Keresés

Részletes keresés

mlifregit Creative Commons License 2012.03.27 0 0 839

Csak a sziget fele lesz a tietek. A másik felét mi tartjk kézben majd. Biztosan megyünk arra is, mint mindenfelé szerintem.

1 hét Las Vegas valóban soknak tűnhet, de abból pár napot a fő amerikai programnk tesz ki. Akkor lesz ugyanis a világ legnagyobb filmes szakkiállítása, a NAB, ami nekem egy nagy álom + néhány operatőr ismerősünk is él ott vagy megy oda a világ más pontjairól akikkel találkoznk fogunk.

De azért lesz kirándlás is. 

Előzmény: hau'oli (838)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.27 0 0 838

hát persze, hogy esik hiszen az egy esőerdő:))) de azért inkább éjjel! meg amúgy is az egész sziget a miénk lesz!:))

egy hét vegas? van konkrét program? mert egy hét soknak tűnik nekem ott!

bár, ha a környékén sokat fogtok kirándulni!:))

 

hát mi hilo mellett leszünk, ha jöttök mi ott leszünk!:) 

Előzmény: mlifregit (837)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.26 0 0 837

Ott mindennap esik az eső , ha jól látom az előrejelzést. :)

Biztosan meg fogunk fordulni Hilo-ban is, hiszen be szeretnénk járni az egész szigetet.

Kell majd a pihenés egy hét Las Vegas után.

Előzmény: hau'oli (836)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.26 0 0 836

nekünk Hilohoz közel lesz a szállásunk, a barátaink ott laknak:)

 

Előzmény: mlifregit (830)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.26 0 0 835

Oahun, Honoluluban enterprise-tol valahol a varosban a shopping centerben voltak, Ala Moana mall ugy remlik. A baratnom sulijanak volt ott kedvezmenye.

Nagy szigeten Hilo repteren pedig a hotwire.com weboldalon foglaltuk, a Honolulu-Hilo repjeggyel egyutt, ket fore ket repjegy meg 9 nap kocsi talan 500usd volt.  Kicsi felarert adtak volna Mustang cabriot, de en nem szeretem a nyitott kocsikat mert erzekeny a fulem :S

Komprol nem tudok, de repkedni nem draga a szigetek kozott, es gyorsabb. 

 

 

Előzmény: mlifregit (834)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.25 0 0 834
Nekunk van 1 napunk az elutazas elott ami meg kerdeses szallas szempontjabol. Lehet hogy Hilton lesz. Viszont 2 kerdesem lenne: rengeteg autokolcsonzo ceget talaltam. Nincs valami ajanlasod ami mar bevalt?
Olvastam hogy regebben volt ferry a szigetek kozott. Van esetleg tudomasod arrol, hogy mukodik-e ilyen kozlekedesi lehetoseg?
Előzmény: Törölt nick (833)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.25 0 0 833

igazabol nekem amiatt volt a Hilton, mert nagyon sokat voltam munka miatt hotelban es a pontokat felhasznalva akartam a szallasomat 'fizetni', es csak ez az egy Hilton lancban levo hotel van a szigeten. elso 3 napban nem tertem magamhoz a hoteltol, teljesen el voltam amulva hogy mik vannak, vonat meg hajojarat a hotelen belul..stbstbstb. szal 'ingyer' jo volt ;P

 

Előzmény: mlifregit (832)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.25 0 0 832

evee!

