Sokat tanulmányoztam a fórumot és időközben több fórumostól kaptam sok jó tanácsot.
Ezek alapján összeállt a fűtésem terve és meg is vásároltam hozzá mindent, már "csak" össze kell szerelni.
Előtte azonban még szeretnék egy utolsó kontrollt.
A tanultak és tanácsoltak alapján megosztanám veletek a csőkapcsolási vázlatom.
Előre is elnézést, de kicsit összevissza, mert próbáltam igazodni a meglévő csövek elhelyezkedéséhez is.
Kérem, hogy nézzétek át, hogy van-e valami szarvas hiba benne.
(A kazánon lévő 2db 2"-os golóscsap mindig zárt állapotban van. Csak áramszünet esetén nyitnám ki és ekkor megmaradna a régi nyitott gravitációs rendszer. Ez amolyan vész megoldás hosszú áramszünet esetére.)
Még két dologban nem vagyok biztos, ebben kérném a segítségeteket?
1. Ha a puffer alsó csonkjára nem teszem be az 1"-os rugós visszacsapót, akkor a gázkazán szivattyúja nem fogja kiszívni a vizet a pufferből az alsó csonkon keresztül?
2. A VTA572 szelep hideg ágába, ha nem teszek rugós visszacsapót, akkor az előzőhöz hasonlóan nem fogja a gázkazán szivattyúja a pufferből kiszívni a meleg vizet, vagyis keringtetni rajta keresztül? Nem szeretném, ha a gázkazán a puffert is fűtené feleslegesen.
Semmiképp sem szeretném, hogy a gázkazán szivattyúja a pufferre rádolgozzon, vagyis a gázzal nem szeretném fűteni a puffert. Illetve azt sem szeretném, hogy a puffer visszahűljön a kazán vagy a lakás felé.
Nálam van 2 spirovent iszapleválasztó. Egy a fűtés egy a kazán körben. A fűtés körben lévő fog fekete szemcseket a kazan köri kevesebbet. Egy idő utan teljesen letisztul. Víz leresztes feltoltes utan ujra van kosz amit megfog.
Egyszerű és olcsó védelem a "finomabb" gépészeti szerkezeteknek(termoszelep, szivattyú, etc) - hogy mennyire hatékony az egy más kérdés....
A legtöbb dzsuva valószínűleg a pufi aljában gyűlik össze a rendszerből és elméletileg, mint egy ülepítő tartályban ott is marad, ha még sem akkor jól jön egy y szűrő! ;-)
De, de, kondenzációs kazan volt. Még a kondezacio is jobb lett pufferral mert ha a pufi alja meghaladta a 30 fokot akkor leallt a kazán a pufi futessel.
Keresd meg a guglin a " Barkács sztorik képek Fűtés elemzés "írást lehet más lesz a véleményed.Joe vagyok már linkelte ide 1-2 hónapja.Egy normálisan szigetelt ház padlófűtésnél felfűtés után főleg enyhébb időben 1-2 kW-ot kér,na ezt nem igen tudják a kondis kazánok.Ilyenkor lehet egy jó megoldás egy kisebb pufi.Ezt azért írom mert kondis kazánom van,padlófűtéssel.
Vagy a bankod.Nekem sosem számítottak még költséget a Pay Pal-nál. Mikor kinézek valamit, akkor megnézem az ebay.hu-n, hogy az USD-t mennyiért írja ft-ban. Ennyit egy kis rátartással átteszek a lakossági folyószámlámról a Csányiék által adott virtuális számlámra, másnap onnan leemelik a ft összeget és USD-n megjelenik a PP számlámon addig, míg az eladó feladja a cuccot. Valamit írtál €-ról. Lehet, hogy annak az átváltása nem olyan jó.(bár nekem volt €-m is a PP-on, akkor az ebay.de-n néztem az árat, egyszer sem láttam + költséget.
Nem vagyok jártas a gazkazanokban. Valaki irta, hogy az olyan kazán ami 10kw alá is modulal irreálisandraga. Neki ez vvégett állandó volt a rövid időre való ki be kapcsolgatas. Be rakott egy kisebb pufit és lényegesen csökkent a gazfogyasztas.
De ha sűrűbben csövezed és jó az alatta lévő hőszigetelésed, akkor alacsonyabb hőfokú vizet tudsz használni.
A ki-be kapcsolgatás miatt nem kell puffer a gázkazánhoz, mert a ezek már tudnak játszani a teljesítménnyel (modulálni). Egy modern gázkazán nem mindig ki-be kapcsol, hanem mondjuk változtatja a teljesítményt a hőigénynek megfelelően. (Pl. egy 18kw-os kazán le tudja csökkenteni a teljesítményét 6kW környékére, csak jól kell választani.
Kondenzációs gázkazánnal pufit megtölteni meleg vízzel kidobott pénz.
Szoktak hozzá kapcsolni egy tartályt, ha a hidraulikai viszonyok megkívánják, de az nem puffer, hanem hidraulika váltó szerepét tölti be és jóval kisebb is mint egy fatüzelésű pufi.
"Azért van gond a mástól rendeléssel, mert a PayPal-os fizetésnél sem mindegy azért teljesen, hogy egyben fizetem ki pl. a 100EUR összeget vagy 5x20Eur."
Miért, én nem vettem észre semmit? Ft-ot teszek a virtuális kártyámra és a napi árfolyammal számolják.
Kicsit drágább a sestos, hiszek azoknak, akik ajánlották, hogy jobb, így azt használom.
A pillangó vezérléshez meg egyszerűbb a CR-es sestossal arányosan vezérelni, mert a rex azt nem tudja.
Van rex-em is, azt egyszerű kapcsolónak használom. (elveszi az áramot a belimotól, ezért a rugóvisszatérős belimo lezárja a pillangót)
Tudomásom szerint ha sűrűbben csovezed a padlót csak a beton felfütesi ideje című csökken. Ha sokat kapcsolgat a kazán mert nagy a teljesítménye akkor célszerű a kisebb 400l körüli pufi.