelelne.
Ha már leszűrted 10 alá a választékot, akkor biztosan fognak itt segíteni. Sok sikert
Még nem voltunk Sharm el Sheih-n. Van valami tuti szálló, ahol nincsenek hangyák és bogarak és tiszta. A kaja nem kell valami exkluzív legyen. A tengerben legyen élővilág és lehessen snoorkeling- ezni.
azt gondolom, hogy jobb délután-este érkezni bárhova, mert akkor már kész a szoba.
ha reggel ér oda az ember a hotelbe, akkor még nincs helye, kb semmit nem tud csinálni, ilyenkor azért a partra sem olyan komfortos lemenni, szóval valahol a lobby-ban vagy az étteremben kell várakozni.
időt semmivel nem nyer az ember, mert ugyanazzal a járattal jön vissza is amivel oda, szóval az ott töltött idő ugyanaz (viszont utolsó nap délelőtt ugye kiteszik a szobából, szóval akkor megint valami ideiglenes helyen kell öltözni-tisztálkodni, az aznapi cuccokat még bepakolni a böröndbe).
persze a menetrendet nem tudjuk befolyásolni, maximum elviseljük :))
mondjuk talán az még elmegy, hogy egy nappal tolták el. az kellemetlenebb lett volna, ha 3-4 nappal... ráadásul az is kellemetlen, ha hurghadán leszáll sharm előtt, van, amikor ki is kell szállni a gépből mindenkinek, aztán újra vissza :S
az ilyenek mondjuk ősszel sajna már benne vannak a pakliban :(
egyébként nekem úgy rémlik, hogy az anubis is eddig keddenként írta a sharm-i járatot, most meg szerdánként vannak a turnusok (de lehet, hogy már csak bekavarodtam, annyit néztem itt múlt héten a járatokat :))
Régen jártam már erre felé, de a mostanit mindenképp meg akartam osztani. Szept.11én indultunk volna Jaz Belvedere hotelbe. Ma kaptuk a levelet, hogy járatösszevonások miatt a KT csak 12én indítja és hurgadai átszállással lesz a repülőút. Megkérdezték, hogy megfelel-e, mintha tehetnék ellene bármit is. 6an megyünk, kész katasztrófa ennyi szabadságot egyeztetni, hogy mindenkinek jó legyen. Eddig minden évben velük mentünk és nem volt semmi hasonló probléma, az idei nagyon nem jól indul.
Saját stégje nincs,de mi simán beúsztunk a hotelhez,meg vissza is a korallfalhoz(mi a Faraanában laktunk ismerőseink meg a Fanarában),Van egy bejáratott 2-3m széles "folyosó",ahol elég mély a víz.A szomszéd stégeken meg tudsz pihenni,ha nincs kedved kiúszni,bár 4-5 perc az egész.A sarkon a világítótoronynál erős az áramlás kifelé,be kell osztani az erőt,hogy vissza is tudj úszni.
Szia . Én Az iberotel club fanarat. Nézegetem nagyon csodálatos a partja és a korallok is.azt olvastam hogy az egyik legjobb legszebb part.meg sok helyről ideje járnak búvárkodni. Nézd meg a YouTubon.
Nekünk még nagy szerencsénk volt, hogy két főre összesen 400.000 Ft körül kijött az út. Nagy áremelés történt az Insight-nál, azt mondták, hogy a szállodák emeltek az árakon.
Érdekesség, hogy Sierra drágább lett a Savoynál, ami egyébként magasabbra pozicionált a Sierranál minden szempontból.
már teljesen tele van a fejem a sok hotellel, olvastam a fórumot is egy darabig vissza, de azért nem mindent tudtam megjegyezni :)
többször voltunk már sharmban, eddig mindig az island view-ban, amivel nagyon meg voltunk elégedve.
most itt a dilemma, hogy ismét menjünk-e oda, vagy inkább nézzünk meg mást.
szeretünk sznorizni, szóval valami szép korallzátony fontos lenne a hotel strandján. ezen kívül persze a szokásos: szép környezet, tiszta szoba, viszonylag jó étkezés, esetleg netalántán jó animáció (de ez a legkevésbé szempont)
amiket néztem:
- jaz belvedere
- sultan gardens
kérdezném tőletek, hogy ezeknek is van-e szép korallos partszakasza? (eddig itt pont a sekély vízről olvastam, de nem gond ha be kell gyalogolni pár métert, csak legyen miért :))
Igen most már ennyivel drágább ugyanaz az út amit leírtam. Nekünk még sikerült 200 / főért foglalni, úgy hogy abban minden benne van. (illeték, vízum stb.) Ez a vége az árnak! Két nappal a foglalásunk után már fejenként 45 e Ft-tal magasabb volt az ár, most meg talán már még magasabb!
Sajnos személyesen nem voltam még, mert az ára elég borsos, de nagyon szívesen elmennék ebbe a hotelba. Közeli barátaink voltak, akik mindennel nagyon elégedettek voltak, pedig nem alacsonyak az igényeik. A Tripadvisor-on a második legjobbnak ítélt szálloda Sharm El Sheiken. Azért ez már jelent valamit :)
"Én is elmennék ,de ha Sharm valószínű barátnőmmel mennék, és 1 napot átmegyünk Dahab-ba ;) mert ő merülne Sharmon mindenképpen a legjobb vörös-tengeri zátonyokon ;) no meg akkor a legszebb részen sznoriznánk együtt:)..."
