Néhány hónapja volt egy ilyen a kezemben - egy selejt-konténerben turkáltunk.
Elég bonyolult példány. Az ottani kollégáim elmondása szerint néhány LED sorba kötve, de ilyen sorba kötött csoportokból aztán jónéhány párhuzamosan, és olyan kapcsolással, hogy ha egy-két soros csoportban rövidzár van, még akkor is mûködjön.
Ami a dolgot még bonyolultabbá tette: ha már elég sok baja volt, akkor úgy kellett viselkednie, hogy az izzólámpák ellenõrzésére kiépített ellenõrzõ áramkörök észleljék a problémát, miközben még mûködött.
De sajnos nem tettem zsebre a jószágot (elég nagy zseb kellett volna hozzá).
Van valakinek valamilyen leírása az új Siemens biztosítóberendezésről (magyar nyelvű), mert Cegléden is az lesz és az kell nekem, mivel a cseheknél csak a tervezési fázisok vannak meg, de az igen vastag és több kötetes.
Emlékképeim szerint a francia kétvágányú vonalakon nincs mindkét vágány mindkét irányú közlekedésre kiépítve. Ebből következik, hogy az egyik vonat menetiránnyal szembe közlekedett... Márpedig az ellenemenet kizárás ilyen esetben nem mükszik...
Ezt azért általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy nagyságrendekkel többet tud, mint egy sima jelfogófüggéses. Tudnál néhány példát mondani? Nyilván igen. De sajnos, ellenpéda is rengeteg van: mármint ma, 2006-ban, Magyarországon van jónéhány olyan funkció, amit az elektrobikus biztber nem tud (pl. az "A" típus), de bármelyik nyomvonal-elves jelfogófüggésessel meg lehet valósítani.
Lehet, hogy ez biz.ber. hiba, mégpedig a számítógépes biz.ber. hibája?
Kizártnak tartom. A szembemenesztés amióta vasút a vasút, egyértelműen emberi mulasztás.
(És nem kell ennyire rettegni az elektronikus bizt. ber.-től, mert nem harap és nagyságrendekkel többet tud, mint egy sima jelfogófüggéses. Ez a "ne legyen számtógépes bizt. ber." elved olyan, mintha a Taurusra D2-est szerelnénk (cé by cs1014).)
Hát ez biztos valami jelfogós, de ha tudsz németül, ajánlom a www.stellwerke.de honlapot. Gondolom, ez nincs benne, de hasonló kinézetű biz.ber.-eket talán találsz.
Tud valaki valamit erről az új F1-ről (kb. mikor vezetik be)? És egyáltalán hogy? Nem lehet egy pillanat alatt az összes jelzőt és biz.ber.-t átépíteni...
Egyébként Németországban a mai napig kétféle F1 van, nem tudom, miért nem egységesítik.
Egyébként a Bxx-800-s kitérő csak beépítéstől függően tudja a 80-t, attól függően, milyen hosszú egyenes szakasz követi. De kérdezz egy pályást. Ívesítve meg még rosszabb a helyzet. Pl Tata. Afüzitő is csak visítva. (lehet hogy egyedi engedéllyel, ezt nem tudom. de jobban veszi a szili a 80-t, mint a XI-n a 40-t).