Megjött a cuccos,nagyon igényes szerelésbe.Maga a megmunkálás nagyon profi,szép lekerekitett belső éllel.Nagy a külömbség szemre is a gyári meg e között. Belekukkantva talán egy kis zsirt elbir még a sapkába majd,hátsó szimmeringre ügyelve,nehogy kinyomja.
Kicseréltem a bal első izzót,ami rendben ég is. Azóta viszont nem ég hátul a lámpa,elöl a legkisebb izzó sem, illetve ha indexelek balra gyorsabban kattog és nem is jelez hátul. Kiszedtem az új izzót és baromi meleg is. Plusz ha gyújtást adok rá elöl sípol is valami a motortérben. Van valakinek ötlete mi lehet a gond? H4-est raktam bele ,a boltban ezt javasolták. Jobb oldalon minden rendben. Köszönöm!
Az active onnan ismerhető meg, hogy nincsenek színre fújva a külső visszapillantók és a kilincsek. Extrák voltak: klíma, rádió (csak előkészítés alapból), meg kb. minden.
A dynamic felszereltség és attól felfele esetén korábban említettek egyeznek a kasztni színével. Alapból jár rádió (mp3 nélkül), klíma (manuális).
Ködfényszóró alapból csak sport és emotionben volt, de kérhetted active és dynamic esetén is (~32e HUF).
Egy active -ot a megfelelő extrák megválasztásával szinte dynamic szintre lehetett konfigurálni, pl. klíma, rádió, stb.
MY2008 (2007 legvégétől, már "piros emblémás") verziók ködlámpák belseje sötétített. Sok bontószökevény bukik ezzel le.
Az actual az valami egyszerűsített felszereltség volt a Punto EVO megjelenése után a megmaradt Grande Puntohoz. Félúton az active és a dynamic között, talán.
Linkelt autókat illetően csak a harmadikra reagálnék. Leírtakkal ellentétben nincs benne: ASR, MP3 képesség. Szokásos átverés.
Fiat Grande Punto vásárlásán gondolkozom, szépen gyűlik is össze rá a pénz. Mindenféleképpen 5 ajtósat szeretnék, benzinesbe (1.4 8V).
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy letudnátok írni nekem a különbségeket a felszereltségi szintek között?
- Actual (2008)
- Active (2007)
- Dynamic (2006-2007)
Ismerősöm mondta, hogy a Dynamic-féle (2006, 2007) autókban van ködlámpa. Kérlek áruljátok el, hogy miért találok olyan Actual-t (2008) és Active-t (2007) is, amiben van ködlámpa? A használtautón böngésztem és ott bukkantam rá ezen példányokra. Belinkelném őket, és szívesen meghallgatom mindenki véleményét, úgy hiszem, hogy itt értelmes emberekre lelhetek.
Nehéz üzemi körülmények esetén (hideg éghajlat, városi közlekedés, gyakori alapjárat, poros utak) a vezérmıszíjat a futásteljesítménytOEl függetlenül négyévenként kell kicserélni, vagy ötévenként mindenképpen ki kell cserélni
Hátsó csapágyam nagyon szól.Szétszedtem,gyalázat.:
Kérdésem lehet-e külön csapágyat rendelni hozzá,vagy ez együtt az aggyal cserélendő.Párban lenne minkét oldal.Tegnap a hátul ülők panaszkodtak a hangra,búgásra,ma lekaptam.Utolsón kis rágódás nyomok,pörgetésre szól rendesen.
Esetleg tipp ki milyet épitett be ami tartós viszonylag.Koviéktól lenne még pár cuccal.
persze töltök fel képet róla. Sarkokat illetve első legbeomlot ( ami az ablakra fúj) én kihagytam csak nagyjából sikaltam meg, mivel féltem, hogy bemegy a réseken a víz cif kombo.
Olyan mintha új lenne az egész, összesen 4 ora volt leszedni a ragacsot, 4 rongyot vett igénybe, 1 nagy szivacsot amit rendszeresen oblitettem, és másfél csomag muszerfal ápoló kendőt. ( meg nem mondom még hány liter vízbe :DD )
15 éve csak olasz autóm van, sokan jönnek a 3F-el. Nálam nagyon rossz helyen kopogtatnak, mert az első Fiatomat 1999-ben (régi Bravo) azért vettem, ha a hulladék BMW ismét otthagy az út szélén, vagy hetekig keresik a baját a szervizben, akkor legyen mivel járni.
A 2007-ben vásárolt egyik autóm (Stilo 1.9 JTD) 220 ezer kilométer alatti meghibásodásait egy elég rövid hozzászólásban le tudnám írni. A másik pedig egy kis nagyon mérges benzines Grande Punto. Ez eddig szintén hibamentes.
Meglátok egy Volkswagen csoporthoz tartozó bármelyik autó műszerfalát azzal a Komfort-ST gáztűzhely tekerőről mintázott világítás kapcsolóval...
Akkor megy el az étvágyam egy órára.
Ezekbe az olaszokba legalább élmény beleülni. Van formatervezés. Nálam a mai napig Grande Punto a TOP1.
Sajnos közel három évig kerestem a megfelelő példányt, de nyár elején szerencsére sikerült :)
Más.
Nektek munkatársak, ismerősök ezen a héten nem mondták még ezt: "Látod Gábor, az olaszok hidat sem tudnak építeni" Én már hallottam minimum ötször.
Röviden ennyi, most leviszem a tisztított szőnyegeket a Grandéba, aztán kicsit meghajtom.
Elvileg mind két irányban kell mennie, tehát az nem rendellenes, hogy előre nyílik, az viszont az, hogy hátra nem akar csukódni. Valószínűleg csak a nem használat miatt be van állva.