Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Sziasztok,
nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Az én (mi) esküvőnk július 29-én lesz, de már javában folyik a készülődés. Igaz, hogy mi Bp-en lakunk, az esküvő pedig innen 300 km-re vidéken, a szülővárosomban lesz, azért szeretném én kézben tartani a dolgokat, és persze főleg a szüleim segítségét veszem igénybe. A vacsit kb.60 fősre tervezzük, és ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem is. Mi főleg fiatalokat, a barátainkat szeretnénk meghívni (kicsi a család), és nem szeretnénk falusi lagzi jellegű hangulatot. Szerintetek szükség van -e vőfélyre, illetve ehhez hasonló szereplőre, mert én nem szeretnék, de gondolom, azért jó lenne valaki, aki a dolgokat koordinálja; vagy enélkül is megy minden a maga útján?
Más: a ruhát elég korán elkezdtem keresni, végigjártam az egész körutat, de valahogy nem találtam kedvemre valót. Én is az egyszerűbb ruhák híve vagyok, és a választékot látva majdnem lemondtam az elképzelésemről, mert ilyen szinte alig van. A Fehér Szalon kínálata nagyon tetszett, egyébként a Kossuth Lajos utcában van, közel az Astoriához.Ha valaki meg szeretné venni a ruhát vagy először ő szeretné felvenni, az Irányi utcába menjen (Ferenciek tere mögött), de csak vastag pénztárcával.Az Anni Szalonban is gyönyörűek a ruhák, de szintén nagyon drágák. (Én egyébként egy vidéki szalon modelljét választottam, a lehető legegyszerűbb fazonú, és persze a Bp-i ár harmadáért.)
Sziasztok, jó készülődést!
Moll: Na, ja nekem Bp-en lenne jó egy katalógus tőlük. GYÖNYÖRŰ ??? Teljesen felcsigáztál ! Olyan kiváncsi vagyok !
Te hol varratod ? És milyen fazont választottál ? Na és mennyiért varrnak menyasszonyi ruhát ?
Kiváncsi lennék az árakra... Eddigi tapasztalatom varrónő-ügyben az, hogy a varrónő megnézi, hogy mennyibe kerülne a boltban a cucc , amit varratok vele, plusz kb. tudja mennyi volt az anyag és mindezek alapján úgy kalkulálja ki a saját bérét, hogy ugyanott vagyok, mintha megvettem volna a boltban. :-(((
Na, most nagyon nem szeretnék így járni !
berku:
Este, hazafelé suttyomban megveszem az újságot, aztán a paplan alatt, elemlámpás módszerrel "élvezkedek" kicsit....
Remélem velem is úgy lesz, ahogy írtad, tehát lenyugszom és a dolgok a helyére kerülnek. Istenem ! Hát, max nem lesz esküvő !
Viszont -hála nektek- már tudom, hogy hol lehet gyönyörű anyagot venni, vagy azt, hogy melyik szalonban keresendők az egyszerűen szép ruhák.... stb.
Tiszta haszon ez az elő-elő készülődés, néhány évvel az esküvő előtt :-)))
Mindenesetre kezd egyre izgalmasabbá válni a dolog :-))
Kezdem érezni én is azt a felemelő feelinget, amit azok, akik ugyan már túl vannak, vagy már nálam biztosabb tudattal érezhettek/éreznek.
Még a végén teljesen megjön a kedvem a feleség szerephez ?
Na, ne csodálkozzon itt senki, ha holnap az ellenkezőjét állítom !
Mimike, talán időközben meg is vetted az Esküvő újságot, egyébként tényleg érdemes, mivel mindenféle cég hirdeti magát, így rájöhetsz, hogy mi mindenre kell gondolnod. Mondjuk én a ruhámat is onnan néztem ki. Az említett határidőnapló is nagyon jó, bár én nem tartottam be teljesen. Azért megnézem majd a címet.
