Én ma kaptam egy e-mailt LBZS-től, amelyben megkérdezte, nem akarok-e még valamit rendelni. Valószínű, hogy kicsit csúszik a megrendelés, de meglesznek a babák.
Készen vagyok a mamókával, lefényképeztem és amikor fel akartam tenni, lemerült. Ugyhogy talán holnap fel tudom rakni a fényképet.
Jajj, a cikkcakkot a legkeskenyebb, és a szokásosnál picit rövidebb fokozaton gondoltam, én is úgy szoktam varrni a kritikus szakaszokat, pl. a lábközét, amit nagy szeretettel húzgálnak széjjel a lurkók. Szóval így igazából nem lesz cikkcakkos az öltéskép, csak enyhén hullámos, ami azért mégis ad egy kis nyúlást neki, kívülről meg nem érzékelhető egyenetlenség. A dinky arcán talán nem annyira fontos, de a testén mindenképpen ajánlom ezt.
Én sem vagyok varrónő, folyamatában tapasztaltam ki szinte mindent. :)
Mici nagyon szepen koszonom:))) Hat glutter tenyleg nem futter, azert nem talaltam a kifejezesre semmit:DD
Utananezek a szemeknek, mert a dinkyhez is nagyon jol jonne, lattam hasonlo megoldast de fogalmam sem volt hogyan keszul, szoval tenyleg nagyon koszonom, hogy megosztottad a kulisszatitkot:)))
Kozben elutaztam, nem tudtam a waldorfot feltenni.
Megprobalok pestre jutni ezert a futter anyagert, hogy egy dinkit kiprobalhassak vegre. Nem vagyok sajnos varrono, ugyhogy most lehet, hogy hulyeseget fogok kerdezni, de a cikkcakk varras nem fog egyenetlennek tunni az oldalan? Mert a dinkinek az arcan is van varras...vagy ezt csak kimondottan arcra ajanlod a testet varrjam masbol?
Ma kaptam egy csomo gyapju fonalat ajandekba, hajnak megteszi egyelore probalkozasnak. De a yarn paradise szerintem is nagyon jo aron adja es jo minosegben es ami fontos rengeteg szinben es hosszban.
A blogodban sajnos meg csak 2010 elejen jarok es egyelore csak bekakiraly szemeit lattam megszuletni:))
Waldorfban szeretnek valakitol egy kis segitseget kerni. 60 centi korulit szeretnek csinalni, a fejmeret meg is van, de magamtol meg a test aranyait nem tudom megcsinalni. Nincs esetleg mintatok, ami alapjan elindulhatnek? Mert meg egy kicsi mintat sem talaltam, hogy aranyosan felnagyithatnam.
Ja, és ha szeretnétek kérdezni tőlem valamit, írjatok emilkét, mert csak ritkán kuksizok be. Nehogy beszoruljon valami. :) szarvasmici kukac gmail pont com
Nem nagyon mentem vissza az olvasgatásban, mert rögtön itt az első oldalon láttam, hogy meg lettem szólítva.
Hardell, az az említett anyag nem glütter, hanem gumis futter. Ez neki a tisztes neve, és a Minitext-nél van rengeteg színben, babához való mondjuk korlátozottan, de akad. Mindkét irányba rugalmas, szerintem jó, csak óvatosan kell vele bánni, mert ha nagyon feszül, és megpattan egy szem, akkor elszaladhat. Én szívesebben használom a plüsst, de ahhoz a Dinky-hez szerintem jó választás a futter. Jersey tűt vegyél hozzá, és érdemes apró cikk-cakkal összevarrni az idomokat, hogy a varrás ne feszüljön, mert könnyen elpattan, annyira rugalmas az anyag.
A szemek behelyezése egy saját fejlesztés, mert gyárilag sem lyuk, sem fül nincs azokon a szemeken, amiket én használok. Ha megnézed a beszerzési forrásomnál a fotót, láthatod, hogy egy ovális műanyagdarab, aminek a hátuljában van egy mélyedés. Gondolom ez arra szolgál, hogy a baba fejében levő szemtartó szerkezetre rá lehet pattintani, vagy tudja a szösz, hogy miért olyan, de tök jó, mert így könnyen át lehet lyukasztani egy forró tűvel, és fel lehet varrni, mint egy gombot. Grál cérnával, jó erősen.
