Szerintem így néz ki a dolog. Én ezt több 4 hónap ottartózkodásra alapozom, hiszen 7 alkalommal nyaraltam már ott.
Ha bulizni akartok angolokkal, akkor Magaluf
Ha balatonszerű retekben szeretnél lenni, akkor Arenal
Ha viszonylag kulturalt kornyezetben szeretnel lenni, akkol Palma Nova
El Arenal egyébként vagy 10km hosszuságú elég változatos partttal, kezdve Cala Blava-tól, S'arenal, Can Pastilla (itt hétkor!!!! zár a strand), Ciutat Jardi, Sant Jardi (utoóbbi három hely a repülőtér mellett van... mit mondja még?) Olcsó jánosok mennek oda Németországból, este leláncolják a napágyakat is, melyek itt drágábbak is ráadásul!!!), Can Pere Antoni, itt persze vége is van Arenalnak.
Én személy szerint a déli részt preferálom, mert azon a részen mindig simább a tenger. Alcudia (északi csücsök) mindig zavarosabb, azon az oldalon vannak a teherkikötők is. Palma-tól félútig autópályán mehetsz Inkáig, majd sima úton lehet továbbmenni Alcudiáig. Visszafelé megéri onnan Manacor felé jönni és megnézni a Hams cseppkőbarlangot. Ez Portocristo mellett van, itt szintén megéri nézelődni, mert ezt a részt nem nagyon szokták látogatni.
Ha Muy bueno helyre akartok menni, akkor a cél D' Es Trenc és Ses Covetes és Arenal De Sa Rapita környékére mindenképp menjetek el. Itt van egy baromi nagy parkoló, busz nem jár ide, mindig sokan vannak és gyönyörű! Ha nem tudod, milyen a Caribian Blue, akkor itt meg fogod tudni. Felejthetetlen a látványa.
Szeretném még mindenkinek figyelmébe ajánlani Andratx városát, ami szintén csodálatos.
Frederic Chopin is járt Mallorcán, ahol élt is egy ideig, Valldemossán anno, ahol megkomponálta a Prelüdöt. Akkori lakhelyén van egy kertje is, de itt ez a kisváros is maga egy gyöngyszem. Lépcsős építkezisi módszerrel építették a hegyoldalba: gyönyörű.
Palma belvarosa és óvárosa nagyon szép, mindenkinek meg kell néznie. A katedrális a királyi várral csodálatos látvány éjjel és nappal is, már a méretei alapján is.
A közlekedés Mallorcán nagyon jó, az utak kiválóak, de mindenhol NAGYON keskenyek a sávok is (a busz minkét oldala csak egyenes úton fér el a két fehér vonal között). Ha lassan mész nem fognak szeretni. Figyeljetek, mert alaptézist mondok a közlekedési és parkolási morálról: Mallorcán kizáróg a szalonokban épek a kocsik oldalai, lökhárítói.
A dohányzás is úgy megy - hogy szinte még az üzletekben is dohányoznak, meg a mekdonálcba is, ahol a cigi mellé még sört is lehet inni. Vaze... ha voltatok már kocsmaszagu mekdonaldszba...
Port de Sóller mellet van Sa Calobra. Ez szintén nagyon egyedülálló hely, mert itt egy kanyonból édesvíz folyik a tengerbe! Ha jó helyen állsz, akkor olyan optikai élményben lehet részed, hogy láthatod a kék minden árnyalatát!!! Gyönyörű!
Remélem sikerült sok mindent elmondani. Ha kérdésetek van, keressetek meg!
PS.:Ha valaki esetleg oda akarna költözni, keressen meg mindenképp, mert nekem ez a tervem!
Mi a sziget túlsó felén voltunk, így a repülőket max. látni lehetett, a zaj nem volt zavaró!
(Én különben nem bánnám, ha egyszer úgy hozná a sors, hogy reptér közelében lenne a szállás, ahol lehetne közelről gyönyörködi a fel- és leszálló gépekben...)
Igen, nagymotort szeretnénk bérelni. A motorkölcsönzés eddig minden nyaralásnál bejött.
Mivel első utunk Mallorcára, nem biztos hogy ragaszkodni fogunk El Arenal-hoz.
Visszaolvasva látom, hogy gondolkodtatok Teneriffén is. Egyszer jártunk ott, nagyon bejött:) Ha lehetőségetek van rá, ne hagyjátok ki!!
