Az Angaga és Filitheyo kombináció nagyon jó választás!
A két sziget ráadásul nincs is túl messze egymástól, mindkettő déli irányban van Male-tól, Angaga az Ari atoll déli részén, míg Filitheyo az Ari atoll déli szomszédjának, a Faafu atollnak az északi részén van. Szerintem speed boat-tal kb. 25-30 perc lehet. Persze csomagban foglalva valószínűleg csak dupla hidroplán transzferrel oldható meg, Angagáról az ellenkező, északi irányban vissza Hulhuléra, majd onnan újra délre Filitheyo-ra, és közben jó eséllyel elrepültök majd újra Angaga felett, vagy legalábbis a közelében.
Angaga nekünk nagyon tetszett (2016-ban voltunk ott), gyönyörű a partja, és jó a reef-je, egyetlen dolog volt ott (nekünk) negatív, nincsen a villákban nyitott fürdőszoba, ami nekünk hozzátartozik a maldív feeleng-hez. De minden más szempontból szuper!
Filitheyo pedig Filitheyo...., erről nem is kell többet írnom, már négyszer (2006, 2011, 2014, 2022) is volt szerencsénk megtapasztalni a csodáját....
Klassz lesz nagyon!
Bandos
ui: Olvastam a másik két fórumban a pár héttel ezelőtti utatok beszámolóit, és az jutott eszembe, amit már mi is sokszor megtapasztaltunk, hogy a maldívnak bizony nincs párja....(De azért kell persze néha más egzotikus helyre is menni!)
A csomagárról nem sokat tudok, de gondolom rugalmasan alakítható, mert mi is úgy megyünk, hogy 2 hétre, de két szigetre, ergo egyik szigethez sem illik a repjegy, ergo rugalmas volt. Ez nem IBUSZ, hogy 1 hét Costa Brava...:) bár a németek valahogy mindig is máshogy működtek. Hogy a 7, vagy 14 nap lehet-e más, nem tudom, mert mi eleve erre kértünk ajánlatot, fel sem merült, hogy más idótartamok legyenek, de mivel menetrend szerinti járatról van szó a repjeggyel, ami minden nap megy, simán el tudom képzelni, hogy igen, max. minden napnak más az ára.
Mi most karacsonykor utaztunk Air Arabiaval Athen-Sri Lanka utvonalon. Pontosak. Atszallasnal allnak emberkek csak iranyitani Sharjahnal. Odafele Sharjahnal beszallaskor egy kanyarban egy urge ilyen kis kezi merleget csatolt szuroprobaszeruen a kezikre es merte. Akinek volt hatija, azt is rarakatta a borondre es egyben. Volt pos terminalja es lehetett fizetni akinek tulsuly volt.
Visszafele ugyanez volt, hogy kezi merleggel tobben is setalgattak mikor megkezdodott a beszallas Sharjahnal. Szoval erre figyeljetek.
A gepen minden fizetos, en fizettem elore kajat (2x4,5 orat repultunk) es amikor mas akart fott kajat venni a gepen, mondtak azt nem lehet, csak nasikat. Annyit hoznak a gepre, amennyit kifizettek elore. Lehetett kp-ban is fizetni. Papirpenz(!) eurot is elfogadtak, de csak helyi penzben adnak vissza. Inkabb levasaroltam a 10 eurot.
Ejszaka repultunk, mivel en nem tudok aludni, igy minden kenyelmetlen egy ido utan. :-)
Amikor vettem a jegyet, nekem sem fogadta el a debit kartyamat. Vegul aposom credit kartyajaval sikerult megvenni. Mondtak helyszinen nem kell prezentalni a bankkartyat, nyugodtan megvehetem a jegyet mas kartyajaval.
En is jo arat fogtam ki veluk mikor megnyitottak a bazist Athenbol, de most nezem a kovetkezo karacsonyra a jegyeket es egnek all a hajam az araktol.
Szerintem még az összesen oda-vissza 80eFt is az ingyen dobom utánad kategória.
De még az oda-vissza 160e is nagyon kedvező.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy oda 40 és vissza 40, azaz összesen 80, vagy oda 80 (2*40, Bécs-Sharjah és Sharjah-Male), és vissza is 80, azaz összesen 160?
Ez így tényleg nagyon jó ár, bár gondolom az is kell hozzá, hogy ilyen korán foglalj.
Ezért szoktunk mi is sokszor 6-9 hónappal korábban foglalni, mert akkor még valamivel kedvezőbbek a repjegy árak.
Ja, és persze Bécsből a Qatar is és az Emirates is olcsóbb, mint Bp-ről. Nekünk tavaly június végére Bp-ről (január közepén foglalva) 326e volt a maldívra az Emirates ár, míg a győri barátainknak, akik ugyanekkor jöttek, csak Bécsből, pedig kb. 40eFt-al olcsóbb.