 

Köszi a képeket és az infót. Nagyon szép a Hilton, nem szerettünk volna annyi ember látni ezért egy kis házikót béreltünk ki a Konától 6 mérföldre. Igazából ami nagy terv, egy mélytengeri horgászat, csak még a feleségemet kell rábeszélnem :)

Előzmény: Törölt nick (831)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.25 0 0 831

Igy van, van itt mindenfele, kinek mi tetszik :)))) en idaig Texasban eltem meg most par honapja Washingtonban, az utobbi jobban bejon :)

 

A nagy szigeten ami nagyon tetszett, hogy sokfele az eghajlat egy szigeten belul. A Kona oldal meleg napos es kopar, a Hilo oldal esos es burjanzo esoerdok vannak. Nagyon tetszett a vulkanos nemzeti park, illetve a csillagvizsgalo a Mauna Kea-n. Hilo oldalon van egy scenic road ami nagyon szep, illetve a botanikus kert is nagyon szep volt. Konatol eszakra volt a szallasunk Waikoloa village-ben, a hotel eszmeletlen volt, eletemben nem voltam meg ilyenben (Hilton 5*). Nagyon tetszett a Kealakekua bay, ahol bereltunk kajakot atlapatoltunk az obol tuloldalara ami szerintem szarazfoldon nem is kozelitheto meg. Mikozben lapatoltunk a kajakon delfinek ugraltak korulottunk!!! Es az obol tuloldalan nagyon jot snorkeleztunk. Atvezetni a Saddle Roadon a sziget egyik oldalarol a masikra szinten egy elmeny volt, engem a termeszet szepsege es sokoldalusaga teljesen lenyugozott! Kona is hangulatos kisvaros, sikerult valami helyi kis musort is kifogni ami a vasaron volt. Ja es shaved ice-t mindenkepp egyetek. En mindennap ettem, a vegen mar kettesevel es rosszul voltam tole :DDDD

https://picasaweb.google.com/101656004700566819964/BigIslandHI#

itt vannak kepek ha erdekel, de eloben sokkkkkal szebb minden!! Snorkelezest semmikepp ne hagyjatok ki, az egyik legjobb dolog a szigeten/szigeteken. Meg el lehet menni balnanezesre is nekem az kimaradt kicsit sajnalom, majd legkozelebb.

 

 

 

 

Előzmény: hau'oli (827)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.24 0 0 830

Legalább nem csak mi ketten leszünk magyarok a szigeten. :) Merre fogtok lakni?

Előzmény: hau'oli (829)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.24 0 0 829

akkor egy időben leszünk big islanden:)

Előzmény: mlifregit (828)
mlifregit Creative Commons License 2012.03.24 0 0 828

Mi április 13-20 között Las Vegasban vagyunk. Majd 3 nap Honolulu után jön 1 hét Big Island. Remélem jó lesz, már nagyon sok infót olvastam, s szeretném 3D-ben is látni. :)

Előzmény: hau'oli (821)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.24 0 0 827

evee!

 

kicsit tényleg off, de úgyse tolonganak itt a Hawaii specialisták!:)

 

szóval, pont ez a szép ebben a hatalmas országban, hogy mindenki megtalálhatja a magának valót! még az éghajlati eltérések között is lehet válogatni, hát nem pompás!?

azért, ezt otthon nem tehettük meg:))

van egy barátunk, aki pont washington államból költözött ide, nagyon jó arc!:)

 

ha van kedved szívesen meghallgatnám/elolvasnám, hogy mik tetszettek a legjobban a nagy szigeten???:)

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.24 0 0 826
Hmmm jol hangzik :) lehet hogy elgurulok Phoenix fele is szept vegen, meg tervezem az utvonalat.
En is nagyon szeretem Hawaiit, de nem laknek ott, en itt Washington allamban erzem otthon magam, Hawaii csak vakaciocelpont lesz mindig is. Remelem sikerul eljutnom a tobbi szigetre is. A nagy sziget nagyon tetszett. :)
Előzmény: hau'oli (823)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.24 0 0 825

akkor OFF-oljunk kicsit, de azért beleszerkeztem Hawaii-t is:)

 

A kivándolás gondolata már elég régen megszületett a fejünkben, több motivációs tényező is volt/van, a hazánk sajnálatos helyzete csak az alapot adta. A kalandvágy is mozgatott minket, nekem Ausztrália volt az álmom, de oda elég nehéz hivatalosan bevándorolni és nálunk csak az jöhetett szóba. Aztán megpróbáltuk a zöldkártya lottót és második évben nyertünk, innen kezdve az utunk csakis az Usa-ba vezethetett!:)

Kisorsoltak minket a lottón, mi végigvittük a kb 1éves folyamtot és a végén egy gyönyörű zöldkártyával lettünk gazdagabbak.

