Azt a tűztövist 4 éve vettem egy faiskolában 380 Ft-ért. 3 mereven felfelé irányuló ága volt. Az egyiket levágtam, a seb még látszik, nem forrt be. Olyan jól tűrte a drótozást, hogy már tavaly is ki lehetett állitani. Idén külön megdicsértem mert pont a tavaszi kiállitás alatt virágzott. A tál az fagyálló, persze elég sokba került. Télen egy használaton kivüli és üveggel fedett vizóra aknában tartom. Tavaly minusz 3 fokig hült le, persze ez meg se kottyan neki, stabilan fagyálló.
A tűztövisre emlékszem!:) Az ajtóval szembeni falnál volt középtájon egy hosszúkás, magas edényben? Az különösen tetszett:))
Télen hol tartod? Gondolom nem ásod be azt a szép tartót a földbe!
Volt egy atlsz cédrusom, chokkan (egyenes törzs)
Egy pici szélfújta fikusz és egy csüngő tűztövis.
Nem állitom, hogy a kiállitás legszebbje, de nem is az utolsók közül való. Ja és ÉN csináltam és a fa engedte, hogy alakitsam, a szivemhez nőttek.
Egy kis reklám. (hátha kapok valami jutalmat érte)
Virágbolt, amit emlitettél, Lajos u. 37.
Oázis kertészeti kft. Köbányai úti és Meddőhányó uti telepe
Fitoland, a Füvészkert mellett.
OBI barkácsbolt, Kerepesi út. 1 megálló hévvel
A bonsai "szobrászat élő anyagból". A tachigari és hasonló stilusoknál minden elképzelhető szerszámot használnak, a láncfűrésztől kezdve a fogorvosi fúróig.
Nagyon tetszettek még azok az örökzöldek amiknek olyan elhalt ágaik és odvas törzsük volt. Ezek faragva vannak, ugye? De az odu? Az élő fába van belefúrva vagy magától kezdett odvasodni a törzs és csak rá van segítve?
Igen, Kati nagyon barátságos hölgy, én pedig egy barátságos bácsi vagyok. Járunk egymás klubjába, kiállitunk, előadást, bemutatót tartunk a másik klubban, nekem is volt 3 fám Óbudán.
üdv
Sajnos nem találkoztam Radnai úrral. Csak egy nagyon kedves hölggyel beszélgettem. Meghívott a klubba is:)
Közületek jár oda valaki? www.extra.hu/obonsai
Azt ott kellett volna megkérdezned Radnai úrtól. A magas törzs leröviditése "légbújtással" lehetséges. Lásd honlapomon: www.extra.hu/bonszaj/index.html Persze a siker nem biztos, ezért ritka az ilyen fa. A másik módszer hogy egy közönséges vörösfenyő alanyra ráoltod a csüngőt, a megfelelő magasságra.
Igen észrevettem a tobozokat!:) Szombaton voltunk egy faiskolában ahol láttam csüngőágú vörösfenyőt, de az elég magas volt. Le lehet a szárát rövidíteni?
ezúton köszönöm, hogy megnéztétek a kiállitást. Azt hiszem megérte, lehetett ott tanulni.
Ha jól megnézted a csüngőágú vörösfenyőt észrevehetted, hogy tobozok voltak rajta. Ez nem elég ritkán fordul elő.
Viszlát a jövő évi kiállitásokon.
Én is ott voltam a kiállításon. Nekem a legjobban a kínai szilek tetszettek, most már tényleg nagyon szeretnék egyet. Hol van az a TSZ? A legérdekesebb a színpadon a vájú törzsű volt, a tövében egy kisebb hajtással.
A kaposvári OBI-ba a múlt héten nagy mennyiségű
díszcsomagolású bonsai érkezett 1990 Ft/db áron.
Ezercsillag fácska, gyertyánszíl, kínai fagyal, carmona. Van köztük néhány formás darab is.
Engem is érdekelnek új címek.
Én az Oázist, Viris-t ismerem ahol van kész bonsai.
Üdv
Somap
a hétvégi kiállítás szép volt a San Marco-ban. Gratulálok!
Utána elmentem az Oázisba. Most nem volt leküzdött fa. Ha talál valaki kertészetet ahol van nagyon leharcolt bonsai szóljon. Engem érdekel!
Valaki legyen olyan kedves és irja le nemkem azoknak a boltoknak a címét ahol tudok venni igazi bonsai fát. Ha valaki lenne olyan kedves és az e-mail cimemre küldené annak nagyon megköszönném. de ha ide irjátok akkor az is jó csak nem biztos hogy meg tudom nézni.
Tehát bonsai kiállitás, rendezi az Óbudai Bonsai Egyesület.
Helye: 1032 San Marco u.81. Óbudai Műv. Központ.
November 17-én vasárnap.
A konkáv ollót egy ügyes szerszámlakatos meg tudja csinálni, egy megfelelő valamilyen más szerszámból ki tudja köszörülni. De pénzbe kerül az alap szerszám, a köszörűkő, a munkaidő és a szaktudás. Nekem is kellene még egy mert amim van az oldalcsípőfogó szerű és egy homlokcsipő alakú kellene, de nincs rá anyagi fedezet. Jártam Nyitrán és Grátzban, ott is kb ennyibe került. Volt már az Oázisban, olcsón de használhatatlannak bizonyúlt, az első keményebb fánál elgörbült.
Nem Pécsen van :). Én is megszívtam. Hird előtt valamivel a 6-os mellett. 13, 14, 15-ös buszokkal tudsz kimenni. Ott kell leszállni, ahol lekanyarodik a 6-osról. Van ott egy vasúti átjáró, és mögötte 1 km-re van a kertészet. Egyszerűbb kocsival menni, ha van, mert eléggé félelmetes a 6-oson gyalog menni. Megismered, van a bejáratánál ferdén fölállítva egy medence. Le kell kanyarodni ha Pécsről mész, balra előtte, a fölüljáró után 500 méterre.
Megkérdezem majd tőle, ha legközelebb hívom, hogy tud-e olyan tálat csinálni. Én most egy ovális, lapos tálat kértem.
Nagyon sokba kerül az az olló. Csak bosai készítők használják? Egy szerszámlakatos nem tudna csinálni? Mondjuk minta lehet, hogy kéne annak is.
Ezek szerint vannak rajtam kívül is Pécsiek, akik bonsaioznak. Hogy megy neketek?
Lehet fölmegyünk Pestre a kiállításra. pontos címet tudnál mondani Endru?