Keresés

Részletes keresés

George Sand Creative Commons License 1999.09.11 0 0 19
Bocs, az egyetértetek dadogva szólt...
George Sand Creative Commons License 1999.09.11 0 0 18
Peer Krisztián versei nagyon tetszenek, csak megismételném még Esterházyt, Varrót etc.
Mudnak igaza van, lesz itt kapás még :))

Érdekelne viszont a véleményetek a Frankfurti Könyvvásárra kivitt magyar művekről. Egyetértetetek-e azokkal a választásokkal? Pl. Ungváry Rudolf prózája hogy tetszik Nektek?

George Sand

Vang So Creative Commons License 1999.09.11 0 0 17
Szerintem az utolsó tíz év irodalmi mélyrepülés volt. Vannak érdekes hangok, de igazi átütő, új tehetség nélkül (talán a Varró Daninak van esélye, felkészült, sokfélét tud).
A nagy öregek (Eszterhás bátyó, Nádas, Petri, Tandori) alól szerintem valahogy elfogyott a talaj, 93-94-ig még vitte őket az egyre lankadó lendület, aztán leginkább csend. E. P. nem tudta megírni a 90-es évek Termelési regényét. És egyáltalán, figyeltétek, hogy igazából SENKI nem írta meg (jól) a rendszerváltozás sztoriját. Miért?
A lírai frissekről azt gondolom, hogy eléggé gyorsan inflálódó dolgok születnek nem túl igényes kivitelben. A buli van, duma van, blazírt lazaság van fíling persze megfogja a figyelmet egy darabig, de hamar önismétlő lesz, mivel legtöbbször hiányzik mögüle a mesterségbeli tudás. Ahhoz pedig brutális nagyot kell tudni ütni, hogy valaki hosszú távon ugyanazzal a hanggal placcon tudjon maradni (min. egy W. Whitman kaliber szükségeltetik).
Leépítés van, szétírás, irónia, ez itt a posztmanci, csókolom. O.K., de mi jön a nemes penészes, elrohadt vakolat leverése után? Ki építi meg az új házat? És főleg, hol lesznek az olvasók, akik majd laknak is benne? (A kortárs irodalom a legtöbb ember számára sajnos ma közel jár az átok és szitokszavak kategóriájához.)
Még egy: figyeltétek, hogy a jó öreg urbánus-népiesch kettőség méltóztatott kimúlni? A népiesnek nevezett irány örökös nélkül elhalálozott (magával rántva egy csomó hasznos anyagot és formát is). Maradt egy csomó alig követhető, vértelen belterjes értelmiségi agyalgás, illetve a már említett laza csuklójú, tét nélküli műmájerkedés.
Parti Nagytól, Garaczitól, Varrótól azért látni jobb dolgokat is.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.11 0 0 16
En a Termelesit csipem, bar az vmi 79-es EP, nem? Kertesz Imre: Sorstalansag, ez is szupi. A kisfiu aspektusa, amellyel mar megerti a naci tiszteket, megdobbento. Garaczi egeszseges humoru, fiatalos szemlelet. Tandori etalon, de en unom a Szperojat es mar hanyok neha tole, ezer bocs. Orban Otto lassan meghal. Petri is. Ujabb verseik mar csak szaraz agacskak, utolso nyomok, jelek az elet fele, de ezt ok is tudjak. Hirtelen ennyi.Csa.
maffiavelli Creative Commons License 1999.09.10 0 0 15
Olvassatok Thelemet!
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.10 0 0 14
Végre valami, reggel bekapcsolom a gépet, és látom, csak úgy röpködnek a nevek az Indexben. Kafka, Garaczinak a legújabb dolgain, vagy a régieken is bírsz röhögni?
kafka101 Creative Commons License 1999.09.10 0 0 13
a magam részéről én szeretem, de lehet ám, hogy szeretni ezt nem is sznob,ugyanis egy részük: vicc
vagyis halálra röhögöd magad, mint én
pl a Garaczin (pl: Mintha élnél...stb)
Gawain Creative Commons License 1999.09.10 0 0 12
ha kortárs magyar irodalom akkor Tandori. A mostaniak, azaz a "legkortársabbak" mind tőle tanultak. Van mit.
anteus Creative Commons License 1999.09.09 0 0 11