Az általad írt vegyes érzések azt mondják, természetesek. Nálam is volt hasonló: decemberre érlelődött meg bennem a házasságkötés gondolata, aztán leendő férjemmel gyorsan ki is totóztuk, hogy a május nekünk a legszimpatikusabb hónap. Aztán rájöttem, hogy akkor viszont azonnal el kell kezdenem a szervezkedést - furcsa volt. De aztán minden letisztul, majd meglátod! :-)
Jonatán, a IX. ker házasságkötő a Bakáts téren van, a templommal szemben. Szerintem tényleg szép, mert vadi új, klasszikus és modern elemeket ötvöz, fa és vörös díszítésekkel. Elmesélni elég nehéz, szerintem menjetek el és nézzétek meg, bizonyára kézséggel megmutatják. (Velünk végig nagyon kedvesek voltak.)
Az én menyasszonyi ruhámhoz onnan rendeltem anyagot, és azért reklámozom annyira őket,mert GYÖNYÖRŰ!
Egyébként Miskolcon tudok egy varrónőt, akinek van katalógusa, Bp-en sajnos nem tudok segíteni.
jonatán !
elnézést a többiektől, hogy off leszek, de szeretném jonatántól megkérdezni, hogy hogyan célszerű egy topic-ot lementeni, merthogy egész nap olvasni a mhelyemen az esküvős topicot, egy kicsit cikis.
on.
köszi !
Köszi Moll !
Felhívtam őket. A telefonszámuk: 06-79 36-4026 - ha ez valakit rajtam kívül is érdekel.
A szatén, matt szatén, taft métere kb 1500-2000 HUF ! Plusz erre jön rá még egy kis pénz, ha az anyag alján még csipke is van. Nekem ezek az árak meglehetősen szimpatikusak ! Ugyan még nem láttam az anyagokat, de kérdésemre, hogy milyen a minőség a válasz az volt, hogy ezek kifejezetten menyasszonyi ruháknak való anyag. Kiváncsi vagyok nagyon. Mivel katalógust nem küldenek, mert állítólag nincs (?) ezért le kénel utaznom Sükösdre.
Sziasztok !
Mimi.
Kedves mimike!
A sükösdi csipkegyár neve: Candeli & Koch, nem csak csipkék vannak, hanem selyem, szatén, stb. is, és szalagok, rátétek is. Egyébként mindkét esküvős újságban hirdeti magát (Magyar Esküvő, Esküvői Divat)
Moll
Én attól tartok, hogy valamit tuti elfelejtek megszervezni. A nagy dolgok már megvannak, így ruhák, hely, zenekar. Végülis így már meg lehet tartani. De mivel azt szeretném, hogy tökéletes legyen minden, olyan tapasztalatokat várok tőletek (már aki túl van a Nagy napon), amikre ti sem gondoltatok előtte, pedig kellett volna.
Köszi
Én attól tartok, hogy valamit tuti elfelejtek megszervezni. A nagy dolgok már megvannak, így ruhák, hely, zenekar. Végülis így már meg lehet tartani. De mivel azt szeretném, hogy tökéletes legyen minden, olyan tapasztalatokat várok tőletek (már aki túl van a Nagy napon), amikre ti sem gondoltatok előtte, pedig kellett volna.
Köszi
Hópehely: Na, elmegyek megveszem azt az újságot ! Csak meg ne lássa a párom. Még nem akarom elárulni neki azt, amit még én sem tudok pontosan.
Bizonyára nem értitek miről van szó. Mit is akar ez a csaj ? Most esküvőt vagy nem ? - gondolhatjátok. Hát ez az ! Bennetek már teljesen megérett a gondolat, hogy feleségek lesztek ?
Bennem még nem ért meg tökéletesen. De azt tudom, hogy mindenképpen nyári esküvőt szeretnék, na meg lassan egy gyereket is. Attól tartok, hogy ha nyáron jön rám iilletve addigra érik meg bennem a dolog, akkor már késő lesz elkezdeni a szervezkedést, éppen azért mert több hónapos, sőt akár féléves előkészületekre van szükség (valszeg olyan 120 emberes eskembeskem lenne, tehát jobban oda kell figyelni mindenre). Na meg arról nem is beszélve, hogy ha csak jövőre lenne az esküvő, akkor az azt jelentené, hogy leghamarabb csak két év múlva lehetne gyerekem. Márpedig a gyerek utáni vágy bennem egyre inkább nő.