A kártya minden jogot megad az államokban való élethez, a szabad munka és helyváltoztatáshoz a szavazati jogon kivül mindennel felruház, amivel egy amerikai állampolgárt bír. 5év után megkapjuk az állampolgárságot és akkor már szavazhatunk is!:)

Nagyon jó döntés volt, teljesen kitárult számunkra a világ, minden téren gazdagodtunk ezzel a lépéssel, én csak ajánlani tudom mnkinek, akit érdekel a kivándorlás gondolata!:)

Minden év októberében lehet pályázni a zk-lottóra, akit érdekel itt tud hiteles infóhoz jutni!

 

Szóval mi itt leszünk akkor is amikor jöttök és talizhatunk!:)

Előzmény: Olci83 (824)
Olci83 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 824

hau'oli!

 

Nagyon klassz útvonalat fogtok bejárni, hú de szívesen részt vennénk mi is egy ilyen túrán :)

 

6 hét Hawaii? Azt a mindenit :)

 

Ez kicsit OFF lesz, de kíváncsi vagyok:

Mióta éltek kint az USA-ban? Miért döntöttetek úgy, hogy elköltöztök itthonról? Mi is szívesen kiköltöznénk majd a jövőben...

 

Remélem sikerül leszervezni az utat, ez még sokminden függvénye, de ha megyünk írok és csinálhatunk közös programot :) Klassz lenne.

 

Kauai ismerős lehet a Jurassic Parkból vagy a Lostból pl. A Na Pali coast északon csodálatos, de maga az egész sziget is egy külön világ Hawaii-on belül. Mi idén is szeretnénk visszamenni oda, bár igaz Maui-n még nem voltunk, így lehet most inkább arra fókuszálunk. Ez előbb-utóbb úgyis kiderül.

 

 

Előzmény: hau'oli (821)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.23 0 0 823

evee!

 

köszi, mi is izgatottan várjuk, jövöhét pénteken jönnek a barátok otthonról és akkor indul a mandula!:)

Mi az első évünket töltjük itt az Usa-ban, nagyon tetszik Phoenix, ahol most élünk ez egy biztos alapbázis nekünk, jók az árak minden elérhető!:)

Viszont Hawaii-ra abból a szándékból megyünk, ezért is másfél hónapra, hogy jobban megismerjük, mert ha minden az elképzeléseink szerint alakul, akkor lehet, hogy ott lesz a végső letelepedési pontunk!:))

Ezt az első évet arra szántuk, hogy a két helyet jól megismerjük Phoenix csodás város (pontosabban mi Surprise-ban élünk) tiszta, fejlett, gazdag, élhető, jó árak minden jót el tudok róla mondani, imádjuk!

Hawaii pedig egy gyermekkori álom, ha ott is hansonló körülményeket találunk, akkor oda vezet a szívünk! Ismerőseink/barátaink évek óta ott élnek és ma is határozottan imádják a Nagy szigetet az egész életüket ott tervezik!

Hát meglátjuk, mi is nagyon kívácsian várjuk már a tapasztalást!

