Keresés

Részletes keresés

krulis Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6813

Kivágtam ollóval:) A végére már jól belejöttem, igaz olyan is lett...:)

Előzmény: WriE01 (6812)
WriE01 Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6812

Itt a forumon egyszer valaki belinket egy zip file-t ami tele volt minta cimkékkel. Ha nem találjátok, majd felteszem valahova. A gimp-nek van egy nagy előnye a photoshoppal szemben: ingyenes. Ugyanakkor egy kínszenvedés (...megismerni). Én is ezekkel csináltam.

Viszont hogy vágtál ki ovális cimkét? Ollóval? Az jó nagy macera nem?

Előzmény: krulis (6810)
krulis Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6811

Nem szeretném elkiabálni, de:

http://koponyeg.hu/t/Esztergom

krulis Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6810

Kösz! Valamelyik címkerajzoló honlapon csináltam a keretet, a logót meg a többit pedig nagy nehezen összehoztam valahogy egy képszerkesztővel, gimp a neve, olyasmi mint a photoshop.

 

 

Előzmény: per/sanchez (6801)
krulis Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6809

Én hűtőtáska jégakkuval módszert alkalmazom, tavaly teljesen jól működött. Persze mind nem fért bele, hűtő jó hogy lesz!

 

Jelen állás szerint jön velünk Kata nővére is, nem mondhatjátok, hogy nem teszek meg mindent, hogy csajok is legyenek.:)

krulis Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6808

Szerintem legrosszabb esetben 250 ft/liter körül van, ez akkor fordul elő, ha belgiumból rendelsz mindent. A legolcsóbb pedig kanizsai malátából, herbáriás komlóból és budafoki élesztőből, így talán 50 ft sincs litere.

Előzmény: BoBoYSA (6806)
olasz66 Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6807

Én viszek hűtőgépet

Előzmény: viztamas (6805)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6806

Stimmelünk, én 200-250 Ft/litert mondtam, ti kb 100 Ft/ üveg.

Komoly ingadozás lehet persze tél, nyár, újra használt élesztő, nagy tételben mgvett maláta stb.

De valóban az idő a legdárgább benne.

 

B

viztamas Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6805

szombaton el tudna vinni valaki esetleg bp-ről?

 

hordót, jeget vigyek? esztergomban lehet jeget kapni a benzinkúton?

viztamas Creative Commons License 2011.05.13 0 0 6804

na!

 

én egyszer kiszámoltam, le is írtam talán idem de nem emlékszem.

 

3 m3 gáz megy el főzésnél nálam kb. amiben benne van a mosogatás is. víz átalány, azt nem tudom, de saccra 200-300 liter lehet kb. hűtéssel, mosogatással. alapanyag, mint daninál. a komló olyan 10 ft/g áron van nálam. vagy olcsóbb volt? nem emlékszem. az áram a legdrágább tétel sztem. ha hűteni kell a sört. minden attól függ, hogy mennyire kell igénybevenni a hűtőt, azaz mennyi a külső és a célhőmérséklet. most direkt mértem fogyasztásmérővel, de meghalt sajnos, szal 2 hónap mérése ment sutba. 6 c fok volt most a cél. ilyen melegben kb. 1 kw/nap, hűvösebb időben 0,5 kw. ezt szorozd fel 30 nappal. de csak azért ennyi, mert ászokolni kell. ez kb. 40 literre van vetítve.

 

100 ft/üveg körül van. sztem az jó. és a legdrágább része az egésznek az idő. ezért ha valaki nem hobbiból csinálja, nem éri meg.

 

jellemzően 18 c fokra kéne levinni (télen fel :) ), tavaszi időszakban elenyésző a költség. nyáron meg saison-t kell főzni. :))

 

a kerekasztal beszélgetésen felvetnéd esetleg egy valamilyen fajta egyesület (tagozat a kisüzemiekkel) lehetőségét.

 

bár ezt szombaton kellene eldönteni, hogy ki hogy érzi. vegyes volt a fogadtatás itt a fórumon. én preferálom. :)

Előzmény: BoBoYSA (6793)
viztamas Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6803

+1.

Előzmény: DanielOrtega (6798)
per/sanchez Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6802

én délután megyek, lehet, hogy ott ragadok estéig:)

A Grabancot, meg a Keserűt mindenképp kipróbálom(többek közt)

Előzmény: olasz66 (6799)
per/sanchez Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6801

impresszív! Jók a címkék is, mivel csináltad?