Na, ehhez mit szóltok ? Hülye vagyok ? Nagyon ? Felelőtlenség a racionálisan hozott döntés - esküvő ügyben ?
Éppen azért kezdtem el nézelődni a gyűrű és a ruha után, mert egyrészt valami megmozdult bennem, hogy itt az idő, másrészt pedig hogy tudjam hogy mire számítsak majd. De ahogy elkezdtem foglalkozni ezekkel a technikai dolgokkal kicsit magával ragadott az esküvős feeling. Ugyanakkor kívülről is látom magam, és mostanra eljutottam oda, hogy összezavarodtam.
Kéne szervezkedni, de nem akarok ezek hatására férjhez menni.
Ne értsetek félre, nem azért akarok feleség lenni, hogy felvehessek egy szép fehér ruhát. Legszívesebben nem is állnék be a sorba, mert szörnyűnek tartom azt, hogy lányok csak azért mennek férjhez, hogy az az álmuk valóra váljon, hogy egyszer, egy nap, királylányként körülöttük forog a világ. Legalábbbi ilyet nagyon sokat láttam, mert falun nőttem fel. Évi 2-3 esküvőn vett részt a családunk kisgyermek korom óta, tehát annyira mégis belémépült ez a hagyomány, hogy mégis ilyen fehér ruhás esküvőre vágyjak.
Bocsánatot kérnék azoktól, akiket untattam, de nagyon jó volt kiírni magamból a gondolataimat.
Mimike, ebben a legutóbi Esküvő újságban pont egy kastélyos összeállítás is van - országszerte hol, merre vannak eskűvő rendezésére alkalmas kastély(szálló)k, milyen a befogadóképességük, hány *-osak, stb. (arra most így hirtelen nem emlékszem, hogy a martonvásári benne van-e...)Egyébkánt az újság jóval vastagabb most, mint egy pár éve volt.
Hát igen, a fíling az nagyon fontos! Főleg a lányoknak meg az anyukáknak... Én állítom, az én anyum jobban izgul, mint én :-)
Hópehely: úgy tűnik érdemes megvenni azt az újságot, 500 HUF-ot ki tudok fizetni (bár sokkal többre gondoltam). Ha másért nem, az esküvős feeling kedvéért.
Martonvásáron a Brunszvik kastély-ban is lehet eskem-beskemezni ?
Hallott valaki ilyesmiről ? Vajon mennyibe kerülhet a bérlése ?
Sziasztok!
Est: nagyon jó az ötlet a ruha varratására! Azt hittem, horribilis összegekbe kerülne, ezért nem is gondoltam eddig rá. Mennyivel előbb kell kiválasztani és megrendelni?
Mimike: a legutóbbi esküvő magazin (Magyar Esküvő?) még dec-jan. környékén jelent meg, tele van ruhákkal, sok hasznos címmel (ruhakölcsönzők, meghívók, lufi dekoráció, autókölcsönző, virágkötők, stb...) és ami nagyon hasznos, van benne egy kis összeállítás, ami megmutatja, az esküvő előtt mikor mit kell elintézni (mit hány nappal, hónapal előtte). Az újság ára elég magas, ha jól emlékszem kb. 500 Ft, de nagyon szép. Inkább ötletadónak, gondolatébresztőnek jó szerintem.
Nem tudjátok, lesz-e még Esküvő vásár vagy kiállítás valahol Bp-en?
Moll:
Köszi. Megkeresem mindjárt Sükösd-öt a térképen. Vajon csak csipkéket lehet náluk venni, vagy selymet is ? Egyáltalán milyen alternatívák vannak még az anyagokat illetően ? Úgy tudom létezik TAFT is.
Est:
Na, ja, ha lehetne én is meg szeretném tartani a ruhát. Eddig csak néhány szalonban voltam, de ott olyan 60-90 volt csak a ruha kölcsönzése amihez még jön 1-2 dolog. Ez iszonyúúú !
Köszi a címet és a telefonszámot !
Neked milyen lesz a ruhád ?