A sziget az továbbra is a Filitheyo lenne?
A csomagárban van olyan megkötés, hogy pl. csak vagy 7, vagy 14 nap lehet a szállás, vagy bármennyi nap, amennyit szeretnél? Hány napra mentek?
Bár nem tőlem kérdezted, de nyilván egyik és másik irányba is ennyi, azaz oda-vissza 80e ami még mindig nagyon jó ár persze. Az összesen 40e az az ingyen dobom utánad kategória lenne szinte.
Legalábbis repülős topikokban ezt jelenti az "irányonként".
Annyiért én is tárgyalásban lennék :-) Azért vannak mindenféle opciók, pl. ha Wizzair meg is szűnik AUH - MLE viszonylatban, a BUD - AUH megmarad, AUH - MLE-re meg lehet egy Etihadot nézni pl. akik tavaly is akcióztak március, áprilisra vagy az Air Arabia:-)
De pont most van Swissair BUD-ról, igaz 2026 januárra ami messze van, pl. jan. 14-22, teljesen korrekt átszállási idővel Zürichben, 624€ retúr, ami most legacy-ra igen jó ár ( sajnos ezt kell mondani ).
Most foglaltunk 2026 januárjára a Meier's/Dertournál (soha ilyen korán nem csináltunk ilyet még) és Qataros jegyet 288.000-ért (713 EUR-ért) lőttünk Bécsből.
A trükkje az volt, - szintén soha, de soha nem csináltunk még ilyet -, hogy nem csak szállásra kértünk ajánlatot, hanem azt mondtuk, hogy nézzük meg a Meiers "mit Flug" ajánlatát is, amikor kvázi csomagban repjegyet is ad. Csak annyi megkötés volt, hogy csak német nyelvterületen levő reptér (Németország, Ausztria, Svájc) jöhet szóba, de Bécs benne volt.
40.000 Ft irányonként, még tárgyalásban vagyunk velük, mert nem lehet kifizetni s repjegyet.én vagyok a hibàs mert az utolsó pillanatban meggondotam magam,hogy mégse Becsből menjünk hanem wizzel Dubajba. Mikor meg lesz a végeredmény részletesen beszámolok.
Mi az az eszméletlenül kedvező Air Arabia repjegyár, amiért még állva is elmennétek a maldívra? Milyen a menetrend, és mennyi az átszállási idő Sharjah-ban?
A Qatar, Emirates, Turkish esetében sajnos manapság már a 350eFt-os ár is kedvezőnek számít.
(A COVID előtt, de még 2021 tavaszán is kb. 200eFt-ért is tudtunk a maldívra Qatar repjegyet venni.)
Örülök, hogy ilyen jól sikerült az újabb maldív nyaralás, és hogy végig ilyen klassz idő volt.
Ezek szerint maximálisan elégedettek voltatok a Dreamland-el. Mi az, ami ott a legjobban tetszett? Miben volt jobb, és esetleg miben volt rosszabb, mint a korábbi maldív szigetek?
A sznori élmény valóban fantasztikus tud lenni!
Szóval a párod jövőre már menne vissza? Igen, ez a MESZ!
Van esetleg már sziget, amit kinéztetek a következő maldív útra?
Csak egy dologra vigyázz, hogy minél később foglalsz át irodára, annál jobban emelkedik ott is az ára.
És valamiért nem mindig működik óraművesen az sem, hogy Te pontosan tudod, hogy van üres szoba, mert Te mondtad le éppen 2 perccel ezelőtt, de az irodának az lesz a válasz, hogy betelt, nincs több szabad szoba.
Remek türelemjáték ez, csak legyen hozzá tényleg türelmed:)
De, jól értetted. A terv az volt, hogy kitaláltuk Filitheyo-t, majd megnéztem a honlapon az árakat. Láttam, hogy ingyen lemondható, így arra gondoltam, hogy lefoglalom most, ami meg is történt. Fogok ajánlatot kérni irodáktól is, és ha jobb (remélhetőleg) akkor azt fogom választani
.
Eddig csak Európában és Dubajban voltunk, ezeken a helyeken mindig jobban jártunk, ha magunk intéztük a szállást és a repjegyeket (a last minute lehetőségek sajnos nem játszanak) és nem irodával utaztunk. Itt olvastam korábban, hogy az irodák olcsóbbak, de azt is, hogy előre kell fizetni mindig. Ezt tévesztett meg most, hogy nem kell előre fizetni (régebben is néztem már resortokat (pont Filitheyo-t nem) és azoknál a saját honlapon is előre kellett fizetni.
