Keresés

Részletes keresés

hotorpe Creative Commons License 2005.12.01 0 0 270
az orbán kormány ajánlotta fel a zengőt, akkor a nagymadár is hallgaott, és most meg szó nélkül elfogadta a Tubest; az ott áélők nem a kedvencei, mert csak a Zengőre nem lehet; lóláb!
Előzmény: BENTA (266)
eke Creative Commons License 2005.12.01 0 0 269
ja, és hol fog? Orfűi barlang?
Előzmény: hagaba (261)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.12.01 0 0 268
Napló WEB
Előzmény: BENTA (257)
BENTA Creative Commons License 2005.12.01 0 0 267

Ne cikizz IC!!!!

Csak azt kértem kábelbúvártól, hogy amennyiben nem nagy gond, szívesen megnézném, mennyiben zavar be Pécs látképébe a lokátor. És szerintem a felsorolt három helyszínről lenne érdemes rápillantani.

Lehet, hogy el vagyok tévedve, de az a gyanúm, hogy a belvárosbó a Misina miatt nem látszana. Urán már neccesebb, és valószínűleg Kertvárosból lehetne legjobban látni.

Orfű polgija is azt nyilatkozta, hogy tőlük is csak a kilátóból lenne látható.

Egyszerűen szeretném betájolni magam. Persze, ha nagy kérés, akkor visszavonom ezennel és ünnepélyesen.

A színek egyébként megfelelnek, de az feltűnt, hogy nem a zengői terv lett rámásolva a látványra. Annak ugyanis négy lába lenne. Ez meg leginkább  Mézga MZ/X házára hasonlít.

De az orfűi és kővágószőlősi látvány sem lenne utolsó. Köszi az ötletet.

Csak Kábelbúvár le ne szedje a fejünket:))

Előzmény: intercooler (260)
BENTA Creative Commons License 2005.12.01 0 0 266

Kár, hogy továbbra sem vagy képben. Csak a pontosság kedvéért: A Zengőt már az Orbán kormány is úgy kapta. Ők végezték az engedélyeztetést, meglehetősen önkényes módon. Semmi bizonyítékod sincs arra, hogy a NATO nem fizetné, csak feltételezel. Az államelnök pedig Sólyom úr. Mint az előző nem beetlejuice, vagy joda, hanem Mádl Ferenc volt.

A többi igaz.

Előzmény: hotorpe (265)
hotorpe Creative Commons License 2005.12.01 0 0 265
hát, megkötötte orbán a natoval a szerződést a zengőre, aragadozómadár nem engedte, de, a Tubes nemérdekli, az pedig, hogy saját pénzből kell majd megfizetnünk, mert a nato nem fogja fizetni, senkit nem érdekel; a Tubesre ne építsék, én is azt mondom, ha valahová, csakis az istenkirály, orbán által kijelölt zengőre!
Qqberci Creative Commons License 2005.12.01 0 0 264
Nem épül lokátor a Tubesen.

Majd pont Te mondod meg...
intercooler Creative Commons License 2005.11.30 0 0 263

Füles!

"Csak keményen !!!!!!"

Mint Muddy Waters

üdv:intercooler

Előzmény: FuLeS (262)
FuLeS Creative Commons License 2005.11.30 0 0 262
Hajrá Tubesvédők!!!!! Csak keményen !!!!!!
hagaba Creative Commons License 2005.11.30 0 0 261

Sziasztok!

Régen jártam a lokátor-topic-okban, mert már rég megírtam párszázszor, hogy nem épül lokátor a Zengőn.

De ekkora arroganciára nem számatottam kormányfőnk részéről, hogy bejelentse: ha nektek nem kell a Zengőre, megkapjátok a Tubesre. (Na az már csak hab a tortán, hogy őfelsége Gyurcsány Fletó, aki -mikor még második házasságában, Edina édesanyjának házában a Tubestől néhány száz méterre élt) azt állította a sajtótájékoztatón, hogy a Tubesre már vezet aszfaltos út, csak fel kell újítani. Na nem, oda nem  aszfaltos út vezet (nem is fog).

Toller meg nem átallott örülni a döntésnek. (A butuska még azt is mondta -igaz keveset, de - munkahelyet teremt a lokátor. Na te buta Toller: ott most is vannak munkahelyek, a katonai rádióállomáson ui. dolgoznak jelenleg is, ha lenne ott lokátor - feltéve, de meg nem engedve -akkor sem lenne több munkahely.

És (balfrédó és a többi HM seggnyaló jól figyeljetek)

Nem épül lokátor a Tubesen.

intercooler Creative Commons License 2005.11.30 0 0 260

BENTA

A szinek megfelelnek?

Esetleg Orfű felől egy látványterv? Vagy Kővágószőlősről?