A repülők zaja mennyire hallatszik?
Mert a Teneriffei nyaralásunk egyetlen "rossz" emléke az volt, hogy a szállásunk a légifolyosóba esett, ráadásul a reptértől 5-6 km-re volt (Golf Del Sur). És a hajnali gépek baromira hangosak tudnak lenni :(
"Tavaly augusztusban voltunk Mallorcan a Neckermannal. Akkoriban a gép korán reggel indult, és késő délután jött vissza, szerintem érdemes megkérdezni, mert egy nap több gépet is indítottak. "
A MALÉV honlapján fenn van az összes charter menetrendje, innen az infóm. Így aki az idén Neckermannal megy és vacsorát is befizetett, a 7 helyett csak 6-ot kap...
Mi az alcudiai parton voltunk, ahol láttam több motorost is! Az biztos, hogy autókölcsönző töb van, mint motorkölcsönző (ha nagymotorokra gondolsz), de ilyet is láttam, pedig nem a legfrekventáltabb környéken laktunk.
Közlekedési morál: a túristaszezon idején a közlekedő személykocsik szerintem 90%-a bérelt kocsi, külföldi turisták vezetik, akik (magamból kiindulva) óvatosabbak, mint otthon. Ezen túl vannak még a buszok, amelyeket együtt mozognak a forgalommal, nem lassítják azt (max a szerpentineken). Összességében nekem százszorta könnyebb volt Mallorcán vezetni, mint pl. Pesten a Nagykörúton...
Csak pár gondolattal egészíteném ki V42 515 részletes beszámolóját.
Tavaly augusztusban voltunk Mallorcan a Neckermannal. Akkoriban a gép korán reggel indult, és késő délután jött vissza, szerintem érdemes megkérdezni, mert egy nap több gépet is indítottak.
El Arenal előtt volt a szállodánk, Playa de Palma-n. A németek miatt itt nem volt probléma, de az idegenvezető szerint El Arenal felé ez a helyzet változik. Egyébként (állítólag szintén miattuk) rengeteg rendőr járőrözik a parton.
Mi is résztvettünk a szigetkörúton, csak a másik irányba indultunk (kisvasút, Soller, hajóút egy kis halászfaluba, majd egy kolostor megtekintése és vissza. Csodálatos volt. Viszopnt nekünk magyar nyelvű idegenvezetőnk volt (állítólag az egyetlen helyi állampolgárságú), egy kb. 80 éves néni személyében. Előadását a szigetről a történelméáről nagy élvezettel hallgattuk (56 óta él ott).
Autóbérlés: tényleg minden sarkon van. Mi az Europe Car-nál béreltünk egy klímás Nissan Mikrát 5 napra, nem volt drága. Azért javasolta az idegenvezető, mert reggel nyolckor átvehető, és elég a lejáratkor reggel nyolcig visszavinni. Ha előbb akarjuk (nem akarunk reggel korán ezért felkelni, de este még használnánk), egy lyuk volt vágva az iroda ajtaján, ahol csak be kellett dobni a kulcsot, az autót pedig a saját szállodánk parkolójában kellett hagyni, hogy megtalálják. Ez a rendszer tetszett, de sajnos volt egy hátránya is: valószínűleg nyár eleje óta nem volt kitakarítva az autó.
Formentorra, a világítótoronyhoz mi autóval mentünk. Az odavezető út, és onnan a kilátás is pazar volt!
A sziget közepén egy völgyben van Valdemossa, ez az egyik legszebb falu, érdemes megnézni.
Szóval minden a legnagyobb rendben volt a Neckermannal is, egyedül hazautazásnál éreztük egy picit, hogy mi azért nem németek vagyunk:
Közös busszal vittek a reptérre a németekkel, 8 német és kb. 40 magyar. A busz először a mi szállodánkhoz jött, de nem állt be a parkolóba, hanem messziről kiabált a sofőr, hogy cihelődjünk, mert idő van. Ugyanakkor egy másik szálloda előtt vagy negyed órát szambázott egy jóval kisebb parkolóban, hogy két német hölgynek csak fel kelljen lépni a buszra. A repülőtér hatalmas, rengeteg kapu van a csekkolásra, az első és utolsó között majd egy kilométer. A németeké a végén, a miénk az elején volt. A németek kapuja előtt leszállítottak minket is, és sétálhattunk a világ másik végére a cuccainkkal. Hát, igazán elvihetett volna minket odáig a busz.
