Keresés

Részletes keresés

asztalosgabor Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62628

Ezzel a "repülősök" bebizonyították, mennyire becsülik azt a várost, amelyik évtizedek óta helyet ad nekik. Saját magatokat minősítitek, végre kiderült milyenek is vagytok.

Így már tudjuk, kit hívjunk ha zavarnak a repülőgépek: 0620938xxxx.

Sajnos a teljes telefonszámot és fényképet itt nem lehet közzétenni, de mivel nyilvános forrásból származik, bárkivel szívesen megosztom majd, ha 40000 emberrek akartok háborúzni. Amilyen az adjonisten, ojan a fogadjisten.

Előzmény: Törölt nick (62625)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62627

ja és majd elfelejtettem,

HA EZ HÁBORÚ, akkor sajna a légierő velünk van!:-)))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (62625)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62626

hát nem ílyen évadzárást szoktunk tartani...

Előzmény: duwad (62624)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62625

Kedves Városlakó!

tudod eddig a Te írásod volt az egyetlen, és bizton mondom, bárki visszaolvashatja, ami nem a saját nevében, hanem a városlakók nevében említ támogatást, a repülés pártiaknak, vagy inkább esdekel "nyugalomért"!

Gyakorlatilag ez a város kompletten lesz...ta a reptér elharácsolására irányuló lépéseket, mint ahogy az összes egyébb dolgot is benyelte, eltűrte, sőt asszisztált is hozzá.

ha az elmult 11 évben tekintem a repülőtér, és a hozzá csapódó "játékok" történetét, akkor valahogy nem veszem észre, hogy most valki is hiányolná majd azokat a rendezvényeket, amiket eddig a repülősök szerveztek csináltak, és szereztek vele DUNAKESZI városának nemzetközi hírnevet.

Tisztelettel álltunk minden kéréshez, ha kellett beszéltünk, beszélgettünk mindenkivel, aki megkeresett bennünket, elvittük saját pénzünkön, költségünkön repülni, hogy segíthessük a döntéseiket, vagy "csak" a város érdekét, ( gondolok itt az illegális szemétlerakásokra, a terménylopásokra.)

azok akik a repülőtéren láncba állva szedték a követ, talicskával tolták a földet, hogy a futóhomokra települt repülőtér megfelelő legyen, szerették ezt a várost, és ezt a repteret. ( ha komolyan magunkba fordulunk, akkor talán a többségi dunakeszi lakosoknál régebb óta szolgálta Dunakeszi hírnevét)

Most Dunakeszi ezután rendelkezni fog egy élettelen területtel. persze nem lesz az. hiszen most majd, fogaddni mernék, látványosan nyírni fogják a füvet traktorral, bizonyítva, hogy birtokba léptek. és majd utána visszatér az eredeti forgatókönyv. amit sohasem titkoltak.

Szerintem itt az ideje, hogy vége legyen annak a hozzáállásnak, hogy "jaj csak nehogy megbántsuk őket.."

szóval most: ROCK & ROLL!!!!!

aztán hallja meg a város, milyen az ha nem kordában tartott repülősöké az ég!!!!!

szóljanak a motorok, kipufogó nélkül ha lehet!!

Előzmény: LukácsiBálint (62620)
duwad Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62624

Valóban! Mégegyszer elolvasva a 2003 tűnik kezdeti időpontnak, s akkor a lejárat 2018.

De mint tudjuk, akkor van (igazunk) elsőbbségünk, ha (elismerik) megadják ...

A repülősök kisebb huzavonával lerepülhették az idei évet, s most ősszel a megvonási tünetük is csökkenhet.

Kiváncsi vagyok, a megállapodásban leírt 15 év valóban annyi lesz-e?

Bocsi! Túl hirtelen ugrott be a törvényi időpont.

Előzmény: noisydk (62600)
RadnótiHenrik Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62623

Mindenesetre, ha a hangverés melett döntök, jó lenne ha tudatnátok a lakossággal, hogy mi az oka, mert szerintem a többségne fogalma sincs, mi történik a repülőtéren. 

Persze leírni könnyű, de megvalósítani nehezebb, mert a helyi média, nem más mint szócső, ajánlom a láp esetében bevált utat, a minél több országos média bevonását. Ott a Fabry showba bevágott 30 másodreces humoros snitt indította el a lavinát. 

itt a kis video: http://videa.hu/videok/hirek-politika/tozeglap-az-auchan-mellett-termeszetvedelem-valosag-elet-ZKJ8IxKlBcEoo5Yx#b

ez meg az idéázett Fabry Showban lement részlet:

Ez nem került pénzbe, sima egyszerű HD videofelvevő, egy jó videovágo program, ügyes rendezés, ingyenes weboldal ( facebook ) és rengeteg célzott e-mail.

