Várunk mindenkit, akiknek 2008 második félévében születik meg a kisbabájuk. Tapasztalatcserére, és természetesen kötetlen beszélgetésre. :) Babás okosságok, tippek és minden más a http://babainfo.freeblog.hu oldalon.
Az ilyen ismeretlen eredetű izékre nekünk nagyon bejött a Burow kenőcs. Sára arcáról a reménytelennek tűnő tejkiütéseket tüntette el, most legutóbb meg Marci popsija lett ilyen piros pöttyös, először Sudocreammel, aztán Canestennel próbálkoztunk, végül ez teljesen letisztította.
És olyan a teteje mint ha száraz lenne?Ha igen,nekem is volt hasonlo,sok helyen.....allergia nekem,de senki nem tudja mire mert a teszt negativ lett aztán arra fogták h a stressz:SSS)
ezek ismeros kiutesek..a gomba es az ekcema is sanszos...a nagyomra idonkent kijon ilyesmi...van itthon szteroidos krem, egyszer lehelet vekonyan bekenem es elmulik (de mindezt ugye azota merem megtenni, hogy latta doki, beazonositott a cuccot stb stb..ill. probalom csak lipbase-val kezelni..ez egy teljesen artalmatlan gyogyszertarban recept nelkul kaphato hidratalo krem az ekcemas szteroidos kremkura szuneteire..neh amar ez is eleg)
latatlanban probalnam csak vekonyan sudocremezni ill. egy kis canesten ha megis gomba..de leginkabb gyerekdokinak megmutatni.
gyerekek...emmus tegnap ejjel megint csak sikitva sirt es nem aludt szinte semmit...dentinox-os bedorzsolesre kicist lenyugodott...vegul nurofent adtam..majd hajnali tapszer utan fel 9ig(!!!) aludtak..ez a mi fel 6os szintidonkhoz kepest csucs..persze pont mara volt beutemezve egy vendegseg, ahol elveimmel ellentetesen a vendegsereg szabta meg mikorra jonnek..feltetelezve, hoyg a gyerekek pont akkor kelnek amikor szoktak...iszonyu feszultsegben telt a napom..es bizony veszekedes is lett az esetbol...tartsanak harpianak..tobbet erre a 'mindig felkelnek 2 orara' dologra nem alapozunk...
Illdii: mi lett a karácsonyfa sorsa? :DDD Megmászta már kisebbik lányod, vagy még nem jutott el odáig? Nálunk a törékeny diszek másfél méter fölé kerültek, ott már csak a macskák veszélyesek rájuk nézve. Cici etetős sztori csúcs :DDD
Felis: köszi a receptet!
Mikolt: Mici és a gombaharapás áááááá.
Sirara: remélem jobban vagytok már!
Halacska: örülök, hogy jól vagytok, és jól telt a karácsony :)
Suppy: sajnálom, hogy orvostól orvosig rohanással telt egy karácsonyi napotok. Remélem nagyod azóta jobban van!
Timszike örülök, hogy be tudtál nézni :)
Aszil: Gomba nem lehet? Egyébként passz, ilyen nálunk még nem volt, hogy a feneke tiszta lett volna mellette.
Karásonyi fotók jók!
Nálunk jól telt a karácsony, túl vagyunk a család látogatásokon, most egy hétig élvezzük itthon a nyugit és a békét hármasban. Hozok majd képeket én is, de még a fényképezőgépen vannak.
Kérdésem lenne, hátha van valakinek jó ötlete: Ákos alhasa, a fütyije feletti rész, csupa-csupa kiütés. Nem tudom mitől lehet, mert a feneke nem olyan, új fürdetőt, pelenkát nem használunk, viszont sem a Bepanthen, sem a Neogranormon nem használ. Dokihoz nem szívesen mennék ebben a beteges időszakban, inkább házilag kezelném, DE MIVEL????????
