Keresés

Részletes keresés

biii Creative Commons License 2007.11.17 0 0 539

szia

oké, de hol vannak a képek? :-)

Előzmény: ILDIKONL (538)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.17 0 0 538

Sziasztok!

Itt kuldok Nektek a multkori sutizesbol 2 tortat. Az egyik csokitorta, a masik az elso marcipan muvem":leveltorta.

ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.17 0 0 537

Sziasztok!

 

Gipsz? hihi Nem vagyok nagy cukrasz, de mi lenne ha kemenyitovel vagy krumpli liszttel?? Nem tudom. Lanyok?? Tipp?? A szine csodas lenne.Szep zold. En csak ezert is keszitettem el akkor, mert foton csodasnak talaltam, DE ez a liszt es kiwi iz kompozicio NEM megy egybe!! Borzaszto volt igy. Mintha a masnapos gyomrodat...szoval "olyan". Tegnap a Googellal probaltam keresni Nektek Jooo sokaig kutattam, DE sehol nem keverik igy ahogy EZ a recept. Volt egy Joghurtos kiwitorta es ebben db-okban adtak hozza a kiwit a toltelek masszahoz AMI zselatinnal volt dusitva.Alatta a tesztat elosutottek"es utanna hutos sutes . hihi. No, ennyi a talalat. Majdmeg banyaszok. Jo?

Ocimum basilicum Creative Commons License 2007.11.16 0 0 536
Igen, megbőrösödött a teteje, már egész barna is lett, de alatta a torta még folyós volt egy órányi sütés után is. Az íze nekem azért nem volt jó, mert nagyon kiéreztem belőle a lisztet. De az ötlet alapvetően tetszik, szeretem a fanyarabb ízű süteményeket, így a következő kísérlet felvert tejszínbe kevert kivimassza lesz, kíváncsi vagyok. Esetleg kivimasszával főzött tejszín, amit kihűlés után kemény habbá lehet verni. De tényleg, mi a fenétől keményedik meg egy massza, amiben mindössze tíz deka liszt van, meg cukor, négy tojás, két deci tejszín és vagy negyven deka lédús gyümölcs?  
Előzmény: ILDIKONL (535)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.16 0 0 535

Sziasztok!

Jo estet mindenkinek! OCINUM basalikum: En ugyanigy jartam, raadasul az ize IS fortelmetes lett. En sem az a fajta vagyok aki mindent kidob. Meg az elrontott dolgokat is meglehet menteni es "atvarazsolni". Hat ezen speci semmit. Irtam is a Varga Gabornak es azt irta vissza neki jol sikerult es finom. Akkor most megvagyok nyugodva"" hogy a hiba nem az En keszulekemben van "   Gondoljatok ra: kiwi es ananasz HA edesnek es "nagyon "edesnek is tunik nagy! a savtartalma .  Raadasul a zselatinnal "rossz baratsagban van". A zselatin dermedeset gatolja, lassitja. Nalam is a krem allaga SEM stimmelt. Jo tovabb sutottem. Jool meg is borosodott a teteje./randa"lett/ A kihules utan kosta volt aztan kuka.sajnaltam a belevalot es a raszant idot.  Probalj meg a googlen keresztul, talan sikerul talalnod valami jobbat-jot. Sajnallak szegenyem hogy igy jartal. Van esetleg cukrasz ismerosod? Ha talalok valamit akkor megirom ide Nektek. Jo?

Ocimum basilicum Creative Commons License 2007.11.16 0 0 534
Na, megcsináltam ezt a kivis tortát, annyira ínycsiklandozó volt a recept. Hát én még életemben nem dobtam ki semmit, de ezt igen, ugyanis egy órai sütés után is még tiszta folyós volt a belseje. Már akkor is gyanús volt, amikor beleöntöttem a tortába a krémet, hogy valami nem stimmel, pedig pontosan betartottam a recept adta mennyiségeket, feltehetőleg ez volt a baj. Különben egész jó kivis főzött krém lett, esetleg tortatölteléknek meg lehet gondolni, hogy felhasználom a receptet máskor, de tortának nekem nem sikerült legyártani. Pedig tészta lesz vacsorára, gondoltam, milyen kiváló könnyű gyümölcsös desszertet találtam hozzá. Még szerencse, hogy volt itthon még tartalék, amiből csinálhattam gyorsan valami mást.
Előzmény: ILDIKONL (531)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.09 0 0 533

Sziasztok!

