Igniszestől hallottam az 1,2-őt... Klíma nélkülit most is sokan vesznek egészségügyi okokból. Megfázás, orrdugulás, reumás tünetek, idegzsába, allergia, bakteriális (légionárius) légúti fertőzés stb. okokból.
Olvasom, hogy az IS-esek nem tartják veletek a kapcsolatot... hát épp azon apropóból történik a meghívás Velencére, hogy ez ne így legyen, remélem, nem baj, ha a testvérklub megpróbál közelíteni... :)
Jah amúgy a swiftesek alatt kiket értesz? A suzukiklubot, a swiftklubot, esetleg az ujswiftklubot? E két utóbbi nagyon új dolog... :) Mellesleg ugyanide mindegyik hivatalaos (a swiftklub az ignisklubbal karöltve a szervező), a márkaösszetartás jegyében... ha van még komoly klub az érintetteken kívül, akkor szóljatok, meghívjuk azokat is... :)
Bocs, hogy beleszólok, -nekem 1,6 swift sedanom van- a klima max 3-5 decivel emeli a fogyasztásom. Mindig be van kapcsolva, nem szoktam ki be kapcsolgatni, inkább kicsit lehuzom az ablakot, ha nagyon fázom, jön jó kis párás levegő :-) Sosem vennék klima nélkül autót, és meg is nézheti magát az aki ilyent akar eladni mostanában.
Ugyanez a tapasztalatom, erre nagyon hamar rájöttem... 95-össel jártam, majd kíváncsiságból kipróbáltam a 98-ast egy-egy út alkalmával.
Kutakat is váltogattam, mindent összevetve a MOL-95 a legjobb választás. Szívesen kísérleteznék még az ÖMV-95-tel, de az a kút oda-vissza 5 km a lakásomtól, míg egy molos itt van a szomszédban. Ez tart vissza.
Amióta vezetem a fogyitáblát, ilyenek a tankolásaim: 6,66 - 6,53 - 5,56 - 5,74 - 6,2 -5,38 - 6,01.
A klímahasználat legalább 1,2 literrel megnöveli az átlagfogyasztást. Akinek van, eldöntheti: izzad az autóban, vagy később a benzinkút pénztárnál. :)) Persze nem mondom, jól jönne a kánikulában és lehet szakaszosan is működtetni.
Szerintem mivel a szélvédőnk meredekebb ívű - mint sok más, jobb légellenállású autóé -, kevésbé melegszik fel belülről, illetve kevésbé süt be szemből a nap.
A mostanában látható hővédős, lilás színű szélvédőjű autókról ki tud valami infót? Az valami fólia vagy eredeti gyári hővédő réteg???
Egyetlen problémám a Dobozkával kapcsolatban, hogy nincs benne klíma. Legalábis ebben a rohadt melegben el tudnám viselni. Tudja valaki, hogy utólag be lehet-e gyógyítani a 76 lovasba klímát és mennyiért?
Szehervuhusztooohoook! Hihetetlen dolgokat tapasztalok doboz ügyben! Mint mondottam volt jópár hozzászólással ezelőtt, én két évig csak 98-as benyóval járattam a dobozkát. Nem volt semmi gond vele. A benzinárakkal annál inkább, úgyhogy nemrég kényszerből átszoktam a 95-ösre. Mint azt írtam, a 95-östől jobban ment!!! Persze, még volt benne kb 12 liter 98-as, szóval nem tisztán 95 volt. De a legutóbbi tankolásnál is 95-öst tettem bele, szóval már csak az van benne, és - láss csodát! - még jobban megy! Nem akarom elhinni! Ráadásul a fogyasztása sem lett több! Lehet, hogy ezt a motort 95-ös oktánszámra optimalizálták? Amikor legutóbb leruccantunk Siófokra egyet csobbanni, négy személlyel - mely személyekből kettő bőven száz kiló fölött van - és egy kisgyerekkel, plusz hűtőtáska megpakolva, gyerekkocsi, miegymás, és meg sem érezte. Vagy lehet, hogy csak most kezdi meghálálni a kíméletes járatást? Nem cserélném el semmiért!
Olvassátok el a ma megjelent Autópiac című újságban a használt Wagon R+ tesztjét. Külön érdemes odafigyelni, hogy a Bárdi alkatrészkereskedő milyen pótalkatrészeket tart a kocsihoz.
A Középső az???? :-) (Marpi olyan szépen dícsérte a színvilágokat, amikor a bőrökre lehetett szavazni... :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )
Szerintetek normális, hogy egy 3 éves 18ekm-t futott Wagon kipufogó dobja és katalizátora rozsdás, vagy csak a kereskedésben cserélhették le róla az eredetit(a dísztárcsával, magnóval, kocsiemelővel, stb-vel együtt).
a múlt szombaton igazi judós esküvő volt a képen látható helyen, és hogy ne legyen kétséged többé a TSF (tatai sárga főnök) autója iránt még egy képet készítettem. üdv. Gy.
Köszi az észrevételeket, jobban alánéztem és látom hogy enyhén olajnedves az olajdekni. Valszeg a melegben kicsit lazúlt a csavarja, amint ráérek utánahúzok.