Megprobalom utolerni magam es bekapcsolodni, de eleg remenytelen :)
Mi jol vagyunk, Nori mar fut-szalad, nagy orom ez, szepen megerosodott a gyenge bokaja. Beszelni meg semmit, bar mindent megert, tulzas nelkul, de vau, hap-hap es tet (patent) a szokincse. Na, majd ebbe is belejon egyszer :)
Sziasztok, pár napig nem tudtam írni, így nem is kívántam nektek boldog karácsonyt, bocsánat! Regina nem hagy mostanában netezni, ha a géphez ülök, azonnal felmászik az asztalomra és mindent szétpakol, vagy pedig azt követeli, hogy mutogassak neki zenéket a youtube-on... Mutogat a monitorra, hogy tánci-tánci, vagy a bocibocit dúdolva mutogat, ami azt jelenti, hogy a videót akarja nézni, amit feltettem róla :) és már előre ütögeti a fejét, mert úgy ér véget az a videó, hogy beüti a fejét az aztal sarkába... Ezt én csesztem el sajnos, pár dolgot mutattam neki, és teljesen rákattant. Szóval most próbálok keveset ideülni, egyévesen azért nem kellene gépfüggőnek nevelnem. Nálunk is jól telt a karácsony, csak a sok jövés-menéstől, sok embertől Regina még a szokásosnál is anyásabb lett, abszolút matricaként viselkedik, áll a lábamnál és nyújtja a kezét, hogy hoppá-hoppá, én meg persze mindig felteszem. Időnként meg olyan jól elvan, idegen lakásokban is teljesen vagányan mászkál és pakol, énekel, táncol, aztán egyszercsak bekattan neki, hogy hohó, én nem a mama ölében vagyok, és már jön is, hogy hoppá...
Illdii, cicis sztori szuper! Nálunk most az van, hogy néha valamelyik babát vagy plüssállatot teszi a cicimhez, hogy ők is hadd szopizzanak...
Képzeljétek, ma arra a kérdésre, hogy hogy hívnak, mondta, hogy Regina, és csomó más 3 szótagú szót is egész ügyesen mond (persze sokhoz kódfejtés kell, de ő teljesen következetesen használja ezeket is, a mandarin pl. bababamm).
Micike ugyanolyan ciganyboru, mint az ocsem, vagy Kolos, csak Zalan meg en vagyunk hofeherkek:) ehhez meg hozzajon, hogy az anyai dedapam Schlosserrol magyarositott Lakatosra annakidejen, es az anyjanevenel mar nem irhatom be, hogy dr. Lakatos az anyam, szoval sejtheted:)
Kolos kedvence meg akkor is a rozsaszin poni lesz, ha a fejemen porgok, es akkor is rozsaszin zoknit es csipkes bugyit akar hordani, ha kuzdok ellene, szoval mindenki jobban jar, ha orul neki, mert ha nem orul, akkor is ez van.
en meg ma apamektol hazafele vezettem, 7 ev utan eloszor. a ferjem kezelte a valtot, meg mondta, hogy mit nyomjak, hat nagyon kemeny volt a 3 gyerekkel a hatam mogott. de apam elovarazsolt valami veszett kulonleges piat, ugyhogy seggreszegek lettek mindketten. Kolos meg vegigvisitotta az utat, hogy azonnal csereljek helyet az apjaval, mert nem jo oldalon ulok. sokat segitett:)
Sziasztok! Nálunk csodás volt ez a két nap, minden betegséget leszámítva (nem bírok meggyógyulni, éjjel köhögök, torkom rémes, Nóri egy nap egyszer kicsit lázas). Hihetetlenül pörögtek a lányok 24-én anyósoméknál is, tegnap meg itt volt az én családom, akkor is, minden rosszullét elszállt (mert Nóri délelőttönként nagyon elesett volt, de a társaság teljesen meggyógyította:)
Komolyan, olyan de olyan aranyosak, vidámak, játékosak voltak, hogy eszméletlen! Tegnap tesóm gyerekeivel nagyon jó jelenetek voltak, totál partnerei voltak egymásnak, kukucsolás,együtt ugrálás ágymatracon. Két 1 éves, egy két- és egy ötéves, úgy szétszedték a házat, és olyan hangzavar volt, nagyon élveztük:)))
Ildi! Ez a sztori elképesztő:)))
Suppy, hát ezt nagyon sajnálom, remélem,márminden oké!