Sziasztok lányok! Üdvözöm az újakat, örülök, hogy bővül a babás körünk. Remélem a nyáron egy talira is sor kerülhet, ha úgy gondoljátok. Pár hét és ény is bepótolom a lemaradásaimat. Nekem is viszket a tenyerem a közös babák miatt. Két hét múlva lesz a lányom esküvője, arra készülök minden energiámmal. Nem felejtettel el titetek, csak van még varrnivalom az esüvőre. Addig is mindenkit ölelek és varrjatok sok szép babát. :-)
Sajnos ez nem az én babám, bár jó lenne már:)) Ilyet szeretnék és a szem behelyezése érdekelt volna. Egyelőre két waldorf manót varrtam, aminek a képét holnap fel is teszem majd.
Mici blogja olyan terjedelmes már, hogy sajnos leírást csak a plüssökről találtam, de még jó, mert nagy kínban vagyok, hogy hiánycikk sehol nem lehet, csak a pár alapszínt kapni.
De nekem is ilyen betegségem van sajnos, hogy azonnal ezer félét tudnék venni és egy évi fizetésem otthagyni:))))))) De a különlegesebb plüssökért biztos benézek legközelebb pár hét múlva.
Erre a kifejezésre viszont, hogy glütter semmi találatot nem találok. Így hívják az anyagot és ott kapható? Mert a dinky babákhoz is ez lenne az igazi. Legalábbis mi a fejüket illeti. Mert a dinky kitalálója is valami speckó anyagot ajánl az oldaláról kimondottan a fej elkészítéséhez.
A linkeket a dinky mintákhoz már betettem ide, sajnos csak ennyit sikerült a netről összeszednem. De hasonlót találtam elég sokat, fel fogom tenni őket is, de még nem volt időm feltölteni a webalbumba, mert nagyon sok van még.
Liberty Jane honlapját is érdemes babaruhák tekintetében megnézni. Igaz nem a klasszikus, hanem modern és nagyon csinos babaruhák vannak ott. A mamókákhoz most épp nem passzolnak, de ingyen is jó pár minta elérhető, mondjuk elég trükkös az oldal, úgyhogy ha valakinek kell szívesen emailben továbbítom, mert én már letöltöttem.
Már meg sem merem próbálni feltölteni az újabb képeket. Valami IO hibát jelez a feltöltés. Nálatok is így van? Még a szomszédból sem sikerül, pedig nekik nem kábeles netjük van, hanem mobil.
A választékot viszont végre valahára sikerült feltennem a blogomba az utolsó két bejegyzésbe. Egyenesen szabásmintával, biztos ami biztos alapon. Már van is aki örül neki... :D
BerryD -én nem tudom megnyitni a feltett linkeket!
Hardwell (remélem jól emlékszem a nevedre) - aranyos a dinky babád. A testanyaghoz nem tudok hozzászólni, de Micinél azt olvastam, hogy ő a manókhoz valamiféle gumi anyagot (glütter) használ, a Soroksári uton, a Minitexnél szerzi be. A Te babáidhoz ez nem lenne jó?
Nagyon tetszenek nekem ezek a Dinki babák is! Ki kell próbálnom a Waldorffal együtt! Ezekhez viszont már meg kell rendelnem az anyagot.Gyapjúvarázs-éknál van test-, és külön fejnek való anyag. Én abból próbálnám meg őket.
Egyébként a trükkös behúzások miatt, el tudom képzelni, hogy esetleg nem mindegy, hogy milyen az anyag. Pamutból nem kivitelezhető mint mondjuk a waldorf. Próbáltam, de túl nagy a fej és a pamut nem elég merev hozzá, hogy a formák megfelelően előbújjanak, illetve ha jó keményre szeretném tömni, akkora lesz a fej mint egy focilabda:D
A dinky honlapon van speckó test anyag csak fejhez, de olyan drága, hogy én biztos nem veszek olyat:)) Egyébként az internetet böngészve, sima test anyagból csinálja mindenki.
Ami még engem érdekelne, hogy több helyen is láttam műanyag vagy üveg szemet a baba fejében, mint például Szarvas Mici babáin, de leírást, hogy hogyan csinálják sehol nem találni. A Dinkiknél egyszerűen csak bele van téve, nincs szemhéj mint Micinél, nekem úgy is jó lenne, ha valahogy észrevétlenül bele tudnám csempészni:))) Mint például ennél a Dinkinél....