Keresés

Részletes keresés

Plazma87 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 643
Mivel a képeket nem csatolta, megpórbálkozom még egyszer, ha nem jön be:
http://www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=linda+hamilton&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=linda+hamilton&fp=53b79f59bee930a
Illletve
http://www.google.hu/#hl=hu&ei=dpjLSq3nAqLkmwOI4OjIBQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=beth+toussaint&spell=1&fp=53b79f59bee930a
e-mail cím hoz elő képeket...
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 642
Khmm. Tudom, hogy a nagy költőktől idézni mindig egy dicséretes dolog (volt).
Azonban, ha valaki átmásolja valaki teljes hozzászólását szó szerint, akkor
illene megjelölnie a forrást! Ez történt e fórumról, s mind az én, mind a mások
hozzászólását megjelölés nélkül leközölte valaki, mintha az a saját gondolata
lett volna. Ez plágium! Tudom, hogy ma már elég nagy probléma a szellemi kilúgozódás,
sivárság, meg egy-két gondolat megfogalmazása, de a JÓ, ROHADT MAMIKÁDAT, AKI csak úgy
másolgatja az én hozzászólásaimat....meg másokét is!
Az előbb finoman fogalmaztam, mert mindig is egy úriembernek tartottam magam...

Rátérve az elmúlt részekre:
Jockeynak szép új családja lesz...ez a Calpurnia Elisabeth név vicces volt.
Végre egy kis bunyó is jutott a részbe....
Egyébként unalmas, hogy megint előhoztak valami új bombázót...ezt a bizonyos
Tracy Lawton-t. Mindössze 26 éves volt, amikor a Dallasban alakított.
Egyébként szerepelt később egy Magyarországon szintén vetített sorozatban,
a Savannah-ban is. Ismerős volt nekem ez a nő...
Egyébként nagyon hasonlít a Terminator-filmekben szerepelt Linda
Hamiltonhoz (aki azért nagyobb és ismertebb sztár)...Csatolom mindkettejük képét...
Ray épp a legjobbkor tűnt fel véletlenül. Ő volt a robbantási szakértő. Ellie a főnök,
Bobby meg a végrehajtó!!!
sunny22 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 641
abban nem voltam biztos, hogy bosszú-vágy van-e mondjuk Jockey iránt
Előzmény: encián (640)
encián Creative Commons License 2009.10.06 0 0 640
Lzcytól pénzt vár a pasi, mi mást, hiszen tudja melyik család sarja...
Előzmény: sunny22 (639)
sunny22 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 639

Lucy szerintem fogyott is, nem csak a kép-elhúzás miatt vékony.

 

Denault mit is akar Lucy-vel? Lehet tudni? Én maradtam le valamiről?vagy ezután derül ki?

 

Nekem a Jockey-val történő dolgok nem tetszenek, olyan hihetetlen, hogy ez megtörténhet. Azt sem értettem, hogy az őr aki kivitte a táborból, miért Kelly testvéreinek dolgozott és miért nem a saját zsebére? Így nem fog kapni egy vasat sem.

Előzmény: Lisalotti (638)
Lisalotti Creative Commons License 2009.10.06 0 0 638

Lucy-vel kapcsolatban ugyanez a véleményem. Bár, szerintem nem a smink a rossz, hanem inkább az a baj, hogy smink egyáltalán nincs rajta! Amikor újra visszatért Dallasba és deréktól felfele mutatták abban a fekete ruhában, nagyon szép volt. Még a haja is nagyon előnyösen ált. De, azóta...?!

Hogy lehet, hogy ő mindig kifogja az idióta pasikat? Alapjában nincs rossz természete, viszont sosem tanul a hibáiból. (Különben Denault-val sem kezdett volna!)

Előzmény: ati86 (637)
ati86 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 637
Az nagyon tetszett, amikor Jockey túrta a földet. Ő mondta, hogy nem szeret a sok rovar és dongó között lenni. Most azonban bőven lehet köztük. Na meg az volt a legkomikusabb az egészben, hogy már majdnem mindig azt hitte, végre révbe ért, végül mindannyiszor pofára esett. Jockeyban az a baj, hogy trükkjei nagyon egyszerűek és kiszámíthatók, csak a struktúrát nehéz megtalálni benne először. Az alantas aljasságot érti egyedül, s csak egy bizonyos logika alapján csinál mindent. Embereket két módon szerez magának: zsarolás és lefizetés. Másra emberileg alkalmatlan.

