A szinte fizikai létükben elnyomott aszonyok és lányok: persze, hogy európai ésszel ezt fel sem lehet fogni, hogy miért tűrik ezt a sorsot? Mert így éltek anyáik, nagyanyáik? Lehet.
A mintát mi is kaptuk és adjuk tovább. És változtatunk is. Annyit, amennyit enged a tudásunk, szívünk, lehetőségünk.
Nem hiszem, hogy az egyenrangúság "jár". (Hiszen jogainkban egyenlőek vagyunk, ha mindenki nem is él - vagy nem TUD élni ezzel a lehetőséggel.)Mindenkinek magának kell megdolgoznia azért, hogy önállóan gondolkodni tudó, szabad ember lehessen. (Ami tudom, relatív.)
Nem tudok elfogolt lenni a nők irányába sem, de amikor nézem a parlamenti közvetítést, bizony égbe kiált, hogy sok nő mennyivel egyenesebben, eszesebben elemzi a problémát, amiről folyik a vita. Talán az empatikus készség miatt (ami több van bennünk :o)!) számomra naná, hogy sokszor rokonszenvesebbek.
Hogy férfiak döntenek rólunk? (A legszánalmasabb az abortusz vita volt...)
Én azt hiszem, ha a nőket komoly sérelmek érik, kitermelődik közülük a vezető, aki mögé felsorakoznak az érdekeik védelmében. Ez demokráciában így szokott történni. :o) Ki is lehet nevezni hivatalból valakit (látsd Nőszövetség, anno) és emlékszünk az eredményére.
Én nem vagyok pesszimista. Ha jól emlékszem 2000-ben az ENSZ deklarálta ezt a nők évezredét. Mert amiket felsoroltál a nők problémáiról az szvsz csak a jéghegy csúcsa! Gondold el, egy asszony, aki évente temeti a gyerekét; vagy a gyerek a pénzkereső a családban... :o(, ahol nem tanulhatnak... és felnő az a lány és ő lesz az anya, aki... Ha a világ gazdagabb része nem figyel oda rájuk, akkor ez a folyamat sose szakad meg! Pedig ők is emberek és vannak (lennének) jogaik. Egyenjogaik!
Miből gondolod, hogy Magyarországon a nők jogai zuhanórepülésban vannak? (Én szabadúszó vagyok, relatíve nem kiszolgáltatott - erre nincs akkora rálátásom.)
Végül, amit írsz a "csürhéről", abban tökéletesen egyetértünk!
"... cinkos, aki néma!"
És akik hallgatnak - bármilyen vélt érdekük is fűződik ehhez - tulajdonképpen bűnt követnek el!
Számomra nem nehéz a választás, mert van 1 párt, akinek a programja a legközelebb áll az én gondolkodásomhoz. Eddig rájuk szavaztam. (SZDSZ) Hogy ők sem tökéletesek? Követnek el tévedéseket?
Igen. Megértettem ezeket, mégha nem is értek egyet vele.
És akkor én mit csináljak? Én nem vagyok más! :o)
Tehát az én szavazatom nem ki ellen, hanem kiért!
:o)))
üdvözöllek:
big
Metró-hír:
"Budán, Pesten és Budapesten 1717 óta eddig összesen 188-an kaptak díszpolgári vagy grátisz polgári címet, s közülük csupán egy volt nô. Demszky Gábor köszöntôjében hangsúlyozta, hogy a 128 éves születésnapját ünneplô Budapest az új évszázad elsô évében is az új történelmi korszak legfontosabb alapelveinek, a szabadság és a biztonság jegyében ünnepel."
Kedves big-lesz:
Érdekes vallási törvények azok, amelyek szelektívek, kivételkezelőek: az ocsmányság tilos az egyik helyen, szabad a másik helyen? És egyéb dolgokra is ilyen megosztottak a szabályok?
No de hiszen, a vallást is csak emberek csinálták/csinálják. Vagyis inkább férfiak.
Maga a vallás sem lehet jobb, mint teremtői.
Igen, láttam a kabuli nőket még előtte is: valami iszonyat volt - mint sok Belfegor járkáltak szegények... bár nem is értem, hiszen állítólag házifogságban voltak, valójában az utcára sem léphettek ki (ehhez képest a képek uccán -is- készültek), de tanulni csak suttyomban lehetett, dolgozni meg egyáltalán nem, orvosi ellátást se nagyon kaphattak, mert ugye férfiorvos nem nyúlhatott hozzájuk, a női orvosok meg nem dolgozhattak. Jó, mi? Én most örülök az örömüknek. Remélem, tartós lesz a Belfegor-jelmez hiánya.