Jemi! Nagyon sajnálom, hogy elhúztam a mézesmadzagot, babakocsiváz sztornó, használják még, ne haragudj!!!
dorka egész nap kereste a bejáratot a karácsonyfához, meg is találta :) aztán amúgy is huncutkodott rengeteget. és megjött a jézuska, és énekeltünk, majd a csajszi ügyesen bontogatta az ajándékát :)
suppy, ez horror, főleg a körítés. Reméljük már jobban van szegény gyerkő.
Mikolt, gombaharapás, banyek... (Olyan barna Mici bőre a képen. Csak a képen ilyen vagy amúgy is?) Kolos arca csúcs:)) (és olyan jó, hogy ha pink pónit akar, akkor vesztek neki, és nincs ilyen übermacsónevelde.)
Noémi nagyon szeret a fát, simogatja:D És egy sztori: anyáméknál szenteste vacsora után, a banda fele még ülünk az asztalnál, a másik fele a nappaliban punnyad. Noémi felmászik az ölembe és csipeget még a felkockázott pulykahúsból. Egyszer csak elkezdi a cici-cici mantrát. Napközben már csak alváshoz használja, szal nem is értettem. De annyira mondta, hogy gondoltam franc fog itt vitázni, kap cicit. Elfordulok, megkapja, erre fog egy husit, oda tartja a cicinek, és mondja, hogy hamm-hamm. Bakker, adott enni a cicinek, hát ezt akarta:))
És 25.-én reggel 9-ig aludt, olyan jó volt.
Betegek gyógyuljanak, további jó nagy kajálásokat és pihenéseket mindenkinek!:)
Suppy :((( Remélem ennél csak szebb karácsonyotok lesz a jövőben!! Viszont, ha valóban tüdőgyuszi, akkor tényleg jobb, hogy az elején elcsíptétek!
Halacska Jó hallani rólatok! majd megnézem a képet:))
Timszike Annyira örülök, hogy minden szuper odakint!!:))
Tiggrincs Még a múltkor kérdezted, hogy mennénk-e mi is a férjemmel, de nem. Elsősorban Gergő miatt nem, de én is elég gyáva nyuszi vagyok....
Mikolt Húúúú, nem kispályás a kislányod:OOO
Mi 23-án este, fektetés után díszítettük a fát, ami sajnos nem volt valami jó vétel, DE jövőre biztosan nem egyedül veszi majd a férjem.... 24-én reggel Á. egyből kiszúrta a fát ébredés után, de nem csigázta fel túlzottan. Du. ébredéskor viszont egyből rávetette magát az ajándék csúszdára:) Nálunk is az ebéd volt ünnepi, mert az esték nem annyira nyugisak, bár az ebéd sem volt az;-)) A mamáktól és nagynénitől kapott ajándékok is telitalálatok voltak (én szereztem be az összeset biztos ami biztos alapon:)), mindennek nagyon örült a kicsi és a nagy is. A fát leszámítva minden nagyon klasszul sikerült, és tényleg boldog és békés volt ez a karácsony:))
Ja, és az én ragacs kisfiam átpártolt az apjához:)) 2 hónapja már csak APA létezik, még a wc-re is követi, és az ajtó előtt kukucskálva várja:D Én már csak az altatáshoz kellek, amúgy teljesen nélkülözhetővé váltam.
szerintem az idoben antibio-val elkapott kezdodo tudogyulladas a legjobb variacio, amit ha mar tudogyulladas ki lehet hozni..talan ezert pozitiv a merleg.
az en csaladom is alakitott december 24-en (telefonban...ha mar szemelyesen nem tudtak kicsinalni::)) viszont a tegnap mindenert karpotolt..az orom, a boldogsag, hogy vegre itt is karacsony van...csodalatos volt:)
jobbulast a nagyodnak!
balazs titokzatos lazasodasa egy nap alatt elmult..de azert figyeljuk...fogacskat sejtek...