Lucy bizony elég rosszul van sminkelve, a szeme szépsége fel sem tűnik úgy, mint régen. Olyan, mintha éjjel 5-kor felkeltették volna, s kamera elé állították volna azonnal. Borzalom. De ennek ellenére számos dologban előnyére változott. Komolyodtak az arcvonása, az egész lénye már inkább igazi nőt tükröz, vékonyabb is, mint volt, bár ebbe lehet, hogy belejátszik a képszéthúzás is. Nem tudom, miért kellett függőleges irányban kinyújtani a 4:3-as képarányt. Az egész film alatt zavaró volt.

Bobbynak epizódról epizódra rövidebb a haja, helyenként már a zselét is elhagyja. A sorozat végéig csak rövidebb lesz ennél, azután már csak a két Dallas mozifilmben lehet látni hosszú hajjal, illetve az Egyről a kettőre című amerikai sorozatban.

Összefoglalva: rendhagyó részek ezek, hisz mikor láttuk Jockeyt egy fegyenctelepen sínylődni, de akkor is ötletes megoldás. Meg az is, hogy vesztegetései sorra buknak el, máskor viszont mindig megakadt egy gyenge láncszemnél. Belegondolok, milyen messze került a főcímbeli képétől most.:) Nem elég, hogy hirtelen, sokat öregedett, még a rongyos holmik is erősítik az idős kinézetét. Igazából csak egy üveg whiskey hiányzott már a kezéből, ahogy a kimerítő munka után tölti magába.
Előzmény: ati86 (636)
ati86 Creative Commons License 2009.10.05 0 0 636
286. rész - Útépítés
Rendezte: Michael Preece

Jockey: a fogolytáborban kénytelen tölteni unalmas, monoton napjait. Rongyos, lumpen, munkásruhába dolgozik, miközben próbál egy pár embert lefizetni. Először megkéri a főparancsnokot, hogy beszélhessen testvérével. Miután ezt elmondja, még szigorúbb munkára fogják. Később az üzemvezetőjét próbálja a pénzzel behálózni, de végül őt sem lehet megvesztegetni, s a moslék étel után moslék szállás jár osztályrészül ezentúl neki. Berakják a fegyenckemencébe, a tűző napra. Ott később egy őr ajánlja fel önként a segítségét, feltéve ha Jockey alaposan megfizeti. Már éppen úgy tűnik, menekítené ki egy félig tankolt autóval a milliomos fegyencet, mikor kiderül, Jockey ismét egy ügyes csel áldozata, s más kezére játsszák át személyét: Cally testvérei veszik kezelésbe.

Bobby: fiával és Cliffel tölti napjait. Egy alkalommal próbálja felhívni Jockeyt, de nem éri el, mit sem sejtve arról, hogy bátyja a prérin senyved, s "megérdemelt" büntetését tölti. Ellátogat Cliffhez, s választ vár az ajánlatára. Cliff még vonakodik, de egyre jobban tetszik neki az ötlet. Később együtt biliárdoznak, ahol Cliff már-már falhoz állna. A biliárdozás közben megismerkedik egy öntudatos, vagány, csinos lánnyal, Traceyvel, akivel rögtön a közös hangot ütik meg. A nő megtudja, hogy Bobbynak nincs barátnője, s úgy érzi, lehet esélye nála.

Samantha: még nem tette túl magát Pearce elvesztésén, s egy alkalommal titkárnője is épp akkor nyit rá, mikor a könnyeit törölgeti. Később együtt ebédel Jeremy Wendellel, s tervet eszelnek ki Jockey ellen. Samantha célja nem kevesebb, minthogy soha többé ne engedje férjét az olajüzlet fősodrába, hogy soha többé ne árthasson senkinek. Az amúgy bizalmatlan és rendkívül kimért Wendell díjazza a nő ötletét, s próbál neki segíteni ebben.

Cliff: magába roskadva múlatja idejét. Egészen addig, míg Bobby fel nem keresi a Ewing Olajtársaság ajánlatával. Cliff még nem határozta el magát, de egyre inkább úgy látszik, hajlik az egyezségre, s belemenne a társulásba. Bobby megvenné Clayton finomítóit, de ehhez társat is keres. Megegyeznek később, hogy testvériesen megosztoznak a költségekben, s betársul Bobby mellé. Ám mindenekelőtt látni akarja Jockey savanyú képét, amikor meglátja őt a cégnél. Később elmennek biliárdozni, ahol azonnal szemet szúr neki Tracy kacérsága Bobby felé.