Mert csak kérned kell! ingyen és bérmentve!

üdv:intercooler.

Előzmény: BENTA (257)
BENTA Creative Commons License 2005.11.30 0 0 259

Na Eke!

Most sürgősen vonulj illegalitásba, ha kedves a hátsód! Tudod milyen drága volt annak idején egy láncfűrész? Lehet, hogy évtizedek óta dédelgetett bosszúvágy fog beteljesedni, ha idetéved egy valamikori favágó.:))))

Előzmény: eke (258)
eke Creative Commons License 2005.11.30 0 0 258
...látjátok, a harag rossz tanácsadó, boldogult ifjú koromban (20-25 éve) a bükkhegységi rendszeres ragadozómadárfészektérképezések során a kisgyőri löveg belövő próba gránátokat az erdőben gondosan öreg fák odvaiba helyeztük. Gondolván arra hogy ha kivágják akkor legalább a láncfűrész legyen megélezve utána...

Ezek rendes kilütt gránátok voltak de robbanószer helyett betonnal kiöntve.

Szerintem a sok antenna közül csak a lokátor hiányzott.
fel kéne festeni egy közéleti személyt aki éppen V (mint változás)-t mintáz a gyűrűs és gyűrűtlen ujjával.

Te kire szavaznál aki lenézhetne a városára?

Előzmény: BENTA (256)
BENTA Creative Commons License 2005.11.30 0 0 257

Ezt hol találtad? Vagy saját gyártmány? Lehetne esetleg egy kép mondjuk a Széchenyi térről, egy Kertvárosból, illetve egy Uránvárosból?

Nem akarlak ugráltatni, de szerintem azok mondanának valamit a panorámára való hatásról. Engem nagyon érdekelne az eredmény.

Előre is köszönve:

BENTA

Előzmény: kábelbúvár (255)
BENTA Creative Commons License 2005.11.30 0 0 256

'szvsz, környezettudatos öntevékeny, a biológiához legalább alapfokon értő kezek verték a fába a betonvasat. Ha én tettem volna sem lenne lelkiismeretfurdalássom....'

Ha igazad van, akkor az gerillaakció volt, mert az itteniek egy emberként megdöbbentek, és haragudtak.

Előzmény: eke (254)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.11.30 0 0 255
eke Creative Commons License 2005.11.30 0 0 254
kétségtelen tény hogy nem illő dolog a fákba betonvasakat verni, de ezek hatása a fákra kb. anniy mint erdőtűznek a vizipisztoly, elég ha arra a gondoltok hogy a fa átmérőjánek 98 %-holt rész így az nem is tud ettől jobban elpusztulni, a kéreg alatti papírvékony élő szöveten ütött rés meg elhanyagolható...

sokkal letálisabb lehet a láncfűrészre és annak kezelőjére így az ilyen fák kivágása és vagy feldolgozása már tényleg életveszélyes a fanyűvőre!

gyerekkorom öntudatlan szögelése védte meg a kívágástól nagyapámék egyik eperfáját, mert ha nem vertem volna szöggel tele a törzsét akkor ma a belőle készült hordóban tartanám a pálinkámat...

szvsz, környezettudatos öntevékeny, a biológiához legalább alapfokon értő kezek verték a fába a betonvasat. Ha én tettem volna sem lenne lelkiismeretfurdalássom....
Előzmény: BENTA (253)
BENTA Creative Commons License 2005.11.30 0 0 253
'

es az a verzio is felmerult hogy olyan magassagban vannak beleverve a fakba a betonvasak ahogy azokat a legkenyelmesebb volt beleverni? es esetleg ezek a megfontolasok nem jatszottak szerepet?'

Ez a verzió nálam még nem merült fel. Esetleg kérdezd az öntevékeny kalapálókat. Ezek szerint ugyanis nem csak ostoba szemétládák, de még lusták is.

Előzmény: alfredoo (251)
BENTA Creative Commons License 2005.11.30 0 0 252

Kedveseim!

Kicsit sokat képzeltek a Zengővédőkről. Bár jó néhány környezettudatos ember volt köztünk, akik az itteni munka végeztével más zöldszervezetekben dolgoznak tovább egyéb témákon, a többség erre az egy projektre szövetkezett.

Miután sikerrel jártunk, nagyon megkönnyebbültünk. Ennek kézzelfogható jele a hagyományos december 30-i túránkon csúcsosodik majd ki, amikor is a Zengő csúcsán végleg befejezettnek nyilvánítjuk majd a Zengővédők ez irányú munkáját. Persze ez nem jelenti, hogy a továbbiakban nem törődünk a heggyel. A túrák, a zarándoklat továbbra is folyik majd, a rendszeres és szervezett, valamint az öntevékeny szemétszedét sem hagyjuk abba, és várunk szeretettel minden kikapcsolódni, feltöltődni vágyót a környező településekre.