Erre én is nyomnék like-ot, nem is egyet! ;) :)
1 nap dahab - like
legjobb vörös-tengeri zátonyok - like
legszebb sznoris rész - like
És abszolút így is van, Sharm ,(Dabab) the best place! :) :) :)
Sziasztok!:) Kár, hogy itt nem lehet like-olni, Kathy hozzászólását most nagyon tetszik-elném. Tényleg szupi lenne, ha összejönne, amiket írt Kathy, a dahabi kirándulással egybekötve:)
Értelek és nagy drukk :) Meg ,hogy sikerüljön jó kis hotel :) Én is elmennék ,de ha Sharm valószínű barátnőmmel mennék, és 1 napot átmegyünk Dahab-ba ;) mert ő merülne Sharmon mindenképpen a legjobb vörös-tengeri zátonyokon ;) no meg akkor a legszebb részen sznoriznánk együtt:)
Én a Tropitelnél attól félnék, hogy erősebb a hullámzás a mólónál , a Happy Life védettebb helyen van. A zátonyra kíváncsi lennék amúgy :)
Most még nézelődök ... van 3 időpontom ami jó ,és meglátjuk.... ;)
Igen, tudom :) :) :) Lehet, ha sikerül, akkor is mennénk, kiflin, és ásványvízen el lehet lenni 1 hetet,attól még nem volt beteg senki. A vízben meg napi 8 óra helyett kicsit kevesebbet lennénk :) :) Most nagyon belelkesedtünk a dahabi Tropitelre. Nagyon sok jót írnak külföldi oldalakon a korallzátonyról a hotelnél, meg ott van pár pecre a Kanyon merülőhely is. A Blue-Hole-hoz is elmennénk még egyszer. A szobák valószínű lelakottak, már 2007-ben is ezt írták róla :) , de tiszta a szálloda, és gyönyörű helyen van, és ez a lényeg.Már Tabán megszerettük a hegyeket körbe :) Marsán már voltunk, ez most jobban érdekel :) Valahol olvastam, hogy repülő sem lesz már októberben Marsára, de nem néztem utána.... Ti inkább Marsában gondolkoztok?
Mi is láttunk jégesőről videót októberben :) Jó lenne 9-én utazni! Tavaly szept. közepéig voltunk Jordániában, akkor még 40 fok felett volt legalább, 3 héttel később reméljük még jó lesz az idő! Van hosszú sznoris ruhánk, biztosan jó lesz!!! Csak addig ki kell bírni, ami nem könnyű. :)
Az AIG-nál volt biztosításom, ami mindent áll (remélem nem csak papíron) 10 milláig. Ezt a Citi-s hitelkártyámhoz kötöttem és egyúttal az egész családra.
Ha van hitelkártyád, akkor érdemes megnézni, mert gyakran az alap kártyacsomagban is van valamilyen utazási biztosítás. Én direkt nem kértem anno és csak most aktiváltam a biztosítást, mielőtt elindultunk.
Még nem volt meg a biztosítási kártyám, ami akkor érkezett meg, amikor hazaértem... Ha ezt a biztosító által kiállított kártyát odaadom, akkor talán elfogadják és nem kell fizetnem. Azonban mint írtam a károm nem csak ennyi, a kairói útra befizettem a családom mind a négy tagját és ketten nem tudtunk a baleset miatt elmenni. Csak ez 490 EUR kár... Ehhez jön hozzá a 460 EUR-os kórházi számla!
Köszi a beszámolót , nekem is nagyon tetszik a két dahabi hotel , most a Happy Life ról is nagyon jókat hallottam nuweiba írt róla ,és ő már kétszer is volt a Tropitel Dahab-ba!
Szóval egyzser egyiket megnézem, és jól jönnek az infók ,köszi!
A biztosításod az melyik biztosítónál volt egyébként ? Ha ott lett volna a kötvény akkor nem kellett volna fizetned ? Sajna mindig keveredek ,mikor van az ,h nem kell helyben kifizetni, de úgy tudom,gondolom, csak ha nagyobb összeg akkor elvileg ott nem kell...
Mi a Színes-kanyonban jártunk, a Blue-Hole-nál, Kairóban is voltunk. Most csak sznorizni mennénk a hotelba. Amikor ezeken a kirándulásokon voltunk, akkor is sajnáltuk, hogy nem a tengerben vagyunk.
Most csak 7-8 napra megyünk, és sajnos ez nem túl sok idő.
Vizet nem kell dugdosni a recepciónál. Ki van írva, hogy nem lehet(ne), de a kutya nem foglalkozik vele! :-) Különben is all inclusive esetén, neki elvben ennyivel kevesebb lesz a költsége rajtad... :-)
A szoba felárat azzal indokolták, hogy tengerpart felé esik a terasza.
Érdemes minden este bemenni Dahab-ba, legalább 2 órára. Mi az este 10 órási transzferrel bementünk a többi magyarral együtt. Van parti üzletsoron egy Segafredo kávézó, ahol nagyon finom a kávé. Figyelmedbe ajánlom a Melange-ot 15 fontért, mézzel adják! A normál presszókávé 10 font.
De a legfontosabb, hogy itt van viszonylag normális internet, ami Dahab-ban nem általános! Kávézás közben elkéritek az aznapi Wifi jelszót és mehet a Viber, meg minden.
A Wifi-ről:
A hotelben nevetséges áron, heti 50 EUR árért lehet Wifit vásárolni. Ezek tiszta hülyék! Ez ráadásul még használhatatlanul lassú is! Szerintem ennél lényegesen kevesebbért vehetsz egy Vodafon helyi telefonkártyát mobilinternettel. Ahogy láttam, az oroszok ezzel operáltak... Kártyát még a hotelben is árultak a recepcióval szembeni kis boltban. Ja és itt kicsit jobban váltják az EUR-t fontra, mint a recepciónál, vagy a piacon.
Visszatérve a napi dahabi túráinkra. Mivel az utolsó busszal mentünk be, visszafelé "taxival" jöttünk. Bármelyik pickup tökéletes jármű, amikor látják, hogy európai vagy, lelassítanak melletted és felajánlják a szolgáltatásukat, még intened sem kell. Mi 8 fővel, összesen 30 fontért (1000 forint) felfogadtuk valamelyiket, felugráltunk a platóra és az hazahozott... Jó volt a légkondi és még kalandos is... :-) Én egyedül 25 fontért is taxiztam azt a kb. 10 km-t... :-)
Arra ügyeljetek, hogy a csomagot, vásárfiát, fényképezőgépeket belülre pakoljátok, mert az utcagyerekek időnként felugranak a lökhárítóra "körülnézni"!
