Komoly riasztórendszer kiépítése egy külön szakma, azonban házilag különféle modulokból építve is nyilván sokmindent el lehet készíteni.
A tervezéssel, összeállítással, kiépítéssel kapcsolatos infókat, tapasztalatokat, megoldásokat nagy érdeklődéssel fgadja a topik.
Szerintem nem fogom tulcifrazni a dolgot, sima mozgaserzekelos rendszerre gondoltam. Csak arra lettem volna kivancsi, hogy hova erdemes tenni a mozgaserzekeloket. En ugy gondolnam, hogy nem jo az ablakkal szembe rakni, mert akkor azt is erzekeli, ha valaki az ablak elott elmegy, tehat en inkabb az ablak melletti sarokba tennem.
Szerintem egyeztessél egy riasztószerelővel, azért többet kéne tudni milyen védelmet is szeretnél, majd, és e szerint beépíteni a csöveket, vezetékeket.
Epulo hazban meg akarom csinaltatni a risztohoz a kiallasokat. A kerdesem, hogy hova szokas tenni az (mozgas)erzekeloket? Ablakkal szemben (ablakra nez), vagy az ablak melletti sarokba, vagy egeszen mashova?
A végig húzást úgy érted hogy a központól, minden eszközhöz kiálsz?? Ha igen akkor szinte bármelyik tipust fel tudod majd rakni. De ha gerinc lesz csak pl 12 eres, és párhuzamosan akarsz csatlakozni a gerincre, úgy már eléggé leszűkíted a választható riasztók tipusát:-)
Gondolkodom rajta, hogy beköttetem a riasztót. A kérdésem az lenne, hogy melyik típus legyen. Ki mire esküszik? Ha 6+2 eres kábellel végighúzom a házat, akkor arra bármilyen riasztót rá tudok később kötni, vagy vannak erre valamiféle előírások. Első körben mozgás és üvegtörésérzékelőkre gondoltam 2 szirénával és telefonos jelzéssel riasztás esetén.
6 erest húzzál mindenhova, központ Paradox érzékelő Dsc én ezt használom mindig. A paradoxot tudom párhuzamos rendszerre programozni és kevesebb vezeték kell:-)))
Szerintetek melyik lenne jobb valasztas csaladi haz vedelmere, a DSC vagy a Bosch altal szallitott rendszer? arban kb hasonlo vegosszeg jott ossze az ajanlatok alapjan.
Abban szeretném a véleményeteket kérni, hogy vezetékes riasztónál lehet-e felfúrni lyukat a padlásra és ott elvezetni a vezetéket a mozgásérzékelőknél vagy a füstérékelőnél? Mert úgy nem kellene újrafesteni vagy a vezetékeket nézegetni. Illetve tudtok-e olcsó füstérzékelőt ami riasztórendszerbe köthető és nem kell hozzá külön tűzvédelmi rendszer. Előre is köszi.
Ssegítséget szeretnék kérni a képen látható riasztó bekötéséhez. Ha valaki tudja a szineket értelmezni vagy tud olyan linket ahol bármi érdemleges infót találok akkor hálás lennék. Előre köszönöm. Ha jól sejtem akkor a piros +12 a fekete meg 0. A többire még tippem sincs.
Szegítséget szeretnék kérni a képen látható riasztó bekötésében. Ha valaki tud olyan linket ahol bármi érdemleges infót találok akkor hálás lennék. Előre köszönöm. Ha jól sejtem akkor a piros +12 a fekete meg 0. A többire még tippem sincs.
Családi házba szerelendő riasztot keresek, de olyat amit jól lehet számítógépről vezérleni, monitorozni. Preferált a számítógépes hálózaton való összekötés, de ha csak soros porton megy az is jó. Fontos lenne, hogy a számítógépen futó program is nagyobb tudású, paraméterezhető legyen. (pl. email értesítés, zónák számítógépen keresztüli be/kikapcsolása, ...)