Tegnap reggel lepasszoltuk a gyerekeket a nagyszülőknek (autóval 7-10 perc), hogy előkészítsük a terepet. Kora du. hívtak, hogy a nagyobbikomnak meleg a homloka, s vigyünk majd lázcsillapítót, ha feljebb menne. A köv. telefon, hogy mi a taj-száma. 4-kor odaérve szembesültünk azzal, hogy volt kint az ügyeletes (mint kiderült egy dilettáns barom), s hogy vigyük el azért a Heim Pálba, s valami (nyirok)csomót is kitapogattak a hóna alatt, de csak az egyik oldalon, ami traumára utalHAT, s emiatt érdemes megröntgeneztetni, de sebaj, mert ebben is a HP az ügyeletes. Ikreket otthagyva elloholtunk vele, ahol hamar megvizsgálták, de hogy tuti biztosak legyenek, azért vért is vettek -a születése utáni vérvizsgálat után először-, amire viszont bő 1 órát kellett várni. Aztán mondták, hogy a sebészeti ügyelet a Madarászban van. Remek, rohantunk oda. A sebész a csomó miatt jól körberöhögött, de azért elküldött uh-ra és röntgenre. Annyi hozadéka volt, hogy megállapítottak nála egy kezdődő tüdőgyulladást. Ezzel küldtek a bel-re, ahol antibiot írtak fel. Ott megjegyeztem, hogy remélem, az urológiát már nem kell megjárnunk...
Eredmény: 4 órán keresztül étlen-szomjan hurcolásztuk a gyereket, 6-an vizsgálták, ráadásul röntgenen nemrég volt egy lenyelt vasgolyó miatt, megszúrták, nyomkodták, a kórházi befektetéssel rémítették, csak mert az após besz*rt, hogy lázas lett, s ahelyett, hogy felhívtak volna minket, az ügyeletnek telefonáltak. Én azt mondtam volna, hogy vállalom a felelősséget, de még nem hívom ki az ügyeletet. A gyereknek f4-kor adták be a lázcsillapítót 4-re már le is ment a láza, nem volt a legjobb passzban, de messze nem volt a halálán, ettől még Karácsonyozhattunk volna. Max, ha rosszabbodik, akkor természetesen hívjuk az ügyeletet, s papírokkal, 2 napi hideg élelemmel, innivalóval, s a gyógyszerre való pénzzel felszerelkezve lendülünk neki a tortúrának. Így a küszöbön szembesülve a tényekkel, semmi nem volt nálunk, annyira azért észnél voltam, hogy kértem az anyósomtól kölcsön pénzt. Végül ott akart aludni a nagyszülőknél (persze, mert azok körbenyalják a kis fenekét, nincsenek ott a kistesók stb.), az ikreket hazahoztuk, h9 volt mire hazaértünk. Reggel ment az uram érte, addig a kicsikkel az emeleten voltam, hogy ne lássák a fát. Jobb Karácsonyt is el tudok képzelni, no. Azért reggel a meglepetésnek nagyon örültek... :-)
Nem tudom, hogy egy kezdődő tüdőgyulladás elmúlhat-e magától, nem fordul-e rosszabbra minden esetben, de simán el tudom képzelni, hogy máskor is volt ilyen, csak átestek rajta. Tényleg nem tudom. Azóta láza nem volt, igaz tegnap este óta az antibiot is kapja.
Mindenkinek jobbulást!!!
(Hihetetlen, dec. 25-én villámlott... 1 hete meg jó 25 fokkal hidegebb volt.)
Mindenkinek jó pihenést az ünnepekre, és mindenféle jókat kívánunk az Új Évre! :)
Tiggrincs, gratula a kistesóhoz!!!!!!! :)
Kis betegeknek jobbulást (meg a felnőtt betegeknek is).
Rólunk: Mi megvagyunk, tegnap kettecskén voltunk, jó volt. Lillának nagyon tetszik a karácsony, főleg a sütik meg persze a kerámia csengő, amit nemrég vettem..., ha így megy tovább, nem jósolok neki nagy jövőt... :) Rakok a picasara képet ahogy Lilla mézeskalácsot majszol. :)
(Most a szüleimnélvagyunk pár napot, úgyhogy próbálok majd netezgetni néha, visszaolvasok majd, hogy kivel mi van, mert nagyon kíváncsi vgayok. :))