Javaslom, olvasd el néhánnyal korábbi, elég hosszúra sikerült hozzászólásomat, ott elég sok mindenről írtam. Persze, ha van KONKRÉT kérdés, szívesen válaszolok. Az ötletekhez tudni kellene, hogy Mallorca melyik részére mentek!
(Irigyellek Benneteket, szívesen visszamennék én is, csodálatos volt... :-)))
Én és a barátnőm pont ma fizettünk be a Riu Bali-ba aug. 10-18-ig, a TUI-nál!20-a után bármilyen infóval szívesen szolgálok, egyébként itt találsz róla értelmes fotókat:http://www.tui.de/hotelrundgang/
Én nem próbálkoztam vele, inkább "spóroltam", de így is igen gyorsan megteltek a 128 és 8 megás kártyáim... Esténként átnéztem a képeket, törölgettem, így végül is elég lett a két kártya (kb 250 kép).
Ha gondoljátok, a lenti beszámolót szívesen illusztrálom képekkel...
Bár lassan már 3 hete hazaértünk Mallorcáról, de csak most van időm egy kicsit részletesebben megosztani tapasztalataimat.
Az utat már március végén lefoglaltuk, a TUI utazási irodával mentünk. Az utazási irodák között a Neckermann és a TUI között dilemmáztunk, végül a TUI katalógusból választottunk szállodát. Olyan szállodát kerestünk, amelynek medencéje van, kulturált, a parthoz közel van, és a sziget viszonylag nyugodt részén fekszik. A két katalógusból első körben kb. 8-10 szálláshelyet néztem ki, utána ezeket bizonyos paraméterek alapján értékeltem. Az első 3 „helyezett”-nek megpróbáltam megkeresni a honlapját, ez könnyen sikerült is. Ezek után a 3 szállótól e-mailon próbáltam beszerezni még néhány plussz infót, ezzel is tesztelve őket… A 3-ból mindössze egy válaszolt, de az szinte rögtön, és a válasz is szimpatikus volt. (A két nem válaszoló szálloda a RIU lánchoz tartozott). Végül így esett választásunk a Grupotel Los Principesre, az északi parton, Port d’Alcudia és Can Picafort között.
Utólag derült ki, hogy jó választás volt a TUI a Neckermann ellenében már csak azért is, mert a TUI charter vasárnap közlekedik, az odaútba reggel 8-kor indul Ferihegyről, vissza pedig dél körül, míg a Neckermann charter péntek este 6-kor indul Ferihegyről, ez pedig azzal jár, hogy a kedves páciens az első napi vacsoráról már lemarad… Aki még most akar utat választani, az előtte nézze meg a MALÉV honlapot, hogy hová mikor érkeznek a gépek, nehogy kellemetlen meglepetésben legye része…
Június 15-én indultunk, tökéletes repülőút (MALÉV charter, B737-400 HA-LEZ, szinte teljesen teli volt a gép). Pontosan érkeztünk, de az útlevél ellenőrzés eléggé lassan ment, ennél csak a csomagokra kellett többet várni… A csomagok kézhezvétele után sem lehetett eltévedni, szinte minden sarkon idegenvezetők álltak (döntően TUI és Neckermann), akik ha magyarul nem is tudtak, de annyit elmondtak, hogy „6-os kapu”, ahol már várt bennünket a magyarul beszélő TUI képviselő. Itt kaptunk tőle egy borítékot néhány információs anyaggal, továbbá a borítékon rajta volt, hogy a szállodában mikor tart majd másnap tájékoztatót, illetve az is, hogy a szálloda felé a parkolóban milyen számú buszt keressünk. Itt nem kell megijedni, nem helyijárattal mentünk… Mallorcán minden különjáratot teljesítő busz lajstromba van véve, a szélvédő tetején nagy karakterekkel 3 számjegy, ezzel lehet könnyen beazonosítani a buszokat. A busz csak a magyar, TUI-s csapatot vitte, azokat, akik az északi partra készültek (kb 20 fő), azaz más gépre nem kellett várni. Felszállás után kb. 10 perccel indultunk, de amíg álltunk, a busz motorja és a klíma addig is ment.