Mi mindenképpen az Usa-ban élünk és fogunk élni a kérdés csak az, hogy a két helyszín között melyiken!:)

 

Augusztusban már újra itt leszünk a hazalátogatás után, tehát mi szívesen találkozunk jó emberekkel, akár magadra is veheted!:))))))

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.23 0 0 822

Hu a roadtripetek jol hangzik nagyon!! en is tervezek hasonlot szeptember vegen, mikor felkoltozom Texasbol Washington allamba es fel akarok vezetni es utkozbe megnezni mindenfelet. Vegasban mar voltam meg a Hoover gatnal is, de a kanyonba meg nemzeti parkokba mindenfelekeppen el akarok menni, meg Death Valley-ba is. Remelem ket het eleg lesz ra. Kicsit off..bocsi, Hawaii iden biztos nem, talan jovore es akkor Maui a terv. 

Előzmény: hau'oli (821)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.23 0 0 821

Ez jól hanzik, mármint a barangolás!:)))

 

Igen ápr. 13.-án utazunk a nagy szigetre, de elötte érkeznek hozzánk otthonról barátok és velük csinálunk egy nagy kirándulást.

 

Útvonalunk innen indul Phoenixből az első állomás a Grand Canyon majd a Hoower gáton át megérkezünk Vegasba, ahol eltöltünk egy éjszakát, kicsit bulizunk.

Reggel tovább indulunk Utah felé St. George-n át megnézzük a Zion és Bryce nemzeti parkokat és a 12-es national scenic byway-t, amely az usa egyik leggyönyörűbb útja.

Az éjszakát Tropicban töltjük és reggel irány Moab, Arches nemzeti park, onnan visszafelé délnek érintjük a Monument valley-t és megszállunk Page-ben.

Reggel indulunk a Horseshoe bend-hez meg a lake Powell-hez majd vissza PHX-be.

Jó kis túra lesz kb 1700km, már nagyon várjuk!:)

 

Ezek után megyünk Hawaii-ra, kb 6hétre, aztán haza Magyarországra kb 2hónapra!:)

Viszont augusztusra újra itt leszünk az Usa-ban, ha erre jártok összefuthatnánk, csinálhatnánk valami közös programot!:))

 

Kauai jó tipp, köszi, lehet, hogy mi is átmegyünk 6hét alatt lesz időnk rá!:)

 

szép napot

  

Előzmény: Olci83 (820)
Olci83 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 820

Szia! :) Most 13-án utaztok? Hú, az nagyon klassz. Mi még csak tervezzük. Nálunk a történet úgy nézett ki tavaly is, hogy barangoltunk hetekig az államokban (New York, Niagara, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon...) és csak utána mentünk "pihenni" Hawaii-ra 2 hétre.

 

A terv az lenne, hogy idén is barangolunk a nyugati parton és végül 2 hetet eltöltünk Hawaii-n. Ha már Budapestről ennyit kell repülni minél több időt szeretnénk arrafelé eltölteni.

 

Sajnos mi valószínűleg augusztusban utaznánk 4-5 hétre, amiből 2 hét biztosan Hawaii.

 

Aki nem járt még Kauai szigetén annak csak ajánlani tudom, szó szerint káprázatos a táj. Továbbá az alábbi túra útvonalat érdemes végigjárni:

 

http://www.kauaiexplorer.com/hiking_kauai/kalalau_hike.php

 

Mi majdnem eltévedtünk, de nagyon klassz volt. Csodálatos vízesés van az egyik túraútvonal végén, de irányonként minimum 3 órás túrával kell kalkulálni.

Előzmény: hau'oli (819)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.23 0 0 819

Olci!

 

Ez nagyon jól hangzik!:)

Mikor jöttök, mi nemsokára utazunk, 13.-án!:)

Olci83 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 818

Tavaly ősszel egy ameriaki körút során töltöttünk el 2 hetet Hawaii-on és a Mauna Kea kapcsán gondoltam hozzászólok.