Egyikünknek sem jelent problémát, hogy senkinek sem verték be a fejét, és nem kell a továbbiakban nap-mint nap a hóban, sárban tapicskolni, nehogy kivágják a fákat.

Lelkifurdalásunk sincs, miért is lenne. Ha pedig azért utálnak minket, mert a HM és a kormány végre döntött, és kijelölt egy másik helyszínt, akkor nagyon sajnálom az utálkozókat. Eltévesztették a címet.

Megvívtuk a csatánkat, és várakozással ellentétben győztünk. Örülhetnétek velünk együtt. Marad a Zengő, és lesz radar. Mi a problémátok?

Előzmény: alfredoo (241)
alfredoo Creative Commons License 2005.11.30 0 0 251

benta

es az a verzio is felmerult hogy olyan magassagban vannak beleverve a fakba a betonvasak ahogy azokat a legkenyelmesebb volt beleverni? es esetleg ezek a megfontolasok nem jatszottak szerepet?

Előzmény: BENTA (249)
BENTA Creative Commons License 2005.11.30 0 0 250

'mindenesetre akarki csinalta nagy genyo lehetett...'

Ebben egyetértek. A többi Zengővédő is ezen a véleményen volt. Ezért is szereztünk olyan fatapaszt, ami talán segít abban, hogy a sebek lezárásával és fertőtlenítésével tovább élhessenek ezek a fák, akik tényleg nem tehetnek semmiről.

Előzmény: alfredoo (234)
BENTA Creative Commons License 2005.11.30 0 0 249

'Ja télleg a dózer az bármit letarol, én a szimpla láncfűrészben gondolkodtam.'

A vasak úgy helyezkednek el a fákban, hogy láncfűrésszel olyan magasságban lehet elvágni, hogy a tuskót még simán ki lehessen emelni utána. Tudod az építkezéshez nem elég kivágni, hanem a tuskótól is meg kell tisztítani a területet.

Annak idején pont az volt a cél az őserdők esetében, hogy ne lehessen vágni, itt viszont úgy tűnik, hogy a fák pusztítása volt a feladat. Ugyanis vágni és tuskótlanítani vidáman lehet még tőle.

Előzmény: Törölt nick (233)
intercooler Creative Commons License 2005.11.30 0 0 248

Alf!

"nem tudom herbert tamas hogy megy vegig a peecsi foutcan. milyen velemenyeket kap kedves edesanyjara vonatkozoan?"

Én sem tudom, régen találkoztam vele. De miért is említenék negatív felhanggala kedves mamáját? Hiszen ti mondtátok hónapokon, éveken keresztül, hogy a radar lehet lehet, hogy ronda, lehet, hogy nem, de nem ártalmas az emberekre, nem rongálja a környezetet, vonzza a túristákat, munkahelyet teremt, stb. stb.

Ha ez mind igaz, akkor miért anyáznának a pécsiek?

üdv:intercooler

intercooler Creative Commons License 2005.11.30 0 0 247
Akkor: Éljen az LFC!
Előzmény: tmz (245)
alfredoo Creative Commons License 2005.11.30 0 0 246

ic

tehat az lfc a nagyhatalmu allam es hm mellett csataat vesztett. mint latjuk milyen kicsi a ti hatalmatok. hiszen csatat nyertetek. nem gondolod hogy minden amit a hatalomrol, lfc-rol, hm-rol stb stb mondtatok ugyanolyan alsagos mint a zengovedelmi eerveitek. amik ugyan a tubesre is ervenyesek de ti hallgatasba menekultok.

nagy hatalmu lfc. amelyiket megver egy szervezetlen, penztelen zengovedo csapat. ugye milyen furcsa? es ha valaki nagyhatalmu zengovedokrol, penzugyi erdekekrol es zsarolasrol es ilyesmi almodozik?

mindenesetre a csatanak nincs veege csak egy ujabb fejezet kovetkezik. a tubesvedok szedik ossze erejuket es poroljak le a zengovedok erveit a tubesre alkalmazva.

es meeg a nato is be fog szolni. talan annyi haladekot kapott a kormany hogy a nato csak a valasztas utan fog beszolni. de lehet hogy elotte es ezzel pecsetelodik meg a jelenlegi kormany sorsa. amit ugye valoszinuleg sokan szeretnenek. haat majd meglatjuk...