A biztosításom teljesen jó, az utazás előtti napon kötöttem és prémium kategóriájú. Csakhogy online voltak feltöltve az adatok a googledrive-omra, hiszen nem kaptam még meg a papírokat. A kórházban volt wifi, de nem tudtam megnyitni a tárhelyemet, olyan lassú volt az internet. Ebből az a tanulság, hogy amit lehet kinyomtatva kell vinni! Vagyis nem tudtam a biztosító adatait sem megadni... Ezért kellett kifizetnem kártyával, vagy készpénzben.
Fakultatív programban mi sivatagi túrára mentünk el dzsippel. Az útvonal Fehérkanyon, beduin oázis ebéddel, utána Blue Hole és vissza a hotelbe. Kb 8 órás program, kifejezetten ajánlott, nem is drága.
A beduin ebéd után mondtam, hogy ha hazáig nem fosom magam össze, akkor soha és lőn csoda, egyikünknek sem lett baja! Előttem "mosogattak"... :-D
Viszont a kaja kifejezetten jó volt itt is! Rizs, sültcsirke, zöldségek és gyümölcsök...
A kairói egy napos utat kerüljétek. Nekem csak a nejem és a fiam ment el (én a lányomat ápoltam) és nagy csalódás volt. A legdurvább lehúzások egyike! 245 EUR/fő volt (repülővel) és minden ígéret ellenére egy csomó minden nem volt benne az árban. Pl. a piramisbelépők sem, a Kheops-ba 200 font/fő, azaz 20 EUR. A középsőbe 40 font, a harmadik ingyenes. Az "ingyenes" ebédről kiderül, hogy az innivaló nincs benne, de 3 EUR egy kóla. Az idegenvezető a lezsírozott gift-kereskedőkhöz visz oda. Máshova nem tudsz menni, mert a biztonsági helyzet miatt nem lófrálhatsz egyedül sehova! A látványosságokkal az volt a baj, hogy egy napba csak erőltetett menettel fér bele és nem is minden... Kairó talán éppen a közelmúlt zavargásai miatt iszonyúan piszkos, ember magasságú bűzlő szeméthalmok mindenütt... Tehát inkább később kell odamenni, amikor egyszer a biztonsági helyzet már ezt megengedi és akkor már nem fakultatív programként.
A velünk utazó egyik pár elment Sharm el Sheikh-be a delfinshow-ra, delvinúszással együtt. A meghirdetett asszem 40, vagy 50 EUR helyett több, mint 200 EUR-ba került a végére. Szívatták őket, pl. nem hagyták fényképezni, ahogy delfineznek, viszont az általuk készített pár képet eladták nekik 30 EUR-ért egy CD lemezen... Élmény rendben, de a szájuk íze keserű lett a végére.
Köszönjük a mindenre kiterjedő beszámolódat! Alig várjuk, hogy ott legyünk! :)
A borravalót lehet, hogy félreértetted, nekünk sosem számoltak fel plusz pénzt a szoba cseréért, még nem is hallottunk ilyet, hogy hivatalos ára legyen.
Nagyon tetszik minden, amit a szállodáról írtál, az ágy nagyon jó ötlet. ha más nincs, mi is kipróbáljuk. :)
A vizet azért kérdeztük, mert nem akarunk minden nap bemenni Dahabba. Inkább a tengert nézzük, meg a kivilágított mólót. Nagyon kíváncsiak vagyunk a meglepetésre, de jó, hogy nem árulod el. :)
Már szinte mindent láttunk a Vörösben, de kis-nagy cápát még nem. De ezt elég is a partról nézni. :)
Ha van palacsinta, rizs, krumpli, akkor már nem leszünk éhesek. Akkor nem kell dugdosni a vizet, ha Dahabban veszel, símán beengedik a recepción?
Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen helyzetbe kerültetek, hogy kórházba kellett menni. Itthon sem jó, nemhogy külföldön. Nem akarták elfogadni a biztosításotokat?
Mi tavaly Jordániában féltünk a Wadi Mujib kanyontól, mert az egyszerű biztosítás nem terjed ki ilyen túrákra.
Klímát még a 40 fokban is ritkán használjuk. Októberben talán nem okoz gondot az áramszünet.
Nagyon jók a képek is! Még egyszer köszönjük a részletes beszámolót!
Hotel a tenger felől a stégről. A háttérben a hegyek... Ez sem csúnya látvány!
A tengerparti szakasz, ez bizony nem homokos! Ja és vannak tengerisünök! Cipő kötelező, de igazából nem is szabad bemenni, hiszen természetvédelmi terület!
Az ott szemben Szaud Arábia!
Szobatársunk éhes....
Így jár aki kinn felejti a törölközőjét és még borravalót is ad a takarítónak. Ez a meglepetés fogadott minket a tengerről a szobába visszatérve.
Néhány kép a korallpadról a stégről:
Nagyon fontos!
Éjjel 22,30-ig ki van világítva a hotel tengerpartja és a stég, amin át lehet menni a korallpadon! DE!!! Este 20-21 órától TILOS a tengerbe menni, mert a fényre odagyűlnek a kishalak és a ragadozók is! Olykor 8-10 tűzhal cirkál a lépcső mellett a vízfelszínen és láttam cápát is (igaz csak 80-90 cm-est). Volt még rája is. Ha megvárod a villany lekapcsolásának pillanatát és éppen csendes a tenger, akkor csodát fogsz tapasztalni, de ez legyen meglepetés! A tűzhalak már este 6 óra után megfigyelhetők, csak akkor még a korallok között vannak biztonságos távolban és várják a z estét, villanyt és kishalakat. Nem agresszívek, nem kell őket bántani...
Vagy Ti adtatok sokat, vagy mi voltunk sóherek. Én megkérdeztem aki az utazási iroda részéről fogadott minket a repülőtéren.
Blue Hole:
Nagyon közel van a Tropitel Oasis-hoz, talán 2-3 km, de nem érdemes ezért odamenni. Én nem láttam akkora különbséget, ami miatt megérte volna. Talán annak aki búvárkodik, de sznorkelezésre nem... Pont a hotel előtti szakaszon vannak olyan korallpad kiszögellések, amelyek mindent tudnak, amit a Blue Nole és helyben vannak!