 

Sokat vaciláltam még itthon, hogy felmenjünk-e bérelt autóval a csúcsra, avagy inkább egy szervezett út keretében sok-sok plusz információval és többórás csillagvizsgálással megfűszerezett buszos túrával "másszuk meg" a hegyet. Végül az utóbbi mellett döntöttünk és nem bántuk meg, sőt, csak javasolni tudom mindenkinek. Az ára természetesen borsos, de mint magánember bérelt autóval nem kapod meg ugyanazt az élmény és információ rengeteget. A visitor centerig ugyan zökkenőmentes az út minden körülmények között, sőt szerintem a csúcsra is sima ügy felmenni bérelt autóval, de sokkal jobb az amikor csak hátradőlsz és nézegelődsz és hallgatod az infókat útközben. Csodálatos volt a naplementét megnézni a csúcsról. Világosban értünk fel, láttuk elhaladni a fejünk felett a Hubble teleszkópot, szinte ragyogott az égen. Végignéztük a naplementét és végül teljes sötétségben szálltunk vissza a buszra. Ezután lejjebb mentünk egy előre "lefoglalt" helyre, távol minden fénytől, zajtól és  kezdődhetett a csillagvizsgálósdi :) A szervezők felállítottak kettő nagyteljesítményű motoros teleszkópot, amivel elképesztően messzire lehetett látni. Mondanom sem kell tilos volt bármilyen fényt, vakut, telefont elővenni, mert az emberi szemnek idő kell mire megszokja a teljes sötétséget. A holdkelte órákkal később volt esedékes, így valóban teljesen sötét volt. A látvány ami elénk tárult mikor felnéztünk az égre, leírhatatlan. A szervezők profin végeztük a munkájukat és rengeteg instrukcióval láttak el bennünket a csillagokról, születésükről, halálukról és egyéb érdekes égi jelenségekről. Nem említettem, de fontos megjegyeznem, hogy kaptunk kabátot, kesztyűt, hiszen fent a csúcson és a csúcs közelében még nyáron is kifejezetten hideg van. A túra része volt egy délutáni ebéd is, forró italok..stb.

 

Ami miatt ezt a túrát érdemes kipróbálni az a komplett idegenvezetés, több órás csillagvizsgálat és a gondtalan utazás, amikor is nem kell a sötétben botorkálni egy bérelt autóval. Csak hátradőlsz, pihensz és nézel ki a fejedből :)

 

Idén is megyünk Hawaii-ra és Big Islandon felmegyünk megint a Mauna Keára, bár mostmár nem szervezett út keretében.

hau'oli Creative Commons License 2012.03.06 0 0 817

Sziasztok!

 

Mi is áprilisban utazunk Hawaii-ra, Big Island-re, kb. másfél hónapra!:)

 

Ildige, melyik szigetre mész, talán tudunk segíteni a tolmács kérdésben!:)

 

Nagyon várjuk az utazást, mi itt élünk az Usa-ban és Hawaii számunkra is nagy álom:)

 

ildiqe Creative Commons License 2012.01.23 0 0 816

Sziasztok!

 

Aprilisban megyek Hawaiira, kb harom honapra. Egyenlore ugy nez ki teljesen egyedul megyek, orulnek ha legalabb ritkan magyar szot hallanek, szivesen talalkoznek ott elo magyarokkal.

Ezen kivul /mivel nyelvet is megyek tanulni ritka esetbe szuksegem lesz egy tolmacsra, nem kell tokeletesen beszelnie, nem komoly feladatrol lenne szo, persze nem ingyen. 

ha tudnak valakit aki ritkan egy ket orara raerne, kerlek adjatok meg az elerhetoseget.

elore is koszonok mindent!

Ildiko

petera6 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 815

Szia Blende,

 

Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad az árakat. Biztos nagy élmény volt az esküvőd és az egész út. Mentettem az infókat...már csak gyűjteni kell :)

Előzmény: Blende (814)
Blende Creative Commons License 2012.01.11 0 0 814

Szia,

 

Igen Anguilla ilyen szempontból olcsóbb.

Nekünk a 3 hét 2008 nov. vége dec első 2 hete volt. A teljes út mindennel együtt saját szervezésben 723.000.- HUF / fő volt.