 

BARRIX, mi sem igen szeretjuk a dropot, de szukseg torveny bont. En csak disziteskent hasznalnam nem megenni ha Ti sem szeretitek. A cicas tortammon a cica bajuszat is levettuk amikor a tortat ettuk. Tudod mire gondoltam meg? Ha mar gyakorlott vagy a dolgokban. A torta tetejet bevonnam marcipannal. A halokat karamellel kitudod huzni,, csikozni. NAGYON!- vigyazz mert a karamell forro nehogy megegesd magad.Valami surubb karamellt keszits es kanalba rakva kihuzod ugymond. Szilikonozott sutopapirra rarajzolnad a torta meretet es arra keszitsd el a karamell halot. Ha jol kihult akkor NAGYON ovatosan/ hogy ossze NE torjon! - rahelyezed a torta tetejere.  Tudod, nekem mindig a szinezo festekekkel van gondom. Most hosszu evek utani utanajarassal van marcipanom de szinezek nagyon draga. A kinaiboltban TOKO tudtam venni 2/3 folyekony -alkoholos- szinezot. Halleluja!

 

Drukkolok Neked is! Szia!

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.09 0 0 532
Csak tipp, de semleges ízű krémhez (sima tejszín-vajkrém) kiwiszörp?
Előzmény: Hulieta (530)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.09 0 0 531

Sziasztok!

 

Kertetek KIWIS-tortat. Itt megtalaljatok. CSAK EDES!! erett Kiwit hasznaljatok!! En kiprobaltam es mivel sztem tobb volt a savtartalma nekem nem izlett igy. Roptettem . NO, ezert irtam csak Megyek dolgozni, majd jovok meg. puszka!

 

http://desszert.eu/kivis_kremtorta

Hulieta Creative Commons License 2007.11.08 0 0 530

Szia.

Ari vagy a tanácsért, de én kivi ízű krémet szeretnék késziteni. Exem egyik barátjának az anyukája egyszer küldött olyan sütit és isteni fini volt.És maga a krém volt kiviízű. Semmi köze nem volt túróhoz, legalábbis úgy emléxem.

Sajna azonban nem talizom az illetőt se vipen se iwiwen, hogy esetleg el tudnám kérni a repcit. Azért kérem itt, hátha esetleg valaki tudna nekem mondani olyan krémet. Még 10 napom van a szülinapig.

Előzmény: ribizli (529)
ribizli Creative Commons License 2007.11.08 0 0 529
Csinálj túrótortát kivivel. Arra figyelj, hogy a zselatin és a kivi nem jó barátok, szerintem nem a túrókrémhez keverve, hanem krém-gyümölcs rétegekkel lehet eredményes a torta. Túrótorta receptekkel tele a net, pl. a Konyha-trükkök topikban vannak kipróbáltak, keress.
ribizli
Előzmény: Hulieta (528)
Hulieta Creative Commons License 2007.11.08 0 0 528

Sziasztok.

Tudna nekem valaki segiteni?

Szülinapra szeretnék késziteni egy kivi ízű tortát.

Neten sajna nem igazán talizok, jobbára csak olyat, aminek a tetejére diszként kerül a gyümi. Ha valaki tudna nekem segiteni, azt nagyon megköszönném.

ZsuR Creative Commons License 2007.11.08 0 0 527
Ha egy kis tejszint teszel bele, nem szarad repedosre a csoki.

