De tenyleg, nem köll cipelned azt a nehez 70-200-at, otthon megvagod de eles kessel, es kesz :-))) Na de komolyan, en se mindig hasznalom a teljes felbontast, sokszor felesleges , van ugy hogy atkapcsolom 1,2 cropra vagy 1, 5-re oszt kesz . 1,2 -ön nem több mint a 600-as, 24mp.
Igazad van, elöször en is odzkodtam ettöl az irdatlan sok adatmennyisegtöl, a D700 utan , de a "jot" könnyü megszokni. :-)
:-))) mi a baj a 36 mp-vel? vaghatsz sokat :-)))) A gep tenyleg jo lett , nem kell a 70-200, ölig a 24-70, 70-töl felfele meg vagok a vege megis marad legalabb 12 mp :-)
Máig nem volt bajom vele, inkábbcsak félek hogy megáll egyik napról a másikra...
Most érkezett el az idő hogy Fx-re váltsak, 600-as nem jött be, nem volt szimpi, de a 800 szerintem már gépnek nevezhető, bár fölöslegesnek tartom a sok utólagos korrekcióra képes hülyeséget benne... nem a gépben fogok retusálni.. stb.
A mondat helyesen: Hamarosan eljön az idő - ha megérjük -, amikor szívesen lecserélnénk a 72 éves asszonyainkat, két 36 évesre!-) Még szerencse, hogy a feleségem nem olvassa a topikot!
van valakinek ötlete hogy D600 Raw (compressed - 12bit) hogyan tudok megnyitni? LR 4.3 van fent + CR 7.2, ez az lossless compressedet megnyitja, a compressedet viszont nem :(
Szevasztok kedves forum tärsak ! Meg tudnä azt mondani közületek valamelyik Mac-es kollega , hogy amikor I'photo-bol küldök kepet pl. teljes fölbontäsban , akkor vajon miert nem küldi el az Exif adatot a gep ? Akiknek elküldöm , azok miert nem tudjäk kiolvasni ? köszi !
Kosz, ertheto a dolog, milyen hasznos tud lenni a 36Mp, boven lehet lemeretezni. Meg annyit arulj el, hogy ha az 1.4x konvertert a zoomal hasznalod akkor latsz-e minosegomlast (maszatolast) ahogy kozelitesz a 200-as vege fele? (2x-el jol lathato, nem csak 1:1-ben) Nyilvan ugyanolyan kompoziciorol van szo.Kosz.
Na olyan 200 f/2-vel szemezek, de szerintem nem praktikus es ahogy neztem f/2 es 2,8 kozott nincs olyan egetvero kulonbseg bukeban foleg ha jol pozicionalod a temat a hatterhez kepest...
Próbáltam és használom is, ha úgy hozza a helyzet a 70-200-zal, illetve 105VR macroval, de csak 1,4x-eset. Nyáron megnéztem egy 200mm f/2-vel is a konvertert. Nekem jó tapasztalataim vannak vele. A két érzékelő képpontmérete és sűrűsége kb. megegyezik, így nem igazán látom a különbséget 1:1-ben nézve, bár konkrétan tesztcélból még nem elemeztem így. Nem vagyok az a nagy pixelpeeper. Ha viszont 16-18Mpixelre leméretezem a D800-zal készült képeket, nagyon jó eredményet szoktam kapni.
Kollega, javits ki ha rosszul emlekszem, de ugy remlik, hogy te hasznaltal konvertert fenyeros teleobjektivvel regebben meg a D7000-en. D800-on mi a tapasztalatod, mennyire tolerans, egyaltalan van-e kulonbseg kepeket 1:1-ben vizsgalva? Kosz.