 

Ebben benne volt az összes repülőjegy (BUD-ORY-BUD, ORY-PTP-ORY, PTP-SFG-PTP, AXA-SXM) a 3x1 hét autóbérlés 3 szigeten,

1 hét szállás St. Martin on, 6 nap Anguillán, 1 hét Guadeloupen.

Költőpénz és a komplett esküvő.

Ja és a ruha. A párom ruháját itthonról vittük, várpalotán egy esküvői ruha készítő csinál olyan ruhákat ami egy kis kézipogyós bőröndbe belefér. Ez önmagában 60e HUF volt de ez is ugye a költségekhez tartozik. (ez is benne van a 723 ban leosztva)

 

Sok vagy kevés ki -ki maga döntse el. Sztem megérte. Itthon egy rendes lagzi ennyiből nem áll meg az tuti..

Ez meg életre szóló élmény volt. :))

 

Nekünk ők szervezték:

 

http://www.blueseaanguilla.com/

 

A legolcsóbb 975 USD csomagot választottuk.

 

Remélem segítettem.

 

Hawaii nekem régi álmom volt (még a Magnum sorozat gyerekkoromból... :)) de úgy érzem esküvőre nem olyan különleges.

 

Innen nézve persze igen, de ott egészen más.

Nekem pl. megdöbbentő élmény volt Waikiki kettőssége.

 

Ahogy álnak sorba a limók a híres hotelek előtt a japán házasulandókkal mellettük meg 1-1 hajléktalan kéreget...

 

Remek hely Hawaii és nagyon jól éreztük magunkat, de egész más mint amilyennek az ember innen elképzeli.

Ha teccik ha nem valahol mégis Amerika... ennek minden előnyével és hátrányával.

 

 

Előzmény: petera6 (813)
petera6 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 813

Sziasztok,

 

Én is esküvőszervezés előtt állok, mint Andrea+, és a segítségeteket szeretném abban kérni, hogy szerintetek kb. mennyi az a minimum, amennyiből Hawaii-n ki lehet hozni egy esküvőt (a dátum nem lényeges, tehát, ha van olcsóbb hónap, akkor az a nyerő). Tudom, hogy nem olcsó mulatság, csak egyelőre még közelítőt se tudok, ami minimumnak számít. Legszívesebben nem irodával mennék, hanem magam, esetleg kis segítséggel szervezném (pl kedves topiktárs tesója :) (Angelf419)) le.

 

Szeretnénk érdekes, szép helyen tartani az esküvőt (hivatalosat), de pl nem fontos annyira, hogy 5* szállodában legyen a szállás, all inclusive ellátással, tortával, hegedűszúval mittudoménmivel.

 

Blende:

Olvastam, hogy Anguilla olcsóbb, jobb, szebb. Meg tudnád mondani, hogy mennyibe került összesen az út? (szállás, repjegy, esküvő).

 

 

 

Ha tudtok segíteni ilyen anyagias jellegű infókban, azt megköszönném.

angelf419 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 812

craigslist igen a legjobb, ott bármit, még állásokat is keresgélhetsz.Igen, a lakás ügyet akkor tudod intézni, amikor már ott vagy és én úgy tudom, hogy 3 hónapot mindenképp előre ki kell fizetni, tehát ennyi a minimum,ha valaki lakást szeretne bérelni.

Addig pedig mondjuk itt: http://www.hostelsclub.com/cheap-hostels-hu-448-Honolulu.html

Előzmény: dugohuzoo (810)
No.9 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 811

craigslist.

 

De ezt csak akkor tudod intezni ha mar ott vagy. 1-2 hetig motel vagy akarmi.

Előzmény: dugohuzoo (810)
dugohuzoo Creative Commons License 2012.01.09 0 0 810

Sziasztok, hamarosan indulok én is Honolulura, viszont én lakást bérelnék.3 hónapra biztos..Tudnátok segíteni honlapokkal???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!