A mi szállodánkhoz értünk először, az út kb. egy óra volt. Becsekkolásnál fizetni kellett kb 14 Euro környezetvédelmi adót 2 főre, továbbá 9 Euro (+3 kaució) a széf használatáért, de ami meglepett, hogy ezen összegeket nem lehetett kártyával fizetni… Az előzetes foglalásnál az utazási irodában nemdohányzó szobát kértem, amit a becsekkolásnál is megerősítettem. A recepciós mosolyogva közölte, hogy természetesen, hiszen így érkezett a foglalás. Ennek ellenére a szobában ott volt a hamutál… A szálloda és annak környezete különben nagyon-nagyon szép volt, csupán a szoba okozott egy pici csalódást azzal, hogy a padló köves volt, és a franciaágy valójában egy heverőn 2 matrac volt… De ha jól tudom, ez szinte minden tengerparti szállóban így van. Félpanziós étkezésünk volt, de az maga volt a „horror”… Minden kaja svédasztalos volt, az ebédekre nem is volt külön szükség, de így is a 4. napon már egész napos böjtöt kellett tartanom, annyira rosszul voltam… Tudjátok, amikor a „vidéki versenyző” meglátja a svédasztalt és nem tudja, hol a határ… A vacsoránál fizetni kellett az italért (nem akkor rögtön, hanem minden vacsoránál a rendelést aláíratták a vendéggel, és kicsekkolásnál egyben kellett fizetni), de mi sosem ittunk, hanem vacsora után levezetésként elmentünk a kb. 50 méterre lévő szupermarketba, ahol negyedáron megvettük ugyanazt…
A szállodának nagyon szép és tiszta medencéje volt, körülötte igen sok napozóágy matraccal, ezekért nem kellett fizetni. Fürdőlepedő méretű törölközőt 10 Euro kaució ellenében lehetett kapni, ezt kicsekkolásnál visszakaptuk.
Az érkezés és indulás napját kivéve 6 teljes napot töltöttünk ott. Ebből 2 napon kiránduláson vettünk részt. Az első napon menetrend szerint közlekedő hajóval mentünk Formentorba, a jegy ára kb 19 Euro/fő volt. A hajó Playa de Murorol indul, de utána több helyen is megáll: a partról hosszú stégek nyúlnak be a tengerbe, kb 60-80 méter mélységben, ezekhez köt ki a katamarán. Az út során még 3 helyen álltunk meg, majd irány Formentor. Az út csodaszép volt. Kb félúton jártunk, amikor is egy beugró óból közelében megállt a hajó, majd a kapitány a hangosbeszélőn közölte, hogy itt 15 percet állunk és lehet úszni… A katamarán végén volt egy csúszda, a tenger szuper volt!!!!!! Formentorban másfél órát álltunk, addig lehetett enni-inni, illetve kipróbálni a helyi strandot, amely szerintem egyike Mallorca legszebb partszakaszainak!!! A szállodánktól 11 körül indultunk és fél 5-re értünk vissza a hajóval.
A másik kirándulásunk egy szervezett út volt, amit szigetkörútnak hívnak. A magyar TUI képviselőnél fizettünk be rá, akitől csak annyi ukázt kaptunk, hogy álljunk ki ¾ 9-re az egyik buszmegállóba és majd jön a busz… (A lánykának különben az első szezonja lehet, nem állt még túlságosan a helyzet magaslatán, de bele fog jönni…) Jött is egy busz, leszállt a csak németül beszélő idegenvezető, akinek a listáján név szerint nem voltunk, de a kezében tartott utaslistáján teljesen véletlenül észrevettük tollal felírva a mi szobaszámunkat… Ez alapján lettünk beazonosítva… A fickó egy mukkot sem tudott a németen és a spanyolon kívül, és a nap programjainál arra sem vette a fáradtságot, hogy a buszról történő leszállásnál egy fecnire leírta volna a továbbindulás idejét, pedig tudta, hogy nem értünk németül… (sajnos általánosan jellemző, hogy a sziget alapvetően a németekre van berendezkedve). Szerencsére a buszon volt egy hozzánk hasonló korú pár, akik beszéltek angolul, így kérésünkre ők tolmácsolták nekünk a legszükségesebb infókat… A Szigekörút során először Incába, a bőr városába mentünk, ahol (gondolom, az idegenvezetőnek járó busás jutalék ellenében) egy nagy bőrkereskedésbe vittek minket, ahol 40 percet lehetett shoppingolni. Nehezen lehetett megállni, hogy az ember ne vegyen valamit… Ami pozitív meglepetés volt: az egyik eladó szinte tökéletesen beszélt MAGYARUL…
