Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tvonitu Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15565
Igniszestől hallottam az 1,2-őt... Klíma nélkülit most is sokan vesznek egészségügyi okokból. Megfázás, orrdugulás, reumás tünetek, idegzsába, allergia, bakteriális (légionárius) légúti fertőzés stb. okokból.
Előzmény: Törölt nick (15562)
atompyka Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15564
Suzuki 4×4 Klub?
Előzmény: KiberLovag (15563)
KiberLovag Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15563

RetteNETes Lalyos:

Olvasom, hogy az IS-esek nem tartják veletek a kapcsolatot... hát épp azon apropóból történik a meghívás Velencére, hogy ez ne így legyen, remélem, nem baj, ha a testvérklub megpróbál közelíteni... :)

Jah amúgy a swiftesek alatt kiket értesz? A suzukiklubot, a swiftklubot, esetleg az ujswiftklubot? E két utóbbi nagyon új dolog... :) Mellesleg ugyanide mindegyik hivatalaos (a swiftklub az ignisklubbal karöltve a szervező), a márkaösszetartás jegyében... ha van még komoly klub az érintetteken kívül, akkor szóljatok, meghívjuk azokat is... :)

Üdv:

KL

www.ignisklub.hu

www.swiftklub.hu

:)

Előzmény: RetteNETes Lalyos (15523)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15562
Bocs, hogy beleszólok, -nekem 1,6 swift sedanom van- a klima max 3-5 decivel emeli a fogyasztásom. Mindig be van kapcsolva, nem szoktam ki be kapcsolgatni, inkább kicsit lehuzom az ablakot, ha nagyon fázom, jön jó kis párás levegő :-) Sosem vennék klima nélkül autót, és meg is nézheti magát az aki ilyent akar eladni mostanában.
Előzmény: tvonitu (15560)
geo-i Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15561

Engem is érdekelne mennyiért lehetne egy 93 LE Wagonba beszeretletni a légkondit?

tvonitu Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15560
Ugyanez a tapasztalatom, erre nagyon hamar rájöttem... 95-össel jártam, majd kíváncsiságból kipróbáltam a 98-ast egy-egy út alkalmával.

Kutakat is váltogattam, mindent összevetve a MOL-95 a legjobb választás. Szívesen kísérleteznék még az ÖMV-95-tel, de az a kút oda-vissza 5 km a lakásomtól, míg egy molos itt van a szomszédban. Ez tart vissza.

Amióta vezetem a fogyitáblát, ilyenek a tankolásaim: 6,66 - 6,53 - 5,56 - 5,74 - 6,2 -5,38 - 6,01.

A klímahasználat legalább 1,2 literrel megnöveli az átlagfogyasztást. Akinek van, eldöntheti: izzad az autóban, vagy később a benzinkút pénztárnál. :)) Persze nem mondom, jól jönne a kánikulában és lehet szakaszosan is működtetni.

Szerintem mivel a szélvédőnk meredekebb ívű - mint sok más, jobb légellenállású autóé -, kevésbé melegszik fel belülről, illetve kevésbé süt be szemből a nap.

A mostanában látható hővédős, lilás színű szélvédőjű autókról ki tud valami infót? Az valami fólia vagy eredeti gyári hővédő réteg???
Előzmény: agytorzsy (15557)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15559

Benben szavaival: Ez egy nagyon-nagyon magas labda Tlantosnak....

:-)))))))))))

(zárójelben: Azt hiszem, ezügyben azonban Ő sem tud segíteni, a kifutó modell miatt...)

Előzmény: agytorzsy (15558)
agytorzsy Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15558
Egyetlen problémám a Dobozkával kapcsolatban, hogy nincs benne klíma. Legalábis ebben a rohadt melegben el tudnám viselni. Tudja valaki, hogy utólag be lehet-e gyógyítani a 76 lovasba klímát és mennyiért?
agytorzsy Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15557
Szehervuhusztooohoook!
Hihetetlen dolgokat tapasztalok doboz ügyben!
Mint mondottam volt jópár hozzászólással ezelőtt, én két évig csak 98-as benyóval járattam a dobozkát. Nem volt semmi gond vele. A benzinárakkal annál inkább, úgyhogy nemrég kényszerből átszoktam a 95-ösre. Mint azt írtam, a 95-östől jobban ment!!! Persze, még volt benne kb 12 liter 98-as, szóval nem tisztán 95 volt. De a legutóbbi tankolásnál is 95-öst tettem bele, szóval már csak az van benne, és - láss csodát! - még jobban megy! Nem akarom elhinni! Ráadásul a fogyasztása sem lett több! Lehet, hogy ezt a motort 95-ös oktánszámra optimalizálták? Amikor legutóbb leruccantunk Siófokra egyet csobbanni, négy személlyel - mely személyekből kettő bőven száz kiló fölött van - és egy kisgyerekkel, plusz hűtőtáska megpakolva, gyerekkocsi, miegymás, és meg sem érezte. Vagy lehet, hogy csak most kezdi meghálálni a kíméletes járatást? Nem cserélném el semmiért!
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15556
Igaz.... :-((((
Még rosszabb arány.... (3év/45EKm < 2év/45EKm)
Előzmény: alacska (15555)
alacska Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15555
Biztosan jól számoltál?
Szerintem csak két gyertya lesz a tortán.
Előzmény: RetteNETes Lalyos (15552)
alacska Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15554
Sziasztok!