Visszatérve az örök témához: értékcsökkenés. Nyaralókeresés közben, a bazárt böngészve a fábia árainak alakulása megdöbbentett. Na ők beszélhetnek értékcsökkenésről. Kiváncsi leszek a lógan áraira 4 év múlva. ("reszkess Suzuki") hm, miért pont Suzuki?
olvasd el a népitéletben,hogy mit írnak a hummer-ról. sok hülegyerek meg van érte őrülve. az 1 csillagos hozzászólást én is olvastam,de csak röhögtem. ez csak egy antifan lehet,aki úgy utálja a wr+-t mint én a dacia logant. soha nem volt,és nem is akarok,én egyszerűen ocsmány szutyoknak tartom.
szerintem nem csak a dízelnél létezik megengedett olajfogyasztás. a pontatlan motor alkatrész illesztés miatt szokott gyári olajfogyasztási adat előfordulni. pl 2001-es évjáratú 1.4 16v golf IV-nél is van ilyen. általában a japán motorokra 200000 km felett sem jellemző az olajzabálás,hacsak nem szakbarbár elvtárs használja az autót. nekem volt 1.3-as 8 szelepes swiftem,és bőven 200000 km volt benne amikor eladtam az olajat viszont nem fogyasztotta .pedig úgy használtam,hogy néha égett a pofám. 4 személlyel+megpakolva,néha klímával 1070 km-en keresztül 150-160,vagy amit bírt az osztrák hegyeken felfelé. persze szerelő haverom szerint előfordulhat,hogy egy rövidtávú használathoz szoktatott autó nyaralás vagy egyéb ok miatti szokatlanul hosszú úton eszik az olajból.
Én nemrég voltam 50 ezerrel a szervízben (dukkót javíttatni, mer kavicsot kaptam), és ha már ott voltam megnézték az olajat is, mer ugyen az utolsó kötelező (45 ezer) óta eltelt öt: semennyi sem hiányzott, ahogy eddig sem. Szerintem a "megengedett" olajfogyi csak a dízel autóknál létezik. :)
A Totalcar Népítéletben van egy új ítélet, amelyben egy állítólagos volt tulaj fél csillaggal jutalmazta a "mi autónkat", "Hihetetlenül rossz minőségű, hangos bádogdoboz" címmel.
Minden sora butaság, vagy az illető egy kis piti provokatőr genyóka... Nem bírja elnézni, hogy a WR-elégedettség a Népítéletben a legjobbak között van... Nem vagyok annyira elfogult a WR-rel szemben, hogyha valami gondom lenne vele, úgy tolnám a szakadékba, hogy utána se néznék, csak köpnék egyet... Komolyan. Abban a pillanatban megszabadulnék tőle. De pont fordítva van... Nagyon tetszik több mint egy év használat után, sőt mostanság még jobban...
Azt már nem is merem leírni, hogy a rokonságban most készülnek venni egy dobozt, azóta fáj a foguk ilyenre, amióta nekem van és elvittem az egész családjukat párszor ide-oda...
NNa megjöttem a siófoki nyaralásból. Eddig azt hittem hogy a balkáni (pécsi) vezetési kultúránál nincs rosszabb. De van: a kevert. Ahol keveredik a holdkóros német az erőszakos helyivel, miközben bárhonnan elédkerülhet egy kis vagy egy nagymotor. A leghülyébb autótipust ugye nem is kell ecsetelnem.
A Wagi remekül ment, kissebbik lányom ki se akart szállni belőle, élvezte a sásdi hepehupákat. Az időjárás csúcsszuper, kajaárak kevésbé.
ÖregWagisok! olajfogyasztással hogy álltok? Mintha csökkent volna az olajszintem. Mennyi a megengedett olajfogyi, nem találok róla adatot a kezelési útmutatóban.
Szia! Lalyos infóját annyival egészíteném ki, hogy a hetvenes évek végén állították fel... Akkori ifjú dolgozóként én is "lelkesen, önként" - kötelezően - :)) "felajánlottam" egynapi munkám bérét a Felszabadulási Emlékműbe, ill. egy szabad szombati munkám ára van a projektben... :))
Az ókori görög Niké, a szabadság istennője egy szárnyas női alak, melynek fejetlen márványszobrát ásatásokkor találták és erről mintázta a pécsit Makrisz Agamennon görög szobrász bronzból, pontosabban vázszerkezetre szerelt bronzlapokból, a mai "fémgyűjtők" nagy örömére. (Időnként lelopnak egy-egy lapot belőle.)
Nem csodálom, hogy az eredeti szobor modern újragondolását nem ismerted fel, nem tudtad hova tenni, vajon mit ábrázolhat. Miután felállították, "A megfagyott mosogatórongy"-ként emlegette a gúnyoros városi népnyelv...
Más. Most tankoltam 430 km után (ebből 150 város), 6 l/100-at. Fáj a fogam vvt-re, Ignisre, esetleg Swift II-re, de nincs szívem túladni a 76-os wr-en... Jól megy, alig fogyaszt... A fogyasztói társadalom állandó támadásban van az ember zsebére... "...de ne vígy minket a kísértésbe..." :)))
tlantos. ha megnézed a fanclubon az adatlapomat,és visszaolvasol az index fórumba akkor 3 dologból rájöhetsz,hogy nekem sem került volna 5 kilóba a szervó. segítek:1 én is lantos vagyok,mint te, 2 8 km az esztergomi suzuki gyár a lakásomtól, 3 majdnem 5 évet dolgoztam a suzuki gyárban,ezáltal sok kapcsolatom volt(van is).:))))