Ellie: nem szerepelt

Clayton: kiderül, hogy Carter McKay elzárta a folyót, ami állatainak nyújt éltető vizet. Megnézi a gátat, de ehelyett puskával figyelmeztetik, hogy hagyja el a területet. Később felkeresi McKayt, s utasítja, azonnal bontsa le a gátat, különben ő robbantja fel. McKay nem hajlandó megtenni, okos kibúvót keres válaszában, majd mikor Clayton távozik, közli emberével, a robbantás is beletartozik a tervének része.

Lucy: Casey Denault-val tölti idejét egy pazar luxushotelban. Lucy még képtelen komoly kapcsolatba vágni Mitch után, Casey azonban egyre türelmetlenebb, s csak a nőtől remélt haszon hajtja.

April: nem szerepelt.
Előzmény: ati86 (632)
Lisalotti Creative Commons License 2009.10.05 0 0 635
Az új szomszéd nem csak az Airport, hanem a Petrocelli c. sorozatban is sokat játszott!
Előzmény: encián (620)
Lisalotti Creative Commons License 2009.10.05 0 0 634

Míg élt Nicolas, Samanta szinte kivirágzott! Most, hogy már nincs a sorozatban, újra leépült. Mellesleg a sorozat eddigi legjóképűbb férfi szinészét ismertem meg Nicolasban. Én bizony gyászolnám redesen!  

ati86 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 633
Ez a Cliff már jó ideje nagyon szimpatikus. Pamela balesete óta teljesen meghunyászkodott, nyoma sincs a régebbi bohóckodásainak, szereptúljátszásoknak, érzelmi kilengéseknek, arroganciának. Nekem kifejezetten tetszik, hogy Bobbyval értelmes dolgokról tudnak beszélni úgy, hogy mindketten tudják, melyik családhoz tartoznak. Sokkal visszafogottabb, kevésbé hencegő, s jóval nagyobb lényeglátással bír, mint pár évvel ezelőtt, nem hisz el rögtön bármit, nem vág bele könnyelműen kockázatos üzletekbe. Talán ő fejlődött a legtöbbet a sorozatban eddig. Jamie halála, később Pamela "elvesztése" jótékony hatással volt rá.
Előzmény: ati86 (632)
ati86 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 632
285. rész - Csöbörből vödörbe
Rendezte: Russ Mayberry

Jockey: mikor rátalálnak az ágyban Callyvel, úgy tűnik, nem sok esélye van. Később megjelentik a seriff, s saját munkakörbe sorolja az ügyet. A hivatalos vád nemi erőszak a lány ellen. Jockey örülhet, hogy a seriff, s nem a lány testvéreinek karmai közé került. Így egy börtöncellába kerül átmenetileg. Közlik vele, hogy egy hirtelen ítélkező bíróság, egy ún. békebíró fogja tárgyalni ügyét. Mindent megtenne, hogy kiszabadulhasson, még a seriffet is megvesztegeti. Itt azonban nem számít a pénz, Jockey ötlete bumerángként üt vissza. Később kéri Callyt, hogy segítsen kiszabadítani, utána meg magával vinné Southforkba, s feleséégül venné. A lány segít neki, az őrt leüti, Jockeyt pedig kiengedi. Már épp menekülnek, mikor Jockey legurul a lejtőn, s sajnálatos módon utolérik. A seriff kemény büntetést helyez kilátásba, a szökés még inkább súlyosbítja a vádakat. A bíróság végül 10 évi kényszermunkára ítéli.

Bobby: Claytonnak elmeséli, hogy a gyerekek nagyon élvezték a kalandot, Johnny még szarvast is lőtt. Christophert lasszóhurok kötésére tanítja, s a gyermek igen fejlődőképes. Később beszél Cliffel, s elmondja neki, jó, hogy végül megtudta az igazságot Apriltől, mert mostmár nem várja, visszajön-e hozzá valaha is Pamela. Később felkeresi Aprilt, s bocsánatot kér tőle. Felajánlja neki, hogy kezdjenek újra mindent, s legyenek barátok. Bobby azonban továbbra sem fogja fel a lány érzéseit, s April zokogva utasítja el barátságát. Egy southforki estén anyja azt kéri Bobbytól, hogy vegye be Cliffet az olajtársaságba. Bobby először képtelen ötletnek gondolja, később felkeresi Cliffet, elmondja ezt neki. A férfi megígéri, hogy gondolkozik rajta, de valószínűsíti, hogy nem lenne képes Jockey miatt együtt dolgozni Bobbyval.

