melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Úgy, hogy az Axa nem kezel készpénzt ilyen lekötött betétek esetében!
Sem befizetni nem lehet kp-t, se felvenni! Ezt a tisztelt urak/hölgyek akik ide is irogattak valahogy elfelejtették említeni, én is meglepődtem kissé mikor egy Axa irodában felhomályosítottak. Valóban így van, hogy csak egy betétszámlát kapsz, aminek kezelése ingyenes.
Nagyjából az a lényege, hogy létrehoznak egy betétszámlát, arra te ráutalod a pénzt pl. egy máshol vezetett banknál lévő számláról az ottani kondíciós díjak szerint, itt meg kezelgetik a pénzedet és ha minden igaz ingyen vissza is utalják kérésedre.
Valamit itt kevertek. Ez az axa-s vip számla ez betétszámla és nem bankszámla. Kettő nem ugyanaz.
Kapsz egy számlaszámot amire utalhatsz. Telefonon/ügyintézőn keresztül tudsz róla átutalni előre megadott un. célszámlára. Kp-t sem lehet felvenni róla. Kártya sem jár hozzá. Netbank sem. Egyedül egy sms-es info kérő szolgáltatás van hozzá, egyenleg lekérdezésre. Viszont az egész full ingyenes (sms-eket leszámítva).
Először is a betétek mögött a belga állam áll, illetve a betétek 100 000 euróig vannak biztosítva. Ez a jelenlegi árfolyam mellett több mint duplája a hazai - az Országos Betétbiztosítási Alap által biztosított - 13 000 000 Ft-os betétbiztosításnak, így Ügyfeleink nagyobb biztonságban tudhatják megtakarításaikat.
Mondjuk a "több mint duplája", az ferdítés (lehet régen így volt, de akkor ezt az info-t kéne updatelni), ugyanisaz OBA is 100 000 Euróig garantál.
Az Unicredit új pénzre nagyobbat ad(ott?) 1-2 hónapja "hetedhét" betét (asszem 7,7%). Szóval én átvittem, de az mindjárt le fog járni, úgyhogy megy vissza a pénz az Axához.
Az is jó az Axában, hogy ha van/lesz egy jobb betét valahol, akkor bármikor/bármennyit büntetlenül át lehet vinni, nincsen dátumokhoz/összegekhez kötve. Csak arra kell figyelni, hogy a maradék összeg a kedvező keretek között (5M-30M) maradjon, vagy mindet vinni, ha megéri.
Igen, február 28-ig garantált ez a kamatszint. Ez egyedi ajánlat, vagy általában is érvényes a magasabb látra szóló betéti kamat szint az AXA-nál?
Mekkora volt a kamat a változtatás előtt?
Ha folyamatosan tud versenyképes kamatot ajánlani, akkor elgondolkodtató az ajánlat. Elegem van a különböző bankok betét mix- újforrásos-, hüséges lekötési akciójából.
köszi, de kockáztatni nem szeretnék. tőzsdéztem korábban, és nem voltak jó tapasztalataim. összességében kevés nyereséggel jöttem ki belőle, aztán kiderült, egy év múlva megsokszorozhattam volna. vagy sokkal korábban is jobban jártam volna. de rosszkor fogtam bele.
Ha sok, akkor az axa VIP betétszámla a jó(nak tűnő) megoldás. 5m fölött 6.88% jelenleg. Ez egy betétszámla, full ingyenes, semmi nem jár hozzá (kártya, netbank, ilyesmik..).
Szia, úgy látom, te vagy itt a mindenttudó, légyszi nekem is tanácsot adni. teljesen véletlenül az utcán járva megláttam a Volksbank plakátját, amiben 8%-os kamatot igértek, rögvest be is tértem. a felvilágosításnál kiderült: 2 hónapos lekötésre ennyi, éves kamatként. kérdeztem mi lesz a 3. hónaptól? mondták az 5,25%. Na ezeket a csapdákat szeretném elkerülni. esetleg tudnál-e adni olyan tanácsot, ahol mondjuk egy éven át is ennyi a kamat, vagy legalább 7% fölötti? Ahogy írtad korábban, mindenkinek más az élethelyzete. Én kb. 2 évre tennék be nagyobb összeget egyszer, nem havonta. tehát se munkabér nem jönne rá, se számlákat nem onnét fizetnék. csak annyi a kívánságom, hogy növekedjen a tőkém. 5 évet viszont nem tudok várni, mert lakást akarok majd venni belőle. előre is kösz, Pandus
a jobb feltörérsi kondíciók a rugalmas betétre vonatkoznak (ahogy a link URL mutatja is), a fix 8%-osnál rosszabbak ezek a kondíciók, ahogy a marketing anyag is mutatja.
Kérdés:
Az AXA-nal, ha lekötöm 5 évre és előtte feltöröm akkor ott a 3%-os báziskamatot kapom meg a teljes időre (a törtévre is)?