Előzmény: Törölt nick (62622)
LukácsiBálint Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62620

Kedves JJDragon!

Szerintem nagyon rossz ötlet a város feletti hangoskodás. Nem lenne szerencsés a lakosság nagy részét a polgármester és a fidesz Maszop, szélsőjobb tengely mögé állítani. Mert ezzel az utolsó lehetőség is elvész, a civil lakosság támogatás még döntő lehet. Nektek támogatót jelent a koaliciónak pedig szavazókat, amit nem akarnak elveszteni.

Én teljesen más utat javasolnék.

Üdv

Lukácsi Bálint

Előzmény: Törölt nick (62613)
Luckuty Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62619
Luckuty Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62618

Hajrá!

Előzmény: Törölt nick (62613)
Luckuty Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62617

Megnyugodtam.

Előzmény: Törölt nick (62616)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62616

nehogy félre értsétek, nem a Luckuty kollégát tartom a pógármesternek...-)

Előzmény: Törölt nick (62615)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62615

ezt ugye Te se gondoltad komolyan? :-))))))))))) csak nem gondolod, hogy az olyan embert valki felterjeszti? én nem kételkedem abban, hogy becsületes tisztességes emberek kaptak díjat, de azért  arra van némi "eléggé el nem itélhető" előítéletem, hogy miért ilyen illusztris személyek kapnak. lehet hogy rosszul tanultam a fősulin, de ezt hívják marketingnek. jól mutatnak a portfólióban.. ugye pógármesterúr???

Előzmény: Luckuty (62606)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62614

azért ebből a felsorolásból hiányzik néhány dolog nem??

vagy a reptérrel összefüggő szavazás nem is történt meg?

Előzmény: percsik (62595)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62613

Sziasztok!

meghirdetésre került az LHDK- Acro azaz minden repülő eszköznek szabaddá vált dunakeszi légtere!

tekintve hogy a repülőtér területén se leszállni, se onnét fellszálni nem lehet, így a légtér szabaddá vált, tehát mindenkit szeretettel vár dunakeszi lakossága, élményrepülésre!

mind a város és mind a reptér feletti területen a légiközlekedési szabályok betartásával szabad a repülés.

tekintve, hogy az önkormányzat a szabályozás lehetőségét elvonta magától, nyugodtan hangoskodjatok!

:-) had szokják!!!!

a hét minden napján átlag 20-30 háternyős fog bemutatórepüléseket, és alacsony áthúzásokat végezni a reptéren.

menjetek és nézzétek! a reptér területére sajnos mint dunakeszi lakosok ti sem léphettek rá, tekintve hogy a tulajdonos ehhez sem járult hozzá, így a repteret körbefogba csodálhatjátok a repülést!!

megjegyzem így hogy felszabadult a légtér, a többi terület fölött is! A tervezett 10-20 gép egyidejü tartós kötelékrepülése is biztosan csodás látvány lesz!

:-)))))))))))))))))))))))))

Luckuty Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62612

Köszi mindkettőtöknek. Maradt lefordítatlan.

Előzmény: Törölt nick (62611)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 62611

Ilyen van itt, hogy "The Great Depression"

"helyreallito bankok" vagy "feltamaszto bankok" - bar magyarul eleg hulyen hangzik.

Előzmény: Luckuty (62608)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62609

Sorry, igen, megszűnt!

De most dobtam egy mailt az újról! Jöhetnek a képek! :)

Előzmény: karrimor (62607)
Luckuty Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62608

off,

TR, ha itt vagy véletlenül, hogy fordítanád azt, hogy "recovery bank"?

A szövegösszefüggés nem segít, így szól a mondat:

"1935 -- relief, depression, recovery banks."  - semmi támpont

on

karrimor Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62607

Megváltozott az E-mail címed?

Képeket nem tudtam elküldeni!

Előzmény: Törölt nick (62604)
Luckuty Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62606

Ugyanazok a nevek.

Én pl. nagyon jól el tudnám képzelni, hogy egy köztiszteletben álló, évtizedek óta a városban leveleket kihordó postás kapjon városi kitűntetést. (Nem tudom egyébként, hogy van-e ilyen.)

Előzmény: percsik (62602)
Luckuty Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62605

Én mindíg távol tartottam magam a politikától, pont az ilyen gátlástalan, gerinctelen férgek miatt mint akik most abban a díszes sarki épületben (is) székelnek...most is ők türemkednek be kéretlenül az én életembe, és keserítik meg azt. :(

Hát igen, fájdalmas dolog, de ennek az a tanulsága, hogy önmagát csapja be az, aki úgy gondolja, nem politizál. Nem azt mondom én sem, hogy nyüzsögni kell, de észnél kell lenni.