Gyerekek figyeljetek, ha valahol, akkor itt ólálkodhat Misu, aki egyszer beigérte az Indexben hogy fog írogatni a Fórumba. Szóval Mud lehet hogy Esterhasra gondolt, focista van még Kukorelly is, Nádasnak sikerült életem 4-5 évének meghatározó élményévé válnia (akkori szerelmemmel együtt olvastuk a könyveit...)[mostanában jelenik meg fotós könyve], utolsó olvasmányélményem Krasznahorkai, tegnapelőtt a rádióban hallottam részleteket a Hrabal könyvéből és azt gondoltam, szegényebb lenne a nyelvünk nélküle (egyébként is azt gondolom, Eszterházy a legtudatosabb nyelvművelőnk), vannak persze a divatosak (Varró, Ficsku), a nagy öregek az elefántcsonttoronyban, furcsa volt látni az indulatokat a koszovói háború idején, én bírom Temesit, Fehért, Dalost is
Egy csapongó sznob
miezitt Creative Commons License 1999.09.09 0 0 10
kortárs magyar nagymellényű? párat márcsak sznobságból is ismerek, hiszen az egyik vagyok en is, meg hogy igaza legyen mudnak is, hát akkor van ugye a Térey, Peer, Kemény-vonal, aztán Varró, Karrafiáth, nagyon Király.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.09 0 0 9
Van szerencsém ismerni elég sok írót, úgyhogy tudom, ki mennyire nagymellényű. Neveket most nem mondok (pedig tudom, hogy az lenne az igazi), elégedj meg azzal: van olyan tollforgató, aki azt gondolja magáról, hogy ő fingotta a passzátszelet.
Neveket azért nem mondok, mert védem magam (vagy mert gyáva vagyok és konrétumok nélkül vádaskodok).
hrothgar Creative Commons License 1999.09.09 0 0 8
... nagymellényűek, bocs
hrothgar Creative Commons License 1999.09.09 0 0 7
kik a nagymellényű író urak, kiket olvastál, plusz ismersz, és tudod róluk, hogy nagymellényű?
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.09 0 0 6
Köszi, mud...
Igazából nem(csak) sznoboknak szánnám ezt a topic-ot. Amolyan fölmérés-féle. Mindenesetre a nagymellényű író urak legalább kicsit leszállhatnak a lóról. A közönség, ugye!...
mud Creative Commons License 1999.09.09 0 0 5
Igen, remlik valami errol a focistarol... bar mifelenk minden futballrajongo valami Nadas Petert emlegetett...
Oszinten sajnalom, hogy igy indul a topikod, de ez a forum... ez itt nem a Sorbonne.
A getomra meg neharaguggy, csak be akar huzni a csobe, latom sikerrel, a Big Brother biztos konferencian van. Ugyhogy fel a fejjel, van itt sznob eleg, hagyd a dedeket is szorakozni, lesz itt kapas.... Bar ez a mufaj nem nagyon nepszeru errefele, nezd meg, mive fajult az en angol szerelmes vers topikom...
Amugy tenyleg a temarol: valahol egyetertek a getommal. Olvastam mindket focistatol, de nem kivanok repetazni. Nem tudom, lehet, hogy tenyleg nincs komoly magyar irodalom. Szegyen. Sebaj, az Esterhazy majd elmegy Hollywoodba filmet irni, a Nadas meg ugyis joggal nepszerubb Nemetorszagban a rengeteg fanyalgo fobiajaval...
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.09 0 0 4
Köszönöm, ez is egy értékelhető válasz! S arról tud valaki, hogy volt egy Esterházy nevű, Mexikót megjárt válogatott focista, akinek a bátyja könyveket ír? (Pedig egyes vélemények szerint már ő sem igazán kortárs.)
getom Creative Commons License 1999.09.09 0 0 3
A kortárs magyar irodalom nálam abbamaradt rejtő jenőnél, nem mint értékkategória, hanem mint idősík, szóval a kezdetektől eljutottam jenci bácsiig, onnantól meg már nem olvastam (szinte) semmit ami magyar, lehet hogy hülye vagyok, de az is, hogy csak óvatos, és zsigerből és tudatalatt menekülök.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.09 0 0 2
Háááát, ez nem egy sikertopic!!
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.08 0 0 1
Szomorú vagyok. Órák óta ennyi a reakció. Nagyon rossz akkor a kortárs magyar irodalomnak!
disp_ Creative Commons License 1999.09.08 0 0 0
Nem bírom megállni (2 órán át bírtam)
Yeah egy nullás.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.08 0 0 topiknyitó
Érdekelne, hogyan vélekedtek a kortárs (értsd: legújabb) magyar irodalomról. Kit/mit szerettek, ismertek, olvastok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!