Előzmény: intercooler (243)
tmz Creative Commons License 2005.11.30 0 0 245

ic

Csapdába kerültetek. Az eleve kiszemelt célpont a Tubes volt, az LFC agent factory, bedobta ezt a zseniális elterelő célpontot, a Zengőt. Mindent elkövettek, hogy senki ne vegye észre a tervüket, az LFC ügynökei rá sem pillantottak a Tubesre, kizárólag a Zengőt bámulták vágyakozó szemekkel a kezükben a radar látványtervével. Nemhiába a megfelelő CIA kiképzés, némi Tálib fanatizmus és persze a nagy radargyátó multi cégek pénzügyi háttere, sikerre vitte (ismét) az LFC-t!! :-)

Előzmény: intercooler (243)
tmz Creative Commons License 2005.11.30 0 0 244
Állami megrendelésekért cserébe 2,4 millió dollárral vesztegettek meg fegyvergyártók egy republikánus kongresszusi képviselőt. A vietnami veterán Randy "Herceg" Cunningham több havi tagadás után kedden lemondott mandátumáról.

Több havi tagadás után kedden beismerte bűnösségét és lemondott mandátumáról a kaliforniai San Diego kongresszusi képviselője, jelentette az AP. A republikánus párti Randy "Herceg" Cunningham 2,4 millió dollár (mintegy félmilliárd forint) kenőpénzt fogadott el fegyvergyáraktól "szívességek", leginkább állami megrendelések fejében.

"Az az igazság, hogy megsértettem a törvényt" - ismerte el a Cunningham. "Az életemben voltmár nagy öröm és nagy félelem. Most már a nagy szégyen is a része" - mondta el az AP-nek a vietnami háborús veterán vadászpilóta. "Meg nem történtté már nem tehetem, de megpróbálhatom jóvátenni" - tette hozzá.

"Ennél azért több kell" - reagált Cunningham nyilatkozatára az ügyében eljáró szövetségi ügyész. A republikánus képviselő együttműködéséről biztosította Phillip Halpern ügyészt, írja az AP.

Cunningham írásos vallomásban ismerte el bűnösségét. Az ügyészség szerint a képviselő egymillió dollárt csekken, a fennmaradó 1,4 milliót készpénzben, antikvitásban, perzsa szönyegben, bútorban, nyaralásokban és jachtklub-belépőkben kapta.

A nyomozók gyanúja akkor terelődött Cunninghamre, amikor egy fegyverkereskedő, Michael Wade 1 675 000 dollárért vette meg a képviselő Del Mar-i házát, amit egy évvel később hétszázezer dolláros veszteséggel adott el - pedig Kaliforniában dübörög az ingatlanpiac. A nyomozás ténye júliusban került nyilvánosságra, Cunningham ekkor ugyan még tagadta bűnösségét, de már jelezte, hogy nem kíván újra indulni képviselői helyéért.

Cunningham megüresedett helyére Arnold Schwarzenegger tizennégy napon belül írja ki a választásokat, amiket legkésőbb százhúsz nappal később le is kell bonyolítani.

index

Azt eddig is tudtuk, hogy ilyen mindenhol van, de itt az a nagy különbség, hogy a koma fülét-farkát behuzva elsomfordál....

intercooler Creative Commons License 2005.11.30 0 0 243

Alf

Ezek a te álmaid!

Te nem tudod megemészteni az előállott helyzetet! Egyszerűen tudathasadásos tüneteket produkál nálad az, hogy egy kicsi csapat nyerhetett a nagy HM / államhatalom és főleg az LFC ellen!

üdv:intercooler.

intercooler Creative Commons License 2005.11.30 0 0 242

Sch

Mert mindenki ezt várta el tőlem. Szeretek népszerű lenni.

Előzmény: schpenoth (240)
alfredoo Creative Commons License 2005.11.29 0 0 241

spenot

szerintem a zengovedok egy picit zavarban vannak. nem erre keszultek. egy hosszu, aldozatos kuzdelemre keszultek, ahol kitartasukkal peldat adnak a vilagnak. a vegen legyozik oket es ok nemes nyugalommal vagy mittomenhogyan veszik tudomasul vereseguket.

erre nyertek. erre a radart atraktak mashova es meeg tiltakozni sem tudnak. hanem masoknak mondjak hogy el kellene ezt a nagyon fontos radart fogadni...

hirtelen a jokbol ok lettek a rosszak. lelkifurdalasuk van mert masok kaptak meg a radart es az uj helyszin, ok tudjak a legjobban, semmivel sem jobban alkalmas radar telepitesere mint a regi.

es ahelyett hogy hosok es martirok lennenek egy csomoan el kezdtek oket utaalni.

es minden amit a peecsieknek a radar elfogadasarol mondanak ugyanugy vonatkozhatna orajuk is. vegul is ez egy meglehetosen szar helyzet.!

nem tudom herbert tamas hogy megy vegig a peecsi foutcan. milyen velemenyeket kap kedves edesanyjara vonatkozoan?

Előzmény: schpenoth (240)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!