Hogyan tudták elviselni? Nehezen. Nem csak tűrőképesség kérdése. Egyszerűen helyzetbe sem kerülhetnek. Hiszen ha nem is kényszerítik őket ilyen drasztikus szabályokra, korábban is, most újonnan is, meg az egész iszlám-arab világban is a politikai, társadalmi, gazdasági, tudományos életben nincs helyük. Minden döntés a férfiak kezében van. A nők ebbe születnek, beleszoknak, eszükbe sem jut, hogy ez nincs így rendjén.
De hát nem kell olyan messzire menni: nálunk is szép visszalépés van folyamatban: kb 1 évszázadot lépünk vissza, ha jól látom, a társadalom, a politika, meg minden egyre inkább nőellenes. Másodrendű állampolgárokká válunk/váltunk.
Az ország, a gazdaság, a társadalom, a nők ügyeiben is férfiak döntenek.
Rossz látni, hogy a közép és felső vezetők, az ország vezetői, a döntéshozók között nő szinte egyáltalán nincs is. És minden egyoldalúságban van valami egészségtelen, valami beteges. Mint ahogy hasonlóan beteg dolog (lenne) a női nem túlsúlya bármely területen.
Honnan veszed, hogy 3. évezred a nőké? Én speciel nem ezt szeretném. Hanem hogy mindenkié legyen: nőké, férfiaké, gyerekeké, öregeké, egészségeseké, betegeké, minden nemzeté - nemzetiségé. Mert csak együtt az igazi, egymásért, magunkért, együtt.
Kedves big-lesz: a baj mindig úgy kezdődött, hogy egy szűk szélsőséges réteg kezdett jó hangos lenni, és lett egy jó szuggesztív vezérük, akik aztán szépen +szédítették a népet. Sőt: népeket. A törvényeink azért nem határozattabbak szvsz, mert nem érdekük a törvényalkotóknak. A "sport", a foci(is) akkora üzlet, hogy sokmindenben érezteti hatását. És nyilván azért hallgatnak azok, akiknek nem kellene, mert a hallgatás érdekükben áll. És amíg ez így lesz (és miért ne lenne így?), a csőcselék esetleg egyre hangosabb lesz. És lehet, hogy amikor már tennének valamit, már késő lesz.
Hát ugyan kire lehetne szavazni tavasszal? Nem látok egy olyat sem, akire érdemes lenne... Pl. melyik párt soraiban vannak érdemben nők? Melyiktől lehet várni, hogy a nőket is hozzáengedjék az ország ügyeihez? Mert ígérni mindegyik tud. fűt, fát, vadvirágot. Eddig is így volt, ezután mért lenne más?
Azt, hogy kire nem szavaznék, pontosan tudom. De hogy kire igen? Hááát.... azt bizony nem.
Üdv Néked is. :-)
Szerintem ez az egész elképzelés 1 böszme nagy tévedés. 1részt: az 52%-os női parlament simán numerus clausus.
Másrészt.
Nem elsősorban azért van kevés nő a politikában, mert ojan rettenetesen ki lennének szorítva belőle, hanem azért, mert a nők közül nagyságrendekkel kevesebb ojan van, akit a politikai pája ambicionál.
Agyatlan materialista baromság ez az egyenlősdi.
Nem lehetünk egyenlők, mert különbözők vagyunk.
Maximum abban lehetünk, illetve kellene lennünk egyenlőnek, hogy a különböző értékpreferenciáinkat egyenlően tisztellyük.
Hali,
Pirítós
"Dr.Gordon Shamway (1)
Szerintem baromság.Semmi nem szól mellette, és erőltetett is. Akkor lennének végre egyenjogúak a nők, ha nem emlékeztetnék őket folyamatosan arra, hogy nem azok."
Tömören EZ VAN!
Kedvs Ms,
kell tudnod a választ. Az emberek egy része a világ bármely részén képmutató!
Nem hiszem, hogy a vallási törvények támogatnák az ordenáré beszédet - kivétel a meccs? :o)
A 3. évezred a nőké!
Láttad a kabuli képeket, hogy a tálibok kisöprűzése után a nők milyen boldogan váltak meg a csadortól és sminkelték magukat? :o)
Hogyan tudták elviselni a lealcsonyító törvényeket? Az biztos a nőknek irtózatos a tűrőképessége, de ennyire?
Ami a 2. részt illeti, én remélni szeretném, hogy akikről beszélsz, az egy nagyon szűk rétege a társadalomnak. Csak hangosak.
Ha a törvényeink határozottabbak lennének, ha azoknak, akiknek ezek ellen szólniuk kell nem hallgatnának... Mindannyian.
