Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

no_holy_shit Creative Commons License 2004.10.17 0 0 401

Lobot:

 

gondolom az akart a kerdes lenni hogy a Korant-ra ra lehet-e kozvetlenul alvazvedozni.(mintha nivaskarcsi felreertette volna a kerdes, vagy en ertettem felre? vagy egyikunk sem csak mas a meglatasunk? ha a legutolsobb lenne igaz akkor nkarcsira hallgass)

Hat ami a Korant-ra van irva az az hogy nem idojaras allo es ezert at kell festeni pl. zomacfestekkel.

 

en viszont valszin 1x parszor atfestenem koranttal majd arra ra az alvazvedot, es jopar evig kihuzza ugy

Előzmény: Lobot (398)
Lobot Creative Commons License 2004.10.17 0 0 400
niváskarcsi:

Köszi a gyors választ! Érdemes az egész autó alját átkenni Korant-val is, vagy elég csak a rozsdás részeket (természetesen drótkefézés után)? Milyen kiszerelésben lehet venni, és az kb. mekkora felületre elegendő?
Előzmény: niváskarcsi (399)
niváskarcsi Creative Commons License 2004.10.17 0 0 399
Lobot:A Korant egy alapozó festék,ami kell az alvázvédő alá.Ha lehet legalább alaposan drótkefézd meg a rozsdás helyeket,lekenés előtt.Persze más alapozót is használhatsz.
Előzmény: Lobot (398)
Lobot Creative Commons License 2004.10.17 0 0 398
Sziasztok!

Még a tél beállta előtt szeretném az autómat lealvázvédőzni. Arra gondoltam, hogy előtte a problémásabb részeket átkenném az itt is dícsért Koran nevű rozsdaátalakítóval. Az érdekelne, hogy a kettő használata nem okoz-e problémát a későbbiekben?
niváskarcsi Creative Commons License 2004.10.13 0 0 397

W311:A Váci úton van egy jó lakatos aki küszöböket is hajlít.Mikor a vasúti híd alatt átmész Újpestnél,jobbra az első sarok környékén van.Száma0613698387.

Előzmény: Wartburg311 (396)
Wartburg311 Creative Commons License 2004.10.13 0 0 396

Sziasztok!

 

Megint egy kis segítségre lenne szükségem. Úgy hozta a sors, hogy kellene nekem egy Daihatsu Charade-hoz külső küszöb. A neten a nagyobb áruházakat megnéztem, de nem találok. Van valami 5letetek? Mondjuk nem valami furfangos alakzat, sima lemezből meglenne, de ha van akkor minek kinlódjak.

 

Üdv:

 

Szabolcs

WAndrew Creative Commons License 2004.10.10 0 0 395

Nem találom a számlát, úgy elraktam:( De el tudom magyarázni, hogy hova esik a bolt a Budafoki úton. Szólj, ha komolyan érdekel, és akkor leírom

Üdv.

WAndrew Creative Commons License 2004.10.08 0 0 394

Szia,

köszi a választ. Azt én is észrevettem, hogy ez (ami a képen van DREMEL) egy kicsikét gyenge, kicsit sokáig tart vele a varratok lecsiszolása.

Kaptam kölcsön egy levegős készüléket, azon nem köszörű, hanem kicsi flexkorong volt (olyan 7-8cm átmérőjű) azzal is elég jól lehet dolgozni, rakható rá köszörükő is, és olyan 10ezer körül van barkács kivitelben. Sajna kicsit kicsi hozzá a 25literes kompresszor, de azért lehet használni... 

40e -ért tényleg nem fogok ilyen gépet venni :))

 

A vízleválasztót a XI. kerületben vettem a Budafoki úton. Megkeresem holnapra a számlát, azon rajta van a pontos cím és telefonszám. (Sajna fejből nem tudom).

A vízleválasztón egyébként látni, hogy működik, frankón kicsapódik a falára a víz. (Bár az is igaz, hogy festeni még nem festettem vele, pedig arra vettem :(( )

Előzmény: hamvasat (384)
Als2 Creative Commons License 2004.10.01 0 0 393

Sziasztok!

 

Nem ismertek ügyes karosszériást a XIII., vagy II. kerületben?

 

Kösz

no_holy_shit Creative Commons License 2004.09.26 0 0 392
Kiprobaltam a korant-ot es egesz normalisan lehet hasznalni ugy tuik bar nem tudom mennyire fogja turni az idojarast
norby Creative Commons License 2004.09.26 0 0 391

Sziasztok!