Olvassátok el a ma megjelent Autópiac című újságban a használt Wagon R+ tesztjét. Külön érdemes odafigyelni, hogy a Bárdi alkatrészkereskedő milyen pótalkatrészeket tart a kocsihoz.
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15553
A Középső az???? :-) (Marpi olyan szépen dícsérte a színvilágokat, amikor a bőrökre lehetett szavazni... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )
Előzmény: ugyörgy (15550)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15552
Alá kéne feküdni a Sárga Veszedelemnek. ő is három éves lesz szeptemberben, igaz, 45 ezret futott...
Előzmény: mezoor (15551)
mezoor Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15551
Szerintetek normális, hogy egy 3 éves 18ekm-t futott Wagon kipufogó dobja és katalizátora rozsdás, vagy csak a kereskedésben cserélhették le róla az eredetit(a dísztárcsával, magnóval, kocsiemelővel, stb-vel együtt).
ugyörgy Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15550
szia Marpi !
enyhén off.

a múlt szombaton igazi judós esküvő volt a képen látható helyen, és hogy ne legyen kétséged többé a TSF (tatai sárga főnök) autója iránt még egy képet készítettem.
üdv. Gy.
Dzsonszii Creative Commons License 2005.08.02 0 0 15549

Köszi az észrevételeket, jobban alánéztem és látom hogy enyhén olajnedves az olajdekni. Valszeg a melegben kicsit lazúlt a csavarja, amint ráérek utánahúzok.

Visszatérve az örök témához: értékcsökkenés. Nyaralókeresés közben, a bazárt böngészve a fábia árainak alakulása megdöbbentett. Na ők beszélhetnek értékcsökkenésről. Kiváncsi leszek a lógan áraira 4 év múlva. ("reszkess Suzuki") hm, miért pont Suzuki?

Előzmény: hnw321 (15547)
hnw321 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15548
olvasd el a népitéletben,hogy mit írnak a hummer-ról. sok hülegyerek meg van érte őrülve.
az 1 csillagos hozzászólást én is olvastam,de csak röhögtem. ez csak egy antifan lehet,aki úgy utálja a wr+-t mint én a dacia logant. soha nem volt,és nem is akarok,én egyszerűen ocsmány szutyoknak tartom.
Előzmény: tvonitu (15540)
hnw321 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15547
szerintem nem csak a dízelnél létezik megengedett olajfogyasztás. a pontatlan motor alkatrész illesztés miatt szokott gyári olajfogyasztási adat előfordulni.
pl 2001-es évjáratú 1.4 16v golf IV-nél is van ilyen. általában a japán motorokra 200000 km felett sem jellemző az olajzabálás,hacsak nem szakbarbár elvtárs használja az autót.
nekem volt 1.3-as 8 szelepes swiftem,és bőven 200000 km volt benne amikor eladtam az olajat viszont nem fogyasztotta .pedig úgy használtam,hogy néha égett a pofám. 4 személlyel+megpakolva,néha klímával 1070 km-en keresztül 150-160,vagy amit bírt az osztrák hegyeken felfelé.
persze szerelő haverom szerint előfordulhat,hogy egy rövidtávú használathoz szoktatott autó nyaralás vagy egyéb ok miatti szokatlanul hosszú úton eszik az olajból.
Előzmény: cefo (15546)
cefo Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15546
Én nemrég voltam 50 ezerrel a szervízben (dukkót javíttatni, mer kavicsot kaptam), és ha már ott voltam megnézték az olajat is, mer ugyen az utolsó kötelező (45 ezer) óta eltelt öt: semennyi sem hiányzott, ahogy eddig sem. Szerintem a "megengedett" olajfogyi csak a dízel autóknál létezik. :)
Előzmény: Dzsonszii (15539)
halford Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15545

Ez nem a Zengő féle lokátor prototipusa?