Mi normál, nem feláras szobákat kértünk eredetileg. Végül mind a két szoba a tengerre nézett, de a külső karéjon volt a terasza. A hotel kb kör alakban zárja közre a belső udvart, ami a tenger felé nyitott. Az udvarban van az édesvizes medence. Gondolom a legdrágább kategória az a szoba, amelyik a belső oldalon helyezkedik el és mégsem ajánlom. A korábban említett orosz turisták éjjel is elég hangosak és ott buliznak.
Minibár:
A szobában nincs minibár, csak hűtő, amit magadnak töltögethetsz.
Szobák:
Tiszták voltak és valóban, mindkét szobában szimpla ágy volt, amit nem lehetett áthelyezni. Lehet, hogy van franciaágyas szoba, de nem tudok róla. A velünk egy időben utazó fiatal pár ezt úgy oldotta meg, hogy a két ágyrácsot matraccal elforgatták 90 fokkal és az ágyak talapzatára tették így lett franciaágyuk... :-) Az ágyak amúgy nagyon kényelmesek! A fürdőben nem voltak bogarak és igazából csak Dahab-ban láttam csótányt az utcán. reflexből eltapostam, remélem ott nem szent állat, vagy netalán védett! :-) Gekkó az volt, az egyik szobában is, de azt mi is szeretjük. :-9) Vadászták a hangyákat, mert az előfordult...
Az időnkénti áramszünet belefér a történetbe, akkor 2-3 órát is eltarthat. Nekünk az egy hét alatt két nap volt... Ilyenkor állítólag egész Dahab-ban nincs áram! A szálloda aggregátorai csak a legszükségesebb dolgokat látják el árammal, mint pl. a konyha. Vagyis klíma sem lesz. Azért ki lehet bírni...
A csapvíz természetesen nem iható, a helyi lakosok sem isszák.
Ital:
Csak víz automata van az étteremben, ami csak étkezési időben üzemel. A flakontöltést alkalmazták egyesek, legalábbis az étterem italpultjánál láttam. Még csak nem is fél literessel... Nem szóltak érte. Én inkább megvettem, nem volt akkora érvágás a napi 3-4 palack (5-6 liter) 10-12 fontért Dahab-ban és ennyit azért már ciki lett volna... A szállodában is van durván kétszer ennyiért. Aztán meg napközben sűrűn látogattuk a büfépultokat, ami a folyadékveszteséget pótolta alapból... Az a típusú automata volt, ami nálunk is van, a tetején a 20 literes balonnal... Palackos víz csak a szobába kellett és a fakultatív programokra.
Reggeli:
Palacsinta minden reggel van, nekem is bejött... Meg gyümölcsrizs, vagy tejberizs is... :-) nagyon jó az omlettjük és a tükörtojásuk, amit előtted csinálnak, a hozzávalókat, fűszereket Te diktálod. A reggeli péksütemények, cukrászati termékek is rendben vannak. A kávéjuk borzasztó, a tea finom! Azt érdemes megvenni instant zacsiban Dahab-ban. A Nescafé Rich (zöld dobozos) nagyon jó!
Ebéd és vacsora:
Rizs és burgonya, sőt olykor krumplipüré mindig van és finoman csinálják. Illetve a sült krumpli nekem annyira nem jött be, valószínűleg nem Floriol olajban sütik, mint itthon! :-) De amúgy is rizses vagyok. Na ahhoz pl. nagyon értenek! A húsok ízletesen fűszerezettek, még a halat is érdemes kipróbálni annak, aki nem szereti amúgy. Tényleg egész jó és a svédasztalos rendszer a kóstolgatásról (is) szól.
A sütemények ízletesek, de a zselés izéktől ne számíts különleges élményre, ízetlenek! A desszert pulton cukros vízben kifőzött datolya is szokott lenni, na én arra rájártam rendesen! :-) A salátás és gyümölcsös pult is szemet gyönyörködtető, de én csak nagyon módjával mertem próbálgatni. Családom és egyéb állatfajták bátrabbak voltak, sem bajuk nem lett, sem panasz nem volt.
Időjárás:
Reggel többnyire szeles, ami délután csillapodott. Voltak napok, amikor 16 óra után szinte tükörsima volt a tenger. Nagyon meleg volt, amit fel is erősítettek a környező hegyek. A fényképeken majd látszik, hogy itt aztán van belőlük rendesen! Na de mire számít az ember, ha ide utazik?
Míg ott voltunk egy szakadt sárga zászlót láttunk a szálloda partszakaszán. Időnként lehet, hogy cserélik... Az sem biztos, hogy az eredeti színe sárga... Ki is van írva, hogy sem úszómester, sem életmentő szolgáltatás nincs!
Transzfer busz:
Naponta többször jár, kb. 2 óránként. Az utolsó 22 órakor a szállodából és ugyanez Dahab-ból 22 óra 15 perckor vissza. Odafelé nagyjából pontos, de vissza mindig 10-15 percet késve indul!
A reptéri transzferbusz kb. 1,5 óra. odafelé végignéztem, nem volt semmi "aggasztó", visszafelé (éjjel) aludtam. Legalább 4-5 katonai ellenőrzőponton haladtunk át... Sokat adnak a biztonságra, ha erre gondoltál.
Orvos:
Ebben nagy tapasztalatot szereztünk. A szállodának van saját orvosa, aki a recepció mellet praktizál. Aranyos és mint arrafelé minden ilyen, horror drága! Mi először tőle vettünk ANTINAL-t. 15 EUR-t kért érte. Viszont ad számlát, amit talán a biztosító felé esetleg el tudsz számolni. Írtam már, hogy nem volt semmi gyomorpanaszunk. Igaz, minden nap reggel, reggeli előtt egy kis pálinka, utána pedig egy szem ANTINAL volt a garancia erre. Ezt a prevenciót mindenkinek ajánlom. Később az ANTINAL-t a piacon vettük, olcsóbban... Van ott egy csomó "gyógyszertár", vagy inkább kereskedés. A 100 mg-os Viagra különösen jó áron van! :-D Mindig azt akarták rám tukmálni, de ugye nekem erre nincs szükségem! :-)
A Dahabi kórház, akivel szerintem a szálloda szerződött (sajnos ezt is kipróbáltuk) az ottani viszonyokhoz képest "specialized" és elég jó és elképesztően drága. Ha lehet kerüljétek, mert ellátás után túszul ejtenek és csak akkor engednek el, ha kifizetted a számlát. Itt láttam először és utoljára kártyaelfogadó terminált... :-(
Következőkben fényképeket teszek fel a hotelről és a környékéről.