Hogyan történt a megrendelés ? Hogyan választottad ki a formát ?
Netán mutattak katalógust ? Ugyan nekem vannak elképzeléseim, tudom, hogy mik tetszenek és mik biztosan nem, de valszeg tudnának nekem újat mutatni.
berku:
Köszi. Tekintve, hogy nincs ilyen újságom és valszeg nem is szeretnék venni (régebben nézegettem, de nemigen fogott meg.... mi van benne a ruhákon kívül ? érdemes venni ?), esetleg megkérhetlek Téged, hogy megnéznéd a címét ?
Kiváncsian várom válaszaitokat !
Szép napot mindenkinek !
Mimike.
én is hasonló cipőben jártam, egy egyszerű de szép ruhát szeretnék, nem egy vagyonért és meg szeretném tartani. Bár még nincs kész a ruhám (ápr. 1-én lesz az esküvő), azt hiszem, találtam egy jó helyet. Úgy hívják, hogy Liliom szalon és a Köztársaság téren van (tel: 210 1608). Egy nagyon szimpatikus nnő vezeti, nagyon szépek (nem giccsesek) a ruhák, méretre elkészítenek bármit, amit szeretnél és a többihez képest olcsó. Nekem most csinálják a ruhámat, az esküvő után megtarthatom és 60.000 Ft lesz.
De jó, hogy ujra beindult a topic! :-)))
Est, mi az autora csináltattunk virágot, ezt gumi alapra helyezik és a vacsoránál is ezt tettuk az asztal kozepere, ott is nagyon jol mutatott.
mimike, a Fehér Szalon az egyszeru ruhakra szakosodott. Cim valamelyik Eskuvo ujsagban.
Az ettermtol (Bagolyvar) mi irasbeli ajanlatot kertunk, illetve tobbtol is kertem, azutan dontottunk. Nagyon korrektek voltak, egy baj volt csak veluk, az asztalt olyan szelesre csinaltak meg, hogy a szemben levok nemigen tudtak egymassal beszelgetni.
Szerintem az anyagot a sükösdi csipkegyárból szerezd be, mert óriási a választék és gyönyörű anyagok vannak. Katalógusuk is van, és postán is elküldik.
Sziasztok !
Engem a ruhavarratás érdekelne e témában. Tud valaki nekem erről és az ezt körülölelő dolgokról információt adni ? Még tavaly írta a topic elején bizonyos mrs_ursula, hogy Ők ilyen vállalkozásba keztdek, de azóta nem szólalt fel, sajnos !
Halló mrs_ursula ! Ha olvasol, légyszi bukkanj fel ismét !
Nekem nagyon nem tetszenek a fidres-fodros, strasszos, meg mittudoménmilyen flancos ruhák, így meglehetősen el vagyok keseredve az első 3-4 eskembeskem ruhaszalon végigmérése után. Én valami egyszerűen szép, kis helyes ruhára gondoltam, de egyre világosabbá válik számomra, hogy kölcsönözni nem tudok majd, mert egy ruha sem tetszett eddig. Vagy rossz helyen keresgéltem ?
Tehát millió egy kérdést tudnék feltenni, ha volna rá valaki aki válaszolni tudna...
pl.
-hol lehet anyagot beszerezni ?
-hol lehet szabásmintát találni ?
-kivel merjem megvarratni ?
-mennyiért varrná meg egy varrónő?
Sziasztok kedves Sorstársaim! Nálunk most indul be igazán a készülődés, mi július 29-re tervezzük a nagy eseményt. Elég nagy a rokonság, úgyhogy leszünk vagy 80-100-an a vacsin. Lesz polgári és templomi esküvőnk is, de még nem tudtuk eldönteni, hogy a kettő egy napon legyen-e. Szerintetek hogy jobb?
Lányok, ha még nincs cipőtök, van egy apró kis bolt, ahol a versenytáncosok is vásárolják a cipőiket (vagyis szép, kívül-belül tiszta bőr, kényelmes topánkákat lehet ott kapni), nem is drága, max. 6000 Ft. Mivel a talpa is bőr, ezért utcára nem tudod majd használni később, de alkalmi cipőnek tökéletes. Cím: Váli Sport, a 6-os villamos budai végállomásánál van, a sarkon levő ház földszintjén.
