Keresés

Részletes keresés

Ali-bá Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1339

Bízom bennük, bár még egy éve sincs, hogy ültettem őket. Ha lekvár mennyiségre nem is , de kostolóra számítok!

Előzmény: Csarli1 (1336)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1338

Ez a legkorábbi magyar /tudod : kicsi,savanyú,de a miénk..../,amíg nem fórumoztam ez volt elérhető...azóta meg...hajaj...:)

Előzmény: Ali-bá (1337)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1337

Azért megvárom az első termését, mert bár már karvastagságú, még nem termett a szerencsétlen, csak nőtt és fagyott. Nincs ennek a Harmatnak valami jó tulajdonsága?

Előzmény: Törölt nick (1335)
Csarli1 Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1336

Carmingók már jövőre fognak teremni és nem kell megvenned az 50%-os lekvárt.

Előzmény: Ali-bá (1334)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1335

Én úgy gondoltam,hogy Te laknál a környékünkön :)...

 

a Harmatot sztem oltsd át,már annyi jobb van,hogy nem érdemes tartani.

Előzmény: Ali-bá (1334)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1334

(Ne 'kár'ogj, ha közel laknál a Tied is elfagyott volna.) Néhány fajtád szépen növöget (Harmat, Bergeval, Kuresia, valamilyen Cot).

 

Lesz még nálunk fagymentes tavasz!

Előzmény: Törölt nick (1330)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1333

Budapest : felejtős...kevés ennél vacakabb fajta van...

Előzmény: Didergő Király (1300)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1332

Ne ragaszkodj feltétlenül a ceglédi fajtákhoz,sajnos a külföldi fajták nagyrészt jobbak.

Előzmény: B.Zoli79 (1314)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1331

Víz?  Mifelénk a lekvárt ugy csinálják, hogy elfőzik a gyümölcs víztartalmát, nem pedig hozzáadnak.

(Nosztalgiával gondolok most megboldogult anyósom szilvalekvárjára, amit rézüstben főztek és egy álló napig kavargattak mielőtt a cserépfazékba tették. Érdekes, a sárgabarackra nem emlékszem.)  

Előzmény: SándorTiszteletes (1327)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1330

Kár,hogy messze laksz...én szívesen adtam volna,a feleségemet bizonyos mennyiség után már nem lehetett meggyőzni,hogy még főzzön be...a végét cefrének adtam el...

Előzmény: Ali-bá (1324)
gergerg Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1329

Az is kérdés, hogy az 50% gyümölcs, vajon 50% szilva-e?

Előzmény: Ali-bá (1326)
Puporka1 Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1328

Kedves Fórumozók. Szeretnék Csarli kollégánkon keresztül weiva alanyokat vásárolni. Egy tálcában 60 db van, és tálcát nem bontanak. Nekem ez sok, elég lenne csak a fele. Van-e köztetek valaki, akinek kellene a másik fele?

SándorTiszteletes Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1327

Víz, cukor, ipari zselatin, jó esetben. Rossz esetben plussz állományjavító, színezék, aroma, tartósítószer...

Előzmény: Ali-bá (1326)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1326

Sok bolti lekvárt kipróbáltunk idén, mert a reggeli tejeskávéhoz dukál a vajas-lekváros kenyér! Feleségemnek egy szilva, nekem egy csipkebogyó lekvár (?) vált be.

        

  Ezek. /50% gyümölcstartalom szilvalekvárnál (!). A másik 50% mi lehet? :-( /

Előzmény: gergerg (1325)
gergerg Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1325

Szóval ennyi lett az összes. Valami másból sikerült legalább némi lekvárt csinálni? Szeder,málna,ribizli,szilva, birsalma,őszibarack? Nálunk ezek a baracklekvár pótlók mikor elfagy.

Előzmény: Ali-bá (1324)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1324

Az idei szűk esztendő volt. Jövőre már termőre fordul néhány új fám is, aztán majd a mégújabbak. Már 12 kajszi fám van ültetve összesen az itthoni kertekben. Köztük néhány késői érésű. (A nagyfák a volt-kertemben maradtak.)

Előzmény: gergerg (1323)
gergerg Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1323

Annyi lett az összes lekvár? Az még 5dl-es üvegre sem lehetett elég.

Előzmény: Ali-bá (1319)
Jbori Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1322

a mogyorólekvárt nutellának hívják :)

 

Előzmény: gergerg (1318)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2013.11.09 0 0 1321

ez még olcsóbb is, mint a 15 EUR/fa kinti ár

Előzmény: Camrom (1320)
Camrom Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1320

Helló, megnéztem valóban kínálják akcióban 8800+ 1900 szállítás. Nem tudom mit gondoljak erről, kicsit gyanúsnak találom ezt az árat.

Előzmény: Lactarius Curtis (1313)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1319

A saját kertemben idén nem. Összesen 5 szem termett. (!) De kaptam 'valakitől' ajándékba egy dobozzal és abból a közvetlen fogyasztáson kívül üvegbe is jutott! (Héja nélkül turmixolva, kis főzéssel aranysárga csemege lett.)

Előzmény: gergerg (1318)
gergerg Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1318

És sikerült valamennyi lekvárnak valót találni?

Előzmény: Ali-bá (1315)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1317

De!  A mogyoró kimaradt. :-)

Előzmény: Törölt nick (1316)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1316

De -mondjuk-a szeptember nem a dió, szőlő, alma, körte, szilva, szilva, szilva, hava?

Előzmény: Ali-bá (1315)
Ali-bá Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1315

Én szeretnék friss kajszit enni decembertől áprilisig is, de csak a baracklekvár és az aszalt barack sajnos ami elérhető a friss földieperig, cseresznyéig.

Előzmény: B.Zoli79 (1314)
B.Zoli79 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1314

Ha lenne több helyem akkor biztos, hogy a ceglédi fajták közzül választanék valami újabbat. A rádióban halottam, (arra nem emlékszem, hogy a magyarországon vagy külföldön) hogy már nagyon előre mentek kajszi téren a kutatók vannak nagy alakítások novemberben érő kaszi is létezik már csak még várni kell pár évet rá. Bár ki tudja, hogy akarnék-e kajszit enni novemberben és annak az ízvilága milyen lesz....

Lactarius Curtis Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1313

A novenyshop.hu -n kajszi akció néven azonnal megtalálod!

 

A mésik felvetett kérdésre: már hogyne kéne szeptemberben is kajszi! Nekem még a kákiban is az a szimpatikus, hogy októbertől is lehet a kajszira hasonlító ízű friss gyümölcsöt fogyasztani :)

Előzmény: Camrom (1311)
B.Zoli79 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1312

Bár én magam ragaszkodom a jólbevált magyar fajtákhoz, de második kajszinak mégis egy Goldrich-et vettem és az a jövő titka, hogy mi lesz belőle. Elvileg rezisztens. Így legalább van egy mai kornak megfelelő ellenálló fajta és egy hagyományos Gönci. Saját udvaromon állítom őket versenybe győzzön a jobbik :)

Camrom Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1311

Helló, kíváncsi lennék, hol láttad ezt?

Előzmény: Lactarius Curtis (1309)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.08 0 0 1310

Kell kajszi szeptemberben?

Előzmény: Lactarius Curtis (1309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!