Samantha: minden erejével azon van, hogy megszerezze a felügyeleti jogot Johnny felett. Meglátogatja kisfiát, aki nagyon megörül anyjának, de úgy gondolja, ő Southforkban maradna mindig. Kiáll apja mellett, mikor anyja nem túl elismerően beszél róla.

Cliff: felajánlja megvételre cégét Jeremy Wendellnek. A férfival megköti az üzletet, s a cége névtáblája lekerül az irodájáról. Jackie nagyon csalódott, amiért Cliff kiszállt az olajüzletből. Később meglátogatja Christophert, de közben Ellie-vel is találkozik. Kijelenti, mindent el akar adni, ami az olajhoz köti, kis nyugalomra vágyik. Később beszél Bobbyval,s arról, hogy nem mondta neki el az igazságot Pamelával kapcsolatban. Később felkeresi Bobby, s felajánlja neki, hogy legyen a cégtársa. Cliff alig hisz a fülének, először teljesen képtelen ötletnek találja az egészet. Kijelenti, Jock és Willard forogna a sírjában, ha ezt hallaná. Ám hozzáteszi, még elgondolkozik rajta.

Ellie: beszél Cliffel, akiről azt gondolja, kissé megkeseredett. Szeretné, ha Bobbyval társulnának, s ez annak a jelét adná, hogy a viszály végre ténylegesen elmúlt a két család között. Jockey miatt nem aggódik, hiszen távol van Southforktól.

Clayton: az állatokkal foglalkozik, később McKayjel beszélgetnek a vidékről, illetve az apadó folyóról. McKay azonban bizarr üzelmeket folytat a háttérben.

Lucy: felkeresi Casey Denault, s nagyképűen híreszteli minden felé, hogy milyen sikeres ember lett. Elviszi Lucyt szülőhelyére. A férfi egyre többet szeretne tőle, de Lucy még nem biztos abban, hogy megérett egy új kapcsolatra, pláne úgy, hogy még férjnél van.

April: Caseyvel járja a divatszalonokat. Aprilnek továbbra is egy pojácaként jelenik meg a férfi, aki egy kicsinyes érzések által vezérelt ember. Közli vele, attól még, hogy gazdagabb, mint régen, továbbra sem tud labdába rúgni Dallasban. Aprilt később felkeresi Bobby, aki bocsánatot kér tőle a múltkori veszekedésért. Mikor Bobby felajánlja barátságát, egyszerűen nem hisz a fülének, s sírás közepette elzavarja otthonából a férfit.
Előzmény: ati86 (628)
ati86 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 631
Az összefoglaló a hétvégén várható.
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 630
Inkább hírhedt ember Jockey, mint híres. De jó volt az a duma, hogy ott marad, hogy a sport-telepnek való helyet megtekintse még egyszer...ehelyett láthattuk, ahogy a sex-machine beindul....
Jockeyból sajnos egy kivénhedt-kiégett kéjenc lett a sorozat végére. És Bobby bácsi is kezdi megközelíteni ezt a szintet....
ati86 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 629
Tegnap végre megemlítették Nicholas Pearce esetét, s Samantha érzéseit az ügyről. Nekem is furcsa volt eddig, hogy meg sem érezte az elvesztését, de tény, hogy nem is nagyon volt ideje gondolkozni utána. Rögtön jött Johnny problémája, a tárgyalás, a rendőrségi kihallgatás, stb. Szerintem most csapódhatott le neki, mekkora veszteség is érte.
Valamint az, hogy lelőtte saját férjét, akit józanul sosem bántott volna, mutatta azt, hogy valójában milyen indulatok is dúltak benne Nicholas, s az egész gyermekfelügyeleti hercehurca miatt.

