Értettem, hogy értetted az olvasnivalót, csak hülyülésből írtam, aztán elfajzott, már-már vitatkozónak hatott az, hogy melyik izgalmasabb a magunkféle embernek. Ludmillát olvasni TT-ben, vagy fiatal csajokat stírölni a strandon:D Amit mondtál olyannyira igaz, hogy kihalófélben van, hogy nem olyan régen valaki meglepődött, amikor elmondtam neki, mivel foglalatoskodom.
"jól jöhet egy laza tartalom az amúgy mindenkinél kötelezően jelen lévő smart eszközön"
Mondjuk nem blog.;-) Másrészt meg az "egy laza tartalom" sok mindenre vonatkozhat, itt sem elsősorban erre a tesztre gondoltam. Az mindenkinek szabad választása, hogy az említett állapotában éppen milyen olvasnivalót talál magának.
Nem is függőségnek mondanám, hanem talán tiszteletnek és kíváncsiságnak. Mely két, ősrégi emberi tulajdonságból az első már igencsak, a második meg éppen hogy kihaló félben van... ;-)
Félreértesz. Itt most nem életviteli útmutatásról volt szó, hanem simán egy ajánlónak szántam. Tök jó, ha nyár van, ha a népek a parton vannak, az a magánvéleményem, hogy a strandon sok mindent nem lehet amúgy csinálni, max rohadtul leégni, de én ezt munka közben is elszenvedem.:-)
A felhívás Ludmilla mániásoknak szól, akik - feltételezem - hasonlóan rajonganak egy jó mozdonyfotóért, mint jó pár bikini takarta domborulatért a strandon, ezért választási lehetőséget ajánlottam.:-D
De ettől függetlenül egy hűsítő koktél, vagy sör mellett, a naplemente megszemlélése után, amikor már nem kihívás az asszony meghódítása, talán jól jöhet egy laza tartalom az amúgy mindenkinél kötelezően jelen lévő smart eszközön.:-)
Szerintem ha valaki strandol, akkor érezze jól magát, és ne használjon semmiféle médiaeszközt ahelyett, hogy a vízben áztatná magát. Nekem ez a meglátásom, de majd ha lesz időm, én is elolvasom.
Aki régi kalapsínes, vagy más nevén U profilos, sőt hivatalosan Standard-Gleis síneket keres, ajánlom figyelmébe a honlapom használtpiaci felületét: http://mastertape.freeweb.hu/eladok_main.htm
Kissé belegörgetve már látható, hogy mik vannak, de a speciálisabb darabokat folyamatosan töltöm fel, úgyhogy érdemes időnként visszatérni.
az igaz, de a születésnapomra kaptam egy kisállat szállítót, meg egy savszállítót, plusz még magamnak vettem egy emeletes vonatot, egy Primagáz-os négytengelyes tartálykocsit, meg egy MÁV-os fedett teherkocsit. mindezt két hónap alatt gyűjtöttem össze. Kicsit rám lett már pörkölve, hogy nem kéne minden pénzemet vasútra költenem :) még akkor is ha csak ezek pár ezer Forintos tételek.
Hogy ne csak a vatera legyen az egyetlen használmodell beszerzési forrás, íme pár igazán szép és újszerű modell egy gyűjteményi felszámolásból: http://mastertape.freeweb.hu/eladok_szemely.htm
Jelenleg a személykocsik kategória feltöltve, de folyamatosan bővül a többi is.
Érdemes kiemelni a BTTB DR-es, barna tetős emeletesét, ami igencsak újszerű állapotban várja boldog gazdáját:
Nem biztos, hogy a vatera sok kérdést is felvető árszintje lenne a mérvadó. Én pl. két hete 3000-ért vettem teherkocsik darabját, igaz ezek gyári, újszerű állapotban, makulátlan dobozban, sőt csomagolási ellenőrző bilétával voltak meghirdetve, így megérte az árát mindegyik. Aki ismer engem, az tudja, hogy számomra az eredeti doboz is a modell része. Szerintem ez egyfajta fokmérője az igényes gyűjtésnek és modell eladásnak. Ha valaki ezt értékeli, akkor nyilván hajlandó többet is fizetni egy-egy példányért.
Ha a gyűjtemény tulajdonosa türelmes és nem az azonnali "pénzcsinálás" hajtja, akkor a normálisan, tehát a modellt valóban megillető árszinten is el fogja tudni adni azokat.
Semmi közöm, hozzá, csak azért jegyeztem meg mert szerintem nem szül jó vért egy olyan valakinek ilyen árakat mondani aki nem ért hozzá (Isten ments, senkit sem akarok bántani, de Ő írta, hogy nem modellezik, és nem ért hozzá). Benne lehet a pakliban, hogy egy hozzá nem értő ezeket az árakat várja el, és egy pakkot amúgy is nehéz eladni, hát még ha irracionális áron "árulódik"
Én azt mondom, hogy a kolléga egy kicsit fölé lőtt az árakkal, mert például tehervagonok a vaterán jó ha 1000-ért elmennek. Egyébként eladni sztem nagyon nehéz, pláne egyben egy pakkot.
Kiegészítés: A PIKO Fz1 trafó, ha mükszik, 5000 Ft körül szokott lenni, vagy állapottól függően olcsóbb, ennél drágábban én még nem-igen láttam még dobozostul sem. Ha jól látom a képen a gyorsvonati szerelvény E499-es villanymozdonyának egyik kardántengelye, és abba csatlakozó fogaskerék hiányzik, Ha MTTP olvasótársnál érdeklődsz, biztos van neki hozzá alkatrész.
Nagyon értékesek nincsenek köztük, de azért nem rossz.
2 fajta van: a Mehano mozdony, a világoskék mozdony és a doboz nélküli teherkocsik H0 - sok, ezeket esetleg az amerikai vasút topikban érdemes megpróbálni, de olyan sokat nem érnek.
A TT - s kocsik így dobozzal együtt nem rosszak, a Mitropa biztos ér 3000 - et, a mozdony és kocsik egész szerelvény talán 12 - t is, ha működik a mozdony, a tehekocsik 1500 - 2000 - t, de nem teljesen értéktelen a kis ház sem. Persze lehet, hogy valaki ennél többet is adna értük.
Szeretném a segítségeteket kérni!Pakolás közben akadtam ezekre a modellekre és szeretnék többet megtudni róluk.Illetve eladni,ha valakinek megtetszik. Előre is köszönöm nektek.
Én a Transitusomnál drótkefe sörtéjéből (az egyenes száluból) hajtogattam kuplungtartó rugót. Átmérője cca szintén 0,3. Hajlítani könnyű, de elég erős ahhoz hogy megtartsa a kuplungot.
Egyébként egy 0.3 mm-es acélhuzalt, vagy a modellezők által használt fém gitárhúrt is használhatsz. Én egy kupplung rugó nélküli fedett teher kocsira előbbit használtam és nem túlzok, ha azt mondom, hogy jobb lett, mint a gyári.