Már jártunk háromszor Egyiptomban, és tavaly Jordániában, mert nem mehettünk Egyiptomba. Dahabban is jártunk Tabáról, amikor a Blue-Hole-nál voltunk.
A baksishoz már hozzá vagyunk szokva, bár így még nem találkoztunk vele. Mi érkezéskor szoktunk adni a recin 4-5 ezer Ft-nak megfelelő valutát. Ezért mingíg szép szobát kaptunk és várni sem kellett rá. Ezek szerint ez itt nem elég? Ti a felárért milyen szobát kaptatok? Tiszta, tengerre néző, dupla ágyas (olvastuk, hogy a legtöbb szobában lebetonozott szimpla ágyak vannak). A takarítónak mi is szoktunk adni 1-2 dollárt naponta, cserébe csak vizet kértünk. A fürdőben láttál bogarakat? Olvastunk ilyet. A gekkókat azért szeretjük. :) A feleségem a bogaraktól kifut a világból :)
A szobában van minibár? Az ai-ben nem raknak be vizet a szobába? Minden üdítőt, vizet csak poharakban adnak? Vannak italautómaták? Egy fél literes flakont sem tölthetek meg vízzel?
Az ellátásról kérdeznénk még: reggelente van e palacsinta, sültkrümpli szokott e lenni? Alkoholt nem nagyon iszunk, vizet, kólát szoktunk a hotelben fogyasztani. Gondolom, hogy még írsz az ellátásról is bővebben. :)
Nagy elvárásunk nincs a hotellel szemben, a Vörös-tenger miatt megyünk.
Milyen volt az időjárás? Volt e a mólónál piros zászló? Fújt e nagyon a szél?
A transzfer busz naponta négyszer jár? Mi csak este mennénk be. Mennyi idő után jön vissza a busz?
Mi is ahogy odaérkezünk a szállodába, már megyünk is be a tengerbe. :)
A transzfer utat a hotelig biztonsági szempontból hogy éltétek meg? Utaztunk már 3 órás transzferrel is Marsára, elég rugalmasak vagyunk. :)
Orvos, gyógyszertár van a hotel környékén? Megbetegedésssel találkoztál? (fáraó átka)
Mi az Antinalt csak egyszer szedtük, pár szem használt. Reméljük, hogy most sem kell majd.
Köszönjük a sok hasznos információt, biztosan lesz még pár kérdésünk!
Angolul általában jól beszélnek, nem árt, ha van köztetek, aki szintén érti és főleg beszéli. Egy árussal találkoztam, aki többé-kevésbé tudott magyarul, eléggé kocsisnyelven, de szinte mindent megértett. Az az igazság, hogy inkább oroszok vannak, minket szinte mindig oroszul próbáltak megszólítani. Mindenütt vannak orosz feliratok stb... Az oroszok jelenléte eléggé zavaró a szállodá(k)ban is, nem tudnak kulturáltan viselkedni. Hangosak, harsányak, tolakodnak és gyakran részegek mint a csap. Pénzük viszont van és ezért szeretik őket, mindent elnéznek nekik. Hiába ez az ottani "elit", aki hozzászokott, hogy ő a császár.
A részegségről jut eszembe:
A pia nem probléma náluk. A büfében kb. minden van. A saját Luxor sörük egész jó! Az más kérdés, hogy aki 35-40 fokos melegben töményet iszik és utána vízbe megy, az nagy marha... szerintem...
Jó a neve, de ennyi, az ottaniak panaszkodtak pl. a kajára.Nálam ez igen fontos részlet.
Én is jártam ott, amikor a transzfer busz oda is ment. Félig kész szállodakomplexum, még az út is részben földút oda! Nagy megkönnyebbülés volt, amikor odafelé kiderült, hogy nem a mi szállodánk, annyira lehangoló volt a környéke!
Láttam, hogy nekik is van saját 25 fős kisbuszuk, ami bejár Dahab-ba.
Nem nagy az árkülönbség, inkább a Tropitel-be menjetek! A Kartago katalógusnak ugyanazon oldalán van! A tenger és a tengerpart ugyanaz, de az ellátás minősége, ami egy all inclusive ellátás esetén nem mindegy, a Tropitelben garantált...
Azt nem is feltételezem, hogy félpanzióra fizettek be, annyira értelmetlen lenne.
Arra készüljetek fel, hogy mindenütt menetrendszerű bejelentkezéskor a rossz szoba, jó szoba játék. Vagyis van mindenütt egykét katasztrofális állapotú szoba. Ezt kapod meg és amikor reklamálsz, széttárják a kezüket, hogy telt ház van. Ez persze nem igaz. Természetesen amikor jelzed, hogy hajlandó vagy finanszírozni a szobacserét, mindjárt kiderül, hogy van a Te kategóriádnál jobb, ha ráfizetsz. Én két szobát foglaltam (4-en voltunk). Ebből az egyik volt az ász, a másik a szar, hogy lássuk a különbséget. A szar helyett 26 EUR-ért (baksissal együtt 30 EUR) kaptunk egy sokkal jobb szobát. Az árkülönbséget azzal magyarázták, hogy a jobbik szoba eleve magasabb osztályú (drágább) volt, mert már az olcsóbb kategóriában nem tudtak adni. Duma az van, de a korábbi tapasztalatokból meg sem lepődtem! Be kell kalkulálni... :-(
Ez indításnak nem volt jó élmény, de azon túl tényleg nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.