( Itt mellekesen szeretnem megjegyezni, mivel ez ugysem egy gyakran forgo topik, es itt nem annyira off az off sem, hogy ma legalabb felmilliardra buntettem az indexet. WAHAHAAAA!!!! Mar majdnem erzem is, milyen Szalai Annamarianak lenni!!!! )
Én elég fiatal vagyok és nem gondolkok havi több 100000-es tételekben, csak szeretnék havi 10-50 ezer forintot betenni vmilyen bankba x hónapra, ahol az összeg, amit beteszek növekszik és a növekedő összegre kapom a kamatot, miközben gyűjtök.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna tanácsot adni.
A hirdetményben 5 éves megtakarításra az EBKM 6,51%, és a feltöréskor az addig jóváírt kamatok megmaradnak az ügyfélnek, az aktuális éves kamatot nem kapja meg, hanem arra az évre kapja a látraszóló kamat felét.
Illetve apróbetűben találtam olyat, hogy erre nincs garancia, tekintve, hogy a kamatláb változhat.
A betét lejárat előtti feltörése esetén a lekötéstől a feltörésig tartó időszakra a feltöréskor érvényes látraszóló kamatláb felét fizeti a bank.
A jelenlegi jegybanki alapkamat 5.25%, ebből fél % az 4,75%, ennek fele 2,375% -> ennyi jár idő előtti feltörés esetében.
Az Axa-nál a 3 év lejárata előtt ennek több, mint duplája jár. (1 év után már 5,70%, 2 évnél már 6,60%)
Tehát: SopronBank EBKM 5 év esetén: 6,94%, Axa: 6,77%. Tehát a SopronBank valamivel többet ad ugyanarra a befektetési formára.
Ha mégis előbb kell a pénz, mint az eredeti lejárat, akkor a SopronBank évi kb. 2,3%-ot ad (függ a jegybanki alapkamattól), míg az Axa már az első év után 5,70%-ot.
Ennek a legnagyobb jelentősége akkor van, ha lekötsz 5 évre és pont a 4. évben kell a pénz.
Egyébként más különbséget a kettő közt nem vélek felfedezni - rögtön hozzáteszem, hogy a SopronBank TBSZ-ének ÁSZF-ét nem találtam meg, így nem tudtam átnézni.
Még talán annyit megemlítenék (inkább a nagybefektetők számára fontos), hogy a SopronBank-ban lévő betétre OBA garancia van, ami 50.000 eur garanciát jelent, míg az Axa esetében belga garanciáról beszélünk, ami 100.000 eur.
Nem sok információt adtál magadról és a lehetőségekről, így tűt keresünk a szénakazalban.
- Banki lekötésre gondolsz?
- Mennyi időre gondoltál?
- Mekkora összeget szeretnél betenni?
Vagy mivel a betétkönyv szót használtad, olyan megtakarításra gondoltál, ahol nem egyszeri nagyobb összeget teszel be, hanem pl. havi rendszerességgel teszel félre pénzt?
Arra a kérdésedre, hogy hol érdemes számlát nyitni, én megintcsak nem tudok így válaszolni. Mert ehhez is hiányzik néhány információ.
- Mire használnád a számlát?
- Mennyi forgalom lenne rajta?
- Milyen gyakran veszel fel kp-t?
- Csoportos beszedések lesznek-e rajta?
A válaszokat megírhatod itt is, vagy a nevemre kattintva találsz e-mail címet, azt picit gyakrabban nézem, és akkor utánanézek, hogy mi tűnik a legjobbnak a Te igényeidnek megfelelően.
A továbbiakban várom annak a mondatomnak a bemásolását, ahol azt mondom, hogy a TBSZ a legjobb.
Ha visszaolvasol, pont azt írtam neked, hogy mindenkinek más a jó, kényelmes, hasznos.
Nem azért írom, hogy írjanak mailt, mert az Axa-ban bármilyen érdekeltségem van (nem vagyok értékesítő), csak nem tudom garantálni, hogy minden nap fel tudok ide jönni, ellenben e-mailben bárkinek szívesen segítek, tekintve, hogy dolgoztam néhány pénzintézetnél, így adott estben tudok kontaktot adni.
Úgy látszik, manapság ha valaki segíteni akar, akkor már rögtön érdekeltségének kell lennie.
egyébként nem reagáltál az Államkincstáros TBSZ-el kapcsolatban - ahol már most jobb a hozama az 5 éves papírnak, mint az AXA TBSZ
nem mondom, hogy rossz termék az AXA, nekem is náluk van számlám, de úgy beállítani, hogy ez a legjobb, igen erős csúsztatás szvsz, és nekem csak ezzel van gondom
nem igen láthattál tőlem olyat, hogy kattints a nevemre, meg küldj mailt meg stb.
mivel a hozzászólásom többi részét sem sikerült megértened, ezért nem is reagálnék a válaszodra
csak annyi, hogyha valaki 5 évig nélkülözni tudja a pénzét (mert olyan az élethelyzete), akkor FIX, hogy nem az 5 évre előre megállapított fix kamattal jár jól