Az erdőben olyan volt Jockey Johnny mellett, mintha a nagyapja lenne. Cally meg a lánya lehetne. Jockey is bizonyára korróziós válságba került ekkor. Ugyanis Kimberly, Mandy, sőt még Serena is sokkal inkább passzolt hozzá korban, mint Cally.
Az viszont tetszett, hogy Cally az első nő, aki gyermeki ártatlansággal nézett Jockeyra, akiről nem tudta, hogy híres ember.:)
Előzmény: ati86 (628)
ati86 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 628
284. rész - Vad érzések
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Lucyvel pöröl a vacsora előtt Southforkban. Mikor Johnny kérdezi, miért nem szereti Garyt, Jockey azt mondja, hogy szereti, de sosem tudtak kijönni, mert egészen más, mint ő, s egy igazi férfi vadászik, nem verset ír. Johnny kételyét azonban nem tudta teljes mértékben eloszlatni. Vadászatra invitálja Bobbyt, ahogy egykor apjukkal mentek. Magukkal viszik kisfiaikat is. Johnny kezdetben nem lelkesedik az állatok öldökléséért, majd mikor egy vadászat alkalmával leterít egy hímszarvast, megérzi a vadászat ízét, s büszke lesz magára. Eleinte a fogadóban sem szívesen ette, amit lőttek, később a sikerélmény hatására már kezdi élvezni az egészet. Jockey egyik bárban kiszemel egy pultos lányt, akit Callynak hívnak. Bobbynak azt vallja, hogy beleszeretett a lányba. A naív lányt gyorsan hatalmába keríti, s még annak bátyjai sem tudják visszatartani. Találkozóra hívja, s hogy a lány kételyét eloszlassa, egy lírai önvallomást ad elő, s vad csókolózásba fognak. A napot az ágyban zárják, de ekkor feltűnik Cally két testvére, akik puskacsövet tartanak az idegenre.

Bobby: elhívja a vadászatra Claytont, de ő inkább a ranchen maradna, vigyázni az állatokra. Próbálja oldani a Jockey és Lucy között lévő feszültséget, miközben fiával kártyázik. Másnap elindulnak egy szomszédos kis faluba, ahová vadászni mennek. Christopher és ő bő zsákmánnyal tér vissza, s a kisfiú lelkesedik a vadászatért. Közben a régi emlékekről, apjáról mesél neki. Mikor hazaindulnak, Jockey még maradni akar, így ő viszi haza a két fiút.

Samantha: felkeresi Aprilt, s alkut akar kötni vele. Elmondja neki, szeretné Cliffet felhasználni Jockey ellen, amiből Cliff is szépen profitálna. Kijelenti továbbá, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy Nicholas miatt bosszút állhasson. April ellenzi az ötletet, de megfogadja Samanthának, nem beszél erről Cliffnek. Samantha később együtt ebédel Cliffel, s nyíltan arra kéri, vegyék fel a harcot Jockeyval, s próbálják kapcsolatukat újból felmelegíteni. Cliffnek nem tetszik az ötlet, s otthagyja a nőt.

Cliff: együtt ebédel Samanthával. Hamar átlát a szitán, mikor a nő eszközként akarná felhasználni őt Jockey ellen. Kijelenti, már nem fűti a bosszú a Ewingok ellen, nem akar újabb összetűzést Jockeyval. Továbbá tudatja Samanthával azt is, hogy amit voltaképpen csinál, ugyanaz, mint amit Jockey csinált egykor. Ezután találkozik Jordan Leevel, akinek felajánlja, hogy eladná a Barnes-Wentworthbeli részvényeit. Jordan nem tud belemenne az üzletbe, de megköszöni, hogy őt kereste meg Cliff. Egy alkalommal April keresi meg azzal, hogy Casey Denault olajat talált. Cliffet már nem érdekli, ki akar vonulni az olajüzletből. April figyelmezteti, nem cselekszik jól, Cliff azonban nem kér a tanácsokból, s elzavarja.

Ellie: nem szerepelt a mai részben

Clayton: megköszöni, amiért Bobby elhívná a vadászatra, de úgy érzi, a ranchen kell maradnia. Egy alkalommal meglátogatja McKayt, s az olajvállalkozók bárjába invitálja. McKay megköszöni a meghívást, de ez alkalommal nem fogadja el. Clayton nem is sejti, hogy az úriembernek mutatkozó férfi sötét üzelmeket folytatna Soutforkban.

Lucy: nézeteltérése támad Jockeyval Garyvel kapcsolatban. Kiáll apja mellett, s figyelmezteti Johnny, jól hallgassa meg, mi a véleménye Jockeynak a tőle különböző emberekről. Később megkeresi Casey, aki elújságolja neki a bomba hírt, miszerint olajat talált. A férfi végül ebédelni viszi a városba.

