Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Alsó holtpontban egy döglött kifúrt dugón keresztül szoktuk feltölteni olajjal, és mérjük hány ccm ment bele a furatig. Ezen kívül még kellene egy csomó adat, hengerről kipuról, karbiról, légszűrűrűl.
Az elmélet és a gyakorlat között szerintem elég nagy a különbség.Az eddig már kaptam elég sok csucsszuper képletet, de az ezekből történt változtatás még nem igazán hozott sikert. Ugyhogy én inkább maradok a tapasztalatnál meg az Öreg rutinok véleményénél mert ez eddig viszont még mindig bejött.
Azért kértem az itteni szakiktol az adatokat, hogy fel lehessen tenni azeredetit, ahoz csinál a progi egy nyomaték-hő stb görbesereget, és utána amit az ember tervez, azt bele lehet ütni, újabb görbesereg nyomtatás, stb,és ez így megy amíg ki nem alakul a végleges változat, amit már meg lehet építeni. Persze, a gyakorlottab spillerek nyilván érzésre is tudnak jót csinálni, engem viszont érdekel, hogy mit lehet elméletileg kivarázsolni a huszasból.
Amennyire a gyárit meg lehet csinálni annyira jo, a bal szinte tökéletes. Egébként ugy is azon mulik a legtöbb , hogy hogyan lesz összeszerelve. Köszi a lehetöséget de az aluhenger gyártása már folyamatban van.
Ez mondjuk engem is érdekelne ,de most semmi humorom telelocsolni olajjal a forg.házat :), de később lehet rá tudsz venni erre is :). Bár gondolom nem csak nekem a véleményem ,hogy kétüteműt csak ( főleg dugó vezérelt résest ) felűlre lehet hangolni ,mert ha mindenütt jó egy kicsit ,sehol sem jó igazán !
Azért ebben van egy kis ellentmondás ( hogy nem számít milyen erős ),mert pont te és ŐLTF faragtok a legtöbbet a P20-on , ezt inkább a Lecsó írhatná , mert az övé ránézésre nem sokban különbözik (vagyis eddig ) a gyáritól és mégis vannak erdményei azért rendesen ! De ezért semmi sértődés ne legyen, nagyon tettszik a munkátok ,mint ahogy írtam , és én az eredeti saját ötleteket díjjazom leginkább ( amik a gépeitekben vannak ),csak ez fúrcsán hangzik tőletek ( úgy érzem )!
Teljes mértékbem egyetértek, csak az számít kit intenek le először, a többi csak mentegetőzés.Nagyon tetszenek a cuccaid, csak rakd össze mihamarabb! Aztán gooo!
többek közt igen, de ilyet raktak rd-re is. Volt belőle 12,14,16-os torokkal, nekem a legnagyobb kéne. Sajnos szar az egész, a felfogatásnál reped meg mindegyik, van itthon belőle pár darab, mindegyik össze-vissaz van repedezve, szóval kéne valami megoldás.