Hát ez az,már megfigyeltem ha tapasztalt ember megírja a véleményét rögtön ellenségnek nézik olvassatok csak vissza.Jobb lenne ha azt mondanám.. persze ez az évszázad üzlete... ez valótlan lenne.Lehet ezt jól csinálni de írta itt valaki .. nem lesz mindenkiből súlylökő...és igaza van.
Szia! Nem. A bázis hely az azt jelenti, mint egy kis bolt. Itt lesz nálunk az udvarban egy fix lakókocsi, az lesz átalakítva. Azért bázishely, mert nem mozog, hanem áll egy helyben. Csak nem egy különálló épület, hanem lakókocsi. Mozgót akartunk, de arra sokkal több engedély kellett volna. Erre valamennyivel kevesebb. Attól függetlenül, árulhatok én akárhol, sőt ki is települhetek, ha ahhoz is meglesz a megfelelő sátor, ami zárt, és alul linóleum, stb... Ti hogyan csináljátok?
15 évvel ezelőtt mögöttem három kicsi gyerek volt és munkahely ami most is megvan,csak hétvégén kalácsozom nem egyszerű de az állásomat ennyi idő után sincs bátorságom feladni.Rendezvényekre járok és meszze vagyok Tőled:)senkit nem tekintek ellenfélnek csupán a tapasztalataimat írtam és ha ezzel megbántottam valakit sajnálom.
az igen. 15 év nem semmi. Mögöttem nincsen más, csak két pici gyerek, meg a férjem. Én ezzel állok neki. :O) Vagy összejön, vagy nem. :O( De akkor nagyon szomorú leszek ha nem. Mozgó kocsis, vagy bázis helyes kalácsos vagy. Mi bázis helyet alakítunk, ki, és innen próbálunk majd elindulni. Merről vagy az országból? Ha lehet ilyent kérdezni? Most biztos mosolyogsz, de én azt nem látom. Ha úgy gondolod, hogy ellenfél vagyok, akkor ne válaszolj. Megpróbálok nem ott árulni ahol te :O)))) oksa??? Ha meg összefutunk, akkor legalább dumálunk egy jót :-)
Úgy látom valaki belenyúlt a darázsfészekbe. Remélem nem igy megy tovább a fórum!!!! Én már magamba zárom gondolataimat erről a témáról és csak a kalács fog érdekelni, a beszélgetések,ötletek,javaslatok,"infók".
Szia! Látod pontosan erről beszélek!!! De nem sokan értik meg. A fórumon, mindenki segít, de kint az utcán csak ennyi egy mosoly, és akkor örülünk,ha csak ránk mosolyogtak, és nem szóltak be valamit, amit te éppen bántónak vettél, pedig csak a valóság! Mi még nem kezdtük el a vállalkozást, mert még nincsen meg hozzá minden. A gépre is várni kell sajnos, meg a többi is csúszik. Nem tudom külföldön hogyan működik, ezért is írtam, hogy mindennek utána kell járni. Amiben tudunk segítünk. Mást nem tehetünk, de ne szívjuk egymás vérét azért mert mindenki másképp, máshol, és máshogyan csinálja. Nincs két egyforma ember, vállalkozó, sőt kalács se. Ezek szerint te is magyar vagy??
Időnként olvasom a fórumot,azok közé tartozom akik nem tegnap kezdték a kürtőskalács sütést és akik ginoka13 szerint nem segítenek,slinkynek teljesen igazat adok miért is tennénk?? A külföldi viszonyokat nem ismerem a magyart igen.
Tudod ginoka13 tőlem is max. egy mosolyt kaptál volna az"utcai érdeklődésedre"mint ahogy bármilyen cégtől ahonnan üzleti titkokról próbáltál volna információt szerezni.
Miért nem segítenek?Mert versenyhelyzet van,gondolom megfelelő piackutatás után fogtál a vállalkozásba,ugyanis itthon a piac tényleg telített.
Lehet hogy ezt még nem érzed de tudod hányszor szembesülünk ezzel (én is) ha elszeretnél menni rendezvényre...már van kalácsos..vagy mehetsz kifizeted a kitelepülés szakhatósági díját a horrorisztikus helypénzt és rajtad kivül még ott van 3-4 kalácsos.A hagyomány ápoló rendezvényekre a büfékocsit nem engedik mert nem illik a környezetbe ami jogos.Van még valami a rengeteg pénzt igénylő kalács sütésen kivül, a kapcsolati tőke.