April: Samantha keresi fel. Mikor megtudja, hogy Samantha eszközként használná Cliffet férje ellen, próbálja lebeszélni ötletéről. Cliff ugyanis érző, sérülékeny lélek, nagyon jó ember a szíve mélyén. Később Denault állít be hozzá, s meséli el a sikert. Már nemcsak Lucyt, hanem Aprilt is próbálná behálózni. Casey később közli Slyjal, ő csupán egy titkárnő, s az is marad számára mindig. April ellátogat Cliffhez, s azt tanácsolja neki, hogy maradjon az olajüzletben. Cliff nem kér a tanácsokból, s kizavarja a szobájából a nőt.
Előzmény: ati86 (619)
HG. Creative Commons License 2009.10.01 0 0 627
Izgalmak még vannak, és lesznek, bár szerintem a Dallas dramaturgiailag már nagyon messze van az eladható realitástól. Innen már tényleg egy nagy mese. Nem azt mondom, hogy rossz, de mese.

A Dzsoki már lassan az úristent is azzal zsarolja, hogy mi lesz vele a támogatása nélkül, 3 golyó után másnap sült csirkét eszik a kórházban, a milliós nagyvárosban mindig mindenki összefut mindenkivel valami étteremben, lövöldözés és emberhalál után a rendőrség nem csinál semmit, stb.

Meg amik most jönnek, új feleségek, új gyerekek... (Nem lövöm le, de úgyis aki akarja, megtalálja külföldi oldalakon)

Viszont egyre jobb nők jönnek, ahogy haladunk előre a 80-as években :-)

Ja, és ma esett az eső, legalább is lehetett látni a nyomait, ilyet sem láttam még :-)))

Előzmény: Plazma87 (626)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 626
Na, a mai rész is jó volt. Szegény Sly....jól lenézték.....kimutatta a foga fehérjét Casey is.
Jockeynál a szívem majdnem megszakadt, amikor előadta, hogy egy alkesz felesége volt, aki elhagyta őt és a fiát...na, meg már megint egy jóval fiatalabb fruskára fente a fogát....
Egyébként Kay még vissza fog térni a 317-319 epizódokban:
http://www.imdb.com/character/ch0022727/filmoseries#tt0077000
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Dallas_episodes#Season_Thirteen_.281989-1990.29
Megnéztem az angol wikipediában, hogy ezek mely epizódok pontosan....
ati86 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 625
Az összefoglalót holnap délelőtt teszem fel.
ati86 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 624
Igen, ez elég megdöbbentő Samanthától. Nicholasért még Jockeyt is lelőtte, most meg olyan, mintha a nevét sem hallotta volna soha.

Kay más eset. Bobby nagyon szerette, de tudták, képtelenség összehangolni kapcsolatukat a nagy távolság miatt. Mondjuk az viszont igaz, hogy azt mondták utolsó találkozásukkor, hogy ne adják fel, ennek ellenére a mostani évadban már egyáltalán nem találkoztak, csak Bobby utalt rá. Legalább egy végső búcsú lett volna. Kay amúgy teljesen illett volna Bobbyhoz. Szerintem jobban, mint Pamela. Pamela túlságosan kimért dáma volt, Kay viszont belerángatta minden földi jóba Bobbyt.)
Előzmény: Plazma87 (623)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 623
Szinte már az igénytelenség netovábbja, hogy Nikolász Pörszrol meg sem emlékeznek.
Legalább berúghatták volna egy gödörbe stb. Mintha nem is létezett volna....
Bobbynak ez már a sokadik nője, bár tudom, hogy az előző évadban is felbukkant már ez a tyúk.
Megdöbbentő volt, hogy gyakorlatilag Kayt semmibe vette. Nem találta meg szíve hölgyét, csak ott fetrengett mellette jó párszor....
ati86 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 622
Az, hogy való lesz-e Bobbyhoz, én még kivárom. Szerintem elég cserfes volt még az elején, s jó látni, hogy egyre visszafogottabb, s Bobbyért képes lenne megjavulni. Azt vettem észre, hogy a fekete hajú férfiak általában a szőke, vagy a szőkés nőket vonzzák és fordítva, a világosabb barna hajú férfiak meg a fekete, és gesztenyebarna hajú nőket. Nem mondom, hogy ez mindig igaz, de több példát is láttam rá. Úgyhogy ez alapján nagyon is passzolna Bobbyhoz.:)

Egyebek mellett nekem tetszik, hogy Bobby ki-kitekintget, majdnem hogy törvényszerű, miután egy teljesen biztosnak tűnő kapcsolat alapjaiban reng meg. Ezért egyáltalán nem értek azokkal egyet, hogy bobby jelleme hanyatlik, meg nem a régi Bobby. Bobby egy és ugyanaz, csak az életkörülmények változtak körülötte, amelyre így reagált. Hozzátenném azt is, hogy Bobby ugyanolyan segítőkész, melegszívű, mély érzésű, mint régen, ha meg ingerlékenyebb, nem is csoda. Pamela csak úgy kilépett az életéből. A második bekezdést amúgy nem személyednek szántam, hisz tudom, hogy szereted Bobbyt, csak sokan szeretnek klisékben gondolkozni, hogy ez a Bobby már nem az a Bobby, meg hasonlók...