Elmondanad a makos receptet? Ettem parszor - de meg soha nem csinaltam!!!!
Előzmény: barrix (526)
barrix Creative Commons License 2007.11.08 0 0 526

ZsUR, Ildikonl, köszi a választ. Csoki eszembe sem jutott :)

 

Zsur első variációját nem vállalnám be, de ha a csokit felolvasztom gőz fölött, betöltöm zacskóba, úgy húzom rá melegen? Kell a csokiba bármit is tenni?

 

Zsur az a tészta sima bögrés mákos, csak teledobálom meggyel.

 

Ildikonl, ez a dropcipőfűző az az ánizsos ízű, ugye? Az nálunk nem nyerő, sajnos.

 

Még pókembert sem tudom, hol veszek holnap nekiállok felhajtani.

Előzmény: ILDIKONL (525)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.07 0 0 525

BARRIX!

 

Igaza van a lanyoknak. Jo tomeny 70-80% kakaoscsokival szep lenne.DE keszitheted dropcipofuzovel. Ezt itt NL-ben lehet kapni felrollnizva.Fekete szinu. Egyedul HA a torta teteje tejszines nem ajanlom mert ez elolvadna mivel cukorka. Ezt csak meretre kellene vagnod olloval. A torta felvagasanal bevagdosnam ezt a cukit mivel kemenyebb es lehuzna a kessel a tortatesztat. En a lanyom tortajahoz cicabajusznak hasznaltam. A tortabevono Marshmallow volt. Ezt a dropit otthon IS lehet kapni mar, mert lattam. A marcipanhoz valo festekanyagok dragak./fekete/ Drukkolok Neked is!

ZsuR Creative Commons License 2007.11.07 0 0 524
Nem kell annyi - szerintem a tojas feherjenek kell ez a kis savanyu - valamiert a hab jobb lesz igy.

Valaki tudomanyosan is meg tudna magyarazni. . .csak minek. .???
Előzmény: ILDIKONL (523)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.07 0 0 523

Sziasztok!

 

 

ZSUR, koszike a gyors valaszt!! Megnyugtattal hihi. Sztem csak a cukor edesseget mersekelne/?/

 

 

adrienne1 Creative Commons License 2007.11.07 0 0 522
Amikor feltöltöd a képet, klikkelj a "beszur"-ra is...
Előzmény: Hulieta (520)
Hulieta Creative Commons License 2007.11.07 0 0 521

        

 

Hát nehezen, de rájöttem hogy kell képet feltenni.

Ez volt az első marcipános tortám, amit anyósom szülinapjára készitettem.

Bár elsőnek nem rossz, de lehetett volna jobb is.

Hulieta Creative Commons License 2007.11.07 0 0 520
Lemaradt a kép. : )
Hulieta Creative Commons License 2007.11.07 0 0 519

Sziasztok.

Elolvastam a legelejétől mindent, ugyanis nagyon kiváncsi lettem a ti dekorálásaitokra. Nagyon szépekek készitetek, amiket én sajna csak álmomban tudok. Gratulálok nektek a szép tortáitokhoz.

 

Egy képet feltettem én is, hogy lássátok, nekem bizony még sokmindent meg kellene tanulnom ahhoz, hogy szép tortát készítsek.

 

 

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.11.07 0 0 518

A süteményt nem dekorálgatni kell, hanem falni...

:))

ZsuR Creative Commons License 2007.11.07 0 0 517
Ez a recept nagyon erdekelne engem!!!

Amit irtal a marcipan pokhalorol az eleg maceras (nekem).

Mi lenne egy kis csokolade, olvasztva.

Igy kepzelem el:
Olvasztott csoki a torta tetejenek a kozepere.
Fogpiszkaloval "kihuzni" a szalakat a torta szeleig, aztan meg osszekotni a szalakat egymassal. . .

Igy elkepzelve eleg jonek latszik - de megcsinalni. . .kinek mi a velemenye?

