Keresés

Részletes keresés

GOLAZ111 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 38886

A Roco kiadja a zöld RZD M62 - öt oldalütközők nélkül is. Csak kicsit drágábban.

GOLAZ111 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 38885

Emlékezz csak arra, hogy az év elején meghirdetett, egyszeri kiadású modellekből is mennyit visszavontak az érdektelenségre hivatkozva.

Az megérne egy hosszabb hozzászólést, hogy miért azokat a modelleket hírdették meg. Én például nem értem, volt benne svéd és olasz is. Két olyan vasút, aminek a jelenleg gyártott modellekhez kb. semmi közük. Az olasz kiadás pedig nem is a népszerű mozdonyt modellezte. Látszik, hogy próbáltak új piacokat találni, de hogy miért pont azokat, azt nem értem.

Amúgy pedig kár logikát keresni a gyártók szortimentjében, főleg ha egyszerre beszerezhető vonatösszeállításban gondolkodik az ember...

Sajnos ez így van. A Zeuke és a BTTB is figyelt rá, hogy értelmes vonatösszeállításokat lehessen alkotni a kínálatból. A Tillignél ep. II van csak így, utána egyre kevésbé.

Előzmény: MTTP (38884)
MTTP Creative Commons License 2014.07.28 0 0 38884

Sok mindenről hiszünk ezt-azt, de mégis másként alakul. Pláne a modellpiacon és pláne TT méretben. Emlékezz csak arra, hogy az év elején meghirdetett, egyszeri kiadású modellekből is mennyit visszavontak az érdektelenségre hivatkozva.

A Metronom esetében nem hinném, hogy kudarc lenne, nem is arra ártettem a példát. Viszont az elgondolkodtató, hogy a németeknél elég jól ismert Arriva vonatok mozdonya, a Tillig Taurus most 80 eurós áron vihető, akárcsak a közlekedési vörös változata a Traxx-nak, ami talán arra enged következtetni, hogy túltermelés volt ezekből és ki kell söpörni a raktárat.

Sebnitz környékén meg sok a drótnélküli pálya, ezért kedvelhetik inkább a dízeleket. A 286-os meg amúgy is új kedvence a DB-nek és éppen a Tillig volt abban a helyzetben, hogy ezeket a Bombardier mozdonyokat gyárthassa. OFF méretben is most tarolnak ezek a gépek, sokan ki is jöttek vele.

Amúgy pedig kár logikát keresni a gyártók szortimentjében, főleg ha egyszerre beszerezhető vonatösszeállításban gondolkodik az ember...

Előzmény: GOLAZ111 (38883)
GOLAZ111 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 38883

Azt nem hiszem el, hogy egy Metronom szerelvényt nem tudnának eladni. Azt megértem, hogy a Piko Szapszan kockázatosabb lenne (bár szerintem nem), a Renfe Traxx meg pláne, de egy ismert német vonatot azért el lehet adni. Kicsit furcsa ez a dízel Traxx is. Nagyon sztárolják, de még nem láttam egyet sem. A Metronomosok északon járnak, ezt tudom, de villanyt láttam csak. 

Előzmény: MTTP (38882)
MTTP Creative Commons License 2014.07.28 0 0 38882

Mivel az idei újdonságkatalógusban 2014. III. negyedévére prognosztizálták, ami alig egy hónapja tart és ennyi csúszás belefér egy ekkora gyártónál, így megbocsájtható, hogy csak rendelhető státusban van. Sőt, az előrendelések alapján a gyártó egy kicsivel biztosabb képet kap a piaci igényekről, mintha csak úgy bedobná a kész modellt, ami adott esetben a kutyának se kellene.

A Metronom emeletesek így is csupán freelance modellek, tehát nem a valós kocsitípusra lesznek megfestve, hiszen azokat a Tillig nem gyártja.

A hozzá való mozdony, azaz a 04933-as dízel TRAXX már tavaly május óta kint van, sok üzletben (főleg kintiekben) elérhető.

http://www.tillig.com/Produkte/produktinfo-04933.html

https://www.elriwa.de/produkte/loks/spur-tt/dieselloks/tillig/64884/tillig-04933-diesellok-br246-metronom-ep.vi

Előzmény: GOLAZ111 (38881)
GOLAZ111 Creative Commons License 2014.07.27 0 0 38881

Létezik, hogy még a Metronom szerelvénye is csak megrendelésre kapható és Traxx nincs is hozzá? Ez egyébként miért jó a Tillignek?

gy.aTTila Creative Commons License 2014.07.22 0 0 38880

Kedves Érdeklődők!