Nem tudom jártál-e már a környéken? Az általános baksis 2-3 egyiptomi font (kb. 50-100 forint). Ha nagyon nagy dologról van szó, mint itt a szobacsere, akkor 2-3 EUR. Étteremben és kávézóban is a 2-3 font az elvárt borravaló. A szállodai büfékben, meg mindenütt ott vannak a borravalós dobozok. Abba a heti egy-két alkalommal beteszel 10-20 fontot, az teljesen rendben van. A szállodai takarítónak a párnán hagysz egy-két EUR-t, vagy egyszer 5-10 fontot, annak nagyon fog örülni, majd dokumentálom mennyire! :-) Ezek fontos információk, szemtelenül utaznak rá.
Javaslom megérkezéskor úgy számoljatok, hogy a szobát csak 14 órától foglalhatjátok el. Ha előbb szeretnétek, akkor 10 EUR/szoba + baksisba kerül. Én már felkészülten érkeztem, a kézipoggyászban benne voltak a strandcuccok. A mosdóban átvedlettünk, a csomagjainkat a recepciónál hagytuk és irány a tengerpart. Azért valószínűleg ha befizetem a 2x10 EUR-t, akkor nem szívatnak a rossz szoba, jó szoba játékkal...
Ha hajnalban érkezel (ez tipikus), akkor tudnod kell, hogy az all inclusive ellátásnál az ebéd már jár! Erre a recepcióst emlékeztetni kell! Ebéd 12-15 óráig van és svédasztalos rendszerű. Tehát 12-kor nyugodtan odamehetsz a recepcióra és kérheted a karszalagodat akkor is, ha a szobádat még nem foglaltad el. Ez azért is jó, mert meleg van, szomjazni fogsz. Tehát az innivaló is jól fog jönni.
A vizet ne a szállodában vedd meg! Van rá opció. Arra gondosan ügyelnek, hogy a büfékben CSAK POHÁRBAN adnak mindent, vagyis nem tudsz készletezni! Dahab-ban én 3 font-ért kaptam a 1,5 literes Nestlé ásványvizet. Csak szénsavmentes víz van, nem is értik, ha nem olyat keresel. Ami szénsavas, az náluk üdítőital!
Naponta bejártunk Dahab-ba az esti órákban. Nappal más volt a program és túl meleg is van, de az árusok is kb. 17 óra körül kezdenek felébredni, hogy utána legalább éjfélig, vagy reggelig nyitva legyenek.
Ma érkeztem meg Sharm el Sheikh-ről, pontosabban Dahab-ból.
A Tropitel Dahab Oazis-ban voltunk. A hírek szerint a környék legjobb szállodája, amit csak megerősíteni tudok. A szokásos gyerekbetegségek persze itt is megvannak, az arabok igénytelensége itt-ott visszaüt, de kezelhető és sok mindenért kárpótol a tenger adta lehetőség. Csodálatos természeti szépségek, sznorkelezés, korallok... Hagyományosan strandolni nem nagyon lehet, mert a part minden ígéret ellenére csak addig homokos, amíg leterítették a valahonnan odaszállítottal. De nem is lehet csak úgy begyalogolni, mert veszélyes és tilos természetvédelmi okokból. Csak egy hosszú stégen keresztül lehet bemenni a tengerbe, ami átvisz a korallpadok elé. Van itt is édesvízi medence, amit érthetetlen okokból éjjel nem lehet használni, pedig milyen jó lenne!
Hasmenés hányás nem volt egyikünknél sem (négyen voltunk), igaz végig szedtük az első naptól az ANTINAL-t, és nem ittunk a csapvizükből, fogat is ásványvízzel mostunk.
A környéken elhelyezettek visszajelzései alapján ez a szálloda ajánlott kategóriába kerülhet!
Most elég fáradt vagyok, de ha összerakom a készült fényképeket, akkor egy igazán részletes beszámolót is leadok.
Nekünk volt sajnálatos kellemetlen élményünk is, ami nem a szálloda bűne... Egy kisebb balesetet szenvedtünk, ami akár tragikus is lehetett volna. Az orvosi ellátás és egyéb következmények csaknem 1000 EUR-ba kerültek, de épen egészségben itthon vagyunk és most ez a lényeg. Majd birkózunk egy nagyot az utasbiztosításunkkal...
Általánosságban igaz, hogy bárki, aki valamilyen technikai jellegű programban, szafarin vesz részt, jól gondolja meg mert a műszaki eszközök, autók, quadok, de akár kerékpárok állapota is gyakran életveszélyes! Ha bármit bérel(ne), akkor tegyen egy próbakört és a fékeket, biztonsági berendezéseket alaposan tesztelje! Ha pedig megtörténik a baj, akkor az addig olcsó ország hihetetlen számlákat tud produkálni, túszul ejtenek és csak akkor szabadulsz, ha fizetsz!!! Igazad úgysem lesz, mert a bajban összetartanak, egy-egy turista áldozat vállalható veszteség!
Amúgy a közbiztonság példás! A piacon a zsebemből kiesett 5 EUR-os (kb. 50 LE) bankót olyan hozta utánam rohanva, aki ennyi pénzből egy-két napig megél népes családjával együtt! Az üzletekben gyakran fizetés nélkül odaadják az árut, hogy majd hozd az árát, ha lesz nálad annyi pénz! Egy utcagyerekkel találkoztam, aki vélhető lopással próbálkozott. Sajnos nem üthettem le, pedig jól esett volna! Előre figyelmeztettek, hogy arabot nem üthetünk meg! Mondjuk helyettem megteszi a saját fajtája, itt végül volt szükség rá, mert a taxi sofőrje határozott fellépésével elzavarta.
Mi vasárnap érkeztünk meg Sharm El Sheikh-ről. Az Insight Tours utazási irodával mentünk. Az Oriental Resort 5* szállodában foglaltunk szobákat, de az indulás előtt 3 nappal hívtak az utazási irodától, hogy a szálloda visszafordította a foglalásunkat egy nagyobb csoport érkezése miatt. Az Insight felajánlott ugyan azért az árért kettő másik (jobb) szállodát, mi a Jaz Mirabel Beach 5* szállodát választottuk.