Előzmény: Törölt nick (62604)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62604

Nem virág ez hanem parlagfű vagy valami gyom vagy gaz amit tűzzel-vassal kellene írtani!

Én mindíg távol tartottam magam a politikától, pont az ilyen gátlástalan, gerinctelen férgek miatt mint akik most abban a díszes sarki épületben (is) székelnek...most is ők türemkednek be kéretlenül az én életembe, és keserítik meg azt. :(

Attól tartok, míg le nem jár a mandátumuk, itt fognak törni-zúzni, milliós károkat okozni a városnak. Nem lehet ezeket kiírtani olyanok mint az élősködők.

Előzmény: Törölt nick (62603)
percsik Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62602

még tart a kitüntetési láz is...de nem tudnak újakat kitüntetni?

Ugyanazok a nevek.... annyira kíválóak  ???, vagy  úgy sepernek,ahogy azt diktálják a nagyok???

Előzmény: Luckuty (62601)
Luckuty Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62601

Ennek köszönhetően minden akadály elhárult a városi főtér építése elől.

Őszintén remélem, hogy végre egy méltó -- mármint a városi léthez méltó -- főtér létesül a Városháza mellett. A következő lépés meg az lenne, hogy Dunakeszi legyen méltó az új főteréhez.

Ami veszélyt itt látok, hogy újra fellángol majd az emlékműépítési láz. Ezt kéne valahogy elkerülni.

Előzmény: percsik (62595)
noisydk Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62600

Akkor nem jól számolják. '96-os a törvény, ami alapján a tulajdonba adástól 15 évig él a moratórium. 2003-ban került tulajdonba. A '90-es törvény pedig az ingyenes használatot írja elő.

Előzmény: duwad (62596)
sokadika Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62599

Dr. Molnár György-el a város jól járt !!! Talpig becsületes, korrekt, szavatartó ember ! Remélem lessz ereje ebben a romlott elméjű csapatban rendet tenni.

sharontwo Creative Commons License 2011.10.01 0 0 62598

Sajnállak Titeket! Egy tanácsot adnék: Budaörsről felszállva, akkor és addig repkedtek a dkeszi reptér és a város felett, amikor csak akartok. Útvonal engedélyt kérjetek a HC-tól, biztosan megadják. A légtér használatát holmi helyi rendelet nem szabályozhatja!

Tudom sovány vigasz,de ők is fognak repülni,de az nem lesz kellemes.

Túl magas a ló,nagyot lehet esni róla.

(Lásd. 62595 sz. beírást. A "mór" megtette kötelességét,felfelé buktatták!)

Előzmény: VéPeti (62592)
duwad Creative Commons License 2011.09.30 0 0 62596

A mai nap délutánján nagy nyüzsi volt a reptéren.

Mindenki mentette a gépét más reptérre, mert holnap már fel sem szállhatnak itt Dunakeszin.

A motoros ernyősök szépen üzemelnek Vác határában, egy szép füves területen.

Ők győztek.

Ja!

Olvastam a fórumba betett Opitz iratokat, melyből kiderül, hogy a 15 év lejáratot 1996-tól számolják.

Itt a "D" nap az önki részére. Rá lehet startolni a fődre.

Hajrá!

percsik Creative Commons License 2011.09.30 0 0 62595

Még tart a barátság:-)

Tisztelt Dunakeszi Polgár, Kedves Barátunk!

Kérjük, fogadja szeretettel a Fidesz Dunakeszi Szervezetének hírlevelét a szeptember 29-i testületi ülésről.

Első félévi költségvetés teljesítése

Az Önkormányzatnál számtalan intézkedés történt, hogy a város gazdasága tervezettebben, átláthatóbban működjön. A képviselők elé került anyagból kiderül, hogy az intézkedések hatékonyak voltak. Az elmúlt év azonos időszakához képest az idei első félévben a város bevételei nőttek, a kiadások csökkentek.

A szórakozóhelyek nyitva tartásáról

Egy korábbi Képviselő-testületi ülésen a város környezetvédelmi tanácsnokának javaslatára a Képviselő-testület egy korábbi ülésén elfogadta azt a rendelet-tervezetet, amely a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartásának szabályozásával, valamint a közterületi szeszesital-fogyasztás korlátozásával biztosítja a város lakosságának nyugalmát és pihenését. Az ülésen a rendelet végrehajtásának egyszerűsítését elősegítő döntés született.

