Ezért lenne jó tudni, hogy ebbe az árban benne van-e a dízelhez az üzemanyag szűrő. Ez önmagában is 9000 Ft körül mozog. Van ahol 30e km után cserélik csak, de vannak szervizek, ahol 20 ezrenként. Hogy tisztán lássunk, tényleg tudni kellene, hogy pontosan mit tartalmaz az ajánlat.
Egyébként ma voltam bent az Abaqua Kft.-nél és "kivertem" belőlük a csavarokat. Próbélkoztak, de végül is beadták a derekukat / miután beszéltek a szervizesekkel/.
Ha csinálok egy idő előtti olajcserét (kb. 2000 km-nél), akkor az első szervíz eltolódik annyival? Van valakinek valami sejtése? Nem kicsinyeskedésből kérdezem, csak érdekelne, mert lehet, hogy április-májusban lenne aktuális. Az már 2-3 hónap eltolódás utána.
A KIA Gödöllő 0. (idő előtti) olajcsere ajánlatáról, pedig a következőket gondolom:
" Azt mondták, hogy Castrol 5w-30 SLX Professional olajat tesznek bele. Ha én viszem az olajat (tehát lehet vinni), akkor olajszűrő 3323,- munkadíj 5000,- alátét "párszáz",-" "
Maga ez az olaj szerintem egy kimagasló minőségű termék hosszított csereperiódussal, a neten 2700Ft/l-ért már lehet venni.
Ha én vinném ugyanezt az olajat: 6x2700=16.200,-Ft olajszűrő 3323,-Ft munkadíj 5000,-Ft Összesen: 24.523,-Ft ( így kb 4000 Ft-al olcsóbb + marad majdnem egy liter lötty tartalékba, után tölteni ha kell)
Egy kicsit "olcsóbb" olajjal amit én vinnék (pl. amit KiberLovag vett, bevált és el is fogadják: Magnatec 5w30 Softec Plus C3 - 2200,-Ft/l), ki lehet jönni itt is húszezer forint körül összesen.
Bár ha tételest látnék lehet, hogy más lenne a véleményem. Ebből az se derül ki, hogy szintetikusak e az olajok vagy nem. Így elsőre nekem egy 10 e. -rel túlárazottnak tűnik. /Bár az aloj ára még túl jónak is tűnik, ezért nem értem a többit/
Szerintem azokat tartalmazza, amelyek a könyvben is benne vannak kötelező címszó alatt, de várjuk me KiberLovag és Társa jelentését a mai M6-os mai látogatásáról.
Köszönjük a szervizajánlatot Szabó úrnak! Szerintem az árak így elsőre elfogadhatóak. Én még kíváncsi lennék az olaj pontos típusára (OMV BIXXOIL …) és hogy a 0. (idő előtti) olajcsere mennyi lenne. Az is érdekelne, hogy a dízelnél a 20e km-enkénti szervizárban benne van-e az üzemanyagszűrő cseréje - pontosabban: mit tartalmaznak ezek az árak?
Egy tévhitet szeretnék eloszlatni. Természetesen nem tanácsos megvárni amíg kiürül a tank, de azt is tessék elhinni, hogy az üzemanyag szivattyú bizony normál körülmények között is a tank legmélyebb pontjáról szippantja fel az üzemanyagot. Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy a tankban éppen mennyi gázolaj vagy benzin van, tehát a tank alján felgyülemlett szennyeződés adagolóba, vagy motorba kerülését nem az üzemanyag szint hanem az üzemanyag szűrő fogja meggátolni.
Barátom ott vette a Sorrentóját. 2x motorcsere, 2x turbócsere, üzemanyag rendszer csere, sebváltó szétesett, stb.... Azért nem ennyire rossz a KIA :-)))
Mindez lassan két éve volt. Vélhetőleg nem csak az autó hibájából. Azt mondta, szinte 1-2 havonta új szerelő arcokat látott. Ez pedig nem megnyugtató.
A szervízt csak kívülről láttam, de számomra nem túl bizalomgerjesztő.
Voltam a Pappas szervízében is, az legalább szép....
mennyi lehet majd a regisztrációs adó egy KIA CEED 1.6 CRDI SW-re mondjuk úgy két év múlva! most éppen ezen töröm a fejem! ha kapok egy jó ajánlatot mondjuk egy EX-re úgy 18000 EUR körül akkor pápá Kia Lurdy!
u.i: ja még semmi hír! semmi ajánlat, semmi kedvezmény, semmi kölcsönautó! 113 napja és ha márciusban gyártják le akkor áprilisig semmi autó! Mindenkinek ajánlom aki most rendel, folyamatosan kérdezze őket mi hír a kocsiról, mert......
A KIA Szabó szervízajánlata megtalálható a http://ceedservice.extra.hu -n a linkek menüpont alatt és a megjegyzésekhez már lehet is írni ha gondoljátok a vélemlnyeiteket róla.
Akit érint, volt egy kérdez-felelek a Kia szervízzel felniválasztással kapcsolatban.
ezt kérdeztem: Tisztelt Kia Szerviz,
Kérdésem lenne egy 1.6 -os Kia Cee'd CRDI vel kapcsolatban.
Mit gondolnak egy KIA Cee'd 1.6 CRDI -re rakott 16-os alufelni aminek az adatai - Körosztás: 5x114,3 Méret: 7,0x16 ET 40 - okozhat túl nagy terhelést a futóműnek vagy a csapágyaknak? Jelenleg egy 195/65-R15-ös gyári acélfelnis szett van a gépkocsin. Ez az összeállítás megfelelő, vagy csak bajt okoznék vele. Ha ez nem megfelelő akkor milyen felnit szerelhetek a gépkocsira, ami nem okozhat gondot?
Év a válasz:
Az Ön által megadott adatok alapján, a felvetődött 16" felni + gumi probléma nélkül felszerelhető a gyári katalógus alapján.
kösz az ajánlatokat :) sajnos 8-17ig meló. csak előtte meg utána tudok nézelődni a vidi-kisteszko tengelyen. de akkor van rá időm mert gyalog járok minden nap :)