:))

Előzmény: chabie (15532)
halford Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15544

Pontosan!

Vegyenek is gyorsan, nehogymánee!:))

Előzmény: tvonitu (15540)
atompyka Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15543

Nem az én autóm, nincs benne fotóapparát.

Előzmény: RetteNETes Lalyos (15542)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15542
Hisszük, ha látjuk!!!! :-) (Hol a kép róla!!!????) (Lenne neki hely a honlapon...)
Előzmény: atompyka (15541)
atompyka Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15541

Sziasztok!

Jelentem Wagon még mindig befér a Tesco kocsitárolójába...

:-)

ATom

tvonitu Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15540
A Totalcar Népítéletben van egy új ítélet, amelyben egy állítólagos volt tulaj fél csillaggal jutalmazta a "mi autónkat", "Hihetetlenül rossz minőségű, hangos bádogdoboz" címmel.

Minden sora butaság, vagy az illető egy kis piti provokatőr genyóka... Nem bírja elnézni, hogy a WR-elégedettség a Népítéletben a legjobbak között van... Nem vagyok annyira elfogult a WR-rel szemben, hogyha valami gondom lenne vele, úgy tolnám a szakadékba, hogy utána se néznék, csak köpnék egyet... Komolyan. Abban a pillanatban megszabadulnék tőle. De pont fordítva van... Nagyon tetszik több mint egy év használat után, sőt mostanság még jobban...

Azt már nem is merem leírni, hogy a rokonságban most készülnek venni egy dobozt, azóta fáj a foguk ilyenre, amióta nekem van és elvittem az egész családjukat párszor ide-oda...
Dzsonszii Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15539

NNa megjöttem a siófoki nyaralásból. Eddig azt hittem hogy a balkáni (pécsi) vezetési kultúránál nincs rosszabb. De van: a kevert. Ahol keveredik a holdkóros német az erőszakos helyivel, miközben bárhonnan elédkerülhet egy kis vagy egy nagymotor. A leghülyébb autótipust ugye nem is kell ecsetelnem.

A Wagi remekül ment, kissebbik lányom ki se akart szállni belőle, élvezte a sásdi hepehupákat. Az időjárás csúcsszuper, kajaárak kevésbé.

ÖregWagisok! olajfogyasztással hogy álltok? Mintha csökkent volna az olajszintem. Mennyi a megengedett olajfogyi, nem találok róla adatot a kezelési útmutatóban. 

tvonitu Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15538
Szia! Lalyos infóját annyival egészíteném ki, hogy a hetvenes évek végén állították fel... Akkori ifjú dolgozóként én is "lelkesen, önként" - kötelezően - :)) "felajánlottam" egynapi munkám bérét a Felszabadulási Emlékműbe, ill. egy szabad szombati munkám ára van a projektben... :))

Az ókori görög Niké, a szabadság istennője egy szárnyas női alak, melynek fejetlen márványszobrát ásatásokkor találták és erről mintázta a pécsit Makrisz Agamennon görög szobrász bronzból, pontosabban vázszerkezetre szerelt bronzlapokból, a mai "fémgyűjtők" nagy örömére. (Időnként lelopnak egy-egy lapot belőle.)

Nem csodálom, hogy az eredeti szobor modern újragondolását nem ismerted fel, nem tudtad hova tenni, vajon mit ábrázolhat. Miután felállították, "A megfagyott mosogatórongy"-ként emlegette a gúnyoros városi népnyelv...

Más. Most tankoltam 430 km után (ebből 150 város), 6 l/100-at. Fáj a fogam vvt-re, Ignisre, esetleg Swift II-re, de nincs szívem túladni a 76-os wr-en... Jól megy, alig fogyaszt... A fogyasztói társadalom állandó támadásban van az ember zsebére... "...de ne vígy minket a kísértésbe..." :)))
Előzmény: chabie (15532)
t.lantos Creative Commons License 2005.08.01 0 0 15537

naugye :)

Viszony nekem bennevan :)

Előzmény: hnw321 (15536)
hnw321 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 15536
tlantos. ha megnézed a fanclubon az adatlapomat,és visszaolvasol az index fórumba akkor 3 dologból rájöhetsz,hogy nekem sem került volna 5 kilóba a szervó.
segítek:1 én is lantos vagyok,mint te, 2 8 km az esztergomi suzuki gyár a lakásomtól, 3 majdnem 5 évet dolgoztam a suzuki gyárban,ezáltal sok kapcsolatom volt(van is).:))))
Előzmény: t.lantos (15530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!