Városi térplasztikai és emlékmű koncepció

Dunakeszi Város Képviselő-testülete tudatosan törekszik a városkép egységesítésére, a település rendezett arculatának kialakítására. Ennek érdekében, a képviselők elfogadták a városi térplasztikai és emlékmű rendeletet, amely Dunakeszi város közigazgatási területén, közterületen csak a Képviselő-testület hozzájárulásával és szakmai zsűri bevonásával lehet térplasztikát/emlékművet elhelyezni.

Eredményes pályázat a könyvtárban

Eredményesen lezárult a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR számú, az Európai Unió finanszírozásából megvalósított pályázat. Az egy évig tartó fejlesztési folyamata, keretében a könyvtár mintegy 20 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat keretében megvalósult a négynyelvű interaktív könyvtári portál kialakítása. Az olvasók a portálon minden a Könyvtár működésével kapcsolatos adatot elérhetnek, kereshetnek a könyvtár katalógusában, a helyismereti adatbázisokban. A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár kiadásában megjelent egyes könyvek elektronikus ,,pdf" formátumú változata díjmentesen letölthető és magáncélra szabadon felhasználható az olvasók számára. A informatikai ismeretek minél szélesebb körben való elterjesztésének érdekében informális képzéseket szerveztek. Dióssi Csaba polgármester az ülésen külön megköszönte, hogy a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár az iskolai könyvtárakkal együttműködve idén 5. alkalommal rendezi meg az Olvasó Város programot. A szeptembertől-novemberig tartó játékban egy könyv elolvasásával lehet részt venni. Eddig évente-800-1500 fő vett részt az olvasási programban, melynek végén számos díj, jutalom került kisorsolásra. A Képviselő-testület elfogadta a városi könyvtár beszámolóját. www.dkvk.hu

Túljelentkezés a művészeti iskolában

Túljelentkezés volt a Farkas Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Iskolában. A megnövekedett érdeklődés és a szülői igények kielégítése érdekében a Képviselő-testület megemelte a felvehető gyerekek létszámát.

Multifunkciós sportpálya pályázat a Kinizsin

A Képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a város induljon a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt ,,Szabadtéri sportlétesítmények fejlesztése" című pályázaton. A projekt keretében 70 százalék támogatás igényelhető meglévő szabadidősport létesítmények fejlesztésére, bővítésére, ezáltal kihasználtságuk növelésére. A tervek szerint a Dunakeszi Kinizsi SE területén épülne fel egy labdarúgás, kézilabda, röplabda és kosárlabda pályaként is használható 12x20 m multifunkciós sportpálya.

Szerződés a Penny Markettel

A Képviselő-testület elfogadta az Önkormányzat és a Penny Market között létrejött szerződést. A Penny Market a szerződésben vállalta, hogy átjárást biztosít az általa működtetett parkolón keresztül az önkormányzati területre, ahol egy városi parkoló épül. Ennek köszönhetően minden akadály elhárult a városi főtér építése elől.

Jegyzői pályázat

Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala Jegyzőjének közszolgálati jogviszonya 2011. március 31-i hatállyal megszűnt, azóta Németh Lászlóné aljegyző látta el ezt a feladatot. A Képviselő-testület pályázatot írt ki a Jegyzői állás betöltésére, amelyre 12-en jelentkeztek. A Képviselő-testület döntött arról, hogy a pályázók közül Dr. Molnár Györgyöt, az önkormányzati jogi irodavezetőjét nevezi ki Dunakeszi Város Jegyzőjének. A testületi ülésen elhangzott, hogy a döntés nem csupán a legjobb pályázatnak szólt, hanem az eddigi nagyon színvonalas városi jogi iroda vezetői munkának is.

Megyei kitüntetések

Dióssi Csaba polgármester javaslatára a Képviselő-testület elfogadta, hogy Dunakeszi város Önkormányzata felterjeszti a Pest Megye Önkormányzata által alapított Közművelődési díjra Csonka Máriát, a Szegényekért és Elesettekért díjra Molnár Sándornét, Semmelweis Ignác díjra dr. Gógucz Attilát, Testnevelési és Sport díjra Solymosi Lászlót, valamint Arany János Pedagógiai díjra Varga Tibort.

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.30 0 0 62593

na ugye :)

egyebkent ha Dkszi felett is tudtok menni, akkor erdemes lenne egy kiskameraval jo minosegben folvenni a lap kornyeket es hatarait, ugyancsak a lovaspalya es a jelenlegi repter hatarait, meg egy sor mas dolgot. Pl a regi romtemplomot Alagnal, a nem tul szep randa parkolot az onkorminal stb stb.

Kene csinalnotok egy alapos legifelvetelt a kornyekrol. Tok jo lenne.

udv,

l

Előzmény: VéPeti (62592)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!