 

Nekem is ez a problémám. Valami megszórhatta a kocsi bal oldalát, mert szinte minden elemen van egy folt. Valószínűleg észrevehetetlen sérülésnek indulhatott, de a gőzborotva megbontotta a lakkot.

Egy folton próbálkoztak már, de csak lakkal nem lehet kijavítani. Most fényezőt keresek, de érdekelne más megoldás is.

Előzmény: capa (382)
hamvasat Creative Commons License 2004.09.23 0 0 390
Sintesi!

Ez nagyon OFF volt. Emailben válaszolok!
Előzmény: sintesi (389)
sintesi Creative Commons License 2004.09.21 0 0 389
Szó sincs ilyenről én csak hamvasatot kerestem mind eddig és most tök véletlenül megtaláltam. :))
Előzmény: no_holy_shit (388)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.09.20 0 0 388

mi van attelepult a Golfforum?

 

kuzlonben ma vegre sikerult Korant-ot szereznem az Orszagbiro utcai mintaboltban

Előzmény: sintesi (387)
sintesi Creative Commons License 2004.09.20 0 0 387

üdvw hamvasat a szomszédból!

Következő lenne a kérdésem, kalala volt a szolnoki talin és volt nála egy könyv, méghozzá a golf szervízköny. Ha jól tudom tiéd. Honnan sikerült olyat szerezned és kapható még az valahol? Belelapozgattam és voltak benne okosságok. Nagyon érdekelne az a könyv.

 

 

 

Előzmény: hamvasat (386)
hamvasat Creative Commons License 2004.09.20 0 0 386
Trebitsch!

Ez a lenyomat király :-))) Kicsit OFF, és talán a szex oldalra kéne tenni ezt a kérdést, de volt már, hogy egy hölgyike szerette volna ott csinálni, de elhajtottam az ötletével, mert féltem, hogy behorpad a motorháztető. Mekkora ennek a kockázata? Mert haverok rendszeresen kérkednek effajta akcióval, de az ő kocsijuknak nem lett baja, igaz egyikük sem 120 kiló, viszont a golfomét (III-as) elég könnyen be tudom nyomni akár egy újjal is. Szerintetek? Nem mintha ez lenne minden vágyam, de legközelebb (már ha lesz ilyen), nem akarom felesleges aggályok miatt kihagyni a lehetőséget. Viszont szerintem az aktus után meglátva a horpadt motorháztetőt, asszem örökre elveszíteném a nemzőképességemet .-)))
Előzmény: Trebitsch (374)
hamvasat Creative Commons License 2004.09.20 0 0 385
Wickey!

Igen, igen, sajnos általában olyan a rozsdafolt is mint a jéghegy, a felszínen csak 10%-át látni -)) Nekem is volt a golf küszöbén egy kb 2- Ft-os nagyságú rozsdafolt, elkezdtem lecsiszolni, oszt mire mindenhol fémtiszta lett, lett abból is jó tenyérnyi. Szépen lealapozóztam, majd vittem a fényezőhöz, de a fényező a gittelés szélénél két helyen fémig visszacsiszolta, majd arra küldte a festéket és lakkot minden alapozás nélkül, így egy év után újra hólyagos, de mostmár egész tenyérnyi felületen. Most én fogom fújni, remélem az tartósabb lesz.

Amúgy a tenyérlenyomat az 2K-s lakk volt, de hogy hogy került oda, fingom sincs. Fényező haver 2000-es papírral lecsiszolta, majd felpolírozta, most egyáltalán nem látszik semmi hiba ott.

Amúgy amint lesz vízleválasztóm, bebróbálkozok egy kicsit komolyabb munkába, lefestem öcsém motorját .-)))
Amúgy fényezéssel és kisebb gittelésekkel nincs gondom, jól megy, viszont jó lenne, ha a profik kiokosítanának a komolyabb gittelések trkkjeiről, pl hogy kell egy domború motorháztetőt kigittelni, hogy ne látszódjon utána a hullám.

Ja, és most volt egy helyi lelkes fiatal fényezőgyereknél öcsém kettes golfja telifényre. Lakkfekete lett az autó, szép lett a fény, csak a motorháztetőt baszta el, de korrekt volt és kérés nélkül mondta, hogy újrafényezi. Most van nála éppen. Az egészért kért 110eFt-ot. Szerintem korrekt. Persze se számla se semmi.
Előzmény: Wickey (381)
hamvasat Creative Commons License 2004.09.20 0 0 384
WAndrew!

Jaja, erre gondoltam, de hozzáteszem, hogy a 10-15eFt-os árkategóriában, csak kisteljesítményű max fogászati célra valót kapsz. Kasznimunkához már kell az erősebb gép, legalább 500W-os. Az erősebb marók már olyan 40eFt-nál kezdődnek, célszerű kölcsönkérned egyet valakitől.