Eladó Tillig Startos BR 203-as (ex V 100-as) V-ös korszakbeli dízelmozdony, DB-s festéssel. Teljesen új, karcolásmentes állapotban, csak a boltban lett próbálva (0 km-es). Eredeti dobozában, papírjaival. 

Teljes értékű modell, csak külön felszerelhető alkatrészei nincsenek, ezért "start" modell.
Hubert Feri-féle Csörgő donornak kiváló!
Cikkszáma 04598.
Eredetileg (gyárilag) kengyeles kuplunggal, igény szerint új típusú Tilligre cserélem.
Irányváltó világítással, előre fehér, hátra piros fénnyel.

Ár: 22.000 Ft.

A kép az internetről származik!

Személyes átvétel Budapesten lehetséges, vagy előre utalás után postázom.

Érdeklődni a gyori.attila1979@gmail.com címen lehetséges.

Köszönöm figyelmeteket: Attila

tt-modell Creative Commons License 2014.07.19 0 0 38879

Sziasztok

Eladó három mozdony.

Tillig 04951 Arriva, Ep.VI. ,Taurus 25000 Ft

Tillig 04908 Rh480, MAV, Ep.VI     36000 Ft

Tillig 04909 BR146.5, DBAG, Ep.VI, IC színezésben  34000 Ft

További szép estét.

Péter

ponTT Creative Commons License 2014.07.19 0 0 38878

Sziasztok!

Megvételre keresek BTTB (cserélhető kuplungos) 2 tengelyes hosszú fedett teherkocsikat, alvázakat.
Nem baj, ha kopott, festése bármilyen lehet.

Címem publikus.

MTTP Creative Commons License 2014.07.16 0 0 38877

A meghirdetett kocsik közül egy kivételével minden elment, így csak a csőszállító maradt és várja boldog gazdáját.

Köszönöm mindenkinek a pozitív hozzáállást!

Előzmény: MTTP (38871)
wilthener Creative Commons License 2014.07.15 0 0 38876

A képek lemaradtak.

Előzmény: wilthener (38875)
wilthener Creative Commons License 2014.07.15 0 0 38875

Eladóak az alábbi TT méretarányú modellek:
1db Tillig 13602 Reko-Személykocsi, 2. osztály/poggyász (DR) - 4.500 HUF
1db Tillig 16721 MÁV Hálókocsi, Y sorozat, WLAB - 10.000 HUF
1db Tillig 13592 MÁV Halberstadti kocsi, 2. osztály - 9.000 HUF
1db TT-Modell 7692, MÁV Intercity Rapid étkezőkocsi - 13.000 HUF

A modellek "dobozújak", csak próbakört futottak, eredeti dobozukban és összes eredeti kiegészítőjükkel (papír, felragasztható dolgok) rendelkeznek.

Preferálom a személyes átvételt Budapesten, de postázás is megoldható (+ppostaköltség, előreutalás).

Érdeklődni a publikus emailcímen.

ponTT Creative Commons License 2014.07.15 0 0 38874

Sziasztok!

Megvételre keresek BTTB (cserélhető kuplungos) Y-kocsikat elfogadható áron.

Nem baj, ha kopott, festése bármilyen lehet, de sérült nem érdekel.

Címem publikus.

gmarc Creative Commons License 2014.07.15 0 0 38873

Egyébként nálam is félben van egy 661-es modell, de kb. 10%-os készültségben. Én is Nohab/Ludmilla alapra szándékozom építeni, polisztirol felépítménnyel.

Előzmény: teaház (38870)
gmarc Creative Commons License 2014.07.15 0 0 38872

KELLL! :)

Előzmény: teaház (38870)
MTTP Creative Commons License 2014.07.15 0 0 38871

Kedves nyaraló és nem nyaraló TT-sek! :-)

Eladóvá vált néhány mávos modell.

