az első szalagnak az a szerepe hogy kikapcsolt állapotba ne forogjon a kardán ha túl feszesre van állítva nem engedi el a dobot és sokkal kisebb terhelésnél csúszni fog a hajtás az elsőn lazíts nyugodtan
ha leold a kuplung a hangját ,rezonanciáját átveszi a gép is olyan érzés mindjárt szétesik minden
Ha középállásba teszem, és kézzel meghúzgálom a rudakat, akkor az még nem elég. Az elsőn még marha sokat kellett tekerni, de az már csak fogóval ment.
Az igaz, hogy így a bekapcsoló kar nem megy koppig előre. Ha a hátsót jobban meghúzom akkor meg hátra se megy koppig. Most hátra okés, de előre nem. Nyilván tekerni kéne rajta vissza, de akkor meg nem biztos, hogy elég lesz a nyomatékhoz.
Igaz, hogy vizes, saras volt a talaj és ez is közrejátszhatott.
Ami még érdekes volt: a talajmarón gyárilag van egy kuplung, ami nyilván szétkapcsol, ha túlterhelést kap. Amikor ez megtörtént akkor a traktor hasa alól is olyan hang jött, mintha ott is valami szétkapcsolna, engedne. De ott ugye nem tud. Mi lehetett az?
A féken nem kellet volna húznod.Középállásba kell tenni a bekapcsoló kart,és mindkét csavart meghúzni ütközésig,majd mind kettőt visszahajtani egy kört.És ennyi.Talajmarónál illik a rúgóját összehúzatni rendesen,hogy erőből nyomja a fékszalagot.
Kikapcsolt állapotban a hátsó volt laza, azon tudtam is húzni kézzel. Bekapcsolt állapotban elvileg az első lenne laza, de nálam nem volt. Fogóval bírtam rajta húzni, így jobb lett, tudtam vele dolgozni, de nem az igazi. Viszont a krumpliszedő kombájt simán elhajtotta idáig. A talajmaró és a nedves talaj betette neki.
Urak, az miért van, hogy a tlt nem ad le nyomatékot. A műtrágyszórót simán vitte, most meg talajmaróznék de csak üresen forgatja. Mikor beteszem a talajba nem forog, komolyabb gázra elkezd, de haladni nem tudok vele. Amint ujat fogna megint megáll. Tavaly lett teljesen felújítva a hasa alatt is, meg hátul is. Kuplung lenne? Szagameg ilyesmi nincs. A váltó pont úgy működik mint eddig.
Annyi lett, hogy pár napja csúnyán elaladtam a sárba, úgy kellett kiásni, és akkor a kuplunghoz ment egy csomo sár meg homok.
Nekem a 2010-es traktoron,a legöregebb 2001-es volt a legfiatalabb meg 2008.Nem látszik köztük most sem különbség.Jól belehetnek azért raktározva,a gyárban gumiból.
Oroszban belshinától lejjebb ne add.De inkább valami komolyabbat,cultor/mitas/stomilból keress.A sima diagonál is belőlük,szebben szalad mint akármelyik orosz radiál.Nekem 10-12 PR-stől kisebb nem kell az udvaromba.
Nekem tizenévvel ezelőtt a dneproshina hamarabb öregedett, mint a voltyre... Állítólag a dneproshina gyár fél-egy-két éve megszűnt... Úgyhogy a dátumbélyegzőt azért figyeld...(bár én is vettem 3 éves gumit újnak...)
Valahol falsot kap szívó oldalon vagy a szivattyú tömítésénél vagy a gumicsönél mind kettőt érdemes cserélni
Ha így néz ki ami szét hullott akkor ez orosz gyors csatlakozó ha nem hozzá való speciális köz csavart tettél a cserés helyére az ellen darabjádól is ki kell venni a rugót golyót rugó tartót és jó lessz
Köszönöm! De ez nekem nem lesz jó mert én most egyedileg akarom össze rakni a vezértömböt szekciónként. A felújító készlet nálam nem játszik. És még a méreteiket sem írják. Na mindegy szétszedem aztán majd lesz valahogy.
teljes felujjitáson vagyok túl a piros csodán viszont két dologba megakadtam az egyik az az hogy nagyon habzik a kormányszervó olajom mitöl lehet a másik pedig a hátsó munkahengerem egyik tömlöjénél ki kellet cserélnem a közcsavart és volt egy rugó egy kehely és egy golyó szétugrott és fogalmam sincs hogy lehetett!tudnátok segíteni?