Nagyon megvoltunk elégedve mindennel. A szálloda partja lassan mélyül, akik búvárkodni szeretnének, azok a mólon tudnak begyalogolni, ott egy függőleges szép korall fal volt, rengeteg hallal. Nem sokan voltak a tengerparton, inkább a medencék mellett töltötték az idejüket.
Volt a tengerparton is snack + ital bár, meg a medencék mellett is, kb. négy. Hat medence van, plusz egy Spa részleg, pezsgőfürdővel, szaunával, gőzzel. A szoba nagyon szép, tiszta és tágas volt.
A személyzet és a kiszolgálás is nagyon jó volt, a pincéreknek és a takarítóknak mindig volt egy kedves szavuk. (Pl.: a törölközőből minden nap más állatot, hajót stb. formáltak :) , ill. elég későn érkeztünk meg, hajnali kettőkor és becsekkolás után hoztak frissen sütött pizzát a szobánkba).
Két étterem volt az all inclusive keretében, az egyikbe csak 16 év felett mehettek és volt dress code (elméletileg). Változatosak és finomak voltak az ételek (sushi, rák, tintahal, bárány, borjú, tészták, nagyon jó vega kaják, levesek, hideg ételek, sütemények, gyümölcsök, fagyi stb. stb.). Ezen kívül van még egy olasz és egy ázsiai étterem is. Esténként mindig volt élőzene más-más előadókkal, plusz másik helyszínen animátorok is szórakoztatták a vendégeket. Éjféltől kettőig pedig disco is volt. Volt ingyen wifi.
Ajándékba kaptunk Ras Mohamed hajókirándulást a foglaláshoz, ott is jól éreztük magunkat, bár eléggé sok hajó volt a Rasz Mohamednél, ezért kicsit zsúfolt volt, de azért el lehetett férni. :)
Voltunk a helyi kék mikrobusszal a Naama Bay-en a bazárba és a Hard Rock Caféban is, ill. tevegeltük a tengerparton.
Jó szível ajánlom mindenkinek a szállodát is, és az Insigth Tours utazási irodát is, nagyon kedvesek, figyelmesek és profik voltak, a helyi képviselőjük Mahmud is mindenben segített.
Jajca, szia , jó a beszámolód. :) A Mózes _hegy képeknél az a sötét kép amin világit a távolban valami, az egy másik hegyre az éppen zseblámpával felmászó emberek fényei, meg egy pihenő fényei ?
Egy hete jöttünk haza onnan. Korábban (9 éve) már jártunk ott, akkor még Tropicana Grand Oasis-nak hívták. Tengerre néző szobát kértünk (10 dodó) és kaptunk is, bár csak 11 óra után. Már ott voltunk reggel fél hét körül, de csak ekkor lett üres, kitakarított szoba, sajnos a többi honfitársunk is ez idő tájt tudta birtokba venni a szobát.
A szoba nagy a fürdőszoba is elfogadható.
Az étterem nagyon zajos, a ramadán után rengeteg arab volt, a gyerekeikkel nem foglalkoznak, volt, hogy 3-4 is hangosan birkózott. Viszonylag kevés orosz/ukrán volt, néhány holland, beszéltünk dánokkal is. A németek elmaradtak. A kaja helyi jellegű, a grill teraszon akad azért európaibb is. A süteményeik sokfélék, nekem bejöttek, a gyümölcsök vegyesek, a friss datolya viszont nagyon finom, csak hámozd meg. Van Orientális, Halász és Olasz étterem, ahova 10-től lehet foglalni asztalt a recepcióval szemben. Oda érdemes elmenni.
A saját medencénél most nem fürödtünk, de szép és tiszta.
A tengerpartja korallos, egy hosszú úszóstégen lehet bemenni és jobbra, balra gyönyörű a látvány. A parton azért van egy kis apró kavicsos rész.
A parton is van kiszolgálás, a sörük iható, de inkább csak olyan hűsítő, kb 2%-os. A többi ital európai, de jégkockát ne kérjetek!
Programok... mi a helyi strandról mentünk el a Tirán-sziget hajós túrára, fejenként 20 Euróért. Ebben volt egy ebéd, korlátlan italfogyasztás és három megállás sznorkizni. Az első nagyon szép volt, a második elég gyenge, a harmadik meg különleges, mert nagyon erős volt az áramlat.
A másik, amire elmentünk, az a Mózes-hegy... éjszakai túra, murvás-köves-sziklás terepen, 7 km hosszú, 900 m szintemelkedéssel. Éjjel kettőre érünk oda, majd kb 3 óra az út felfelé, zseblámpával. Tevék vannak, pénzért felvisznek az utolsó pihenőig, amiből egyébként 5 van... de kell is. Meleg felsőt vinni kell, mert a csúcson kb 10-15 fok lehet hajnalban. A napkelte után a vissza út 2 óra. Kemény túra, a testet és lelket is próbára teszi.
A szálloda közelében van a Soho Square, ami egy könnyű sétával elérhető, kellemes kis hely. 9-kor és 10-kor zenélő szökőkúttal
Röviden ennyi. Más... vagy vigyél itthonról Bolus Adstringens-t, vagy vegyetek ott Antinal-t a hasfájások ellen. Nekünk volt még Unicum is. ;-)
Koszi a gyors valaszt . Tudom hogy nem parti de tudomasom szerint a " Beach Albatros partjara van ingyen busz. Lehet hogy helyesebb lett volna ha ennek a szallodanak a partjat kerdeztem volna. Sznori szempontjabol kerdeztem
Nem akarok trollkodni, de az insight-nál még fejenként rájön 50 illeték meg egyebek. Legalábbis ha a konkrét utazás kalkulációját is megnézem és nem csak a listában feltüntetett 194.900-at, akkor 250-re jön ki fejenként. Mondjuk ettől még korrekt ár.
Vagy ennyivel felmentek volna az árak az elmúlt 1-2 hétben?