01625 Halbi készlet kerékpárszakasszal: 18500,- (fotózáshoz felkütyüzve)

13592 Halbi kocsi: 9000,- (bontatlan)

16726 Y háló: 10000,- (bontatlan)

15582 Rgs csőszállító: 8000,- (bontatlan)

15803 Eltplható oldalfalú: 8000,- (fotózáshoz kütyüzve)

Kizárólag email-es érdeklődést tudok elfogadni és vegyétek figyelembe, hogy a másik fórumon is meg lett hirdetve.

Köszi a figyelmet!

G.

teaház Creative Commons License 2014.07.15 0 0 38870

Üdv!

Pista Barátom nagyon szerény ezért én rakom fel új alkotását.

Hát " nem igényes ,nem korszerű,nem modern", de szerintem egy nagyszerű ,szép,üzemelő hiány pótló mozdony,és főleg VAN!!!

Pistának a mozdonya fut ,nem a "projekt"

ÉLJEN asz SK modellezés!!!!!  :-D

Wikipedia:

A modellezés (mint izgalmas hobbi és technikai sport) célja valamilyen jármű kicsinyített, de működőképes másának megépítése. Nem keverendő össze a makettezéssel, ahol szintén az eredeti jármű vagy épület kicsinyített mását építik meg, viszont ezek a nagyon pontos, élethű makettek nem mozognak.

"kicsinyített, de működőképes másának Megépítése!!!!"

Az igényes modell vásárlását  ,gyűjtésnek nevezzük.

Ami önmagában is egy nemes dolog. (egy bizonyos darab szám felett,anyagi helyzetünk fitogtatása  is lehet)

Üdv Zsolt

gy.aTTila Creative Commons License 2014.07.14 0 0 38869

Kedves Érdeklődők!

Eladó Tillig Startos BR 203-as (ex V 100-as) V-ös korszakbeli dízelmozdony, DB-s festéssel. Teljesen új, karcolásmentes állapotban, csak a boltban lett próbálva (0 km-es). Eredeti dobozában, papírjaival. 
Cikkszáma 04598.
Eredetileg (gyárilag) kengyeles kuplunggal, igény szerint új típusú Tilligre cserélem.
Irányváltó világítással, előre fehér, hátra piros fénnyel.

Ár: 22.000 Ft.

A kép az internetről származik!

Személyes átvétel Budapesten lehetséges, vagy előre utalás után postázom.

Érdeklődni a gyori.attila1979@gmail.com címen lehetséges.

Köszönöm figyelmeteket: Attila

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2014.07.14 0 0 38868

Júúúújjj, de gonosz! :D

Előzmény: térköz (38867)
térköz Creative Commons License 2014.07.13 0 0 38867

" ígéretesen gömbölyödő formavilága... :-D"

Hacsak nem érintett abban a bizonyos gömbölyödésben! :-)))))))

MTTP Creative Commons License 2014.07.11 0 0 38866

Igen és az öregedés pályaíve közben érinti azt a stációt is, amikor egy ízletes rántott hús többet nyom a latba, mint a szomszéd poszt-bakfis lányának ígéretesen gömbölyödő formavilága... :-D

Éljen a TT és az igényes vasútmodellezés!!!

Előzmény: tatumadar (38865)
tatumadar Creative Commons License 2014.07.10 0 0 38865

Rájön az emberre a hülyeség. Múltkor megrendelést kaptam, hogy új profilképet lőjek asszonyról :) A folyamat közben a Szabadság hídon csak elkaptam egy ICs-t is, bár ezzel a célom kevésbé a leukoplasztos-propellersapkáskodás volt, sokkal inkább a delikvens bosszantása :D

Az egységsugarú vasútbarát életében van egy időszak, amikor felfedezi magának ezt a hobbit és hirtelen iszonyatos mennyiségű információ birtokába kerül, amit általában úgy kezel, hogy be nem áll a pofája róla. A szakirányú ismeretek fontosak ezen a pályán, de túl kell tudni lépni ezen az időszakon. Tizenhat éves koromban hónapokat töltöttem azzal, hogy az – akkor még működő – TT-Datenbankon tanulmányoztam a Zeuke korszakait, a különleges modelleket, mindent, ami az akkori berögződéseimhez kellett. A viselkedésem is az imént leírtaknak felelt meg. Aztán az ember súlyosabb esetben felnő, jobb esetben egyre csak öregszik :)

Előzmény: Törölt nick (38864)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.10 0 0 38864