Ha jól tudom a riasztókhoz külön kell ilyen modult venni, amivel számítógépre csatlakoztatható...
Sziasztok!Kültéri kamerákat szeretnék szerelni a házamra,tudtok nekem ebbe segíteni?Ha igen akkor milyen paramétereket kell néznem ahhoz,hogy kb:25-30 méterről is jó képet csináljon?Gondolok itt arra,hogy felismerhető arcokat lássak a felvételen.A válaszokat előre is köszi!
Köszi. Jó drága :) Végülis ha üzemel 20 évig, akkor évi 3600 Ft-ba van, havi 300 Ft-ba. Plusz a kiegészítők amiket még hozzáírtál. Mi az az lcd kezelő?
megnézem neked: beírom a böngészőbe, hogy www.tell.gsm ott ráklikkelek az árjegyzékre és leolvasom: GSM ultimate nettó lista ára 72.000
:)
szóval: nettó 72.000 a mudul kellenek még érzékelők (mozgás-, füst-, nyitás-, üvegtörés-) lcd kezelő, GSM antenna, RF antenna
üvölts ha kell segítség, de legelőször töltsd le a fenti honlapról a GSM ultimate kezelőszoftverét no meg a használati útmutatót és buzerálgasd a szoftvert, hogy mit tud az apparát
ja ez is tud vezetékeset is és rádiófrekvenciásat is (ez utóbbinak figyeli a zavarását is) (nem kapok jutalékot tőlük, sajnos) de korrektek voltak, ami azért ritka manapság
sziasztok, engem is érdekelne egy ilyen dolog... de én mindenképpen vezetékes zárt rendszerben gondolkodom, a rádiósok még nagyon könnyen támadhatók akár egy mobillal is... persze hozzáértő kezében... mindenek előtt a kérdés az lenne hogy milyen hány eres mekorra vezetéket húzzak pl a nyílászárókhoz, a mozgásérzékelőkhöz....
Sziasztok! Hú, de jó, hogy rátaláltam a topikra.... Riasztórendszert szeretnénk (4napra elutaztunk, mire hazaértünk, a bejárati ajtón feszegetésnyomok voltak!Vidék, é-k Magyaro., kertváros) Családi ház, és persze hogy most lettünk kész a felújitással! :-( Ezért vez. nélküli rendszerben gondolkodunk... bár most kicsit elbizonytalanitottatok. Jablotron Profi rádiós rendszerét néztem ki. Hát tényleg elég húzós az ára, 140k lesz sima telefonos kommunikátorral (2 lakásos családi ház), ráadásul csak minimális számú mozg. érzékelő, nyitásérzékelő. Tetőtérbe egyenlőre nem is lesz semmi, most jó, hogy ezt meg tudjuk venni. Zavarás: Én úgy olvastam, hogy ez figyeli, hogy zavarják-e, és akkor ? Beriaszt v frekit vált? Gondolom én. Egy dologban vagyok még bizonytalan, mintha úgy lett volna irva a leirásban, hogy otthonmaradós riasztást csak úgy tudja, hogy 1. partició aktiv, 2. inaktiv (pl. földszint 1., tetőtér 2.) Nekünk meg ez nem jó, olyan kéne, hogy héjvédelem aktiv, mozg. érzékelő meg nem. (éjszakára), ezt még meg kell érdeklődnöm. Ha ismeritek ezt a terméket, ne fogjátok vissza magatokat! :-) Vagy ha mást tudtok javasolni, azt is szivesen veszem...
nem. A tolvaj bejön a lakásba, maga után jól beb*ssza az ajtót, majd emiatt megremegnek a falak, a falak remegése kimozdít egy lengőingát, ami nekikoccan az érzékelőnek...
De megoldható bimetállal is (óvatos rablók esetén) ha nyitva hagyja az ajtót maga mögött, bejön a hideg, a bimetall a hideg miatt elhajlik és hozzáér az érintkezőhöz.