Egyébként megadhatnád, hogy hol lehet ennyiért venni vízleválasztót. Ennyiért már inkább megveszem, minthogy én barkácsoljak, inkább bevállalok 2-3 óra túlórát a cégnél, minthogy barkácsoljak vele egy egész napot :-))
Előzmény: WAndrew (373)
hamvasat Creative Commons License 2004.09.20 0 0 383
Kacagógerle!

Bár kicsit megkésve, de engem érdekelne a víz és olajleválasztó. Légyszi küldj egy árajánlatot a hamvasat@freemail.hu-ra. Köszi
Előzmény: kacagógerle (371)
capa Creative Commons License 2004.09.13 0 0 382
Sziasztok!

Meglepő módon :-) egy fényezéssel kapcsoltos kérdésem lenne:
Van egy gyöngyházmetál fényezésű autóm, amelynek fényezéséről pár helyen kis foltokban lejött a legfölső lakk réteg. Ki lehet ezt úgy javíttatni valahol, hogy ne kelljen újrafújni azt a részt? Magyarul: csak a lakkozást újra felvinni?

üdv,
capa
Wickey Creative Commons License 2004.09.08 0 0 381
namost a kétszer 25millis plecsniről könnyen kiderülhet hogy kéttenyérnyi. Alapos hozzányúlás azért is indokolt, mert most még kiflexeléssel, alapozással, illetve minimális gitteléssel megoldható a kérdéskör. De mivan, ha két év múlva átrohad a lemez? Akkor lakatolni kell (vagy bontóból akasztani rá két másik ajtót, ami nem biztos, hogy akármivel is jobb állapotban van). Az elemenkénti huszas az korrekt, és most még nem tartalmazza a lakatolást. Mivel nincs rá szükség. Utána húzósabb összeg. Ködölni meg természetesen lehet. De nem célszerű, főleg ajtónál, amit le lehet szedni, és lehet külön fújni. (nemtudom kilincshez mennyire kell szétszedni az ajtót, de ha a belső kárpitot le kell szedni, akkor leszedett ajtót jó lenne külön fújni. Ködölve valszeg huszasból megvan a kettő. És abban két ajtópolír is bennevan. De megkérdem neked
Előzmény: no_holy_shit (380)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.09.08 0 0 380

jamie:

 

hat pont az hogy mellefogtam, mert en a malaccorru elottire gondoltam :-((

nekunk malacorru volt es az ott nem rohadt(mashol sem nagyon, egyedul ott ahol az ajton levo gumi razarodik a B oszlopban levo popszegecsre)

 

kulonben tölem messze all a festek mert en mar onnantol utalom a dolgot hogy beszarad az ecset... csak innen a topicbol probalok okosodni

 

kerdezd pl. nivaskarcsit ő biztos megmondja mi a helyzet

 

"Tehát a kilincsek le, lecsiszolni a gázos területen fémig mindkét ajtót, alapozás, aztán egész ajtók lefújva. És ez olyan 40 e Ft-ért?"

szerintem igen

 

a 20ehuf-t is innen tudom, de pl feher corsankon van egy karc(15cm hoszu csak az alapozoig) es azt kerdeztuk multkor meg hogy mennyi lenne, es arra azt mondtak hogy telibe kene fujni a csomagterajtot es kb 20 eFt.(opel toth 45eFt-t mondott)

Lokhariton is van egy kis karc. Valasz az volt hogy:

1, hagyjuk ugy(mi ezt partoljuk)

2, telibe fujni 20eFt

3, rakerdeztem a helyi fujjasra ->igen lehet de akkor utanna ossze kell polirozni vagy kodolni az egeszet ->15eHuf

 

kulonben en is csirajaban fojtanam el

1 kilincs le (egy csavar+ a kpzar vezeteke tartja :-( )

2, lecsiszol majd egy kis korant majd egy kis javitofestek

 

ronda lesz elegge de nem nagy munka es nem rohadt tovabb es kb 1000Ft-bol meg van (es ha vki nem nagyon figyeli akkor azert 2* 25mm atmeroju reszt nem lehet annyira  eszrevenni)

a kocsi arat tekintve nem penz kidobas de kocsi rohado ill. nem szepen javitott kilinccsel is gurul (de ez attol fugg mennyire vagy kocsimanias, de ha ide irogatsz akkor feltetelezem...)

Előzmény: jamie77 (379)
jamie77 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 379

Köszi a gyors a választ no_holy_shit!