Köszönöm a segítségeteket, ezért is írtam ide, mert itt vannak a szakértők :-)
Ha meg van az ajánlat az irodától, akkor azért majd megírom, hogy %-osan mennyivel lesz jobb.
A Revo simán működik kinn, csak kp.-t ne akarj felvenni, meg pénzváltónál ne akarj vele fizetni. A Resort szigeteken kifizetni a számlát tökléletes.
Amúgy nem akarok belevau, de nem értem ezt a "ha nem irodával megyünk, hanem magunk foglalunk" dolgot.
Egyrészt, ha Fili a cél, azaz resort sziget, akkor úgysem fizethetsz kártyával, előre kell utalnod a foglalás. Kártyával már csak a kinti fogyasztást fogod tudni fizetni.
A magunk foglalunk kürt pedig éppen a napokban futottam meg én is. Kértem ajánlatot a szigettől (pont Fili), ránéztem a Bookingra és természetesen a bejáratott Meiers/Dertour párost is lekérdeztem (ha tényleg több éve olvasol minket, akkor ezek az utak nem lehetnek ismeretlenek). És toronymagasan a legszarabb volt a sziget ára közvetlenül - nekem ez a magunk foglalunk mód -, nem is értettem, hogy minek van náluk közvetlen foglalási lehetőség, ha ilyen hülyén áraznak, aztán jött a Booking és a legjobb továbbra is az iroda volt.
Filitheyo ugyan annyi a saját honlapján, mint a Booking-on, de abban benne van a hidroplán transzfer ára is, így annyival olcsóbb (968 USD oda vissza 1 főnek), mint a Booking.
A Bookingon tobb resort is van előre fizetés nélkül, de a transzfert szinte minden esetben külön kell fizetni.
Korábban foglaltam a Bookingon lakott szigeten is (Maafushin), de változott a terv, így resort lesz. Az is ingyen lemondható és nem kell fizetni előre semmit (Kaani Palm Hotel).
Filitheyo-n jelenleg sem a Booking-on, sem a saját honlapjukon nem kell előre fizetni, és ingyenesen lemondható 4 nappal érkezés előtt (a hidroplános transzfer is benne van az árban). Én is meglepődtem.
Ha resort szigetre megy, akkor elore kell fizetni, a helyszinen a nyaralas utolso napjan csak azt fizeted, amit ott "fogyasztottal" (ellatasba nem tartozo dolgok)
Meg lennek lepve, ha lakott szigeten nem elore kellene fizetni legalabb a szallas dijat.
Úgy néz ki, hogy idén novemberben sikerül eljutni a Maldív szigetekre pár napra. Már több éve olvaslak titeket, így a saját igényeinket is felmérve Filitheyo-ra esett a választás. Ezzel kapcsolatban lenne most egy kérdésem, hogy ha nem irodával megyünk, hanem magunknak foglalok, akkor lehet a helyszínen Revolut kártyával fizetni?
Ha nem gond, a továbbiakban is írok, ha esetleg valamilyen információra lesz szükségem. Szép napot mindenkinek.
Bankkártyával,meg hitelkártyával is. A bookingon keresztülsikerült az első szakasz. Aztán kitaláltam, hogy módosítsunk mégse Bécsből menjünk, na az már nekik sem sikerült.Majd most kezdődik atelefonálgatás az air Arábiaval. A bookingos csaj adott egy tel számot. Nem adjuk fel mert ennyiért biztosan később sem fogunk jegyet kapni.
De jó!! Pár nap és indultok. Majd ha lesz időd egy pár morzsát szórj az itthonról epekedőknek,hogy mi a helyzet ott. Jó utat szép időt kellemes nyaralást.🦈🌴🌞🌞😎🤗🌈
Hitelkártyával próbáltátok? Dél-afrikai belső járatra mi sem tudtunk jegyet venni. Végül kinti ismerős vett a saját bankkártyáján keresztül nekünk repjegyet.
Az Ő bankjuknál van valami gebasz.az nem lehet,hogy a Visa és a master card is egyszerre omlik össze más más banknál. Kezdek nagyon pipa lenni.. most sem sikerült fizetni. Lehet ez nem a mi utunk.
Igen, jó áruk van szerintem is, láttam én is az értékeléseket. Próbálkoztál wisevel, revoluttal? Annyira rossz szerintem nem lehet, wizz helyettesítésre megfelel.
A tripadvisoron csak rossz vélemények vannak róla. Ettől függetlenül ha sikerül jegyet venni velük megyünk jövő januárban.tegnap éjjel 2 bankkártyát is visszadobott a rendszerük.nem tudjuk mi lehet a baj. Most újra próbálkozunk, mert az ár eszméletlenül kedvező. Ennyiért még állva is elmennék Maldívra.