Jó Dallasozást!
Előzmény: ati86 (621)
ati86 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 621
Szia, encián!
A szereplő Carter McKay, ő lesz az, aki versenyre kel Jockeyval, s aki asszem el is intézi majd őt. Az őt alakító színész neve George Kennedy. Láthattad őt pl. az Airport filmekben, például az Airport '79-ben, ahol Alain Delonnal alakítottak együtt, s pilótákat játszottak.
Előzmény: encián (620)
encián Creative Commons License 2009.10.01 0 0 620

April jól érzi, közönséges féltékeny luvnya módjára viselkedett - talán tanul is belőle... Bár egyáltalán nem ő illik Bobyhoz.

 

Ati segíts nekem, ki ez a fickó, aki megvette Ray házát? Nagyon ismerős, de lehet, hogy csak a színész, nem pedig a sorozatban alakított figura.

Előzmény: ati86 (619)
ati86 Creative Commons License 2009.10.01 0 0 619
283. rész - Az anyai szeretet
Rendezte: Russ Mayberry

Jockey:megtudja, hogy gyermekéhez csak úgy lehet joga, ha visszaköltözik Southfokba. Anyjától és Claytontól elnézést kér, amiért a kórházba úgy nekik esett Egy alkalommal meglátogatja kisfiát, akin látszik, nagyon hiányzik neki Southfork. Elülteti a bogarat a fülébe, hogy hamarosan visszamehet oda. Később egyik ügyfelével tárgyal, aki üzleti ajánlattal kecsegteti. Tudják, hogy Bobby kezében van a kormányrúd, de Jockey a nagy visszatérésre készül, s el akar oszlatni minden olyan pletykát, mely arról szól, hogy lemosták a pályáról. Később beszél Samanthával, akivel a viszonya továbbra is kaotikus. Mikor Samantha visszaviszi Southforkba kisfiát, Jockey megdöbben a felesége lelki nagyságán.

Bobby: Claytonnal terelgetik a nyájat, ha épp nincs az irodában tennivalója. Clayton felajánlja neki finomítóit megvételre, később pedig Cliff szeretné eladni a Barnes-Wentworth részvényeit neki. Bobbynak nagyon jól esik, hogy bizalommal vannak iránta, de csak egyik ajánlatot tudja elfogadni. Később meglátogatja egyik egyetemista évfolyamtársa, aki szeretné felmelegíteni kapcsolatát Bobbyval. Ebédelni hívja, s tudatja vele, még nem lépett túl a Kayjel való komoly kapcsolatán, ezért nem szeretne semmibe könnyelműen belevágni. April meglátja őket, s a féltékenységében közönségesen viselkedik előtte. Később megtudja a nőtől, hogy Cliff hazudott arról, hogy nem Pamelát látta. Később mikor megtudja, hogy Pamela férjhez akar menni orvosához, kizavarja irodájából Aprilt, majd később alaposan a pohár fenekére néz. Illuminált állapotban keresi fel csinos évfolyamtársát, akinél megpróbál békességre lelni. A nő azonban azt kéri tőle, mondja el neki, mik a szándékai, mert nem akar Pamela-pótló szerepet betölteni.

Samantha: megmutatja Johnnynak az új házat, ahol élni fognak. Johnny odavan anyjáért, de az ötletért már kevésbé. Nem érzi jól magát az új környezetben, az iskolában is verekszik, s minduntalan Southforkba áhítozik szíve. Anyja, látva a fia szomorúságát, felkeresi Ellie-t, hogy tanácsot adjon neki. Azt javasolja neki, hogy amellett döntsön, ami a gyermekének a legmegfelelőbb. Samantha végül visszaviszi Johnnyt Southforkba, miközben férjével találkozik. Kijelenti, egyes egyedül a fia szempontja érdekli, s képes lemondani ezért saját elképzeléseiről. Közli férjével azt is, fordítva ez sose történt volna meg. Felügyeleti jogára azonban igényt tart továbbra is.