:D Azért ennyire fanatikus azért nem vagyok... nah jó de. Ha úgy esik, hogy bárhol szép lány van és nagyvasút van a közelben és éppenséggel speciális gurulmány van a sínen, akkor inkább azt nézem addig a pár másodpercig amíg el nem megy, a csaj meg később is ott lesz, miután a vonat elment :D Gyerekkoromban balatoni táborban a strandon képes voltam abbahagyni a labdázást a vízben, csak hogy megszámolhassam a fürdővonat kocsijait:D Manapság meg azért állnék meg, ha járnék arrafelé, mert olyan ritka Csörgőt látni Bhv-val és By-nal, vagy Studenkát a Balaton északi partján. Dezsők mennek Katica expressz és ehhez hasonló címen.

Előzmény: MTTP (38863)
MTTP Creative Commons License 2014.07.10 0 0 38863

Értem én, hogy értetted, hogy hogy értem...:-D

Csak egy sztori jut eszembe: jó pár éve "közlekedésbuzi" haverokkal valamelyik nagyvárosban turnéztunk a Lajtán túl, és amikor már x-edik napja csak a villamosokról, metrókról volt szó, bedobtam, hogy na akkor most beszéljünk a csajokról. Jó, volt a válasz, majd néhány perc kínos hallgatás után valaki felkiáltott: "azt a sárga buszt nézzétek onnan jobbról!..." Ennyi.:-D

Előzmény: Törölt nick (38862)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.08 0 0 38862

Értettem, hogy értetted az olvasnivalót, csak hülyülésből írtam, aztán elfajzott, már-már vitatkozónak hatott az, hogy melyik izgalmasabb a magunkféle embernek.  Ludmillát olvasni TT-ben, vagy fiatal csajokat stírölni a strandon:D Amit mondtál olyannyira igaz, hogy kihalófélben van, hogy nem olyan régen valaki meglepődött, amikor elmondtam neki, mivel foglalatoskodom.

Előzmény: MTTP (38861)
MTTP Creative Commons License 2014.07.07 0 0 38861

"jól jöhet egy laza tartalom az amúgy mindenkinél kötelezően jelen lévő smart eszközön"

Mondjuk nem blog.;-) Másrészt meg az "egy laza tartalom" sok mindenre vonatkozhat, itt sem elsősorban erre a tesztre gondoltam. Az mindenkinek szabad választása, hogy az említett állapotában éppen milyen olvasnivalót talál magának.

Nem is függőségnek mondanám, hanem talán tiszteletnek és kíváncsiságnak. Mely két, ősrégi emberi tulajdonságból az első már igencsak, a második meg éppen hogy kihaló félben van... ;-)

Előzmény: SÜNÖCSKe (38860)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2014.07.07 0 0 38860

"amikor már nem kihívás az asszony meghódítása"

Azért az kőkemény függőséget feltételez, ha valaki ezek után egyből a blogodat olvassa! :)

Előzmény: MTTP (38859)
MTTP Creative Commons License 2014.07.07 0 0 38859

Félreértesz. Itt most nem életviteli útmutatásról volt szó, hanem simán egy ajánlónak szántam. Tök jó, ha nyár van, ha a népek a parton vannak, az a magánvéleményem, hogy a strandon sok mindent nem lehet amúgy csinálni, max rohadtul leégni, de én ezt munka közben is elszenvedem.:-)

A felhívás Ludmilla mániásoknak szól, akik - feltételezem - hasonlóan rajonganak egy jó mozdonyfotóért, mint jó pár bikini takarta domborulatért a strandon, ezért választási lehetőséget ajánlottam.:-D

De ettől függetlenül egy hűsítő koktél, vagy sör mellett, a naplemente megszemlélése után, amikor már nem kihívás az asszony meghódítása, talán jól jöhet egy laza tartalom az amúgy mindenkinél kötelezően jelen lévő smart eszközön.:-)

Előzmény: Törölt nick (38858)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.06 0 0 38858

Szerintem ha valaki strandol, akkor érezze jól magát, és ne használjon semmiféle médiaeszközt ahelyett, hogy a vízben áztatná magát. Nekem ez a meglátásom, de majd ha lesz időm, én is elolvasom.

Előzmény: MTTP (38857)
MTTP Creative Commons License 2014.07.06 0 0 38857

Inkább ezen kockuljon, mint máson.:-D

Előzmény: Törölt nick (38855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!