Keresés

Részletes keresés

A77 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 708
Én leszedtem végleg a takarást. Úgy gondolom, ha a -15 fokokat túlélték takarással akkor a -5-öt is kibírják anélkül ha még élnek, ha meg kifagytak a télen akkor sajnos már úgyis mindegy.
de-guky Creative Commons License 2010.03.06 0 0 707
Ez érdekes. Úgy tudtam, hogy ezeknek a föld alól kell jönni. Akkor is kicsit ki kell ásni és megnézni, hogy nőtt e elég gyökere és csak akkor lehet levágni, átültetni. Amit csak úgy gyökerek nélkül vágunk le az nem gyökeresedik meg. Bár itt valaki állította, hogy neki igen. Több gyökér nélküli hajtást vágtam már le, mert ezek elszívják az anyanövény erejét, de rövid időn belül elpusztultak.
Úgy látom, hogy ez a hajtás a gyökérnyakból jön ami valószínűleg a föld alatt volt korábban.
Előzmény: mediterránkert (705)
kojonó Creative Commons License 2010.03.06 0 0 706

Én azt tapasztaltam, hogy fiatal növényen még a földvonalban jönnek az új sarjak, de később a föld alól egészen mélyről.

Előzmény: de-guky (704)
mediterránkert Creative Commons License 2010.03.06 0 0 705
Szia!
Nem onnan,az egyik földvonalban jön,a másik még följebb!
nem túl jó kép mert telós!:S
De 1 hete van itt nálam a növény,nagyon sokat nőtt,úgy néz ki,hogy jól érzi magát!:)a többiekkel együtt!
Előzmény: de-guky (704)
de-guky Creative Commons License 2010.03.06 0 0 704
Honnan jönnek a hajtások? Nem a föld alól?
Előzmény: mediterránkert (702)
drozy Creative Commons License 2010.03.06 0 0 703
Igen,gyökeresedni fognak,és ha kb. 30 cm-esek,akkor már le is választhatod őket az anyatőről,meg fognak maradni.
Előzmény: mediterránkert (702)
mediterránkert Creative Commons License 2010.03.03 0 0 702
Sziasztok!
A banánomon most vettem észre,hogy jön 2 kicsi hajtás de nem a föld alól...
Ha kicsit nagyobbak lesznek,akkor ki tudnak majd gyökerezni???
marimama51 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 701
Nálam is száradnak a benti Musák levelei.De viszont hozzák az új leveleket is.Nemsokára átültetem másik cserépbe az összeset.Szerintem nem lesz velük gond.
Előzmény: drozy (700)
drozy Creative Commons License 2010.03.03 0 0 700
Hello,nekem sikerült átteleltetni az összes tövet és már hajtanak gőzerővel...
Javaslom h ilyen "meleg" időben mozgassátok át a tövek körül a leveleket,humuszt hogy átszellőzzenek,könnyen befülledhet az egész.
Sajnos hétvégére megint jön a hideg,így szétszedni a takarást még nem javasolt,de én iylenkor mindig folyamatosan levegőztetem.(Már amennyire másfél-2 köbméter levelet lehet. :-)
Ellenben a bent átteleltetett M lasiocarpa csak szárad vissza szép folyamatosan,vmi tipp a megmentésére?
marimama51 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 699
Ez nagyon jól néz ki.Gratulálok,jó takarást csináltál.
Előzmény: martinel (698)
martinel Creative Commons License 2010.03.02 0 0 698

Üdv!
Enyém ilyen ...kitakarás után kb 10 centit vágtam le a végéről mert az puha volt! Ez volt az első tele...ahhoz képest megvagyok elégedve nagyon! :)
Együtt várjuk a fini jóidőt,végre! :)
kojonó Creative Commons License 2010.03.01 0 0 697
Még régebben, amikor megenyhült az idő bekukkantottam a takarás alá. Nagyon jó állapotban találtam a banánt. Gyorsan vissza is takartam. Ma este 21-kor a takaráson kívül a talajhőmérséklet 7.3 fok volt. Ha majd 10 fok körül lesz beindul a fejlődése.
bodzakert Creative Commons License 2010.02.28 0 0 696
Köszönöm a bíztatást! Várok és szorítok neki, meg akkor nektek is. Tavalyi szerzeményem, és olyan szépen nőtt őszig, sajnálnám, ha baja lenne.
Előzmény: marimama51 (695)
marimama51 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 695
Szerintem kifog hajtani.Hiába,ez most nagyon kemény tél volt.Örülni fogunk,ha tőről kihajt a banánunk.
Előzmény: A77 (694)
A77 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 694
Én is ránéztem a letakart csonkokra (most teleltettem először), tiszta barna rohadt a 10 centis csonk, csavarni lehet belőle a vizet, viszont talajmagasságban kemény a töve. Remélem ki fog hajtani.
marimama51 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 693
Az a rohadt rész valószínűleg fagyás.Többünknek is fagyott a banánja.Ne vagdaljad,meg fog indulni.Én is csak a puha részt vágtam le róla.Úgy néz ki,hogy az alsóbb részeken nem fagyott meg.Ha meg mégis,akkor is kifog hajtani tőről.
Előzmény: bodzakert (692)
bodzakert Creative Commons License 2010.02.28 0 0 692
Sziasztok! Megtekintettem ma a banánt, kicsomagoltam a téli öltözetből, és azzal szembesültem, hogy annyira jól sikerült becsomagolni, hogy sajnos rohad. Kb méter magasan vágtam el az ősszel, és úgy nézem, hogy most az alsó 30-40 cm, az, ahol ha megtapogatom, kemény a közepe. Van remény, hogy kihajt? Most már nem takartam vissza, csak az avart hagytam a töve körül, tyúkháló tartja ott, a rohadt részt pedig levágtam, de nem mertem nagyon mélyen, hogyha esetleg ott van még élet, ne bántsam. Mit csináljak vele?
csaba08 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 691

Strelitzia kedvelők figyelem!