Sziasztok!
Mi már túl vagyunk az esküvőn. A lánykérés május végén az esküvő augusztus végén volt. Szóval mindent meg lehet szervezni. Szombat du volt a szertartás, este vacsora kb. 60 főre, vasárnap buli kb. 100 főre.
A lényeg, hogy legyen egy segítőtök, akiben megbíztok (kinevezett koszorúslány vagy bárki) aki majd a nagy napon egy notesszal a kezében koordinálja az eseményeket. Tudja mikor és kinek kell elmenni a tortáért, ki intézi a virág díszítést, ki fújja a lufikat, kinél van a menyecskeruha, stb.
Ami nálunk nagy sikert aratott, az a férjem által készített menü Krúdy stílusában, a meghívókat pedig én festettem (mind a 250-et). Ha nincs túl sok vendég, akkor jól jöhet néhány játék (ifjúházas-totó, harisnyakötő eldobás stb.)
Étteremválasztásnál nagyon oda kell figyelni, mi például voltunk egy helyen, ahol a másnapi (!) esküvő résztvevőivel közölték, hogy sajnos 800Ft-al emelkedett a személyenkénti vacsora ára, mert drágább lett a pulykahús. Nem vártuk meg a vita végét.
Üdv
gorilka
Én is már többször nekifutottam a topicnak, ki is printeltem és kijegyzeteltem a számomra fontos dolgokat. Sok hasznos dolog van itt, de nem mindenre kaptam választ. Most nyitottam egy topicot, ami az esküvői vacsoráról szólna. Olyan sok étterem van a fővárosban és én nem nagyon ismerem őket, ebben kérem a segítségeteket.
Ja, és augusztus 4-en lesz a nagy nap. Feltéve ha addig sikerül megszerveznem.
Az esküvőt idén október 21-re tervezzük, úgyhogy még odébb van, de így, hogy egyedül én fogom szervezni, muszáj nagyon időben elkezdeni. A terv az, hogy a szertartás után egy szűkkörű vacsora (csak család), majd egy buli az ifjúsággal.
Cory, mikorra tervezitek? Én is hasonló helyzetben vagyok, mármint, hogy a barátomnak elege van a szervezésből, így úgy tűnik, a végső hajrá rám vár :) Pl. ma tudtam meg, hogy a vendéglőbe is kéne virágot szervezni, ahol a családi ebéd lesz. Ki tudja, hány meglepetés fog még érni :))
Szerintem csak tedd fel nyugodtan a kérdéseidet, aztán biztos lesz, aki segít. Vázold röviden, hogy mekkora esküvőt szeretnétek, hány emberrel, kb.hol stb. ...
Sziasztok!
Már végigolvasatam a topicot vagy kétszer, és teljesen kétségbe estem, hogy már senki nem ír, kivel fogom én megbeszélni a szervezést. A párom szeretne esküvőt, csak ne neki kelljen szervezni. Úgyhogy rám vár a nagy feladat.
Hát, igazából nem tudom, mit lehet ilyenkor csinálni... Talán probálj a lelkére hatni, hogy Neked ey fontos, illetve a leendö gyerekeiteknek is az. (Szerintem nekik leginkább, valahol már irtam, hogy egy ismeros par gyerekeinek kulon sokk volt, amikor szetmentek a szulok, hogy kiderult, nem is voltak soha osszehazasodva...) Illetve nyugtasd meg, hogy nem akarsz nagy rongyrazast, csak egy kicsi, de szep eskuvot. Es hatha idovel a parod is maskepp gondolja...
Minden tovabbi megjelentnek jo keszulodest kivanok! (En nagyon elveztem ezt az idoszakot. :-))
Mi is nyakig vagyunk a szervezésben, vagyis főleg én, mert a vőlegényre bíznám, kb. sehol sem tartanánk.
Egyébként a dátum:július 15.
Egyik ismerősöm szerint: "Ilyen fiatalon!! Pedig még előtted volt az élet...."