 

Én csak álmodom róla, hogy ennyit tudjak főzni:(

Előzmény: krulis (6800)
krulis Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6800

Kinézek majd meló után. Fel is címkéztem a söröket, holnap már ne kelljen ezzel is bíbelődni. Íme a végeredmény, szeptembertől márciusig:

 

 

olasz66 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6799

Én este megprobálok kimenni

Előzmény: DanielOrtega (6798)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6798

Holnap ki jön főzdefesztre?

DanielOrtega Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6797

Én a legutóbbi beszerzési áron számoltam+nem használok hűtőt az ászokoláshoz. De a legdurvább esetben is kijön 100Ftüveg áron. Az elég jó, még ha 150 lenne se bánnám, mert nagyságrendekkel jobb, mint bármelyik népszerű (és drága) lötty.

Előzmény: BoBoYSA (6793)
krulis Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6796

Jöjjön csak, lesz ott sör bőven!  A pavilon nagyon jó lenne!

Előzmény: sörness (6795)
sörness Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6795

Sziasztok!

 

Én tudok vinni tüzifát egy nagy zsákkal, meg egy pavilont (3x3m) eső esetére.

 

Kb olyan du 2-3ra tervezem az érkezést és valószínű hogy sátrazás lesz. Laci barátomat is próbálom fűzni, hogy jöjjön hisz múltkor is ott volt. Kicsit bátortalan, hogy ő mit keresne ott mikor ő nem főz... :) Persze lehet, hogy most én sem tudok vinni saját sört, mert még nincs egy hete hogy palackoztam, így az még elég éretlenke. Viszont próbálok majd valami egzotikus sörfajtákat beszerezni addigra kóstolónak.

olasz66 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6794

Csatos üveg hegyekkel megyek esztergomba

BoBoYSA Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6793

Ez jentős különbség.

Én ugye csak fejben főzök :-) már csak hivatalból is.

Azalapanyag árat ezért az internetről néztem a http://sor.dr.hu/ -ról (ha jól néztem).

 

Üdv

B

Előzmény: DanielOrtega (6785)
WriE01 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6792
Előzmény: WriE01 (6791)
WriE01 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6791

Most megy a riport  klub rádióban a főzdefesztről. (biztos arhivumban is benne lesz...)

krulis Creative Commons License 2011.05.12 0 0 6790

Azt nem a qbrew-ból csináltam.

Előzmény: olasz66 (6789)
olasz66 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6789

Sörcimkéket nem találom benne. Hol vannak???

Előzmény: krulis (6788)
krulis Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6788

Jó hogy mondtad, most vettem észre, hogy a qbrew progiból ki lehet nyomtatni a recepteket. Épp most vágtam ki a sörcímkéket is, a végére már egész jól belejöttem.

Előzmény: Pbarát44 (6787)
Pbarát44 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6787

Volna egy kérésem, ha lehet a hozott sörök készítését rögzítő füzetet hozzátok el az abszolút kezdők / mint én is / támogatására és okulásként, hogy mit is kellene másként csinálni. Na meg ha valakinek pont a megkóstolt sör tetszik és szeretné ő is kipróbálni, akkor van leírás, hogy hogyan is készült, mivel van etalon így össze lehet majd hasonlítani a kezdőknek, hogy milyent is sikerült kotyvasztania.Aki egyetért a kéréssel az támogassa a leendő főzőket.

DanielOrtega Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6786

Persze ez olcsóbb is lehet mosott élesztővel, kanizsai malátával.

Előzmény: DanielOrtega (6785)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6785

Maláta: 8kg                  1760Ft

Komló: 60g                  ~220Ft

Élesztő                         ~300Ft

Víz: ~70 l                       133Ft

Gáz: ~850g                  ~370Ft

 

Összesen:                     2783Ft30 l sör  O.g.:1,052°

1 üveg :                        46,38Ft

 

Az élmény: Megfizethetetlen :D

 

Nekem ez jött ki egy főzésre. Villanyt nem számolok, mert a pincében tárolom. Persze a költség télen feljebb kúszik ,mert akkor az 1,060-1,080°-os söröket preferálom :) A maláta a drágábbik weyermann, nem a kanizsai, komló és élesztó brouwland-os, víz az érdi hartwasser, gáz meg palackos, igaz most már 4900 egy palack.

Előzmény: BoBoYSA (6783)
attika672 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 6784

Köszönöm. Amit megnyitottam az futott.

Majd leiszom a felesleget.:)

Előzmény: krulis (6782)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!