Incából a busz egy fantasztikus szerpentinen felkapaszkodott a sziget nyugati részén végighúzódó hegyláncra, hogy onnan egy hasonlóan fantasztikus, keskeny szerpentinen leereszkedjen Sa Calobra falucskába. A busz itt letett bennünket, itt volt másfél óránk a hajó indulásáig. Egy kb 400 méteres sétával eljutottunk a Torrent de Pareis torkolatához, amit szavakkal leírni nem lehet… Ha valaki Mallorcán jár, Sa Calobrát ne hagyja ki…
Sa Calobrából egy kb. egyórás, pazar hajóút során jutottunk el Soller városába, ahol kikötés után a kikötő-városkán keresztülgyalogolva közelítettük meg a busz parkolót. Itt már várt buszunk (beazonosítás ismét a 3 jegyű sorszám alapján). Soller kikötőjéből a kb 4-5 km-re lévő városba busszal mentünk fel, de az út sokáig párhuzamosan haladt a kikötő és a város vasútállomása között közlekedő villamossal. A vasútállomásnál ismét kaptunk egy jó félórás szabadidőt, majd nosztalgiavonattal indultunk el Palma irányába. A vonat (különvonat) narancsligetek között kanyarogva kapaszkodik fel a hegyvonulat oldalára, hogy aztán több alagúton át átjusson a vízválasztón. A vonat nem ment el Palmaig, hanem a várostól kb. 10 km-re megállt, egy direkt erre a célra kialakított állomáson, ahol a buszok már vártak bennünket… Innen már a szálloda felé vettük az irányt, ahová este fél 7-kor érkeztünk meg.
A két kirándulós napon (Formentor hajóval, szigetkörút) kívül két napra béreltünk egy Renault Cliót, full biztosítással 52 Euroért. A szállodában nem érdemes bérelni, mert kb. 30-50%-kal drágább. Mi a szállodától kb 60 méterre lévő kölcsönzőnél béreltünk. A kocsi tiszta volt, de volt már benne több mint 100 ezer km és a hátsó gumik is eléggé tükörradiálok voltak, ennek ellenére minden símán ment, pedig voltunk néha „úttala utakon” is… Az első napon a formentori félszigetre tértünk vissza, de számítva a buszos turistaáradatra, reggeli után, viszonylag korán indultunk, és kimentünk egészen a Formentor fokig. Csodálatos! (Sok olyan hegyi út van, amelyek valamilyen frekventált helyre vezetnek, de elég keskenyek; ilyen a Sa Calobrai vagy a formentori is, nos ezeken ha elindulnak a turistabuszok, akkor jobb félreállni, és várni egy órát, amíg elmennek, mert az utak nagy-nagyon keskenyek…) A foktól visszamentünk a félsziget közepén fekvő strandig, itt kb 3 órát fürödtünk. Innen kb. egyórás kocsikázással átmentünk a Cala San Vicenc öbölhöz, ahol 2 órát töltöttünk fürdéssel. Ezt követően a Victoria félszigetet vettük célba, ki akartunk menni a Pinar fokig, de a fok előtt kb 2-3 kilométerrel egy sorompó zárta utunkat katonai zóna jelzéssel… Visszafordultunk, de a legközelebbi fürdésre alkalmas helynél megálltunk… Fantasztikus Mallorca… Minden öböl más és más… Este vacsora után még visszamentünk újra a Formentor-fokhoz, hogy megnézzük és lefotózzuk a naplementét, de az ott töltött 7 estéből ez volt az egyetlen, amikor este fátyolfelhős volt az ég… De így is nagyon szép volt.