Ha meg nem. . .akkor marad a nylon zsak, az egyik sarkan kicsi luk, es abbol nyomni a csoki kremet pokhalo formara. A pokhalot elotte persze rakarcolni a torta tetejere.

Előzmény: barrix (516)
barrix Creative Commons License 2007.11.07 0 0 516

Sziasztok!

 

Kisfiam szülinapjára pókemberes tortát kellene készítenem. Meggyes-mákos kevert tészta lenne az alap, mivel kb. ezt az egy sütit eszi meg. Úgy gondoltam, hogy piros marcipánnal borítanám a tetejét, és fekete pókhálót tennék rá, a tetejére pedig egy marcipán pókembert/készen venném/

 

Kérdés: A pókhálót miből készítsem? Valami ételfestékkel kevert cukor és tojásfehérje, és úgy nyomjam rá? Vagy marcipánból vékony hengerekből? Vagy máshogy? Előre is köszi a segítséget!

ZsuR Creative Commons License 2007.11.07 0 0 515
Bocs, a cup lemaradt: 1 cup [US] = 2.365 882 365 deciliter

Ne aggodj a cream of tartar miatt. Hagyd ki.
Előzmény: ILDIKONL (513)
ZsuR Creative Commons License 2007.11.07 0 0 514
Nem tudom pontoan, itt van amit az internetrol tolottem le:
"Cream of tartar is obtained when tartaric acid is half neutralized with potassium hydroxide, transforming it into a salt. "

Valami savanyu feher por. Ha nincs ki is lehet hagyni, vagy par csepp citromlevel helyettesiteni. De ha fridd a tojas - nem kell. (Az enyemek nem is voltak annyira frissek. . .)

Előzmény: ILDIKONL (513)
ILDIKONL Creative Commons License 2007.11.06 0 0 513

Sziasztok!

ZSUR, megszeretnem kerdezni toled hogy a VAJKREM receptjenel emlited az 1/4kk "crem of tartar"Ez mi a csuda? Amolyan tejes v tejfolos krem? Mivel tudnam helyettesiteni ezt. En Hollandiaban lakom ismersz Te itteni dolgokat ami ennek megfelelo lenne. Ez a krem nagyon jol hangzik, fooleg Te mar kitapasztaltad es sajat velemenyed szerint is izlik. Kiszeretnem probalni csak ez az 1 dolog rejtej szamomra meg. KOSZI!!! A Ti cseszeitek  2dl-nek felel meg?? Ne haragudj, de Nekem mindig gondjaim vannak a poharazassal. hihi

ZsuR Creative Commons License 2007.11.06 0 0 512
Hat olyan mint a selyem cukor. Lehet cukorbol szep szalagot csinalni - szinezni, keverni a szineket, csodalatos dolgok jonnek ki belole.

A lenyege: szirupot fozol, es amikor kiontod egy lapra, kezd megkemenyedni, huzod, es hajtod. Lehet szinezni, lehet viragokat csinalni belole, lehet szalagokat, lehet szobrokat. En megelegednek a szalaggal. . .
Előzmény: Kata1115 (511)
Kata1115 Creative Commons License 2007.11.06 0 0 511

Köszönöm a gyors választ!!!!!

Mit értesz azon,hogy cukor szalag??????
ZsuR Creative Commons License 2007.11.06 0 0 510
Itt a mertekegysegek masok -
16 oz pille
2 lb porcukor
2 ekanal viz

Vagyis
0.5.kg pille
1 kg porcukor
. . .durvan. . .

Ez az alap recept, ket adagot csinaltam meg, es meg maradt boven. No meg vastagabb volt mint kellett volna. Legkozelebb vekonyabbra nyujtom, sokkal vekonyabbra! A szalagnal lehet latni ott is nagyon vastag volt - de a tortan meg vastagabb.

(A szalag vastagsaga lenne jo a torta boritasan).

A legkozelebbi kihivas: cukor szalag! Csinalt mar valaki ilyent?
Előzmény: Kata1115 (509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!