Ez a topik kötetlen beszélgetések okán nyílt - régi és új Bulgária fanoknak, akik nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "hova menjek" kérdésekre szeretnének választ kapni - persze arra is kapnak - hanem társalogni vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról... mindenről ami BULGÁRIA....
Láállósávban,záróvonalon tülekedtek,hajigálták ki a kocsiból a szemetet,mindenhova bepofátlankodtak,persze amikor fél órig indexeltem,próbáltam átmenni egy másik sávba,akkor egyik sem engedett.
Tegnap délután ötkor indultunk vissza Napospartról.A bolgár szakasz eseménytelenül zajlott,alig volt forgalom.Szófia és a macskaköves rész között elkapott minket egy nagy vihar,azt hittem felborítja a szél a kocsit,és úgy zuhogott(szerencsére nem jég)szinte vízszintesen szemből,mintha dézsából öntenék.A határon alig voltak,max.fél óra alatt átértünk.A szerb részen is az volt az érzésem,hogy jó időt fogunk futni,Novi Sadig kb.10 holdkóros törököt hagytunk le,és kb.20 kocsi mehetett el mellettünk.Ráadásul rájöttem,hogy egy párat mindig vissza is előzök,mert megálltak közben.A határhoz is pont alvásidőben értünk volna,majd néhány nagyobb vihar miatt is kiálltak páran.Belgrad után szinte alig láttam kocsit,ezért naívan Röszke felé indultam.Hatalmas hiba volt!
Hajnali 3.40-kor álltunk be a sorba.Majd közel 10 óra araszolgatás,dudálás,furakodás után jutottunk Magyarországra.Sajnos szkanderbég leszármazottainak vezetési morálja,kultúrája egy nagy nulla.Nem sikerült megszeretnem őket...
Én a Rusze - Pitesti - Kolozsvár - Alesd- Debrecen vonalra gondoltam ! Erre nincs pálya vagyis minimális . Ezt dobja a google maps Sunny Beach - Debrecen opcióra . Erről kellene info h van értelme vagy maradjon szerbia fele
Ez tiszta de Nagylaknál egy sch. meg egy nem sch. ország határán miért nincs ez? A román csak intett a magyarral kedélyesen elbeszélgettünk, tudakoltam, hogy őket kérdezik e meg a police. hu tól, hogy mennyi a várakozás a határon? Monda, hogy igen, jól tettük, hogy lejöttünk (Nagylak 2 autópálya határról) hozzájuk mert ott senki nem volt. Szóval elvileg egy sch. határon kéne a szigorúbb ellenőrzésnek lenni! Calafat-Vidin nem az. Sch. ide vagy oda a bolgároknak Kapitan Andreevonál, meg Kalotinánál (a teljesség igénye nélkül) kellene alaposnak lenni aztán hadd menjen! De nem így van.
Elnézésedet kérem, nem itt hanem az "autóval Görögországba" topikon írtam a határproblémáról. Szóval nagyon nehezményezem, hogy két uniós ország határán Calafat-Vidin ilyen nyögvenyelős az átlépés egy "schengeni" állampolgárnak. 10 autó 45 perc volt. Tavaly ugyanitt éjjel 8 autó majd 1 óra. Nem értem minek vannak a kapuk előtt megjelölve, hogy kinek kell odaállni amikor nem törődik vele a hatóság? 1. sor EU-CH állampolgárok. 2. sor a többiek. 3. sor buszok. 4-5 sor kamionok. Ez így csodálatos lenne és az első 3 évben ment is a dolog szépen. A forgalom azonban megváltozott vagy eleve nem úgy alakult ahogy tervezték! Buszok egyáltalán nincsenek csak nagyon elvétve. Szerbia felé mennek akár a fekete, akár az Égei-tengerhez mennek. Tehát a buszsávban is kamionok. Rengeteg lett a 3,5 tonna alatti kisteherautó és őket vezetik be az all passport kapun. A miénken(Eu-schengen-CH-stb) meg az összes náció. Valami normaidőt sejtek amit minimálisan el kell tölteniük a papírjainknak a rendőröknél mert nagyon alapos az ellenőrzés. A kamion sor sokkal gyorsabban megy. Még a forgalmimat is elkérte a bolgár és a román adta vissza. Utána a hídpénz meg a Road tax. (aki nem veszi meg előre online) Szóval csak annyi az EU, hogy nincs vámos. De a rendőrök kinyittatják a csomagtartót.
Jobb ha nem minimális várakozással számolsz, mert akkor nem fogsz csalódni! A héten jöttem haza GR- ból, leírtam a tapasztalatomat Vidin-Calafat irányban. Giurgiu-Rusze meg megint renoválás alatt másik fórumtárs szerint. Jó az az öreg híd! 5 évente 3 évig javítják.
mi is arra tervezunk lemenni Varnába. Kollegam volt erre egy hónapja. Az autópályák kitűnően mivel nagyon újak . A többi út bizony ... de szerintem itthon sem különb néhány gyorsforgalmi szakasz. A kozlekedesi morál rol azért nem lehet elmondani h megnyugtató de őszintén itthon is tele van idiotaval az utak többsége. Ovatosan az a lényeg de Szerbia fele én us egyre több infót hallok h kiszámíthatatlan a határ forgalom ... romania fele legalább tudom h mi lesz két EU-s határátlépő mindenhol minimális várakozás . Legalábbis eddig ez volt több ismerős tapasztalata. Én három gyerekkel indulok szerda éjjel egyre biztosabb h nem Szerbia fele megyek .
Sziasztok! Napospartról utazott valaki mostanában a Rusze - Nagyszeben - Kolozsvár elkerülő- Nagyvárad vonalon ? Tényleg letolható 13 óra alatt a magyar határig ? Utak minősége ? Idefele szerbián keresztül jöttünk de most elgondolkodtam ezen az opción is
Megírnád majd, hogy jutottatok át Bulgáriába? Mi hétfő este indulunk Szegedről és kedd hajnalra érünk oda, de majrézok attól amit olvastam. Öt-hat óra várakozás nem volt beütemezve az átjutásra.
Viszont szokásom, hogy kis független benzinkutakon nem veszek üzemanyagot, csak nyugati vagy orosz hálózathoz tartozón, ill. van bolgár hálózat is, az is jó.
Ez a horror történet a Dimitrográd környéki átkelésnél nem jöhetett volna létre az óriási vihar nélkül! Ott valószínűleg egy villám jól megegyengette vagy a Szerb, vagy a Bolgár vagy mindkét számítógépes rendszert és utána a többi már csak okozat!
Remélhetően az ilyen malőr nem mindennapos! Főleg azért, mert mi vasárnap indulunk arrafelé! ;-)
Tegnap este a Bolgár online útdíj kipipálva, könnyen, egyszerűen megy a vásárlás! Azért ha lehet ne közvetlenül a bank kártyátokon levő adatokat használjátok! Ma már minden korszerű embernek van WEB számlája, amire mobil applikációval tesz nagyjából annyi pénzt, amennyit éppen el akar herdálni! És persze a PayPal is ajánlott annak aki sokat vásárol a neten! Ezektől a dolgoktól nem kell idegenkedni, nem ördögtől való az, meg kell tanulni a használatukat!
Úgy van. Két híd van a Dunán RO és BG között. Calafat-Vidin és Giurgiu-Rusze. Van néhány komp átkelési lehetőség is de az sokkal drágább meg menetrend, szóval nem kell! 6€. Ennyi a költség személyautóval.