Tavasszal jól kell választani, hogy a szélsőségesek kerüljenek oda, ahová valók!
:o)))
üdv:
big
Én azt olvastam, hogy a nőket állítólag azért tiltották ki a meccsekről, hogy ne hallják, amint a férfiak trágárkodnak, káromkodnak, meg ilyesmi...
Én ezen jól +hökkentem, mert pl. azt is meg lehetne tiltani, hogy a férfiak trágárkodjanak. Vajon mért nem ezt a +oldást választják? És érdekes, ha jól tudom, ott is igen erős a vallásosság... és számomra igen érdekes, hogy az ő szentírásuk megengedhetőnek tartja az ocsmány beszédet? Vajon a templomaikban is trágárkodnak? Ha nem, miért nem?
No és ha a férfiaknak szabad így beszélni, a nőknek miért nem szabad azt +hallani?
Jóérzésű nő(és férfi) különben sem megy inkább ilyen helyre, minthogy ezt hallgassa.
A magyar meccseken meg egyszerűen félelmetes, ami van. Korábban a munkahelyemről hazafelé egy stadion mellett közlekedtem, és amikor meccsre gyűlt a nép(?), hát valami iszonyat volt ott elmenni, húztam a belem, ahogy lehetett. Még meg sem kezdődött, de már felajzva várakoztak a kopasz, izomagyú, bunkó tagbaszakadtak, a levegőben a feszültség akkora volt, hogy az elektromos áram nem is kellett volna, és készek voltak bárkibe, bármiért belekötni. Ha ránéztél, azért, ha nem, azért. Ezek a meccsek nem a foci (sportról már nem is lehet beszélni) miatt érdekes a csőcseléknek, hanem a balhé, a tombolás miatt.
A tévé amikor mutatta, hogy valamelyik meccsről rendőri kísérettel, metró különjárattal, elszaparálva a kétféle szurkolók, hőzöngve, mint valami fenevadak, leköpve a kamerát, a tévéseket, zsidózva, habzó szájjal, vérben forgó szemmel, önkívületben tombolt a "nép", hát a hátamon futkosott a hideg, és rögtön láttam bennük az új hitlereket, az új nácikat, és borzasztó, és elszomorító, hogy bármikor, bárhol újra +történhet, aminek egyszer sem szabadott volna +történnie...
Számomra reménytelen ez a világ...
Lehetséges, hogy a Magyar Nők Képviselőiből netán
Kikerülhet egy Margaret TEACHER.
Különben pedig nem kellene kötelezővé tenni a nők politikai szerepvállalását, bízzuk rájuk a döntést.Bár ek kell ismerni, hogy a nők egyes tulajdonságai alkalmasabbá teszik a politikai munkára. Például:Monotonitás tűrőképességük sokkal nagyobb mint a férfiaké (hosszú parlamenti ülések).....
JA EGYÉBKÉNT LÁTTATOK MÁR "TYÚK" VIADALT?
Hát, azt nem támogatom, hogy mondjuk pont 52%-a legyen nő - hisz a szavazást a választókra illik bízni. Viszont mindenképpen örülnék, ha a csajszik száma tetemes növekedést mutatna. Főképp azt várnám tőlük, hogy az elméleti síkon anyázgatás és önpörgés helyett sokkal pragmatikusabb viselkedést tudnának kikényszeríteni a Viccházban:-) is, meg az önkokokon is.
Nekem nagyjából pozitív a tapasztalatom a képviselőhölgyekkel. D.I. mérföldekkel normálisabb Lezsáknál, Pusztai határozottan szimpatikus, Kósáné nagyon kedves, közvetlen, szimpatikus. Mongyuk Szalay Annamária kritikán aluli... de ezzel együtt nem lenne rossz, ha többen lennének.
Igen!
Éjjenek a nők, és munkálkodjunk azon, hogy a világ egy nagy, boldog orgazmus legyen!
:O))))))
off
Eleinte ezt természetesen nem várhatjuk el mindenkitől, - tudod, - a tudati fejlődés lassabb, mint ezt a klasszikusok már leszögezték, - de talán kisebb egységekben el lehetne indítani a mozgalmat...
Az alapítókat mindíg feljegyzi a történelem...
:O)))))))
Szal a velemenyem, hogy valos teljesitmeny alapon kell mukodnie a dolgoknak. Nagyon sok dolog igy is muxik. Nehez, vagy hulyeseg mestersegesen megvaltoztatni (pl lasd a Reklámrasszizmus topikot) Az nezzuk pl az uzletek szamat. Vagy az illatszerosztalyon mennyi hely jut a ferfi kozmetikukomoknak: Legyen az is 48-52%-k, ne csak ket polc!