 

Úgy tűnik, hogy nem az első ilyen Passat a "praxisodban".

 

Ez a malacorrú utáni (B4-es), ráhibáztál, ha 32B = B4. Metál, abból is a bordó színű. 96-os évjárat,és ezen kívül nem kuttatam rohadás után, de biztos találnék a "standard" helyeken hasonló bakit. Persze a kérdésed után jobban körbevizsgálom.

 

Tehát a kilincsek le, lecsiszolni a gázos területen fémig mindkét ajtót, alapozás, aztán egész ajtók lefújva. És ez olyan 40 e Ft-ért?

 

Lehet, hogy 2x-szer 25 mm-es hólyagos területért kicsit borsos összeg. Számomra ebből az következik, hogy ha tenyérnyi a rossz felület, az összeg nagyságrendileg ugyanennyi. Én naívan pedig azt hittem, hogyha csírájában fojtom el a dolgot, akkor olcsóbban megúszható.

 

Most kicsit tanácstalan lettem. Lehet, hogy jobban járok, ha gyűjtöm a pénzt az egész ajtóra és tavasszal csináltatom meg? Valószínűleg addigra nagyobb lesz a csúnya felület, de az összeg, úgy tűnik, nemigen fog nőni. :) Jó az elmélet?

 

 

 

 

Előzmény: no_holy_shit (378)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.09.08 0 0 378

jamie:

 

gondolom ez a 32b passat mert az szeret ott rohadni (vagy esetleg a malacorru 35i?)

es metall vagy szimpla a fenyzes?

 

meg ugy altalaban milyen allapotban van a kocsi?(es neked mennyit er meg)

 

kulonben kb 20eHuf egy elem fujasa

ha helyileg fujjod csak akkor ugyis meg fog latszani többe-kevesbe(ill. össze kell polirozni, de...)

Előzmény: jamie77 (377)
jamie77 Creative Commons License 2004.09.08 0 0 377

Sziasztok!

 

A tapasztaltakhoz lenne egy kérdésem. A VW Passatom első két ajtaján a kilincsek első tövénél kb. 25 mm átmérőjű körben kezd hólyagosodni a fényezés. Gondolom a sok nyitás megette a kilincs alatt a fényezést. Akinek VW-je van az el tudja képzelni, hogy miként lehetséges a dolog. :)

 

Szerintetek, hogyan lehet szépen javítani a hibát? Helyileg is orvosolható, vagy az egész ajtót kéne lefújatni újra? HA elvinném egy fényezőhöz, akkor reálisan mennyit kérhet el? (Attól viszont fázok, hogy én álljak neki egy ilyen látható helyen a barkácsolásnak:) )

 

Köszi a válaszokat előre is,

 

Jamie77

no_holy_shit Creative Commons License 2004.08.31 0 0 376

Tudnatok vkit mondani, aki alvaz- es üregvedelemmel foglalkozik?

 

mert az F astrank aljan elojott par futorozsda(tenleg csak futo. es az is csak illeszteseknel) itt-ott, es gondoltam ha nem draga akkor erdemes lenne egy kicsit kitolni a kasznizast :-). Vagy a mai kocsikat mar nem szokas alvazvedozni? vagy ezeken mar viasz van?

szlaci_s70 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 375

12motorháztetőmotorháztető2ajtó2

Ilyenjeim vannak :(( Ezeket szeretném orvosolni. Motorháztető széle, ajtók széle + 1 db 2gombostűfejnyi korrozió kezdemény a motorháztetőn

Trebitsch Creative Commons License 2004.08.25 0 0 374

...Találtam két tenyérlenyomatot a kocsim ajtaján...

 

Ilyesfélét?

:)

 

Előzmény: hamvasat (370)
WAndrew Creative Commons License 2004.08.25 0 0 373

Köszi a választ, bár  nem esik le mi az a "kézi egyenesköszörű/maró" ... Talán olyanra gondolsz mint a Dremel gyorsfordulatú kis fúró, köszörű, vágó szerszáma? Dremel

 

- Én épp most vettem vízleválasztót kompresszorra, bár még nem próbáltam ki. Nem akarom senki üzletét rontani, de ezen alapmodell ára 5k volt a hozzá való réztoldókkal/fittingekkel. Amin nyomáscsökkentő is volt az 9k. Bár az is igaz, hogy ez nem ipari!

Előzmény: hamvasat (360)
szlaci_s70 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 372
Kösz az infot, majd feldobok, pár makro képet. Mint irtam inkább a korrozó zavar, de azt se szeretném, hogy szembetűnjön a javitófesték.
Előzmény: Wickey (367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!