No azért van már tematizált fórum, amit használhatnánk, cska nem tesszük... mellesleg 9 hsz-el a hátad mögött bizony a Te esetedben is minimum necces az indítványozás, noha az 5let nyilván nem rossz... :) Ne vedd személyesnek, ez már csak így müx... :)
Én a motorolajbolt.hu-ról rendeltem, de több helyen árulják... én a motorolajbolt-tól második ízben veszek olajat, első alkalommal személyesen vettem át a telephelyükön... ez már csak szokásom, óvatos vagyok... :)
Az 1 LED-esek (ilyen pl sok esetben az első helyzetjelző), bizony jobban érzékeny az ilyesmire... maga a LED-technológia majdnemhogy végtelen élettartam, hisze nincs izzószál... a gond csak az, hogy feszkóingásra szétéghetnek az elktróda-csúcsok, és akkor annyi... ezért erre érzékenyeg...
Mivel a Cee'd még nagyon új, ezért nincs tapasztalat az elektromos rendszere stabilitását illetően... LED-es égő szempontjából pl nem egészséges, ha fel van kapcsolva a fogyasztó, és arra valaki rá-indítózik, ilyenkor mindíg van feszkóingás a rendszerben...
Annó Ignisemben olcsó első-LED-ek hullottak rendesen, majd két kis ellenállást előjük tettem (előtét-ellenállás), és onnantól világítottak a végtelenségig, fényerejük nem változott...
Hát ez ilyen... én vagyok szerintem az egyik kísérleti nyúl a Cee'd esetében...
Alapvetően az a kérdés, hogy valóban a fórummal van-e a probléma, vagy csak kivetül rá valami más...
Az persze más kérdés, hogy azért ez rajtunk múlik... ha a gyerek hasa fáj, akkor félig megírt hozzászólást is félredobok órákra/másnapra, mert az prioritás... és a prioritás a lényeg... :)
Én egyszer tankoltam 57 litert és még volt benne 240 km-nyi anyag a comp. szerint. Ekkor kicsit meglepődtem, ennek itt is hangot adtam. De azóta már kétszer tankoltam és mind a kétszer az jött ki, hogy minimum 63 litert el tud nyelni a tank. Bár legalább 5 percig játszottam a pisztollyal, mert nagyon habosodott. Tehát szerintem sem 53 liter hanem 63. Legközelebb lefényképezem mit mutat a számláló.
Mai nap folyamán sikerült ( bár a múltkor nem hittem benne, amikor mások jelezték ) megpúpozbom az autót tankolásnál: 60 liter ment bele ( 53 literes tank ) !!! És cvolt még benne kb 50-60 km-re való lötyi...
Na így van nekünk 53 literes tankunk... :-D
Külföldön voltam, nem igazán olvastam a hétvégén a fórumot. De mint láttam kb 13 oldalt kell visszaolvasnom, termékeny napokon vagyunk túl.
Na, el kellett mennem itthonról. Gyorsan kipróbátam a MODE gombot. FM-CD-USB. Ha kihúzom a pendriveot, és kiveszem a lemezt, akkor pedig nem csinál semmit.
"Szegény" embert még az ág is húzza! Nagyon megjártad már eddig is, s úgy látszik a mentőötletek is kudarcba fulladnak. Azért a kölcsön kocsi ötletet préseld ki a kereskedőtől!
Én is beszéltem pénteken a Kia vevőszolgálattal, de ott azt tanácsolták, forduljak a kereskedőhöz. Délután beszéltem velük, de sajna továbbra sincs semmi hír a kocsiról. Állítólag a Kia nyilvántartó rendszere is akadozik vmi változtatás miatt. Most már jöttek be 1,6 benzines kocsik, de ExLimited felszereltségű SW nem jött. Azt tanácsolták (kérték), várjak türelemmel. Igen, de még meddig?
Szerintem a váltót is bőröztetem. (állítólag +1000forint) És még nem tudom biztosan, de valszeg a múltkor mutatott szürke-fekete kombináció lesz (oldalt szürke).