Egyebkent meg mi az, hogy nem mehetek be a noi zuhanyzoba? Fuj rohadt nemi diszkriminacio!
En eleg nagy ostobasagnak tartanam, ha elkezdenenk kategorizalni, hogy most akkor 52%-a a parlamentnek legyen no, 48 ferfi. A parlamentnek nem statisztikai mintavetelnek kell lennie az orszagbol. Ha statisztikai mintavetelre lenne szukseg, akkor ugyis jonne, hogy de a barna szemuek alulreprezentaltak, de a 8 altalanossal rendelkezok is alulreprezentaltak, de a 25 ev alattiak is alulreprezentaltak.
Semmi kifogasom nem lenne ellene, ha 52% vagy meg tobb no lenne a parlamentben, DE NE ELOIRASOS ALAPON.
Arrol ugyanis egy ismerosom jut eszembe, akinek az atkosban lehetosege volt valami munka erdemrendre vagy mire eloterjesztenie egy dolgozojat. Lejott az eloiras, hogy terjesszen fel egy ilyen vegzettsegu, ilyen eletkoru, ilyen nemu, ilyen szarmazasu, ilyen munkakorben dolgozot kituntetesre.
Mint mondta sok dolgozo megerdemelte volna a kituntetest, de az adott parameterekkel csak egyetlen dolgozo rendelkezett, aki eppen nem.
De mit lehetett tenni, megkapta a kituntetest.
Ide vezetne, ha eloirosgatjuk, milyenek legyenek az aranyok.
Ez egy "vadbalkáni demokrácia" és nem egy skandináv állam. A nőknek kis hazánkban még sok mindenhez nincs létjogosultságuk, nehogymár nagyszámban kaphassanak komoly szerepet a mi kis szardobálós politikai elitünkben. 1előre szvsz jobb is nekik így!
Nagyon leegyszerűsítve itt az a nő érvényesül aki kellőképpen agresszív azaz "pöcse van" vagy a lyukon feltornázza magát. Különben nehéz elfogadtatni ebben a balkánmacsó menedzservilágban magukat...de talán jobb is 1előre így...mármint a nőknek :)
Az egyenjogusag nem azt jelenti, hogy ugyanolyanok vagyunk. Vannak amiben a ferfiak ügyesebbek, vannak amiben a nök, az alapvetö biologiai különbsegekröl nem is beszelve. Ezt a nök a politikaban dolgot sem kellene eröltetni: ha a nök majd tömegesen erdeklödnek a politikai palya irant es a valasztok (köztük a nöi valasztok!) megvalasztjak öket, akkor majd lesz több nö a parlamentben. De minek ezt eröltetni? Abban a divatos közhelyben sem hiszek, hogy a nök ugymond javitanak a politika szinvonalat. Aztan mitöl javitanak? Nyilvan mashogy politizalnanak, de nem hiszem, hogy jobban. Az ugymond nöi ertekeknek nemcsak elönye, hanem hatranyai is vannak.
Honnan veszed, hogy neked szántam??? Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a jobbosoknek ezt az elképzelést támogatni kellene.
A baj az, hogy csak az MSZP-ben van kötelező minimum szint a női vezetők számáról. A szoci nőtagozatról visztont hallottam eleget. ÁÁÁÁÁ szörnyű.
Ha a Fideszben nem csak látványelemnek használnák a csinos szőke libákat, a szoci kékharisnyák pedig kicsit nők is lehetnének.
Példakép az ideális női politikusra: Szili Katalin (szvsz)
Igazán aba kéne hagyni ezt a "mindenholzsidokvannak" stb..stb... kezdetű
vége-hossza nincs vádaskodást. Legalább ebbe a témába ne keverjük ezt bele.
Én például már unom, ha azzal üldöznek, hogy üldözöm a zsidókat, pedig nem is. Egyre töben fogják unni.
Lendvai Ildikó a lehető legrossszabb példa. Az, hogy az 52%-nyi női népesség sorában vannak megszállott félkegyelműek, nem jelenti azt, hogy a nők megszállott félkegyelműek. Üdvözlettel egy férfi.
A gond az, hogy ma a magyar női választók körében a legnagyobb a női politikusok elutasítottsága.
Amúgy a numerus clausust éltető, másságfelülreprezentált, mindenholzsidókvannak, elnyomjákamagyart, szövegeket büfögők számára jegyezném meg: ha a különböző kisebbségnél követelik a népesség reprezentálást a magas polcokon, akkor a nőkkel is így kell eljárni.