Másnap újra „öböltúrára” indultunk, de ezúttal Kelet felé. Végig a Marco Polo útikönyvet használtuk, annak térképe és útleírása nagyon jó, ez alapján azonosítottunk be két eldugott öblöt (Cala Totra és Cala Mitjana), amit ha nehezen is, de megtaláltunk, igaz, néha azt hittem az utat nem ússzuk meg tengelytörés nélkül… De megérte eljönni, mert ismét egy fantasztikus, eldugott öblöt fedezhettünk fel… 2-3 órás fürdés után az egyik ismertebb öblöt, Cala Mesquidát vettük célba… és ilyenkor vagyok bajban, mert egyszerűen nem tudom eldönteni, mi is volt a legszebb… Formentor? Sa Calobra? Cala Mesquida? Mindenesetre ezek azok a helyek, amit semmiképpen ne hagyjatok ki… Cala Mesquidánál (és már előtte is, Cala Tortanál) hatalmas hullámokat fogtunk ki, éppen ezért az öböl sziklákhoz közel eső oldalsó 2 harmada le volt zárva, és csak a középső harmadon lehetett vízbe menni. Cala Mesquida után egy órára még megnéztük Cala Rajada városkát és kikötőjét, majd este 6 felé leadtuk a kocsit. (Mentünk kb 200-250 km-t, 13 Euroért tankoltam benzint, aminek literje 0,8 Euro.
Az utolsó két nap fürdéssel telt el: a szálloda medencéjénél, illetve a szálloda előtti partszakaszon fürödtünk és pihentünk, illetve este az üzletsoron sétálgattunk (kilométereket), hogy a gyerekeknek is hozzunk valami csecsebecsét… Ami érdekesség, és erre számítson, aki készpénzzel megy ki: az 500 Euros bankjegyet szinte egyetlen üzletben sem fogadják el, kártyával ugyanakkor szinte mindenütt lehet fizetni.
Gyorsan eltelt az egy hét, szívesen maradtunk volna még… Összesen 8 különböző helyen fürödtünk a tengerben, mindegyik hely más és más, mindegyiknek megvan a maga varázsa, de egyben szinte mindegyik azonos: a víz kristálytisztán átlátszik…. GYÖNYÖRŰ!!!
A visszaút nem túl sikeresen indult, mivel a busznak 9-re kellett értünk jönni a hotelhez. Nem jött, ezért 10 perc után felhívtam a helyi TUI képviselőt az általa korábban megadott mobilszámon, aki azt mondta, hogy megpróbál intézkedni, és 5 perc múlva hívjam vissza vagy menjek be a recepcióhoz, mert csak spanyol számot hívhat… A lányka sajnos nem tudott érdemi infót szerezni, de időközben jött egy másik busz, amelynek utaslistáján nem szerepeltünk ugyan (cseheket vitt a reptérre), de mivel éppen annyi üres helye volt, ahányan magyarok voltunk, felvett minket is… A reptérre a magyar utasok közül utolsónak érkeztünk, így ez a társaság kapta a gépen a leghátsó helyeket… Ez nem is lett volna baj, ha a gépen lett volna 25-26-os sor, de csak 24-ig voltak sorok… Történt ugyanis, hogy a charternek „beszékezett” gép elromlott, emiatt HA-LEY jött helyette, egyórás késéssel, de abban csak 14x hely volt. Szerencse, hogy néhány nyaralóvendég két hétre jött, így visszaútban kevesebben voltunk, és a sztyuárdeszek javaslatára mindenki keresett és talált is üres helyet… Mint a vonaton… Hazafelé nagyon szép utunk volt, tiszta, napsütéses idő, gyönyörűen látszott Szardínia szigete, Róma, a horvát tengerpart…
Ne haragudjatok, ha hosszú voltam, és azért se, ha sok az elütés: nincs kedvem újra átolvasni.
Mallorca szuper volt!!!!!!!!!!!
(Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok!)
Tudna valaki ajánlani valami tök jó szórakozóhelyet El Arenal -ban ahol latin zenék mennek.
Tudom biztos van ezer,de esetleg valakinek van valamilyen személyes tapasztalata tapasztalata.
Én nem igazán ismerem ezt az utazási irodát, de tudom, hogy a múlt hét körül, néhány embert kinthagyott egyiptomban!
Egyébként egész igényes katalógusaik vannak és a honlapja is tuti!
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy vagy Paguera-ra megyünk a Club Europa hotelba, vagy Santa Ponsa-ra a Club Santa Ponsa hotelba.
Ha esetleg valakinek vannak információ vagy tapasztalatai ezekről, szívesen venném, talán megkönnyítené a választást.
Most sikerült kiderítenem hogy a szálloda az Aqua City-től kb 200 méterre van a Hotel Palma Mazas mellett.
Volt már valaki ott?
Tudna néhány dolgod mondani arról a környékről?