Új topikot nyitottam a kertészet témakörön belül, neve: Strelitzia - Papagájvirág

Ide várok minden kedves érdeklődőt, újakat és régieket.

Osszuk meg egymással információinkat, tapasztalatainkat.

Üdv: Csabi

de-guky Creative Commons License 2010.01.31 0 0 690
Tehát, hogy nálad kelnek e a banánok?

A humin savak barnításra, savanyításra kellettek volna. A víz azonban nem barnult meg tőlük.. Nem nagyon észleltem, hogy jobban nőttek volna a vízinövények, de nem is végeztem velük egy következetes kísérletet. A (vízi)növényeknek széndioxid kell mint fő "táplálék" elsősorban. Ez a két blog a fiamé. Szerintem érdekesek. Ő kizárólag az un. növényes akváriumokkal foglalkozik. Díszhaltáp és akvárium fertőtlenítő készítő kisiparos is voltam...

http://akvarisztika.budapet.hu/category/akvariumaim/
http://www.greenaqua.hu/

Előzmény: csaba08 (689)
csaba08 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 689

Szia,

Persze hogy tettem fel képeket. Miért?

Huminsav az akváriumba? És oda milyet használtál? Csak mert nekem is van akváriumom. :))

Cs.

Előzmény: de-guky (688)
de-guky Creative Commons License 2010.01.30 0 0 688
Szia!

Még mindig csak gyomok keltek.:(
Szerintem egy hét és a papagájvirágok elkezdenek bújni.

Huminsav kivonat elég sokféle létezik. Remélem sokat javít a kelési eredményen és
a leírt sok jó tulajdonságából sok minden igaz is. Csak akváriumban próbáltam huminsav kivonatot. Lehet, hogy használt.

Korábban tettél fel képeket a kelő papagájvirágokról, banánok ?
Előzmény: csaba08 (687)
csaba08 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 687

Szia,

Jelentkezik már valami a magokból?

Ma vettem egy "csodaszert" - a "fekete gyémánt" névvel illették. HUMUS FW.

Magyar szabadalom, de állítólag világ viszonylatban is egyedülálló!

Azt írják nagyban elősegíti a csírázást is.

Vélemények? Tapasztalatok?

Hallottál már róla? Próbáltad?

Üdv: Csaba

Előzmény: de-guky (683)
delon77 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 686

Sziasztok!

Én is vetettem a héten papagáj virágot szerintetek mennyi idő mire kihajt???

2010.01.27.-i vetés és a reginae fajta

Csabinál azt olvastam hogy a reginae fajtája nem igazán akart kikelni

Nekem radiátoron van szerintem 26-28 fok között??? ma megmérem ténylegesen hány fok van? A földet kellene amúgy megmérni nem?? Ha magasabb a hőmérséklet abbó lehet baj???

Szoktátok üveglappal takarni vagy fóliázni a veteményest??

Válaszaitokat előre is köszönöm : Delon

Előzmény: de-guky (683)
marimama51 Creative Commons License 2010.01.16 0 0 685
Üdítő látvány a sok virágzó növénykéd.:-))
Előzmény: de-guky (684)
de-guky Creative Commons License 2010.01.16 0 0 684
Pár képet azért felteszek a jelenleg virágzó növénykékről.
de-guky Creative Commons License 2010.01.16 0 0 683
2009 tavaszán vettem az Au.. ban (madaras te--oban) 5-6 féle pálma és banán magot.
Egyetlen egy szem sem kelt ki. A zacskók ott voltak a magok mellett a cserepekre tűzdelve, hogy tudjam, hogy melyik micsoda. Volt ott egy telefonszám is illetve a cég neve és jeleztem a szállítónak a problémát. Egy kedves hölgy elmagyarázta, hogy kell négy hónap is a kikeléshez. Ő a tavalyiakból keltetett és nagyon szépen kibújtak. Mondanom sem kell, hogy egy sem kelt ki késő őszig.
Viszont a Te magjaidnak még van kb. két hónapja és akkor már hamarosan vihetjük őket a tavaszi napra.:) A Streliziáknak meg még kell 2-3 hét. Egyébként türelmetlen vagyok....
, de várni kell.:)
Előzmény: csaba08 (682)
csaba08 Creative Commons License 2010.01.16 0 0 682

Szia,

Sajna banán még egyáltalán nem kel ki. :))

Csak a Strelitziák. Abból is csak a Juncea és a Nicolai. A Reginae-t újra ültettem, egy-két mag tönkrement, a többi kemény volt még. Újra áztattam és most újra föld alatt vannak. A Juncea hozta a legjobb eredményt, 99%-ban mind kikelt. Még 1 magocska van belőle ami nem bújt még elő a 10-ből. :))

Szerinted a banánokból lesz valami?

Csabi

Előzmény: de-guky (681)
de-guky Creative Commons License 2010.01.15 0 0 681
Jaj.
Persze, hogy megkaptam. Sajna még csak gazok kelegetnek, ami azt jelenti
jó a föld a víz. Lehet, hogy nincs meg mindig a 26 fok, de előbb utóbb
ki kell ezeknek kelni. Most még 0 az eredmény.:(
Banán bújt már?
Előzmény: csaba08 (680)
csaba08 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 680

Szia,

Küldtem pár sort e-mailben.

Megkaptad?

Csabi

Előzmény: de-guky (678)
mediterránkert Creative Commons License 2010.01.10 0 0 679
köszönöm a segítséget:D
Előzmény: de-guky (678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!