Cliff:sok időt tölt Aprillel, s látja rajta, hogy odavan Bobbyért. Kifejti Aprilnek, mindenben támogatja Bobbyt, hiszen Pamelának nagyon jó férje volt, s emellett példás apa is, a Ewing-Barnes viszály pedig úgy volt hülyeség, ahogy volt. Később felkeresi Bobbyt, hogy közölje vele, el akarja adni az olajrészvényeit, arra hivatkozva, hogy már így is túlkereste magát. Bobby nagyon meglepődik ezen a nagyvonalú felajánláson: nagy dilemma előtt áll.

Ellie: boldogan fogadja fiát Southforkban. Miután elnézést kért tőle és Claytontól, kijelenti, ez Jockey háza is, akkor jön oda, mikor akar. Mit sem sejtve arról, hogy fia Johnny megszerzéséért költözött vissza csupán. Egy alkalommal Samanthával ebédel, akit továbbra sem ért, miért lőtt rá fiára. Szeretne azonban túllépni a szomorú történteken, s Johnny jövője érdekli. Azt tanácsolja Samanthának, hogy a gyermek érzéseire építsen, s azok alapján döntsön. Később férjével együtt megmutatja McKaynek a southforki vidéket, s a vevőnek nagyon tetszik. Ezután lebonyolítják az üzletet,s be is költözik Ray házába.

Clayton: felajánlja Bobbynak, hogy vegye meg a finomítóit, ő ugyanis nem akar tovább az olajjal foglalkozni, s inkább az állattenyésztésben találná meg időskori éveinek értelmét. Bobbyt nagyon meglepi az ajánlat, ugyanakkor nagyon örül annak, hogy Clayton rá gondolt. Clayton kifejti, azzal, hogy Southfork fele törvényesen is az övé, úgy érzi, a lehetőségei is nagyobbak, s nem gondolja azt, hogy csak egy megtűrt eleme lenne a családnak.

Lucy: visszatér a férje, Mitch. Vissza szeretné csábítani feleségét Atlantába, de nem jár sok sikerrel. Lucy elmondja neki, hogy kapcsolatukat Mitch túlzott elfoglaltsága tette tönkre. Mitch próbálja megmagyarázni neki, hogy betegeit nem hagyhatja csak úgy magukra, Lucynek azonban más elképzelései vannak. Szeretik egymást, de különböző igényeik miatt képtelenek együtt élni.

April: sok időt tölt Cliffel, s minduntalan Bobby személyére lyukadnak ki. Egy alkalommal meglátja Bobbyt, amint egyik ismerősével együtt ebédel. A féltékenységtől vezérelve, odalép az asztalukhoz, s közli a nővel, reménykedik abban, hogy még szűz, ugyanis Bobbynak csak azok számítanak. Később ezért a közönséges beszólásáért személyesen és őszintén kér elnézést Bobbytól, de továbbra sem érti, mi a baja Bobbynak vele. A vita közben elkottyantja, hogy Cliff valójában Pamelával találkozott, de az nem hajlandó visszajönni családjához, sőt házasságra készül a plasztikai sebészével. Bobbynál ekkor telt be a pohár, s kizavarja irodájából a nőt. April ezúttal érzi, hogy túllőtt a célon.
Előzmény: ati86 (608)
szokimi Creative Commons License 2009.10.01 0 0 618
de hát, Elvis él
Előzmény: vadászcsiga (616)
ati86 Creative Commons License 2009.09.30 0 0 617
Sziasztok!
Az összefoglaló holnap délután kerül fel!
vadászcsiga Creative Commons License 2009.09.30 0 0 616

Jenna: most már értem miért halt meg Elvis. Ilyen nő mellett ilyen magyar hanggal :) én is inkább halált választottam volna :D

Előzmény: szokimi (615)
szokimi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 615
végre valaki, akit szintén zavar az a sok királykék... nagyon régóta az a kedvenc szín... vártam, hogy kimegy a divatból, de nem... ahogy a válltömés se... az is durva, de ha őszinte akarok lenni, azt még én is hordtam annak idején :)

"De, talán a legrosszabbul öltözött címet, Jenna érdemelhetné ki." - miért? a térdig érő pulcsi nem tetszett? :)
Előzmény: Lisalotti (590)
szokimi Creative Commons License 2009.09.30 0 0 614
Nem olyan rég láttam a legújabb Indiana Jonest... azután, ilyen kis bakik fel sem tűnnek... az akkora mese volt, hogy a Dallas előzenekarnak is túl komoly ahhoz képest :)

(jó, tudtam, hogy nem igaz történetet dolgoznak fel, de akkor is... ennyire nem volt a korábbi mese, mint az új)
Előzmény: piritta (602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!