A rendezvényszervezők aki évek óta dolgoznak egy kalácsossal nem fognak váltani.
A konkurenciát senki nem szereti ezért nem kell elítélni embereket
Én akkor is azt gondolom, hogy a segítségnyújtás az mindig az egyes emberen múlik, és nem egy nemzeten. Teljesen mindegy, hogy magyar vagy nem magyar...
Mellesleg teljesen megértem a magyar kürtőskalács sütőket, otthon telített a piac, lassan két-három sütő is van egy rendezvényen, nagyon nehéz helyet találni, miért is látnának el titeket információval? Egyébként sem hiszem, hogy ha valaki el akar kezdeni egy vállalkozást - teljesen mindegy, miről van szó -, az a legjobb megoldás, ha odamegy a konkurenciához, bemutatkozik, és elmondja, hogy te, képzeld, én ugyanezt szeretném csinálni mint te, elmondanád, hogy milyen úton induljak el? Ezt ugye nem gondoljátok komolyan... Ezt persze Magyarországi viszonylatban gondolom így. Kicsi az ország, keletről is el lehet jutni egy nyugati rendezvényre könnyedén...
Sziasztok! Ginoka13 nyugodj meg neked is igazad van és a többieknek is,sőt mindenkinek igaza van ezért nem is lesz meg az igazság.Én személy szerint legalább 10 kalácsossal vettem fel a kapcsolatot,mégis magamnak kellett mindent megcsinálni-ebből mindenki szűrje le amit akar- a külföldi üzletet. Vannak és lesznek is akik megértik hogy egy kis segitség nem árt az üzletnek hanem használ,ha europában vagy épp Ausztráliában is hallanak a kürtősről,mert ha ide jönnek mint turista keresni fogják az igazi magyar eredeti kalácsot.De vannak szűk látokörüek-itt a fórumon is-akik egy kis segitség megadásától már saját anyagi veszteségüket mérik, de vannak akik a sorok között megadják a segitséget,de ehhez bizony át kell rágni vagy háromszor az összes hozzászolást.Én eddig is nyitott voltam,ha tudtam megosztottam a tapasztalataimat és ezután is szeretném ha a világ kalácsosainak baráti körébe tartoznék.Azért a fórumot felvettem réges régen a kedvencek közé,naponta olvasom mert nekem ez egy kapocs a hazához.
Slinky- tudod imádlak!!- azért én ha helyedben lennék mégegyszer átrágnám magam a fórumon,lehet találnál érdekes elszólásokat - a nagyoktól- a segitségről.Példának emlitem épp nekem irt egy külföldi srác és olyat kapott itt pirossal, hogy csak na,de régebben is kifejtették egyesek mit lehet és mit nem,ezért én a legtöbbetekkel felvettem a személyes-email-kapcsolatot és ott azt irok amit akarok,igy nem lesz belőle fórumháború.
Halihó kalácsosok! Én csak ritka szemlélője vagyok a fórumnak de látom hogy vannak gondok a leendő kalácsosok között.Én csak azt tudom mindenkinek javasolni hogy ne csüggedjen nem lessz mindenkiböl sújlökö mégha az akar is lenni,hiába van meg az akarata alkat is kell hozzá. Én is átéltem mindazt a problémát ami nektek van.Megoldottam.Vannak jó tapasztalataim a szakma terénn,szivesenn segítek igy ismeretlenül is bárkinek. /fazakas66@freemail.hu/
Itt valami HATALMAS félreértés folyik. Mégpedig. Én nem tudom, hogyan működnek a szabályok külföldön, én csak az itthoni témában kezdem magam felismerni/feltalálni. Az hogy nem segítünk egymáson az is félreértés volt. Nem a FÓRUMON sem segítünk, hanem az UTCÁN!!!!! A fórumon MINDENKI SEGÍT OTT AHOL TUD. mint a jó kisdobos. Úgyhogy olvassátok vissza egy picit ezt a pár oldalt, és értelmezzétek MÉG EGYSZER!!!!! Mielőtt itt mindenki megsértődik, meg folyamatosan félreért mindent. Én eddig azt hittem "Barátok" vagyunk. Itt mindent meg lehet beszélni. Az előzőekben is írtam, (ezért kell visszaolvasni) hogy nekünk, a fórumon kívül, SEMMI DE SEMMI MÁS SEGÍTSÉGÜNK NINCSEN!!!! EZT KÖSZÖNÖM IS NEKTEK. Azért írtam a konkorenciát, mert mi is érdeklődtünk utcai sütőktől és nem szívesen válaszolnak.Ezért mentünk a hivatalba, és az ANTSZ-hez, ahol mindent elmondtak. Hát ennyi
Akkor sorban: J
Seckler koszi szepen a valaszt a vegzettsegrol.