Sziasztok! végül sikerült eldönteni az utazást (munka miatt kicsit elhúzódott a foglalás) és anubisnál befizettünk 2hétre az Iberotel Club Fanara-ba. Holnap este, 20.án indulunk. A kérdésem csak az lenne most hirtelen hogy mennyit szokás adni a recepción hogy jó szobát kapjunk? Néztem képeket, meg bookingon a szoba listát: http://kepfeltoltes.hu/view/140818/iber_www.kepfeltoltes.hu_.jpg A superior double room with sea view - korábban is írtátok h tengerre nézőre érdemes pályázni, ilyet szeretnénk kapni. Nem voltunk még ilyen helyen, kell is mondani nekik vagy elég csak a pénz az útlevélbe? :D
A sharmi fórumon ha Kathy8-at ill hurghadai fórumon zsuzso100 fórumos társat megkeresed ők biztosan felvesznek.:)
Ezen az oldalon rengeteg friss infót, képet és értékelést találsz :)
Amennyiben Sharmot választjátok a legjobb ha a fakultatív programhoz Jenei Zolit és Váczy Szilvit választjátok. Egy nagyon kedves magyar pár akik kint élnek. Van weboldaluk is: http://www.divingpro.hu/
Vedd fel velük a kapcsolatot. Innen a fórumról rengetegen voltak már velük. Mi 6.éve csak őket választjuk minden fak.programra. :)
Olyan szempontból- " hogy be lehet gyalogolni a vízbe, és van olyan része ahol úgy lehet úszni, hogy nem több méter mély víz van alattam (csak kb. 1,5 - 2) "- egyforma a két szálloda elötti rész a vizben
a partja szebb és jóval nagyobb a Club Faraana Reefé
Ha jól értelmeztem, akkor Te voltál a Club Faraana Reef-ben is és az Iberotel Club Fanara-ban is. Igy mindkettő partjáról és a hozzá tartozó tengerparti szakaszról van tapasztalatod. Szerinted melyik a jobb abból a szempontból, hogy be lehet gyalogolni a vízbe, és van olyan része ahol úgy lehet úszni, hogy nem több méter mély víz van alattam (csak kb. 1,5 - 2 méter). Lehet hogy a régebbi hozzászólásokat nem olvastad, ezért írom hogy engem nem a sznorizás érdekel, fontosabb hogy lehessen úszni, de mivel nem vagyok jó úszó, megnyugtató ha nem nagyon mély alattam a víz, azaz szükség esetén leérhet a lábam. Tudom hogy nem egyszerű Sharmon ilyet találni, de a fórumtársak nagyon segítőkészek és próbálnak olyan tippeket adni, ami azért számításba jöhetne.
EL FARAANA Reef Resortban aki mostanában járt- megköszönném ha leirná elkészült-e az a csodás vizparti sziklára épitett
étterem hatalmas, szines, emberalakos oszlopokkal, amit már évek ota épitenek?
NA én pl.emiatt harmadszor is ezt a szállodát választanám, de a mellettte lévö faszerkezetü étterem panorámája is csodás
(az iberotelnek nincs ennyire vizközeli étterme)
gyönyörü nagy kertje van 3 nagy medencével vizibárral ,szinpaddal,
vizparti nagyon hangulatos bárral
akinek mindez fontosabb, mint a csilivili szoba, annak ezt javaslom, de a mellette levö REEF Oasis Beach-ben a szobák is 5 csill.és a part is majdnem akkora mint a faraana clubbé
Szia tj71! Szuper a képekkel fűszerezett blog beszámolód, jó volt olvasni!:) A szárazföldi Ras Moha kirándulást is teljesen felidézte számomra, ahol mi is Szilvivel voltunk:) Dahabban még régen, utazási irodával voltam és kicsit más volt a program, mint amit leírtál, de arra is nagyon jó volt visszagondolni:)
Ez a Siva Sharm új hotel, vagy más néven futott eddig? Próbálom a Google Maps-on belőni hol van, de nem találja. A Tripadvisor-on rengeteg vélemény van róla, de ha rámegyek a "Location"-ra, valami Savita Resort & Spa néven dobja fel. Ez lehet az?
Éppen szállodát próbálok találni Sharmon, ezért keresgélek az itt ajánlott szállások közül:)
A Club Faraana Reef Resort előtt egészen biztosan van homokos, fokozatosan mélyülő rész. Viszont az Iberotel Club Fanara szerintem színvonalasabb hotel.
Köszi a kiegészítést, ez nagyon fontos infó, mivel egyébként is nagyon sokan - többek között én is - keverik a kettőt. Én úgy tudom, hogy van a Club Faraana Reef Resort 4*, valamint az Iberotel Club Fanara & Residence 4*. Ezek szerint akkor amit Te írtál, és a fényképek is ténylegesen az Iberotelre vonatkoznak (csak azért tisztázom, hátha másnak is segítség lesz). Akkor most ennek megfelelően próbálok erről a hotelről keresgélni a youtube-on.
Bocsánat, csak most olvasom a kérdést. Én is így tudom a megengedett csomagméreteket. Tavaly nem szedtünk semmit az út előtt és hála Istennek az út során sem kaptunk el semmit. Igaz, hogy minden reggel figyeltünk arra, hogy pálinkával kezdjük a napot :) Próbálok minden évbe ésszerűen pakolni és minden nyaralás során megfogadom, hogy legközelebb fele ennyi ruhát fogok berakni, de valahogy ez sosem sikerül :)
Szia Sitike64!:) Bocsánat, még hadd javítsak egy dolgot, gaborszasz a partról és én is, mint hotelről az Iberotel Fanaráról írtunk, nem a Faraana Reefről. Utóbbi az öböl másik oldalán található és ott nem voltam, tehát amit a hotellel kapcsolatban írtam, az az Iberotelre vonatkozott:)
Szia gaborszasz!:) Akkor nem szóltam, vegye fel nyugodtan Sitike64 a listába az Iberotelt is, a hotel valóban nagyon tetszetős!!
Azért írtam egyébként csak, mert nekem nem ez jutott volna elsőre eszembe a besétálós-homokos partról, de igazad van, valamennyit lehet itt is rendesen úszni az általad bejelölt részeken!