Mr. Twist – Spanyolorszag
Slinky – jogosak reszben a nekem irt sorok. Talan annyival kiegeszitenem, hogy nem azon keseredtem el, hogy nem valaszoltak nehany oran belul, hanem azon, hogy az a valasz erkezett, hogy esetleg konkurenciat latnak bennem es azert nem valaszolnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem koszonom Ginokanak a valaszait!!! A forumba visszaolvastam, bar bevallom mind az 1200 hsz-en ido hianyaban nem sikerult atragnom magam, csak kb. 600-on. Odaig azert eljutottam, ahol eppen azt targyaltak, hogy milyen segitokeszek itt az emberek. Nem vitatom. Nem akartam feszultseget kelteni, bocsanat erte, hulye napom volt, amit tudom nem itt kellett volna kiengedni. :-/
Azt hiszem, hogy legalább egy hete nem jártam már erre. Most viszont csak kapkodom a fejem, hogy mi történik ezen a fórumon. Ginoka13 nem tudom, hogy mi alapján írod azt, hogy itt talán ellenfelet látunk abban, aki tőlünk mer kérdezni, és azt meg végképp nem tudom, hogy mi alapján írod azt, hogy ha valaki hivatalba megy érdeklődni, akkor az az igazat hallja... három felkiáltójellel... gondolod, hogy mi, akik itt segítjük egymást, nem az igazat szoktuk írni? Vagy esetleg magadból indulsz ki?
Anigoes... én, személy szerint Angliában vagyok, és ha elolvasod, vagy elolvastad volna a fórumot, akkor láthattad volna, hogy én részletesen leírtam, hogy itt mik a feltételek, hova kell menni, mit kell intézni. Nem az a jó magyar szokás, hogy nem segítjük egymást, hanem ez, hogy ha nem kapsz választ a kérdésedre max. egy órán belül, akkor felháborodsz, hogy neked senki sem segít, és tartsa meg magának mindenki a válaszát...
A többiek nevében nem írhatok, de itt még mindig segített mindenki a másikon! És semmi baj a magyarok hozzáállásával a dolgokhoz!
Az a lényeg, hogy ne keseredj el, és bízz magadban, és abban, hogy vannak még segítőkész emberek. Én csak egy példát mondtam, nem elkeseríteni akartalak Bocsi!! Meg tudod csinálni szerintem más segítsége nélkül is. Nekünk se segít a kutya se ezen a fórumon kívül. sok sikert és kitartást
jo napot mindenkinek,en kulfoldon nyitottam meg a kis sutodet,itt egy egeszsegugyi tanfolyamot kellett elvegezni ami 1 napos volt, mindegyikunknek akik dolgozunk,semmilyen mas pek vagy cukrasz vegzettseget nem kertek.MALTA-SECKLER ROLL
Mellesleg szerintem kulonosen kulfoldon nem a konkurenciat kellene latni a masikban, hanem azt, hogy ha valaki evett egy finom kalacsot Dublinban az Barcelonaban is be fog allni a sorba hogy szerezzen maganak egyet. Szerintem ha tobben vagyunk csak egymast erositjuk, de lehet hogy en latom torzan a vilagot. Azt persze nem vitatom el, hogy tul sok egy falusi bucsuban 3 kalacsos, de ez most nem az a szitucio. De kar is morfondirozni rajta... :-(
Ja, ja, a jo magyar szokas, ugy latom nem vagyunk kepesek tullepni a sajat arnyekunkat! Sok szerencset mindenkinek!!! Remelem boldogabb lesz az aki megtartja az infot maganak!!! Neked azert koszi Gino!
tudod mindenki máshogy áll hozzá a dolgokhoz. Ha csak érdeklődsz, és megmondod mér, már mint a sütőktől, lehet hogy az ellenfelet látják benned, és nem biztos hogy elmondanak mindent. Ott is vannak gondolom hivatalok, akik kiadják a vállalkozóit, vagy ami oda kell tőlük kérdezz. Ők az igazat mondják!!! :O)
szia Komáromtól 35km a térkép szerint méretet nem tudok mondani, de ő szerintem igen. Ha érdekel titeket, csinál ő csak sütőt is biztos. Akkor ha kell a száma, akkor elküldöm. De csak e-mailbe. :)